Aika jälkeen JP Hytösen - Uusi kapteenimme.

  • 7 166
  • 22

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aika jälkeen JP Hytösen - Uusi kapteenimme

Eli otsikko kertoo kaiken oleellisen, tässä topicissa on tarkoitus keskustella tulevasta kapteenista ja sen otteista kauden mittaan.

Omat näkemykset ehdokkaista:

Kalle Koskinen

Ikä, kokemus, rutiini, kaiken nähnyt, valmentajan luottomies.. Moni asia puhuisi Koskisen puolesta, mutta silti itse en näe häntä seuraavana kapteenina. 6 puolustajaa mahtuu samaan aikaan kokoonpanoon ja niin monta nuorta on tulossa, että en näe Koskisen mahtuvan koko kautta pelaamaan. Lisäksi taso ailahteli viime kaudella valtavasti, jatkaa toivottavasti A rinnassa.

Eric Perrin

Varma valinta, jos vain jatkaa. Kaikki puhuu hänen puolestaan.

Ossi Louhivaara

Antaa näiden lähtijöiden jälkeen kasvot JYPille. Yhdeksäs kausi alkaa jo JYPissä, molemmissa mestaruuksissa iso rooli. Pidetty kaveri myös joukkueen sisällä. Koskiseen verrattuna tässä voisi olla pitempiaikainen ratkaisu kapteeniksi, jos Hytönen viihtyy idässä kauemmin.

Jyrki Välivaara

Kokenut sotaratsu, joka oli isossa roolissa ensimmäisessä mestaruudessa. Puolustuksen kivijalka.

Muita vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Perrin on viimeisen päälle varma valinta jos jatkaa. Louhivaara ei häviä paljoa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Unohdit listasta Lahden Ramin.

Lahti nousi vasta viime kaudella lopullisesti JYPin taistelun ilmentymäksi, mutta ei ole vielä kapteenimateriaalia. Korkeintaan A rintaan.
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuinkas Jari Jääskeläinen? Perusjyväskyläläinen iki-JYP ja kantanut A:ta. Jos on yhtään pukukoppipelaaja ja henkiseen johtajuuteen kykenevä, luulisi olevan ainakin varteenotettava vaihtoehto. Jos pelillinen rooli jää pieneksi, sen voi tietenkin nähdä miinuksena.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Jäsähän on ollut JYPin junnujoukkueissa kapteenina, mutta tiedä sitten nousiko kusi päähän (läbäll) kun ei ole SM-liigassa edes A:ta kantanut, jos ei joku viralliseen kapteenistoon kuuluva pelaaja ole ollut loukkaantuneena.

Itse olen aina ihmetellyt miksi tämä entinen junnukapteeni ei ole kuulunut edes varsinaiseen kapteenistoon JYP vuosinaan, vai?.. Mikäli vaan kokoonpanoon vakituisesta mahtuu, niin kyllä vähintään A:n arvoinen pelaaja on Jäsäkin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Pelaajat äänestäköön parhaimman mahdollisen kapteenin joukkueellemme. Jos minun pitäisi päättää niin Louhivaara parista syystä. 9. kausi käyntiin JYPissä, alivoiman raataja, joukkuepelaaja ja tärkeiden matsien mies (missio 07 jälkeen playoffeissa 58o 18+10)
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
kun ei ole SM-liigassa edes A:ta kantanut, jos ei joku viralliseen kapteenistoon kuuluva pelaaja ole ollut loukkaantuneena.

Oho? Kuvittelin, että Jääskeläinen olisi jossain vaiheessa ollut vakikapteenistossakin. Olisi pitänyt arvata, että muistan taas väärin.

Joka tapauksessa, onpahan noita hyviä kapteeniehdokkaita joukkueessa mukavan paljon. Kuka tahansa mainituista tuntuisi ihan luontevalta valinnalta.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Perrin, ei kahta sanaa. Yleisö ja fanit rakastaa, media hehkuttaa ja kaikenpuolin sympaattinen ja voittamisenhaluinen. Uskoisin myös, että vielä yksi johtajistakin kopissa jos näin monikossa nyt voi sanoa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
En nyt ihan ymmärrä miksi tästä asiasta keskustellaan ennen kuin uusi kapteeni on valittu.

Joukkueen kapteeni on JOUKKUEEN kapteeni, ei kannattajien suosikkipelaaja. Sen voi valita päävalmentaja tai joukkue, riippuu päävalmentajan tavasta toimia. Ainoat asiat, joilla on merkitystä, on luottamus päävalmentajan ja joukkueen puolelta. Päävalmentaja hakee kapteenista esimerkkiä (pelitavallisesti ja vielä useammin asenteellisesti), joten useimmiten hän tulee kärkiketjuista tai muuten pelillisesti merkittävästä roolista. Nykypäivänä hän saisi lisäksi olla myös hyvä ulosanniltaan median ja kannattajien suuntaan, mutta pääasia on se että joukkue kokee hänen edustavan noissa tilanteissa joukkuetta, pukevan sanoiksi sen mitä joukkue ajattelee.

Minä annan tukeni kapteenille, vaikka hän olisi Quirk tai Lepine. Toivottavasti ei. Veikkaamaan en lähde vaan toivon, että JYP-kapteeni on uuden joukkueen näköinen ja oloinen. Myös se tullee valintaan vaikuttamaan, että JP ei lähtenyt iäksi vaan kantaa C-kirjainta ehkä jo kaudella 2013-2014. Vaatii sopivaa nöyryyttä, että ensi kauden kapteeni pystyy asemastaan tarvittaessa luopumaan jo vuoden päästä.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kyllä minusta ainakin tuntuu, että nämä muutkin täällä puhuvat ihan JOUKKUEEN kapteenista - eikä suosikkipelaajasta. Aika samanlaista listaa olisin itsekin alkanut vääntämään, Louhivaara nyt oli sellainen joka tuli ensimmäisenä mieleen, Mr. J(y)P Hytösen jälkeen kuitenkin yksi perusrungon pelaajista armottomalla asenteella varustettuna, fiksun oloinen kaveri ja varmasti näyttää esimerkkiä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Kyse ei siis nyt ole mitenkään erityisemmin suosikkipelaajasta, vaan miltä nämä jutut nyt vaikuttaisivat olevan. Ei ole tietoa sisäpiiristä mitä siellä on höpisty.

Ja toki siinä Alvajärven Urho on oikeassa, että joukkueen (ei välttämättä ainoastaan pelaajat) se ainakin itse tulisi päättää. Mutta jos minä arvaisin/löisin vetoa, rahat menisivät joko Louhivaaran tai Koskisen valinnan puolesta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
En nyt ihan ymmärrä miksi tästä asiasta keskustellaan ennen kuin uusi kapteeni on valittu.

Itse odotan ainakin innolla uutta Capua. Se mikä on ollut itsestäänselvyys jo kauan, muuttui Hytösen lähdön myötä. Isot saappaat jää täytettäväksi, eikä joukkueessa oikeastaan enää montaa palasta ole joka kilpailee tuosta merkistä rintaan. Esimerkiksi Perrin olisi tällä hetkellä korvaamaton myös henkisellä puolella (ollut jo tärkeä) kun koko vanha runko menee uusiksi.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nykyisestä tiimistä valkkaisin itse kapteeniksi Louhivaaran. Opalla tulee syksyllä mittariin 29 vee, joten ilman loukkaantumisia miehellä saattaa olla ainakin 5 kautta vielä edessä. Haastava kapteenin rooli kehittäisi Opaa vielä eteenpäin pelaajana, ja kuka tietää vaikka mies tulisi olemaan koko uransa aikana JYPissä.

Koskinen toki pystyisi homman hoitamaan myös, mutta hänellä riittää tarpeeksi haastetta tarpeeksi pysyä pelaavassa kokoonpanossa koko pitkän kauden ajan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Malmivaara? Jotenkin tuntuu, että hän on yllättävänkin keskeinen hahmo JYPissä. Eiköhän tällaisessa vaihtuvuustilanteessa kapteeniksi sopisi hyvin henkilö joka itsekin on tullut, joskin kauan aikaa sitten organisaatioon "ulkopuolelta".
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt ihan ymmärrä miksi tästä asiasta keskustellaan ennen kuin uusi kapteeni on valittu.

Joukkueen kapteeni on JOUKKUEEN kapteeni, ei kannattajien suosikkipelaaja.
Siis täällähän on puhuttu nimenomaan hyvistä ehdokkaista JOUKKUEEN kapteeniksi, eikä mistään suosikkipelaajista.

Ja meinaatko nyt ettei mistään sellaisesta saisi keskustella jota ei itse saa päättää? Eli tulevista vahvistuksistakaan ei saisi keskustella tai spekuloida kun eihän me niitä joukkueeseen hankita. En nyt oikein ymmärrä pointtiasi.

Louhivaara ei ole mielestäni läheskään niin "looginen" valinta kuin monet täällä ajattelevat. Opa tekee töitä ja on hieno pelaaja, mutta en vain näe hänessä kapteenia. En tosin valita vaikka Opa valittaisiin, mutta en kyllä siihen usko.

Perrin on tosiaan päivänselvä valinta jos jatkaa. Jos ei jatka, niin valinta on vaikeampi. Minä laittaisin Välivaaran tai jopa Malmivaaran, joka tuossa jo esille tuotiinkin. Välivaara on muuten lähes täydellinen valinta, mutta sellainen kuva minulla hänestä on, ettei kauheasti äänessä tulisi olemaan. Eli saako joukkueeseen luotua henkeä ja puhtia kun sitä tarvitaan?
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Itsekin ihmettelin tuota "suosikkipelaaja" -kommentointia. Vaikka Perrin on yksi niistä, on hän myös kokenut jyrä ja tietää miten porukkaa motivoidaan kopissa. En siis suosikkipelaaja-statuksella häntä valinnut ehdokkaakseni. Mies olisi aivan varmasti todella otettu kapteenin roolista, joukkueessa missä rakastaa pelata. Jolloin myös varmasti antaisi kaikkensa sen roolin eteen. Jos siis nyt jatkaa.

Toki myös Louhivaara olisi sopiva rooliin historiansa puolesta, mutta jotenkin miehestä on jäänyt vähän sellainen kuva mieleen, että ei olisi kapteenina ehkä ihan paras mahdollinen. Huumorimies kopissa ja minun silmiini ollut hissukka kentällä. Pelaajat ei ehkä ottaisi aivan tosissaan ainakaan alussa, kun huumorimies onkin kapteenina kun mies pitäisi ottaa vakavasti.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Kyllä Koskinen on satavarmasti kapteeni vaikka Perrin joukkueessa olisikin. Välivaara on myös toinen hyvä ehdokas.

Yleisesti ottaen lienee aika korkea kynnys valita kapteeniksi ulkomaalaispelaajaa noin muutenkaan (joka ei ole edes joukkueessa pelannut kuin muutaman kauden, millään lailla Perriniä väheksymättä).
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Jopas minuun nyt suututtiin tai ei ainakaan ymmärretty.

Tarkoitin lähinnä sitä, että kun meillä ei tähän asiaan ole minkäänlaista sananvaltaa, miksi käyttäisimme turhaan energiaa spekuloimalla kenet joukkue ja päävalmentaja kokevat parhaimmaksi kapteeniksi. Olkoon vaikka Sipiläinen; täällä pitäisi sen jälkeen olla vilpittömiä onnitteluja kapteenille eikä mietintää siitä, olisiko joku toinen ollut parempi. Meistä ei varmaan kukaan ole pelannut näiden kapuehdokkaiden kanssa samassa joukkueessa ja Jyrki Ahon valmennuksessa, joten me emme voi tietää millaisia arvoja uuden kapteenin tulee edustaa. On ihan eri asia miettiä vahvistuksia rosteriin - heidät etsitään pääosin peliesitysten perusteella. Ja tiedämme, mitä pitää etsiä. Hyökkääjiä, kiitos.

Vaikka ihmettelin ketjua, silti itsekin osallistuin keskusteluun jo toistamiseen. :) Puheenaiheet ovat siis vähissä ja on täällä turhempiakin ketjuja... Näin median ja kannattajien suuntaan Perrin tosiaan ehkä eniten edustaa näkemystä mallikkaasta kapteenista, mutta kieli on pieni ongelma. Se ei saa ratkaista (eikä ratkaisekaan), jos hän muuten on paras. Kapteenistoon ehdottomasti. Voi vaan olla, että tärkeimmästä pelaajasta pelillisesti ei ehkä haluta tehdä vielä tärkeämpää, liikaa taakkaa niskaan. En tiedä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Perrin on tosiaan päivänselvä valinta jos jatkaa.

Millä tavalla joukkueeseen mahdollisesti elokuussa liittyvä ulkomaalaispelaaja voi olla päivänselvä valinta kapteeniksi? Ja kuka oikeasti tietää millaista kapteeniainesta Perrin on? Onko hän toiminut jossain joukkueessa kapteenistossa, missä on uransa aikana pelannut?
Näihin toivoisin vastausta näiltä herroilta jotka näkevät Perrinin päivänselvänä valintana kapteeniksi, sikälimikäli jatkaa.

Näkisin että joukkueen kapteenin kuuluu olla kokoajan mukana ja jos Perrin tosiaan elokuussa tulee jengiin, kapteeni on silloin varmasti valittu. Näkisin että Perrin on ulkona kapteenistosta, mikäli ei ilmoita jatkostaan lähiaikoina.

Koskista on todella vaikea syrjäyttää kapteenin roolista, varalla lienevät Louhivaara ja Välivaara. Pienenä jokerikorttina varakapteenistoon heitän Miika Lahden nimen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Näkisin että joukkueen kapteenin kuuluu olla kokoajan mukana ja jos Perrin tosiaan elokuussa tulee jengiin, kapteeni on silloin varmasti valittu.

1) Selkeää kapteenia ei ole olemassa.
2) Vaikka Perrin olisi kesän poissa, niin se ei tarkoita, että olisi "ulkopuolinen" tjsp. Mies on pelannut kaksi edellistä kautta JYPissä, johtavassa roolissa, ja kun runko pysynyt suhteellisen samana, kaikille tuttu ukko. Pelkkä kesä ämeriikassa ei voi olla perustelu miksei soveltuisi kapteeniksi.
3) Johtajan otteet kaikki näkee kentällä, mutta esimerkiksi Harri Pesosen uran kannalta hän on myös ratkaiseva tekijä. Ja kaikki viestit mitä ulkopuolelle saa, Perrin on Liideri isolla L:llä. Pystyy olla ratkaiseva tekijä Pesosen tapaisissa talenteissa kentän sisä- ja ulkopuolella.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jopas minuun nyt suututtiin tai ei ainakaan ymmärretty.

Tarkoitin lähinnä sitä, että kun meillä ei tähän asiaan ole minkäänlaista sananvaltaa, miksi käyttäisimme turhaan energiaa spekuloimalla kenet joukkue ja päävalmentaja kokevat parhaimmaksi kapteeniksi.

Ei hätää, Urho, minä en ainakaan suuttunut, kummastuin vain sinun kimpaantumisestasi - tai kimpaantumiselta se ainakin vaikutti. Ja tottahan toki olet oikeassa siinä, että tuskin meidän puntarointimme täällä jatkoajassa kapteenin valitsemisessa painavat sitä pienintäkään tippaa, mutta kun ei ole muutakaan puhuttavaa niin kyllä minua tälläinen kapteeni-prospekti-keskustelu kiinnostaa.

Siksi sanon edelleen, huumorimies tai ei, Louhivaara näyttää kyllä kaukalossa joka hetki miksi pelasi Hytösen vierellä. Kaksi armotonta taistelijaa suurella hurrikaanisydämellä. JYP-ikoni lähes yhtä lailla, vaikkei omia kasvatteja olekaan.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuten jo tuolla jossakin aiemmin otin esiin, miten ihmeessä kapteenistoon kuulumaton pelaajalla voisi olla seuraavalla kaudella C rinnassa, jos kapteeniston jäseniä on vielä joukkueessa? Eli tämän logiikaan mukaan vain ja ainoastaan Koskinen. Toivon hartaasti olevani väärässä.

Louhivaara olisi varmaan ihan kaikin puolin kapteeninnäköinen: kova duunari, hyvä median suuntaan, pelikaverit tykkää ja herrasmiespelaaja viimeisen päälle. Mutta jos se ei ole Kalle, niin täytyy veikata Väliä. Lahdelle höpölöpö - kapteenin tulee olla myös ulospäin hyvä johtaja ja vaikka tuo uusi pahan pojan imago ei sitä estäisikään, niin viimeistäänkin katsaus pistepörssiin ja syntymävuoteen vie pohjat pois tältä. Seuraavana sitten ehdotetaan Jonnea?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös