Airbnb

Reverent

Jäsen
Onko Jatkiksessa kokemuksia Airbnb - majoittajana toimimisesta? Aloitin majoittajana viikko sitten ja kaipaisin vähän vertaistukea ja kokemuksia majoittajatouhusta.

Mulla on keskustakaksio, jota olen vuokrannut jo vuosia "perinteisillä", vähintään vuoden kestävillä soppareilla. Edelliset vuokralaiset lähtivät maaliskuussa ja sen jälkeen kämpästä kiinnostuneet ovat olleet lähinnä narkkareita ja muuta linnasakkia, joille ei todellakaan huvita antaa omaisuuttaan käyttöön. Viikko ennen Ruisrockia muksut ihmettelivät, miksi en vuokraa kämppää rockin ajaksi joillekin rokkivieraille. Alkuun vähän nikottelin, kun asunto oli kalustamaton. Noh, vaimo sai ylipuhuttua ja maanantaiaamuna vuokrattiin paku ja ruvettiin hankkimaan kalusteita ympäri kaupunkia. Osa ostettiin uusina, osa jostain nettikirppikseltä ja osa tuotiin kotoa. Parissa kolmessa päivässä saatiin asunto siihen malliin, että sinne voi ihmisiä asuttaa. Melko hektisiä ja pitkiä päiviä noi toki oli, mutta lopputulokseen voi olla ihan tyytyväinen.

En kuulu facebookkiin, joten vaimo ja tytär laittoivat ilmoituksen vapaasta kämpästä jonnekin Ruisrockin face-sivuille ja melko nopeasti sieltä löytyikin kolme nuorta tyttöä, jotka maksoivat 500€ kolmesta yöstä. Mukavia nuoria naisia olivat ja asunto jätetty siistiin kuntoon ilman vaurioita.

Noh, maanantai-iltana joskus kympin aikoihin laitettiin sitten asunto Airbnb:n sivuille ja aamulla herätessä huomasin, että ensimmäinen vierailija oli tulossa jo heti samana päivänä. Vieras lähti tänään ja kaikki meni mukavasti. Nyt varauksia on tippunut lähes päivittäin ja heinä-elokuu alkavat olla jo lähes täyteen varattuja. Kesä on tietty vilkasta aikaa, mutta syksyllä ja talvella on varmaan hiljaisempaa, mutta katellaan miten homma etenee. Onhan siinä oma vaivansa, kun jokaisen vieraan jälkeen käyt kuuraamassa kämpän ja vaihdat lakanat ja pyyhkeet. Ei se tuokaan raha ilmaiseksi tule, kyllä siinä pitää jonkin verran vaivaakin nähdä.

Jos jollain täällä on kokemuksia majoittatoiminnasta, niin mielelläni lukisin niistä. Onko ollut hankalia vieraita yms. Ei tää alku ihan mutkatonta ole ollut. Airbnb:n sivut ovat helvetin sekavat ja sieltä on kohtuullisen hankalaa löytää apua ongelmatilanteisiin. Toisaalta ovat kyllä erittäin aktiivisia tykittämään spostia ja tekstiviestejä ja on mulle jopa soitettu pari kertaa ja varmistettu, että kaikki on ok. Puhelun jälkeen on tullut vielä joku viesti, että oli mukava jutella kanssasi ja toivottavasti sait ongelmaasi vastauksen. Vastaukset Airbnb:lta ja ihmiset siellä, joiden kanssa olen puhunut ovat olleet ylikohteliaita ja ystävällisiä ja välillä on tullut jopa hieman vaivaantunut olo ylenpalttisesta imelyydestä.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onko ollut hankalia vieraita yms. Ei tää alku ihan mutkatonta ole ollut.
Meillä on erittäin eri tilanne, koska ensinnäkin tapahtui länsimaassa EU:n ulkopuolella, vaikka eihän se vaikuta turistin kansalaisuuteen tietenkään. Vuokrasin vuoden verran omasta kodistani, missä asuin, ylimääräistä huonettani.

Tästä voisi kirjoittaa raamatun mitä sitten tapahtui. Airbnb:n kanssa ei ollut ongelmia, mutta se porukka mitä lappasi sisään ja ulos. Siis sinne kotiin missä asuin ja esimerkiksi töissäkin piti käydä.

Siihen tottuu ja sen rutiinin saa päälle, nostin hintojakin pari kertaa, kun tajusin kuinka tämä menee. Välillä naurattakin matkalla pankkiin ja esimerkiksi lomaretkiä kustansi. Korvaus oli hyvä vaan se sirkus eri puolilta tulevien ihmisten kanssa mitkä tekevät sitä ja tätä.

Lopetin, koska muutin muualle ja voi olla, että olisin lopettanut jossain vaiheessa muutenkin, koska tuo oli melko raskasta. Tietenkin, jos olisi vielä enemmän ottanut maksua, niin olisiko helpottanut.

Niin ja ne lieveilmiöt. Se on jo uuden testamentin veroinen kirja. Ei mitään vakavaa, mutta ei se ihan mutkatonta ollut.
 

redpecka

Jäsen
Espanjassa/Barcelonassa ollaan tosi kypsiä tähän touhuun.

Ymmärrän paikallisia mummoja.

Näissä megaturistimestoissa ei enää olla pelkästään kyllästytty paskaturismiin vaan isoin ongelma on se kun nää röyhkeää tulla ihmisten asuinalueille turisteilemaan.

Mutta jos arvon @Reverent duunaa siististi vaikka stadissa jotain.. - Tarjoa ihmeessä kämppä joillekin eksyneille. En sen kummemmin osaa auttaa. Totesinpahan vain, että aika kontroversaali keissi, jolla saa ystäviä ja toisten paskamyrskyn niskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös