2004-2005 Katastrofin syyt !?!

  • 7 121
  • 38

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Nyt kun Bluesin tämä kausi voidaan virallisesti kuitata päättyneeksi, on aika mielestäni pohtia, mikä tai mitkä asiat johtivat tämän kauden pettymykseen.

Kulunut kausi 2004-2005, oli K-Espoolle/Bluesille historiallisen huono. Vain ensimmäisellä kaudella K-Espoo sijoittui Sm-Liigassa kymmenettä sijaa huonommaksi. Silloin painittiin pienillä resursseilta ja edellytyksiä ei juuri korkeammalle ollut. Budjettiin ja odotuksiin nähden kulunut kausi on ehdottomasti Espoon liigahistorian huonoin.

Ennen kuin mietitään, ensi kauden kuvioita on mielestäni tehtävä surutyö tämän kauden osalta. Tämän kauden konttaukseen on toki monia syitä ja niistä on keskusteltu jo monessa ketjussa, mutta varsinaisesti ei niitä ole käyty vielä yksittäisessä ketjussa läpi.

Mikä sitten meni pieleen? Miksi omat ja muiden odotukset alittuivat taas monin verroin?

Joukkueen epäonnistumisen siemenet kylvettiin jo kesäharjoittelukaudella. Pelaajat eivät sitoutunut harjoitteluun parhaalla mahdollisella tavalla ja fysiikkapuolen harjoittelu oli aika vähäistä. Tämä siivitti hyviin otteisiin kesän harjoituspeleissä, mutta on varmaan tärkeä selittäjä sille, kuinka usein joukkue on vaikuttanut täysin väsyneeltä ottelun lopussa ja menettänyt tärkeitä sarjapisteitä ottelujen lopussa vastustajan kääntäessä pelin itselleen Bluesin alun hallinnasta huolimatta.

Juhlavuosi 20 –v ! Markkinointi ja ponnistelut?

Tässä kohdin on eroteltava ex ja nykyisen toimarin aika. Kuitenkin kokonaisuudessaan juhlavuoden nostetta ei onnistuttu hyödyntämään. Typerät paitahärdellit ja juhlaottelumainokset olivat aivan ala-arvoista toimintaa. Peliesityksiin ei tämä puoli hirveästi ole vaikuttanut, mutta yhteistyökumppaneihin sitäkin enemmän.

Pelisysteemin puute

Oliko sitä? Joukkueelle ei koko kautena onnistuttu luomaan sille sopivaa pelityyliä. Ketjujen ja pelaajien roolitus, jäi täysin epäselväksi. Tästä kohdin voidaan sanoa valmennuksen epäonnistuneen täysin. Joukkueen puolustuspeli oli koko kauden järkyttävän heikkoa. Viisikon etäisyydet olivat ihan perseestä ja paine vastustajan kiekolliseen pelaajaan on ollut ihan olematonta. Ainoa mikä on toiminut tällä kaudella kohtuullisesti, on ollut suunnan vaihdot ja pelin kääntäminen. Hyökkäys on ollut todella tehotonta ja ylivoima on ollut heikkoa.

Henkinen kantti

Joukkueen henkinen kantti on myös ollut surkea. Siitä kertoo karua kieltä tilasto, kahden perättäisen kolmen pisteen voiton puuttumisesta koko tämän kauden osalta. Jostain syystä hyvä onnistuminen yksittäisessä pelissä esim. Kärppiä vastaan, ei ole kantanut seuraavaan otteluun vaan pelitaso on suorastaan romahtanut. Syitä tähän on mielestäni joukkueen jprofiilipelaajien puutteessa. Joukkueessa ei ole ollut kunnollista liideriä ja monet joukkueen pelaajista ovat olleet pelisuorituksilta todella ailahtelevia.

Valmennus on myös epäonnistunut pitämään joukkueen hereillä koko 60 minuutin ajan. Tuntuu kun ei olisi ollut mitään keinoja käytettävissä joukkueen herättämiseen otteiden lamaantuessa. Henkiseen kanttiin on vaikuttanut varmasti myös organisaation sisäiset ongelmat ja niistä seuranneet muutokset. Liikaa niille ei saisi ainakaan loppukaudesta laittaa painoa.

Joukkueen pelaajahankinnat

Olin, itse toiveikas ennen kauden alkua on taas helppo huomata olleensa väärässä. Ruuttu teki tälle kaudelle useita virhe hankintoja. Hänen arvionsa oli, että NHL lakko ei kestä koko kautta. Siitä oletuksesta pidettiin Espoossa kiinni aivan liian pitkään.

Tämän kauden vahvistuksilla ei onnistuttu paikkaamaan joukkueen suurinta ongelmaa, eli taidon puutetta. Jan Calounin lähdön myötä kiekollisen taidon puute joukkueessa kärjistyi edelleen, mutta korvaajiksi hankittiin kanukki rouhijat Williamsia ja McClean. He eivät tänne soveltuneet pelityylillisesti ja heille asetettu rooli oli väärä.

Lehtinen ja Niskanen olivat puolustuksen odotetut hankinnat. He epäonnistuivat muun joukkueen mukana täysin. Tästä ei varmaan voida syyttää yksin Ruuttua. Kyllä heistä olisi pitänyt saada enemmän irti.

Mitä mieltä muut Jatkoaikalaiset ovat mieltä tämän kauden synkkyyteen johtaneista tapahtumista? Voidaanko syitä edes löytää? Ovatko ne edes järkiperäisiä vai vaivaako meitä Matti Merran langettama mystinen kirous, jota ei päästä pakoon edes miehiä vaihtamalla.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti Kiekko-Antti
Pelisysteemin puute

Oliko sitä? Joukkueelle ei koko kautena onnistuttu luomaan sille sopivaa pelityyliä. Ketjujen ja pelaajien roolitus, jäi täysin epäselväksi. Tästä kohdin voidaan sanoa valmennuksen epäonnistuneen täysin.
Minusta tämä oli yksi ydinkohta. Se ei ollut kuitenkaan pelkästään valmennuksellista, vaan joukkueen rakentamisessa ei ollut roolistusta ajateltu tarpeeksi. Tässä syytän kyllä Ruuttua rankasti. Nopeasti ajatellen roolitusta saattoi olla pelaajahankinnoissa, mutta kummankin rapakon takaa hankitut pelaajat eivät sitä pystyneet lainkaan odotetusti toteuttamaan. Siihen päälle kesken kauden valmentaja, joka ei ole nykysuomalaiseen peliin tottunut.

Pelityylin puute vaikutti selvästi myös yleisöön. Ei paljon huvittanut lähteä katsomaan, kun ei tiennyt mitä on tulossa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Valmennus.

Kaksi katastrofia, Virta ja Rautakallio vahvistettuna semi-katastrofi Laukkasella.

Tolla materiaalilla olisi pitänyt mennä paaaljon pidemmälle mutta siinä vaiheessa kun Alanko ja Haakana pelaa YV:tä viivassa Niemisen, Ahosen ja Tumpelon kanssa niin voidaan suurella todennäköisyydellä sanoa että penkin takana on ollut aika hiljaista.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kirjoitin tuossa jo pitkän viestin, mutta palvelimen ylikuormitus kadotti sen bittiavaruuteen. Lyhyesti kuitenkin viestin sisältö olisi seuraava.

Antin pohdinta on hyvää. Tämä kausi on nyt tässä, mutta siitä on opittava. Etsittävä oikeat syvällä olleet syyt katastrofaaliseen tulokseen ja opittava niistä.

Joukkueen sisäistä asioista en tiedä, huhuja en halua alkaa todeksi väittämään ja syyskaudella en nähnyt yhtään peliä, kun olin kaukana muualla. Siksi en näihin ota kantaa. Haluaisin nostaa kuitenkin esiin kaksi asiaa, jotka näkyivät mielestäni katsomoon asti.

Pelillisesti kevätkaudella joukkueesta näkyi itseluottamuksen puute. Ei löytynyt sitä tekijää, joka olisi avannut henkisen lukon kunnolla. Maila puristaa, onnistumisia ei tule, oravanpyörä on valmis. Hetkittäin tuli voittoja, mutta ne eivät kantaneet tarpeeksi, kun jo seuraavassa pelissä tuli kuokkaan. Rentous oli kateissa.

Lisäksi joukkue ei pelannut Bluesille. Junnut olivat lähes ainoita, joista näkyi ylpeys pelata Bluesin puolesta. Blues ei sytyttänyt edes omaa joukkuetta, saati että olisi sytyttänyt muualla. Toivoisinkin, että jatkossa pelaajien motivaatio pelata juuri Bluesissa pitäisi olla joku muu kuin isompi tilipussi tms. Jos hävitään, sen pitää vituttaa. Ei itsensä tai menetettyjen bonuksien vuoksi, vaan sen vuoksi, että Blues kannattajineen ansaitsee jotain muuta. Jonkinlainen ylpeys nimenomaan Bluesin ja Bluesin kannattajien vuoksi pitäisi olla. Missä kireässä v*tutuksessa tulleet ylilyönnit? Missä viimeinen puristus joukkueen eteen? Missä peli-ilo, joka näkyy pikkupoikamaisena virneenä naamalla, kun vastustajaa on kyykytetty? Missä tunne? Jossain muualla kuin kentällä.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Olen samaa mieltä, että kyllä valmennus saa kantaa aika ison vastuun tämän kauden flopista. On totta, että materiaali ei ollut kovin hyvä, mutta kyllä sillä olisi 8 joukkoon pitänyt yltää.

Mielestäni yksi kauden pettymyksistä oli myös omien junnujen peliesitykset. Ennen kauden alkua odotin läpimurtoa erityisesti Immoselta ja Tukoselta. Sitä ei tullut. Sen sijaan molemmat taantuivat viime kauden tasosta. En tiedä oliko syynä taantuneisiin otteisiin valmennuksessa, vai oliko kyseessä vain kehityksen pieni takapakki joka on nuorelle pelaajalle aika yleinen.

Valmentajat ovat selitelleet huonoja peliesityksiä organisaation muutostilalla. Ei se varmaan asioita ole helpottanut, mutta kun päätökset ensi kauden toimijoista oli jo tehty eivät esitykset parantuneet yhtään. Ei sen taakse voi päätään työntää.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Kausi oli kaikin puolin todella huono koko Bluesilta, ei vain joukkueelta, vaan myös organisaatiolta. Ihmeellistä pelleilyä mediassa, surffailevia NHL-apuja, epäonnistuminen joukkueen kokoamisessa(kädet puuttuivat, joka näkyy heti maalimäärissä), runkopelaajien profiilittomat esitykset... Ja tähän kun lisätää vielä junnut, joilta on odotettu paljon, mutta jotka eivät ole onnistuneet tekemään läpimurota tai nousemaan avainpelaajien asemaan joukkueessa.

Toivon, että ensi kauden joukkue koottaisiin harkitusti ja roolitettaisiis oikein, nyt kun siellä on takana henkilöt, jotka sen pystyvät tekemään. Nyky-Bluesin keskinkertaisia rivimiehiä ei kannata pitää, jos tilalle on mahdollista saada parempi. En tiedä sitten, eikö Bluesissa ole tähän mennessä osattu, haluttu tai pystytty tekemään sitä, mutta nyt se pitää tapahtua. Kaikenmaailman Elomot, Hurmeet ja kumppanit ovat roikkuneet mukana tarpeeksi kauan. Nyt olisi myös aika onnistua ulkomaalais vahvistusten kanssa. Paikkoja heille on neljä, ja minkälaisia sitten kannattaisi hankkia, riippuu tietenkin muun rosterin tilanteesta, mutta ainakin 1-2 kädellistä, taitavaa kaveria olisi saatava(Jan Caloun, Ladislav Kohn olisi loistava) ja heitä täydentääm muutama kovaotteinen nikkari.

No, ei mene enää kaua, kun voidaan taas alkaa spekuloida enemmän erilaisia Bluesia koskevia siirtoja ja huhuja.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti Emilio
tähän kun lisätää vielä junnut, joilta on odotettu paljon, mutta jotka eivät ole onnistuneet tekemään läpimurota tai nousemaan avainpelaajien asemaan joukkueessa.
On odotettu kyllä mutta millainen mahdollisuus heille on oikeasti annettu? Kuinka monta minuuttia esim Jarkko Immonen pelasi ylivoimaa? Tai muualla kuin neloskentässä? Tukonen oli ainoa jolle edes välillä annettiin mahdollisuus, muuthan Rocky laittoi kolmannessa erässä vilttiin vaikka pojat olisivat pelanneet kuinka hyvin tahansa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Edellä mainittiin jo monia syitä, mutta yhtä asiaa olen kahden viime kauden aikana miettinyt.
En tiedä millainen persoona kahden viime kauden kapteeni on, mutta ei hän ainakaan ole ollut sellainen johtaja, jonka vaikutus olisi katsomoon asti välittynyt.
Jos katsoo Ville Niemisen vaiktusta Tapparaan, niin saa jotain käsitystä siitä, millainen kapteeni/johtaja joukkueessa pitäisi olla.
Kahden viime kauden aikana ei ole joukkueesta noussut esiin ketään tälläistä persoonaa.

Kaiken muun korjattavan lisäksi ensi kaudelle olisi hyvä korjata myös tämä liiderin puute.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Itse syytän luonnollisesti Suomen geopoliittista asemaa, Fidel Castroa, Turkua, turkulaisia, sadekesää, viinan veroalea ja mustanaamiota, Euroa, Ranskalaisia viinejä.

Oma osansa on ollut myös: Joe Sakicilla, Joe Sakicin mailoilla, Hurmeen alkukauden loukkaantumisella, Sibyllan hodareilla, Lapin Kulta oluella ja ZOOMin asuinpaikkakunnalla (Kuopio).
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mielestäni kuvaavaa tästä kaudesta oli neloskentän peluutus, lähes joka matsissa Pihlström ja kumppanit oli ehdotonta parhaimmistoa mutta heidän otteitaan ei koskaan palkittu lisääntyneellä peliajalla.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Onneksi nämä Jasserin hylkimät junnut ovat A-nuorien mukana.
Tämän illan saldo tähän mennessä Immonen 2+1 ja Töykkälä 1+2.
Mitä noille peliaikaa antamaan, kun on laittaa kentälle Teemu Elomo.
 

molari

Jäsen
Katasfori kylvettiin jo silloin, kun päätettiin, että Hantta saa jatkaa ja sitten liian myöhäisten fudujen ja erinäisten sekoilujen jälkeen Jasserista tuli the Man, kun joku John Smith ei viitsinytkään valmentaa. Ehkä Jasseri on saanut liikaakin paskaa niskaan, toisaalta toteemipalmu olisi pystynyt (lähes) samaan.

Rosteri kasattiin todella puukätiseksi, millään osa-alueella ei ollut erityisiä vahvuuksia, paitsi tilinauhassa. Ns. ulkomaanavut epäonnistuivat taas, Kohnia lukuunottamatta. Ylösen varaan laskeminen oli totaalinen virhe.

Ex-toimarille ei kelvannut Williams, eikä moni muukaan, ilman Williamsia (ja Lankkua) Ässät olisivat luultavasti Bluesin tai Saipan paikalla. Kokelaiksi saatiin sitten 2 myöhäispuberteetistä kärsivää kaveria.

Edelleen ex-toimari "tiesi", että NHL alkaa, joten mitäs sitä vahvistuksia hankkimaan. Ribeiro sitten saatiin - liian myöhään - homma olisi voinut kääntyä uuteen kuosiin, jos Ribis ja ja "oikea" pakki olisi saatu ajoissa jengiin.

Vaikka Pena on ehkä juntein lätkän parissa pyörivä kaveri ja sopii HIFKin brandyyn yhtä hyvin Bluesin slogani "taitoa ja tunnetta" oli kaverilla munaa ottaa riski ja kasata voittava rosteri, saman teki Lukko, jne., meidän ex-tj ei uskaltanut. Ei se tietysti poista sitä tosiseikkaa, että palikat oli jo sekaisin ennen kautta, mutta kielii se ammattitaidottomuudesta ja luovuttamisesta.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
omistaja vastaa

Huomo omistaja -> surkea hallinto -> tuhoisa johto -> puuttuva valmennus -> negatiivinen motivaatio, tahto, halu, kyky, usko, osaaminen.

Eli kyllä se omistajasta lähtee tuon organisaation kuvatuksen vetelän paska vellominen edestakaisin.

Kaikki mikä näkyy kentällä on vain seurausta ylempää komento/hallintoketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Läpi koko organisaation on paistanut osaamattomuus. Vertaisin
Chrisua lähinnä Soneran Relanderiin. Ei hajuakaan siitä, mitä pitäisi tehdä, ei ammattitaitoa eikä tilanneälyä lainkaan. Vain valtava kunnianhimo vailla mitään eväitä, millä sitä voitaisiin muuntaa menestykseksi.

Valmentajavalinnat ovat olleet lähinnä naurettavia. Erilaisia kokeiluvalmentajia ja has been- ja never will be-suheltajia.

Nyt vaikuttaisi siltä, että tulevia vuosia varten katastrofista on
opittu, sillä organisaatioata on tuuletettu melkoisesti.

Nyt on ammattilaisten aika! Odotan mielenkiinnolla Heikkilän sopimuksen julkistamista ja organisaation pelaajavalintoja.

Tämän vuoden katastrofiin nähden olen tyytyväinen, jos ensi
kaudella ollaan runkosarjassa kuuden joukossa. Se on realistinen
tavoite. Jos pleijareissa tulee välieräpaikka, tavoite ylitetään roimasti. Tämä on realismia.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse näen tämän Rautakallio/Virta-syyttelyn hitusen toisinpäin kuin jotkut täällä. Jos katsotaan tuloksia näiden kahden aikana, niin myönnettävähän se on, että sysipaskoja ovat kummatkin. Eroa on kuitenkin siinä, että Virran aikana joukkueella oli edes jonkinlainen pelisysteemi ja pelaajat tiesivät mitä heidän kentällä tulee tehdä. Ei se nätin näköistä ollut, mutta oikeanlaisella materiaalilla jopa hanttakiekko olisi saattanut olla tuloksekasta.

Virran suurimmaksi ansioksi luen kuitenkin junnujen eteenpäin ajamisen. Esimerkiksi Immonen, Töykkälä ja Pihlström pelasivat säännöllisesti ylivoimaa alkukaudesta Virran ollessa puikoissa. Jasserhan ei tätä uskaltanut tehdä, vaan iski näitä Hurme&Tumpelo-duojaan jatkuvasti kakkos-yv:hen.


Itse syytän tästä kaudesta vain ja ainoastaan johtoporrasta. Etenkin nimiä Ruuttu ja Rautakallio kantavat miehet saavat katsoa peiliin pitkään ja hartaasti, mutta tuskin sitä tekevät. Ruuttu vetänee päiväkännejään Selinin kanssa ja Grogi tekee mitä tekee. Ties vaikka "valmentaisi" Hifkiä ensi kaudella, saisi ainakin komediaa tuonne Nuurdenin matseihinkin.

Meikäläisellä on ainakin tullut jo niin korvista ulos tämä kausi, etten sen kummemmin jaksa syitä kerrata. Ne ovat selvät ja kaikkien nähtävillä. Koska koko johto vaihtuu kuitenkin ensi kaudeksi, on näitä turha enää kaivella.

Ensi kaudella uusin voimin, tämän kauden toimijoita ei tule ikävä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Epäonnistuneet pelaajahankinnat
Tehoja jäi puuttumaan Niskaselta, Lehtiseltä, Wilsonilta ja MacLeanilta. Työsulkupelaajat ja sotkut. Viimeisimpänä Grogin löytö Ruotsista, Muir.

Valmennus
Jälleen kerran lähdettiin "toivotaan toivotaan" -valmennuksella liikenteeseen ja tilalle otettiin jo kerran fudua Espoosta saanut partasuti. Molemmissa epäonnistuttiin. Laukkanen on ollut yksi Espoon liigahistorian suurimmista vitseistä. Jätkä ei yhtään ole sydämellä mukana, hävittyjen matsien jälkeen ekana naureskelemassa käytävillä ja huhujen mukaan joulutauolla haukkunut joukkueen pystyyn ja sanonut ettei tämä joukkue mene pudotuspeleihin. Kivitys ja ulos. Meni Laukkasen krediitit pelaajanakin tuossa samalla minun silmissä.

..peluutus
Aivan käsittämätöntä, jos juniorit olivat "kuumina" niin heidät palkittiin kolmannessa erässä penkkikomennuksella. Kun taas takuukylmät Elomo-Hurme-Nieminen veti kovia minuutteja ylivoimalla. Olen edelleen sitä mieltä että Lehtinen on puolustajistamme se kädellisin, mutta häntä ei ole taas ylivoimassa näkynyt moniin viikkoihin. Kun taas Muir, Haakana ja Määttä pelaavat vakiominuutteja ylivoimassa.

Toimitusjohtajan sotkut
Ottamatta kantaa huhujen paikkaansa pitävyyteen, mutta pakostihan tuollaiset vaikuttavat joukkueeseen edes jollain tavalla. Negatiivisesti.

*********

Katsaus kauteen 2005-2006

Epäonnistuneet pelaajahankinnat
- Nyt tätä tehtävää tekemässä kaksi henkilöä, toistaiseksi huhuissa pyörinyt muutama takuuvarma (Voutilainen, Williams) ja yksi takuufloppi (Louhi).

Valmennus
- Kari Heikkilä, Petri Matikainen ja Kimmo Kiuru. Summanen myös mukana tiettävästi.

..peluutus
- Pakko uskoa Heikkilän & co taitoihin.

Toimitusjohtajan sotkut
- Toivottavasti Lintusen kaapista ei paljastu luurankoja.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Blues olisi saattanut jollain lailla menestyäkin, mikäli Kolanos ei olisi tehnyt ohareita. Virta ja Jasseri olivat siinä mielessä hankalassa tilanteessa, että joukkueesta puuttuivat ratkaisijat. Viimeinenkin (Caloun) lähti joukkueesta, kun ei tullut toimeen Ruutun kanssa.

Tämä kausi ei kuitenkaan missään mielessä ollut katastrofi, vaan parasta mitä Bluesille voi tapahtua. Tämä siis pitkällä tähtäimellä. Vihdoinkin organisaatiossa on oikeita hemmoja oikeilla paikoilla. Amatööriorganisaatiosta on tullut ammattilaisorganisaatio.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Viestin lähetti Hartza
Blues olisi saattanut jollain lailla menestyäkin, mikäli Kolanos ei olisi tehnyt ohareita.

Tästä olen kyllä vahvasti eri mieltä. Asennevammainen surffailija ei oikein vakuuttanut, edes taidoiltaan. Teki kyllä pisteitä, mutta oli samaa sarjaa Malonen kanssa. Eikä tainnut olla edes kauhean kiinnostunut pelaamisesta. Ja olikos se Alanko, kun jossain haastattelussa sanoi, että Kolanos ei ollut joukkuepelaaja, eikä häntä jäädä kaipaamaan.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kolanos ei todellakaan ollut lähellekkään niin hyvä mitä Ribeiro on. Ilman Kolan feidausta ei oltaisi koskaan päästy nauttimaan Ribeiron taiteiluista. Tänäänkin kaveri napauttanut hyvät tehot.
Ainoa hyvä asia Bluesin loppukaudessa on ollut Ribeiro ja jonkinlainen taisteluasenteen löytyminen, mikä ei kyllä sitten rittänyt mihinkään.

Tällä valmennuksella, kuka oikeasti uskoi, että Blues nousisi playoffseihin?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Fakta on kuitenkin se, että Blues napsi eniten pisteitä juuri Kolanoksen pelatessa joukkueessa. Kolanoksen ensimmäinen peli oli 27.10 ja viimeinen 11.12. Alla olevasta linkistä voi käydä toteamassa, että samaan ajankohtaan ajoittui Bluesin tuloksellisimmat pelit tällä kaudella.

Bluesin ottelut kaudella 2004-2005
 

trap

Jäsen
Viestin lähetti Hartza
Fakta on kuitenkin se, että Blues napsi eniten pisteitä juuri Kolanoksen pelatessa joukkueessa. Kolanoksen ensimmäinen peli oli 27.10 ja viimeinen 11.12. Alla olevasta linkistä voi käydä toteamassa, että samaan ajankohtaan ajoittui Bluesin tuloksellisimmat pelit tällä kaudella.

Bluesin ottelut kaudella 2004-2005

Näinhän se on. Olen miettinyt, että playoffs - paikka olisi voinut olla lähempänä jos Kolanos olisi jatkanut, vaikka minunkin mielestäni Ribeiro on parempi pelaaja.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Tommy
Haetaan nyt jotain positiivista tästäkin illasta; emme olleet tämän kauden suurin katastrofi.


Emme olleet, mutta Blues oli. Ei Hifkin tippuminenkaan niin kämmi ollut, sillä Lukko nyt kuitenkin on ihan oikeasti hyvä Joukkue. Eikä tuo Hifk kovin huonoa kiekkoa Aran kanssa pelannut. Paniikkinappulaa kun painaa, saattaa vain joskus käydä noinkin.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei ole Lukko mikään pikkuseura. Uskoisin Lukon laittaneen tämän kauden jengiinsä reilusti enemmän rahaa kuin Blues.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Pienen mietintätauon jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että syyt olivat:

- Huono valmennus (lähtien huonosta lihashuollosta, muuten en keksi selitystä kaudesta toiseen jatkuville lihasvammoille ja jatkuen aina pelitilanteisiin reagointiin)
- Huono johto (huonosti kasattu joukkue. Ei esim. huippumaalivahtia)

Näillä kahdella selitetään jo aika paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös