28.11.02 To Tappara - Lukko

  • 3 577
  • 43

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
1-0 Ekan erän jälkeen. Tappara näköjään myllyttänyt aika pahasti. Positiivista on se että Lukolle ei vielä ole tullut jäähyä.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
jaaha ja 2-0 tappara vie.. laukaukset kaantyivat lukolle toisessa erassa, mut maalia ei saatu. 10 minuuttia jaljella ja usko taitaa loppua taalta tahan.. PAITSI ETTA HANCOCK KAVENSI 2-1!!!

viela on toivoa kaantaa peli kotiin.. aikaa on paljon. ainakaan nollille ei tappara meita saanut!
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Höh 2-1, harmi ettei Porkka saanu lopussa sisään :(

Pettymys on kova, ei tapparantasoselle joukkueelle saa antaa pisteitä kun samoista sijoista taistellaan.

Taas ollaan sitten viivan alapuolella mutta toivottavasti hifk kaatuu seuraavaksi.
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Joo, kyllähän tämä nyt jäi hampaankoloon.. :/ ehkä sitten ensikerralla..

Risto Reipas meinasi taas syödä mikrofoninsa kun esim. Porkalla oli vissiin todella hyvä paikka laitaa peli tasoihin..harmi ettei nyt tullut sitä viimeisen minuutin tasoitusta..

Paikalla olijat saavat sitten kertoa enemmän..

Lauantaina on sitten HIFK vastassa ja sinne on bussikin lähdössä "poikia" kannustamaan.. hiton kalliit on muuten siellä liput! Oulun reissu maksoi saman verran..

Cipolla se jaksaa yllättää..kun taas oli jo maitojuna asemalla niin mies se tekee maalin ja taas odotellaan seuraavaa junaa..
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo. Eipä voi sanoa että olisi ollut mitenkään yllättävä lopputulos tämä.

Ripan selostuksen mukaan Vehanen lahjoitti Tapparalle avausmaalin ja Lehto samoin Lukolle tuon ainokaisen, eli nyt nuo nukahdukset menivät tasan. Paikkoja oli Lukolla ainakin pelin lopussa vaikka kuinka, mutta kun ei niin ei. Koivistokin tuhrasi toisessa erässä avopaikan syöttämällä, eli ei kulje Koivistolla, ei.

Pelin nähneet varmaan kertovat sitten tarkemmin.

Tiukkoja ovat pelit ja sarjataulukko kans. Nyt ollaankin sitten jo play off-viivan alapuolella, mutta lauantaina on taas mahdollisuus korjailla tilannetta.

Ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja vaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Lukko oli liikkeessä perässä reilut 50minuuttia ja vain lopussa sai todellista painetta Tapparan päähän. Muutama vastahyökkäys lähti hyvin ja Lukon avauspeli on tähän mennessä parasta mitä olen liigassa nähnyt, voi toki olla että myös Tapparan huonoutta, mutta Lukko pelaa hyvin koko kentän alueella avatessaan peliä ja syöttää nopeilla ja tarkasti kiekon heti kärkeen(kuten pitääkin). Siihen sitten tosiaan Lukon hyvät asiat jäivätkin, jos ei siis viimeistä 5-6minuuttia lasketa. Tuomarista ei jaksaisi kitistä, mutta ei jaksaisi myöskään katsella tuollaisi pillipiipareita. Aivan arvalla lähti taas pelaajat jäähylle. Selviä jäähyjä jäi viheltämättä ja taas aivan oudoista lähti jäähylle. Yleisesti Lukko hyötyi linjasta(joka siis oli suunnilleen vuorotellen jäähyt), koska sen liike oli jäljessä Tapparan vaastaavaa ja se joutui enemmän koukkimaan ja sitomaan.

Cipolla kävi kokoajan kierroksilla ja jos tuomarilla olisi ollut linja, olisi miestä viety ensimmäisessä erässä 2-3 kertaa jo jäähylle. Onhan se kiva ettei taklauksista saa jäähyä, mutta kun mies taklaa kiekottomia. Lyhyt esimerkki, kiekko on kulmassa tulossa viivalle ja Tapparan puolustaja lähtee kiekkoa vastaan, kiekko ehtii vasta toiseen kulmaan saakka, kun Cipolla taklaa kädet ylhäällä Tapparan pelaajaa, joka siis on menossa ottamaan kiekkoa. Paljon selkeämpää kiekottoman pelaajan estämistä ei voi olla. Lukon kannalta kyllä yleisesti tuosta miehestä enemmän haittaa, kuin hyötyä, jos tuomari siis vain on jatkossa hereillä niin mies istuu turhia jäähyjä ja paljon.

Lopussa sitten Venäläinen arvottiin jäähylle ei mistään ja sen aikana Lehto yritti purkaa hyökkäystä mutta osui Lukon pelaajaan, josta kiekko kimposi maalin eteen ja ilmasta tyhjiin pääsi Cipolla laittamaan. Lehdon maali, mutta virheitä sattuu. Kummatkin maalivahdit olivat muuten tasaisen varmoja ja Lukolla on ainakin Vehasen pelatessa maalivahtipeli kunnossa.

Tapparan pelaajille lähes kaikille antaisin puhtaat paperit, erityismaininnoin Pirnes hyvä peli, Bisset hieno syöttö maaliin, Lehto hyvä maalissa, juuri tuota varmuutta on kaivattu. Ja Kossu pelasi tosi vahvan pelin, harmi ettei saanut maalia vain aikaan. Kentät olivat hyvin kasassa, mutta yhden muutoksen tahtoisin. Alanen vilttiin ja Mäkkäri tilalle, kolmonen vaatisi vähän voimaa ja Alanen ei oikein ole missään Mäkiahoa parempi. Muuten kentät olisivat erinomaiset.

Tästä on hyvä jatkaa. Lukolle ennustan kyllä playoffpaikkaa, sen verran hyvin pakka on yleisesti kasassa.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Radio Suomen selostuksen mukaan "Tappara saa kiittää onneaan ja kaikkia mahdollisia jääkiekon jumalia voitostaan, sillä niin lähellä Lukon tasoitusmaali oli..."

Harmittaa, totta kai, mutta saman tien täytyy muistaa, että ainakaan minun kaavailuissani Tappara ei kuulu niihin joukkueisiin, joilta Lukon PITÄISI pystyä nappaamaan pisteitä vieraissa (olkoonkin, että Tapparan peli ei ole ollut sitä, mitä olen odottanut). Lukko voitti Tapparan kotona niin kuin pitikin.

Yhteen maaliin jäämisestä huolimatta Lukolta pirteä esitys ja taas kerran on mahtava lukea vastustajan kannattajien kommentteja, kuten eagle edellä jopa kehuu Lukkoa (huom. myös play-off-ennuste). Vastaavia positiivisia lausuntoja ovat aiemmin antaneet jo Kärppä- ja Jokerifanit.

Eli ei muuta kuin samalla reseptillä eteenpäin, kyllä tästä vielä hyvä tulee. Otteluohjelma lupaa, että joulutauolle lähdettäessä Lukko on vankasti viivan yläpuolella...
 

jarppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti eagle
Tapparan pelaajille lähes kaikille antaisin puhtaat paperit, erityismaininnoin Pirnes hyvä peli, Bisset hieno syöttö maaliin, Lehto hyvä maalissa, juuri tuota varmuutta on kaivattu. Ja Kossu pelasi tosi vahvan pelin, harmi ettei saanut maalia vain aikaan. Kentät olivat hyvin kasassa, mutta yhden muutoksen tahtoisin. Alanen vilttiin ja Mäkkäri tilalle, kolmonen vaatisi vähän voimaa ja Alanen ei oikein ole missään Mäkiahoa parempi. Muuten kentät olisivat erinomaiset.
Mun mielestä 1. kenttä oli lähes koko pelin aivan yössä. Tarvainenkin taisi olla enemmän naamallaan kun pystyssä. Tapparan oikeestaan ainoa kunnolla toiminut kenttä oli 4. kenttä, joka on pelillisesti ollut jo pitemmän aikaa hyvä. Kaikkien ketjujen peli menee väkisin kulmiin, mutta nelonen pääsee kulmista esiin hyvällä liikkeellä ja "röyhimisellä". Bisset tosiaan syötti komeasti maalin, mutta siihen se sit jäikin. Tomin vois laittaa vaikka Alfien seuraks Ahmoihin. On siinä meillä armoton sniper...

Sit meidän ylivoimasta. Mä en edelleenkään voi käsittää ettei sitä 4. kenttää voida edes kokeilla ylivoimassa. Miksi sinne on pakko aina kerta toisensa jälkeen laittaa Janne & co. kun se ei kertakaikkiaan toimi. Yleensä peliä ei saada edes vastustajan päätyyn, jos saadaan niin lauotaan ilman maskia tai yritetään perhana kuljettaa se kiekko maaliin.

Odotin Blues pelin jälkeen vähän erilaista tapparaa, mutta ei niin ei. Toisaalta liiga on tällä hetkellä erittäin tasainen ja erot joukkueiden välillä pieniä. Jokainen joukkue pystyy tekemään vastustajan pelin todella vaikeaksi (esim. Jokerit-Pelicans). Lukko paransi loppua kohden ja Tapparalla oli hieman onneakin matkassa. Onneksi se onni hymyilee välillä meillekkin.
 
Viimeksi muokattu:

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Mielestäni kaikin puolin kelpo matsi. Vaikka Tapparankin sivujen raportti matsia haukkuu. Mielestäni pelissä oli kyllä yritystä molemmilla enemmän kuin tarpeeksi. Kun kaksi tasaista joukkuetta (kuten lähes kaikki tässä liigassa) iskee vastakkain, on pelistä vaikeaa saada kaunista. Taistelua kuitenkin riitti.

Ensimmäiset minuutit katseltiin, kunnes Kukin maali herätti kirvesrinnat. Lukon "kakkosaloittaja" nukkui ruususen unta ja Kuki sai nousta rauhassa kohti maalia suoraan aloituksesta. Osuman jälkeen Tappara veivasi loistavia paikkoja, joista olisi voinut pelin jo ratkaista. Varsinkin Venäläinen x2 ja Kossu hukkasivat miljoonan taalan paikat.

Toista erää Tappara hallitsi vielä hienokseltaan, vaikka torjunnat muuta kertovatkin. Tapparan saamista maalintekopaikoista kudit menivät yli, ohi tai tolppaan (Saravo), joten Vehaselle ei sen takia paljon torjuntoja kertynyt.

Kolmas erä oli tasapaksua vääntämistä Pirneksen maaliin saakka. Osuman jälkeen Tappara alkoi varmistelemaan ja tietäähän miten siinä käy. Ote Lukolle ja omaan päähän painimaan. Sitten ikävä virhe, josta maali. Syyttäisin kuitenkin enemmän kenttäpelaajia kuin Lehtoa, sillä siinä oli muilla parikin purkupaikkaa, mutta kun piti lähteä yrittämään vastahyökkäystä. Tämäkö on sitä nöyrää puolustuspelaamista? Lukko sai parhaat paikkansa viimeisellä minuutilla, mutta Tapparan johto kesti.

Kentän paras ketju oli (jälleen kerran) Tapparan nelonen. Kuki, Mäkinen ja Kossu olivat loistavassa vireessä. Jos Kossu pelaa jatkossa, kuten tänään, alkaa maaleja syntyä takuuvarmasti.

Tapparan ja ehkä pelin paskin ketju oli kirvesrintojen ykkönen. J.Ojanen on aivan yössä. Ja kun Janne on yössä, vaipuu Jussikin turhuuteen. Kuvaa "tähtiemme" tasoa hyvin se, että Venäläinen oli selvästi ketjun paras lenkki.

Barkov alkaa päästä vihdoin omalle tasolleen ja nyt voisi Jannen laittaa kolmosen sentteriksi. Sasha johtamaan ykköstä ja laidoille Tarvainen ja Bissett, jotka osaavat laittaa limpun sisään. Nyt Barkovin syötöt menevät hukkaan, kun Alanen ja Uhlbäck tuhrivat paikkoja.

Eli tekisin ketjut: Bissett - Barkov - Tarvainen, Venäläinen - Pirnes - M.Ojanen, Uhlbäck - J.Ojanen - Alanen, Kossu - Kuki - Mäkinen.

Tapparan puolustus toimi hyvin, ja vastaavalla puolustamisella Ässät kaatunee, jos hyökkäys saisi edes kolme osumaa.

Lukosta voisi sanoa sen verran, että tuolla pelillä joukkue tulee ottamaan vielä paljon pisteitä. Uskon, että varsinkin Äijänsuolla Lukko pesee lähes kaikki. Ja vieraistakin on pisteitä luvassa, sillä puolustus on hyvin paketissa ja vastahyökkäykset lähtevät terävästi. Ja mikä tärkeintä, syötöt osuvat kohdalle, eikä metrin eteen tai taakse, kuten Tapparalla tällä hetkellä.

Ajattelin kyllä vähän kitistä Lukon mailahäirinnästä ja estämisestä, mutta olkoon. Tätähän tämä SM-liiga nykyään on, ja noita koiruuksia harrastavat kaikki.....Jopa Bluuussi....

Nyt on Tapparan tärkeintä saada pinnoja, ja hoitaa joukkue turvallisesti viivan yläpuolelle. Peli paranee pikkuhiljaa, kun itseluottamus nousee voittojen myötä.
 

jarppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Keyman
Eli tekisin ketjut: Bissett - Barkov - Tarvainen, Venäläinen - Pirnes - M.Ojanen, Uhlbäck - J.Ojanen - Alanen, Kossu - Kuki - Mäkinen.
Tollaset ketjut saataisi jopa toimia. Barkovin maagiset syötöt ja peliäly valuvat nykyisessä ketjussa kyllä auttamatta hukkaan. Varauksin voisi kokeilla Mäkkäriä Bissetin tilalle. Ei ole Tomppakaan heiluttanut viime peleissä verkkoa. On armottoman hidas ja pehmeä.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti eagle
Kentät olivat hyvin kasassa, mutta yhden muutoksen tahtoisin. Alanen vilttiin ja Mäkkäri tilalle, kolmonen vaatisi vähän voimaa ja Alanen ei oikein ole missään Mäkiahoa parempi.

Alanen on helvetisti Mäkiahoa parempi luistelija ja huomattavasti parempi pelaaja puolustamaan. Hyökkäyspään avuissa Mäkkäri on parempi, mutta ei pääse käyttämään niitä kunnolla huonon liikkeen takia.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En kyllä tiedä tuosta Alasen luistelusta. Omassa päässä kyllä Mäkkäriä parempi on. Mielestäni kritiikki Mäkiaho kohtaan on ollut kohtuutonta, mies pelannut ihan kelpopeliä, jos vaikka Bissettiin vertaa(tosin ilman maaleja, mutta niin Tomppakin viime aikoina). Taklata tosin mäkkäri saisi enemmän. Kossusta voisi ottaa mallia. Niin ja jos Rautakorpi tämän päivän esityksen perusteella Kossun tiputtaa ensi ottelussa pois, niin voi että. Voisikin ottaa jokainen pelaaja mallia miten käytetään hyödyksi näytönpaikka, kun kentälle kunnolla pääsee.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Liityn tähän porukkaan joka on siirtämässä Barkovia ykköseen. JOjanen kylmästi kolmoseen kun mitään ei tapahdu. Eilenkin nähtiin muutaman kerran että Barkov alkaa "yllättäen" heräilemään kun päivät lyhenevät. Niinhän siinä aina käy. Barkovin "sokkosyötöt" menevät aivan hukkaan kolmosessa. Tarvaisen kanssa on homma toiminut aikaisemminkin. En jaksa uskoa, että Alanen ja Uhlbäck pystyvät hyödyntämään Barkovin aivoituksia.

Kossu oli yllättävän hyvä. Kuitenkin saisi käyttää järkeään välillä. Karvaahan se hyvin ja polkee samaa vauhtia kun pikaluistelijat, mutta välillä tuntuu että järki seuraa kolme potkua miehen jäljessä. On se välillä niin päättömän näköstä.

Tarvaista on muuten pakko kritisoida. Miehellä on ilmeisesti aika syvällä luuytimessä tuo kahvaaminen. Onko jäänne Jypin ajoilta vai mistä, mutta ei sitä ole mukava katsoa.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
STT

"Ottelun paras ketju oli Lukon Oman kylän pojat -projektin selkärankanakin tunnettu Quinn Hancockin trio, jossa laidoilla pelasivat Matti Kaipainen ja maalin viimeistellyt Jason Cipolla. "
-STT-

Missä vaiheessa STT on saanut toimittajan joka uskaltaa ilmaista omia ajatuksiaan? Enpä muista lukeneeni yhtään kyseisen uutistoimiston kiekkouutista jossa olisi juuri ottelupöytäkirjan selostuksesta poikettu.

Auts!
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
STT

Ja missä pelissä ko. henkilö yleensä on ollut? EI tuo ketju kahden ensi erän aikana ollut muuta kuin jaloissa Tapparan pyörittäessä. Samaan nauruun voi laittaa tuon Radio Suomen (oliko Röppänen?) "Onneaan kiittelyn". Lukko saa kiittää onneaan, ettei kahden erän jälkeen ollut taululla 5-0 -lukemat.

Mutta saahan mielipiteitään esittää.

Aikaisemmin ketjussa mainittu Lukon kakkosaloittaja oli maajoukkueeseen kutsuttu Sami Torkki.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: STT

STT:n keskiviikkoisen "raportin" mukaan muuten Blues-pelissä Tapparan parhaimmistoon kuului mm. Pekka Sarasvuo.
 

Ukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelistä jotain pieniä havaintoja,lähinnä Cipollaa seurasin kun sitä ollaan potkimassa poijes.no olikan ekoja vaihtoja kun kyseinen kaveri lähtee laidalta nousee, menee Tapparan sinisen yli ja sitten...jarrutus(?).. joku orpo syötty yritys ja Tapparan pakki työntää Jasonin laitaan ottaa kiakon poijes.Ajattelin että ei jumalauta.Mutta kun peliä tuli katottua enemmän niin tuntu että kaikki Lukon hyökkäykset on samanlaisia..tai toinen oli että kiekko ristikulmaan ja perään.

Myöhemmin Jason yllätti positiivisesti tuntu aina että kun kentän pieninkaveri(?) taklaa Tapparan pelaajaa niin kaveri kaatuu ;) ja muutenkin järjesti pari hyvää maalintekopaikkaa,eli hyvä pelisilmä on.Mutta tais hävitä kaikki kaksinkamppailut kulmissa.

Markus Jämsästä vielä sen verran että luistin tuntuu liikkuvan mutta siihen sitten jääkin yritystä löytyy mutta kun se ei aina riitä.
Ja se Porkan paikka lopussa..HUH HUH oli aivan varma että siellä lepää Pahin hyvästä syötöstä mutta jostain se Lehto sai mailasa väliin prkl.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kaippa ne kaatuu, kun Cipolla taklaa vain kiekottomia. Minäkin kaataisin Eric Lindrosin jos pääsisin taklaamaan, kun Lindros ei voisi sitä ollenkaan odottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös