Alkukauden maalivahtipeli

  • 6 713
  • 23

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Maalivahtien suorituksia joukkueittain voisi kerätä tänne.
Luonnollisesti en voi kaikkien maalivahtien suorituksia tietää...


Blues: Espoon veräjän suulle hankittiin kova nimi Elitserienistä. Myllys onkin lunastanut ainakin suurimman osan odotuksista ja on monessa ottelussa pitänyt Bluesia pinnalla.
Ainakin Jokereita vastaan Jamo oli maaginen.
Kakkosena jatkaa Mika Oksa joka on mielestäni liigan ehkä paras kakkosmaalivahti (jos Lehtosta ei lasketa kakkoseksi).
Jos ja kun Jamo kaipaa lepoa ei Oksan maalille panemisen pitäisi tuottaa ongelmia.
Jarmo Myllys 91,43 %

Jokerit: Masa Virmanen näytti taas mistä niitä vahvistuksia löytyy. Hän hankki "erinomaisen perustorjujan jota oli seurannut jo vuosia "... Myös NHL:ssä saavutettu torjuntaprosentti 100 kertoo miehestä paljon. Täydellinen torjuja...
Näin se Masa vakuutteli vaan mikä menikään pieleen?
Ram ei ole missään vaiheessa vakuuttanut minkäänlaisilla otteilla.
Jos puolesta kentin lähtevä laukaus osuu maalivahtia päähän, on jokin pahasti vialla. Perustorjunnat täydessä hakusessa.
On esittänyt jo vähän parempia otteita, mutta ei läheskään niin hyviä että olisi hankinnan arvoinen.
Mutta onneksi Jokerien juniorimylly pyörii..
Kaikki Jokerifanit varmasti tiesivät jo viime kaudella kuinka loistava maalivahti tämä silloin 16-vuotias Kari Lehtonen olikaan.
Tänä vuonna hän on lyönyt itsensä läpi ja kaikkien tietoisuuteen.
Mahtavan rauhallista ja eleetöntä peliä tyyliin Miikka Kiprusoff.
Upeita pelastuksia tyyliin Pasi Nurminen. Jos pää kestää niin ei mikään estä Karia olemasta kauden paras maalivahti.
Kun tätä veskaa ensi kerran katselin hänen ollessa 12 vuotta ajattelin, että tässäpä rauhallinen kaveri. Ei mikään ole miehessä muuttunut. Kun kolmosmaalivahtina on vielä mestiksen ykkösmokke Markus Helanen, on narrien maalivahtipeli yllättävänkin hyvällä mallilla.
Kari Lehtonen 95,65 %
Jamie Ram 86,76 %

HIFK: HIFK lähti tähän kauteen luottaen maalivahtiinsa Sakari Lindforsiin. Ja hyvin Sakke onkin pelannut. Mutta sitten niin Sakkemainen piirre tuli esiin. Hyvän ja huonon päivän ero.
Tai ei välttämättä edes päivän vaan erän.
Välillä näyttää maagisia otteitaan ja välillä hörppii ja urakalla.
Silti selvä HIFK:n ykköskassari.
Kakkosena ja kolmosena paikkaa kärkkyy Mikko Strömberg ja Mestiksestä hankittu Juuso Riksman.
Sitten kun jommalle kummalle näytön paikka ensi kertaa annetaan, niin kummalle?
HIFK ei luultavasti ainakaan maalivahteihin kaadu..
Sakari Lindfors 91,7

Nyt ei jaksakkaan enempää kirjoittaa joten kommentoikaa itse omienne veskoja..
 

Belander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon maalivahtipelistä..

Raumalaisten puolesta veikkaan, että tämän kauden SUURI yllättäjä löytyy Raumalta.

Ennen kauden alkua, veikattiin Lukkoa varmaksi peräpään pitäksi ja ennenkaikkea Lukon maalivahtia PETRI VEHASTA liigan huonoimmaksi maalivahdiksi...

Täytyy sanoa että PETE on pitänyt Lukkoa mukana monessa pelissä ja onhan miehen torjuntaprosenttikin muistaakseni reippaasti yli 92. Eli tässä on mies joka varmasti jo nyt tunnetaan ja jos se ei ole vielä kaikille tullu tutuksi niin uskon että loppu kaudesta sen jo jokainen tuntee..

Lundell on kuten jo hänen sopimusta tehtäessä oli ilmoitettu, selvä kakkos vahti joka tuskin tulee saamaan montaa liigapeliä alleen. Sillä Lukollahan on mestiksessä vielä yksi valttikortti ja nuorten maajoukkue maalivahti ANTTI JOKELA.

Joten kyllä Raumalaiset voivat tällä hetkellä olla super luottavaisin mielin Lukon maalivahti peliin, mutta täytyy tietysti muistaa, että liiga on vasta aluillaan...
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Mansen rintamalta ei mitään uutta:

Pietilä suht hyvä torjuja, mutta se mailapeli ... Kylmänväreet kulkee selkää pitkin, kun Mika lähtee vähän seikkailemaan. Hyviä päiviä suht usein, mutta sitten kun tulee huono päivä, niin ei oikein mikään auta.
Torjuntaprosentti 90,06 .

Pitkämäki ok kakkosmolari, joka pelaa yllättäen paineen alla paremmin kuin ns. huonompia seuroja vastaan. ( esim. viime ja toissa kauden pleijariotteluissa loistava, mutta mm. Ässiä vastaan kompuroi) . Pelannee tämän kauden runkosarjassa 10-15 ottelua. T% 86,67

Erikoinen yhteensattuma, tämän illan vastustajan, Kärppien, maalivahtien torjuntaprosentit ovat tismalleen samat ( 90,06 ja 86,67)

tappara taas onnistunut maalivahtihankinnassaan ... (vrt. muzatti, markkanen yms.).
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hifk ja tuuraajaat

Enpä usko että eilisen perusteella tuuraajaksi nostettaisiin kovinkaan nopeasti Juuso Riksmannia. Sen verran hyvin hörppi vetoja eilen KJT:n maalissa. Tosin lopussa pari hyvää reaktio torjuntaa (tai osui tielle kun on niin iso). Mutta muuten Riksmannina ansiota täysin että Diskos pysyi KJT:n mukana loppuun asti.
Joten Strömberg on vahvoilla kun tuuraajaa haetaan Sakelle.
 

Jippii!

Vieras
Suosikkijoukkue
HPK
En rupea mitään kauheeta selostusta vaan yllättäjät ja allattajat :D

Positiivisimmat yllättäjät

Kari Lehtonen - Jokerit
Pasi Kuivalainen - Pelicans

Alakanttiin menevät

Jamie Ram - Jokerit
Markus Korhonen - Kärpät
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Mun Mielestä..

... Suurin yllättäjä? on ollut Jokerieden Lehtonen. Tosin miehen taidot on tiedetty, mutta suoritus varmuus on ollut fantastista. Ensi kauden Draftin ykkös varaus?:confused:

Kakkosen tulee Kuivalainen. Nolla peli pelaamatta, mutta pelastanut joukkueelle monta pistettä.

Flopit:
Myllys! Ei ole saanut hengetön joukkuetta syttymään ja maine taitaa olla vuodelta -95.

Korhonen. Tainnut karhu mennä jo talviunille...
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Lehto on pelannut todella hyvin tämän toisen pelijaksonsa. Kolmessa ottelussa omissa on kolissut vain kerran ja Tapparaa vastaan JJ joutui venymään muutamiin huipputorjuntoihin. JYP:n puolustus on löytänyt tasonsa, ja kun viimeisenä lukkona on vähitellen voittavaksi maalivahdiksi muuttunut Lehto, on tulos hyvä.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Duba

Kyseisen herran ansiosta SaiPalla on edes nämä vaivaiset 6 pistettä. No toinen osa menee Huldalle. Jos Duba loukkaantuu niin siihen loppuvat SaiPan pisteet...säkällä ehkä muutama...

-H-
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Tästä voi joku olla eri mieltä mutta mielestäni myös HPK:n Smid on pelannut melko hyvin, mieshän taitaa kuitenkin olla vasta parikymppinen tai hyvin vähän yli. Ei tietenkään mitään Lehtosen tasoa mutta kelpo veräjän vartija. Ainoa paha seikka on että miehellä ei ole juurikaan hommia peleissä ja kaksi viimeistä matsia mies on seisonut kylmissään 2 ja puol erää ja sitten kun viimesellä kympillä otetaan jäähyjä niin minkäs teet kun oot melkein pystyyn jäätyny. Sinänsä harmittaa kun joukkue onnistuu aina loppuhetkien jäähyilyllä tuhoamaan Zeden nollapelit
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Re: Mun Mielestä..

Viestin lähetti HABS #11
Flopit:
Myllys! Ei ole saanut hengetön joukkuetta syttymään ja maine taitaa olla vuodelta -95.



Hmm... et ole tainnut juuri Bluesin otteluita seurata?

Miten Myllys voi olla floppi, kun kaveri on tähän mennessä pelannut kaikki Bluesin pelit erittäin hyvin, useimmat loistavastikin... et tainnut esimerkiksi eilen olla Tampereella katsomassa, kun kaveri heitti toisessa erässä yhdessä vaihdossa sellaisen sarjan akrobaattisia pelastuksia, että huhhuijaa...

Jamo on pelannut juuri niin hyvin kuin mitä häneltä on sopinut odottaa... varsinkin kun ottaa huomioon Espoon viimeaikaiset tapahtumat. Bluesin puolustuspeli ei ole ollut kovinkaan tiivistä tähän mennessä (pelityylin muuttaminen vie aikaa), mutta silti Myllyksellä on torjuntaprosenttikin ihan kohtuullinen. Eikä se prosentti, vaan ne otteet... Jamo on pitänyt Bluesia pystyssä monta kertaa. Tämä olisi mediassakin korostunut, jos maalinteko ei olisi tökkinyt niin paljon.

Jos Myllyksen otteet ovat olleet pettymys, niin joko sinulla on epärealistiset odotukset (maalivahti on kuitenkin vain puoli joukkuetta, ei paljon enempää!) tai et ole juuri Bluesin otteluita seurannut.

(ja se eilinen "helppokin" kimposi Vykoukalin mailasta ja lirui alakulmaan, Jamo oli jo siinä vaiheessa liukunut etukulmalle (jonne veto oli suuntautumassa)
 

Jippii!

Vieras
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Kemulator
Lehto on pelannut todella hyvin tämän toisen pelijaksonsa. Kolmessa ottelussa omissa on kolissut vain kerran ja Tapparaa vastaan JJ joutui venymään muutamiin huipputorjuntoihin. JYP:n puolustus on löytänyt tasonsa, ja kun viimeisenä lukkona on vähitellen voittavaksi maalivahdiksi muuttunut Lehto, on tulos hyvä.

Joo maalivahtipeli ja puolustus kunnossa, mutta maalintekijöistä HUUTAVA pula. Ei Ton:n ketju yksin joukkuetta tee...
 

sniper2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tomas Duba

Ollut SaiPan alkukauden paras pelaaja loistavilla otteilla. Lehtinen on pelannut niissä otteluissa mitä on päässyt pelaamaan niin ihan kohtuu hyvin. Tosin HIFK:kin olisi ollut voitettavissa jos Duba olisi ollut maalissa(kuulostaa varmasti selittelyltä).

Mutta kyllä nyt arvioisin SaiPan maalivahti-pelin TOP 5:n.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Markus Korhonen

Karhu ei todellakaan ole flopannut tai alisuorittanut tällä kaudella.

Korhosen torjuntatyöskentely on jopa sujunut paremmin kuin viime kaudella tai itse asiassa koskaan SM-liigassa.

Kärppien maalivahti pelaa omalla tasollaan, ehkä hieman yläkanttiinkin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
maalivahdit

Sm-liigassa ei olekkaan huonoja maalivahteja. On vain hyviä ja tosi hyviä. Alkukauden onnistujia ovat ainakin
Kari Lehtonen, Pasi Kuivalainen, Tom Draper ja Petri Vehanen. Siinä ovat ne kaikkein parhaimmat tähän mennessä. Myöskin mm. Mika Lehto on pelannut hienosti. Norrena tepsin maalilla on ollut vähän ailahtelevainen. Huippupelastuksia ja sitten kämmäyksiä kuten jokerien eka maali lauantaina. Henkilökohtasesti en Norrenasta pidä muistaen viime kevään kun hän vaihtoi hetkeksi lajia keikonheittoon kohteena Niklas Hagman. No ei siitä sen enempää. Myöskään ilves maalilla on humina käynyt Mika Pietilä ei ole pelannut omalla tasollaan mutta ipan puolustus on myös ollut sekaisin kuten näki eilen hoki naitista. Sakke Lindfors on pelannut hyvin ja Markus Korhonen alle tasonsa siinäpä se piste.:cool: :cool: :confused:
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Re: Markus Korhonen

Viestin lähetti Jantse
Karhu ei todellakaan ole flopannut tai alisuorittanut tällä kaudella.

Korhosen torjuntatyöskentely on jopa sujunut paremmin kuin viime kaudella tai itse asiassa koskaan SM-liigassa.

Kärppien maalivahti pelaa omalla tasollaan, ehkä hieman yläkanttiinkin.

Ei tainnut miehen OMA taso olla riittävä Junnolle.....:p
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Tosi vanha ketju, mutta onneksi tällainen löytyi ettei tarvinnut avata taas uutta. Lisäilkää asiantuntijat tänne joukkueidenne maalivahtitilanteeseen liittyviä tarinoita, sekä maalivahtipelistä yleensä.

Lukon maalivahtitilanne vaikuttaa hyvältä, vaikkakin Vehasen loukkaantuminen toisi Joni Myllykoskelle suuret saappaat - varmaan pääsee muutamiin otteluihin kuitenkin. Antti Raanta tuskin vielä liigaotteluihin pukee.
Pete pelaa varmaan sellaiset 50 ottelua avauksessa, ellei toki loukkaannu...

Maalivahtipelistä yleensä - mitä mieltä olette seuraavasta mitä väitän: Usein kuulee (ainakin harrastesarjoissa) huumori-ihmisten sanovan: "vastustajallakin on huono maalivahti - ammutaan paljon." Itse pelaan muutamassa eri lajissa maalivahtina ja olen varmasti taidoiltani melko keskinkertainen - vaan kun vetoja tulee kaiken aikaa tulee huipputorjuntojakin. Sama ilmiö on nähtävissä joskus huipputasollakin, muistellaanpas vaikka viime kevään MM-kisoja kun vastustaja molarilla oli 60-70 torjuntaa. Usein tuntuu että keskinkertainen (tai kesken ottelun) maalille vaihdettu molari hakataan heti kuumaksi. Sellaiset ottelut ovat maalivahdille tosi hankalia joissa vastustaja hakee poikittaissyötöillä ja jätöillä hyviä laukaisupaikkoja maskin takaa, lämmittelyvetoja ei juuri tule, paine ensimmäisen vedon maaliin menemisestä kasvaa koko ajan...
Taktiikkaa on muutettava. Kun vastustajan maalilla on junnu tai kesken ottelun luukulle vaihdettu kylmä molari aletaankin laukauksia panttaamaan ja vedetään vain äärimmäisessä hädässä. Varma menestysresepti.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lukon maalivahtitilanne vaikuttaa hyvältä, vaikkakin Vehasen loukkaantuminen toisi Joni Myllykoskelle suuret saappaat - varmaan pääsee muutamiin otteluihin kuitenkin.
Oliko toissakausi, kun Joni oli JYPissä stuntin hommissa ja pelit menivät ihan putkeen. Muistaisin ihmetelleeni, ettei kaverin kanssa hierottu mitään jatkoa. Eli teillä siellä Raumalla on ilmeisesti ihan pätevä kakkonen.
 

Fordél

Jäsen
Lukon maalivahtitilanne vaikuttaa hyvältä, vaikkakin Vehasen loukkaantuminen toisi Joni Myllykoskelle suuret saappaat - varmaan pääsee muutamiin otteluihin kuitenkin. Antti Raanta tuskin vielä liigaotteluihin pukee. Pete pelaa varmaan sellaiset 50 ottelua avauksessa, ellei toki loukkaannu...

Tohdinpa olla eri mieltä. Veikkaan, että Myllykoski saa Uramalta luottoa runkkarissa ja Myllykoski pelaa sen 10 matsia ainakin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tohdinpa olla eri mieltä. Veikkaan, että Myllykoski saa Uramalta luottoa runkkarissa ja Myllykoski pelaa sen 10 matsia ainakin.

Aivan. Pete on kuitenkin aika vahvasti vihjaillut että tämän kauden jälkeen lähtee vielä käymään ulkomailla joten tuntuisi ainakin järkevältä antaa Myllykoskenkin näyttää osaamista ja ajaa myös häntä sisään liigatasolle. Olisi aina parempi ratkaisu jos korvaaja tulisi oman joukkueen sisältä kuin lähteä arpomaan esim. ulkomaalaisten maalivahtien kanssa. Myllykoskin vaikuttaa kuitenkin sen verran lahjakkaalta kaverilta että uskoisin hänenkin saavan ihan kohtuullisesti pelejä vaikka Vehanen selkeä ykkönen onkin. Ja kun toiveena on vielä sekin että joukkueen peli kokonaisuutena sujuisi paremmin kuin Toivolan valmennuksessa niin Vehasta ei ole edes mitään tarvetta peluuttaa kaikissa peleissä, viime kaudellahan Vehanen kannatteli joukkuetta lähes yksin ja sen takia häntä piti peluuttaa niin paljon kuin mahdollista.
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tohdinpa olla eri mieltä. Veikkaan, että Myllykoski saa Uramalta luottoa runkkarissa ja Myllykoski pelaa sen 10 matsia ainakin.

Samoilla linjoilla. Varsinkin jos/ kun Vehanen on mukana EHT peleissä niin Urama antaa nuoremmalla kassarille enemmän vastuuta, samalla Vehaselle lepovuoroja. No senhän sitten näkee, mutta näin uskoisin.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Taktiikkaa on muutettava. Kun vastustajan maalilla on junnu tai kesken ottelun luukulle vaihdettu kylmä molari aletaankin laukauksia panttaamaan ja vedetään vain äärimmäisessä hädässä. Varma menestysresepti.

En olekaan sitten ainut, joka tuota on jokunen kerta jäähallilla kironnut. Vastustajalla on joku perkeleen A-junnu maalissa ni ruvetaan vetämään siniseltä lämäreitä ilman maskia... siis haloo... siellä on junnu, joka jännittää ensimmäisiä koppejaan ja koko esitystään ni ruvetaan vetämään suoria kuteja aina kun paikka on... Pienenpieniä asioita jääkiekon sisällä, jotka hyödyntämällä kuitenkin lopputulokseen voidaan saada selkeä ero. Ja koutsit vaan jankkaa "nyt vetoja, siellon joku kolmosmolari..." Aloiteboksiin siis lappua :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös