4. peli | Jokerit - Kärpät | 18:30 HKi

  • 21 215
  • 159

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Silloin muiden jätkien huikeasta taistelusta huolimatta suurin syy Kärppien voittoon oli Markus Korhonen.
Niinpä. Nyt Pasi Häkkisestä ei näytä olevan samaan. Eka pelistä en niin tiedä, mutta helsingin pelissä pari maalia häkkisen piikkiin. Eilinen peli oli Häkkiselle helppo. Ei yhtään todellista megatorjuntaa. Jokereilla ei ole voittavaa maalivahtia tällä hetkellä. Sad but true imo.

Muutenkin olen hieman luottavaisempi Kärppien suhteen. Viime kaudellakin pleijarit aloitetiin tahmeasti, mutta sitten sytyttiin taistelemaan. Miksei tälläkin kaudella kävisi samoin? Kake puhuu, että on yllättynyt jos ratkaisu tapahtuu ennen seitsemättä peliä. Haluaako kake sitä että sarjasta tuleekin tasainen ja pitkä, jotta pelaajat eivät pääse leijumaan ja pelituntuma säilyy?
 

goosecock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Jeff
Kake puhuu, että on yllättynyt jos ratkaisu tapahtuu ennen seitsemättä peliä. Haluaako kake sitä että sarjasta tuleekin tasainen ja pitkä, jotta pelaajat eivät pääse leijumaan ja pelituntuma säilyy?
En tiedä onko toi sarkastinen heitto, mutta eihän mikään jengi halua pelata pleijareissa yhtään ylimääräistä peliä. Parempihan se on latautua seuraavaan ottelusarjaan, jossa tahti voi olla paljon kovempi. Levännyt joukkue voittaa väsyneen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas edessä kauden tärkein peli

On tämä kivaa kun jokainen ottelu on kauden tärkein. Jokereilla on ollut "kauden tärkeimpiä pelejä" runkosarjan viim. kierroksesta alkaen. Menestystä on tullut vaihtelevasti.

Eilen tuli todellakin kauden tärkein voitto Oulun Raksilasta. Sillähän ei ole mitään väliä, mitä Heikkilä sanoo. Se on pelkkää feikkiä vain kyllä noin kokenut valmentaja osaa sitä tehdä.

Tässä ketjussa on väitetty että Jokerit on Metropolitin varassa. Totta - puoliksi. Kyllä näissä peleissä se maalivahti on niin helvetin tärkeä. Häkkisen pitää saada itseluottamus kohdalleen ja koppeja syyskauden malliin. Eilinen peli oli jo ihan hyvä eli parempaan suuntaan ollaan menossa. Mutta silti, luottoni Häkkiseen on miljoonasti kovempi kuin Helaseen.

Ja pakko se on myöntää että kyllä valtavan taistelubuustin on Jortsu saanut iskettyä Jokereihin. Kaikki turusetvertalatdrouinit taistelevat kuin hurjapäät. Sitä on kiva katsoa.

Ja jotenkin mieltä lämmittää se, että Pakaslahti kantaa kapteenin painavaa C:tä eikä tämä **************** Helenius! Mielipiteeni Heleniuksesta voi löytää jos penkoo ketjuja joissa spekuloitiin Jokerien viime kausien joukkueita.

Ja loppuun veikkaus
Jokerit-Kärpät 1-0 ja.

92.45 1-0 Metropolit (Järventie, Valtonen) yv

Häkkinen 48 torjuntaa Bäckström 48 torjuntaa

Ja ai niin. Saarenheimo nakkaa kymmenen min. aikaisemmin kiekon käpälällään reppuun viime vuoden tapaan mutta tällä kertaa tuomarilla on silmät auki
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä pelaajien esitykset voivat sitten vaihdella maan ja taivaan välillä, kun vertaillaan runkosarja- ja pleijaripelejä. Parhaana esimerkkinä on tämä meidän janariketju Pesonen-Burre-Turunen, jonka pelaajat varmaan jokainen Jatkoaikaan kirjoittanut jokerifani ehti talven aikana haukkua moneen kertaan. Viime peleissä kyseiset herrat ovat kuitenkin olleet erinomaisia, ainakin odotuksiin nähden. Kaikkien kolmen +/-luku on +3, mikä on paras lukema jokerihyökkääjistä. Kyseisten pelaajien otteet kuvastat ehkä parhaiten Jokerien tason nousua.
 

goosecock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Jeff
No on.

Anteeksi sätti, mutta oli pakko vastata.
Juu mulla on tänään vähän pää sekasin.
Itse peliin. Jokerit on radiosta kuultuna taistellut kovaa. Pelottaa vaan Kärppien herääminen. Huominen todellakin ratkaisee paljon.
Ei kai Helge ole pelaamassa, eihän?
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oulun Kärppien nettisivulla ilmoitetaan Pyörälän ottavan todennäköisesti Viuhkolan paikan. Machuldasta ei lue sanaakaan, joten mies pelannee?
Tällöin hän menisi ilmeisesti Jokisen ja Lieversin kanssa samaan kenttään.
Kyllähän nyt tarvittaisiin kylmäverisiä ratkaisijoita ja ENNEN muuta tehoa ylivoimaan. Näihin ongelmiin saattaa löytyä osittainen ratkaisu Machuldasta.
Olisi korkea aika alkaa miehen tienata palkkaansa.

Kärppien ketjut illan peliin olisivat siis todennäköisesti Machuldan pelatessa:

Tenkrat - Pyörälä - Smyth
Jokinen - Lievers - Machulda
Aarnio - Palsola - Pesonen
Haataja - Saarenheimo - Juntunen

Faktaa tämä ei missään nimessä ole. Ennakointia vain.
Eipä tuo pahalta näyttäisi. Asennetta vaan PRKL!

Edit: lisätty Pesonen
 
Viimeksi muokattu:

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Viestin lähetti Playmaker
Jokerit on tällä hetkellä 18 pelaajan joukkue. Joukkue taistelee joukkueena ja uskoo siihen mitä tekee. Tämä on harvinainen ilmiö kun puhutaan viimeisen ~6 kauden Jokereista.
Tuo on niin totta. En muista, koska olisin ollut näin täpinöissäni ennen matsiin menoa. Ja tuohon matsiin on kuitenkin vielä reilu 24h aikaa!

Huomisen pelin tärkeyttä tässä sarjassa tuskin pystyy liikaa korostamaan. On vaan sellainen tunne, että voittajalla on melko hyvät saumat jatkoon.
 

Jacques

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Mokela

Kärppien ketjut illan peliin olisivat siis todennäköisesti Machuldan pelatessa:

Tenkrat - Pyörälä - Smyth
Jokinen - Lievers - Machulda
Aarnio - Palsola - Silvander
Haataja - Saarenheimo - Juntunen


Kai tohon Pesonen sentään mahtuu Silvanderin tilalle?
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja taas pelataan.

Jokereille loistava tilaisuus tasoittaa ottelu sarja 2-2. Jokereilta takana loistava peli keskiviikolta ja asenne kunnossa. Ketjut pysyvät varmaan samoina kuin eilenkin ja Häkkinenkin jatkaa mitä todennäköisemmin maalissa.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kärppien eväät on syöty. Vain Ilveksen eilisen kaltainen pelityyli hirveellä munkilla voi tuoda tästä voiton heille. Toki Jokerit pelaa sen verran paremmassa hurmoksessa kuin IFK, joten ei taida sekään pelastaa Kärppiä.

Onnea vaan Jokereille. Teille taisi olla loistava juttu nämä säälipleijarit. Napsahti pelit kuntoon Jypin avulla.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Machuldan pelaamisesta ei ole mitään takeita. Se, että Kärppien sivuilla ei mainita Machuldasta mitään, ei vielä tarkoita automaattisesti Machuldan paluuta.

Mutta ehkäpä Vallu olisi juuri se piristysruiske, mitä tarvitaan. Vallun pelatessa ketjut näyttää ihan kilpailukykyiseltä, ellen sanoisi jopa normaaleilta. Viuhkolan poissaollessa tarvitsemme jokaisen offensiivisen pelaajan, mikä käytettävissä on.

Päivän pessimismi on pikkasen helpottanut. Veikataan rohkeasti 1-3 meille.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Runkosarjan lopun hölmöilyt maksavat nyt

Viestin lähetti Kärpät#18
Peli on ollut sekaisin jo pitemmän aikaa. Sitä ei käy kenenkään kieltäminen. Runkosarjan lopussa kustiin itse omissa käsissä ollut runkosarjan voitto, koska pää ei kestänyt ratkaisupaikoissa.

Itse asiassa runkosarjan voiton karkaaminen Turkuun saattaa osoittautua hyvinkin tärkeäksi asiaksi jatkoa ajatellen. Kärpillä on taatusti kädet täynnä ison vaihteen silmään saaneen Jokereiden kanssa. Samalla Turkulaiset ovat päässeet huomattavasti helpommalla Bluesin ollessa kuitenkin vastustajana aivan toista luokkaa kuin Jortikan Jokerit. Vaikka Tepsin ja Bluesin sarja on vielä kesken, on todennäköistä, että TPS menee jatkoon voitoin 4-1. Vähintäänkin 4-2.

Seuraavan ottelun merkitys tulee Kärpät-Jokerit otteluparissa olemaan todella suuri. Mikäli Kärpät karkaa 3-1 johtoon, on Jokerit todellisissa vaikeuksissa ja sarjaa voi veikata oululaisille. Jos taas helsinkiläiset tasoittavat voitot, on henkinen etulyöntiasema Jokereilla.

Kun vielä Kärpillä on ollut tapana hukata voittoja viime hetkillä, saattaa kokenut Hannu Jortikka vielä hämmentää soppaa omalta osaltaan. Mediapelin mestarina hän ei ainakaan häviä Heikkilälle millään osa-alueella. Kokonaan toinen asia on, miten Jokerien pahoin rikkonainen joukkue kestää ottelusarjan rasitukset. On hyvä muistaa, että Jortikka jos kuka osaa play off-pelin metkut.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Viestin lähetti Owen
Kärppien eväät on syöty.

Voi veikkosta. Kärppien eväitä ei todellakaan ole vielä syöty. Liekö koko eväspussia vielä edes avattu :)

Todellisuus on se, että Kärpät on pelannut kolme suht kehnoa peliä, mutta johtaa silti ottelusarjaa voitoin 2-1. Se, että huonollakin pelillä tulee voittoja, on hyvän joukkueen merkki. Se tarkoittaa sitä, että joukkueessa on huimasti käyttämätöntä potentiaalia. Se potentiaali tullaan saamaan esiin vielä tämän ottelusarjan aikana. Jo perjantaina siitä tullaan näkemään maistiaisia. Luotto Kärppiin on erittäin kova. Nyt tarvitaan taisteluasennetta sekä joukkueelta että faneilta. Taidettiin hieman aliarvioida Jokereita, mutta nyt ne haihatukset on takanapäin ja alkaa todellinen taistelu neljän parhaan joukkoon pääsystä. Ei tässä olla koko kautta pelattu ja kannustettu sen takia, että luovutettaisiin heti kun Jokerit sattuu yhden voiton ottamaan. Tästä lähin taistellaan kovalla sykkeellä eikä narrit tule saamaan mitään ilmaiseksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä Kärpillä on niin loistava ja ennen kaikkea hyökkäysvoimainen rosteri, että pystyyköhän meidän A-juniorit Kanteen, Kaltevan ja Lepistön johdolla taas kerran sellaiseen puolustuspeliin, että sillä irtoaisi toinen yllätysvoitto Kärpistä. En ole siitä lainkaan varma. Yksi voitto tästä sarjasta on jo hyvä, mutta ei toki riittävä saavutus.

Nälkä kasvaa voiton myötä, mutta realismi on syytä pitää mielessä. Kärpillä on todellinen miljoonajoukkue, SM-liigan dream team, jonka maalintekotaito on aivan omassa luokassa Jokereihin nähden. Ja Jokereita haittaa vielä Jantusen poissaolo, joten kyllä venyä pitää aivan loistaviin otteisiin, jos on mieli Kärpät kukistaa. Mieli toki onkin, joukkueella on loistava ja hyvin vapautunut fiilis.

Mutta se ei yksin riitä, sillä Kärpät pesee Jokerit jokaisella alueella: maalivahtipelissä, puolustuksessa, hyökkäyksessä... Jopa valmennuksessakin. Sanokoon oululaiset mitä vaan, niin Kärppien Heikkilä on antanut sellaisen työnäytteen useamman kauden ajalta Kärppien peräsimessä, että siinä ei muu auta kuin nöyränä pokata. Heikkilä on rakentanut Kärpistä joukkueen, joka ei taivu helposti. Jos jossain, niin Jokereissa tämä on opittu.

Onneksi meni niin, että pääsin Helsinkiin välillä ja pystyn siten seuraamaan tämän ottelun paikan päällä. Toivottavasti tulee hieno kiekkoilta. Ja toivottavasti altavastaaja Jokerit jatkaisi siitä, mihin Oulussa jäi.

Jos tämä ottelu voitetaan, sitten Jokereita on vaikea enää pysäyttää!
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti cobol
Mutta se ei yksin riitä, sillä Kärpät pesee Jokerit jokaisella alueella: maalivahtipelissä, puolustuksessa, hyökkäyksessä... Jopa valmennuksessakin.

Heh, hee! Ei suinkaan sukusi ole Tanskasta? Andersseneja kenties? Nyt tulee valmennuksen osalta kauden parasta play off-tuubaa tähän mennessä. :D

Kärpillä on kentällä kiistaton etulyöntiasema, mutta nappuloita on Jokereilla liikuttelemassa Suomen paras ja kokenein voittava valmentaja, joka taatusti tietää, miten näitä pelejä voitetaan ja miten pelaajia peluutetaan. Kyllä hengellä on ennenkin otettu voitto aineesta.

Tosiasia on, että Heikkilän Kärpät hävisi runkosarjan voiton Bäckströmin loukkaantumiseen ja ennen kaikkea henkiseen velttoiluun, jota valmennus ei osannut poistaa. Otteluita hävittiin viime hetkillä aivan käsittämättömästi. Kyllä tuosta on vielä pitkä matka oikeaan voittamisen kulttuuriin niin valmennus- kuin seuratasollakin.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Runkosarjan lopun hölmöilyt maksavat nyt

Viestin lähetti Oloneuvos

Seuraavan ottelun merkitys tulee Kärpät-Jokerit otteluparissa olemaan todella suuri. Mikäli Kärpät karkaa 3-1 johtoon, on Jokerit todellisissa vaikeuksissa ja sarjaa voi veikata oululaisille. Jos taas helsinkiläiset tasoittavat voitot, on henkinen etulyöntiasema Jokereilla.

Tässä parissa huomisen matsin voittaja vie koko potin, veikkaanpa. Nyt mitataan vahvasti esim valmennusta. Siinä Jortsun näytöt ovat viileät.

Ei yksin riitä, että valmentajat psyykkaavat toisiaan lehtien palstoilla ja omiaan pukukopeissa. cobol hoitaa vastustajien kannattajien osalta 'postinsa' täällä. Paha hemmo.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Huhhuh. Olipahan esitys keskiviikkona, mutta se pitää nyt nollata ja lähteä taistelemaan samanlaisella hengellä perjantainakin. Burström, Pesonen ja Turunen ovat pelanneet todella pirteästi ja näyttää siltä, että tästä ketjusta tulee olemaan vielä hyötyä jatkopeleissä. Metro on sama vanha taikuri, joka tekee kentällä lähes mitä huvittaa. Tuntuisi muodostavan Valtosen ja Drouinin kanssa kelpo ketjun. Vertalakin, mitä nyt radiosta on tultu kuultua ja kommenteista luettua, on parantamassa otteitaan. Oivallinen parivaljakko Pakaslahden kanssa. Myös Latvala on uskaltautunut vetämään kiekkoa ja heti on tulostakin syntynyt, hienoa. Mutta.. Riittääkö kokemattomien pakkien taidot toistamiseen torjumaan Kärppien liukkaan hyökkäyskaluston? Paha sanoa, se jää nähtäväksi. Se lienee kuitenkin selvää, että tämän ottelun voittaja on vahvoilla jatkoa silmällä pitäen. Oli se sitten Jokerit, tai Kärpät.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti cobol

sillä Kärpät pesee Jokerit jokaisella alueella: maalivahtipelissä, puolustuksessa, hyökkäyksessä... Jopa valmennuksessakin.

Heh heh. Vai pesee Heikkilä Jortsun. On tainnut pohjoisen tytöt sumentaa cobolin ajattelun täysin. Tai sitten huumoritajusi on hieman liian korkealentoista, ainakin mulle. Eiköhän cobolkin normalisoidu, kun palaa takaisin keikaltaan.
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti cobol

Mutta se ei yksin riitä, sillä Kärpät pesee Jokerit jokaisella alueella: maalivahtipelissä, puolustuksessa, hyökkäyksessä... Jopa valmennuksessakin. Sanokoon oululaiset mitä vaan, niin Kärppien Heikkilä on antanut sellaisen työnäytteen useamman kauden ajalta Kärppien peräsimessä, että siinä ei muu auta kuin nöyränä pokata. Heikkilä on rakentanut Kärpistä joukkueen, joka ei taivu helposti. Jos jossain, niin Jokereissa tämä on opittu.
Maalivahti pelissä Kärpät on ainakin viellä edellä. Puolustus asetelma on mielestäni aika tasan. Kummaltakin puuttuu oikeastaan todellinen puolustuksen johtohahmo. Hyökkäyksessä Kärpät on edellä. Mutta kyllä valmennuksessa Jokerit on parempi, tätä ei tarvitse edes perustella.

Harmi että huomisen päivän TV-Ottelu on Lukko-HPK.
Jokerit-Kärpät peli olisi kruunannut koko perjantai illan, mutta pitää tyytyä siihen mitä saa.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kärppien eväät on syöty.
Jep jep, ajatelkaa vain, että Kärppien eväät on syöty. Kärpät ei voi keskiviikkoa alemmas vajota, joten tästä on vain yksi suunta. Lisäksi umpisurkeiden esitysten jälkeen Kärpillä on ollut tapana pelata seuraava ottelu melko vakuuttavasti. Nyt kun joukkue huomasi, että ei tällä pelillä voittoja enää tulekaan, niin luulenpa että vaihteita on pari pykälää lisää perjantaina.

Keskiviikkona Kärpät pääsi kaksi kertaa maalin tappiolta helposti tasoihin eka erässä. Kopissa ensimmäisellä erätauolla monen takaraivossa jyskytti ajatus siitä, että ekan erän taso riittää voittoon. Jokeri kopissa taas sisuunnuttiin entistä enemmän kahdesta tasoituksesta ja siinäpä se pelin ratkaisu sitten olikin. Joka tapauksessa luotan siihen, että tästä eteenpäin näemme vahvasti taistelevan Kärppä lauman.
 

Iceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Re: Re: Runkosarjan lopun hölmöilyt maksavat nyt

Viestin lähetti Senior
Tässä parissa huomisen matsin voittaja vie koko potin, veikkaanpa.

*klip*

Viestin lähetti Senior
cobol hoitaa vastustajien kannattajien osalta 'postinsa' täällä. Paha hemmo.

Ensimmäisessä kohdassa kiteytyy huomisen pelin tärkeys. GWB :tä lainatakseni: "make no mistake about it".

Toinen kohta, njooh..... Wickeeeed!
Näinhän sen pitää mennäkin, meillä "tavallisilla" kannattajilla on se paha vika että kirjoitamme yleensä sitä mitä ajattelemme. Ei taktisesti fiksua. Jos oikein tarkkaan lukee viestejä niin "vastapuolelta" on erotettavissa pientä propaganda&disinformaatio -osastoa myöskin?

Jos kokeillaan riisua laseja pois nenänpäältä niin eikös karu tulos ole se, että Kärpät on materiaalissa edellä selkeästi, Jokereilla saattaa olla henkinen etu? En lähtisi keulimaan Jokereita ennakkosuosikiksi tähänkään matsiin vain sen takia että Jokereilla on henki päällä.

Materiaali on rajallinen, ei sillä voida ihmeitä saada aikaan ottelusta toiseen. Aika harvoin lotossakin voittaa, edes pienempiä voittoja.

Nyt ei Kärpät leiju, he antavat kaikkensa ja koittavat poikkaista tämän ilman ylimääräisiä pelejä. Jalkeille saataavien pelaajien taitotaso ohittaa kokonaisuutena reippaasti Jokereiden vastaavan.

Tästäkin huolimatta uskon Jokereihin; ylivoimaista vihollista vastaan tulee annettua kaikkensa - joskus lotto osuu kohdalle ja se riittää.

Hymiöitä saa sijoitella taas tarvitsemiinsa paikkoihin.

EDIT: jos jonain päivänä oppisi kirjoittamaan.....
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Cobol puhuu asiaa

Tenkrat, Palsola, Mikkola, Smyth, Machulda voi voi, on siinä Kanteella ja Kaltevalla pysäyttämistä.

Tosin Jokereilla on henki päällä samaan tapaan kuin kaksi vuotta sitten (ei siitä sen kauempaa ole, veljet), mutta Kärpät heräsi varmasti viimeistään keskiviikkona.

Ja jos muutaman päivän takaisia, itsevarmuutta pursunneita Kärppä-viestejä tutkii, niin todennäköisesti Jokerit voitti kuin voittikin Oulussa a) Jortikan ja Jokerien mediapelin b) Jortikan Pyörälälle puhtaasta taklauksesta puhuman pelikiellon ja c) Cobolin propagandan takia. Ja nehän ovat vain vääryyksiä ylivoimaisen mestarisuosikin voittojen esteenä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kyllä Kyllä. Nyt kun oikeastaan on eka peli, että tunteet ovat vähän laantuneet ja kärppäfanitkin ovat maanpinnalla niin kas kas. Tappelua yritetään näköjään väkisin saaha pystyyn huonoilla provoilla:) Eipä siinä.. hienoahan se on ku täällä jauhetaan paskaa:) .. Kovasti on semmonen kutina, että jokerit hoita tän pelin varsinkin kun katsoo royn heittämiä kenttiä. Mistä muuten noi ongit vai oliko se puhdas arvaus? Toisaalta siinä vois olla sitä samaa voimaa, mitä jokereillaki eli tuolla kalustolla ei voi enää olla takki auki kenelläkään. Kaikki positiiviset fiilikset on kyllä ny karanneet kärppien osalta.. Taino, jos tosiaan lievers pelaa smythin ja tenkin välissä niin siinä on kyllä tiettyä potentiaalia, mikä saa mielen jopa vähä paremmaksi. Siis on hienoa, että on 2 voittoa alla, mutta kun joka pelissä Jokerit on ollu pelillisesti edellä niin ei se paljo lupaa jatkolle. Paremmalla siis huonommalla tuurilla vois olla 0-3... oisko pelkästään yhestä iskusta kiinni ettei ole.. kuka tietää

On siinä muuten jokereiden puolustuksella MIkkolassa pitelemistä ja varsinkin Machuldassa(prkl ku alkaa olla (100 000€?) floppi lähellä).. Kyllä muaki pelottas.. Palsolaki nykykunnossa viel.. huhhuh
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös