A-junnujen finaalit

  • 4 039
  • 29

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Kiinnostaisi kuulla jotain ekasta finaalista, kun tiedotusvälineet eivät noita pelejä juurikaan noteeraa. Tapparan sivuilta löytyy kirvesrintojen tilastot, mutta siihen se jääkin. HIFK ei ole vielä julkaissut minkään näköistä raporttia.

Oliko IFK:lla paras mahdollinen kokoonpano? Tapparalta puuttui miesten mukaan kutsutut Miro Laitinen (kh) ja Mikko Pukka (p).

Huomenna Hakametsään, mutten ehdi A:n peliin, kiitos kuskin. Keskiviikkona olisi tarkoitus lähteä stadiin, mikäli saan jonkun mukaan, puolittamaan matkakustannukset.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täysillä pojat!

Aika hyvän aloituksen sarjalle pojat teki! Kohta lähdetään huutamaan täysillä sitä toista voittoa! Vaikka Pukka ei olekaan mukana niin muut pakit pelaa sitten entistä tarkemmin ja niillä mennään joilla pelataan!
 

axe

Jäsen
Netti seuraa junioreitakin

Osoitteesta http://www.sm-liiga.fi/finhockey2/sjl_tulospalvelu.asp?TID1=586&TID2=500 löytyy A-junnujenkin reaaliaikaiset otteluseurannat ja kokoonpanot. Ja eikös Tapparan sivuilla eilen ollut myös HIFK:n maalintekijät ja syöttäjät?

HIFK:n kokoonpano lauantaisessa ottelussa oli:

Tomi Nyman, Simo Vehviläinen - Joni Purola, Pekka Huhtaniemi, Mikko Ilkka, Antti-Pekka Lamberg, Patrik Lostedt, Tomi Karlsson, Teemu Kolehmainen - Arttu Luttinen, Ville Viitaluoma, Toni Häppölä, Kim Hirschovits, Joonas Vihko, Turo Järvinen, Kaj Lundell, Aki Jokinen, Tuomas Ilola, Hannu Pikkarainen, Ilkka Pikkarainen, Matias Loppi

eli mun ymmärtääkseni miesten joukkueessa ollutta Carlo Grünnia lukuunottamatta suunnilleen paras mahdollinen ryhmä.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhh..... huomenta....

En jaksa nyt suurempaa reportaasia eilisestä ottelusta kirjoittaa, mutta....

IFK:lta oli liigajoukkueen mukana vain Carlo Grünn, joten liki parhaalla miehityksellä oltiin liikkeellä. Ottelu oli melko tasaista vääntämista, mutta Tappara onnistui paremmin maalinteossa. Kolmannessä erässä ote oli selvemmin IFK:lla, mutta joukkue ei tuntunut saavan kiekkoa mistään sisään.

Tappara iski vastaiskuista ja IFK:n virheistä. Muutenkin tamperelaiset vaikuttivat hieman pirteämmiltä. Varsinkin maalivahtipeli oli vierailla pari astetta kotijoukkuetta parempaa.

// Ei pitäisi koskaan edes yrittää kirjoittaa krapulassa.
 

axe

Jäsen
Ja tänään näkyy olevan myös Grünn mukana. Tapparalta puuttuvat edelleen äijissä olevat Mikko Pukka ja Miro Laitinen.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Viitaluoman kenttä oli edellisenä iltana tahkonnut puoleen yöhön joten eivät varmaan olleet parhaassa terässä.
 

theref

Jäsen
nimimerkille saipaviltsu!

Laitan tähän yleiseen tietoon, että et voi kieltää mitään jälkeenpäin: Sinua on nyt varoitettu sopimattomista viesteistäsi! Kuten huomaat, se avaamasi ketju on kokonaan poistettu, ja vastaavia en enää edes tahdo nähdä täällä!
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n A-junnuja viedään oikeen urakalla 6-0 kolmannen erän alussa. Jäähyjä tullut paljon, taitaa painaa peli ruuhka osalla jaloissa. No, kolme voittoa tarvitaan joten toivoa on vielä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäköhän siellä junnujoukkueessa on oikein tapahtunut? Totaalisen suvereeni runkosarjan hallinta ja kohtuullisen vakuuttavat pudotuspelit välieriin asti, mutta nyt tulee pannuun 9-0!

On taitanut pojille hiipiä liiallinen hyvänolon tunne puseroon. Mikään ei tietenkään ole mahdotonta, mutta aika pahalta näyttää. Onhan tästä tietysti se hyvä puoli, että Viitaluoma, Grünn, Pikkarainen & co. pääsevät täysipainoisesti mukaan välieriin, jossa voivat kostaa poikien synnit senioreille. Sillä toinen välieräparihan on HIFK-Tappara, vai mitä?
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Häpeä, IFK-luotsi!

Teillä on siellä IFK:ssa näköjään kyky pistää asiat sekaisin oikein kunnolla, sarjatasosta riippumatta. Ei ole A-junnuporukassa kaikki kohdallaan. Nyman aloitti maalissa. Tappara sai alkuminuuteilla kaksi selkeää avopaikkaa, joista jälkimmäisestä Jaakko Kolari pisti hienolla vedolla B-pisteiden välistä kiekon maaliin. Ei todellakaan molarin maali, eikä maalin syntymisessä ole mitään epäselvää. Tämän seurauksena Nyman paiskoo vehkeitään ja lähtee pukukoppiin, eikä häntä enää hallissa nähdä (en tiedä mahtoiko olla katsomossa, mutta vaihtoaitiossa ei ainakaan). En tiedä mikä miehellä mätti, olisiko ollut avopaikoista aiheutunut "kun ei muutkaan pelaa niin en sitten minäkään" -suuttumus. Joka tapauksessa viittaa tietysti johonkin joukkueen sisäiseen ongelmaan.

Tämän jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Tappara mätti maaleja tasaiseen tahtiin, ja osa niistä oli erittäin nättejä. Korkeintaan kaksi maalia yhdeksästä voidaan pistää IFK-vahdin piikkiin, ja nekin tulivat tilanteessa jossa ottelu oli ajat sitten ratkennut. Sasu Hovi sai muutamaan otteeseen työskennellä nollansa eteen, ja pelasi erinomaisesti.

Tapparan A on hyvin tasainen joukkue, maalit jakautuivat kahdeksalle pelaajalle, ja peliaikakin jakautui suht tasaisesti. Tämä on finaaleissa hyvä juttu, mutta Tapparan liigajoukkuetta ajatellen tavallaan ongelma: olisi ehkä helpompaa jos junnuissa olisi muutama selkeästi ylitse muiden, kun ruvetaan miettimään keitä nostetaan liigaan kesällä.

Niin, siihen häpeämiseen. IFK:n valmennusjohdon toiminta ottelun lopussa oli alapuolella kaiken arvostelun. Paria ylilyöntiä lukuun ottamatta IFK:n pelaajat tuntuivat osaavan hävitä kohtuullisen hyvin, eli mitään turhautumissikailuorgioita ei nähty. Sen sijaan Tapparan yhdeksännen maalin jälkeen ajassa 59.18 kaikki 718 Hakametsään raahautunutta silmäparia saivat nähdä, miten IFK:n luotsi supisi pitkän aikaa Patrik Lostedtille ja osoitteli Tapparan pelaajia kohti. Aloituksen jälkeen Lostedt kävi Tapparan ko. ottelun pisteykkösen (2+1) Juho Raution kimppuun. Rautio kuitenkin perääntyi eikä Lostedt karannut kuitenkaan aivan hulluna kimppuun, joten seurauksena Lostedtille 2+20 minuuttia. Aivan selvästi Lostedt totteli käskyä hieman vastahakoisesti, sillä kyllähän tappelun olisi aikaan saanut jos olisi vain rynnännyt ylle. Pitipähän vain mennä haastamaan kähyä kun valmentaja käski. IFK:n valmennus ansaitsisi luonnollisesti tästä pitkän toimitsijakiellon, mutta TV-kameroitahan ei paikalla ollut.

Käski. A-junnuissa. Mennä tappelemaan itsensä suihkuun tilanteessa 9-0. Ottamaan pelikielto, joka tappelusta olisi varmasti seuraavaan peliin ollut seurauksena ainakin aloittajalle. Kivat Lostedtille, mutta seuraavassa finaalissa et pelaa, niinkö. Mitä tähän voi sanoa. IFK:n A-juniorien valmentajana on huono ihminen! Jos täällä jollakulla on suhteita siihen suuntaan niin hankkiutukaa tästä tyypistä eroon, tällaisia ei A-junioreiden SM-liiga eikä jääkiekkoilu muutenkaan todellakaan tarvitse.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Eilinen oli kaiken kaikkiaan hieno päivä Tapparalle. Edustusjoukkue semeihin ja A:lle vakuuttava toinen voitto.

Onko Tapparan kannattajia menossa keskiviikkona katsomaan viimeistä(?) peliä?
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tottahan toki

Paikalla ollaan keskiviikkona Helsingissä katsomassa kun Haake, Venu ja kumppanit ovat vauhdissa.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Ei ratkennut vielä

Eikä Tapparan pelikään vakuuttanut, IFK hallitsi ja ansaitsi voittonsa. Pukka ja Mäenpää pelasivat hyvin puolustuksessa, hyökkääjistä ei erottunut kuin Hagelberg.
 
G

Guest

Nyman "häipynyt kuvioista"

Tämän päivän Hesarissa kerrotaan: "Helsinkiläisten suurimmat ongelmat ovat finaalien aikana olleet maalivahtipuolella. HIFK:n ykkösvahti Tomi Nyman jättäytyi yllättäen ringistä viime sunnuntain vierasottelun jälkeen. IFK:n valmentajan Sami Kuitusen mukaan Nyman jostain syystä "vain häipyi kuvioista". Aika pahasti, sillä Ässien A:ssa viime kaudella Nyman lopetti kevätkaudella kesken A-nuorten karsintasarjan jättäen Ässät pulaan ilman yhtään a-ikäistä maalivahtia. Hermot meni ja nyt on taitanut mennä toisen kerran. Ainakin on taas pettänyt porukan. Ja taas B-ikäiset maalivahdit joutuvat pitämään runkosarjan parasta porukkaa pystyssä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei ratkennut ei

Tapparan peli oli tehotonta junnaamista. IFK:n tekemille maaleille ei maalivahti Sasu Hovi voinut yhtään mitään. Toisessa päässä taas IFK:lla olikin B-junnujen veskari joka piti IFK:n pystyssä. Siitä olisi täytynyt tulla maali siitä ekan erän kolmella yhtä vastaan hyökkäyksestä Tapparalle mutta tolppaan meni. Hovi oli Tapparasta paras ja Hagelberg oma itsensä.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Ei näkynyt Nymania

Niemelä(?) torjui ihan mallikkaasti eilen.

Kakkosveskari ei ilmeisesti ollut ehtinyt peliin "latautua", sen verran lunkisti tuntui komennuksen ottavan. Ei nimittäin ollut edes luukkuvahtina vaan tyytyi istumaan penkin päässä ja heittämään läppää tuttujen kanssa.
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Nyman

Maalivahti Nyman otti ns. Ritolat joukkueesta. Tampereen pelin kiukuttelun jälkeen isäntä häippäsi, eikä kuulemma kuulu enään edellä mainitun tempauksen jälkeen joukkueeseen. Näin kertoi eilen kaksi Hifk A peluria.
Syytä tempaukseen en tiedä, enkä kehdannut ruveta utelemaan, oli pojat sen verran vaitonaisia koko asiasta.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmeisesti kukaan ei tiedä syytä Nymanin touhuiluun tänä vuonna, mutta taalari: tiedätkö enemmän siitä viimevuotisesta? Kuulostaa uskomattomalta että ei ole mies edes ensimmäistä kertaa asialla... Agentin on hyvä myydä tätä kaveria kertomalla että hänellä on "ammattimainen asenne"!
 
G

Guest

Nymanin viime kaudesta

Ässien A-junnut pelasivat keväällä A-nuorten SM-karsintasarjaa HPK:a vastaan Hämeenlinnassa, jonka Ässät hävisi 5-1 tai 6-1. Tappio oli kolmas kauden aikana kärsitty HPK:a vastaan ja entiselle seurakaverille mv Kempille. Ottelun jälkeen Nyman meni kaupungille "virkistäytymään" ja kehui, että kausi päättyi Ässissä tähän. Mitään ilmoittamatta mies jäikin seuraavan päivän ottelusta Pelicans-Ässät pois. Sen kuummin ei Nymania näkynyt Ässien A:n peleissä tai harjoituksissa.
 

Ville

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nymanista

Tämmöistä juttua kuulin tänään:

Nyman oli kuulemma myöhästynyt Tampereen matkalta, ja mennyt maalille ilman alkuverryttelyä. Helposti verkkoon uponneen ensimmäisen maalin jälkeen valmentaja oli komentanut kaverin vaihtoon, mutta Nyman olikin haistattanut paskat valmentajalle ja häipynyt paikalta. Kuulemma pojan pää ei oikeen meinaa kestää paineita.

Lisäksi Ari Ahonen oli kuulemma (ainakin alustavasti) lupautunut torjumaan A-junnujen paidassa, mikäli IFK:lla alkaa kesäloma odotettua aikaisemmin. Ja näinhän kävi....
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Elikkä siis verrattuna keskiviikon voittopeliin Tapparaa vastaan HIFK A saanee lauantain 4. finaaliin aika paljon täydennystä:

mv: Ahonen
puolustus: Lostedt (onko pelikielto ohi?)
hyökkääjät: Grunn, Häppölä, Loppi , Vihko (onko pelikunnossa?) , näistä kolme ensinmainittua oli nuorten SM-runkosarjan pistepörssissä 10 tehokkaimman joukossa.

Mielenkiintoinen peli on siis tiedossa lauantaina Mansessa. Itse olin katsomassa keskiviikon 3-1 voittomatsia ja jo niillä kokoonpanoilla Nuoret Kollit pärjäsivät ihan mukavasti. Pääsisköhän tässä vielä näkemään HIFKin tällä kaudella mestaruuspytty käsissä (lohtu sekin) ? Sunnuntaina tietenkin hallille , jos homma saadaan viidenteen finaaliin.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisätään nyt se Viitaluoma vielä noihin hyökkääjiin.

Toivottavasti IFK nyt tuon seuraavan hoitaa niin pääsee vielä kerran hallille ennen kesää. Se olisi oikein mukavaa :)
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ollut kolmatta peliä näkemässä, mutta hyvinkin voi olla että Tapparan pojilla on 9-0-voiton jälkeen olleet luistimet vähän ilmassa... Kokoonpanoissahan nyt IFK saa täydennystä, ja vastaavasti Tapparalta puuttunee Mikko Pukka joka on kokoonpanossa liigajoukkueen pelissä myöhemmin lauantaina.

Tuosta Nymanista vielä: en oikein usko että mies komennettiin vaihtoon sen ensimmäisen maalin jälkeen. Ensinnäkin maali ei ollut mitenkään helppo, vaan ihan parhaalta paikalta tehty. Toisekseen Nyman ei todellakaan odotellut mitään valmentajan merkkejä vaan alkoi heti paiskoa tavaroitaan ja lähti raivonpuuskassa menemään. Ei vaikuttanut siltä että olisi ehtinyt valmentajan puheita paljon noteeraamaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös