Aloituksista

  • 1 306
  • 15

mtt

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit(tiputin Bluesin pois. Blues on paska)
Viime kaudella kun SM-liigassa kävi NHL-tason pelaajia, niin oli huomattavissa heidän kyky voittaa aloituksia. Kolanos oli aivan huima aloittaja, samoin Ribeiro.

Viime yönä Saku voitti 17 aloitusta 22:sta, Kolanos 9/14.
Silti siellä on kovempiakin aloittajia. Onko tiedossa puhtaita spesialisteja,
jotka napsivat vain aloitukset ja sitten heti vaihtoon?
Joskus häviävät sentterit ovat naurettavan näköisiä kun
eivät ehdi heilauttaa mailaansakaan kun kiekko on viety, eivät edes yritä.

Miksei Suomessa arvosteta voittavia aloittajia, tilastojakaan ei löydy?
Ikimuistoisin aloitus on Juha Ikosen loppusekunneilla tehty veto suoraan aloituksesta Siekkisen taakse.

Tai SJ:n spesialisti Marcel Gocin aloitustappio Calgarya vastaan playoffeissa.
Calgaryn pelaaja (kuka?) aloitti suoraan eteenpäin keskialueella, josta syntyi maaliintekotilanne ja voittomaali.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tämä on erittäin mielenkiintoinen kysymys. Varsinkin MM-kisoissa oikeastaan joka vuosi käy hyvin ilmi, että meikäläiset ovat normaalia huonompia aloittajia. Toki muutamia poikkeuksia löytyy, mutta keskimääräistä huonompia meillä näyttäisi olevan. Vielä muutama vuosi sitten mm. Niko Kapanen oli suorastaan surkea aloittaja, mutta ainakin edellisissä MM-kisoissa ja World Cupissa mies aloitti suhteellisen hyvin - ainakin näin pintapuolisesti seurattuna.

Kyllä niitä varmasti on useampiakin pelaajia, jotka voittavat aloituksia hirmuisilla prosenteilla, mutta äkkiseltään minulle tulee pari hyvää aloittajaa mieleen. Yksi parhaista aloittajista varmasti on Mats Sundin. Arvokisoissa hän voittaa lähes poikkeuksetta aloitukset. Myös Joe Thornton napsii hyvin aloituksia. Edellisissä MM-kisoissa oli ilo katsella, kun Niko Kapanen pystyi viemään välillä hienosti Thorntonilta aloitukset.
 

Rocco

Jäsen
mtt kirjoitti:
Onko tiedossa puhtaita spesialisteja,
jotka napsivat vain aloitukset ja sitten heti vaihtoon?

Randy Gilhen oli aikoinaan tuollainen. Hän pelasi mm. Winnipegissä Teemun kanssa samaan aikaan. Sanottiin että hän pidensi NHL-uraansa muutamalla vuodella, pelkästään sen takia että oli hyvä aloittaja. Vain 25 tehopistettä parhaalla kaudellaan NHL:ssä. AHL:ssä kylläkin aika hyvä pistenikkari.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Huippualoittajista kun puhutaan, niin tulee mieleen Joe Nieuwendyk ja jo lopettanut Adam Oates. Oatesilla oli mm. tapana hioa lapa lyhyemmäksi voittaakseen paremmin aloituksia ja myös syöttämisessä lyhyestä lavasta oli etua. Aika hifistelyä kyllä, sillä tosimies pelaa lavalla kuin lavalla (Mario Lemieux mm.).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
ozo kirjoitti:
Eiköhän viime vuosien puhutuin aloittaja on Nashvillen Perreault.

Kyllä. Yanic Perreault on meikäläisenkin mielestä kovin aloittaja. Paljon aloittaneiden joukossa aina voitto% -listan kärjessä jo monta vuotta.
 

Yorgos

Jäsen
mtt kirjoitti:
Viime yönä Saku voitti 17 aloitusta 22:sta, Kolanos 9/14.
Näissä yhden pelin tuloksissa kannattaa myös katsoa, onko kentällisiä peluutettu toisiaan vastaan, tällöin on aika usein vastassa sama kaveri, jonka hyvyys vaikuttaa aikalailla tuohon voittoprosenttiin.
mtt kirjoitti:
Miksei Suomessa arvosteta voittavia aloittajia, tilastojakaan ei löydy?
Kyllähän nuo sm liigassakin tarkkaan tilastoidaan ja ainakin valmentajat niitä varmasti tarkkaan tutkivat. Tässä edellisen playoffsin tilastot http://www.sm-liiga.fi/media/season/stats/face_offs_po.asp.
 

mtt

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit(tiputin Bluesin pois. Blues on paska)
Sieltähän ne tilastot tuli, mistä toi linkki löytyi kun ei sm-liiga -sivuilla näy?

Aloittajat varmaan tuntevat toistensa kikat. Luulisi että Rangersien valmentaja olisi kokeillut eri aloittajia Sakua vastaan, vai eikö sieltä
vaan löytynyt sopivaa? Olisko pelannut Rucchinin kenttää vastaan,
kun hän voitti vain 29%? Nylander 42%.

Bostonia vastaan Saku voitti vain 37%. Vastassa oli Thornton 47%, Travis Green 66% ja Bergeron 61%. Greeniähän pidetään hyvänä aloittajana.
Mielenkiintoista:-)
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
ozo kirjoitti:
Eiköhän viime vuosien puhutuin aloittaja on Nashvillen Perreault.[/url]

Yanic Perreault voittaa paljon aloituksia, mutta hänen kykynsä voittaa aloitukset pelin kriittisellä hetkellä ei ole niin hyvä kuin esimerkiksi Joe Nieuwendykillä. Montrealissa käytettiin tärkeissä oman pään aloituksissa enemmänkin Joe Juneau'ta ja Koivua kuin Yanicia.

Muista hyvistä aloittajista voisi kai mainita Guy Carbonneaun, ainakin hänestä on jäänyt mielikuva loistavana aloittajana.

Se Oatesin hiottu mailanlapa. Montakos syöttökuninkuutta miehellä muuten onkaan urallaan? :)
 

Yorgos

Jäsen
mtt kirjoitti:
Sieltähän ne tilastot tuli, mistä toi linkki löytyi kun ei sm-liiga -sivuilla näy?
http://www.sm-liiga.fi/media/index.html alle on jostain syystä piilotettu sekalaisesti päivittyvää tilastoa. Aika karmeaa on tuo sm-liigan tilastoiden esitys kaikkiaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ominaisuudet

Onkos joku suuri mies listannut aloittajalle tärkeimmät ominaisuudet.
Itse epäilisin aloittajan tärkeiksi ominaisuuksiksi: keskittymiskykyä, hyvää fysiikkaa (jos joutuu taistelemaan siitä aloituksesta) ja eiköhän se tahto ole tässäkin asiassa se tärkein pointti kuten niin monessa muussakin asiassa.

Ja tietääkös joku sellaista juttua, että paljonko aloituksia harjoitellaan varsinkin junnuna. Selväähän on se, että niihin varmasti panostetaan enemmän Jenkkilässä kuin Suomessa, kun kerta aloittajien tasossa on niin kovia eroja.
 

ipaz

Jäsen
Takavuosina yksi parhaista aloittajista oli Joel Otto. Isokokoinen jenkki kauhoi aloitukset todella leveän haara-asennon tukemana. Monesti olen tosin miettinyt että siinä asennossa tasapainon ei pitäisi olla parhaimmillaan. Myös Peter Zezel oli todellinen aloitusspesialisti. 1993 konferenssifinaaleissa otti mm. kaikki tärkeät aloitukset ennen Dougie Gilmouria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös