lasaleiko

Jäsen
Avataanpas tänne videopeliosioon baseball-pelejä käsittelevä viestiketju, sillä todistettavasti minun lisäkseni ainakin nimimerkki @juhis82 on tuolla Muu Urheilu -osion puolella MLB-ketjussa kertonut ostaneensa MLB-pelin. Tiedä sitten onko innostunut enemmänkin pelaamaan. No tämä ketju selventäköön. löytyykö täältä palstalta baseball-videopelien ystäviä.

Mitään syväluotaavaa alustusta en tähän kirjoittele, mutta kerrottakoon näistä peleistä sen verran, että tällä hetkellä suurimassa suosiossa taitaa olla MLB the Show -sarja, jota julkaistaan yksinoikeudella Playstationille. Xboxin omistaville baseball-faneille tilanne on aika murheellinen, koska Xbox Onelle ei olla taidettu muuta baseball peliä julkaista kuin hyvin arcademainen R.B.I Baseball. Xbox 360:n puolelle, samoin kuin PS3:lle ja PC:lle 2K julkaisi aikanaan MLB 2k-sarjaa, mutta tuo laitettiin jäihin 2k14:n jälkeen. Taisipa pelisarja olla lähestulkoon vain rosteripäivitys jo muutaman vuoden ajan, ja 2k Sportsilla keskitytään selvästi tekemään maailman parhaita korispelejä.

Noin kymmenen vuotta sitten Xboxille, Playstation 2:lle ja PC:lle EA julkaisi MVP Baseball-pelisarjaa, ja tuo oli, ja on jossain määrin edelleen, todella suosittu peli. Itselläni oli MVP Baseball 2005 Xboxilla ja tuli sitä dynasty/franchise -modea jonkin verran pelattua, mutta tuon pelin kirsikkana kakun päällä oli owner mode, missä rakennettiin oman MLB-joukkueen lisäksi joukkueelleoma baseball stadioni ja päätettiin ties vaikka ja mistä. Ei vain itsellä riittänyt silloin mielenkiinto noin syvälliseen pelimoodiin. Olen tosin miettinyt että pitäisikö ostaa läppärille joku padi ja kaivaa tuo peli netin syövereistä haltuun. Ilmeisesti peliin on tarjolla suht. tuoreet rosteritkin, kun porukka jaksaa niitä tähän peliin päivittää.

Puhdasta managerointia tarjoaa sitten ainakin Out of The Park Baseball, joka on samalta porukalta kuin Franchise Hockey Managerit. Aikoinaan jotain tuon pelisarjan peliä kokeilin ja sinänsä oli ihan viihdyttävä ja hyvä peli johon pääsi nopeasti sisälle, mutta kun en ikinä ole syttynyt pelkkään klikkailuun keskittyviin managerointipeleihin, niin ei siitä suurempia kokemuksia jäänyt.

Itse kun tällä hetkellä omistan Xbox 360:n, niin peli jota pelaan, on MLB 2k11. Tuo peli tuli aikanaan ostettua, kun oli uusi ja silloin kun lajia (MLB) tuli seurattua muutenkin aktiivisesti. Ehdin pelata Franchise -moodia reilun kauden täydellä runkosarjalla, toki välillä simuloiden, kunnes silloinen Xboxini hajosi ja siinä samalla meni tallennukset tuosta Franchise -moodista. Samalla tämä peli jäi vuosiksi unholaan ja korkeintaan tuli kokeiltua välillä, mutta mitään pidempää peliprokkista ei jaksanut aloittaa.

Nyt sitten joitain viikkoja sitten kaivoin tämän pelin esille kun olin pariin otteeseen katsonut streamilta ihan viihdyttävää baseballia, ja aloitin uuden Franchisen. Vaikka kyseessä onkin jo vanha painos ja rosterit vanhoja, niin en ole antanut tuon haitata, oletusrosterit ovat kelvanneet oikein hyvin, koska peli on muuten ihan viihdyttävä kokonaisuus.

Tuon pelin ehdoton vahvuus on syöttäminen ja sen haastavuus. En ole päässyt kertaakaan vielä lähellekään täydellistä peliä / no hitteriä ja täysiä yhdeksän vuoroparin pelejä yhdellä syöttäjällä tulee harvoin ja vaikeusastetta on varaa nostaa vielä roimasti. Tässä pelissä tyytyväisyyden tunnetta aiheuttaa erityisesti se, kun omalla syöttäjällä saa vastustajan hyökkäyspelin jäihin ja toisinpäin taas meno on melko tuskaista, kun vastustajalla on kummulla jotain 70mph kierteisiä syöttöjä tarjoileva kaveri. jonka syöttöihin ei osu sitten millään.

Graafisesti peli on mielestäni hyvällä tasolla varsinkin ikäisekseen, vaikka pelaajien mallintamisessa on jonkin verran puutteita. Fysiikkamoottori toimii mielestäni ihan ok. Tässä pelissä ei myöskään ole pahasti bugeja, ymmärtääkseni edellisessä versiossa oli varsinkin ulkokenttäpelissä todella paljon bugeja, joiden takia jäi pallot ottamatta kiinni jne. Franchise moodissa riittää ihan mukavasti syvyyttä, ja mikä parasta, niin jokaisella joukkueella on oma budjetti, minkä puitteissa sitten rakennetaan MLB-joukkue, farmijoukkueet ja valmennus sekä scoutataan muita joukkueita. Menestyksestä riippuen tuo budjetti sitten kasvaa tai pienenee seuraavalle kaudelle, mikä luo mukavasti haastetta. Huonolla joukkueella ei pitkässä juoksussa pärjää, vaan pitää oikeasti olla vahvuutta sekä syöttäjissä että lyöjissä, jos haluaa olla mukana taistelemassa paikasta post seasonilla.

Pelin selostuksesta voisi sanoa sen verran, että tässä 2K -pelisarjassa selostajana on Gary Thorne, sama kaveri joka selosteli vielä muutama sitten EA:n NHL-pelit. Noissa änäreissä kun kaverin mukahauskat vitsit aiheuttivat lähinnä vitutusta, niin 2k on osannut keskittyä olennaiseen ja selostus on sellaista kuin se todellisuudessakin on, poimitaan tilastoja esiin ja tehdään havaintoja pelistä, mitä sitten kommentaattorit kommentoivat. Okei, ajan kuluessa kyllä samoja asioita ja lauseita toistetaan, mutta ne EA:n keksimät mukahauskat jutut loistavat poissaolollaan. "Finish, finish, finish, and I ain't talking about the country." ja mitä niitä nyt oli.. Kertoo tämäkin osaltaan, miten EA:n puolella keskitytään epäolennaisuuksiin ja vedetään homma vihkoon, vaikka selostaja onkin jo änäreissä vaihtunut. Tuossa Franchise moodissa otteluiden aikana selostuksissa poimitaan joukkueiden tilastoja koko kauden ajalta, kuluvan kuukauden ajalta, pelaajien tilastoja eri ajanjaksoilta jne. Kauden alussa puolestaan nostetaan esiin edellisen kauden tilastot, eikä esitellä puhdasta nollaa kun mitään ei ole vielä tapahtunut.

Asia, joka minua tässä pelissä hieman häiritsee, on tuo tekoälyn osaamattomuus/epäaktiivisuus pelaajakaupoissa. Jos minä ehdotan jotain pelaajakauppaa ja hinta on CPU:n mielestä kohdillaan, niin silloin ne niihin suostuvat, mutta tekoälyn pyörittämien joukkueiden välisiä pelaajakauppoja tai minulle tulleita kauppaehdotuksia ei ole näkynyt. Mielestäni nuo pelaajakaupat ovat kuitenkin melko suuressa roolissa kun tällaisesta pelimuodosta on kyse. Mutta jospa se CPU vielä jossain vaiheessa heräisi niitä treidejä tekemään, koska ainakin google-hakujen perusteella tuota on muilla pelaajilla päässyt tapahtumaan.

Tuo MLB The Show kiinnostaisi sen verran, että seuraavan kerran kun olen uutta konsolia ostamassa, niin pitää vakavasti harkita, siirtyisinkö pleikkarin puolelle. Tosin videoita katsottuani yllätyin miten surkealta peli näyttää graafisesti ja jonkun gameplay-pätkän mukaan myös hieman arcade-tyylistä menoa tuo peli oli, mutta yksittäisen videon perusteella ei voi liikoja päätellä. Ilmeisesti tässäkin pelissä kuitenkin syvyyttä riittää ihan mukavasti esim. Franchise moodissa, ja siitäkös minä pitäisin.

Avausviestistä tuli pidempi mitä oli tarkoitus, mutta nyt annetaan puheenvuoro muille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy