Antti Mäkinen

  • 1 391 200
  • 4 505

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Toki asiaa täällä lähestytään negatiivisen kautta kuten ketjun henkeen kuuluu, mutta kyllähän Mäkinen on jääkiekkoselostajana parhaimmillaan hyvä. Joka tapauksessa ymmärrys lajista on täysin eri tasolla kuin esimerkiksi Mertarannalla.
Antti Mäkinenhän on selostajana ja tunnelmaluojana parhaimmillaan erittäin hyvä. Ihan maan kärkipäätä. Harmittavasti Antti Mäkinen ei myöskään malta monesti keskittyä siihen ensisijaiseen toimenkuvaansa eli selostamiseen, vaan sen keskellä yritetään toimia samanaikaisesti myös analyytikkona, koomikkona, fanipoikana sekä räväkkänä kiekkopersoonana, jonka johdosta paletti hajoaa ja muuttuu toisinaan melko tuskalliseksi kuultavaksi. Podcast-maailmassahan noita muita puolia saa esitellä omassa showssaan niin paljon kuin mieli tekee, ei siinä. TV-lähetyksissä fokuksen pitäisi olla kuitenkin muualla.

Toivottavasti Antti malttaa Leijonien pelejä selostaessaan keskittyä nimenomaan itse peliin ja tunnelmanluontiin, jotka ovat hänen vahvuuksiaan. Tuskin kansan syvät rivitkään isommin syttyvät jos uusi selostaja lähtee heti kättelyssä nostamaan itseään heti jalustalle ja vastailee vaikka X:n kautta tulleisiin faniviesteihin kesken matsin.

Tämä siis sillä oletuksella että Mäkisen ääntä kuullaan myös Maikkarin tv-lähetyksissä. Jos jää maksumuurin taakse, mistään koko kansan uudesta Leijonaäänestä ei voi sitten vielä puhua.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vieläköhän Mäkinen kutsuu MM-kisoja Skoda Cupiksi? Ai että olisi hienoa kun Mäkinen avaisi selostuksen tyyliin: "Tervetuloa seuraamaan tämän vuoden Skoda Cupia! Leijonat lähtee tänään Skoda Cupin avausotteluun seuraavalla kokoonpanolla..."

Ja sitten jos Suomi sattuisi voittamaan: "RÄTÄTÄTÄTÄTÄÄÄÄÄÄ!!! SKODA CUPIN VOITTO SUOMEEN! STUDIOSSA KAKSINKERTAINEN SKODA CUPIN VOITTAJA MARKO ANTTILA ITKEE LIIKUTUKSESTA!!!!"
 
Ei tätä aina uskoisi, esim. somekäyttäytymisen perusteella. Tai voihan vaikkapa yksittäistä kommenttia TwitterXissä pitää paljona vaivana.

– Minulla on teflon, kun luen palautteita. Ihoni alle päästäkseni pitää nähdä paljon vaivaa.

Ei se vissiin aina teflona ole ollut;

Välillä Mäkinen on mennyt lukemaan keskustelupalstakirjoituksia itsestään - peliliike, jota ei voi suositella kenellekään.

- Olen muutaman kerran vajonnut todella alas, kun olen lukenut keskustelupalstoja, joissa minua haukutaan.

Selostajan sanat alkavat väristä.

- Nimimerkit haukkuvat, että minkälainen ihminen olen, miltä näytän. He sanovat, että minun täytyy olla mulkku, ylimielinen - kaikkea tällaista.

Mäkinen oli kovilla viime syksynä, kun luki palautetta.

- Otin sen palautteen todella syvälle itseeni. Se löi minut jumiin. Minulla oli vaikea aika. Onneksi vaimoni auttoi minua.

Iltapuluun
 

Kruuvamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72
Onkohan Kimmopoika kova ay-mies, kun teollisuusliiton mainokset pyörii? AV:n analyysille Pheonix Copleyn merkityksestä Losin sukelluksessa vähän huvitti. Kahdeksan kauden aikana tällä veteraanilla on kasassa vajaat 80 peliä ja tämän veskarin loukki välittömästi invalidisoi liigan tehokkaimman hyökkäyksen. Noin muuten jakso oli pitkästä aikaa ihan rattoisaa kuunneltavaa koiraa kusettaessa, kun T&H oli jo kuunneltuna.

Edit. KP ei antanut kovin paljon arvoa agenttien tekemälle työlle. Vähän surullista. Komissiot voi tietysti olla yläkanttiin, mutta ei tuo ihan helppo ammatti ole.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos sinne selostuskoppiin saadaan se selostaja-Mäkinen, niin tämä on vallan hyvä ratkaisu. Mäkinen on julkilausunut kuitenkin unelmakseen leijonapelien selostamisen, niin toivottavasti tämä tuo sen selostuskopin ammattilaisen pintaan, ja se some-Mäkinen jää viimeistään parkkipaikalle.

Silloin kun lähetyksessä on keskiössä itse peli, niin Mäkinen on ihan heittämällä yksi tämän maan parhaista urheiluselostajista. Silloin kun taas keskiössä on Antti Mäkinen, niin hän on todella raskasta kuunneltavaa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Minä istuin vaihtopenkin päähän
Jäin ihmettä katselemaan. Peli kaunis, kuin Hetfieldin puhelinnumero,
yllytti selostamaan.
Minä ihailin omaa ääntä.
Minä nöyristä Executive sports specialist & commentatoreista nöyrin.
Ja kun twiitin ampui sankari matkaan,
jäi kaikki seuraavaa odottamaan
Minä olin pelaajan poika
Lähes sankari siis itsekkin
Vielä selostaisin hienommin kuin muut
Vielä Antsaakin paremmin
Minä nukahdin hallien varjoon
unen munasyndien katkuisen näin
minä näin Kimmo-pojan huimapäisen ja nostavan kannua ylöspäin
ylöspäin läpi pilvien peiton
kohti kiekkoilun historiaa
ViaPlayn siivillä kuohui jo konkurssin uhka
kun egoni irtosi otteesta maan
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ihan OK jakso autolla ajellessa, mutta kuka whittu on Påål Kafi?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jaahas, Valevuoren peppukaverin ääni sitten ratkaisi sen että EHT-höntsien lisäksi Mm-kisat saavat toistaiseksi jäädä.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
AMVM just Nesteellä, isojen tähtien joukossa. Rinteen Peksi, Kristian Kuusela ja Nurmen Teemu samassa pöydässä.
Mieli piti mennä kysyyn, et miltä tuntuu astua Mertsin buutseihin. Mut ajattelin, et noloa mennä häiritseen noita muita...
Tosin samalla ois voinu kysyä, että ootko pelannu piknpoolia vai mikä se Padelia parempi peli oli
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas, Valevuoren peppukaverin ääni sitten ratkaisi sen että EHT-höntsien lisäksi Mm-kisat saavat toistaiseksi jäädä.
Tottakai jos näin haluaa tehdä, ihmetyttää vaan aina miten voi selostaja pilata koko homman jos peli ja kisat kiinnostavat. Volumea pienemmälle ja peli käyntiin jne.

Tai mitä jos katsot maikkarilta edes Suomen pelit, eiköhän siellä Mertaranta tai Alkio ole äänessä, ihan vaan vinkkinä jos kisat kerran kiinnostaa.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Jaahas, Valevuoren peppukaverin ääni sitten ratkaisi sen että EHT-höntsien lisäksi Mm-kisat saavat toistaiseksi jäädä.
Pakko arvostaa tällaista omistautumista jonkun urheiluselostajan vihaamiselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös