Arsenal FC 2015–2016 – kohti isompia kannuja

  • 78 137
  • 397

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Mjoo. Majutauko takana ja taas Gunners palaa sorvin ääreen.

Ennen taukoa tosiaan Bayerniltä anneliin ja Spursia vastaan tapeltu tasuri. Spurs-pelissä kyllä huomasi, kun keskikentällä on pari väsynyttä ukkoa tappelemassa, niin pelistä ei tule mitään. Tottenham oli tuoreempi ja aktiivisempi suurimman osan ajasta. Toki lopussa ois AFC voinut homman hoitaa ja Giroudkin ennen sitä mutta se siitä.

Vittumainen WBA vieraissa ja loukkaantumisista ei palaa oikeastaan kuin Bellerin kokoonpanoon. Mielenkiintoista myös nähdä ovatko Koscielny ja Giroud menttaalisesti kuinka iskussa, sillä Pariisin tapahtumat järkyttivät molempia suuresti.

COYG!
 

Andrew

Jäsen
Tottenham oli tuoreempi ja aktiivisempi suurimman osan ajasta.

Tottenhamilla oli kylläkin selkeästi raskaampi otteluohjelma alla kuin Arsenalilla, joten Arsenal pääsi kyllä peliin enemmän tuoreilla jaloilla. Tuskin keneltäkään jäi huomaamatta, että Mauricio Pocchetino vei Arsene Wengeriä taktisesti liigan nuorimalla joukkueella, vaikka materiaali etu ja lepopäivät olivat Arsenalin puolella. Tällä kertaa se ei riittänyt voittoon, mutta se riitti kertomaan yleisölle miksi Arsenal ei tälläkään kaudella tule voittamaan mestaruutta!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tuohon ylläolevaan provo-oksennukseen ei edes jaksa ottaa kiinni.

Näkemättä itse peliä oli eilinen taas julma osoitus siitä, että Vanpuikon jääräpäisyys siirtomarkkinoilla tulee taas olemaan meille turmiollista. Gibbs avauksessa laitalinkkinä. Coquelin paskaksi tilalle Championship-tasoinen Arteta, jonka esitys ilmeisesti jälleen täyttä skeidaa. Ilmeisesti Coq pitkään sivussa, joten way to go Vanupuikko!
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Ilmeisesti Le Coq 3 kk poissa kentiltä. Onneksi on Flamini.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
On tyhmää sanoa, että mitäs minä olen sanonut, mutta ei silti voi olla sanomatta sitä. Wenger teki sen jälleen kerran, itse tuhosi käytännössä Arsenalin kauden narsistisella "kyllä minä tiedän" asenteellaan. Mies jätti tekemättä ne kaksi kolme hankintaa, joilla rinki olisi ollut ehkä riittävän laaja ja samalla ehkä olisi vähentänyt loukkaantumisten määrää. Nyt samat pelaajat pelaavat liikaa ja kun siellä on herkkyys loukkaatumisille olemassa, niin tässä on se lopputulos. Paljon on pelejä tulossa ja kaikki tietävät, ettei Flamini pysty paikkaamaan Coquelinia pelillisesti eikä kestä sitä pelisumaa muutenkaan kunnossa. Kuka sitten heitetään sinne, ilmeisesti Ramsey, joka ei ole vielä onnistunut keskikentän pohjalla, ehkä joku toppareista, ei mikään ideaaliratkaisu.

Oma veikkaus on, että keväällä pelaamme jälleen sijoista 3 tai 4 ja siihenkin saamme tehdä täyden päivätyön. Pakko jälleen kerran sanoa, että Wenger on nähty, miehellä on omat vahvuutensa, mutta heikkoudet ovat vähintään samaa tasoa ja kokonaisuus jää aina "torsoksi". Tämä epäonnistuminen tällä kertaa menee täysin Wengerin piikkiin ja oli jo etukäteen kohtuullisen helposti ennustettavissa.
 

BaronFIN

Jäsen
Olisi kyllä hyvä tietää, että onko Arsenalilla ja Wengerillä käytettävissä 100M£ siirtokassaa ykkösluokan hankintoihin ihan vain sen takia, että saadaan leveyttä materiaaliin? Seura on yksi Valioliigan suurista, mutta verrattuna Liverpooliin Arsusta ei ole myytykään pelaajia sadoilla miljoonilla törsättäväksi muilla markkinoilla. Arsenal ei ole Chealsea eikä ManC, jotka vain päättävät hankkia pelaajan ja hinnan voi määrä myyjä itse. ManU:llakaan ei ole kaikista rahoista huolimatta leveyttä joukkueessaan, joten raha yksinään ei tee ketään onnelliseksi.

Ihan mielenkiinnosta: ketkä kaksi kolme hankintaa tuohon joukkueeseen olisi tehnyt terää, jos rahaa olisi ollut polttaa vain 20-30 M£? Arsenal ei kuitenkaan ole Bayern, Madrid, Barcelona, ManC, PSG -luokan porsastelija, jolla on varaa millä mällätä ja sen seurauksena ihan taviksien pelaajien ostohinnat ovat luokkaa aivan käsittämättömät esim. Evertonin John Stones, joka ei liiku edes 30M£ hinnalla eteen päin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Ihan mielenkiinnosta: ketkä kaksi kolme hankintaa tuohon joukkueeseen olisi tehnyt terää, jos rahaa olisi ollut polttaa vain 20-30 M£? Arsenal ei kuitenkaan ole Bayern, Madrid, Barcelona, ManC, PSG -luokan porsastelija, jolla on varaa millä mällätä ja sen seurauksena ihan taviksien pelaajien ostohinnat ovat luokkaa aivan käsittämättömät esim. Evertonin John Stones, joka ei liiku edes 30M£ hinnalla eteen päin.

Ot, mutta mielestäni Bayern on vähän väärässä seurassa tuossa listauksessasi. Bayern toki myös maksaa isoja summia hyvistä pelaajista, mutta yleisesti ottaen summat ovat kyllä maltillisempia, kuin jopa sataa miljoonaa lähentelevät siirtosummat ja -tarjoukset, mitä nämä realit ja psg:t puolestaan tekevät.

Toinen asia on se logiikka rahojen taustalla, Bayernilla on omasta takaa helvetin leveä pankkitili, joka siis on kasvatettu fiksuilla liiketoimilla pauttiarallaa 30 vuoden aikana. Kyseessä siis ei ole psg:mäinen muovinen viritelmä tai realmainen "too big to fail"-joukkue.

Kolmas asia lienee se, ettei Bayernin pelaajapolitiikkaan kuulu masavirmasmainen puhdas teksti-tv-skouttaus, eli jos vaikka pelaat hienot arvokisat, niin sitten olet Bayernin mies. Pelaajahankintoja mietitään pitkään ja hartaasti, kuka sopisi joukkueeseen ja miksi. Urheilulehti kirjoitti Bayernista erinomaisen artikkelin pari vuotta takaperin, siinä sivuttiin näitä viestissäni mainitsemia asioita.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuo mitä @MustatKortit tuossa ylempänä kirjoitti koskee mielestäni melki kaikkia sakujengejä, ovat ihan helvetin fiksuja pelaajahankinnoissa IMO vrt. Espanjan ja Englannin suurseuroihin. Toki Atletico on poikkeus Espanjassa taasen, ovat hyvä esimerkki tästä "ostetaan fiksusti laatua ja myydään isolla rahalla eteenpäin".
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Jokainen Arsenalin tunteva kirjoitti, myös itse muualla, kuin täällä Jatkoajassa, että Arsenalin materiaali on tietyltä osin liian kapea. Arteta oli jo viime vuonna vain osan kaudesta pelikuntoinen ja kyvyt tällä tasolla alkoivat olla riittämättömät, Flamini tuli nokkimisjärjestyksessä vielä Artetan takana. Tästä voi arvioida, kuinka tärkeää olisi ollut hankkia Coquelinille kilpailukykyinen pari keskikentän pohjalle, jo senkin vuoksi, että Arsenalin ottelumäärät ovat niin suuret, ettei siellä voida mennä yhdellä pelaajalla.

Hyökkäyksen kärjessä meillä oli vain Giroud, koska tiedettiin ettei Welbeck pelaa ennen kevättä. Walcott pelasi hetken hyvin piikissä, mutta ei ole tähän mennessä ollut kärkipelaaja ja onko tämä kuitenkaan paras pelipaikka hänelle? Lisäksi, kuten jokainen tietää, niin Theo on joka kausi poissa vähintään 1/3 kaudesta ellei enemmänkin. Samoin tiedämme, että Ramsey ei tahdo kestää noin kovaa rasitusta läpi vuoden, mikä on ymmärettävää huomioiden valtava työmäärä ottelusta toiseen. Wilshire on oma juttunsa, milloin on pelannut edes puolet kaudesta? Ox Chamberlainin kohdalla sama juttu?Joukkueesta myytiin tai luovuttiin monesta pelaajasta ja lisää ei saatu laajuutta rinkiin, nyt näemme lopputuloksen.

Tuohon olisi ollut välttämätöntä hankkia se 2-3 pelaajaa, joista yhden olisi pitänyt olla keskikentän pohja, toisen hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja sitten piikkiin yksi vaihtoehto lisää. Tämän jälkeen olisi rasitusta voinut tasata pelaajien kesken ja ehkä myös vähentää loukkaantumisia (ei koske Wilshire ja Walcott, jotka joka tapauksessa hajoavat aina). Jos tähän ei ole varaa, niin se on sitten selvää, mutta kaikki mediat ja lausunnot myös Arsenalin suunnalta tukevat näkemystä, että rahaa olisi käytössä, eikä kaikkien näiden hankintojen tarvitse aina maksaa tyyliin 30m€ +-. Arsenalilla on tämän arvoisia hankintoja itseasiassa tasan kaksi muistini mukaan tähän mennessä.

En usko tämän jääneen rahasta kiinni, enemmänkin siitä syystä, että Wenger haluaa olla aina sitä vastaan, mitä esim. media julkisesti kirjoittaa tai asiantuntijat lausuvat. Voi tietysti olla, ettei löytynyt sellaisia pelaajia, joita hän haluaa, mutta silloin ehkä pitää myös katsoa peiliin ja miettiä, voiko tuolla filosofialla koskaan menestyä. Nyt on tulossa paljon pelejä ja pelataan todella kapealla ryhmällä, uskooko kukaan, ettei lisää loukkaantumisia tulisi? Tammikuun siirtoikkunan alkuun on vielä reilu kuukausi aikaa ja ennen kuin sieltä saadaan uutta verta kentälle, voi kausi olla jo ohitse mestaruustaistelun kannalta.

Tällä hetkellä media pitää jo varmana, että keskikentälle joku hankitaan, toki se maksaa nyt enemmän, koska kaikki tuntevat Arsenalin hädän, kannatti siis säästää kesällä. Todennäköisesti tulee kaksikin hankintaa, mutta epäilen sen nyt tapahtuvan liian myöhään, nämä pelaajat saadaan kehiin aikaisintaan tammikuun puolessa välissä. Jotta ei pelkästään negatiivista Wengerin suuntaan, niin ilmeisesti sekä Ozil että Alexis olisivat allekirjoittamassa pitkät jatkosopimukset. Me kannattajat voimme siis jälleen kerran toivoa, että ehkä ensi kaudella meillä olisi pienet saumat tehdä jotain suurta, vaatii kyllä ne muutamat täsmähankinnat.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Nyt Coq kun on tosiaan loukkaantunut, Ramseyn täytyy vakiinnuttaa paikkansa siellä keskikentällä, jossa hän haluaakin pelata. Olisiko nyt aika siihen, että mies lopulta nousee dominoivaksi hahmoksi Arsenalin keskikentällä? Onhan hän ollut huikea jo aiemmin, varsinkin kun on pelannut koko vuoden periaatteessa väärällä paikalla oikealla laidalla, kylläkin jatkuvasti leikkaa jatkuvasti oikealta sisään nytkin. Onneksi Em-karsinnat ovat ohi, eikä Ramseyn tarvitse pelata yhtään turhaa peliä tällä kaudella, jos haluaa pysyä ehjänä kisoihin asti. Cazorlan kanssa pallollinen dominointi on taattu keskikentällä, entäs sitten se fyysinen puoli? City-peli kotona näyttää tämän ensi kuussa.

Hyvin alkaa pelaajia tulemaan takaisin saikuiltaan, jos nyt ei enää niitä turhia pisteitä menetettäisi? Voidaan vaan huokaista helpotuksesta, ettei City saanut pistettäkään Pool-pelistä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Deja vu! Menetetään pisteitä pikkujengeille ja sairastupa alkaa olla tukossa (Koscielny ja Alexis klesaksi)! Eihän tämän pitäisi olla mikään suuri yllätys meille Gunnereille, mutta joka kerta se vituttaa yhtä paljon. Mikään ei tule muuttumaan ennen kuin Vanupuikko lennätetään hiuksista helvettiin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Nyt se on sitten loppu, niin kauan kun olen Arsenalia seurannut, niin jossain tulee raja vastaan. Yli 40 vuotta aktiivista seuraamista ja tietysti Arsenal on aina se ainoa seura, mutta Wengerin aikana en enää pysty tuota katsomaan. Wenger aikanaan nosti seuran huipulle, mutta jo aivan liian kauan mies on tuhonnut kaiken ja en enää jaksa tuota paskaa. Eihän meidän amatöörien pitäisi pystyä ennustamaan asioita jo puoli vuotta ennen toteutumista, mutta näin vain käy vuosi vuoden jälkeen. Säälittää nuo 7-8 loistavaa pelaajaa joukkueessa, joille olisin joskus suonut jotain hyvää, voin arvata kuinka kavereita vituttaa, kun koskaan mikään ei toimi loppuun saakka.

Säälin hienoja faneja, jotka olen tavannut myös vanhalla "upealla" stadionilla pariin otteeseen. Wenger on kaiken paskan alku ja loppu, mies joka ei muita kuuntele. Narsisti joka todellakin uskottelee tietävänsä lajista kaiken, mutta on täysin pihalla todellisuudesta. Palataan sitten tänne, kun joukkueella on oikea manageri hoitamassa seuraa, tietysti voi olla mahdollista, että Wenger jatkaa 100-vuotiaaksi seurassa nykyisessä tehtävässään.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Otetaan pieni ajatusleikki: kuka on se seuraava oikea manageri Arsenalille? Jo ManUsta nähdään ettei nykyfutiksessa uuden, oikean managerin löytäminen ole mikään itsestäänselvyys. Real Madrid on ihan kujalla managereidensa kanssa ja pitkäjänteisyydestä ei ole tietoakaan esim. Chelseankaan toiminnassa. Ja ManC on omiensa kanssa myös helisemässä vaikka rahaa on millä mällätä. Tosin nyt taas vaihteeksi siellä voidaan hymyillä vaan kuinka pitkään. Ja ManU vaihtaa taas parin vuoden sisään projektinsa vetäjää, joten mistä löydetään uusi, riittävän arvovaltainen valmentaja, joka kykenee ottamaan miljardiluokan seuran hoitaakseen?

Niin pitkään kun huudetaan "Vanupuikko ulos" ilman mitään konreettista kehitysehdotusta, niin aika katkeraksi tyhjänhuuteluksi se jää. Klopp olisi ollut minun toive/valinta, mutta Liverpoolin paskiaiset ehtivät väliin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Niin pitkään kun huudetaan "Vanupuikko ulos" ilman mitään konreettista kehitysehdotusta, niin aika katkeraksi tyhjänhuuteluksi se jää. Klopp olisi ollut minun toive/valinta, mutta Liverpoolin paskiaiset ehtivät väliin.
Ancelotti lienee meille sopivin vaihtoehto vapaana olevista managereista. Ancelotilta löytyy näyttöjä kaikista liigoista, joissa on valmentanut. Guardiola luonnollisesti olisi se kaikista parhain vaihtoehto, muttei liene realistinen.

Lisäksi tässähän on jaettu näitä sinun kaipailemiasi kehitysehdotuksia Vanupuikolle vuosi toisensa jälkeen! Jos sinulle riittää Vanupuikon johdolla saavutettu paikka Mestarien liigassa ja joku kämäinen fa-cupin voitto niin se on sinun oikeutesi! Minä puolestaan haluaisin nähdä managerin, joka käyttäisi tarjolla olevia resursseja maksimaalisesti hyväkseen ja tekisi meistä oikeasti vakavasti otettavan contenderin.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Klopp olisi ollut minun toive/valinta, mutta Liverpoolin paskiaiset ehtivät väliin.

Klopp olis ollu mun mielestä se ykkösvaihtoehto, mutta nyt herra sitten valitsi runkku-Poolin. Wenger toi joskus jopa mestaruuksiakin, mutta tänään taas nähtiin, mitä wengeröinti myös voi surkeimmillaan olla.

Kolmea pinnaa oltais kaivattu, mutta eniten jäi vituttamaan se jonkun Norwichin nobodyn miehekäs Sanchezin tyrkkääminen selästä kamerakuoppaan. Täysin turha tilanne, missä olis voinu käydä huonostikin, mutta tuomarin mielestä ei edes kortin arvoinen.

Vähän taas vituttaa ja tässä alkaa olemaan jo niin turtunut näihin jatkuviin loukkaantumisiin ja semisuorittamiseen, ettei tunnu enää missään.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
joo siis kärjessä oltaisiin, jos ei joukkue olisi paskonut housuihinsa WBA:ta vastaan ja Gabriel olisi edes kehdannut puolustaa Norwichin maalissa. Vähintään se 4 pojoa pitäisi olla näistä ns. helpoista vastustajista, nyt vain yksi. Täysi epäusko valtasi minut eilisiltana Sanchezin takareiden poksahdettua. Ei tämä voi olla. Taas mennään joulukuulle täysin puolikuntoisena ja Man city pyyhkii Arsenalilla lattiaa, jos mikään ei muutu.

Miksi Arteta, Flamini, Rosicky on vielä joukkueessa? Joko heitä ei peluuteta tai sitten menevät tekemään jonkun radikaalin virheen, joka kostautuu pahasti. Ei heille tarvitse tehdä mitään palveluksia, päästettäisiin irti ja annettaisiin nuorille lupauksille mahdollisuuksia ja rotaatiopelaajia enemmän kun sitä rahaa löytyy.

Sunderlandille jos tulee pistemenetyksiä, niin tämä kausi on tässä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Alexis ja Cazorla paskaksi. Tää oli tässä.

Nyt menen luolaan mököttämään hetkeksi. Jinksaan koko kauden samalla.

Ei. Ole. Vittu. Todellista.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Pakko antaa kehujakin välillä, kun olen Vanupuikkoa haukkunut tässä syksyn mittaan (ansaitusti). Toisin, kun Manchesterin kakkosjengi niin me emme nöyryyttävästi joutuneet Eurooppa-Liigaan vaan jatkamme UCLssä jatkopeleissä. Hienon tuloksen hakivat ukot Mr. Handsomen johdolla aina vaikeasta Pireauseksesta. Toivottavasti tuo sairastupa nyt tyhjenisi tuohon City peliin.

Zenit ja Wolfsburg olisivat toivevastustajia UCLssä.

COYG!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Real, Wolkkarit, Atleti, Barca tai Zenit vastaan playoffeissa. Tähän voi sanoa, että oikeastaan ihan sama ketä sieltä tulee, niin lauluun. Onhan se nähty.

Mutta helvetin kypsää pelaamista tänään Kreikassa. Maailman Komein sai vihdoin hattunsa. OG on muuten ranskalaisista pelaajista eniten maaleja mättänyt pelaaja vuonna 2015. Kyllä, jopa Griezmann on tehnyt nyt vähemmän.
 

BaronFIN

Jäsen
Haha, in your face haters. But still, haters gonna hate.

Arsenalin pojat nousivat melkoisesta kuopasta, pakko nostaa hattua. Tosin sulaminen on Olympiacoksen tavaramerkki. 2004-2005 kaudella Liverpool nousi vastaavanlaisesta kuopasta ylös viimeisen 45 minuutin aikana Olympiacosta vastaan tekemällä kolme maalia.

On se kovaa olla Olympiacos-fani. Otan osaa. Melkein kuin Suomen maajoukkuetta kannattaisi Europeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Hehkutellaan, kun joskus harvoin siihen on mahdollisuutta. Piikkipaikka sarjassa ainakin vuorokauden ajan. Lisäksi toiseksi vähiten päästettyjä maaleja sarjassa! Olisiko viime kausien katastrofipuolustus parantanut hieman? Hienoa myös, että Giroudille tulee onnistumisia. Ei miehestä koskaan mitään kliinistä viimeistelijää tule, mutta uskallan väittää miehen olevan yksi parhaista pääpelaajista (hyökkääjistä) maailmassa. Tammikuussa pari täsmähankintaa ja... no ei nyt sentään liioitella.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Aston Villa ei ollut eilen minkäänlainen mittari. Todella alistunutta ja munatonta touhua AV:n pelaajilta. Taitaa tulla iso raato putoajiin tällä kaudella.

Enivei UCL-hommissa odotetusti kun Bayerniä ei voi kohdata niin Barcelona vastaan. Tulee todella kylmää kyytiä.
 

BaronFIN

Jäsen
Eipä kyllä oikein arpakaan ole puolella näissä vedoissa. Ensin Bayern samaan lohkoon (maksimaalinen tulos päästä jatkoon) ja sitten lohkokakkosena tietysti Barcelona vastaan.

Voi hyvänen aika... Toki kaikki pitää voittaa jos isompia kannuja tavoitellaan. Mutta silti... Voi hyvänen aika arpaonnea.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Maanantaina kärkikamppailu Cityä vastaan Emiratesilla, mutta Wenger pitänyt tänään jo lehdistötilaisuutta. Eipä mitään maata mullistavaa siellä. Ei uusia loukkaantumisia, 1-2 ukkoa saattaa palata rosteriin. Yksi näistä on Alexis Sanchez, joka treenailee juoksuhommilla, mutta ei vielä täysillä muuten treeneissä mukana.

Tammikuun siirtoikkunahan tässä lähestyy ja Wengerin puheesta päätellen, uutta ukkoa olisi tulossa. Tai näinhän se aina sanoo, että "we are open to do business" mutta nyt oli selvästi havaittavissa pientä kireyttä, että ukkoa on sairastuvalla liikaa.
 

BaronFIN

Jäsen
Niin vain Vanupuikko kairasi öljyjoukkuetta kakkoseen vaikka jätti ostot tekemättä kesällä eikä mättänyt mottipäisiä kasoja puntia joihinkin nevahöörd pelaajiin.

Väärin ja tuurilla voitettu?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös