Atlantin divisioonan voimasuhteet

  • 3 846
  • 19

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Varmasti huikein divisioona kyseessä, mutta myös epätasasin näin alkuviivalla mitattuna. Habs, Leafs, Sabres, Sens & Bruins. Spektaakkelimaisia pelejä monen vuoden takaa aina tähän päivään saakka. Iloinen saa olla, että nämä viisi joukkuetta pelaa myös tulevaisuudessa saman divisioonan leivissä. Tämä viiden porukka saa erittäin kovan vastustajan lisää, sillä Wings saapuu leiriin mukaan. Bolts ja Panthers ei tuo kamalasti väriä mukaan, mutta kai nekin on johonkin laitettava. Mutta aina myös yllätysvalmiita joukkueita.

Ranking menee omalta kohdin näin:

1. Bruins
2. Red Wings
3. Canadiens
4. Senators
5. Sabres
6. Leafs
7. Lightning
8. Panthers

Bruins ja Wings taistelevat SC:sta aivan varmasti. Kokoonpanot ovat joukkueilla huippuluokkaa edelleen. Habsin ja Sensin uskon yltävän poffeihin, ellei Sabresilla ja Leafsilla ole sanottavaa siihen. Todellisuudessa Sabresille tämä on "välivuosi", koska joukkuetta kasataan nuorista pelaajista, mutta uskon pieneen yllätykseen. Boltseilta Stamkos hoitelee maalipörssin ja Barkov on vahvoilla tulokaspörssissä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Minulle riittää, että Bruins, Wings ja Leafs on samassa divarissa. Muut saavat olla vaikka KHL-joukkueita. Nyt herätetään vanhat rivalryt henkiin toden teolla!

Itse sijoitan joukkueet näin:

1. Boston
2. Detroit
3. Ottawa
4. Toronto
5. Montreal
6. Tampa Bay
7. Buffalo
8. Florida
 
Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun laajemminkin mielipide taitaa olla, että Canadiensillä tekee tiukkaa pudotuspelien suhteen, että miksi näin? Joukkue oli viime kaudella runkosarjassa konferenssin kakkonen ja maalivahtiosasto on pysynyt samana, puolustuksessa Subban, Markov, Gorges, Diaz ja Emelin jatkaa, Murray on tullut mukaan. Hyökkäyksessä Ryder lähti ja tilalle tuli Briere. Samaan aikaan Eller, Galchenyuk ja kumppanit ovat vuoden kokeneempia. Kyllähän joukkue ylisuoritti viime kaudella, mutta pidän edelleen Canadiensia parempana, kuin Tampaa, Ottawaa, Buffaloa ja Panthersia. Omissa papereissa Bruins lähtee ennakkosuosikkina ja Detroit seuraa perässä. Kolmannesta sijasta taistelee Canadiens ja Toronto. Loput onkin sitten todella tasaisia ja uskon Floridankin taistelevan tosissaan jumbosijaa vastaan. Toki joku aina ylisuorittaa ja alisuorittaa, joten yllätyksiä nähdään.

Ei siis ole syytös ketään tai kenenkään listoja kohtaan, vaan kiinnostaa vain tietää.

Ja oma veikkaus:

Bruins
Detroit
Montreal
Toronto
Ottawa
Tampa Bay
Florida
Buffalo
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen punasydämmen kanssa samoilla linjoilla Montrealin suhteen. Montrealilla ei oikeastaan ole mitään mainitsemisen arvoisia heikkouksia.

Oma ennuste:

1. Boston
2. Montreal
3. Toronto
4. Detroit
5. Ottawa
6. Tampa Bay
7. Florida
8. Buffalo

Floridan ja Buffalon tosin toivon yllättävän ja laittavan muut ahtaalle.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Uskoisin tämän divisioonan voimasuhteiden olevan seuraavat:

1. Bruins
2. Canadiens
3. Leafs
4. Panthers
5. Red Wings
6. Lightning
7. Sabres
8. Senators

Panthers parantaa huomattavasti, kun joukkueen maalivahtiosasto on selvillä. Senators taas painii talousongelmien kanssa mikä romahduttaa joukkueen suoritustason. Muut sijoitukset nyt on itsestäänselvyyksiä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Veikkaan, että Habs ja Leafs ovat kovia. Canadiensilla on ihan hyvä ja laaja rosteri ja työmoraali on mielestäni noussut viimeisten vuosien aikana. Price raivaa itsensä vihdoin maalivahtieliitin tuntumasta Vezina -tasolle - jos hyvin käy. Jonkinlainen floppiriski on olemassa ja runkosarjasijoitus voi olla mitä vain ensimmäisen ja viimeisen väliltä. Veikkaan, että on divarinsa kakkonen.

Leafs on Habsia varmempi suorittaja ja uskallan melkein luvata jatkopaikan. Nuori ja kehittyvä joukkue. Kärkiosaamista ei ole kuin laitureissa, mutta toisaalta heikkouksiakaan ei ole: maalivahdit löytävät kiekon eteen, puolustuksessa on paljon kiekollista taitoa ja Bozak on yksi liigan aliarvostetuimpia senttereitä - vähän kuin Bruinsin Bergeron, mutta nopeampi. Leafs on divarin kolmonen.

Ykkössija menee näytöstyyliin Wingsille ja Bruins on neljäs. Viides ei pääse pleijareihin ja Floridan joukkueet pitävät perää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
1. Boston
2. Ottawa/Detroit
3. Ottawa/Detroit
--------------
4. Montreal
5. Toronto
-----------
6. Tampa Bay
7. Buffalo
8. Florida

Jotain tuollaista. Neljä parasta pleijareihin. Buffalo ja Florida liittyvät Calgaryn seuraksi TOP3 -varaajiin ensi kesän draftissa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kyllähän tämän uuden divisioonan voi jakaa selkeästi kolmeen kastiin. Boston ja Detroit tulevat ratkomaan keskenään voittajan, lopuista pudotuspelipaikoista taistelevat Kanadan jengit Leafs, Habs sekä Sens ja muut saavat jo hyvissä ajoin keskittyä miettimään kenet varaisivat korkealla varausnumerolla. Oma veikkaus lopputilanteesta on seuraava:

1. Boston
2. Detroit
3. Toronto
4. Ottawa
5. Montreal
6. Buffalo
7. Tampa
8. Florida
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Eikö noita listauksia voisi spämmiä johonkin ennustusketjuun, kierrätyskeskukseen tai muihin ketjuihin, joita kukaan ei lue?

Eivät nuo listaukset ole mitään keskustelua. Heittäkää nyt edes jotain perusteluita, niin säilyy mielenkiinto ketjussa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tom Gilbert ja Ryan Whitney pelasivat Edmontonissa yhtäaikaa kolmena kautena, 2009-10, 2010-11 ja 2011-12.

Jokaisen kautta seuranneen kesän draftissa Oilers varasi ensimmäisenä.

Taas miehet yhdessä, nyt Floridan takalinjoilla.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Boston ja Detroit muodostavat kärkikaksikon, jonka takana tulee tasainen Kanadalaiskolmikko Ottawa, Montreal ja Toronto. Tampa Bay on sitten siellä sijoilla ynnämuut. Buffalo ja Florida tappelee kumpi on huonompi.

Neljä O6-jengiä, 3 kanadalaisjoukkuetta, Barkov jne. Mahtava divari.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Lähtisin tähän kelkkaan mukaan. Ainahan yllätyksiä tulee, mutta tuskin tuo järjestys kauheasti muuttuu.

Samat sanat, Frostburnin perustelut ja lista on kyllä täysin sama itseni vastaavan kanssa. Leafsille kyllä toivoisi menestystä, uskon että Bernier tulee viemään 1.veska-kisan.

larzzonin Boston-aliarviointi on kyllä huikeaa seurattavaa. Onhan se ihan selvä, että Boston tulee viemään ei pelkästään oman divisioonansa vaan myös konferenssin.

Itäinen konferenssi on kyllä mielenkiintoinen, kun niin moni jengi "ansaitsisi" paikan pleijareissa. Tässäkin divisioonassa nuo viisi, metropolitanissa jopa useampi. Toki jäällähän ne tiketit keväälle ratkotaan.

Hieno divisioona tämäkin rivalryineen ja kanadalaisineen. Jotenkin kanukkijengit sytyttää, kun koko kulttuuri on niin jääkiekkopainotteinen ja joukkueiden menestys vaikuttaa koko kaupungin ilmapiiriin. Myös Stamkos ja oman kylän poika Barkov tuo divisioonaan väriä.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Heitetäänpä tähän sitten hieman perusteluja tuolle omalle listalle, kun niitä kaipailtiin:

1. Boston

Viime kauden finalisti ei ole paperilla heikentynyt tippaakaan, vaan pikemminkin päinvastoin. Hyökkäyksessä Eriksson ja Iginla korvaavat Seguinin ja (runkosarja-)Hortonin paremmin kuin hyvin. Puolustuksessa Ferencen lähtö tarkoittaa lisää minuutteja nuorille Hamiltonille sekä playoff-sensaatio Krugille. Omassa päässä ko. kaksikko ei ole vahvimmillaan, joten myös McQuaid ja Boychuk saanevat lisää vastuuta. Maalivahtiosastolla Rask jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi ja Johnson hoitaa harvat starttinsa timantinkovan joukkuepuolustuksen takana kunnialla. Parantuneen hyökkäyksen myötä pistesaalis kasvaa runkosarjassa viime kauteen nähden ja Atlantin divisioonan ykköspaikka menee tällä kertaa Bostoniin.

2. Detroit

Wings oli viime kaudella kärsiä työtapaturman jäämällä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta viime hetken kiri takasi uskomattomalle putkelle jatkoa. Nyt edessä on kausi pitkästä aikaa idän puolella ja konferenssin vaihto sopinee taitopainotteiselle joukkueelle varsin hyvin. Wings on Bruinsin tapaan kaikilla osa-alueilla tasapainoinen joukkue, jonka pitäisi selviytyä vaivatta jatkopeleihin. Tähtiosastoa alkaa kuitenkin pikkuhiljaa ikä painaa, mikä näkynee yllättävinä pistemenetyksinä etenkin alkukaudesta. Uudet hankinnat (Alfredsson, Weiss) eivät hekään ole mitään junnuja, joten kankeutta on heiltäkin alkuun odotettavissa. Kevään lähestyessä Wings tuleekin sitten jälleen kerran olemaan kova luu, mutta divisioonan voitto lipuu Bostoniin kehnomman alkukauden vuoksi.

3. Toronto

Leafs pääsi viime vuonna pitkästä aikaa mukaan playoffeihin ja onnistui viemään lopulta finaaleihin asti edenneen Bostonin aina seitsemännen pelin jatkoajalle asti. Voiton avaimetkin olivat omissa käsissä, mutta karmaiseva kolmannen erän sulaminen antoi Bruinsille jatkopaikan. Muutokset joukkueessa olivat maltillisia ja viime kauden avainpelaajat jatkavat kaikki seurassa. Alisuorittanut Grabovski ostettiin ulos ja tilalle napattiin tuore Stanley Cup -voittaja Dave Bolland Chicagosta. Lisäksi vapaista agenteista palkattiin isolla rahalla David Clarkson, joka tuo kovuutta yläketjuihin. Mies tosin toilaili harjoituskaudella ja otti 10 ottelun pelikiellon, joten hänet nähdään tositoimissa vasta loka-marraskuun vaihteessa. Maalivahtiosastoa vahvistettiin hankkimalla hyvin pelanneelle Reimerille kirittäjäksi Jonathan Bernier Kingseistä. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa kumpi kaksikosta on ykkönen, joten miehet pelannevat ainakin alkuun tasatahtiin. Reimerillä on ollut jonkun verran loukkaantumisia lyhyen uransa aikana, joten siinäkin mielessä on hyvä että parina on kaveri, jolla on potentiaalia pelata myös selvänä ykkösenä. Kaiken kaikkiaan Leafsin voi odottaa jatkavan siitä mihin viime kaudella jäi ja kilvoitella divisioonan kolmospaikasta muiden kanadalaisjoukkueiden kanssa. Veikkaan, että Leafs ottaa viimeisen varman pudotuspelipaikan ja jättää Sensin ja Habsin taistelemaan villin kortin paikoista.

4. Ottawa

Senators oli viime kauden sensaatio selvittyään pudotuspeleihin, vaikka paras hyökkääjä (Spezza), puolustaja (Karlsson) ja maalivahti (Anderson) viettivät valtaosan kaudesta sairaslistalla. Nyt kaikki kolme ovat terveitä, joten Sens on ainakin paperilla vahvempi kuin viime kaudella. Joukkuetta varjostavat kuitenkin ikävät huhut huonosta taloustilanteesta ja nähtäväksi jää, vaikuttavatko ne myös esityksiin kaukalossa. Pitkäaikainen kapteeni ja seuraikoni Daniel Alfredsson siirtyi kaikkien yllätykseksi Detroitiin ja ilmeisesti tiet eivät eronneet ihan sulassa sovussa. Alfien parhaat pelivuodet ovat jo takanapäin, mutta pukukopissa miehen puuttumisen huomaa taatusti. Sens-johto ei jäänyt lepäilemään laakereillaan, vaan Alfredssonin paikkaajaksi hankittiin Anaheimista Bobby Ryan, jolla on potentiaalia vaikka mihin jos vain pysyy terveenä ja löytää kemian Spezzan kanssa. Sensin suurin ongelma on kärkitason materiaalin kapeus, sillä timantinkovan ykköskentän jälkeen taso laskee merkittävästi. Viime kaudella vastuunkantajia löytyi kiitettävästi, mutta pysyykö tahti samana vai vajoavatko yllättäjät harmaaseen massaan vastuun pienetessä? Tällä kaudella Sensillä ei ole enää samaa yllätysmomenttia kuin viimevuotisella nimettömällä nipulla, joten veikkaan pistesaaliin pysyvän samoilla luvuilla. Playoffeihin joukkue pääsee silti olemalla parempi kuin Metropolidivisioonan viides.

5. Montreal

Habs yllätti useimmat viime kaudella voittamalla Koillisen divisioonan Bostonin nenän edestä. Suurimmat syyt menestykseen olivat tehokas ylivoimapeli sekä nuorisokaartin (Eller, Galchenyuk, Gallagher) esiinnousu. PK Subban oli alkukauden sivussa sopimuskiistan vuoksi, mutta paluunsa jälkeen hän oli pitelemätön ja voitti lopulta Norrisin parhaana puolustajana. Myös Andrei Markov teki väkevän paluun loukkaantumisten jälkeen ja oli tärkeä palanen hyvin toimineessa ylivoimassa. Alkavaan kauteen Montrealissa lähdetään lähes samoin eväin kuin edelliseenkin. Tärkein vahvistus on Philadelphiasta ulosostettu Danny Briere, joka tuo joukkueeseen kokemusta (ja pienentää entisestään hyökkäyksen keskipituutta - Bergevinin taktiikka lienee hankkia vastustajille päähänkohdistuneista taklauksista jäähyjä, joista murhaava YV sitten rankoo kovalla prosentilla). Puolustusta vahvistamaan hankittiin kokenut Doug Murray, joka tosin loukkaantui harjoituspelissä ja on useita viikkoja sivussa. Kaiken mennessä nappiin Montreal pystyy taistelemaan jopa divisioonan voitosta, mutta todennäköisempi loppusijoitus löytyy lähempää playoffs-viivaa. Oma veikkaukseni on, että Habs jää viidenneksi sillä muut kanadalaisjoukkueet ovat vahvistaneet rivejään enemmän. Sillä en lähde spekuloimaan, riittääkö viides sija villin kortin paikkaan vertailussa Metropolidivisioonan nelosen kanssa - tiukille tulee menemään.

6. Buffalo

Sabresissa jatketaan jo viime kaudella alkanutta uudelleenrakennusta ja nuoria pelaajia ajetaan sisään kaikille pelipaikoille tolppien väliä lukuunottamatta. Joukkueessa on paljon mielenkiintoisia lupauksia mukaanlukien Rasmus Ristolainen, joka harjoituspeleissä osoitti olevansa valmis NHL:ään jo nyt. Nuorten otteet kuitenkin ailahtelevat vääjäämättä pitkän kauden aikana, mikä tarkoittaa sitä että Sabres ei tule tällä kaudella taistelemaan playoff-paikasta vaan joutuu tyytymään kiusantekijän rooliin. Hyvänä päivänä kuka vain voi kaatua, kun taas huonona tulla pataan keneltä vain. Jos valtaosa lupauksista pystyy lunastamaan potentiaalinsa, Buffalosta on nousemassa muutaman vuoden päästä varteenotettava mestaruuskandidaatti.

7. Tampa

Lightning on jo vuosia ollut muutaman huippuyksilön varassa ja sama jatkuu edelleen. Joukkueen pitkäaikainen supertähti ja kapteeni Vinny Lecavalier ostettiin sopimuksestaan ulos ja hän siirtyi Flyersiin. Paikkaajaksi hankittiin Valtteri Filppula, jolla on kova työ täyttää edeltäjänsä saappaat. Detroitissa Filppula ei oikeastaan koskaan joutunut johtavaan rooliin, vaikka vastuuta ihan mukavasti saikin. Nyt hänen harteillaan on käytännössä se, löytyykö Lightningiltä laajuutta ykkösketjun ulkopuolelta. Veikkaan Filppulalle ihan kelpo kautta (n. 55-60 pinnaa), mutta siitä huolimatta Tampa tulee jäämään koko liigan häntäpäähän. Hyökkäys on Stamkosin ja St. Louisin johdolla ihan kelvollinen, mutta puolustus on äärimmäisen haavoittuva etenkin omassa päässä ja Bishop tai Lindbäck eivät kumpikaan ole sellaisia maalivahteja, jotka olisivat omimmillaan vuotavan puolustuksen takana. Tästä johtuen maaleja tulee ropisemaan omaan verkkoon liian tiuhaan ja voitot ovat tiukassa. Floridan sisäisen taistelun Tampa tulee tosin luultavasti voittamaan, sillä Panthersin tilanne on vielä huonompi.

8. Florida

Panthers tuntuu vuodesta toiseen pysyvän pohjalla hyvistä varausvuoroista huolimatta - poikkeuksena toissakautinen Kaakkoisen divisioonan voitto. Viime kauden ainoat valopilkut olivat Jonathan Huberdeaun parhaan tulokkaan palkinto sekä Sasha Barkovin varaaminen koko draftin kakkosena kesäkuussa. Tälle kaudelle joukkuetta on jälleen uudistettu palkkaamalla toivotaan toivotaan -tapauksia halvalla sekä hankkiutumalla muutamasta veteraanista eroon. Suurin mielenkiinto kohdistuu vuoden sapattivapaalta palaavan Tim Thomasin otteisiin. Bostonissa mies oli pari kautta sitten Vezina-kaliiberin kassari, mutta Panthersissa puolustus ei ole läheskään samantasoinen. Välivuosi ei myöskään voi olla näkymättä otteissa, joten parhaiden maalivahtien joukkoon Thomas tuskin enää nousee. Suomalaisittain mielenkiintoista on myös seurata Barkovin otteita ison veden takana. Kaiken mennessä nappiin jopa Calder on mahdollinen, sillä Barkov on viime aikojen suomalaislupauksista ominaisuuksiltaan parhaiten pohjoisamerikkalaisiin kaukaloihin sopiva. Vaikka Panthersissa seurattavaa riittääkin, joukkue jää auttamatta divisioonansa hännille ja myös koko liigan jumbopaikka on lähellä ellei Thomas pysty ihmetekoihin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
larzzonin Boston-aliarviointi on kyllä huikeaa seurattavaa. Onhan se ihan selvä, että Boston tulee viemään ei pelkästään oman divisioonansa vaan myös konferenssin.

Kyse on puhtaasta realismista. Bruinsilla ei ole joukkueessa sellaisia taitopelaajia, jotka voittavat puolivaloilla tammikuussa läiskittäviä Floridan -turneen höntsiä. Vrt. esim. Wings ja itäisen konferenssin myös ensi kaudella vievä Pens.

Viime kaudella taisi tulla konferenssin nelossija. Sen jälkeen vähästäkin taidosta on edelleen karsittu ja suurin osa lähti Seguinin muodossa. Tilalle tuli lähempänä Selkeä kuin maalipörssin voittoa, mutta molemmista silti kaukana oleva Eriksson. Eläkevuosia lähestyvä Iginla korvaa Hortonin ykkösketjussa melkolailla yksi yhteen. Kolmosessa oli viime kaudella taitoa ja dynaamisuutta Peverleyn verran ja nyt ei ole sitäkään. Kelly ja kaksi rookieta ei varsinaisesti herätä toiveita hyökkäyspään uroteioista, semminkin, kun Smith on lähinnä sentterinsä kaltainen yleispelaaja ja Söderbergille peli kapeassa kaukalossa vaikuttaa edelleen liian nopealta.

Jos Bruins taistelee runkosarjassa toisen kierroksen kotiedusta, se edellyttää jokakautiseksi perinteeksi otetun maalinteko-ongelman voittamista ja rosteria katsomalla voi todeta, että avainpelaajia etsitään silloin puolustuksesta. Krugilta edellytetään paitsi Calder -tason otteita, myös yv:n ottamista haltuun ja muuttamista tehokkaaksi. Hamiltonin täytyy myös pelata hyvä, hyökkäyspäähän yli 30:n pisteen kausi.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Joutuipa melko kovaan divisioonaan vanhasta "liigan helpoimmasta divarista" eli southeastista oma suosikkijengi Tampa. Boston on aika helppo nimetä divarin suurimmaksi voittajasuosikiksi, siihen lisätään kestomenestyjä Detroit ja nousussa olevat Sens, Habs ja Leafs niin ei tule pleijareihin pääsy olemaan helppoa idästä.

Viime kausien kestomenestyjä Boston ruksuttaa Julienin johdolla vakuuttavasti myös ensi kaudella. Jengiin on liittynyt kovan luokan viimeistelijät Eriksson ja Iginla. Lähtijöitä ovat voimahyökkääjä Nathan Horton, jokapaikanhöylä Rich Peverley ja arvokas oman pään luuta ja kokenut Andrew Ference. Hyökkäysosasto leveni ja pakkiosasto kapeni hiukan, mutta playoffien komeetta Torey Krug ja Dougie Hamilton puskevat jo kovasti sisään. Tämä jengi, jos mikä tietää mitä menestys vaatii. Rask on ehdoton Vezina-contender ensi kaudella. Takuuvarmasti pleijareissa ja pitkällä keväässä.

Red Wingsin ensimmäinen kausi idässä. Weiss tuli Floridasta ja Alfredsson Senatorsista. Pakisto näyttää ehkä vähän köykäiseltä Rafalskin ja Lidaksen lopettamisien jälkeen, mutta ilman suurempaa ihmettä Red Wings on playoff-joukkue. Pääsy on kuitenkin ehkä suuremman tuskan takana mihin Wings-fanit ovat tottuneet.

Montreal oli viime kaudella selkeä yllättäjä ja siellä on tälläkin kaudella kova ja hyvin roolitettu porukka. Kolme hyvää hyökkäävä tasavahvaa kentällistä tähditettynä Paciorettylla, Plekanecilla, Brierellä, Gallagherilla ja Galcheniukilla. Pakisto on vahvistunut tervehtyneellä Markovilla ja fyysisellä Murraylla. Todella kova kuusikko on Habsilla lyödä pöytään. Paljon riippuu siitä miten Price onnistuu maalilla. En ihmettelisi jos Habs pelaisi jopa konferenssifinaalissa tällä kaudella.

Senatorsin viime kauden järkyttävä loukkaantumissuma on selätetty ja kautta päästään käynnistelemään Spezzan kipparoimana. Karlsson on tuskin ainakaan yhtään huonontunut parin vuoden takaisesta ja jengiin oon liittynyt Ryan verkkoja venyttämään. Turris noussee liigatasolla suuremman yleisön tietoisuuteen Sensin kakkossentterinä. Pakisto on vahvistunut Joe Corvon verran ja Anderson loisti ainakin viime kaudella ennen loukkaantumistaan. Sens on erittäin vaikeasti voitettava joukkue kuluvalla kaudella. Mielenkiintoista on nähdä millainen vastaanotto Alfiella on ensi kerran Ottawassa vieraillessa.

Maple Leafs operoi oikeastaan kolmella kakkossentterillä ja pakisto on selvästi köykäisempi kuin kovimmilla kilpailijoilla Habsilla ja Sensillä. Hyökkäyksessä mielenkiintoisin nimi on Nazem Kadri. Joko nousee stara-tasolle ja ottaa joukkueensa reppuselkään? Lupulin viime kausi oli aivan loistava ennen loukkaantumista, paukuttavat varmasti Kesselin kanssa illasta toiseen paljon häkkejä. Bolland on loistava hankinta kolmossentteriksi ja Raymond top-4 laituriksi. Maalivahtitandem Reimer-Bernier lähtevät kauteen suunnilleen samalta viivalta ja molemmissa on ainesta loistaa. Oma arvioni on että Leafs on jompikumpi noista idän wild-card edustajista playoffeissa.

Tampa on tämän divarin selkeä haastaja ja voi mustana hevosena kaiken napsahtaessa kohdalleen naarata Atlanticin kolmossijan tai konferenssin 7. tai 8.-sijan(fanin haaveilua =)). Joukkue näyttää hyvältä ensi kertaa moneen vuoteen ja rosterissakin on leveyttä. Sisään on tulossa uusvanhoja junnuja kuten Tyler Johnson, Alex Killorn, Ondrej Palat ja Richard Panik, joille on luvassa paljon vastuuta ensi kaudeksi. Filppula on loistanut ainakin preseasonilla ja häneltä on lupa odottaa paljon kauden alkaessa. Pakisto on täysin sama kuin viime kaudella ja kestää vertailun divarin muiden jengien kanssa sijoittuen ihan kärkipäähän. Sami Salon terveys lienee suurin kysymysmerkki. Keltanokka Jon Cooperin tärkein tehtävä on saada Tampan viisikkopeli tiiviiksi ja saada jengi pelaamaan täydet 60 minuuttia pelisuunnitelman mukaan. Viime kaudella ongelmana oli pitkälti se että etenkin vieraissa peli ei kulkenut lainkaan ja yksi huono 10 minuutin jakso ratkaisi liian monta matsia. Veskareiden tasoakaan ei oikein pystytty mittaamaan, koska he olivat liian usein aivan yksin. Bishop ja Lindbäck ovat molemmat tarjolla nousta änärin terävimpään kärkeen. Stamkos ja St.Louis takovat lähemmäs 100 pistettä, mutta riittääkö se tällä kaudella alkuunkaan? Tehoja kaivataan nyt etenkin Ryan Malonelta ja Filppulalta.

Sabresin käyrän taas näen laskevana. Suuri osa terävintä kärkeä poistui Pominvillen ja Royn sen myötä sijoittunee divarin peräpäähän. Liian paljon on asetettu nuoren Hodgsonin ja varsin epävarmana suorittajana tunnetun Thomas Vanekin varaan. Nyt on ainakin Leinon Villellä hyvä tilaisuus näyttää kaapin paikkaa joukkueessa. Maalivahtikaksikko on ihan liigan eliittiä ja kun pakistossakin on Myersin ja Ehrhoffin kaltaisia tukipilareita, ei pudotuspelipaikka ole ihan täysi mahdottomuus.

Panthersin joukkue on ollut melkoisessa mylleryksessä viime kausina ja tulijoita on tällekkin kaudelle useita. Ex-Oilersit Tom Gilbert ja Ryan Whitney peräpäähän, Barkov, Gomez ja Boyes ovat näkyvimpiä lisäyksiä hyökkäyspäässä. Selkeä ykkössentteri puuttuu, mutta parhaassa tapauksessa Huberdeau, loukkaantumisherkkä Versteeg, Fleischmann ja Barkov kannattelevat joukkuetta, myös Thomas voi äityä hirmuvireeseen ja Brian Campbell kuuluu NHL:n ehdottomaan kiekollisten pakkien eliittiin. Floridaa on helppo aliarvioida mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä että he olivat kuitenkin toissa kaudella ensimmäisen kierroksen game sevenissä melkoisella muukalaislegioonalla.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Jos Bruins taistelee runkosarjassa toisen kierroksen kotiedusta, se edellyttää jokakautiseksi perinteeksi otetun maalinteko-ongelman voittamista ja rosteria katsomalla voi todeta, että avainpelaajia etsitään silloin puolustuksesta. Krugilta edellytetään paitsi Calder -tason otteita, myös yv:n ottamista haltuun ja muuttamista tehokkaaksi. Hamiltonin täytyy myös pelata hyvä, hyökkäyspäähän yli 30:n pisteen kausi.

Tuot kyllä esille ne jutut, joihin Bostonin menestyksettömyys tulevassa runkosarjassa saattaa perustua. Lähes kaikki (paitsi Bruins-fanit) tuppaavat sijoittamaan Bostonin aivan konfrenssin kärkeen. Kovia nimiä joka paikalla, joten ei se mikään ihme ole.

Itsekään en usko että Boston voittaa divarinsa. Finaaleihin se menee juu, mutta tehnee sen sijoilta 2-4. Viime kausi oli pitkä eikä siitä helppo ole palautua. Konkarit alisuorittavat ja alkukausi tulee olemaan vaikea. Bergeronit ja charat yms. heräävät kyllä pelaamaan keväämmällä, mutta tuskin niin paljon, että divisioonansa voittaisivat.

Mutta kuitenkin, kun maalilla pelaa Rask niin todellista pannukakkua ei voi tulla. Rask hoitelee pelejä itsekseenkin. Lisäksi kun siellä on pari nuorta superpotentiaalista kaveria pakistossa näiden kokeneiden Charan ja vaikka Seidenbergin lisäksi niin siitä saattaa muodostua varsin hyvin toimiva pakisto.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
pakisto on selvästi köykäisempi kuin kovimmilla kilpailijoilla Habsilla ja Sensillä.

Muuten erinomaista analyysiä, mutta näin Leafs-fanina on pakko tarttua tähän. Millä perusteella Toronton pakisto on mielestäsi selvästi köykäisempi kuin Habsin tai Sensin vastaava? Okei, siellä ei ole yhtään Norris-voittajaa, mutta sekä Subban että etenkin Karlsson ovat varsin köykäisiä tapauksia oman maalin läheisyydessä. Minusta koko kolmikon pakistot ovat kokonaisuuksina hyvinkin samantasoiset, Montrealin on terveenä parhaiten roolitettu ja siksi ehkä hiukan edellä Leafsin ja Sensin vastaavia. Kaikissa painottuu kiekollinen taito ja fyysisiä oman pään luutia on vähemmän. Selvää eroa en noiden välille saa kyllä millään. Erot puolustuksen pitävyydessä joukkueiden välillä muodostuvat enemmänkin pelityylien ja tietyin varauksin maalivahtipelin vaikutuksesta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Aika samoilla linjoilla mennään useimpien kirjoittajien kanssa.

1. Boston, mielestäni ainoa selkeä vaihtoehto ykköseksi.
2. Detroit, yhtä selkeästi toinen. Kysymysmerkkejä on mutta liian rutiininomainen menestyjä.

Tämän jälkeen lähes tasapäin kolmikko Montreal/Toronto/Ottawa, joista kallistun seuraavaan järjestykseen

3. Toronto, vihdoin molariosasto näyttäisi olevan kunnossa.
4. Montreal, nuoret näyttäisivät olevan edelleen liekeissä ja pakisto hilaa itsensä kuntoon kauden aikana.
5. Ottawa täpärästi viides, perusteluina olkoot vaikka etten usko Andersonin pelaavan samanlaista kautta heti putkeen ja Spezza Ryan kemian löytyminen vaatii kauden verran.

6. Tampa, Stamkos.
7. Florida, Hyvä yritys mut ei ihan vielä tässä divarissa. Muualla oltais ylempänä.
8. Buffalo, liikaa floppiainesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös