3x3 kiekko olympialaisiin?

  • 4 948
  • 29

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
IIHF:n uusi puheenjohtaja on ehdotellut, että 3x3 kiekko voisi olla hyvä saada mukaan olympialaisiin. Perustelee sillä, että uusissa kiekkomaissa voi olla vaikeempi saada 25 pelaajan joukkueita kasaan, kuin pienempiä, joilla sitten 3x3 kiekkoa voisi pelata.
Joo sinne vaan Nigel Dawes, Antti Pihlström ja Michal Jordan pelaamaan, kun eivät oikeaan turnaukseen pääse.

Ihan kuolleena syntynyt idea. Mistä ensinnäkin pelaajat? Ja kaipa alkuun pitäisi saada 3x3 kiekolle jokin sarja pystyyn, jotta moista voisi edes harkita.

Kas kun ei Faselin seuraaja ehdottanut että ratkaistaan pelit suoraan rankkareilla, niihin riittäisi kaikilla pelaajat ja olisi vielä saumatkin!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kyllähän IIHF:n puheenjohtajan pitää katsoa asiaa enemmän globaalista näkökulmasta ja siksi pidän hänen avaustaan ihan perusteltuna. Tietenkään nyt Pekingin kisoihin ei vielä millään ehdi mukaan, mutta siitä eteenpäin sitten kaikki on varmaan mahdollista.

Jotkut ovat täällä kantaneet huolta siitä, että eihän tuota muotoa pelata vielä missään, mutta jos IIHF lähtee asiaa tosissaan ajamaan, niin tuskin tulee jäämään siitä kiinni. Pohjois-amerikassahan piti tuollainen 3x3 sarja lähteä käyntiin, mutta korona taisi nekin suunnitelmat vesittää toistaiseksi. Suomessakin kokeiltiin yksi pre-season turnauksen verran tuota, mutta siinäkin finaaliturnauksen lässähtäminen vei varmaan intoa jonkin verran asian ympäriltä. Ja onhan se varmaan täällä koti Suomessakin sellainen tilanne, että nyt jokunen vuosi täälläkin korjaillaan koronan aiheuttamia ongelmia, ennenkuin mitään uusia avauksia tulee.

Sitten on kysytty myös, että mistä pelaajat? Eli oletetaanko, että maailmassa ei riittäisi normi olympiaturnauksen lisäksi (12 maajoukkuetta) pelaajia osallistumaan kisoihin toiseen turnausformaattiin? Meinaa itse uskoisin, että jo pelkästään Suomesta riittäisi varmaan pelaajia usean joukkueen edestä, jos siis avautuisi ainutlaatuinen mahdollisuus pelata olympialaisissa, vaikka se olisikin vain 3x3 jääkiekkoa. Kanadasta riittäisi sitten varmaan "ylimääräisiä" pelaajia jokaiselle maailman valtiolle. Aivan varmasti innokkaita osallistujia löytyisi mukaan pienemmistäkin maista.

Tietenkin joku voi sitten sanoa, että ei pelaajat tuollaiseen lähde, kun ei ole ihan täysin sama laji, mitä pelaavat normisti. No sellaisille ihmisille voikin sitten todeta, että ette varmaan kauhean tarkasti seuraa olympialaisia. Meinaa siellä on useampi laji, joissa olympiaformaatti poikkeaa lajin normaalista muodosta.

Ja jos IIHF olisi tässä liikkeellä nimenomaan lajin globaalin kasvun näkökulmasta, niin voisihan tuohon mahdolliseen 3x3 olympiaturnaukseen tehdä sellainenkin rajoite, ettei siihen saa osallistua sellaiset maat, jotka ovat jo normi jääkiekon puolella joskus voittaneet olympiaturnauksen tai maailmanmestaruuden. Jos tätä sääntöä sovelletaan myös siten, että edelliset 3x3 voittajat estetään osallstumasta, niin jokaisissa kisoissa olisi sitten aina uusi voittaja. En kyllä sitten tiedä, mahtuuko tuollainen rajoite olympialaisten arvoihin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo voitaisiin pelata koripallon tapaan samaan päätyyn ja vaikka vankilasäännöillä. Saataisiin työttömyysuhan alla oleville tappelijoille taas hommia kaukaloon.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Hyvä ratkaisu olisi pelata olympikiekko 10 pelaajaa ja 2 maalivahtia kokoonpanoilla ihan tavallista lätkää. Näin pienet maatkin saisi ok joukkueet kun tempo ei olisi tärkeintä ja esim. pohjoisamerikkalaisten ja pohjoismaiden peli näyttäisi todella ihanalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös