9.7.2006 MM-finaali - Italia vs. Ranska - Siniset kohtaavat siniset

  • 37 116
  • 303

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Major Julli kirjoitti:
No, älä huoli, Englannin liiga alkaa pian ja taas kerran on Gerrard ja Lampard maailman parhaat keskikenttäpelaajat. Ja Shefkikin pääsee demonstroimaan taitofutista.
Taitofutis on perseestä ja nörteille. Kalinaa sen olla pitää!

Nopea avausmaali olisi erinomainen juttu ottelulle, mutta niinhän se aina. Eritoten silti nyt, ettei aivan mahrottomaksi kyttäilyksi mene. Ranska sitä tulee joka tapauksessa harrastamaan enemmän kuin Italia. Tämä siis mututuntumalla heitettynä. Vieiralta odotan säälimättömiä viikatteita Totin lasikintuille.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Blackie kirjoitti:
Taitofutis on perseestä ja nörteille. Kalinaa sen olla pitää!

Tämän voi todeta esim FF:ltä, jossa kisakeskustelu hiipui heti kun YLEn maajoukkue putosi jatkosta. Syksyllä sitten karsintamatsit suorana.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
sixtus kirjoitti:
Ronaldolla muuten on jo 2 maailmanmestaruutta.

Eikun joo, olihan se jo -94 joukkueessa. My bad. Mutta joka tapauksessa Zidanelle voi mielellään suoda sen parhaan uran lopetuksen mitä jalkapalloilija voi ikinä saada.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
snumi kirjoitti:
"Viihdyttävä Italian peli" - en ole nähnyt. Oikeastaan ikinä, vaikka muistelee miten. Jos menee 118 minuuttia ennenkuin tulee todellinen maalipaikka, niin viihdyttävä peli on jotain muuta.


Toivottavasti et viittaa välierään tai sitten mielestäsi "todellinen maalipaikka" on jostain syystä sama asia kuin maali. Ennen 118 minuutin hetkeähän Italia oli ko. pelissä kolistellut maalipuitakin kahdesti ja pelasi koko jatkoajan käytännössä neljällä hyökkääjällä, joka on nykyjalkapallossa suunnilleen ennen kuulumatonta.

Myös Ghanaa, Tshekkiä ja Ukrainaa vastaan Italian peli oli kisojen keskimääräiseen peliin nähden aivan muuta kuin puolustusvoittoista. USAa ja Australiaa vastaan sitten toki varovaisempaa (näissä molemmissa peleissä Italialta ajettiin pelaaja pois kentältä melko aikaisessa vaiheessa, joka osaltaan vaikutti peliin)


Kyllä Italia on Saksan ja Argentiinan ohella ollut näiden kisojen viihdyttävin joukkue. Toinen finalisti Ranska puolestaan ei, mutta se vastaavasti on pudotuspeleissä raivannut tieltään Espanjan, Brasilian ja Portugalin ja kaikki 90 minuutin puitteissa, joten ansaitsee finaalipaikan ilman muuta.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Italian ja Saksan välinen peli oli omasta mielestäni yksi viihdyttävimpiä koko turnauksessa. Ei siis suinkaan välttämättä paras, mutta hyvä se oli. Paikkojahan tosiaan oli jo ratkaista ottelu myöskin Saksalla jo paljon aiemmin.

Italia siis pelasi itseasiassa viihdyttävämmin kuin muistan aikoihin. Se nyt ei toki muuta sitä mielipidettä, että Ranskan on ehdottomasti syytä voittaa sunnuntaina.
 
Aprikointia Ranskan pelistä

Ranskaa on kannustettu Zizoun takia jo ennen ensimmäistä MM-kultaa. Ja taas ollaan finaalissa, vaikka ennen kisoja toiveet ei kovin korkealla ollutkaan. Mutta niin vaan konkarit vertyy.

Ranskaa on syytetty näissä kisoissa tylsästä pelistä, ja onhan se sitä ajoittain ollutkin. Joukkueen vahvuudet ovat puolustuspään pelaamisessa ja ongelmat hyökkäyksiin lähdöissä ja maalinteossa, mitä tehostaa yhden kärjen pelisysteemi. Tätä yhtälöä silmälläpitäen vähämaaliset ottelut eivät ole olleet yllättäviä.

Vaikka Domenech on saannut kritiikkiä yhden kärjen käytöstä ja Trezeguen penkittämisestä, on joukkueen kokoonpano kieltämättä vaikea miehittää 11 pelaajalle. Ranska pelaa totutusti neljän miehen alakerralla, joten keskikentälle ja hyökkäykseen jää kuusi miestä. Vieira ja Makelele muodostavat puolustuksen kanssa Hoopin mainostaman katiskan, jolla jäädytetään vastustajan hyökkäyspeli. Zidane rakentaa peliä itseoikeutetusti keskikentällä ja laidoilla juoksevat Ribery ja Malouda. Ja näin ollen hyökkäykseen jää vain yksi mies, Henry.

Ongelmana tässä miehityksessä on ollut hyökkäyksiin lähdot, jotka ovat enimmäkseen hidasta siirtelyä poikittain tai pitkiä palloja Henrylle. Kun Zidane saa pallon keskikentällä, Henry on yksin kärjessä ja pari-kolme miestä Zizoun tasalla, joten Zidane lähettää pitkän pallon Henrylle tai siirtää pallon vieressä olevalle kaverille ja hyökkäys pysähtyy. Näin ollen kun Henry pelaa yksinäisenä kärkenä ja kokenut keskikenttä on varsin hidas, tarvitaan laitureiden nousuja; liian monesti näkee pallottomien miesten seisovan paikoillaan. Ribery on noussut avauksen vakiomieheksi ja häneltä voidaan odottaa vahvoja pystyjuoksuja ja ennakkoluulotonta puolustajien haastamista. Myös Maloudan täytyy pyrkiä aktiivisempaan peliin vasemmalla laidalla. Tähän kun lisätään Vieiran taustanousut toisesta aallosta ja laitapuolustajien - etenkin pirteästi pelanneen Sagnolin - pystyjuoksut, saadaan peliin riittävästi vauhtia ja leveyttä ja hyökkäyksiin vaihtoehtoja.

Jos hyökkäyspäässä on ollut hakemista, niin sen sijaan puolustus on toiminut mainiosti läpi kisojen. Mutta senkin heikkoudet ovat tulleet selvästi esille. Olen melkein varma, että jos Italia tekee maalin, syntyy se erikoistilanteesta tai maalinedusruuhkasta. Ja luultavasti Fabienin avustamana.

Ja yksi pyyntö: Domenech, ei enää Wiltordia tai Govouta kentälle. Jos Italia menee johtoon, niin Trezegue kentälle ja Malouda vaihtoon. Henry hakee palloja vähän alempaa ja David häärii piikkinä.

Sunnuntaina Ranska pelaa neljännen kerran peräkkäin kakkosasussaan eli valkoisissa, jonka värittämänä joukkue on napsinut pelkkiä voittoja. Toivottavasti putki jatkuu ja kuningas saa päättää uransa parhaalla mahdollisella tavalla, toiseen maailmanmestaruuteen.
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
kuutti kirjoitti:
Ja yksi pyyntö: Domenech, ei enää Wiltordia tai Govouta kentälle. Jos Italia menee johtoon, niin Trezegue kentälle ja Malouda vaihtoon. Henry hakee palloja vähän alempaa ja David häärii piikkinä.

Vaikka itsekin ihmettelen Trezen pysyvää penkittämistä, niin ei välttämättä Trezeä kentällä nähdä (ei ehkä edes Ranskan tappioasemassa). Domenech on ilmeisen jääräpäinen vakiokokoonpanonsa ja pelisysteeminsä suhteen ja näyttää siltä, että Wiltord ja Saha ovat molemmat Domenechin paperilla Trezen edellä.

Tosin nythän Saha on finaalista poissa, joten joskohan se avaisi Trezelle vihdoinkin mahdollisuuden päästä vaihdosta kentälle. Muistikuvani mukaan Wiltord'han on ainakin pariin otteeseen vaihdettu Maloudaan, joten Wiltord ei ole Trezen "tiellä" oikeastaan edes ollut, ainakaan samalla tavalla kuin Saha. Mikäli kahdella kärjellä pelattaisiin, Treze on mielestäni jo pelkästään pääpelivoimansa takia Wiltordia parempi vaihtoehto.

Toivon tietysti, että kahta kärkeä ei edes tarvita, vaan Ranska tekee ottelun avausmaalin. Kunhan ei vaan Fabi tekisi tavaramerkkikämmiä viimeisessä ja tärkeimmässä matsissa..
 

JayV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Italiaa on pakko pitää finaalin voittajasuosikkina, onhan se pelannut varsin varmasti ja nousujohteisesti läpi kisojen.

Tähän asetelmaan sopii kuitenkin perinteinen yllätyselementti. Ranska nimittäin pelaa yleensä parhaiten altavastaajana. Tästä on lukuisia esimerkkejä, viimeisimpänä hieno peli Brasiliaa vastaan.

Eli vanhat herrat vievät pokaalin takaisin Galliaan. Järki sanoo ei, mutta sydän kyllä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ranskaa kannatetaan loppuun asti.
Toivottavasti se sata kertaa kuultu "Nuoret vs vanhat" -matra ei selostukselta enää tule (joka lähes aina kuultiin Ranskan pelatessa), vaan ne 'vanhat' nyt vievät homman himaan ja näyttävät YLE:n kisatiimille pitkät. Sekä myös NYT-liitteen toivolle että Ranska olisi kisojen pelastus ja jäisi alkulohkoon.
Hah, in your face.

ps.Ranskan Joonas Vihko, Ribery, näyttää mallia.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nyt rupee jo jännitys nousemaan. Italia on ennakkosuosikki ja tulee myös kestämään paineet. Puolustus ja keskikenttä ovat niin kovat, että Ranska ei saa kuin yhden maalintekotilanteen jonka Buffon sitten nappaa kuin kypsän marjan. Italian hyökkäys tulee kovaa ja korkealta. Toni puskee yhden ja Pippo toisen. Kuitenkin hra stereotypia ja rva ymmärtämätön vannottavat pelinkin jälkeen italian filmanneen ja pelanneen tyypillistä paskaa. Näille sanon, että " katsokaa ja ymmärtäkää".

Forza Italia

Historia on Italian puolella. Viimeksi kun joku nälkäpalkkinen juristinplanttu on syytellyt suurta ja kaunista Juventusta, niin pokaalihan silloin tuli ja niin tulee nytkin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Omien suosikkien viettäessä rauhaisaa ja ansaittua kesälomaa mielenkiinto kohdistuu siihen, vieläkö vuoden 1994 finaali on MM-jalkapallon historian The Puolustustaistelu. Vai joko mennään ohitse?

Rankkarit eivät olisi minulle ainakaan yllätys, sydämestäni vain toivon, että niiltä vältytään. Jalkapallossa pelaaminen maaliin asti ei toimi, mutta finaalia ei kuulu ratkaista rankkareilla.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Kylläpä Henry pienestä tipahti... Joku ilkeämpi voisi sanoa:

Keep your head up son!​

Veikkaan varovaista ja tylsää ottelua, joka päättyy varsinaisella 0-0. Jatkoajalla saattaa tulla maali, mutta todennäköisesti ei. Rankkareissa Ranska taitaa olla vahvempi, vaikka Italian voittoa toivonkin.

EDIT: Jaa, tuomari näköjään lahjoitti mestaruuden Ranskalle. GG.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki hyvät joukkueet.
Pahoin pelkään että peli oli siinä sitten. Voihan vittujen kevät

Ranska aloittanee superpuolustamisen siis tarkoitan.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JWill kirjoitti:
Kylläpä Henry pienestä tipahti... Joku ilkeämpi voisi sanoa:

Kyllä tuollaisilla lähdetään helposti E.Lindrosin katse ylös-kursseille aivoklinikalle.

Loistava pilkku ZiZoulta, toivotaan että loistava pelaaja saa uralleen parhaan mahdollisen lopun.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei taida Italiasta olla Ranskan voittajaksi vieläkään. ZZ saanee tänään kruunun täydelliselle uralleen. Halpa pilkku, ennakoi kyllä mikä jengi tämän vie.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Siinä maistoi Azurri omaa lääkettään, tuntuuko se kaatuilu nyt hyvältä??

Ei siinä mitään toivon silti Italian nousua.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
OneBigRed kirjoitti:
Loistava pilkku ZiZoulta, toivotaan että loistava pelaaja saa uralleen parhaan mahdollisen lopun.
Veikkaan, että hieman kuitenkin epäonnistui potku, tuskin Zizou sentään yläriman kautta yritti. Tai mistäs sitä tietää.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Surullista sinänsä, jos nämä koko filmaus-kisat vielä ratkeavatkin tuollaiseen naurettavaan retkahdukseen. ZZ:lta loistava pilkku, ei siinä mitään. Mutta sympatiat on nyt sitten tasan tarkkaan Italian puolella..
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Taas teatteriesityksen tuloksena rankkari. Mielestäni tilanteessa ei ollut edes kosketusta. Voin toki olla väärässä. Uimahyppykisoina jää tämä turnaus historiaan.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Ei uskoisi, että mm-finaalissa sorrutaan antamaan helppoja rankkareita, mutta näköjään sekin on mahdollista. Toivotaan Italian tasoitusta ja sitten ratkaisua jostain hienosta yksilösuorituksesta. Erittäin paha maku jää finaalista, jos numerot jäävät tähän.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
everon kirjoitti:
Taas teatteriesityksen tuloksena rankkari. Mielestäni tilanteessa ei ollut edes kosketusta. Voin toki olla väärässä. Uimahyppykisoina jää tämä turnaus historiaan.

Kyllä siinä oli pieni kosketus takajalkaan. Ehkä helpohko rankkari, mutta ei nyt mikään oikeusmurha.

JEAH!!!!! Materazzi kuittaa virheensä!
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
everon kirjoitti:
Uimahyppykisoina jää tämä turnaus historiaan.
Tätä mieltä olen ollut viimeiset 2 viikkoa, ei enää jaksa kiinnostaa tämä pelleily. Niinkuin aikaisemmin olen todennut: pelikieltoja jälkikäteen filmaajille, muuten potkupallo saa jäädä minun puolestani.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Ennenkuin Mane ehtii, niin tämä on ensimmäinen kerta sitten 86-finaalin kun tilanne on tasan niin että kumpikin on tehnyt maalin.
 

Viljuri

Jäsen
Ainakin tänne ruutuun näytti siltä, että pilkuun johtanut tilanne oli selvempi kuin muutamat muut turnauksessa aiemmin vihelletyt pilkut.

Materazzihan näytti selvästi päättäneen pysäyttävänsä ranskalaisen, ja hyppäsi vain sillä tavalla, että ei näyttäisi niin pilkulta. Joskus itsekin muistaisin tuollaisia temppuja tehneeni, olkoonkin, että sarjatasottomuus oli sitä luokkaa, ettei tuomari moisia hienouksia arvostanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös