Mainos

4 Nations Face-Off

  • 27 035
  • 157
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Ylihuomenna julkaistaan siis joukkueet. Rakentelin muutaman päivän palapeliä muista maista ja tässä kokoonpanot joihin päädyin.

Kanada.

Jordan Binnington, St. Louis
Adin Hill, Vegas
Logan Thompson, Washington

Evan Bouchard, Edmonton
Cale Makar, Colorado
Josh Morrisey, Winnipeg
Alex Pietrangelo, Vegas
Travis Sanheim, Philadelphia
Shea Theodore, Vegas
Devon Toews, Colorado

Connor Bedard, Chicago
Anthony Cirelli, Tampa Bay
Sidney Crosby, Pittsburgh
Matt Duchene, Dallas
Brandon Hagel, Tampa Bay
Nathan MacKinnon, Colorado
Brad Marchand, Boston
Mitchell Marner, Toronto
Connor McDavid, Edmonton
Brayden Point, Tampa Bay
Sam Reinhart, Florida
Mark Scheifle, Winnipeg
Mark Stone, Vegas


Yhdysvallat.

Connor Hellebuyck, Winnipeg
Jake Oettinger, Dallas
Jonathan Quick, New York

John Carlson, Washington
Brock Faber, Minnesota
Adam Fox, New York
Quinn Hughes, Vancouver
Charlie McAvoy, Boston
Jaccob Slavin, Carolina
Zach Werenski, Columbus

Matt Boldy, Minnesota
Kyle Connor, Winnipeg
Jake Guentzel, Tampa Bay
Jack Hughes, New Jersey
Jack Eichel, Vegas
Clayton Keller, Utah
Dylan Larkin, Detroit
Auston Matthews, Toronto
J.T. Miller, Vancouver
Jason Robertson, Dallas
Tage Thompson, Buffalo
Brady Tkachuk, Ottawa
Matthew Tkachuk, Florida


Ruotsi.

Filip Gustavsson, Minnesota
Jacob Markstrom, New Jersey
Linus Ullmark, Ottawa

Rasmus Andersson, Calgary
Jonas Brodin, Minnesota
Rasmus Dahlin, Buffalo
Mattias Ekholm, Edmonton
Gustav Forsling, Florida
Victor Hedman, Tampa Bay
Erik Karlsson, Pittsburgh

Mikael Backlund, Calgary
Jesper Bratt, New Jersey
William Eklund, San Jose
Joel Eriksson Ek, Minnesota
Filip Forsberg, Nashville
Wiliam Karlsson, Vegas
Adrian Kempe, Los Angeles
Elias Lindholm, Carolina
William Nylander, Toronto
Elias Pettersson, Vancouver
Lucas Raymond, Detroit
Fabian Zetterlund, San Jose
Mika Zibanejad, New York
 
Viimeksi muokattu:

Yari Curry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat , Huuhkajat ja Susijengi
Suomen puolustuksen osalta +/- tilasto näyttää ihan kohtalaiselta. 6 pakkia on kuitenkin plussalla . Heiskanen tällä hetkellä jopa +10. Puolustuksen puolustuksen osalta en siis huolissani. Lähinnä peliä tekevien puolustajien ohuus versus muut on se missä jäädään paljonkin


Tossa kun katseli Florida-Carolina peliä niin tuli mieleen, että onko Sebastian Aholla jotain pientä loukkaantumisen tynkää kun oli vähän aran tuntuinen? Onhan Barkov jäätävän kova, mutta parhaimmillaan Aho myös dominoiva ja tällä hetkellä tämän yhden pelin otatuksella hän näyttää hivenen heikolta. Ei pisteiden valossa nyt mitään katastrofia. Lähinnä mietin että Aho-Teräväinen molemmilla hivenen pettymys kausi ja jos heidät pistää yhteen niin mitenhän mahtaa käydä. Yhteinen kemia kuitenkin tärkeä, joten ehkä Barkov heidän kanssaan samassa kentässä voisi saada ihmeitä aikaan
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tässäpä omat hahmotelmani turnaukseen osallistuvien maiden joukkueiksi:

Suomi

Artturi Lehkonen-Aleksander Barkov (C)-Mikko Rantanen (A)
Roope Hintz-Sebastian-Aho-Mikael Granlund (A)
Erik Haula-Anton Lundell-Kaapo Kakko
Eetu Luostarinen-Jesperi Kotkaniemi-Joel Armia
Patrik Laine

Miro Heiskanen-Esa Lindell
Niko Mikkola-Rasmus Ristolainen
Olli Määttä-Henri Jokiharju
Juuso Välimäki

Juuse Saros
Ukko-Pekka Luukkonen
Kevin Lankinen

- Hyökkäyksessä 13. hyökkääjäksi valikoitui Patrik Laine, joka terveenä ollessaan ja tasonsa löytäessään ennen kisoja nousee tietenkin ylemmäksi tuossa rosterissa. Vaihtoehdot hänet tilalleen olivat Eeli Tolvanen ja Teuvo Teräväinen, mutta Laineen potentiaalia kuitenkin toista luokkaa ja siksi hän mukaan. Olisihan tuosta voinut Joel Armian paikkaakin miettiä enemmän, mutta kuitenkin tuo sinne kokoa ja vääntövoimaa toisella tapaa kuin Tolvanen ja Teräväinen.
- Puolustuksessa top-6 on tässä vaiheessa aika selvä, ja seiskapuolustajaksi nousi Juuso Välimäki Jani Hakanpään sijasta ihan vain jälkimmäisen kyseenalaisen terveystilan vuoksi.
- Maalivahtiosasto selkeä kuten myös roolitus heidän välillään.

Ruotsi

Adrian Kempe-Elias Pettersson-William Nylander
Jesper Bratt-Mika Zibanejad-Filip Forsberg (A)
William Eklund-Joel Eriksson-Ek-Lucas Raymond
Mikael Backlund-William Karlsson-Elias Lindholm
Richard Rakell

Victor Hedman (C)-Gustav Forsling
Rasmus Dahlin-Adam Larsson
Jonas Brodin-Erik Karlsson (A)
Hampus Lindholm

Filip Gustavsson
Linus Ullmark
Jacob Markström

- Hyökkäyksessä nähdäkseni nuo Backlundin, Rakellin ja Eklundin paikat voisivat mennä toisellakin tapaa. Backlundin otin mukaan tuomaan kokemusta, aloitustaitoa ja alivoimapelaamista. Rakell mukaan kokemuksen, rightin kätisyyden ja laukauksensa vuoksi. Eklund on vielä nuori ja siihenkin voi olla halua tuoda kokeneempi pelaaja tilalle, mutta kuitenkin erittäin hyvä alkukausi johdatti tähän hahmotelmaan mukaan. Paikkoja sieltä kärkkyy noiden tilalle Fabian Zetterlund, Alexander Wennberg, Gustav Nyquist ja miksei myös Ruotsin tulevaisuuden top-2 sentteri Leo Carlsson.
- Puolustuksessa vaikein valinta oli Adam Larssonin ja Rasmus Anderssonin välillä, mutta lopulta Larsson ajoi edelle kokemuksensa, fyysisisyytensä ja varmemman puolustuspään pelaamisensa vuoksi. Toinen heistä sinne kuitenkin tarvitaan ettei Karlsson jää ainoaksi rightin pakiksi. Hedman, Dahlin ja Karlsson vastaavat kiekollisesta pelaamisesta kuitenkin siinä määrin ettei Anderssonille ole niin suurta tarvetta siellä.
- Mikäli Hampus Lindholmia ei katsota riittävän pelikuntoiseksi tässä vaiheessa, niin hänen tilalle sitten Mattias Ekholm.
- Maalivahtikolmikko Suomen tavoin täysin selkeä, mutta Ruotsilla roolit avoinna. Kukin noista voi nousta ykköseksi ja taasen jäädä kolmoseksi. Gustavsson ollut alkukaudesta paras, joten siten hän ykkösenä omissa papereissa juuri nyt.

Kanada

Matt Duchene-Connor McDavid (A)-Mitchell Marner
Brad Marchand-Sidney Crosby (C)-Nathan MacKinnon
Brandon Hagel-Brayden Point-Sam Reinhart
Travis Konecny-John Tavares-Mark Scheifele
Mark Stone

Josh Morrissey-Cale Makar
Shea Theodore-Alex Pietrangelo (A)
Morgan Rielly-Devon Toews
Evan Bouchard

Adin Hill
Jordan Binnington
Stuart Skinner

- Hyökkäykseen odotetusti tunkua ihan riittämiin ja valinnat viimeisistä paikoista hyvin vaikeita. Hagel ja Konecny eivät itsellä varmasti olisi kuukausikaan takaperin vielä olleet rosterissa mukana, mutta erinomainen kauden alku siivittää heidät tässä vaiheessa mukaan rosteriin. Duchene ja Tavares eivät tunnu olleen monien papereissa mukana rosterissa, ainakaan säännöllisesti, mutta kumpikin maajoukkueveteraaneja aiemmista arvoturnauksista ja pelanneet oikein vahvat alkukaudet. Siten kumpikin ansaitsee paikkansa rosterissa. Duchene edelleen joukkueen nopeimpia luistelijoita ja pysyy hyvin siellä McDavidin kyydissä mukana. Tavares taas sitten Crosbyn ohella tuosta rosterista ainoa erinomaisen tason aloittaja ja siinä roolissa siten tärkeä palanen joukkuetta.
- Ylimääräiseksi hyökkääjäksi tässä vaiheessa sitten Mark Stone, joka selvemmällä terveystilanteella kyllä menisi kolmoskenttään sitten (jolloin Reinhart siirtyisi ykköseen Duchenen tilalle tai neloseen Scheifelen tilalle). Vaihtoehtoina sitten tietenkin nämä Kanadan tulevaisuuden supertähdet Connor Bedard ja Macklin Celebrini, ja toinen heistä hyvin voisi nousta siihen tilalle haistelemaan tunnelmaa ylimääräisenä hyökkääjänä mikäli Stone (tai joku muu) ei ole kisojen aikaan pelikunnossa. Nick Suzuki ja Anthony Cirelli myös oikein vahvoja ehdokkaita tuossa tapauksessa.
- Steven Stamkosille ei löydy roolia ja pelipaikkaa, ja lisäksi alkukausi uudessa joukkueessa ollut todella heikko, joten näistä maajoukkueveteraaneista hän jää ulkopuolelle.
- Puolustuksessa ilmeisesti jotain huhuja Travis Sanheimin mukanaolosta valittavassa rosterissa, mutta ei omissa papereissa menisi tuonne. Bouchardin otin sinne seiskapuolustajaksi, koska takana loistava viime kausi, kemiaa ylivoimalla McDavidin kanssa, ja koska on se kolmas rightin kätisyyden pakki sinne. Vaihtoehtoina hänen tilalleen tarjolla myös Noah Dobson, Colton Parayko, Aaron Ekblad, MacKenzie Weegar ja Dougie Hamilton, mutta valinta kuitenkin itsellä olisi Bouchard. Sanheimia taas sitten vaikea ottaa kenenkään noiden neljän leftin kätisyyden pakin tilalle, ja muutoinkin hänen edelleen laittaisin Jacob Chychrunin.
- Kanadan maalivahtiosasto on suoraan sanoen täysi katastrofi ja ylivoimaisesti kisojen heikoin, sekä samalla myös tämän joukkueen suurin ja oikeastaan ainoa heikkous. Jos yli .900 torjuntaprosentilla vähintään 10 peliä pelanneita veskareita on ainoastaan Cam Talbot, Logan Thompson, MacKenzie Blackwood ja Darcy Kuemper niin ei siinä hirveästi laatuvaihtoehtoja ole. Noistakin vielä kaksi parhaillaan loukkaantuneiden kirjoissa. Vanhojen meriittien, etenkin pudotuspeleistä kertyneiden, pohjalta siten valikoitui tuo kolmikko tähän itsellä mukaan tuotaviksi maalivahdeiksi.

USA

Kyle Connor-Auston Matthews (C)-Jack Hughes
Brady Tkachuk-Jack Eichel-Matthew Tkachuk
Jake Guentzel-Dylan Larkin (A)-Matt Boldy
Tage Thompson-Vincent Trocheck-Alex Tuch
J.T. Miller

Quinn Hughes-Adam Fox
Zach Werenski-Charlie McAvoy (A)
Jaccob Slavin-Brock Faber
John Carlson

Connor Hellebuyck
Jake Oettinger
Jeremy Swayman

- Hyökkäyksen syvyydestä kertoo se ettei vaikka maalipörssin top-5 sijoilla majaileva Cole Caufield mahdu mukaan tuohon rosteriin. Sieltä löytyy kuitenkin maalintekovoimaa ihan riittämiin että hänet voi jättää ulos rosterista. Samoin ulkopuolelle jäi Clayton Kellerin, Alex DeBrincatin ja Jason Robertsonin kaltaisia pelaajia. Jälkimmäinen ihan vain heikosti sujuneen alkukautensa johdosta. Teki mieli mahduttaa Adam Lowry tuonne neloskentän sentteriksi, on omassa roolissaan erinomainen kuitenkin, mutta ei nyt saanut mahdutettua mukaan vaan. Miller ehdottomasti kolmen ensimmäisen kentän pelaaja pelikunnossa ollessaan, mutta hänen kohdalla liikaa kysymysmerkkejä parhaillaan. Silti mukaan rosteriin ja sitten vaan uutta pelaajaa tilalle, jos ei kisojen lähestyessä vielä ole tehnyt paluuta kaukaloon.
- Alex Tuch mukana neloskentässä roolituksen vuoksi, sopii sinne tuomaan kokoa, vauhtia ja av-pelaamista, ihan eri tavalla kuin Caufield, DeBrincat, Robertson tai Keller. Siellä on kuitenkin laidoilla liian paljon samankaltaisia pelaajia ja liian vähän laadukasta puolustuspelaamista, joten piti siksi vähän miettiä roolitustakin. Tuch ja myös Trocheck siksi mukaan tästä syystä tuon nelikon sijasta.
- Puolustus on erinomainen kauttaaltaan. Seiskapakiksi valikoitui Carlson tuomaan jatkuvuutta edellisistä parhaat vs. parhaat-arvoturnauksista, muutoinhan siellä ei ole yhtään viime World Cupissa tai Olympialaisissa (2014) USA:n rosterissa mukana ollutta pelaajaa. Lisäksi onhan Carlson pelannut vahvan alkukauden liigan kärkipäässä majailevan yllättäjäjoukkueen ykköspakkina, eli ihan näytöiltäänkin on paikkansa edelleen ansainnut.
- Kisojen kaksi parasta maalivahtia löytyy USA:n rosterista, ja kolmaskin taistelisi tasapäisesti ykkösmaalivahdin roolista Suomen ja Ruotsin rostereissa, ja Kanadan rosterissa olisi selkeä ykkönen. Kanadan joukkueeseen sieltä kävelisi myös usea ulkopuolelle jätetty veskari (John Gibson, Joseph Woll, Anthony Stolarz, Dustin Wolf, Joey Daccord) jopa mahdolliseksi ykkösveskariksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mistä kaikkialta huominen Suomen joukkueen julkistus näkyy? Ainakin Ruutu+ Urheilu tilauksella klo 21:00 alkaa joku ohjelma. Myös NHL Networkin puolella pitäisi joku lähetys olla?

"Suomen ja Ruotsin joukkue julkaistaan klo 21 Suomen aikaa NHL Networkin suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa maailmanlaajuisesti. Yhdysvaltojen ja Kanadan joukkueet puolestaan julkaistaan keskiviikon NHL-kierroksen otteluita edeltävässä lähetyksessä Sportsnetillä ja TNT:llä klo 1.30 torstain puolella Suomen aikaa."
 
Mistä kaikkialta huominen Suomen joukkueen julkistus näkyy? Ainakin Ruutu+ Urheilu tilauksella klo 21:00 alkaa joku ohjelma. Myös NHL Networkin puolella pitäisi joku lähetys olla?

Tuo NHL Network näkyy suoraan NHL.comin kautta käsittääkseni eli sieltä ainakin voi ilman mitään Ruutu+-tilauksia katsella.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tuo NHL Network näkyy suoraan NHL.comin kautta käsittääkseni eli sieltä ainakin voi ilman mitään Ruutu+-tilauksia katsella.

Kts vinkistä.

Löytyi ilmainen Ruutu+ Urheilu kokeilujakso joten sillä mennään:

  • Ruutu+ Urheilu ilmainen kokeilujakso 0 €
  • Ruutu+ maksuton kokeilujakso 0 €
  • Ruutu+ Ei mainoksia maksuton kokeilujakso 0 €
Yhteensä:0 €
 

Rocco

Jäsen
Aho-Barkov-Teräväinen
Lehkonen-Hintz-Rantanen
Maccelli-Granlund-Laine/Tolvanen
Luostarinen-Lundell-Kakko

Siinä se on.
Jos Suomi pelaa tällä tavalla, eli ei tee kolmen huippusentterin ympärille kolmea hyvää ketjua, tämä on todella hyvä ketjukoostumus kahden kärkiketjun osalta. Aho on kolmikosta paras pelaamaan laidalla.

Itse toki ottaisin Joel Armian ja Erik Haulan tuomaan lisää kahden suunnan voimaa, ja jättäisin vielä Kakon ja Maccellin kasvamaan korkoa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Huhuja suht hyviltä lähteiltä Kanadan joukkueesta:



Jos ei twiitti näy, niin tässä olisi Kanadan joukkue:
Reinhart - McDavid - Marner
Marchand - Crosby - MacKinnon
Hagel - Point - Stone
Bennett - Cirelli - Konecny
Jarvis

Toews - Makar
Theodore - Pietrangelo
Morrissey - Parayko
Sanheim

Binnington
Hill
Montembeault

Maalivahdit ja puolustus olisivat niin kuin moni on olettanutkin ehkä Paraykoa lukuunottamatta. Hyökkäyksessä olisi enemmän yllätyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös