AHL:n pudotuspelit 2014

  • 15 474
  • 35

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
IceCaps tasoitti otteluvoitot toisessa pelissä tärkeällä vierasvoitolla. Avausottelua tiukempi vääntö päättyi 2–1-numeroihin ja pelin hahmo oli vierasmaalilla 49 torjuntaa kerännyt Michael Hutchinson.

AHL:n sivuilta löytyy ottelun tilastot sekä raportti, jonka kylkiäisenä on kolmeminuuttinen koostevideo.

Sarja jatkuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä St. John'sissa, jossa IceCapsilla on kaikki kolme peräkkäistä kotipeliä voittamalla mahdollisuus kaapata mestaruus runkosarjan ykkösen Starsin nenän edestä. Jos lopputulos riippuisi pelkästään IceCapsin fanaattisesta kotiyleisöstä, Starsin ei kannattaisi edes tehdä reissua yli 4200 kilometrin päähän. Myös AHL:ssä pelit ratkaistaan kuitenkin kaukalossa, joten on vielä turhan aikaista julistaa kumpaakaan mestariksi. IceCaps saanee joka tapauksessa ylimääräistä virtaa kannattajiensa mylvinnästä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Nyt kun Stanley Cup -mestarikin on löydetty tälle kaudelle, AHL lienee viimeisin jääkiekkosarja, jossa vielä pelataan.

Sarjan kolmas ottelu ja ensimmäinen St. John'sissa pelattiin keskiviikkona. Stars ryösti heti ensimmäisessä vierasottelussa kotiedun takaisin, joten IceCaps ei pääse nostamaan Calder Cupia ainakaan kotikaukalossaan. Toisen ottelun tavoin kolmaskin oli tiukka ja vähämaalinen. Vieraat tekivät avausmaalin toisessa erässä ja isännät siirsivät kolmannen erän maalillaan ratkaisun jatkoajalle. Illan sankari oli ensimmäisessä jatkoerässä vieraiden voitto-osuman iskenyt Travis Morin, joka valittiin runkosarjan pistepörssin voittajana myös sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

AHL:n sivuilta löytyy taas ottelun tilastot sekä raportti ja vajaan neljän minuutin maalikooste.

YouTubesta löytyy myös 11-minuuttinen kooste ottelun parhaista paloista, jos jaksaa kuunnella niin pitkään selostajan korvia särkevää innostumista tiukimmissa tilanteissa.

Aiemmin kirjoittelin finaalisarjan erikoisesta otteluohjelmasta. St John'sin pitkä neljän päivän tauko johtuu tuplabuukkauksesta, kun Mile One Center on tämän viikonlopun ajan vuotuisen anestesiologiakonferenssin käytössä. Ehkä Newfoundlandilla ei jaksettu uskoa oman joukkueen finaalipaikkaan ja niin pääsi käymään hjallikset, vaikka hevoset eivät tähän tapaukseen liitykään.
 

jorkkila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dallas Stars
Itseasiassa tuo kyseinen tapahtuma loppu viikolle/viikonlopulle Mile One Centeriin on varattu jo vuonna 2010. Jolloin IceCaps ei edes ollut vielä olemassa. Joten hirveästi ei voinut joukkue ennakoida asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäs mahtaa olla finaalisarjan tilanne? ymmärrykseni mukaan jos pelataan neljästä poikki niin Stars olisi tänä yönä voittanut cupin mutta onko näin? Kuka tuo Jyrki Jokipakka on? itselleni täysin tuntematon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Jugis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs mahtaa olla finaalisarjan tilanne? ymmärrykseni mukaan jos pelataan neljästä poikki niin Stars olisi tänä yönä voittanut cupin mutta onko näin? Kuka tuo Jyrki Jokipakka on? itselleni täysin tuntematon.

Jokipakan Texas Stars johtaa sarjaa 3-1. Eli ovat voiton päästä Calder Cupista.

Jokipakka on Ilveksen kasvatti, pelannut 159 ottelua Liigaa tehoin 15+29=44.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Mikäs mahtaa olla finaalisarjan tilanne? ymmärrykseni mukaan jos pelataan neljästä poikki niin Stars olisi tänä yönä voittanut cupin mutta onko näin? Kuka tuo Jyrki Jokipakka on? itselleni täysin tuntematon.

Ensimmäinen kausi Texas Starseissa, Dallasin AHL-joukkueessa. 68 ottelua runkosarjassa joissa 21 pistettä +/- tilaston näyttäessä viiden verran positiivista arvoa. 32 jäähyminuuttia. Playoffeissa viisi syöttöä tähän mennessä. Toivottavasti jatkaa seurassa myös ensi kaudella ja haluja riittää murtautua myös NHL:ään, eikä lähde KHL:ään/Liigaan rahan ja peliajan perään. Tuskin lähteekään pois unelmansa metsästyksestä kun Calder Cup on tulossa.
Erinomainen nuori ensimmäisen kierroksen varaus Jack Campbell on pudotettu Dallasin organisaatiosta Texasiin torjuntatöihin.
Mielenkiintoinen pelaaja seurannassa on myös Brendan Ranford (eno Bill Ranford). Paukutti juniorisarjoissa kovia tehoja ja tämä kausi on hänelle myös ensimmäinen AHL:ssa. Vuoden Jokipakkaa nuorempi Ranford paukutti runkosarjassa 28 pistettä 62 ottelussa. Playoffeissa tämä pienikokoinen mailataituri on tehnyt jo parempaa jälkeä saalistaen kahdeksan maalia ja 13 pistettä 19 ottelussa.
 

jorkkila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dallas Stars
No niin no, ei Campbelliä varsinaisesti ole mihinkään pudotettu. Lähinnä yhden pelin sai kokeilla Kärpän ollessa loukkaantuneena. Jack on kumminkin ollut aika paljon loukkaantuneena mennellä kaudella. Oli myös loukkaantuneena finaalisarjaan asti, nyt on luukkuvahdin roolissa koska a) ei luultavasti aivan 100% kunnossa ja b) Nilstorp on pelannut tarvittavalla tasolla joten turhaan sitä flow'ta rikkomaan.

Ja eipä tuo JJpakka mihinkään ole lähdössä, ensi kaudestakin kun on vielä soppari. Vaikka alun alkujaan näytti siltä että mies saattaisi ensi kaudella jo NHL:ää pelailla niin kausi osoitti että epätasaisuutta on vielä (onhan tämä vasta ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa), näin ollen seuraava kausi menee luultavasti AHL:ssä paria NHL loukkaantumispaikkaamista lukuunottamatta.

Kauden '15-'16 veikkaan miehen aloittavan NHL kokoonpanossa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kuka tuo Jyrki Jokipakka on? itselleni täysin tuntematon.
Jugis ja heskey #11 tiivistivätkin jo kuka Jokipakka on, mutta hieman täytyy silti ihmetellä, miten JJ Pakka on päässyt lentämään tutkan alla tuolla tavalla. Ilves ei tietenkään ole ollut viime kausien suuresta näkyvyydestä huolimatta mediaseksikkäin joukkue jääkiekollisilta ansioiltaan, mutta Ilves-kasvatilta löytyy vyöltään kolme täyttä liigakautta ennen AHL-kaukaloihin lähtemistään. Tupsukorvien pakkiosasto ei ole ollut kaikkein levein tasoltaan, mutta etenkin viimeisellä Ilves-kaudella Jyrki pelasi pitkiä pätkiä ykkösparissa mm. Ville Koistisen varmistavana parina.

Pelityyliltään Jokipakka on epätyypillinen Ilves-kasvatti: pitkä ja ulottuva puolustava puolustaja, joka antaa parhaimmillaan helpon syötön nopeasti, mutta näkyy muuten kentällä vain virheen sattuessa. Parhaimmillaan ei siis juurikaan erotu kentältä, vaikka keräisi runsaastikin minuutteja. Kaukana siis jostain Ville Koistisen tyylisistä pakeista. Kokoisekseen liike on hyvää, mutta ei käytä raamejaan juurikaan taklaamiseen. Ainakaan Suomessa pitkään varteen ei ollut vielä kertynyt erityisen paljon lihasta.

Viimeisin Ilves-kausi alkoi lentävästi, mutta runsas vastuu näkyi kauden edetessä usein pelin hajoamisena ja helppoina virheinä, kun oma mies hukkui maalin edessä. Nuori puolustaja pääsi ajoittain kannattajien turhankin rankan arvostelun kohteeksi. Ei mikään pistenikkari, mutta kiekko löysi SM-liigassa viivalta yllättävänkin hyvin vastustajan maaliin, vaikka laukaus ei varsinaisesti ole mikään erityinen vahvuus. Pelasi Ilveksessä myös ylivoimaa. Lähti kauden 2012-13 liigakarsintojen jälkeen haistelelemaan tunnelmia Texasiin, mutta ei pelannut peliäkään.

Jokipakka on Starsin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2011. Voinee siis puhua jonkinlaisesta projektipelaajasta, joka on kuitenkin lunastanut jo paikkansa AHL-puolustuksen runkopalasena. Kehityksen jatkaessa edes NHL ei ole epärealistinen jossain kolmosparin roolissa. Todennäköisesti Jyrki on kuitenkin hyvän AHL-tason väliinputoaja, joka ei tee pitkää uraa Show'ssa. Toivottavasti olen väärässä ja ajoittain turhan passiivisiin otteisiin löytyy tasaisuutta.
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Texas Stars voitti sitten Calder Cupin selkeästi otteluvoitoin 4-1. Siinä mielessä oli kuitenkin tasaista, että kolme finaalia ratkesi vasta jatkoajalla. Viimeisin peli meni Starsille jatkoajalla 4-3 ja maalin teki ruotsalaispakki Patrik Nemeth. Aika hienot kynät heitti, kun kaveri nyt kuitenkin tunnetaan enemmänkin puolustavana pakkina. Kannattaa käydä tsekkaa toi maali vaikka Youtubesta. Suu loksahti auki ainakin meikäläisellä.

MVP-palkinto meni ansaitusti Travis Morinille, joka pelasi kyllä huikean kauden. NHL ollut vähän liian kova sarja kaverille, mutta AHL:ssä tuntuu kulkevan.

Onnittelut myös Jokipakalle! Ei noita suomalaisia Calder Cup -voittajia liikaa ole.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viimeisin peli meni Starsille jatkoajalla 4-3 ja maalin teki ruotsalaispakki Patrik Nemeth. Aika hienot kynät heitti, kun kaveri nyt kuitenkin tunnetaan enemmänkin puolustavana pakkina.

Näköjään tämä on se tapa miten Calder Cup ratkaistaan. Viime vuonna myös ratkaisumaali tuli puukäsipakin toimesta, asialla oli Grand Rapidsin Brennan Evans.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös