Biljardi & snooker

  • 864 624
  • 6 565

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ennen finaalia Aki tuli kertomaan ensi vuoden tapahtuman pelaajat ja otteluparit. Ne julkaistiin yksi kerrallaan, mikä oli hyvin toteutettu ja yleisö oikein jännitti mukana pelaajia lueteltaessa.

Mark Allenin, John Higginsin, Judd Trumpin, Shaun Murphyn, Mark Williamsin, Ali Carterin, Zhang Andan sekä Kyren Wilsonin kanssa on tehty sopimukset ensi vuoden Helsinki International Snooker Cupista.

Tuohon vielä O'Sullivan ja Selby mukaan niin kattaus alkaa olla jonkun Masters kutsuturnauksen tasoa. Aikamoista työtä on kyllä järjestäjät tehneet. Olen täysin varma, että montaa vuotta ei mene kun Suomessa pelataan ensimmäinen ranking turnaus. Kaikki merkit alkavat siihen viittaamaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jälkimmäinen (Carter-Jones) välierä tuli nähtyä. Mukava tunnelma ja D-katsomosta näki hyvin tapahtumat.

Kehut myös täältä tapahtuman järjestäjille. Samaa mieltä @Lepranmies kanssa, että tuskin menee montaa vuotta, kun Suomessa pelataan eka ranking-turnaus. Hyvän kuvan nuo täydet katsomot ja peliä hyvällä fiiliksellä seurannut yleisö varmasti antoivat turnauksessa vierailleille pelaajille.
 

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensimmäinen välierä ja finaali tuli eilen nähtyä paikanpäällä. Ensimmäiseen liput oli permannolta, jotka oli myös kalliimmat ja toiseen C-yläkatsomosta. Permanto paikalla näkyvyys oli todella hyvä, mutta paikat oli erittäin ahtaat. Halvempi yläkatsomo oli siis paikkojen puolesta itselle paljon mieleisempi, kun myös sieltä pelin näki todella hyvin.

Ainakin omaan korvaan meininki vaikutti todella hyvältä. Myös pelaajat näyttivät nauttivan täysillä ja varsinkin Wilson otti paljon kontaktia yleisöön, ja tykkäsi viihdyttää. Melkoinen velikulta. Milkinsiltä saatiin myös läpyt matsin jälkeen!

Ennen finaalia Aki tuli kertomaan ensi vuoden tapahtuman pelaajat ja otteluparit. Ne julkaistiin yksi kerrallaan, mikä oli hyvin toteutettu ja yleisö oikein jännitti mukana pelaajia lueteltaessa.

Mark Allenin, John Higginsin, Judd Trumpin, Shaun Murphyn, Mark Williamsin, Ali Carterin, Zhang Andan sekä Kyren Wilsonin kanssa on tehty sopimukset ensi vuoden Helsinki International Snooker Cupista.

Itse finaalissa Carter oli ylivoimainen. En muista nähneeni aikoihin häneltä tuollaista esitystä.

Parin päivän lipuilla mestoilla olleena hyvin pitkälti samoilla linjoilla. Tunnelma oli erinomainen, ja varmuuden vuoksi yleisö tuntui elävän mukana ja aplodeeraavaan matalalla kynnyksellä myös peruslyönneillekin. Ehkä tämä oli sitä ensimmäisen kerran intoilua. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja pelaajatkin antoivat ylistäviä kommentteja.

Juntteja, tai kuten Jone asian esitti, vähämielisiä sukulaisia, jotka ovat eksyneet snookerfanien siivellä katsomoon, mahtui myös valitettavasti joukkoon. Ottelua kuvattiin jopa salamavalojen kanssa, vaikka kuvaamisen mainittiin useaan otteeseen olevan ehdottomasti kiellettyä. Korvaradion kanssa tuntui olevan paljon ongelmia, kun lähes joka ottelussa katsomo raikasi välillä Kauppisen äänestä. Tuoppeja ja pulloja potkittiin epähuomiossa kumoon tuon tuosta pelin ollessa käynnissä ja tämä tuntui osaa asiaan syyllistyneistä huvittavan, kun eivät meinanneet naurultaan pysyä pöksyissään. Puhelimet pärisivät ja kaikki eivät malttaneet pysyä pelin aikana penkissä, vaan välillä oli pakko ravata. Erityismaininta lauantain iltaottelussa C-permannon eturivissä olleelle pariskunnalle, joka pälpätti lähes jatkuvasti. Erkkilä osoitteli ainakin kolmasti sormeaan heidän suuntaansa, mutta nämä vain nauroivat ja jatkoivat pälpätystä entistä kovemmin. Tuossa vaiheessa suorastaan vitutti heidän käytös, mutta järkkärit eivät syystä tai toisesta poistaneet heitä katsomosta.

Onneksi suurin osa yleisöstä osasi kuitenkin käyttäytyä ja eli hyvällä tavalla mukana pelin tiimellyksessä. Kuten Zohan sanoi, pelaajatkin vaikuttivat nauttivan suuresti ja ei ihan joka turnauksessa pääsekään näin suurelle yleisölle esiintymään. Pelin taso oli vaihtelevaa, mutta pääasiassa ihan laadukasta tekemistä pelaajilta. Carter oli uskomattomassa tikissä finaalissa ja välierässä. Muistaakseni välierässä tauolla, kun tilanne oli Carterille 3-1, oli hänen pussitusprosenttinsa vaatimattomasti 99%.

Jos oli jo tänä vuonna kova pelaajakattaus niin ensi vuonna sitten onkin jo järisyttävän kova. Lipunmyynnin käynnistymistä odotellessa. Toivottavasti selvitään ensi kerralla vähemmillä viimehetken poisjäänneillä. Ja ehkä jo vuonna 2026 kyseessä olisi ranking-turnaus?
 

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oliko muuten missään mainintaa paljon sitä yleisöä oli?
Virallista tiedotetta tai uutista en ole nähnyt, mutta finaalin alla mainittiin, että yli 11 000 lippua myyty yhteensä viikonlopun peleihin ja 1400 taisi olla kapasiteetti per ottelu.

Edit: Lukeman täytyy sisältää myös perjantain näytösottelut, silloin oli kyllä kuvien perusteella vielä varsin tyhjät katsomot.
 

Waluigi

Jäsen
Ei noussut eilinen näytösottelu Ronnien ja Gary Wilsonin välillä suureksi pistejuhlaksi, mutta hieno tapahtuma silti kyseessä. Viimeiseen freimiin nähtiin lopulta ainoa satanen. Vähän toki harmi, että tapahtuma venähti myöhäisen alkamisajankohdan, teknisten ongelmien sekä pienen väliaikaspektaakkelin jäljiltä turhan pitkäksi. Hupia kuitenkin herätti, kun päätösfreimissä Ronniella 90+ breikki menossa ja Tampere-Talo ilmoittaa sulkeutuvansa viiden minuutin kuluttua.

Joka tapauksessa ehdottomasti kalliiden lippujen arvoinen tapahtuma. Maanantai jää aikakirjoihin Ronnien ensimmäisenä Suomen matsina. Toivottavasti kaksi jälkimmäistä iltaa ovat vielä parempia tuloksellisesti. Vitsikkäästi (eli kahden ensimmäisen ottelun liput missanneena) voisin todeta, että ensimmäinen ilta oli historiallinen merkkitapahtuma, loput sitten "onhan se täällä aiemminkin ravannut" -tapahtumia.

Niin ja Garylle ehdottomasti peukku. Olisi hyvin voinut jopa viedä voiton jos ei olisi töhöillyt muutamaakin freimiä ihan omatoimisesti. Miellyttävä pelaaja kaikin puolin ja itselleni bubbling under -osaston suosikkeja.

Toinen kysymys sitten onkin, että moneenko näytösotteluun sitä vielä raaskii lipun ostaa. Kyllähän tuollainen ~135 euroa on melkoisen paljon, ja kun kyseessä oli jo toinen matsi puoleen vuoteen niin ihan heti ei välttämättä tarvitse lähteä. Ranking-hommat olisi tietenkin asia erikseen, enkä nyt sano etteivätkö riittävän hyvät pelaajat saisi kenties ostohousuja taas jalkaan. Toisaalta kärkikahinoista nähty nyt Selby, O'Sullivan ja Williams, joten ei se parivaljakon parantaminen helpolla tapahdu.
 

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eilen oli puolestaan oma vuoro nähdä suosikkipelaaja ensimmäistä (ja kenties viimeistä?) kertaa livenä. Tällä kertaa vältyttiin teknisiltä ongelmilta ja ottelu olikin taputeltu alle 2,5 tunnissa sisältäen reilun puolen tunnin väliajan. Ottelussa Gary Wilson oli ilmiliekeissä, teki pari satasta ja muutaman muun ison breikin ja voitti selvästi lukemin 6-2. Ottelun parhaat highlight-lyönnitkin nähtiin yllättäen häneltä eikä Ronnielta. Oli jo menossa 6-0 voittoon, mutta taisi tahallaan lyödä muutaman pallon ohi/tarjoilla tonttia Ronskille, ettei ottelu päättynyt sentään lumierälukemin.

Nyt kun Ronniekin on nähty livenä, ei onneksi enää tarvitse osallistua näytösotteluihin. Yleisön toiminnan osalta tapahtuma muistutti enemmän lastentarhan leikkipaikkaa kuin snooker-ottelua. Jäätävää perseilyä, joka onneksi loppua kohti hieman rauhoittui Erkkilän palopuheiden seurauksena. Valtava ero esimerkiksi toissaviikkoiseen Helsingin turnaukseen saati ranking-turnauksiin Euroopassa, vaikka näytösottelulta nyt sopiikin odottaa vähän vapaampaa menoa.
 

Ölly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cardiff City
Tuli kans oltua paikalla eilen, ihan ok tapahtuma. Hävetti noi huutelijat, tainnut terassin tarjoilut upota liiankin hyvin päivän mittaan. Hyvin näki vaikkei paikat ihan läheltä olleet. Wilson pelasi todella hyvin, Ronnie puolestaan ihan kesäterässä. Mukavat Kauppisen pelaajahaastattelut ottelun jälkeen. Olisin kaivannut enempi fanituotteita myyntiin, näin vain paitoja myynnissä huokeaan 40€ hintaan. Kahvimukia, avaimenperää, snookerpalloa nimmarilla, lippistä ym niin olisin jotain ostanutkin. Yhden pepsin 0,33l tölkin ostin, kevyt 5€ hinta. Toinen snooker livenä itselle, ensimmäinen oli German Masters 2013. Silloin 5 pöytää samaan aikaan ni oli vaikea seurata, näin oli parempi kun vain 1 pöytä framilla. Tampere on upea kaupunki ja hienohan tuo Tampere-talo on. Hyvää kesää snookerin ystäville.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Yleisön toiminnan osalta tapahtuma muistutti enemmän lastentarhan leikkipaikkaa kuin snooker-ottelua. Jäätävää perseilyä, joka onneksi loppua kohti hieman rauhoittui Erkkilän palopuheiden seurauksena. Valtava ero esimerkiksi toissaviikkoiseen Helsingin turnaukseen saati ranking-turnauksiin Euroopassa, vaikka näytösottelulta nyt sopiikin odottaa vähän vapaampaa menoa.
Ikävä kuulla, että katsomo ei osannut käyttäytyä. Viime kesänä olin Valkeakoskella katsomassa Mark Williamsin ja Robin Hullin välistä ottelua, ja siellä yleisö oli suorastaan loistava. Kannustushuudot huudettiin juuri oikeisiin aikoihin ja pelaajien asettuessa lyönteihinsä yleisö hiljeni aina aivan hiirenhiljaiseksi. Olin suorastaan ylpeä suomalaisen snookeryleisön "ammattimaisuudesta". Nyt vissiin oli lähtenyt enemmän tuulipukukansaa liikkeelle, vai kesäkännikö siellä oli monella päällä?
 

Kuorsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Manchester United, Ronnie O'Sullivan
Itse olin maanantaina katsomassa ottelua ja yleisö käyttäytyi mielestäni oikein hyvin. Kannustushuudot tulivat juuri oikeisiin hetkiin ja pelaajat saivat lyödä rauhassa, eikä kännihuutoja juuri kuulunut.
 

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ikävä kuulla, että katsomo ei osannut käyttäytyä. Viime kesänä olin Valkeakoskella katsomassa Mark Williamsin ja Robin Hullin välistä ottelua, ja siellä yleisö oli suorastaan loistava. Kannustushuudot huudettiin juuri oikeisiin aikoihin ja pelaajien asettuessa lyönteihinsä yleisö hiljeni aina aivan hiirenhiljaiseksi. Olin suorastaan ylpeä suomalaisen snookeryleisön "ammattimaisuudesta". Nyt vissiin oli lähtenyt enemmän tuulipukukansaa liikkeelle, vai kesäkännikö siellä oli monella päällä?

Kyllä se taisi olla kuningas alkoholi, joka sai aikaan noita typeriä huuteluita, ainakin suurimmaksi osaksi. Perus Go / C'mon / we love you Ronnie huutelut nyt olivat odotettuja ja useimmiten tulivat oikeaan väliin, mutta välillä noitakin huudeltiin pelaajien ollessa alhaalla lyöntiasennossa. Ja kesäkännääjät sitten pitivät omaa showtaan mitä erikoisimmilla huuteluillaan, repeilyillään ja viheltelyillään. Noh, kyllä suurin osa yleisöstä käyttäytyi oikein hyvin, mutta pieni äänekäs vähemmistö tässäkin tapauksessa jäi mieleen.

Ronnien taustajoukoilta tuli tällainen twiitti otteluiden jälkeen, mahdollisesti siis vastaavaa olisi luvassa myös vuoden päästä, tai sitten tässä viitataan aivan johonkin muuhun.



 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Tänään alkoi virallisesti uusi snooker kausi kun Cahmpionship Leaguen ensimmäinen vaihe polkaistiin käyntiin.

Tämä on vain minun mielipide, mutta näitä turnauksia alkaa olla vähän liikaa. Vaikka näitä karsintoja sun muita onkin pakko pelata alta pois niin kyllähän sellainen reilu 3-4 kuukauden tauko tuohon kalenteriin tekisi ihan hyvää varmasti monelle pelaajalla. Ja miksi ei myös katsojille.

Heinäkuun puolesta välistä alkaa jo Shanghain karsinnat ja siitä sitten eteenpäin onkin taas aikamoista tykitystä tuonne vuoden 2025 huhtikuuhun asti. Helmikuussa taitaa tulla ainoa vähän pidempi tauko.
 

Zohan

Jäsen
Kokemus tältä vuodelta oli sen verran positiivinen, että tuli nyt hommattua finaaliin sekä Allen - Wilson matsiin tiketit. Onhan tässä vielä 11kk aikaa, joten saattaa vielä täydentyä muutamalla lipulla. Näillä nyt ainakin alkuun!

E: Hommattiin nyt vielä ensimmäiseen välieräänkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös