Ahmat - KooKoo 12.10.2002

  • 1 233
  • 17

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä aivoituksia sarjaohjelman laatijoilla on ollutkaan mielessään laatiessaan tämän vuotista mestiksen sarjaohjelmaa. Juuri kun KooKoo saapui kotiin pitkältä Kainuun reissulta niin taas karavaani jatkaa kulkuaan tällä kertaa Hyvinkäälle ja matkassa mukana jo totutusti tietysti KooKoon fanibussi. KooKoo kohtaa siis vierassa Ahmat ja kyseessä KooKoo 6 vieraspeli tällä kaudella kun kotiyleisön edessä KooKoo on esiintynyt vasta 3 kertaa.

Tilastojen valossa Ahmojen ja KooKoon kohtaaminen ei KooKoolle etukäteen paljon lupaa ja Ahmat lähteekin otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. KooKoo on viimeksi palannut Hyvinkäältä Kymenlaaksoon pisteet mukanaan 7.11.1999.

Joukkueiden kolmen viime kauden kohtaamiset Hyvinkäällä on päättyneet seuraavasti:

7.11.99 Ahmat-KooKoo 3-4
11.12.88 Ahmat-KooKoo 6-0
2.12.00 Ahmat-KooKoo 4-2
7.3.01 Ahmat-KooKoo 2-1
10.10.01 Ahmat-KooKoo 3-0
9.1.02 Ahmat-KooKoo 5-3

Eli ei oikein ole Kukko päässyt juhlimaan Ahmalauman keskellä.

Tällä kaudella Ahmat on pelanneet vaihtelevalla menestyksellä kotikaukalossaan.
Ahmat-KJT 1-2
Ahmat-UJK 7-2
Ahmat-FPS 2-3
Ahmat-Hokki 6-4
Neljästä kotiottelusta Ahmat kerännyt siis 4 pistettä.

KooKoo hakenut vieraista 2 niukkaakin niukempaa voittoa kun taas kolme kertaa kotijoukkue on juhlinut ottelun päätyttyä.
Sport-KooKoo 1-2
Jukurit-KooKoo 4-2
KJT-KooKoo 3-1
Hermes-KooKoo 5-1
Hokki-KooKoo 1-2
Viidestä vieraspelistä kotiin tuomisina siis 4 pistettä.

Kysymys kuuluu. Miten KooKoo saa karistettua Hyvinkään kammon hartijoiltaan? Jostain syystä KooKoo on vuosien varrella ollut ehkäpä kaikkein suurimmissa vaikeuksissa juuri Ahmojen kanssa. Joukkueissa ei ole ennestään paljonkaan keskenään tuttuja pelaajia lukuunottamatta viime kauden päätteeksi Ahmoista KooKoohon siirtynyttä Tomi Lindforssia. Kokonaan toinen asia on se, pelaako Lindfors Hyvinkäällä, sillä Lindfors ei ollut KooKoon matkassa Kajaanissa ja syytä poissaoloon ei ole vielä tihkunut.

Mikäli KooKoo aikoo poiketa perinteistä ja hakea pisteet Hyvinkäältä, lienee Ahmojen joukkueesta ainakin Jukka Penttinen (2+9=11), Juha-Pekka Loikas (7+2=9), Janne Lehtinen (3+6=9) ja Miikka Jäske (3+4=7) asetettava erikoisvartiointiin.

Veikkaanpa, ettei Hyvinkäällä lauantaina nähdä mitään maalijuhlaa, siitä pitää KooKoon osalta ainakin huolen maalivahtipörssin ykkönen Carl Grahn (93,83 %), jollei Mansikka sitten heitä yllättäen kehiin vasta yhden pelin pelannutta Sami Heikkistä (87,50 %). Ahmojen maalin suulle asettunee Patrick Machreich (87,30 %), vaikkakin tilastojen valossa Joonas Lindberg (88,89 %) on ollut tähän astisissa peleissä hiukan varmempi. KooKoon Grahnin huonommista tilastolukemista huolimatta ainakin kotiotteluissa Ahmojen maalivahtipeli ja puolustus ollut uomissaan, sillä vierasjoukkueet ovat saaneet tehtyä Hyvinkäällä ainoastaan 2+2+3+4=11 maalia ja kun tähän lisätään että KooKoo on tehnyt vieraissa korkeintaan 2 maalia/ottelu eli 2+2+1+1+2=8 maalia ei etukäteen todellakaan ole odotettavissa mitään maali-iloittelua.

Vaikkakin Ahmat siis lähtee otteluun ennakkosuosikkina, uskon että KooKoo tekee nyt vieraspeliensä maaliennätyksen ja hakee lähes 3 vuoden tauon jälkeen Hyvinkäältä pisteet kotiin.

Veikkaus:
* Ahmat - KooKoo 2-3 (1-1, 1-1, 0-1).
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En usko että vieläkään päästään yli kahteen maaliin. Varsinkin jos Lindfors on edelleen poissa niin KooKoolta puuttuu se ainoa kenttä, joka on edes jotenkin toiminut alkukaudesta. Toiveita tosin on jos vanha ykköskenttä saa vihdoinkin pelinsä kuntoon.

Ylivoimapeli ei tainnut olla Hokkiakaan vastaan oikein kunnossa vaikka maaleja tulikin. Näin ainakin päättelisin Mansikan kommenteista "- Välillä ajattelin jo pistää huoltojoukot pelamaan ylivoimaa, Mansikka paljasti "salaisuuden". (KS 10.10.)

Oma veikkaus: Ahmat - KooKoo 1-2

Ei pääse Ahmatkaan maaleilla juhlimaan. Grahnilta en ole nähnyt tällä kaudella yhtään huonoa tai edes keskinkertaista peliä. En osko että Heikkistä käytetään maalilla muuten kun jos pelejä on peräkkäisinä päivinä tai jos Grahn tarvitsee muuten lepoa.


....oli joo kaksi ketjua tästä pelistä. Ei oikein tiennyt että kumpaan vastaisi. Luin kyllä molemmat.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Isaskar, hyvä huomio Ahmajoukkueesta nuo Marko From ja Raine Pulkkinen. Unohdin aiemmassa viestissä herrat kokonaan. Raine Pulkkinenhan pelasi useita vuosia KooKoossa. Tällä kaudella Rainen tehot tähän asti 1+2=3 (jäähyt 26 min). Mistähän Rainen jäähyt on kertyneet, sillä KooKoo vuosinaan mies ei ihmeemmin jäähypenkillä viihtynyt? Marko Fromilla ainakin lienee kovat näyttöhalut, sillä mieshän putosi Kukkopaidasta vaikka tiettävästi olisi itse Kouvolassa halunnut jatkaakin. Pelillisesti Fromista ei kylläkään kovin hyvät muistot viime kaudelta jäänyt.
 

APe

Jäsen
Suosikkijoukkue
KERHO
Pulkkisen jäähyistä

ainakin pulkkisella 1 käytös kymppi - selvän rikkomisen jälkeen huutamisesta tuomarille kaiken lisäksi pulkkinen satutti itseään tilanteessa , muut jäähyt kakkosia
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lindforsin Tomi ei pelaa tänään. Solisluu.
 

Afan

Jäsen
Ahmoilta sivussa Tuomas Tikkanen (polvi), Raine Pulkkinen (nilkka) ja Lauri Tukonen (reisi).

Joonas Lindberg aloittaa (ja toivottavasti myös lopettaa) maalilla.

Tervetuloa vaan kaikille kouvolalaisille Hyvinkäälle, vaikka eipä tätä toivotusta taida kukaan ehtiä enää lukemaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
3-3

Puolen tunnin pelin jälkeen.

KooKoolta positiivista, että tällä kertaa ei ole jämähdytty kolmeen vierasmaaliin. Ja ykköskenttäkin (+pakit) alkaa saamaan tulosta aikaan.

Kaikki maalit tehty YV:llä (yksi SR). Jäähyminuutteja yhteensä 32 minuuttia. No, Mestiksen sikajoukkueethan siellä kohtaakin. Tai sitten Augerilla on pili taas herkässä.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Afan
Ahmoilta sivussa Tuomas Tikkanen (polvi), Raine Pulkkinen (nilkka) ja Lauri Tukonen (reisi).

Joonas Lindberg aloittaa (ja toivottavasti myös lopettaa) maalilla.

Tervetuloa vaan kaikille kouvolalaisille Hyvinkäälle, vaikka eipä tätä toivotusta taida kukaan ehtiä enää lukemaan.

Pelaako Porin Ässissä joku toinen Lauri Tukonen vai onko Hyvinkään Lauri Tukonen siirtynyt Poriin reisi kipeänä.

Ote tämän iltaisesta ottelusta Blues A - Ässät A:

Ässät A

35 Marko Tåg Maalivahti

40 Matti Järvinen Maalivahti

23 Lauri Tukonen Kenttäpelaaja

26 Jere Härkälä Kenttäpelaaja

jne...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilmeisen värikäs ottelu on Hyvinkäällä nähty.

11 maalia, 50 jäähyminuuttia, rangaistuslaukaus ja Keltasen punnertama jatkoaikamaali. Positiivisiin asioihin voidaan lisätä Soijärven pisteille pääsy. Silminnäkijälausuntoja odotellen...
 

Afan

Jäsen
JA raportoi...

L Tukonen pelaa tällä hetkellä tosiaan Ässien A:ssa, joten reisivamma on siis parantunut.

Edit: Lisätään nyt vielä sen verran omana mielipiteenä, että oli hemmetin hieno ottelu! Jännitystä, vaihtuvia tilanteita, hienoja maaleja, taistelua ja taklauksia. Ja tunnelmaakin, jota KooKoon fanibussilaiset toivat. Luulisi yleisölle kelvanneen, vaikka loppuratkaisu hieman jäikin harmittamaan.
 
Viimeksi muokattu:

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Maalivahtikysymys

Afan, kiitos raportista.

Oliko ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa tai muuten kuultavissa kommentteja tai perusteluja Ahmojen tuoreesta maalivahtiratkaisusta, josta Ahmojen sivusto ja JA jo kertovat?

Antti Jokelan hankkiminen kahdeksi otteluksi kun voidaan helposti tulkita määrätynlaiseksi epäluottamuslauseeksi Machreichia ja Lindbergiä kohtaan. Joku voisi nähhdä tilanteessa hätäratkaisun elkeitä.

Pelasiko Lindberg niin, että hänenkin tilalleen pitää saada Jokela?
 

Afan

Jäsen
Maalivahtitilanteesta

Muilta en kommentteja ole kuullut, mutta tässä omani:

Yksi asia on ainakin varma: hemmetin hyvä, ettei tarvitse olla itse päättämässä noista asioista. Niillä kun on niin monta eri puolta.

Lindberg on lahjakas hyvä maalivahti, mutta ei vielä valmis ykköseksi tälle tasolle. Machreichin otteet puolestaan ailahtelevat aivan liikaa. Ei Ahmojen puolustuksen takana pitäisi niin vaikeaa olla torjua, että prosentit jäävät 88:n alle.

Jos oletetaan, että ottelussa lauotaan maalia kohti 35 laukausta, päästää 0,88 varmuudella torjuva keskimäärin 1,05 maalia enemmän kuin 0,91 varmuudella torjuva vahti. Se on iso ero.

Olisi tietysti toivottavaa, että Machreichille ja Lindbergin annettaisiin rauhassa mahdollisuus näyttää kykynsä. Tosiasia on kuitenkin, että Ahmat kohtaa ensi viikolla sarjan kenties tällä hetkellä parhaat joukkueet, Jukurit ja Kiekko-Vantaan, vieraissa. Jos noista peleistä mielitään saada pisteitä, ei kohtalainen maalivahtipeli riitä, vaan tarvitaan loistosuoritus tolppien välissä. Sellainen, jonka Heinonen viime talvena Mikkelissä teki (0-2 Ahmoille). Antti Jokelan tämänhetkinen vire on tietysti hieman arvoitus, mutta en jaksa uskoa, että Machreich tai Lindberg ainakaan Kalevankankaalta pystyisivät pisteitä torjumaan.

Jos (ja ilmeisesti kun) Jokela kahden ottelun jälkeen Ässiin palaa, olisin sitä mieltä, että siitä eteenpäin kannattaa antaa nykyisille veskareille mahdollisuus. Jokelan lainaa nimenomaan tässä vaiheessa pidän kuitenkin hyvänä ratkaisuna, jonka toivottavasti nykyiset maalivahditkin ymmärtävät ja hyväksyvät.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Sen verran Ahmavahti Joonas Lindbergistä, että Kouvolan Sanomat jutussaan kirjoitti, että Ahmoille yhden pinnan pelasti oikeastaan 19-vuotias maalivahti Joonas Lindberg, joka torjui kerran sekä Soijärven että Nurmbergin "päivänselvän maalin". Häkki oli molemmissa paikoissa jo tyhjänä, mutta Lindbergin jalat tulivat eteen kuin tyhjästä. Jutun on kirjoittanut kylläkin Timo-Ville Salonen -niminen toimittaja, joka lienee Hyvinkääläinen.

Mitenkäs Kouvolassa mestiksen huonoimmaksi tuomariksi äänestetty Sebastian Auger tällä kertaa onnistui?

Reijo Mansikka totesi "tuomari" Sebastian Augerista, että ei miehellä ollut mitään jyvää, ei linjaa ja tämä mies teki kaiken sotkeakseen vielä ottelun, purkaantui Mansikka. Hieman harvinaista, kun puhujana oli kuitenkin kaksi pinnaa saalistanut treenari.

Hienoa, että KooKoon fanibussi toi tunnelmaa Ahmat-KooKoo peliin. Harmi, etten itse päässyt tällä kertaa mukaan. Seuraavaksihan KooKoon fanibussi suuntaa Kuopioon lauantaina 26.10.02 ja sinne on ehdottomasti lähdettävä mukaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Afan
JA raportoi...

Ja tunnelmaakin, jota KooKoon fanibussilaiset toivat.

Onkohan nuo KooKoon bussiretket olleet suosittuja?
Minkä verran porukkaa oli Hyvinkäälle matkannut?
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Vielä Ahmojen maalivahtiasiasta

Viestin lähetti Afan
Jos (ja ilmeisesti kun) Jokela kahden ottelun jälkeen Ässiin palaa, olisin sitä mieltä, että siitä eteenpäin kannattaa antaa nykyisille veskareille mahdollisuus.

Afanin kaltaisia, yhtä sietokykyisiä ei ahmaleirissä taida valitettavasti tällä hetkellä löytyä.

Pikkaraisen Ahmojen kotisivulle kirjoittamassa Ahmat-KooKoo-ottelun raportissa Ahmojen vastuunkantaja vilauttaa tietääkeni ensimmäistä kertaa julkisesti lopullista ratkaisua. Ahmojen hallituksen puheenjohtajan Markku Hietaniemen mukaan Patrick Machreichin pelaaminen Ahmoissa saattaa olla katkolla johtuen osaltaan hinnan ja laadun välisestä suhteesta.

(Raportissa Hietaniemen titteli on toimitusjohtaja, vaikka tähän asti herra on käsittääkseni toiminut juuri hallituksen puheenjohtajana.)
 

Afan

Jäsen
Re: Vielä Ahmojen maalivahtiasiasta

Viestin lähetti MM

Afanin kaltaisia, yhtä sietokykyisiä ei ahmaleirissä taida valitettavasti tällä hetkellä löytyä.

Helppo olla sietokykyinen, kun ei itse maksa palkkaa.

Faktana voisi pitää sitäkin, että Ahmojen nykyisellä pelaajamateriaalilla + vaikkapa Heinosella maalissa ei pitäisi loppujen lopuksi edes tehdä tiukkaa päästä pudotuspeleihin. Jos jostain Heinosen tasoisen veskarin saisi, niin tottakai hyppisin tasajalkaa ilmassa ilmakitaraa soittaen, mutta mistä rahat ja mistä mies?

Olisikohan Heinonen halukas vaihtamaan Vantaalta nelisenkymmentä kilometriä pohjoiseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös