Biljardi & snooker

  • 864 524
  • 6 565

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ronnien peli oli jo parempaa, mutta mutta... Seuraavaksi sitten kovassa iskussa oleva Bingham, joka on jo kunnon testi. Kvartsien herkkupalana kuitenkin Murphy-Trump, jotka aloittavat tänään klo 12 ja toinen sessio klo 21.

Murphyn bandwagonissa mennään nyt kun Carter on ulkona.

Jotenkin mulla on vaan sellainen kutina, että Ronnien peli paranee tossa turnauksen edetessä ja mies näyttää nyt tasapainoisemmalta ja jotenkin tyynemmältä kuin aikoihin. Miten tossa seuraavassa matsissa sitten taas Binghamin kuuppa kestää, kun Ronnie vastassa, ei kuitenkaan helppo paikka.

Eilen illalla Ricky Walden päihitti Milkinsin 13-11 ja saa vastaansa seuraavaksi nuoren herran Michael Whiten. Toi Walden-Milkins vääntö oli kyllä kokonaisuutena aika heikohko ja etenkin Milkinsin lukuisat helpot ryssimiset ton matsin aikana oli kyllä jotain karmeeta. Milkinsille helpoissa palloissa eniten pussitusvirheitä ja monet aivan järjettömiä. Muutenhan se olisi varmaankin tuon koitoksen hoidellut.

Semeissä parit ovat satavarmasti Ronnie vs. Trump ja White vs. Ding. Tai sitten ei. Matsien alussa tilanteet on nyt 2-1 Murphylle ja 2-0 Hawkinsille. Voikohan toi Hawkinsin lento kestää Dingin yli? No, ihan muutama freimi vielä pojilla jäljellä molemmilla pöydillä.

Toivotaan huikeita matseja
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Trumppi ollut aika kahveella ekan jakson tilanne 5-2 Murphylle jaa päätösframe menossa livescoren mukaan myös samaan osoitteeseen. Jos ja kun Murphy 6-2 lukemista lähtee iltasessioon on Trumpin pakko viedä ekat neljä framea 3-1 tai 4-0 luvuin. Jos Murphy esim. ennen taukoa karkaisi 9-3 johtoon niin alkaisi peli olla selvä.

Pakko taas kehua Kauppista joka todellakin elää näissä matseissa mukana. 6-2 päättyi sitten eka sessio. Toivottavasti Trump saisi hyvän startin iltasessioon ja saataisiin tästä vielä hyvä ottelu.

Hawkins yllättäen viemässä avaus-sessiota tilanne 4-3 ja framessa 42-0 johdossa. Tunnin päästä sitten Bingham ja Sullivan arenaalle.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tunnin päästä sitten Bingham ja Sullivan arenaalle.
Hm... ottaakohan O'Sullivan heti ensimmäisessä framessa Binghamilta luulot pois maksimibreikillä?

Tätä kirjoitettaessa viisi punaista, viisi mustaa...
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Avasin töllön ja Ronnie johtaa 2-0. Kohta vähän enemmän. On se varsinainen epeli. Ja selostus taaaaas ensiluokkaista. Kumpi noista on se Kauppinen? Se, joka puhuu freimeistä vai se joka puhuu eristä? Tykkään molemmista.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Melkoinen pers'raiskaus Ronnielta ekaan taukoon. Ei kyllä uakaltanut toivoa tälläista alkua.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hm... ottaakohan O'Sullivan heti ensimmäisessä framessa Binghamilta luulot pois maksimibreikillä?

Tätä kirjoitettaessa viisi punaista, viisi mustaa...
Eipä mennyt näin - selkeä haku kyllä oli päällä. Olisiko siinä mennyt kahdeksan punaista, kahdeksan mustaa, sitten yksi punainen-pinkki yhdistelmä... kuitenkin riittävästi Binghamille. Muuten O'Sullivan on kyllä ottamassa Binghamilta luulot pois heti kättelyssä - ensimmäiseen taukoon mennessä taululla on Ronnien johtolukemat 4-0. Jotain tilastojakin ruudussa vilahti - olisiko ollut Ronnien pitkien pussitus täydet 100% ja kokonaispussitus 97%? Siis tässä ottelussa!
Kauppinen puhuu frameista, Pasanen eristä.
Tänks! Siinähän se pieni ero onkin Kauppisen eduksi.
Lisäksi Kauppinen puhuu breikeistä, Pasanen (lyönti-) sarjoista. Näissä mielestäni tulee se suurin ärsyttävyys näiden kahden välillä. Pasanen on toki huippuselostaja hänkin, mutta jotenkin olettaisi, että herrat voisivat sopia "yhteisistä termeistä". Mielestäni ero on huomattavasti suurempi kuin jos lätkässä selostaja puhuisi jäähyistä ja kommentaattori rangaistuksista tai jotain muuta vastaavaa.

Täytyy sanoa, että on kyllä Kauppisen selostuksia ikävä. Mä vasta opettelen näitä snooker-termejä saksaksi, joten kyllä tuosta selostuksesta iso osa ohi menee. Lätkää katsellessa TV:sta ehkä viidennessä-kuudennessa matsissa aloin pysyä kohtuullisesti kärryillä, kun oppi tuntemaan termit esim. "fliegende Wechsel" - "lentävä vaihto" tai "Pulli" - "aloitus" jne. Vaikeuksia tuli kuitenkin heti kun selostaja vaihtui, kun tottui toisen ääntämiseen ja termeihin. Ensivaikutelma Saksan Eurosportista kuitenkin on se, että snooker-selostaja Kauppinen on huuuooomattavasti parempi kuin saksalainen virkaveljensä.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Ronnien peli oli jo parempaa, mutta mutta... Seuraavaksi sitten kovassa iskussa oleva Bingham, joka on jo kunnon testi.

Jaahas 4-0 O Sullivanille ekalla tauolla pussitus 97% ja pitkät 100% Ronnielle.
Viimisessä Framessa tuli sitten kunnolla keppiä Binghamille. Saas nähdä toipuuko Stuart tästä.

E. Mainitaan vielä että Sullivanille Uran 687. sadan breikki ja 123. MM-kisoissa

Hendry johtaa tuota tilastoa 768. Higgins kolmas 510.

E: 7-0 O Sullivanille. Uudet jaot?
 
Viimeksi muokattu:

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pöytäsponssi siinä taitaa olla. Liekö Xing Pai tms.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Toivon todella välieriin paria O'Sullivan - Trump, siinä olisi ainekset kertakaikkisen viihdyttävään otteluun! Ronnie hoitanee oman matsinsa helpohkosti, siksi tyrmäävä ensimmäinen sessio oli, mutta toivottavasti Trump sai pelinsä kasaan eilisen kirin myötä. Tämä kun on todella mukava piristys näihin karkeloihin. Hirvittävä pelitahti, todella hyökkääviä suorituksia ja toisaalta käsittämättömiä lapsuksia. Tätä lisää!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ronnie hoitanee oman matsinsa helpohkosti, siksi tyrmäävä ensimmäinen sessio oli - - -
Toinen sessio alkoi täysin Ronnien komennossa. Tauolle siirryttäessä tilanne oli jo 11-1 ja ensimmäisen tauon jälkeisen framenkin O'Sullivan nakutti nimiinsä. Tilanne oli siis jo 12-1 ja Ronniella oli kolme "ottelupalloa" hoitaa iltasessio vapaaksi. Niin vain Stuart Bingham sai pelinsä kulkemaan ja hän voitti kolme seuraavaa framea. Ronnie pääsi paukuttamaan kaksikin kertaa jo käytännössä frame-/ottelupalloa, mutta kaksi kertaa pilkkumusta meni ohi. Tämän jälkeen Bingham pöydälle, pöytä tyhjäksi ja voittoon. Täydellisiä keskittymisvirheitä Ronnielta siis - ajatukset lienivät jo välieräottelussa.

Tilanne siis toisen session jälkeen O'Sullivanille 12-4. Iltasessio alkaa kahdeksalta illalla. Riittääkö yksi frame?

EDIT: korjataan sen verran, että O'Sullivanin ja Binghamin iltasessio alkaa klo 21:00 SUOMEN AIKAA
 
Viimeksi muokattu:

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Trump ja Murphy katkaisuframessa. Huikeaa safetypeliä kummaltakin.

E: Trump voitti n.40min kestäneen framen. Hieno ottelu ei voi muuta sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Täytyy kyllä sanoa, että O'Sullivan - Trump pelissä on näin ennakolta ajatellan aineksia todelliseksi klassikoksi. Trumpin peli heittelee jonkin verran jaksojen sisällä, loistavaa framea saattaa seurata surkea sellainen. Sama toki koskee myös O'Sullivania, mutta Ronnie on ehkä hieman tasaisempi. Joskin kummallakin pelituntuma vain paranee joten saadaanko tuonkaan osalta juurikaan eroa aikaiseksi.

Joka tapauksessa, uskaltaisin väittää tässä vaiheessa että O'Sullivan - Trump pelin voittaja on myös tuleva maailmanmestari. Jotenkin en jaksa uskoa, että kaavion toiselta puolelta tuleva vastustaja voisi voittaa Trumpia tai O'Sullivania.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
World Snookerin etusivulla pyörii O Sullivanin haastattelu. Viimeistä MM-kilpailua mennään, mikä ei sinäänsä tullut yllätyksenä. Toivottavasti nyt menisi päätyyn asti.

iltasanomien uutisointi asiasta

Luulenpa että O Sullivanilta nähdään huikeita lyöntejä. Hänellä ei ole minkaanlaisia näyttämisen tarpeita, joten voi pelata viimeiset mm-kisansa aika rennosti. Tämä on mielestäni näkynytkin aiemmissa matseissa. Välillä tulee aivan uskomattomia pussituksia, välillä tosin voi mennä pieleenkin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Wikipedian mukaa O'Sullivan on tienannut palkintorahoja noin 6,3 m£, ja nyt sanoo haastattelussa, että mm. lasten koulun kausimaksuja on rästissä.
Toivottavasti Ronnie ei pyöri Casinoilla pistämässä tienestejänsä sileäksi.

Arvostan O'Sullivania ja paljon. Oli vaan vähän erikoinen haastattelu, mutta ainahan rocket on ollu erikoinen heebo :)
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
En pitäisi lopettamista mitenkään varmana vielä. Ronnie uhkasi lopetaa uransa jo ekan kerran 18 vuotiaana...

Eihän tuo varma tietenkään ole, mutta haastattelusta sai sen kuvan että on aika tehdä jotain muuta. Olisi se hieno tapa lähteä eläkkeelle back to back mestarina vuoden kilpailutauon jälkeen. Viime vuonna lopetti kaikkien aikojen paras ja nyt lahjakkain. Mark Williams on ilmeisesti lopettamassa ja Ebdonin aikeista olin lukevinani jostain. Sukupolven vaihdos on lajiin tulossa.
 
Sääli on, mikäli RonnieO nyt lopettaa jälleen kerran, mahdollisesti viimeisen kerran. Itse seurailin muutama vuosi sitten snookeria kaikki mahdolliset kilpailut ja sittemmin homma jäi ajoittaiseen katseluun. Nyt sitten korviin kuului O'Sullivanin paluu ämmämmiin ja jokaisen lähetyksen olen sitten katsonut tallennuksesta tai suorana. Hienointa on tässä vaiheessa, kun molemmat suosikit ovat välierissä ja pelaavat vielä vastakkain. Toisaalta tässä tilanteessa kummankin ottelijan voitto kelpaa paremmin kuin hyvin. Toisaalta Rocketille suo maailmanmestaruuden, mutta omalla tavallaan olisi hienoa, mikäli nuori Trump tuon ottelun veisi ja näin ollen valta vaihtuisi pelaamalla.

Omalta kohdaltani voin sanoa, että ilman O'Sullivania en olisi välttämättä koskaan innostunut snookerista ja jaksanut syventyä lajin hienouksiin. Nykyään sitä osaa arvostaa jo kaikkia lajin pieniä hienouksia, mutta enpä kovin montaa vastaväitettä ota vastaan sanoessani lajin historian viihdyttävimmän pelaajan poistuvan näyttämöiltä tällä viikolla.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Huh. Toiseen freimiin uusintamusta. Huikeaa peliä molemmilta. Trump ehkä aavistuksen aristelee?
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Omalta kohdaltani voin sanoa, että ilman O'Sullivania en olisi välttämättä koskaan innostunut snookerista ja jaksanut syventyä lajin hienouksiin. Nykyään sitä osaa arvostaa jo kaikkia lajin pieniä hienouksia, mutta enpä kovin montaa vastaväitettä ota vastaan sanoessani lajin historian viihdyttävimmän pelaajan poistuvan näyttämöiltä tällä viikolla.

Hyvin pitkälti sama tarina. Juuri Rocketin ensimmäisestä maailmanmestaruudesta alkoi myös oma kiinnostus lajia kohtaan (ekat kisat joita tarkemmin seurasin), ja jossain vaiheessa sitä hurahti ihan kunnolla. Monia suosikkeja on tullut matkan varrella, mutta kyllä Ronnie on ja pysyy kunkkuna.

Kauppinen tuossa äsken höpötteli jotain, että Ronnie pelaisi jonkun kymmenisen kisaa ensi kaudella, jotain Legends-turnauksia sun muita pienempiä kisoja. Olin keittiössä, enkä kuullut sen tarkemmin, mutta siis ilmeisesti ei tulisi pelaamaan MM-skaboja?
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Eka sessio 4-4. Itseltä jäi framet 5,6,7 näkemättä ja tilastojen valossa näyttää siltä että Sullivan tulee tämän viemään saattaa kyllä mennä tiukaksi otteluksi, mutta pussitus peli on niin huikeata ja Trumpin en usko olevan läheskään niin varma kun pelataan frameja 28-33, kun rutinoitunut ja kokenut O Sullivan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös