Atlanta Thrashers 2002-2003

  • 9 689
  • 83

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu, Atlantalla on tiedotustilaissuus 1.30 pm paikallista aikaa koskien valmennusasioita eli 99% varmuudella Fraser on saanut kenkää. Niin umpisurkea on ollut alkukausi, että melkeinpä ainut mahdollinen ratkaisu.


Edit: Tarkennetaan nyt sen verran, että suomen aikaa tuo tiedotustilaisuus on siis 20.30 ja se on kuultavissa suorana lähetyksenä Atlantan kotisivuilta(www.atlantathrashers.com).
 
Viimeksi muokattu:

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Ei tulleet Fraserin potkut yllätyksenä. Alkukausi on ollut Atlantalle niin huono, että jossakin vaiheessa näin olisi käynyt. Oikeastaan ihme ettei Waddell vaihtanut valmentajaa jo aikaisemmassa vaiheessa.

Toisaalta tuskinpa tämä huono suksee oli kokonaan valmentajan syytä. Viime kesänä Trashers hommasi paljon uusia pelaajia; McEachern, Kozlov, Krupp ja Smehlik. Heistä kaksi ensimmäistä on olleet pettymyksiä ja kaksi jälkimmäistä viettäneet loukkaantuneena suurimman osan kaudesta. Investoinnit ovat siis pettäneet. Jotakin yritettiin parantaa sainaamalla Dafoe, mutta tulokset sen suhteen näkyvät vasta myöhemmin. Ensiksi pitää saada peli parempaan kuosiin kauttaaltaan.

Kylläpä valmentajia nyt vaihdellaan. Who will be next?
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hankinnat ovat tosiaan pettäneet varsinkin puolustuspäässä. Krupp on ollut loukkaantuneena yhtä(?) peliä vaille koko alkukauden ja Smehlik on pelannut vain 19 peliä olematta mitenkään loistokas tai puolustuksen johtohahmo. Puolustus onkin viime kauden tapaan se selvästi isoin ongelma. Sinne osastolle mielestäni voisi hakea vahvistusta vaikkapa treidillä.


Mitä tulee sitten McEacherniin ja Kozloviin, niin pettymyksiin voi kummankin laskea varsinkin verrattuna hintalaatusuhteeseen. Kohtuullinen pistetahti, mutta kummankin +/- on -21 ja smalla koko joukkueen huonoin, varsinkin kokeneilta hyökkääjiltä odotetaan myös hyvää puolustuspelaamista.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno voitto!

Atlanta kukisti viime yönä Carolinan ensimmäistä kertaa. Todellakin Atlanta ei ollut vielä ennen viime yön kohtaamista voittanut Carolinaa NHL-pelissä vielä koskaan.

Peli oli ensimmäinen ottelu Fraserin potkujen jälkeen ja Waddelin ensimmäinen ottelu NHL-joukkueen päävalmentajana. Thrashers etsii kuitenkin jo uutta päävalmentajaa, joten Waddellin tarkoitus ei ole valmentaa, kuin väliaikaisesti.

Maalissa pelasi Toronto-peliin jo varamaalivahdiksi nostettu Hnilicka, joka näytti, että taidot eivät ole hävinneet mihinkään, vaikka hänen alkukautensa onkin ollut huono. Hän torjui 35 kertaa, joista 18 tuli kolmannessa erässä. Kovalchuk pelasi hienon ottelun tehden tehot 2+2. Voittomaalista vastasi jo toista kertaa tällä kaudella jokin aika sitten farmista nostettu Brad Tapper, joka on näyttänyt pysyvänsä NHL-vauhdissa hyvin mukana. Ylivoimapeli oli myös yksi ottelun ratkaisuista. Thrashers käytti kolmesta ylivoimastaan peräti kaksi hyväkseen. Carolinankaan ylivoimaa ei voi tosin haukkua, kolmesta yrityksestä se onnistui yhden kerran. Voiton arvoa nostaa myös se, että Atlanta nousi kahden maalin takaa voittoon, Carolina johti 2-0 vielä ensimmäisen erän puolivälissä.



Ensi yönä on vastassa kotipelissä Boston. Paha peli, mutta toivottavasti joukkue sai nyt tästä lisäpontta.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No niin, herrat Heatley ja Kovalchuk "kunnostautuivat" Ottawaa vastaan: molemmilla 0+0 ja -6 ! Sillä tavalla.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Thrashers palasi voittokantaan

Atlanta voitti viime yönä alkukauden yllättäjäjoukkueen Tampan vieraskentällä 3-2, +/- - tilastossa huonosti menestyneen Kovalckhukin jatkoaikamaalilla. Hän teki myös Atlantan ensimmäisen osuman. Thrashersin maalilla torjui Dafoe, joka otti kiinni 30 vetoa.


Uutta valmentajaa etsitään edelleen, spekuloinneissa ovat esiintyneet ainakin nimet Hartley, Robinson, Murray yms. Mielestäni on erittäin hyvä asia, että valintaa tehdessä ei kiirehditä. Waddell pystyy kyllä hoitamaan valmentajankin työt sen aikaa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
BOB HARTLEY ATLANTAN VALMENTAJAKSI!

Bob Hartley ottaa Atlantan valmentajan paikan. Tässä tekstiä:

As first reported by TFP on Thursday, Bob Hartley will be the Atlanta Thrashers new head coach. The two sides are currently finalizing contract details and the announcement is expected this weekend. Hartley is expected to be behind the bench possibly for the team's next game Monday in Philadelphia, but no later than a home game Wednesday against Montreal


Jaahas..mitäs tuohon nyt sanoisin..hyvä veto minusta Atlantan johdolta. Hartley on osoittanut että hän on hyvä valmentaja.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin huhutaan ja jotkut ovat tuon jo varmana julkaisseetkin. Thrashers ei ole vielä tiedottanut asiasta. Luultavasti Hartleyn sopimus on kuitenkin valmis tai ihan viimeistä sinettiä vaille. Tuon tiedottamisessa ei vaan haluta kiirehtiä. Niin, kyllä minä olen ihan tyytyväinen. Stanley-cupin voitto on aina merkki siitä, että valmentajalta löytyy osaamista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ajattelin että Hartley ei SC-voittajana ottaisi tuollaista pitemmän tähtäimen projektia itselleen, mutta ilmeisesti niin hän kuitenkin tekee. Siitä hatunnosto hänelle ja hauska nähdä missä kohtaa sarjataulukkoa Atlanta on viiden vuoden päästä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pressi-info klo 19.00

Viestin lähetti Henkka
Ajattelin että Hartley ei SC-voittajana ottaisi tuollaista pitemmän tähtäimen projektia itselleen, mutta ilmeisesti niin hän kuitenkin tekee. Siitä hatunnosto hänelle ja hauska nähdä missä kohtaa sarjataulukkoa Atlanta on viiden vuoden päästä.

Spekuleeraus uudesta päävalmentajasta päättyy tänään Suomen aikaa klo 19.00 (12.00 local) kun Thrashersilla on info uudesta koutsista Philips Areenalla. Lähde: seuran email-uutislista.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voitto Philadelphiasta

Atlanta katkaisi 12 ottelun voitottaman putkensa viime yönä voittamalla Itäisen konferenssin toisella sijalla majailevan Philadelphian. Ottelu oli melkoista hawaiji-kiekkoa, nimittäin lopputulos oli 4-7. Atlantan maalintekijöinä kunnostautuivat viime pelissä vähän alakanttiin pelannut Heatley hattutempullaan, Kozlov, Savard sekä tämän kauden ensimmäiset maalinsa tehneet Odgers ja Bartecko, joka vastikään kuntoutui häntä melkein koko tämän kauden vaivanneesta loukkaantumisesta.


Maalissa aloitti Dafoe, joka kuitenkin joutui jättämään pelin kesken toisen erän lopulla loukkaantumisen takia, hän oli siihen mennessä päästänyt 3 maalia. Tilalle vaihdettiin Nurminen, joka torjui erinomaisesti saldolla 14/15.

Hienolta näyttää myös pakkipari Tjärnqvist-Weaver +/- -tilasto ottelussa, peräti +4.

Torstain vastaisena yönä on sitten Hartleyn ensimmäinen peli Thrashersin valmentajana, kun vieraaksi Philips Areenalle saapuu Montreal.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1-0 voitto Montrealista, Nurmiselle kauden toinen nollapeli, torjunta kertyi 22. Jokohan nyt olisi jo aika antaa ykkösveskarin paikka Nurmiselle?
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Thrashersillä kolmen ottelun voittoputki!

Viime yönä kaatui sitten Boston 3-1 kotipelissä. Maalintekijöinä kunnostautuivat Kaberle, Kovalchuk ja Kozlov. Maalissa Nurminen pelasi jälleen hienon ottelun päästäen vain yhden maalin 27:stä laukauksesta. Kaksi Atlantan maaleista syntyi ylivoimalla(1. ja 2.). Ottelun ensimmäisessä erässä ajassa 15.05 oli pieni tappelunujakka, josta mm. Thornton sai 2+10 minuuttia ja Nurminenkin 2 minuuttia maalilta poistumisesta.


Hartleyn tulo on tuonut ainakin kahdessa ensimmäisessä pelissä selvää piristystä varsinkin puolustajien pelaamiseen. Aikaisemmin seulan lailla vuotanut puolustus on päästänyt kahdessa ottelussa, joissa se on ollut Hartleyn alaisuudessa vain yhden maalin, siihen on tietysti vaikuttanut myös se, että molemmat pelit ovat olleet luonteeltaan vähämaalisia, mutta kuitenkin. Hartley tuskin on ehtinyt tehdä merkittäviä muutoksia pelaamiseen, muutos on ollut varmastikin enemmmänkin henkisellä puolella. Pakkejen peluutuksessa on nähtävissä kuitenkin jo pieni muutos, puolustajia on peluutettu näissä kahdessa ottelussa erittäin tasaisesti.


Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jatkuu kotipelien putki Islandersia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Juttelin eilen Nupen kanssa ennen peliä ja tilanne siellä maalivahtien osalta on se että Dafoe on pari viikkoa pois potemassa nivustaan ja Hartley on sanonut Nupelle että mies pelaa kaikki pelit ilman eri ilmoitusta siihen saakka kunnes kertoo toisin.

Hyvin näyttää Nupe vastuuseen reagoineen!

Jukka
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä on siis ilmeisesti ymmärrettävä niin, että NHL:ssä on suomalainen ykkösvahti. Kun noita Atlantan maalivahtitilastoja katselee, niin aikamoista persnaamailua olisikin ollut muiden vahtien pyörittäminen. Dafoe ja Hnilicka ovat pelanneet suurinpiirtein yhtä paljon suurinpiirtein samoilla tilastoilla. GAA on muilla päälle 4 ja Nupella alle 3. % on myös parempi, joskaan ei ihan yhtä selvästi. Mutta mitäs tässä muuta kuin että hyvä Nupe, samaan malliin vaan, niin ensi vuonna saa sitten aloittaa reilusti ykkösenä.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei voi muuta sanoa, kuin että hyvin menee. Hartleyn valmennusaikana pelatuista 7 otteluista on tullut 5 voittoa, 1 tasapeli(Ottawaa vastaan) ja yksi NY Islanders-tappio. Viime yönä kaatui toisen kerran peräkkäin Rangers, nyt Philips Arenalla 5-2, lauantai-iltana pelatussa ensimmäisessä kamppailussa numerot olivat olleet 4-1 Thrashersin hyväksi. Atlanta hankkiutui kahdessa erässä jo 5-0 johtoon, Rangers kaunisteli vielä lukemia kolmannessa erässä tekemällä kaksi ylivoimamaalia. Nurminen pelasi jälleen hienon ottelun ja oli yksi Atlantan voiton takeista, saldolla 2/39. Thrashersin maaleista vastasivat kovaan kuntoon viime peleissä päässyt Heatley kahdesti, Tapper kahdesti ja Rheaume kerran.


Nurmisesta on muuten ihan hyvä juttu Thrashersin virallisilla sivuilla osoitteessa: http://www.atlantathrashers.com/View.aspx?CID01=2f964098-7cc7-4b5f-a65b-b33e9716e87f
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Bob Hartley

Voisivatkohan ne, joilla on jonkinlaista tietoa asiasta, kertoa miten Hartley on Thrashersin peluutusta muuttanut? Kumminkin maalejakin tuntuu syntyvän, toisin kuin Avseissa, ja oma pää pitää ihan kohtuullisesti. Onko niin, että Atlantan materiaali on enemmän hyökkäysorientoitunut kuin Coloradon(tämä lienee Hartleyn omia tekosia, mieshän vannoi puolustuksen nimiin) ja Hartley osaa hyödyntää sitä?
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pärde: Ei peluutuksessa mielestäni ole tapahtunut mitään merkittävää muutosta. Kun siis ajatellaan pelaajien rooleja ja peliaikoja.

Taktisella puolella sen sijaan on tapahtunut, varsinkin puolustuksen pelaamisessa. Hartley haluaa joukkueen puolustuspelaamisesta ainakin kurinalaisemman, Fraserin aikanahan ongelmanahan taisi olla juuri tämän puute. Hän ei halua tehdä missään tapauksessa sitä kuitenkaan hyökkäyksen kustannuksella. Niin ja eihän hyökkäyspeli ole ollut se ongelma, joka viime kauden ja tämän kauden alun pilasi. Hyökkääjien pelaamisessa puolustuspäässä on ollut kuitenkin ongelmia, niinkuin Kovalchukin, McEachernin jne. plus/miinus-saldoista hyvin huomaa. Vaikea kuitenkaan kovin tarkasti ruveta kertomaan, mikä on muuttunut, kun ei näe kauden aikana yhtään peliä.


Todella hyvin menee, vaikka Toronto kävikin tuossa välissä ennen All-Stars taukoa pisteet hakemassa. Viime yönä Atlanta otti toisen voittonsa lyhyen ajan sisään Montrealista, tällä kertaa vieraskaukalossa. Numerot olivat 3-4, toisenkin maalin ottelussa viimeistelleen Marc Savardin tehdessä ylivoimalla kolmannen erän lopussa voittomaalin. Thrashers johti ottelua toisen erän loppupuolella 3-1, mutta Montreal kiri vielä tasoihin. Hyvään vireeseen päässyt ja kauden farmissa aloittanut Tapper teki kauden 10.osumansa ja Cowan kauden avausmaalinsa. Kovalckhuk saalisti kaksi syöttöpistettä. Maalissa pelannut Nurminen torjui jälleen hyvin saldolla 3/32. Mainittakoon vielä, että ottelussa Thrashers-puolustaja Andy Suttonille tuomittiin peräti neljä kaksiminuuttista.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pudotuspelipaikka "enää" 10 pisteen päässä

Viime yönä kaatui New Jersey vieraskentällä 2-4. Savard jatkoi pisteputkeaan tehdessään nyt tehot 1+1, myös voittomaaliputki jatkui, Savardin tehdessä voittomaalin jälleen ylivoimalla kolmannessa erässä ajassa 13.04. Muut maalintekijät olivat Snyder, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Kovalchuk ja Kozlov. Maalissa pelasi tällä kertaa Dafoe, joka torjui hyvän pelin saldolla 2/28. Andy Sutton jatkoi jäähyputkeaan ottamalla tällä krtaa kolme jäähyä, eli edistystä on tapahtunut.

Heh, jos sama tahti jatkuu Thrashers menee pudotuspeleihin. Joukkue on nyt siinä kunnossa, että se voi taistella tasapäisesti jopa seuraavassa ottelussaan vieraspelissään Ottawaa vastaan.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Dafoe taisi taas pelata Nurmiselle lisää peliaikaa. Torjuntaprosentti Washingtonia vastaan hiukan reilu 60. Atlantassa ei vieläkään taida olla luotto huipussaan Nurmiseen. Ainakin tuli sellainen olo, että taas koitettiin, että josko Dafoe olisi päässyt kuntoon. Voin olla väärässäkin tässä, ainakaan se ei perustu mihinkään muuhun kuin tunteeseen ja Dafoen kahteen melkein peräkkäiseen peliin. Taidan olla vaan hiukkasen herkkä tällä hetkellä, kun tuntuu siltä, ettei mikään riitä siihen, että Nurminen pääsisi selkeäksi ykköseksi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti hihhu
Dafoe taisi taas pelata Nurmiselle lisää peliaikaa. Torjuntaprosentti Washingtonia vastaan hiukan reilu 60. Atlantassa ei vieläkään taida olla luotto huipussaan Nurmiseen. Ainakin tuli sellainen olo, että taas koitettiin, että josko Dafoe olisi päässyt kuntoon. Voin olla väärässäkin tässä, ainakaan se ei perustu mihinkään muuhun kuin tunteeseen ja Dafoen kahteen melkein peräkkäiseen peliin. Taidan olla vaan hiukkasen herkkä tällä hetkellä, kun tuntuu siltä, ettei mikään riitä siihen, että Nurminen pääsisi selkeäksi ykköseksi.

Mielestäni Nurminen on tällähetkellä selkeä ykkösmoke Atlantassa. Tammikuun 15 päivän jälkeen Nurminen pelasi yhdeksän ottelua putkeen, voittaen niistä kuusi. Tämän jälkeen tuli peräkkäiset pelit, joista ensimmäisen Nurminen huilaisi. Ja vaikka Dafoe voitti ottelunsa oli Nurminen maalilla jo seuraavassa pelissä, minkä sitten Atlanta hävisi. Ja nyt sitten toinen peli Dafoelle reiluun kolmeen viikkoon.

Eiköhän Dafoen peluutuksessa ole kyse lähinnä siitä, että Nurmiselle annetaan hieman huilia. Tammikuussa Nurminen pelasi kumminkin 12 peliä, joka on enemmän kuin monella muulla ykkösmokella esim. Roy ja Belfour 10 peliä.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Dafoe oli loukkaantuneena Nurmisen pisisimmän putken aikaan.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja Iso-Uwe palaa.

Eli Krupp on taas aktivoitu ja treenaa täysillä. Saas nähdä kiipeääkö laatikkoon jo tällä viikolla? Oli kuulemma toiminut GM Waddelin avustajana kun tämä valmensi hetken Atlantaa Fraserin potkujen jälkeen!

Atlantan peli on sujunut varsin kivasti, joten kuka mahtaa pakistosta väistää? Sutton on ollut yksi kauden yllättäjistä, Kaberle on vakio, Tremblay on vakio, Tjärnqvist on ehkä hieman pettänyt vaikka pitäisi olla aika vakio, Smehlik on ollut epävakaa, Tamer? Weaver olikin jo pois viime matsista.


MACK
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös