Ennakkoa mm-kisoista ajattelin laittaa, yli 30 vuotta lajia seurannut ja aikanaan 15 vuotta pelasin aktiivisesti, Etukäteisveikkaukseni menevät yleensä poskelleen, mutta tässä huomioita. Olen jakanut arviot niin, että kaavion yläosan yläpuoli on 1. neljännes ja siitä alaspäin 2. jne.
1. neljännes :
Judd Trump v Tom Ford
Yan Bingtao v Elliot Slessor
tämä on etukäteen selvin, eli Trumpin pitäisi ruosteisenakin lasketella helposti kvartseihin. Ekalla kierroksella vastassa Ford, joka on kokenut, mutta melko huono kisapelaaja. Pitkä ottelu suosii Trumpia. Toisella kierroksella vastassa todennäköisesti Yan, joka on erittäin lahjakas, mutta varsinkin toisella kiekalla Trumpia vastaan pitäisi tason säilyä vakaana kolme sessiota ja ihan siihen en usko.
Stephen Maguire v Martin Gould
Kyren Wilson v Anthony Hamilton
Maguire ja Wilson ovat potentiaalisia mustia hevosia koko turnauksessa. Maguire on saanut hermonsa kasaan ja Wilson on solidi yleispelaaja. Maguiren ensimmäinen ottelu on kokenutta Gouldia vastaan, joka on vienyt keskinäiset rankingkisoissa 4-0 ja kaikki turnaukset huomioiden johtaa 9-4. Maguire on poistunutt Cruciblesta 1. kierroksen jälkeen viidesti viimeisen 7 vuoden aikana. Eli tässä voi olla isoa yllätystä ilmassa. Wilson ei saa pelituntumaa, mikä voi aiheuttaa ongelmia. Mielestäni hän lähtee kuitenkin suosikkina Maguireakin vastaan. 4 vuotta putkeen Cruciblessa kahdeksan joukossa ja on erinomainen kisapelaaja.
Tässä kahdeksikossa nousee Trumpin ja Wilsonin nimi esiin. Ja kaksikon kohtaaminen kvartseissa olisi erittäin kiinnostava. Wilson johtaa Trumpia vastaan keskinäisissä 7-4 ja voitti 2018 Mastersin semeissä 6-5 oltuaan 2-5 häviöllä (hävisi finaalissa Allenille). Wilsonin ensimmäinen iso voitto tuli Trumpia vastaan 2015 Shanghaissa, 10-9.
2. neljännes :
John Higgins v Matthew Stevens
David Gilbert v Kurt Maflin
Ensin mainittu pari tarjoilee vintagesnookeria 2000-luvun vaihteesta, jolloin Higgins ja Stevens pelasivat monta klassikkoa. Esim. 2001 Wc:n semit, jonka Higgins voitti 17-15. Higgins selvähkö suosikki, mutta Stevens voi yllättää, jos saa hyvän alun otteluun.
Gilbert lähtee isona suosikkina Maflinia vastaan, mutta tässäkin voi olla skrelliä tulossa. Toisella kierroksella olisikin revanssihenkeä ilmassa, koska Gilbert hävisi viime vuoden semeissä juuri Higginsille deciderissa, vaikka johti ottelua 12-7.
Jack Lisowski v Anthony McGill
Mark Allen v Jamie Clarke
Lisowskin ja Mcgillin ottelu on etukäteen yksi avauskierroksen tasaisimmista. Jos Lisowski saa koneet heti käyntiin, niin tämä voi olla ohi nopeasti. Jos Mcgill saa grindattua itsensä johtoon, niin tämä voi mennä päätyyn saakka ja Lisowski ei ole omimmillaan pitkissä väännöissä.
Allenin pitäisi hoitaa Clarke helposti, mutta miehen saldo mm-kisoista on todella heikko viime vuosilta. Kerran kvartseissa 8 vuoden aikana. Allenin ja Lisowskin toisen kierroksen ottelu paras 25:stä olisi kyllä hieno. Siinä olisi isoja swingejä ottelun sisällä, Komeita breikkejä, sulamisia, kiukuttelua.
Jos kaavion yläosaa miettii, niin Trump vs Wilson/Maguire ottelun voittaja on mielestäni suosikki finaaliin. Gilbert, Higgins, ehkä myös Allen haastavat.
3. neljännes :
Mark Williams v Alan McManus
Stuart Bingham v Ashley Carty
Ensimmäinen pari on toinen vintageosaston edustaja. Ei ehkä yhtä kuuluisa, mutta 90-luvun lopulla oli kaksi finaaliakin (Williams voitti molemmat). Angles on voittanut kolme viimeisintä, tosin 15 vuoden aikajanalla. Williams selvä suosikki, jos motivaatio on kondiksessa. Ballrunin pitäisi hoidella pitkässä ottelussa helposti nuori Carty. Toisella kierroksella todennäköisesti vastakkain Williams ja Bingham ja se olisi ympäripyöreä koitos. Ovat kohdanneet yllättävän harvoin, 7 kertaa, Bingham johtaa 5-2.
Ding Junhui v Mark King
Ronnie O’Sullivan v Thepchaiya Un-Nooh
Ensimmäinen pari, jos pelaajien tekniikkaa ja sarjan rakentamista yms. miettii, niin harvoin on yhtä suurta eroa. Dingin pelaaminen on parhaimmillaan taidetta, kaikki on puhdasta ja vaivatonta. King on taas jäykkä pökkelö, joka on kuitenkin onnistunut kovalla työnteolla pitämään itsensä ammattilaisena vuosia. Dingin pitäisi kasetin kestäessä hoitaa tämä nopeasti. Toisen kierroksen todennäköinen vastustaja motivoi varmasti.
Ronnien ja Un-Noohin ottelussa voi käydä kuinka vain, toivotaan että Ronnie ei lyö hommaa läskiksi. Koska tässä nelikossa on mukana Ding, Ronnie ja Un-Nooh, niin on mahdoton spekuloida. Kvartseissa olisi vastassa joko Williams tai Bingham ja sekin on täysin kolikon heittoa. Ehkä Bingham on näistä varmin ja tasaisin, mutta yleisön kannalta selvästi tylsin. Tämän neljänneksen paras lähtee haastajana semeihin. Koska seuraavassa porukassa on neljä erittäin hyvää ja kokenutta kisapelaajaa ja Cruciblen menestyjää.
4. neljännes :
Mark Selby v Jordan Brown
Shaun Murphy v Noppon Saengkham
Selbyn ja Murphyn piräisi lasketella toiselle kierrokselle vaivattomasti, joten keskitytään mahdolliseen Selbyn ja Murphyn kohtaamiseen, H2H 10-10. Muistettavin ottelu oli 2007 mm-kisojen semi, jossa Selby nousi 14-16 tilanteesta voittoon ja teki läpimurtonsa. Murphyllä on erinomainen kausi takana ja hän on niukka suosikki, mutta toisaalta voittanut Cruciblessa vain kaksi ottelua viimeisen neljän vuoden aikana.
Barry Hawkins v Alexander Ursenbacher
Neil Robertson v Liang Wenbo
Näissä kahdessa parissa on hyvät haastajat. Hawkinsin puolesta puhuu erinomaiset tilastot mm-kisoissa. Robertsonin puolesta pitkä ottelu ja Wenbon surkea recordi mm-kisoissa (yhteensä 3 voittoa pääsarjassa). Jos viime aikoja tarkastelee, niin Robertson on selkeä suosikki kvartseihin, jossa vastassa on joko Selby tai Murphy. Robbo on edellä kumpaakin keskinäisissä, niukka suosikki koko kaavion alaosassa.
Oma veikkaukseni on, että finaalissa kohtaavat Trump ja Robertson. Crucible cursen perusteella maailmanmestari Robertson.