Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En missään nimessä usko Niemisen kasvavan kaudessa twittertuulettelijasta uskottavaksi Liigapäävalmentajaksi. Toki olen mielelläni väärässä, mutta uskon Kerhin ampuvan itseään jalkaan, jos Nieminen on tuleva pääkoutsi. Jatkuvuuden kannalta olisin valmis ottamaan hänet mukaan ryhmään tuomaan haastetta päävalmentajalle. Omissa toiveissa päävalmentaja tulee Salo-Tiilikainen-akselilta. Utopistisissä unelmissa konkkaronkka olisi Salo-Tiilikainen-Nieminen, mutta se lienee haihattelua. Mustana hevosena pidän U20-päävalmentajaamme, jonka nimeä en edes muista, enkä jaksa etsiä.

Palatakseni Niemiseen, viestit hallilta kertovat vakavasta auktoriteettiongelmasta. Ja todellisuudessa, Liigaäijillä pumpattuna huono tulos tällä kaudella, johon lisäksi, melkein lopetettu valmennusura ennen Pendon puhelua, ei ihan sellaiset meriitit joilla marssittaisiin Liigaan?
Tämä on kyllä vähän huono juttu, jos tällainen auktoriteettiongelma Niemistä kohtaan oikeasti on. Twittertuulettelut itselle nyt ihan se ja sama. En ole itse ehtinyt seurata paljoa Niemisen tai tämän valmentamien joukkueiden otteita (muuta kuin Kerhon Liigajoukkueen), joten olen ajatellut, että Kerho on kyllä tiennyt mitä tekee, kun nimitti Niemisen Liigajoukkueen valmennusryhmään. Mielestäni kuitenkin osoittaa, että Kerhon organisaatio luottaa sisäisesti Niemisen ammattitaitoon, kun tyyppi on Liigajoukkueen valmennusryhmään otettu ja ehkä kaavailtu ottamaan päävalmentajuus Pennasen jälkeen. Onhan Nieminen käynyt samoja kurssejakin Pennasen kanssa, että teoriaosaamista luulisi löytyvän myös. Olisiko sitten pitänyt suunnitella niin, että Tiilikainen tai Salo olisikin ollut nyt tulevalla kaudella Liigajoukkueen valmennusryhmässä apuvalmentajana eikä Nieminen ja ottanut sitten mahdollisesti päävalmentajuuden seuraavalla kaudella. Vaikea sanoa, mutta jostain syystä näin ei ole suunniteltu. Vähän kuitenkin herättää epäilyjä, että onko Salo tai Tiilikainen valmiita Kerhon liigajoukkueen päävalmentajiksi, kun toinen oli päättyneen kauden Saksan kakkossarjan joukkueessa päävalmentajana ja toinen apuvalmentajana Ilveksessä, joka oli 8. runkosarjassa ja viime vuonna 11., verrattuna siihen, että olisivat mestaruusvalmentaja Pennasen opissa vuoden. No, enpä tiedä, vaikea sanoa, toisaalta Salo ja Tiilikainen ovat kyllä tehneet hyvää tulosta A-junnuissa ja noissa valmentamissa joukkueissaan ainakin pelaajabudjetteihin nähden ja Tiilikaisella on myös päävalmentajakokemusta aikuisten joukkueesta tuolta Frankfurtista ja meriittinä se, että sai tuon joukkueen ilmeisesti voittamaan runkosarjan ja finaaliin.
 
Viimeksi muokattu:
Keep HPK Great!

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllä Nieminen pelottaa itseäni. Onhan siellä ihan hyvää tekemistä ollut junnu puolella, mutta noin nuori valmentaja oli jo burn outin kourissa ja lopettelemassa ennen kuin Pendo sen tänne raijasi. Onko se posia, että Penso uskoo häneen? Ei oikeastaan. Olihan aikoinaan Alatalon Mattikin Jalosen valinta hänen seuraajakseen. Itse olen sitä mieltä, että Nieminen ei ole seuraavalla kaudella edes toiseksi paras valmentaja Kerhossa, vaan omissa silmissä Sinkkonen menee edelle.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nieminen taisi joutua Tepsissä ns. sivuraiteelle siinä kohtaa kun Koivun Saku tuli kuvioon mukaan ja toi Kaskisen kolmevuoptisella sopimuksella ssään. En yhtään tiedä, olisiko Niemiselle jo mahdollisesti lupailtu Tepsissä valmentajapolkua liigajoukkueeseen joko apu - tai päävalmentajaksi ennne tuota kuviota, mutta mistään mitään tietämättä tuollainen haju on jotenkin jäänyt että ihan kuten piti, asiat ei Turussa menneet. Lupaava ja menestystä tuonut urahan hänellä junioreissa kuitenkin oli.
 
"Facebookia eivät käytä ihmiset, joilla on oikeasti elämä."
Kauppalehti 8.7.2009

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen vähän miettinyt tätä tulevaa valmennusta ja ehkä itse kuitenkin tekisin niin, että ottaisin Tiilikaisen tulevaksi päävalmentajaksi Pennasen jälkeen, jos on käytettävissä. Hänellä on mielestäni parhaat ja tuoreimmat meriitit joukosta Tiilikainen, Salo, Nieminen ja lisäksi HPK:lainen käsitys pelistä. Salolle ja Niemiselle ehdottaisin apuvalmentajien paikkaa Tiilikaisen valmennusryhmässä, jos se noille kaikille käy ja jos Miettinen lähtee Pennasen mukana Nuorten maajoukkueeseen valmentamaan. Turunen nyt pysyykin fysiikkavalmennuksessa Kerhossa, mikä on hyvä sekin, hyvää tulosta tehnyt sillä osa-alueella. Tiilikainen ja Salo ovat kuitenkin tehneet junnuissakin niin hyvää työtä, että ansaitsevat mielestäni tilaisuuuden näyttää Kerhon Liigajoukkueessa. Harvoin näin kovatasoisia valmentajia on omasta takaa tullut. Niemisen mukana olossa taas näen sen hyvän puolen, että nyt kun pääsee tutustumaan Pennasen toimintatapoihin ensi kaudella, niin voi tuoda parhaat niistä myös sitä seuraavan kauden joukkueeseen.
Toinen vaihtoehto olisi tosiaan ostaa kovalla rahalla joku laadukas päävalmentaja ulkoa, mutta ehkä nyt olisi kuitenkin aika antaa omien näyttää, kun on noin lahjakkaita ja potentiaalisia valmentajia tarjolla (ainakin luultavasti) omasta valmentajaputkesta.
 
Keep HPK Great!

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Kosicessa kantautui Nestorilta korviini, että Tiilikaista on jo ainakin asialla lähestytty Kerhon puolelta. Toki saattaa olla muitakin vaihtoehtoja, mutta selvästi ainakin Tiilikainen on Kerhon "shortlistillä"
 
– Järjestelmä on paras, jonka olen urani aikana nähnyt, Loikkanen jatkaa.

kolaolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
naamansapitelijät
Niemisen vaatimustasosta ja auktoriteetista kantautunut myös korviini vähän kyseenalaisia huhuja. Toki tavat johtaa ovat kaikilla erilaiset ja nuoria kavereita ollut johtamassa, eli voi olla ettei pelaajatkaan ole vaan ymmärtänyt metodejaan. En tiedä. Oli miten oli - veikkaan, että Nieminen on otettu liigaan mukaan sen takia, että on jäämässä apuvalmentajaksi seuraavalle päävalmentajalle. Siis, että siellä on uuden koutsin kaverina sellainen, joka voi sanoa tiukan paikan tullen, että what would pendo do. Kompetenssiahan varmaan Niemisellä on, yleensä vaan sen valjastamiseen tarvitaan a)kokemusta b) luottamusta c)aikaa d)näytönpaikka.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Itse olen kuullut kanssa Niemisestä että puhuu paljon asiaa, mutta ei osaa vaatia tarpeeksi kovaa päivittäistä suorittamista. Välillä kuulemma saattaa olla viikolla treenejä jotka ovat pelaajiston mukaan löysiä ja tuntuvat turhalta.. Siksi toivoisin ehdottomasti että päävalmentajaksi palkattaisiin/saataisiin juurikin Tiilikainen tai Salo. Nieminen ei taida olla vielä valmis liigakoutsi, mutta ilmeisesti potentiaalia on sielläkin reippaasti noin taktisella puolella.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Alatalo, kun täällä nyt on tullut pari kertaa esiin, niin mielestäni Alatalon palkkaamista päävalmentajaksi ei voi verrata kenenkään näiden kolmen muun (Tiilikaisen, Salon, Niemisen) mahdolliseen palkkaamiseen. Tilanne Alatalon kanssahan oli muistaakseni se, että
A) hän ei ollut ollut mestaruuden voittaneen Jalosen apuvalmentajana ennen kuin nimettiin Kerhon päävalmentajaksi eli ei kädestä käteen oppia mestaruusvalmentajalta/mestaruusvalmentajan parhaiden metodien oppimista.
B) hänellä ei ollut hyvät meriitit edellisiltä kausilta päävalmentajana, vaan ne oli aika huonot, varsinkin tuoreimmat (JYP 06-07 12. sija runkosarjassa, JYP 05-06 9. sija runkosarjassa, JYP 04-05 8. sija runkosarjassa).

Jos tuleva pääkoutsi on yksi noista kolmesta (Tiilikainen, Salo, Nieminen), niin Tiilikaisella ja Salolla on hyvät meriitit A-junnuista + Tiilikaisella hyvät meriitit viime kaudelta (runkosarjavoitto+finaalipaikka) Saksan kakkosliigasta ja Niemisellä on tuo mestarivalmentajan apuvalmentajakokemus. Kellään noista kolmesta ei ole molempia, mutta Alatalolla ei ollut mitään näistä. Sellainen yleinen asia, että minun mielestäni hyvät meriitit alemman tason sarjatasoiltakin on paremmat kuin huonot meriitit Liigasta. Tietty pitää myös pelaajabudjetteihin aina suhteuttaa nuo meriitit.
Antaa Kerhon päättää, mutta Tiilikaisen kannalla itse olen.
 
Keep HPK Great!
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kosicessa kantautui Nestorilta korviini, että Tiilikaista on jo ainakin asialla lähestytty Kerhon puolelta. Toki saattaa olla muitakin vaihtoehtoja, mutta selvästi ainakin Tiilikainen on Kerhon "shortlistillä"
Eikös myös Tiilikaisen nykyisen joukkueen kutsuminen 90-vuotisjuhlaturnaukseen viittaisi melko vahvasti tähän?

Arvioisin, että Tiilikainen on erittäin suurella todennäköisyydellä Pennasen seuraaja, ja erinomaisen hyvä niin. Erittäin tärkeää on kuitenkin, oli uusi koutsi sitten kuka tahansa, että Pennasen valmennustiimistä ainakin Turunen jatkaisi hommassaan.
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Parista lähteestä on kuulunut, että valmennuskolmikoksi kaavailtasiin Tiilikaista, Turusta sekä Niemistä. Kuulostaisi erittäin loogiselta ja toimivalta, ainakin näin Kerhon ulkopuolisen seuraajan silmin.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

Knap

Jäsen
Yllättävää oli, että Sinkkonen meni A-junioreihin. Miehen tapa nyt ei ole mikään tsemppaaminen ja posin kautta meininki, vaan räksyttäminen. Voi olla joukkueen sisällä ihan hyvä jätkä ja saa todellakin revittyä huonostakin materiaalista ihan maksimit irti. Sitten kun sulla on vähän taitavampaa jätkää joukkueessa, eikä ole tarkoitus tehdä pelkkiä "Suomia finaalissa", niin voivoi. Näin kävi Sinkkosella IPK:ssa, että SaPKossa, että kun materiaali meni kovemmaksi, niin ei vastannut suoritusta.

Tosin taas veikkaisin, ettei olisi jäänyt Suomeen poikia coutsailee, jos ei mitään taetta uran etenemisestä olisi ollut, joten lienee ihan oikea kandidaatti jonkinlaiseen valmennushommaan edustuksenkin.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Parista lähteestä on kuulunut, että valmennuskolmikoksi kaavailtasiin Tiilikaista, Turusta sekä Niemistä. Kuulostaisi erittäin loogiselta ja toimivalta, ainakin näin Kerhon ulkopuolisen seuraajan silmin.
TNT :) Ei tuo huono olisi. Itsekin tekisin ehkä tuollaisen päätöksen.
 
Viimeksi muokattu:
Keep HPK Great!
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Turusella on jo sopimus 2021 asti ainakin Kerhon nettisivuilla.
Loistavaa, kiitos tiedosta - näin muistelinkin. Upea juttu, jos - ja toivottavasti kun - Tiilikainen-Turunen on valmentajakaksikko Pendon jälkeen. Raikasta, ennakkoluulotonta omavaraisututta ja luotettavaa jatkuvuutta samassa paketissa.
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Loistavaa, kiitos tiedosta - näin muistelinkin. Upea juttu, jos - ja toivottavasti kun - Tiilikainen-Turunen on valmentajakaksikko Pendon jälkeen. Raikasta, ennakkoluulotonta omavaraisututta ja luotettavaa jatkuvuutta samassa paketissa.
Eikös Turunen siirtynyt fysiikkavalmentajaksi päätoimisena?

Tiilikaiselle kyllä ääni täältäkin. Pientä riskiä siinä on, mutta eipä kai riskitöntä mikään ole. Toivottavasti sopimusrakenne tälle uudelle koutsille on sitten luokkaa järkevä.
 
"Jaffalan vertaaminen Rinkelinmäkeen on tietysti vähän sama, kun yrittäisi verrata Kiasmaa Louvreen." nimimerkki BitterX pohtii jäähalleja.
Suosikkijoukkue
HPK
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Pennasen aika HPK:n peräsimessä.

Tässä ketjussa voimme spekuloida Kerhon valmennusryhmää tulevalle kaudelle. Keskusteluissa on pyörinyt kylän omat pojat Tiilikainen ja Salo.

Liigan valmentajaruletti -ketjusta löytyi huhua, että Salolla on soppari Kerhoon tehtynä:

Kuulin sellaista että Salolla on jo soppari tehtynä Kerhoon ja sen takia Myrrä.
Hämeenlinnassa on taas vahvasti pyörinyt huhut siitä, että Tiilikainen olisi päävalmentajana ensi kaudella.
 
Burkan Bauhaja, Demolition Grinder

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Olisikohan se mahdollinen yhdistelmä, että olisikin molemmat sekä Salo, että Tiilikainen? Nämä kaksi nimeähän on huhuissa melko pitkäänkin jo pyörinyt ja varmasti ovat ihan ensimmäisiä vaihtoehtoja. Molemmat ovat vielä HPK-taustaisia.

Päädyttiin nyt sitten mihin tahansa valmentajaan niin, tärkeintä on nyt se, että pelitapa olisi jatkumoa nykyiselle.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Pennasen aika HPK:n peräsimessä.

Tässä ketjussa voimme spekuloida Kerhon valmennusryhmää tulevalle kaudelle. Keskusteluissa on pyörinyt kylän omat pojat Tiilikainen ja Salo.

Liigan valmentajaruletti -ketjusta löytyi huhua, että Salolla on soppari Kerhoon tehtynä:Hämeenlinnassa on taas vahvasti pyörinyt huhut siitä, että Tiilikainen olisi päävalmentajana ensi kaudella.
Jaa-ha, vastaava aiempi ketju ei sitten kelvannut? Purkan Jauhaja oli sielläkin heti toinen kirjoittaja. :) Voisiko modet yhdistää?
 
- Tolppa, maalivahtien ystävä

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras mahdollinen

Hämeen Sanomien mukaan valmentajaehdokkaita on kolme. Tiilikainen ja Salo ei varmaan yllätä ketään, mutta Petri Matikainen saattaa yllättää.
 
Mistä minä tiedän, sinähän se tässä Mooses olet..

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Hämeen Sanomien mukaan valmentajaehdokkaita on kolme. Tiilikainen ja Salo ei varmaan yllätä ketään, mutta Petri Matikainen saattaa yllättää.
No jos Petri Matikainen yllättää, niin mites Pentti?

 
Four passes break any defense

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kerhon puolesta toivon että Matikaisen hakemus laitetaan silppuriin samantien
 
"Ei tuu lasta eikä paskaa,
kun ottaa e-pillerin ja imodiumin."

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Kyllähän tuo aika yllätys olisi jos Matikainen valmentajaksi valittaisiin. Mutta miksi häntä edes harkittaisiin, kun ei kuitenkaan edusta HPK:laista pelitapaa? Matikaisesta on jäänyt mieleen se, että hän saa joukkueensa taistelemaan ja on tavallaan myös mentaalivalmentaja sekä se, että hän myös puolustaa omien tekemisiä loppuun asti. Arvostettavaa kyllä, mutta pelillisesti hän ei lienee ole sitä mitä HPK:n tulisi olla. Kaikesta huolimatta olisi kyllä mielenkiintoinen valinta.

Muut vaihtoehdot Tiilikainen ja Salo ovat HPK-taustaisia ja heidän pelitapansa lienee enemmän nykyisen HPK:n kaltaista. Tosin tämä on vain arvailua, kun eivät Liigassa ole valmentaneet. Ainakin A-junnuissa tekivät hyvää työtä ja ovat tuttuja seuralle mutta kokemattomia Liiga tasolla.

Vaikea valinta on edessä ja tuskin ennustaa kovin pieleen jos sanoo, että oikea ei välttämättä osu kohdalle.

Eihän tässä toista Pennasta haeta eikä sellaista tulekaan, kuten ei tullut toista Jalostakaan. Mutta toivoa vain sopii, ettei pudotus olisi tällä kertaa yhtä raju, eikä ajauduttaisi samanlaiseen poukkoilevaan kierteeseen kuin aiemmin.

Jatkumo on se juttu mitä pitää olla, niin pelillisesti kuin ihan siellä kaikessa seuratoiminnassakin. Pennasen jälkeen ollaan siinä pisteessä, jonka jälkeen nähdään, että onko seura kehittynyt tämän suhteen. Romahtaako kaikki Pennasen lähdettyä vai jatkuuko laadukas ja johdonmukainen tekeminen.

Luotan kyllä nykyiseen seurajohtoon valmentaja kysymyksessä. Tosin, samat mietteet taisi olla silloinkin, kun Jalosen seuraajaa valittiin...
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaikka olenkin lähtökohtaisesti anti Matikainen, niin myönnän kyllä hänen hyvät puolensa johtajuudessa, kokemuksessa ja karismassa. Ihanne tilanteessa, Matikainen tarvitsisi taustatiimiinsä vahvan pelitavan valmentajan, jollainen mm. Olli Salo olisi.
Vaihtoehtoisesti, voisiko Matikainen sopia kakkosvalmentajaksi, joka samoilla vahvuuksilla olisi se jolla on munaa ja karismaa, sekä auktoriteettiä, jos Tiilikaiselta ja Salolta sitä ykkösenä puuttuisi mutta hoitaisivat pelitavan valmentamisen?
 
"Facebookia eivät käytä ihmiset, joilla on oikeasti elämä."
Kauppalehti 8.7.2009
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy