Mainos

Arizona Coyotes 2015–2016

  • 63 140
  • 236

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
John Scott on valittu All-Stars peliin ja vieläpä kapteeniksi! Hieno homma ja täytyy sanoa, että tuli itsekkin herraa pari kertaa äänestettyä. Saa nähdä miten John jaksaa 3 vs 3 pelirytmin.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
John Scott on valittu All-Stars peliin ja vieläpä kapteeniksi! Hieno homma ja täytyy sanoa, että tuli itsekkin herraa pari kertaa äänestettyä. Saa nähdä miten John jaksaa 3 vs 3 pelirytmin.

Tämä hyvä. Kertoo loistavasti sen että fanit kelaavat All-stars-pelin olevan läppä. Josko NHL myös tämän jälkeen ymmärtäisi että se on läppä eikä kiinnosta edes faneja. Hyvä esiintulo kannattajilta.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Coyotes @ Oilers rapsaa

1. Erä
- Vauhdikasta peliä. Coyotes hyvällä jalalla liikenteessä. Lyhyitä vaihtoja ja hyvää prässiä koko kentän alueella.
- Downie viekin alussa kojootit johtoon hyvän kulmapelaamisen jälkitilanteesta. Martinookilta upea passi maalille ja kiekko pujuista sisään.
- Sitten pieni vaihtovirhe ja Boedker törmää dumariin. Draisaitl pääsee nousemaan alueelle ja Boedker ei merkkaa maalille nousevaa Hallia joka siirtää pelin tasoihin. Onko muuten kukaan huomannut kuinka usein Boedker kaatuu/menettää tasapainonsa ilman kenenkään kontaktia? Ekassa erässä taas 3-4 kaatumista eripuolilla kenttää.
- Pian tasoitusmaalin jälkeen Grossmann lähtee boksiin turhasta koukusta ja Yotes AV:lle. Aloitus hävitään ja pienen sählingin jälkeen Eberle napauttaa maalin edestä öljymiehet johtoon. Michalek on blokkaavinaan vetoa, mutta todellisuudessa peittää vaan Dominguen näkökentän. Gordonia ja Hanzalia on todella ikävä aloitusympyröissä alivoimalla varsinkin.
- Yotes saa erän lopussa vielä ylivoiman rullaamaan ja Talbot torjuu sekä Doanin että OEL:n onetimerit eleettömästi. Kummassakaan ei maskia ja syötöt sen verran hitaita että Talbot ehtii mukaan

2.Erä
- Toka erä alkaa Oilersin komennossa. Dominguelta varmoja torjuntoja! Vermette loukkaantui mutta palasi onneksi myöhemmin kehiin.
- Dauphin ottaa tyhmän kostamisjäähyn. Dahlbeck melkeen yllättää Talbotin alivoimalla.
- Erän loppu meneekin Coyotes komennossa, Richardson tasoittaa todellisella tahtomaalilla.
- Tasaista peliä tilastojenkin valossa. 21-21 alotukset, 9-9 blokit, 2-2 maalit ja 22-22 vedot toisen erän jälkeen

3. Erä
- Downie puhuu itsensä jäähylle. Mies laitetaan puremaan tuppia loppupeliksi
- Domingue hoitaa tilanteet alivoimalla..... Onneksi.
- Pelissä roikutaan kärsivällisesti mukana kunnes Killer D's karkaa 2-1 hyökkäykseen. Domi laittaa jumalaisen lätyn Duclairille ja musta pölähtää yläpeltiin.
- Erä menee Dominguen pitäessä jengiä kasassa.
- Sitten nukahdus, Boedker ja Dahlbeck eivät saa kaksistaan syöttölinjaa peitettyä ja Vermette nukkuu päiväunia maalin edessä. Eberle saa vapaasti tasoittaa.
- Domi ottaa jäähyn väärästä vaihdosta ihan lopussa. AV hoidetaan.

OT/SO
- Jatkoaika menee Kojooteilta virheitä vältellen, Oilersilla parhaat paikat. Tuuri, Domingue ja tolppa pelastavat.
- Eberle: vetää ohi rystyltä
- Boedker: maali, vakioharhautus, kova vauhti, pysäytys ja rystyltä kattoon
- Hendricks: maali, youtube kollaasiin jatkoa, halvaannuttaja iskee upean maalin
- Domi: rystyltä ohi
- RNH: maali, nopea kuti patjan yli ja rällän ali
- Vermette: ohi kilpi puolelta

1/3 vieraskiertueesta taputeltu. Vierasrundilta toivomastanl väh. 4 pisteestä 1 kasassa. Maanantaina Calgaryn kimppuun.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
On tuo kapteeni vaan kova äijä. 7 maalia viimeiseen 4 peliin.9 maalia viimeiseen 7 peliin. Valinta NHL:n viikon kakkostähdeksi. Viime yönä kaksi byyriä Canucksin verkkoon ja elintärkeät pisteet kotiin. Losi hävisi oman matsinsa joten divisioonan ykköspaikkaan ero 10 pistettä. Anaheim ja Vancouver ovat nyt kolmen pistettä Kojootteja takana sarjataulukossa. Ja edelleen mikäli voimasuhteet lännessä kääntyy, niin viimeiseen wild card paikkaan on Kojooteilla kolme pistettä matkaa myöskin. Ja tosiaan torstaina sitten Calgaryn kimppuun jonka jälkeen 7 kotimatsia putkeen.

2/3 vierasrundia takana ja 3 pistettä plakkarissa. Voitto Flamesista vielä kotiin!
 

Gemondo

Jäsen
Miltäs Viktor Tikhonovin meno on näyttänyt Arizonassa? Tilastojen valossa ainakin peliaika on pudonnut takaisin sinne ~12 minuuttiin per peli, ylivoimavastuuta on kuitenkin ilmeisesti edelleen saanut sillä Tikhonov on tehnyt molemmat maalinsa ylivoimalla. Mutta näyttääkö siltä että Tikhonovista olisi TOP-6 roolin ottajaksi NHL:ssä?
Henkilökohtaisesti olen hieman pettynyt kaverin otteisiin sillä uskoin että tulisi tekemään suunnilleen 15+15 tehot ensimmäisellä kaudellaan ja muutaman vuoden päästä joku 25+30 ei vaikuttanut kovin kaukaa haetulta. Nyt taitaa vaikuttaa?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Aijaiai! Likimain täydellinen vierapeli ja vieraskiertue. Mahdollisesta kuudesta pisteestä 5 lähti Coyotesin matkaan ja divisioonan kakkospaikka saatiin pidettyä omissa hyppysissä. Yotes on todellakin dominoinut Pacificin divarin sisäisiä matseja, mikä todella tulee korostumaan, sillä wild card paikat näyttävät matkaavan kivikovaan Central divisioonaan.

Tyynenmeren divisioonan sisäiset pelit:
ARZ 9-1-2 (20/24 pisteestä)
LA 8-5-0
ANA 6-3-4
VAN 6-3-3
EDM 5-7-1
SJ 4-4-1
CGY 4-7-1

Voiton takuumiehenä jälleen Domingue. Kylmäpäistä peliä tulokasveskarilta ja torjuntaprosentti aika eleettömällä suorituksella 96,2%. Vain 1 maali omiin. Tärkeitä torjuntoja avainhetkillä. Domingue ei ole vieläkään hävinnyt yhtään aloittamaansa ottelua varsinaisella peliajalla.

Gordon palasi jo Vancouveria vastaan ja nyt Hanzal siis Calgaryä vastaan. Tämä näkyi aloitusympyrässä, jossa Yotes vei aloitukset 59% vs 41%. Gordon 71% & Hanzal 64%. Kylläpä näitä kavereita olikin jo ikävä. Herrojen aloitustaidosta on todella suurta etua pelin jokaisella osa-alueella.

Hanzal lisäksi teki maskin OEL:in 1-1 tasoitukseen ja mies taisi itse ohjata voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman.

Yotes vei laukaukset 33-26, YV toimi aika mukavasti, AV:lla ainoa takaisku mutta se meni Richardsonin ja Grossmanin piikkiin eniten. Tasakentällisin ei hätää ollut ja kaikki neljä kenttää saivat painetta Flames päätyyn. Neloskenttäkin (Chipchura-Gordon-Tikhonov) tuntui olevan kovassa tikissä. Pahoilta kiekonmenetyksiltä ja vastahyökkäyksiltä säästyttiin, kiekkoa pelattiin syvään ja karvauksella saatiin aikaan paikkoja. Lisäksi Domin, Boedkerin ja muiden kiitureiden nopeudella saatiin Flamesin puolustusmuuri ohitettua. Rämöltä hieno peli, Kojooteilla oli rehelliset tsäänssit 2-3 lisämaaliinkin. Domi oli todella lähellä rikkoa maalittoman putkensa.

Seuraava etappi sitten la-su yönä kotona, kun vastaan tulee Ryan Johansenilla vahvistunut Predators. Voitolla Yotes taitaa ottaa Predatorsin kiinni sarjataulukossa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Miltäs Viktor Tikhonovin meno on näyttänyt Arizonassa? Tilastojen valossa ainakin peliaika on pudonnut takaisin sinne ~12 minuuttiin per peli, ylivoimavastuuta on kuitenkin ilmeisesti edelleen saanut sillä Tikhonov on tehnyt molemmat maalinsa ylivoimalla. Mutta näyttääkö siltä että Tikhonovista olisi TOP-6 roolin ottajaksi NHL:ssä?
Henkilökohtaisesti olen hieman pettynyt kaverin otteisiin sillä uskoin että tulisi tekemään suunnilleen 15+15 tehot ensimmäisellä kaudellaan ja muutaman vuoden päästä joku 25+30 ei vaikuttanut kovin kaukaa haetulta. Nyt taitaa vaikuttaa?
Itse antaisin Tikhonoville tyydyttävän arvosanan Coyotes nutussa pelaamistaan peleistä.

Ottelut 13
Tehot 2+1
12 laukausta
Tehotilasto -2

82 ottelun tarkastelulla tämä tarkottaisi 13+6, 75 laukausta, Tehotilastoon -12.

Odotin häneltä enemmän eforttia offensiiviseen pelaamiseen, mutta tämä effortti on jäänyt melko minimaaliseksi toistaiseksi. Parhaat pelit hänellä oli Domin ja Duclairin sentterinä, mutta olemattomien aloitustaitojensa takia sentterin rooli ei Tikhonoville kyllä sovi. Eikä kyseessä ole mikään puolustusspelialisti, jota Killer D's keskelleen tarvitsisi. Domi ja Duclair ovat pahasti kuitenkin hukassa vielä oman puolustuspelinsä suhteen. Terveenä Coyotesin sentterinelikkokin on Hanzal-Vermette-Richardon-Gordon. Laiturina hän ei ole päässyt murtautumaan kärkiketjuihin, sillä toimivat parit ovat olleet TOP 9:ssä Domi-Boedker, Duclair-Rieder ja Martinook-Doan. Eikä Tippett tunnetusti ala muuttamaan skulaavia kombinaatioita kun ollaan kuitenkin voittojen tiellä. Tikhonovin kumpikin maali on tullut sitten yv:llä maskimiehen roolissa, mutta ylivoimissakin peluutetaan maalinedusmiehinä ensisijaisesti Doania ja Hanzalia.

Viktor on siis tietyssä mielessä väliinputoaja kesken kauden mukaan tulleena pelaajana, mutta laiturien loukkaantumistilanteen mukaan näytönpaikkoja ilmaantunee...toki toivottavasti ei, mutta harvemmin puolta kautta mennään ilman kärkilaitureiden loukkaantumisia.

Tikhonv ei loista oikein missään kategoriassa, joukkueessa on nopeampia pelaajia, taitotaso hänellä on sellainen, ettei pysty yksin haastamaan vastustajia, hän ei ole mikään Selke-kandidaatti puolustussuuntaan, keskinkertainen aloittaja, ei lauo paljon eikä vetokaan ole terävimmästä päästä joten kyllä tuollainen 25+30 tuntuu aika kaukaa haetulta. Itse veikkaan maksimipotentiaalin olevan kyllä siellä 30-40 pisteen hujakoilla, joka vaatisi nykyistä huomattavasti isompaa ja hyökkäävämpää roolia (ts. loukkaantumis-sumaa Kojooteille). Mutta hyvä syvyyshankinta Maloneyltä ja uskon että hän on ihan OK stuntti kärkiketjuihin, jos sellaisia tarvitaan kauden mittaan. Asennepuoli ja joukkueen eteen systeemin mukaan pelaaminen tuntuu olevan hänellä kunnossa. Potentiaalia on hyökkäyssuuntaan kuitenkin edelleen olemassa, kunhan peli muuttuisi hieman suoraviivaisemmaksi.

Edellisenä yönä Tikhonov pelasi neloskentässä Gordonin ja Chipchuran kanssa ja tämä ketju pelasi pirun hyvän ottelun. Toivottavasti jatkavat samaan malliin, sillä maalipaikkojakin oli kourallinen tällä kentällä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aijaiai! Likimain täydellinen vierapeli ja vieraskiertue.

Gordon palasi jo Vancouveria vastaan ja nyt Hanzal siis Calgaryä vastaan. Tämä näkyi aloitusympyrässä, jossa Yotes vei aloitukset 59% vs 41%. Gordon 71% & Hanzal 64%. Kylläpä näitä kavereita olikin jo ikävä. Herrojen aloitustaidosta on todella suurta etua pelin jokaisella osa-alueella.

Hanzal lisäksi teki maskin OEL:in 1-1 tasoitukseen ja mies taisi itse ohjata voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman.

Onko Coyotes tehnyt tällä kaudella yhtään maalia ilman että Hanzal on maalin edessä tekemässä maskia tai itse ohjaa/lyö reboundin sisään? :)

Melkoinen target-pelaaja. Jotenkin oikein ylikorostuu tuossa Tippetin taktiikassa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Onko Coyotes tehnyt tällä kaudella yhtään maalia ilman että Hanzal on maalin edessä tekemässä maskia tai itse ohjaa/lyö reboundin sisään? :)

Melkoinen target-pelaaja. Jotenkin oikein ylikorostuu tuossa Tippetin taktiikassa.

No onhan sielä el kapitaano myös välillä häärimässä. OEL saa ainakin kiittää näitä kahta herraa suurimmasta osasta maaleistaan.

---------

Asiasta kukkaruukkuun. Piti vähän kirjoitella omia huomioita u20 skaboista ja Coyotes prospectien otteista siellä, mutta jatkoaika ehti ensin. Kannattaa lukea: Arizona Coyotes vahvasti edustettuna nuorten MM-turnauksessa

Näin itse pari peliä Stromelta ja Dvorakilta. Kummankaan pelaaminen ei ollut liiemmin suurennuslasin alla, mutta väkisinkin tuli kumpikin noteerattua melko usein kentällä, nimenomaan positiivisessa mielessä. Strome väläyttelu nopeaa ja tarkkaa kutiaan, Dvorakilta puolestaan tukku fiksuja ratkaisuja ja jämäkkää pelaamista. Dvorak ainakin alkaa vaikuttamaan selkeältä tapaukselta ensi kaudella show´n puolelle. Stromella vielä vähän junnumaista höntyilyä ja ajatuksen karkailua havaittavissa, mutta saa nähdä mitä loppukausi junnuliigassa ja ensi kauden training camp tuo tullessaan.

Prospecti poolista liikenisi varmasti irrotettavia palasia traiding deadlinella. Mielestäni Coyotesin hyökkäys kaipaa vielä yhtä kahta syvyyshankintaa, mutta kaikista eniten jengi huutaa TOP4 puolustajaa. Stone ja Grossman olivat edellisenä yönä edelleen ajoittain vaikeuksissa (lähinnä Grossman) ja Dahlbeck ei ole vielä vakuuttanut meikäläistä. Michalek ei ole lähelläkään entisten kausien tasoa ja ukko taitaa loukkaantua aivastaessakin. Elliott on jatkuvasti pulassa kulmaväännöissä ja sijoittautumisessakin on ihan hemmetisti petrattavaa. Ketähän nimiä olisi mahdollista hankkia aavikolle tukemaan ajoittain vuotavaa puolustusta? Kenestä olisitte valmiita luopumaan?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kotiputki sai täydellisen alun. Tasakentällisin Coyotes dominoi peliä ekan erän loppua lukuunottamatta. Loppulukemat olivat tylysti 4-0 meille. AV oli täydellistä, Domingue oli jälleen briljantti, YV:llä maali, tasavajaalla maali, tasakentällisin maali sekä lopussa vielä tyhjiin maali. Dominguelle nollapeli ja edelleenkään hän ei ole hävinnyt aloittamaansa ottelua varsinaisella peliajalla.

Riederillä oli todellinen lentokeli päällä, tehot 2+1. Myös Duclair oli pelipäällä...aivan jäätävä läpiajomaali lopussa "Forsberg kynällä". Hankki alussa rankkarinkin, mutta se oli aika kesy yritys. Hanzal heidän keskellään tasaisen vahva. Maalien edustoilla ja kulmissa Coyotes oli joukkueena paljon nälkäisempi ja terävämpi kuin Preds. Tätä taistelukiekkoa johti etunenässä neloskenttä, joka veti aivan törkeän hyvän matsin jälleen. Oikeastaan ainoat miinukset mun kirjoissa menee paluun kokoonpanoon tehneelle Michalekille, joka antoi pari kolme todellista hazardia suoraan vastustajan lapaan. Kaikki tilanteet olivat sellasia, jossa pakkipari oli auki helpolla syötöllä, mutta Zbynek lähti heittämään matalaa roikkukiekkoa keskialueelle ja Preds katkaisi siniviivalla. Onneksi takaiskuilta vältyttiin.

Tykkäsin myös miten koko Coyotes jengi vastasi turhautuneen oloisen Predators lauman tökkimisiin heti ensimmäisestä aloituksesta aina pelin loppuun saakka.

Nyt vähän huilia ja tiistaina tulee Oilers vieraaksi. Toivottavasti Yotesien 20 ottelun pisteputki öljymiehiä vastaan saa jatkoa. Toisaalta mikään muu kuin voitto ei tulikuumalle Coyotesille kelpaa. Nyt noustiin sarjataulukossakin pisteiden valossa korkeammalle kuin Centralin wild card joukkueet ovat ja tietenkin omassa tyynenmeren divisioonassa kakkospaikka vankistui edelleen. Seuraavat 6 peliä siis vielä kotona ja toivottavasti hyvä kotirecordi (11-6-2) saa jatkoa!
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kausi on tasan puolessa välissä ja on aika tehdä arvioita joukkueesta pelipaikkakohtaisesti. Ajattelin rustata myös joukkueen hyökkääjistä ja otteista ylipäätään parisen sanaa (YV, AV yms.), mutta ensin on maalivahtien ja pakkien vuoro. Otanta on 41 peliä katsottuna livenä (aamupöperöissä) tai jälkilähetyksinä (darrassa)...osa jopa kahteen kertaan. Jonkin verran saattaa paistaa omat värilasit eli suosio tiettyjä pelaajia kohtaan, vaikka pyrin tekemään arviot neutraalilta pohjalta tilastojen, kokemusten ja näkemien pelien osalta. Toivoisin, että muuta Coyotes ketjun seuraajat liittyisivät keskusteluun mukaan, sillä viimeaikoina täällä on saanut puhua melkolailla yksikseen :)

MAALIVAHDIT:

Louis Domingue #35

Mitä tästä kaverista voi sanoa? Torjunta% 93,6 ja PMK 2,06. Kaveri ei ole hävinnyt vielä yhtään starttia varsinaisella peliajalla tällä kaudella ja aloitettuja pelejä on vyöllä jo 8 kappaletta. Näistä 2 nollapeliä. Ilman surullisia CBJ ja CHI matseja statsit olisivat vielä sairaammat. Ja täytyy muistaa minkä puolustuksen ja joukkueen takana Domingue operoi. 5:llä kierroksella 2010 varattu oikeakätinen kassari alkaa lunastamaan niitä odotuksia, joita Maloney asetti hänelle kultaisimmissa unissaan. Statsit kolmella aikaisemmalla AHL kaudella eivät ole olleet huikeita, joten onko kyseessä pelkkä suonenveto? Se jää nähtäväksi. Hän on äärimmäisen rauhallinen maalillaan ja median edessä, isokokoinen (191cm), hyvä käsittelemään kiekkoa, nopea liikkeissään ja tuntuu liimaavan kaikki kiekot tai ohjaavan ne kulmiin. Rookie vetää jäätävällä itseluottamuksella ja sanon hänen olleen tärkein palanen Coyotesin nykyisessä sijoituksessa. Lindback murtui Smithin loukkaannuttua mutta ”Louie” astui esiin ja pelaa Lindbackkia tällä hetkellä työttömäksi. Ylittänyt jo nyt kaikki odotukset eikä hyville otteille näytä tulevan loppua. Arvosana: 10.

Mike Smith #41

Caphit päälle 5,5 miljoonaa, PMK päälle 3 ja torjunta% vain hitusen yli 90%. Playoff suonenvedon jälkeen on ilmennyt että tästä kaverista ei ole kakkosmaalivahtia korkeammalle NHL:ssä. Uhkarohkea ja riskialtis mailapelaamisen kanssa, imee paljon helppoja maaleja, eikä anna Coyotesin nuorelle joukkueelle mahdollisuuksia voittaa kuin harvoin. Ailahtelevaa peliä. Pahvia ikävä kyllä vielä 3 vuotta jäljellä. En ihmettele vaikka tehtäisiin buyout kesällä. En tiedä näkyykö Burken poissaolo jokapäiväisestä mv-valmennuksesta, iso soppari vai mikä, mutta pelaa enää harvoin sellaisessa flow tilassa jota nähtiin 2012 keväällä, jolloin hän oli iso, vihainen ja pelottava maalivahti kohdata. Nyt menee vetoja nollakulmista, kainaloista ja puikoista ilman maskia. Vedetty joka viidennessä pelissä kesken kaiken vaihtoon. Arvosana: 6

Anders Lindback #29

Statsit samaa tasoa Smittyn kanssa. Pari heikkoa matsia, jolloin hänet on vaihdettu maalilta pois alussa heikentää tilastoja ja Lindylle on annettava näistä pieni synnin päästö. Ei joukkuekkaan ole silloin pelannut omaa kurinalaista peliään- Ei ole ollut niin heikko kuin tilastot kertoo. Sanoisin että Tippettin peluutus on myös syönyt tilastoja Lindyltä ja joukkueelta pois. Isoliksaista sankari-ykköskassaria Smithiä on vain peluutettava enemmän kuin uraansa pelastamassa olevaa palkkasoturia. Nyt kun Tippett on lanseerannut "If you win, you're in" taktiikan niin Lindback on löytänyt itsensä penkin päästä snapback päässä Dominguen dominoidessa kaukaloa. Perusvarma kaveri, mutta ei häikäise oikein millään osa-alueella. Ei toisaalta ole varsin heikkokaan ollut missään tällä kaudella. Ei vain ole päässyt pelaamaan riittävästi ja kasvattamaan itseluottamustaan. Arvosana: 7
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
PUOLUSTAJAT:


Oliver Ekman-Larsson

Joukkueen MVP. Ei mielestäni kahta sanaa. Pelin avaaminen, ylivoima ja jopa maalinteko saisivat suuren loven, mikäli OEL loukkaantuisi. Johtaa pakkien maalipörssiä yhdessä Brent Burnsin kanssa 34 maalilla tämän ja viime kauden osalta. Pelaa yli 25min per ilta johtaen koko joukkuetta. YV:llä myös eniten n. 5min per peli. Eniten voittomaaleja. Menossa kohti uransa parasta pistesaldoa 56 pistettä. Jälleen yli 20 maalin kausi tulossa. Aina tykännyt fyysisestä pelistä, mutta tällä kaudella on mielestäni korostunut hänen halukkuutensa suojella omaa maalia huikean mailapelaamisen lisäksi myös fyysisellä preesenssillä. YV:llä Doanin jälkeen toiseksi eniten maaleja. Parantanut otteitaan kauden mittaan. Selkeästi A-rinnassa sytyttää. Tulevaa kapteeniainesta Doanerin manttelinperijäksi. Ohitti muuten franchisen maalitilastossa juuri Keith Yandlen, eikä mene kauaakaan kun Numminen syöksetään kakkoseksi. OK, Teppo ei välttämättä ollut hyökkäävin pakki, mutta hänen 1098 peliä ja 108 maalia organisaatiossa on pian historiaa, sillä OEL:illa on kasassa 66 maalia 381 ottelussa mikä on tuplat Nummisen tahtiin verrattuna. Tekee jonkin verran virheitä, mutta paikkaa suurimman osan niistä itse ja annan anteeksi näin paljon pelaavalle lahjakkaalle kaverille muutamat virheet, sillä yleensä hyöty on moninkertainen haittaan verrattaessa. Arvosana: 9

Connor Murphy


Gordin poika on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan kauden mittaan. Alkaa vihdoin kypsymään 193cm/96kg ruhoonsa. Pelasi alkuun kakkosparissa Grossmannin kanssa, tippui kolmospariin ja jopa vilttiin. Tuli takaisin isännän ottein ja on ominut ykköspakkiparista paikan OEL:in rinnalla. Hoitaa puolustusvelvoitteet tyylillä OEL:in hyökätessä ja ottaessa enemmän riskejä. Blokkaa paljon vetoja ja pelaa ns. perusvarmaa. Johtaa jengin tehotilastoa lukemalla +6 pelaten kuitenkin vastustajan pahimpia ukkoja vastaan. Eritoten allekirjoittanutta ilahduttaa se fakta että tää äijä on alkanut käyttää fyysistä voimaa vastustajia vastaan. Joka pelissä hirveitä pommeja ja 110kg Lucicit lentelee pitkin seiniä aika kevyen näköisesti. Näkee nykyisin paremmin paikat jolloin nousta tukemaan hyökkäyksiä ja tulosta on tullut. Ei vedä silmät kiinni ja suu vaahdossa lämäriä niin kuin Stone vaan toimittaa kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu. Uskon että tulee nostamaan tasoaan loppukaudesta. Oli kauden alussa 12-15min pakki, mutta vakiinnuttanut sittemmin peliaikansa 20min tuntumaan. Pelkästään kypsymisen ja tason noston takia arvosana: 9.

Michael Stone

Aloitti kautensa OEL:in rinnalla ykköskentässä, mutta joutui sittemmin syrjäytetyksi nuoremman Murphyn hyvien otteiden takia. Löysi ehkä enemmän oman roolinsa kakkosparista Grossmannin rinnalla. Grossmann on selkeästi puolustavampi pelaaja, mikä antaa Stonelle mahdollisuuden nousta tukemaan hyökkäyksiä ja käyttämään järkyttävän kovaa lämäriään. OEL:in kanssa homma meni päinvastoin, ja Stone ei kuitenkaan ole mikään stay-at-home pakin ruumiillistuma. Pelaa päälle 22min illassa (2. eniten) ja on tärkeä palanen tasakentällisin, kakkos YV:ssä ja kakkos AV:ssa. Taklaustilaston kolmonen ja blokkausten ykkönen Arizonassa. Voisi olla hieman fyysisempi ja toisaalta Tippett voisi käyttää hänen kovaa lyöntilaukaustaan enemmän uhkana YV:llä, mutta kaveri on puolen kauden jälkeen 5 pts päässä omasta piste ennätyksestään melko virheettömällä ja tasaisella pelillä. RFA kauden päätteeksi ja ansaitsee kyllä jatkon. Arvosana: 8

Nicklas Grossmann

Ensimmäisen kauden Kojootti. 30v veteraani on oikeastaan samassa vauhdissa pisteiden valossa aiempaan uraansa verrattaessa. Tuonut jykevyyttä ja fyysisyyttä muuten melko pehmeään Coyotes puolustukseen. Pelaa joukkueesta eniten alivoimaa ja hänen avut ovat nimenomaan oman maalinedustan siivoamisessa. Taklauksissa joukkueen TOP3:ssa. Kiekollista peliä ei varmaan kukaan häneltä odottanutkaan. Coloradoa vastaan 2 byyriä marraskuussa oli kauden ehdoton valopilkku. Pelaa vajaat 20minuuttia per ilta, enkä muista hänen montaa mokaa tehneen tämän kauden peleissä. Ainoastaan luistelun hitaus nousee negatiivisessa mielessä esiin. Tuo kuitenkin kokemattomaan Coyotes puolustukseen kokemusta, fyysisyyttä ja on tärkeä palanen AV:lla. Täsmähankinta joka on toiminut mielestäni hyvin. Rooli olisi kuitenkin ehkä kolmosparissa. Arvosana silti: 8

Klas Dahlbeck


Tuli viime kauden päätteeksi yhdessä ykköskiepin varausvuoron kanssa aavikolle vaihdossa Vermetteen, eli siis ilmaiseksi boonuksen kera. Menossa ensimmäinen kokonainen NHL kausi. Johtaa jengin taklaustilastoa ylivoimaisesti, blokkaa paljon vetoja, on plussan puolella +/- tilastossa, pelaa aika paljon alivoimaa ja on saanut jopa aikaan jotain hyökkäyspäässäkin. Mitä muuta voi toivoa? Noh, ainakin sitä kun kerrankin lähtee nousemaan niin ei siirrä vastuuta kaverille ja anna syöttöä 5m eteen tai taakse. Kiekollisessa pelissä petrattavaa, mutta puolustaa tunnollisesti, eikä tee virheitä vaan pelaa riittävän simppeliä peliä. Liike riittää, mutta voimassa ja laitapelaamisessa vielä hieman parannettavaa. Voittaa pehmeän Rundbladin vertailussa 100-0. Arvosana 7½

Stefan Elliott

Elliott on matkalla uran parhaaseen pistesaldoon tasaisen vauhdin taulukolla. Otteluennätys tulokaskaudelta 2012 on 39 matsia Coloradosta, mutta en kuitenkaan usko että menee ilman muiden loukkaantumisia rikki tällä(kään) kaudella. Ikää tosin vasta 24v, mikä ei ole pakille liikaa kehittyäkseen vielä eteenpäin. Kokoa on ihan ok:sti ja kiekollisia avujakin löytyy. Vaihdettiin päittäiän Brandon Gormleyhin, joka ei ole vakuuttanut Avseissa ja on/oli hiljattain waivers-listalla. Elliottista on ollut apua kiekollisessa pelaamisessa ja lyhyissä stunteissa YV:llä. Itseasiassa on pelannut kolmanneksi eniten ylivoimaa kaikista Coyotes pakeista kun katsotaan ottelukohtaisia keskiarvoja. Laukonut keskiarvolla liki 2 kertaa pelaamissaan peleissä, eli on matkalla samaan laukaisumäärään kuin kakkossentteri Vermette! Pahimmat ongelmat on omassa päädyssä. Ei meinaa pärjätä kulmaväännöissä laisinkaan ja sijoittumisessa on paljon petrattavaa. OK seiskapakki, kohtalainen stuntti YV:llä muttei enempää...tosin parempi kuin Gormley. Arvosana: 7

Zbynek Michalek

33 vuotiaan veteraanin kolmas stintti aavikolla. Joku miehessä ja joukkuejohdossa vetää häntä tänne takaisin kausi kauden perään. Michalekista saatiin viime kauden päätteeksi prospecti Maxim Letunov ja 3 kiepin varaus ilmaiseksi, ihan niinkuin Vermettestäkin. Ikä alkaa näkymään Michalekin otteissa. Edelleen tärkeä ukko alivoimalla vetoja blokatessaan, mutta jalka painaa ja rooli on pudonnut ykköspakkiparin stay-at-home ukosta vuosien mittaan kolmosparin mieheksi. Ei meinaa pysyä terveenä pelityylistään ja kilometreistään johtuen. Tuo veteraanina kokemusta muuten melko kokemattomalle Coyotes takalinjalle, mutta aika alkaa ajamaan ohi Zbynekistä ja kohta tulee nuoremmat ohi vasemmalta ja oikealta. Kiekollisena yksinkertaisia ratkaisuja ja hän kuuluu siihen kolmannekseen joka joukkueesta on plussan puolella. Väitän kuitenkin että Dahlbeck auttaa Michalekia tällä hetkellä enemmän kuin Michalek Dahlbeckia. Harvinaisia virheitä on sattnut melko paljon ja aika monta maalia on mennyt Zbynekin piikkiin tällä kaudella. Arvosana: 6
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Voisin itsekin muutaman lauseen verran heittää tekstiä jokaisesta pelaajasta.

Maalivahdit

Louis Domingue: King Louie! Aivan huikea. Tuli farmista ja ryösti vällittömästi ykkösvahdin tontin. Kahdeksan starttia eikä yhtään tappiota varsinaisella peliajalla. Hänessä on suurta potentiaalia olla Coyotesin ykkösmaalivahti heti kun Smithistä päästään eroon.

Anders Lindbäck: Ailahtelevaisuus kuvaa "Lindbackuppia" parhaiten. Yhtenä päivänä torjuu kaiken, toisena imuroi kaiken. Valitettavasti jälkimmäinen on ollut suuremmassa osassa tällä kaudella. Ei ansaitse jatkopahvia näytöillään.

Mike Smith: Alkukausi oli erittäin lupaava, mutta sittemmin palannut parin viime kauden tasolle. Ensi kaudella täytyy oikeasti alkaa miettiä ulosostamisen mahdollisuutta, ei Smithistä ole enää siihen mitä hän oli joskus.

Puolustus

Oliver Ekman-Larsson (11+17): Tehopisteiden osalta ennätyskausi tulossa, mutta hän ei ole edelleenkään osoittanut mielestäni parasta osaamistaan. Välillä tulee harhasyöttöjä tai muita aivopieruja omalla puolustusalueella. Myös tolpat ovat kolisseet vähintään yhtä monta kertaa kuin maaliverkot heiluneet. Nyt viime viikkoina OEL on kuitenkin parantanut peliään huomattavasti. Poikkeuksellinen pelaaja.

Connor Murphy (4+6): Alkukaudesta ei homma toiminut sitten millään. Tippett penkitti hänet kolmen pelin ajaksi ja siitä eteenpäin on ollut aivan eri ihminen. Penkityksen jälkeen vei Stonelta paikan ykköspakkiparissa ja on pelannut loistavasti OELin kanssa. Hänessä on vielä potentiaalia olla #2D tässä joukkueessa.

Michael Stone (3+13): Hyvä luistelemaan ja laukomaan, mutta osumatarkkuus on aivan kamala. Suurin osa laukauksista saa vain pleksit paukkumaan. Lisäksi puolustuspelissä olisi vielä opeteltavaa.

Nicklas Grossmann (3+4): Hidas, mutta kankea. Hoitaa kuitenkin oman pään puolustuksen ihan hyvin eikä tee ainakaan hirveästi virheitä. Ihan ok hankinta.

Klas Dahlbeck (2+3): Kova taklaamaan. Oikein hyvin suoriutunut kolmosparin mieheksi, mutta enempään hänestä ei taida olla.

Zbynek Michalek (2+2): Hyvä alivoimalla, mutta siinäpä se. Aika on ajanut hänen ohitseen. Loukkaantuu myös jatkuvasti, mutta se ei joukkueen kannalta ole huono asia.

Stefan Elliott (2+4): Puolustuspäähän vähän hasardi, mutta tykkään hänen hyökkäystaidoistaan. Köyhän miehen Yandle. Paljon parempi kuin Gormley.

Hyökkäys

Tobias Rieder (10+16): Oli jo viime kaudella aivan käsittämättömän hyvä, mutta tällä kaudella vielä parempi. Piste-ennätys on paukkunut jo nyt. On hyvä puolustuspäässä, hyökkäyspäässä ja keskialueella. On hyvä alivoimalla, ylivoimalla, tasakentällisin, tasavajaalla, jatkoajalla, ihan missä tilanteessa tahansa. Tippett on luonnehtinut häntä Jere Lehtiseksi.

Martin Hanzal (6+16): On terveenä ollessaan täysin korvaamaton joukkueelle, mutta edelleen loukkaantumiset vaivaa. Ilmeisesti selkäviat on voitettu, mutta nyt vaivat ovat olleet alavartalossa.

Anthony Duclair (12+11): Tuskin valehtelen paljoa, jos väitän että Duke on yksi NHL:n nopeimmista luistelijoista. Täyteen vauhtiin päästessään häntä ei saa kukaan kiinni. Omaa erittäin hyvän ja tarkan laukauksen, mutta saisi käyttää sitä paljon hanakammin. Tarvitsee ainakin vielä vierelleen Hanzalin kaltaisen ison sentterin ollakseen parhaimmillaan.

Max Domi (10+18): Otti heti kauden alussa joukkueen reppuselkään ja kantoikin sitä ensimmäisen kuukauden pari. Sittemmin tullut seinä vastaan ja tehoilu hiipunut. Viimeisin maali 4. joulukuuta. Epätasaisuus kuuluu kuitenkin tulokkaana olemiseen eikä mitenkään poista sitä kuinka hyvä Domi on ollut. On varmasti runkosarjan loppuessa lähempänä kahtakymmentä kuin kymmentä maalia.

Antoine Vermette (6+12): Cup Hangover kesti pari kuukautta, mutta on vihdoin alkanut pelaamaan entisellä tasollaan. Viime viikkojen aikana ollut hyvä.

Mikkel Boedker (12+19): Coyotesin paras pistemies. On pelannut uransa parasta kiekkoa tällä kaudella. Toivottavasti jatkaa samaan malliin. Niin ja allekirjoittaa jatkosopimuksen, hänestä en halua päästää irti.

Jordan Martinook (4+9): Suurin yksittäinen yllätys. En uskonut, että hänestä olisi NHL-tason hyökkääjäksi, mutta olin todella pahasti väärässä. Hän on täydellinen kolmosketjun pelaaja. Nopea ja antaa kentällä aina aivan kaikkensa. Erityisesti alivoimalla ollut Coyotesin paras pelaaja.

Brad Richardson (3+13): Monipuolinen hyvä pelaaja. Kemia Martinookin ja Doanin kanssa on löytynyt. Oli Maloneylta hyvä hankinta.

Shane Doan (15+7): Pappa jaksaa edelleen. Jalka on hidastunut, mutta hän on varsinkin viime viikkoina jatkuvasti oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Antaisin hänelle vielä vuoden jatkopahvin, hän olisi varmasti hyvä nelosketjun pelaaja ensi kaudella.

Kyle Chipchura (4+6): Nelosketjun laiturina pelatessaan on ihan hyvä pelaaja. Ei kakkossentterinä. Eikä edes kolmosketjussa.

Boyd Gordon (0+2): Ei ole tehopisteillä juhlinut, mutta aloituksissa on liigan ehdotonta eliittiä. Erittäin hyvä alivoimapelaaja myös.

Viktor Tikhonov (2+1): Myöskään Tikhonov ei ole mikään pistenikkari, mutta puolustussuuntaan oikein luotettava pelaaja. Oli erittäin hyvä syvyyshankinta Maloneylta.

John Scott (0+1): Mainettaan parempi pelaaja, sanotaan vaikka näin.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Hyvää pohdintaa @JeiJeieL Aika monesta pelaajasta ollaan tismalleen samaa mieltä.Paitsi että Doan jatkaa vielä ainakin pari kolme kautta ;)

HYÖKKÄÄJÄT:

Antoine Vermette

Kävi pokkaamassa Cupin viime kesänä Hawksien paidassa, mutta palasi kesällä vapaana agenttina Coyotesiin. Coyotes sai tästä rentalista erittäin hienon korvauksen. Vermetten playoff kevät ei ollut mikään älytön suksee, sillä hänellä oli vaikeuksia mahtua kokoonpanoonkin ajoittain. Toki pari tärkeää maalia kävi tekemässä. Odotukset olivat kuitenkin korkealla, olihan Vermetten kausi Kojooteissa todella hyvä. Mies ei ole kyllä edellisten kausien iskussa. Jalka ei liiku, kiekonkäsittely on heikkoa, hyökkäyspäässä ei saa paljon mitään aikaan ja tekee välillä täysin absurdeja ratkaisuja kiekollisena. Tehotilasto karusti pakkasella (-8). Pelaa toki paljon Domin ja Boedkerin kanssa, jotka eivät ole mitään tunnollisimpia pelaajia puolustussuuntaan. Aloitusympyrässä Vermette kauhoo aloitukset päälle 55% kotiin mikä on tietysti positiivista. Arvosana: 6½

Viktor Tikhonov


Oli lähellä siirtyä FA:na takaisin Kojootteihin KHL stinttinsä jälkeen viime kesänä. Valitsi Hawksin, ei saanut pelipaikkaa vakiinnutettua, joutui waiversiin ja tuli kuin tulikin takaisin aavikolle. Hyökkäyssuuntaan pelasi parhaat pelinsä Domin ja Duclairin kanssa, mutta tämä kenttä oli kusessa omassa päässä. Tikhonovin aloitusprosenttikin on alle 40% eli sentterin rooli ei tällä hetkellä toimi. Hyvä maalineduspelaaja YV:llä, tunnollinen joukkuepelaaja ja riittävä taitotaso ja nopeus ylempiinkin kenttiin stunttaamaan. Rooli on kuitenkin tällä hetkellä neloskentän laidalla, joka istuu Viktorille hyvin. Pitäisi laukoa enemmän. Hyvää karvaamaan ja pelaa kyllä roolissa kuin roolissa mukisematta. Arvosana: 7

Brad Richardson

Hyvä hankinta bottom kutoseen kesällä. Pisteet ei päätä huimaa, mutta tekee konkarin ottein paljon tärkeää duunia pitkin kenttää. Kahminut aloituksia päälle 50% prosenteilla ja on tehotilastossa reilusti plussalla. Yhteispeli Doanin ja Matinookin kanssa toimii hienosti. Saanut enemmän AV vastuuta viimeaikoina. Monipuolinen ja tärkeä pelaaja kokemattomalle jengille. Arvosana: 8

Anthony Duclair

Tuulennopea Duclair. Melko pehmeä kaveri, arastelee tiukkoja tilanteita, puolustuspelaamisessa ulkona kuin lumiukko, mutta nopeutta Anthonyssä piisaa. Tekee paikoista myös maalit jäätävällä prosentilla…laukausprosentti 27,3 ja 12 tehtyä maalia…kertoo toki siitäkin että hänen pitäisi ampua enemmän. Nauttinut paljon Domin tarjoiluista. Tasaisella vauhdilla 24 maaliin matkalla! Pakko antaa siis tulokkaalle propsit ja lupa on odottaa enemmänkin tulevina kausina kun kiekoton pelaaminen paranee. Arvosana: 8

Martin Hanzal

Liigan aliarvostetuin pelaaja sanon minä. Ilkeä, fyysinen, iso, ulottuva, sijoittuu oikein, riistää kiekkoja, ei tee juurikaan virheitä, parhaita maskipelaajia NHL:ssä, joukkueen parhaimpia AV pelaajia. Tekee paljon tilaa ketjukavereilleen ja edistää varsinkin Duclairin pelaamista aivan järkyttävästi. Ainoastaan loukkaantumisherkkyys on huolenaiheena. Kun pysyisi koko kauden terveenä ja tekisi sen 65-75 pistettä mihin oli jälleen matkalla alkukaudesta, niin liigan silmätkin avautuisivat ja hän olisi selke ehdokas. Pystyy haastamaan divisioonan isot sentterit Kopitarit, Getzlafit, Thorntonit yms. usein myös pimentää heidät. NHL:n parhaiten varjeltu aarre. Arvosana: 9

Kyle Chipchura

Tippettin saunakaveri. Ei aina ansaitsisi pelipaikkaa kokoonpanossa, mutta parantanut koko joukkueen tavoin pelaamistaan. Vauhtiin päästyään suora luistelunopeus on ok, mutta ensimmäiset potkut on kun uisi tervassa. Ei ehdi taklaamaan ja horjuttamaan vastustajaa fyysisesti. Kiekonkäsittely on vaihtelevaa ja Chip arvitsee cycling pelaajia ympärilleen. Maalin ympärillä ja kulmissa röyhiminen on hänen lajinsa joka tuntuu nyt skulaavan hyvin. Liideri kopissa ja hyvinä päivinä ok nelosketjulainen, mutta ei muuta. Arvosana: 6

Max Domi

Johtaa joukkueen ykkössyöttöjen pörssiä, haastaa nopeudella ja uskomattomalla taitotasollaan vastustajan pakkeja, ei kaihda fyysistä peliä, herrasmiespelaaja. Raketin lailla noussut fanien suosioon. Ylittänyt omat odotukseni. Tasaisuutta kaivataan lisää. Tekee jo nyt tulokkaana ketjukavereistaan parempia. Arvosana: 9

Tobias Rieder

Laukoo enemmän kuin aiemmin, uskaltaa haastaa nopeudella, menee ahtaisiin paikkoihin taistelemaan, kestävä, tasainen, tunnollinen puolustaja muttei ylipuolusta kuten aiemmilla kausilla, vaan on valmis olemaan hyökkäyksen kärjessä, tärkeä mies AV:lla ja yksittäinen pelaaja joka toimii jopa pelotteena nopeutensa ja pelinlukutaitonsa kanssa. Arvosana: 9
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Mikkel Boedker

Tanskalainen on matkalla uransa parasta pistesaldoa ja ensimmäistä UFA kesäänsä kohde. Yllätys? Viime kausi meni pilalle loukkaantumisen takia. Tällä kaudella Mikkel on pysynyt terveenä ja 20 maalin, sekä 60 pisteen raja on rikkoontumassa ensimmäistä kertaa. Boedker on ratkaissut itse henkilökohtaisesti useita otteluita, mutta tasaisuus uupuu. Paljon kakkossyöttöjä millä ei ole ollut merkitystä maalin syntymisen kanssa. Kai sekin jotain kertoo että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan? Parhaimmissa erissä aivan huikea omaan päähän, takakarvaa kuin Lehtinen kiekon omilleen. Sitten taas välillä puolustaa näennäisesti ja muistuttaa ennemminkin pujottelutötsää kuin lätkäpelaajaa. Hyökkäyssuuntaan välillä…yleensä YV:llä kiekkoa sisääntuodessaan….jäädyttää koko muun jengin epämääräisillä ratkaisuillaan kiekon kanssa, mutta toisinaan polkee kolmesta vastustajasta ohi ja laukoo maalin tai jättää takamiehelle kunnon maalipaikan. Tuntuu ettei hockeyIQ riitä ihan johtavaksi tähdeksi ja jengin toiseksi kovin YV aika johtuu vain siitä ettei viivalle ole laittaa OEL:in pariksi ketään muutakaan. Varsinkin YV:llä Boedker ei tuo mitään uhkaa…löysä laukaus, väärissä paikoissa + paljon kiekonmenetyksiä. Toivottavasti palkkapyyntö ei nouse career yearin jälkeen taivaisiin ja Mikkel jatkaa aavikolle, sillä jatkosopimusneuvotteluita ei ole tietääkseni vielä aloitettu. Parannettavaa on TODELLA paljon, vaikka kovat tehot onkin tulossa. Tästä äijästä on 35 maalin ja 80 pisteen ukoksi, kunhan tajuaa millä avuilla ne pisteet tulee. Ei jarruttelemalla ainakaan. Arvosana 8

Shane Doan

Kapteeni. Liideri. Legenda. Ukko on 39v ja uransa parhaassa eli 34 maalin tahdissa. Kova saavutus, kun ottaa huomioon millä työkaluilla kaveri operoi kaukalossa. Luistelu ei ole ikinä ollut vahvuus, eikä ikävuodet ja jokakesäiset polvien korjausoperaatiot lisää varsinaisesti sitä liukkautta. Pelikäsitys maalinedustalla on ehdotonta NHL:n eliittiä. Synkkä viiden pelin tappioputki vieraissa tuli juuri kun Doaner oli loukkaantuneena. Sittemmin tahti on kääntynyt ja joukkueen saldo ilman häntä on 4-5-0 ja kapteenin kanssa 17-11-4. 9 maalia viimeiseen 12 peliin, kun palasi loukkaantumisen jälkeen kentälle. Ratkonut yksin monta ottelua Kojooteille. Jokainen pelaaja ja varsinkin tulokkaat ylistävät miltei jokaisessa haastattelussa kapteenin merkitystä kopissa ja kentällä. Pelaa edelleen fyysisesti ja käy myös huolehtimassa vastustajan pelaajista silloin kun kokee omiensa kohdanneen vääryyttä. Viime kaudella 79 peliin 14 maalia, nyt 32 peliin 15 kassia. YV:llä 7 maalia ja lukuisia maskipelaamisia mm. OEL:in maaleihin, joista ei pistesarakkeessa näy mitään. Eikä ne kapteenia edes kiinnosta. Ainoa one-timer uhka Coyotes YV:llä. Franchisen pistepörssin ykköspaikka on kohta haarukassa, maalipörssin ykköspaikkahan jo vaihtoi omistajaa aiemmin. Voiko veteraanilta odottaa muuta? Voi, jatka ainakin pari kolme kautta vielä!!! Doanin huippuvuosi sai meikäläisenkin vihdoin viimein varaaman matkan maaliskuuksi Arizonaan. Toivottavasti pääsee heittämään Doanerin kanssa ylävitoset. Arvosana: 9

Jordan Martinook

Kauden ehdoton yllätys Dominguen lisäksi. Training campilta paikka rosterissa ja loppu on historiaa. Kohtalaisen vikkelä pelaaja, tunnollinen puolustussuuntaan, ei tee virheitä, ei mitenkään fyysinen mutta ei arastele kulmia eikä maalinedustaa. Ansainnut paikkansa kolmosketjusta Doanin ja Richardsonin vierestä. Viimeistelyssä paljon parannettavaa, mutta Jordan on mielestäni täydellinen pelaaja Tippettin taktiikkaan. Jaksaa rikkoa ja raastaa pitkin kenttää. Pisteitäkin tulossa tasaisen vauhdin taulukolla 8+18=26. Arvosana: 9

Steve Downie

Pettymys. Kurinalaisuus ei riitä Tippettin sabluunaan millään. Yksi tehokkaimmista Kojooteista pisteet per 60min statseilla, mutta tyhmät jäähyt ja höntyilyt ei sovi enää nykykiekossa kuvioon. Jopa Scott hoitaa pelotteen roolin paremmin kuin Downie. Kun keskittyy pelaamaan, niin Steve on hyvää neloskenttätasoa NHL:ssä, mutta useimmiten vilttiketju kutsuu kurinalaisuuden puutteen vuoksi. Arvosana: 6.

Boyd Gordon

Pisteet vain 0+2, mutta eipä tältä herralta muuta odotettukaan, kuin rautaista puolustuspään osaamista. 3 miljoonan caphit oli liian isoa Coyotesin mätsättäväksi 2012 sensaatiokevään jälkeen, mutta sen jälkeen huomattiin kantapään kautta mitä Edmottoniin oli päästetty FA-markkinoilla. Korpikoski alkoi käydä Coyotesissa turhakkeeksi ja Boyd hankittiin täksi kaudeksi treidillä takaisin. Aloitus% päälle 56%, mikä auttaa joukkuetta jokaisella pelin osa-alueella, mutta varsinkin alivoimalla omassa päädyssä. Tunnollinen puolustava pelaaja melko korkealla caphitillä, mutta annettakoon se anteeksi sillä Maloney ei sopparia solminut vaan Oilers. Ei moitittavaa, eniten vain kehuttavaa. Arvosana: 8

John Scott

Puhdas tappelija, harvinainen näky nyky NHL:ssä. Kintaat ovat tippuneet kauden aikana vain kerran (Jared Bollia vastaan), suurimmaksi osaksi varmasti siitä syystä, että halukkaita tanssipartnereita ei enää NHL:stä montaa löydy, Tippett ei halua että Scott pelkästään tappelee, Scott ei hae myllyjä aktiivisesti sekä tappeluiden määrä NHL:ssä on yleisesti pienentynyt. Positiivisina puolina täytyy sanoa, että Scottin läsnäolo penkin päässä toimii varmasti monelle pelotteena ja köykäiset rookiet Domi & Duclair saavat keskittyä pelaamiseen rauhassa. Täyttänyt roolinsa siinä mielessä hyvin, että nuorokaisia ei ole kaltoin kohdeltu kauden ensimmäisen puolikkaan aikana. Toisena positiivisena asiana valinta All-Star peliin: nyt kaikki Coyotesin vakituiset pelaajat saavat vapaaviikonlopun kauden rankimpaan aikaan. Pelillinen anti on melko olematon, mutta on toistaiseksi välttänyt pahimmat virheet ja ylilyönnit kaukalossa päästessään pelaamaan. Arvosana: 7
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Joulukuun alun viiden pelin tappioputken jälkeen joukkueen saldo on: 9-2-3 (21/28 pisteestä = W% 75%). Voittputki, hyvä kotisaldo, pisteputki Oilersia vastaan ja dominointi divisioonan sisäisiä jengejä vastaan jatkuivat viime yönä. Samalla jatkui Dominguen starttien pisteputki.

Ja voitto osoitti jälleen joukkueen luonnetta. Oilers oli 2 kertaa kahden maalin johdossa, mutta Max Domi otti sankariviitan yhdessä OEL:in kanssa harteilleen ja Coyotes tuli ensin tasoihin ja jatkoajalla vihdoin ohi.

Domille 3+0
OEL 1+3

YV 3/4, vaikka Domi teki ekan maalinsa samalla sekunnilla kuin Purcell pääsi jäähyltä eli periaatteessa siis 4/4. OEL:ille jääaikaa vaatimattomat 32:44 ja jälleen voittomaali jatkoajalla. Domin slumppikin meni kerralla kunnolla poikki. Kings menee divisioonassa menojaan, mutta piristyneet hait, canukit ja ankat hönkivät vaarallisesti niskaan, joten tästä tahdista on pidettävä kiinni.

Torstaina hyvää vieraslätkää pelannut Wings saapuu aavikolle ja lauantaina on harvinaista herkkua luvassa: Coyotesin primetime matsi klo 21 suomen aikaa Devilsiä vastaan. Tota matsiahan aikaistettiin Cardinalsin playoff pelin takia. Nyt jätkät kaasu pohjaan ja pitäkää pisteet Arizonassa!
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kevin Connauton napattiin waiversista Coyotesiin. Koko Columbuksen joukkueella on tämä kausi mennyt aikalailla vihkoon ja näin ilmeisesti myös Connautonilla, mutta nopealla statsien stalkkauksella huomasin että kaveri on viimeisissä neljässä pelissä päässyt pisteille ja tehnyt niissä tehot 1+3. Tällä kaudella mies on tehnyt tehot 1+7 ja on yllätyksekseni plussan puolella tehotilastoissa kymmenen pykälää! Tosin peliajat ja vastuu jäi Sinitakeissa aika pieneksi, aika paljon 12-13minuutin peliaikoja. Leftin kaveri, pituutta 187cm ja painoa 89kg. Viime kaudella Columbuksessa 54 peliä ja mukiinmenevät pisteet 9+10. Kaverille laitetaan numero #44 paidan selkämykseen.

Rosterilimiitti tuli täyteen ja samalla Scott laitettiin farmiin. Hän kuitenkin läpäisi jo waiversit ja hänet kutsutaan takaisin ylös parin päivän sisällä, joten tässä oli vain rosterikikkailusta kyse.

Kyllä tuo pakisto kaipasikin hieman täydennystä, mutta onko Connauton riittävä lisäys...se jää nähtäväksi. Ainakin tuolla waivers ketjussa monen muun joukkueen kannattajat olisivat halunneet hänet poimia itselleen.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Pisteputki jatkuu, mutta öisestä pelistä jäi vähän paska maku suuhun, kun Red Wings päästettiin huikean ekan erän jälkeen mukaan peliin. Ja lopussa päästettiin punasiivet tasoihin kahden maalin takaa. Varsinkin jälkimmäinen tilanne oli hieman kyseenalainen tuomio, mielestäni siinä oli maalivahdin estämistä mutta haaston jälkeen maali pysyi pöytäkirjoissa. Jatkoajallakin oli Hanzalilla tonttia lopettaa peli, mutta Mrazek oli kyllä hyvässä iskussa. Devils kaadetaan sitten lauantaina.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Pisteputki jatkuu, mutta öisestä pelistä jäi vähän paska maku suuhun, kun Red Wings päästettiin huikean ekan erän jälkeen mukaan peliin. Ja lopussa päästettiin punasiivet tasoihin kahden maalin takaa. Varsinkin jälkimmäinen tilanne oli hieman kyseenalainen tuomio, mielestäni siinä oli maalivahdin estämistä mutta haaston jälkeen maali pysyi pöytäkirjoissa. Jatkoajallakin oli Hanzalilla tonttia lopettaa peli, mutta Mrazek oli kyllä hyvässä iskussa. Devils kaadetaan sitten lauantaina.
http://i.imgur.com/uMOG78s.png
Siinähän se Abdelkader ihan oikein seisoo alueen ulkopuolella ja sitten Domingue itse sitoo Abbyn jalan.
Red Wings Comeback Win @ Arizona - 1/14/16 - YouTube
Siitä voi 1:50 --> kelailla. Maali oli ainoa oikea tuomio.
 
Ihan ovela veto voi olla Coyotesilta hankkia Tinordi ja Connauton puolustukseen, tajusin kun eilen siitä puhuttiin Arizona - New Jersey -pelin tauolla. Ja ettei hankittu vain yhtä, vaan kaksi nuorta puolustajaa. Luulisi nyt ainakin toisesta olevan hyötyä pitemmäksi aikaa.

Ei kyllä hirveästi vakuuttanut tuo Coyotesin pelaaminen Devilsiä vastaan, vähän yllätyn jos sillä mennään pudotuspeleihin vaikka viime aikoina on ollutkin viivan yläpuolella. Mutta hyvähän se olisi.
Pitääkin lukea noita kommentteja pelaajista, hyvä että tällaista jaksetaan näppäillä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Laukausyritykset 96-31, laukaukset maalia kohden 38-16.

Kaikki kunnia Devilsin uhrautuvalle puolustukselle ja ennen kaikkea maalivahti Corey Schneiderille, mutta kyllä mä laittaisin pitkää miinusta Tippettin suuntaan.

Miksi helvetissä Lindback aloitti? Domingue on pelannut pirun hyvin ja ollut jengin MVP viimeiset viikot. Matseja ei ole niin tiuhaan tahtiin ollut että mistään lepovuorosta tarvitsisi puhua. Ensimmäisessä maalissa Lindy jättää etukulmaan niin paljon tilaa, että Ray Charleskin olisi nähnyt laittaa kiekon sisään. Toinen maali maalin takaa heti kolmannen erän alkuun ja momentum katosi siinä samassa rytäkässä kuin pieru Grand Canyoniin. Lindback näytti hermostuneelta, ylipelasi, hätiköi ja oli ennenkaikkea aiheuttaa vielä omalla mailapelaamisellaan (tai sen puutteella) ilmaisen maalin paholaisille. Väitän, että päästettyjen maalien lisäksi, paskan veskan peluuttaminen vaikuttaa myös koko joukkueen kiekolliseen peliin ja pelirohkeuteen. Tiedetään, että omiin ei saa päästää yhtään hyvää vetopaikkaa, joten joukkue avaa peliään ja pelaa hyökkäyspäässä sen mukaan. Rentous puuttui täysin ja koko 60min hakattiin päätä Devilsin puolustusmuuriin.

Myös kentällisiä oli rukattu uuteen uskoon. Domi ja Rieder olivat vaihtaneet paikkojaan, mutta ei se Riederin siirtyminen Boedkerin ja Vermetten laitaan parantanut ketjun puolustuspeliä lainkaan, sillä koko kentälle merkattiin -2. Domi ei puolestaan saanut Hanzalin ja Duclairin kanssa sitä mustaa viivan yli lukuisista yrityksistä huolimatta. Boedker on muuten tällä kaudella jo -16, Vermette -10 ja pitkään samassa kentässä viihtynyt Domi +/- 0....

Kulisseissa tapahtuu myös: John Scott vaihdossa Montrealiin ja takaisin Maxim Fournier sekä Jarred Tinordi. Samassa rytäkässä Stefan Elliot painettiin kantrikaupunkiin, josta lähti Victor Bartley Canadiensiin. Sitä ennen Kevin Connauton hommattiin tosiaan waivereista ja nyt vielä Steve Downie on laitettu siirtolistalle. Papreilla puolustus kyllä parani, mutta katsotaan pystytäänkä Connautonista ja Tinordista ulosmittaamaan mitään extraa aavikolla.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Kiitokset erittäin paljon Doaneri ja kumppanit näistä välikatsauksista. Coyotes on ollut mulle suosikki sen kohta 16 vuotta mutta änäriä kun on seurannut pitkään etänä, ja harvemmin sitä nousee viideltä ylös katsomaan matseja.

Kausi ollut kyllä pääasiassa positiivinen ja yllättävä. Etenkin kun odotin tästä juurikin jatkumoa viimekauteen eli tankkausta. Nuoret pelaajat ovat lunastaneet odotuksiaan ja kirsikkana kakun päälle Dominguen hurja vire. Smith on kyllä surullinen tapaus. Ei tuota megasopparia saa millään ilveellä edes treidatuksi eli kai se on buyouttia sitten kesällä.

Pitäisi varmaan vaan jostain keksiä ylimääräistä viaplayhin jotta voisi jälkilähetyksinä katsoa otteluita.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Olipa tuskainen ottelu jälleen. Näin kaksi ensimmäistä erää, ennen kuin tuli lähtö työreissuun. Pelin lopetuskärhämät tuli katsottua jo Youtubesta, mutta Coyotesin kavennusta en ole ehtinyt katselemaan.

Todennäköisesti et voita ottelua tekemällä yhden maalin. Tonttia oli YV:llä mennä johtoon pelissä, mutta kun ei niin ei. Ylivoimalla pisti silmään, että vaikka miestä oli maalilla niin se oli vain näennäistä. Maalivahdin näkökenttää ei saatu/tajuttu/haluttu estää ja esimerksiksi OEL:in ja Boedkerin hernepyssyillä ei paljon maaleja tehdä. Domingue oli oma itsensä ja antoi Kojooteille mahdollisuuden, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

Mutta ei varmasti tarvitse kahdesti miettiä ketä laitetaan byyriin ensi peliin: Lindback vai Domingue? Liputan jälkimmäisen puolesta.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Pelaaja-arvioiden lisäksi vielä aatteita joukkuepelaamisesta:

Yleistilastot

Kausihan on ollut niin pisteiden, kuin peliesitystenkin osalta, todellinen yllätys. Kautta on vielä 37 ottelua pelaamatta, mutta viime kauden voittosaldo on enää 2 voiton päässä ja pistemääräkin 7 pisteen päässä. Playoff paikalla ollaan heikossa Pacific divisioonassa, mutta myös lännen wild card osastolla. Maalinteko, tasakentällisin, on se asia joka on nostanut viime kaudesta eniten päätään. Puolustuspelaamisessa on otettu pieniä harppauksia eteenpäin, mutta yhä edelleen vastustaja ampuu enemmän kiekkoja Coyotes päätyyn kuin toisinpäin. Toisaalta joukkueen nopeus ja taitotaso on noussut Killer D’sin sekä Boedkerin ja Hanzalin ehjänä pysymisen myötä. Tämä tarkoittaa paljon enemmän ylivoima ja vastahyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Joukkueen laukausprosentti on edelleen korkealla koko liigan tilastoissa. Vähän samanlaista asetelmaa kuin menestyskaudella 2012: Bend, but don’t break omalla alueella ja vastahyökkäyksestä kiekko vastustajan maaliin. Viime kaudella teimme 2. vähiten maaleja koko liigassa ja tällä kaudella 9. eniten. Kiekonhallinta on parantunut ja sitä edesauttaa myös parantunut aloitusvoitto%.


Ylivoima

Viime kaudella YV oli lopulta kaikkien yllätykseksi kauden päätteeksi liigan 7. tehokkainta (20%), vaikka joukkue paini todellisten maalinteko ongelmien kanssa, varsinkin kauden lopulla. Keväällä myydyllä Keith Yandlella oli silloin sormensa pelissä toimivan YV:n kanssa. Tällä kaudella joukkueen hyökkäysvoima ja maalintekotaito on lisääntynyt merkittävästi, mutta YV ei ole vielä asettunut uomiinsa. Laituri Mikkel Boedker on asetettu ykkösylivoimaan viivamieheksi ja Yandlen saappaisiin playmakerina ja kiekon ylöstuojana tanskalainen ei ole vielä kasvanut. Aloituksia voitetaan ylivoimalla suvereenisti, laukauksiakin on paljon, mutta ilman Hanzalin tai Doanin maskipelaamista YV on melkoista kuraa. Kiekkoa ei saada kunnolla tuotua edes ylös, eikä pakkopeli meinaa rullata ollenkaan. Piristymisen merkkejä on havaittu viime aikoina, mutta ylivoiman on parannuttava loppukaudesta, varsinkin playoffeja ajatellen. Coyotes hankkii nopeudellaan vastustajilleen eniten jäähyjä koko liigassa, mutta näitä paikkoja ei pystytä hyödyntämään tällä hetkellä läheskään riittävän tehokkaasti. Esim. liigan ykkösylivoimajoukkue Bruins olisi laittanut kiekon sisään 15 kertaa useammin noilla YV määrillä. Lisäksi Coyotes päästää eniten AV maaleja koko liigassa, johtuen tuosta huonosta kiekon ylöstuonnista.


Alivoima

Coyotes joukkue on kuriton. Jäähymäärät ovat liigan kärkipäätä ja samalla alivoimakin 3. viimeisenä koko NHL:ssä. Vastustajalle annetaan liikaa tasoitusta lukuisilla YV maaleilla. Täksi kaudeksi takaisin Arizonaan hankittu Boyd Gordon ei ole yksin kyennyt kääntämään viime kaudellakin surkean AV:n onnistumista. Se on itse asiassa jopa huonontunut viime kaudesta. Toki maalivahti on usein se paras jäähyntappaja, ja tässä kukaan maalivahdeistamme ei ole onnistunut edes tyydyttävästi. Itse asiassa Domingue on hyvistä otteistaan huolimatta ollut huonoin maalivahtimme alivoimalla ja Smith paras. Smithin torjunta% AV:lla on 87 ja risat, joka on vasta 42. paras koko liigassa. Vastustajat päästetään yhä edelleen liian helposti alueelle, eivätkä hyökkääjät saa suljettua poikittaissyöttöjä tai blokattua viivalaukauksia. Maalineduspelaaminen, maskimiesten ja ribarien siivoaminen vaatii pakeilta paljon enemmän.


Joukkueen plussat:

+ Tehdyt maalit. Varsinkin tasakentällisin. Mikäli joukkueen peli pysyy kurinalaisena, niin tasakentällisin tehtyjen maalien merkitys vain kasvaa.

Ylivoima on kuitenkin liigan 13. tehokkainta -- yv 13. = 16,8

+ Kaikkien odotusten vastaisesti joukkue on kiinni playoff paikassa kiinni kun kaudesta on pelattu jo yli puolet. Heikko Tyynenmeren divisioona helpottaa tilannetta, mutta tarvittaessa myös villikortti –paikka on kiikarissa. Ja Coyotes on pelannut oman divisioonansa joukkueita vastaan selkeästi paremmin kuin muiden divisioonien joukkueita vastaan.

+ Aloitustilastoissa joukkue on liigan toiseksi paras. Tämä helpottaa pakkopelin asettumista, alivoimien jäähyntappoa ja kiekonhallintaa tasakentällisin. Kaikki em. asiat ovat elintärkeitä nuorelle Coyotes joukkueelle.


Joukkueen miinukset:

- 135 päästettyä maalia on keskiarvolla 4. eniten koko liigassa. Tähän vaikuttaa suuresti joukkueen heikko maalivahtipelaaaminen ja surkea alivoima.. Alivoima on siis liigan 3. huonointa.

- Hyökkäyspelaaminen ja maalinteko perustuvat liikaa vastahyökkäyksiin. Lauomme 3. vähiten kohti vastustajan maalia per peli vaikka hankimme vastustajille eniten jäähyjä koko liigassa. Hyökkäys on paras puolustus ja mikäli emme kykene pitämään kiekkoa vastustajan päädyssä tarkoittaa se enemmän taistelua keskialueella ja omissa.

- Tasaisuus. Hyvä putki on hienoa aikaa, tappion sattuessa kohdalle saattaa tulla 3-4 putkeen.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Ensi yönä vastassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Sharks. Sharksin ja Ducksin kanssa tulee olemaan kovin taistelu playoff-paikoista, joten tulevat viisi ottelua Sharksia vastaan ovat äärimmäisen tärkeitä. Kenties koko kauden tärkeimpiä pelejä. Jos Sharksia vastaan onnistutaan yhtä hyvin kuin muitakin divisioonavastuksia, playoffit ovat hyvin lähellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös