Aamun Turun Sanomat

  • 5 187
  • 26

w00kie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät
Voi hyvä luoja...

Aamun Turun Sanomissa Erkki Liesmäki kirjoittaa jotain ihme paskaa. Ote kolumnistaan "Pöytä on katettu".

"Pöytä on nyt kerrankin katettuna Turun Palloseuralle, joka voi vetää viikon lonkkaa, kun päävastustajat kuluttavat toinen toisiaan. Todellinen lottovoitto on tulossa, sillä näillä näkymin vastaan saattaa välierissä tulla Oulun Kärpät, joka käy huikeata sarjaa Jokereiden kanssa."

Siis ei helvetti, onko toi äijä tosissaan. Pöytä on katettu my ass. Ilmeisesti kaveri luulee, että TPS:n ainoa "pieni" este matkalla mestaruuteen on Jokerit ja nyt JOS Kärpät pudottaa ne, niin homma on sillä selvä. Niin eihän sinne siinä tapauksessa tosiaan enää jää kuin HIFK/Ilves ja Tappara. Ja nehän me kohdataan finaalissa sitten kun Kärpät jyrätty 100-0 suoraan kolmessa pelissä.

En ole tosiaan seuraillut pahemmin tämän Liesmäen kirjoituksia, kun en ole pahemmin Turun Sanomiakaan lueskellut ennen, mutta onko se aina samanlaista?

Toivottavasti Tepsille tulee noutaja Kärppien olomuodossa...
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Eikö sama Liesmäki kunnostautunut männä vuosina paljastamalla mm Ramin&Erkan siirtymisen Jokereiden valmentajiksi?Kieltämättä aika provosoivaa tekstiä TS:ssä, mutta kyllä näin espoolaisin silmin on sanottava että TPS näyttää kyllä pelottavan vahvalta...
 

Tobias

Jäsen
w00kie!

Sinänsä on aika erikoista, että suosikkijoukkueesi on TPS, ja toivot että Tepsille tulee noutaja kärppien muodossa... no,mikä hyvältä tuntuu.
 

porkkana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Toronto Maple Leafs
"Pöytä on nyt kerrankin katettuna Turun Palloseuralle, joka voi vetää viikon lonkkaa, kun päävastustajat kuluttavat toinen toisiaan".
Tapparaa joka vetää myös viikon lonkkaa Erkki ei ilmeisesti laske päävastustajien joukkoon.:confused:
 

Roy

Jäsen
Jos TPS:lläkin on sama asenne Kärppiä kohtaan kuin Jokereillakin, se on sarja 3-0 Kärpille.
Eihän tuo minua haittaa, jos Kärpät ajatellaan edelleen divaritason tiiminä.
Katsotaan sitten kauden jälkeen...
Hoidellaanpa nuo Jokerit kuitenkin ensiksi, ennen kun tässä aletaan mitään jatkopareja miettimään.

"Kärpät ei pääse pudotuspeleihin, vaan kaatuvat kokemattomaan maalivahtiinsa."
Kari Takko, ex-ässämanageri, ex-maajoukkuemaalivahti.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Aika epeli

tuo TPS:n Jortikka. Ei kätellyt Pelicansin valmentajaa koko ottelukierroksen aikana, ei edes kolmannen ottelun jälkeen!! Lisäksi Jortikka haukkui Pelicansin pelityyliä "liian peruuttelevaksi".

Pelaajat sentään kättelivät ja onnittelivat rehdisti TPS:ä. Onko herrasmiesmäisyys kadonnut suomalaisesta kiekkoilusta kokonaan? Vai onko Jortikka niin herra ja hidalko, ettei suostu kättelemään vastustajansa edustajia??

Luulisi, että valmentajakursseilla opitaan hyvät käytöstavat!?
 

w00kie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät
Tobias:

Joo suosikkina lukee kyllä TPS, mutta Porilaistaustan omaavana tuo Ässät on ehkä kuitenkin lähempänä...

En ole kyllä minkään joukkueen tosifani, vaan ihan yleisesti lätkän tosifani joten ei kai sillä niin väliä kuka sen pystin vie kunhan nähdään hyvää kiekkoa ja mielestäni mm. Kärpät esitti ainakin eilen sen verran hyvää kiekkoa, että heille sen voiton kyllä soisin. Siis mitenkään muita playoff joukkueita mollaamatta...
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Re: Aika epeli

Luulisi, että valmentajakursseilla opitaan hyvät käytöstavat!? [/B][/QUOTE]

Heh...etkös vielä tunne jortikkaa? Vai hyviä tapoja valmentajakursilla ja jortikalle. Tämä oli kyllä loistava päivänavaus kaikessa huvittavuudessaan. Jortikka todellakin on nimensä veroinen mies ja maamme suurin, mutta valmennusmetodit ukko hallitsee. Tulokset puhuvat puolestaan.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä Liesmäki on ennenkin aiheuttanut kommenteillaan helvetinmoisia selkkauksia.
Mies on kuin innostunut pikkupoika,joka viis välittää faktoista.Tiedän muutaman tyypin ,joka on peruuttanut kyseisen lehden tilauksen Liesmäen takia.

Toivottavasti mestaruus menee tänä vuonna Tampereelle !:)
 

JanJ

Jäsen
Katsokaapas mitä Jortikka sanoo Iltalehdessä.
Tässä pieni referointi:
"Elorannan kannattaisi opetella valmentamaan"

jatkoa:

"- Pelicans pelasi sellaista peliä kuin pelataan Ruotsissa ja Suomessa pelattiin
80-luvulla. Sehän sopii meille oikein hyvin. Jollen aivan väärin laskenut, niin
maalit menivät 13-1. Pelicans teki ainoan maalinsa ylivoimalla. Emme me niin
hirveästi epäonnistuneet."
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oishan se aika nannaa jos olis taas vaihteeks finaalissa ei olis kumpikaan näistä kahdesta suuresta, vuoden -88 jälkeen näin on käynyt kerran eli -98.Ei-turkulaisen ja ei-helsinkiläisen finaali toteutui samoin -88 Tapparan kaataessa Lukon.
Välieräpareista ei vielä ota selvää, mutta tuli esimerkiksi Tappara Tepsiä vastaan välierissä tai finaaleissa niin kovilla ovat hunajapuput.Duracel-tepsin vaihti tuntuu kestävän ikuisesti mutta Tapparakin on kovassa iskussa ja fyysisyydessä ja vääntövoimassa niskan päällä.
Että jännäks menee,toivottavasti.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Turun Sanomat
Mitä tulee Turun Sanomien toimittajan kirjoitteluun, niin eiköhän tämä Liesmäki edusta mielipiteineen ennen kaikkea itseään. Tuskin sama ajattelutapa on vallalla TPS:n joukkueen sisällä - ihan eri asia on mitä Jortikka psyykkausmielessä iltapäivälehdille jorisee.

Jokerit-Kärpät
Kärppien osakkeet ovat toki selvästi nousseet. Nyt ollaan lähellä fifty-fifty -tilannetta joukkueiden jatkomahdollisuuksien suhteen. Uskooko muuten joku, että esim. Veikkaus Oy antaisi tiistaina Kärpille pienemmän pitkävetokertoimen kuin Jokereille?

Herrasmiehet
Kanadalainen jääkiekkoikoni Maurice Richards oli tunnettu siitä, että ei koskaan tervehtinyt tai kätellyt muiden joukkueiden pelaajia. Yrittäkääpä kertoa kanadalaiselle kiekkofanille, että Richards ei ollut herrasmies.
 
Viimeksi muokattu:

pygmalion

Jäsen
Liesmäestä, Elorannasta

Pieni huomio E. Liesmäestä:
Mies toki kirjoittaa omalla nimellä, mutta toisin kuin joku ylempänä epäili, hän ei mitenkään edusta vain omaa mielipidettään. Tepsin joukkueessa ei varmastikaan ajatella asioista samalla tavalla kuin lehdessä lukee. Mitä taas tulee muuten Liesmäen ja kyseisen seuran suhteeseen, on kyseessä malliesimerkki vanhasta kansanviisaudesta: "Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt" tms.

Minua asiantuntevammat tahot ovat lisäksi epäilleet, että Liesmäen luovuus ei välttämättä aina riittäisi aivan niin "teräviin" huomioihin kuin lehdessä lukee vaan, että lehtijutun perusteella voi helposti arvata, kuka paikallisista kiekkovaikuttajista on katsonut peliä TS:n aitiossa. J. Tamminen on muuten yleensä seuraa juuri siellä peliä hallille eksyessään...

Alkuperäiseen keskusteluun vielä sellainen huomio, että Jortikan suivaannus oli kai alkujaan lähtöisin siitä, että Eloranta itse olisi mennyt arvostelemaan Tepsin peliä varovaiseksi varman päälle pelaamiseksi. Look Who's talking? Tämä siis valmentajalta, jonka oma joukkue vältti koko ottelusarjan ajan varsin tehokkaasti kaikenlaisten aloitteiden tekoa tai riskinottoa. No, saivat ne yhden maalin tehtyä 180 tehokkaan peliminuutin aikana.
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Turun Sanomista

Turkulainen ystäväni sanoi kerran, että Turun Sanomat on ainut urheilulehti, joka julkaisee myös kuolinilmoituksia.:D Pussileuat olivat kyllä Pullapoikia vastaan niin hampaattomia, että Jortikan kommentit ovat täysin perusteltuja, samoin kättelemättömyys. Sen sijaan Skunkit näyttävät olevan niin kovassa iskussa, että Narrien kuolinilmoitus saattaa jo olla keskiviikon Turun Sanomissa.:D Huhun mukaan Oulussa ovat kaikki rantapallot päässeet yllättäen kaupoista loppumaan.:) Vielä elää kuitenkin toivo, tosin häviävän pieni, stadilaisesta välierästä. Turun Pullapoikien seuraava vastus on joko Skunkit, Punanutut tai Tupsukorvat ja vieläpä tässä todennäköisyysjärjestyksessä. Toivon kuitenkin, että Narrit ja Punanutut voittavat kaksi seuraavaa matsiaan, koska näin saataisiin toinen stadilaisjengi finaaliin.:(
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Kättelemisestä..

Muistelisin,että joitakin vuosia sitten koko Lukon joukkue jätti kättelemättä Ässien joukkueen jossain Play-off kahinoissa.Pätkiikö muistini vai onko tämä totta?
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
pygmalion: Voin Liesmäen henkilökohtaisesti tuntevana todeta, että mies ei ole mistään muusta nauttinut niin paljon kuin siitä, että Tamminen sai kenkää Kärpistä (No ehkä TPS:n mestaruuksista, mutta niitäkin on viimeaikoina tullut niin paljon, että kai siihen turtuu). Liesmäki ja Tamminen eivät suinkaan ole mitään suurimpia ystäviä, johtuen ehkä siitä että Eki on Jortsun ja Ansaksen kamu.

Toimittajapiireissä kiertää vitsi, että Turun Sanomat on maailman ainoa urheilulehti joka julkaisee kuolinilmoituksia. TS on myös siinä "amerikkalainen", että siellä on yksi toimittaja, tämä pitkän linjan kiekkojournalisti Liesmäki, joka täyspäiväisesti seuraa Palloseuran otteita kentällä ja sen ulkopuolella. Ekillä pitkän kokemuksensa kautta on myös kontakteja ympäri Suomen, niin että yleensä tiedot valmentajista ja pelaajasiirroista ovat hyvissä ajoin tiedossa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Ja lisäisin vielä tuohon, että Liesmäki ei istu TPS:n otteluissa TS:n aitiossa, vaan lehdistön paikoilla, joten kesken ottelun Tami ei ainakaan näitä juttuja jakele, kuten täällä eräät väittävät..
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Hieman voisin ilmaista vähäisen mielipiteeni tähän Jortikan käytökseen.

Ainakin silloin kun minä olen pelannut tiettyjä joukkuepelejä tahi yksittäispelejä, jopa jumala jääkiekkoa (sekä epäjumala golf ;)), niin asiaan on kuulunut vastustajan kunnioitus, pelasipa hän miten vaan. Peleissä annetaan kaikki täysillä. Kahvataan, taklataan, tapellaan ja auotaan päätä. Nämä kaikki vastustajan saattamiseksi epätasapainoon. Mutta pelin jälkeen kätellään ja unohdetaan pelin temput. Otetaan saunat ja ehkä parit juomat. (noh, ehkä toi taklaaminen ei kuulu golfiin)

Mutta päällimmäisenä aina vastustajan kunnioittaminen hyvänä vastuksena ja pelaajana, joka voi voittaa kenet tahansa. (niin ja, minun kommentit tuntien, tämä viimeinen kappale on unohtunut jokeripelaajilta)
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvin sanottu, pyggis! Muut mussuttaa, Tepsi marssii voittojen tiellä, makiaa...Itse aikanaan Hämeessä asuneena ja tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla asuvana en ole ollenkaan yllättynyt näiden alueiden ihmisten katkerista kommenteista. Voittavia valmentajia ei kasva joka oksalla eikä voittamisen kulttuuria tehdä yhtäkkiä...
 

mummi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Samarkand AF, Ghizjablah Amur-dvaktay Sport
Vielä kättelyistä...

Ei kättely ole mikään itsestään selvyys:
kyllä takavuosina ainakin oli selkeä sääntö, että pleijari porukat eivät kätelleet ns. osaotteluiden jälkeen toisiaan, vaan vasta viimeisen eli ratkaisevan matsin jälkeen käpälöitiin joukkuen sitten läpi. Milloin lienee sääntö sitten muuttunut, en tiedä...
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Mutta Jortikka

ei kätellyt tuolloinkaan (silloin kun osa-ottelut ohitse)..Miten joku voi olla noin kylmä vastustajaansa kohtaan?
 

ahk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hirveä haloo

Jostain kättelemättä jättämisestä?!

Kyllä tämä oli Jortikalta niin törkeä temppu, että Helkovaaran pitäisi määrätä miehelle loppukauden kattava toimitsijakielto.

Eikö tosiaan löydy mitään muuta kirjoitettavaa?
 

pygmalion

Jäsen
Hey, Dude

Ja lisäisin vielä tuohon, että Liesmäki ei istu TPS:n otteluissa TS:n aitiossa, vaan lehdistön paikoilla, joten kesken ottelun Tami ei ainakaan näitä juttuja jakele, kuten täällä eräät väittävät.. [/QUOTE]

Jep. Tuossa olet ihan oikeassa. Ilmaisin itseäni epäselvästi. Liesnäellähän on kuitenkin "oma" ja TS:n käytössä oleva koppi siellä ylhäällä. Ja sinne mahtuu muitakin istumaan kuin pelkkäö arvon kiekkotoimittaja. Liesmäen ja Tammisen ystävyydestä en myöskään tainnut mitään väittää. Ystäviä tai ei, Tammisen "sanomisia" ja tämän kulloisenkin joukkueen "puffausta" löytyy Liesmäen jutuista kiusallisen usein. Ja Tami ei suinkaan ole ainoa, joka siellä toisinaan istuskelee. Hän oli vain esimerkki tässä tapauksessa...
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jortikan kommenteista

niin, niissä ei ole vain mitään logiikkaa. ensin mies kehuu elorantaa yhdeksi parhaista ja sen jälkeen haukkuu päin naamaa. eloranta on yksi suomen parhaista valmentajista ja pelaa juuri sillä pelityylillä minllä pelicansin materiaalilla voi pelata. tps:n pitäisi pystyä erilaiseenkin mutta jos jortikka näin haluaa niin samapa se.

finaaliin turkulaiset kuitenkin menevät, ei ollut häpeä hävitä paremmilleen mutta turkulaisille pitäisi olla häpeä valmentajan lapselliset "teidän isällä on rumempi pärstä kuin meidän" kommentit...;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös