Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Näin koronan aikana ja pelien ollessa tauolla olisi mukavaa tietää teiltä arvon palstatoverit omia tämän firman lempi ulkolaisia 2000-luvun alusta. Hienoja listoja ja tarinoita odotellessa. Sen verran kovia ulkkareita ollut SaiPan nutussa. Esim. Lintner ja Zaborsky jäivät uupumaan omalta listalta.

Oma top 10:
  1. David McIntyre
  2. Chad Rau
  3. Frank Banham
  4. Kristian Kudroc
  5. Shayne Toporowski
  6. Vladimir Machulda
  7. Brian Salcido
  8. Cody Kunyk
  9. Rob Zepp
  10. Sam Lofquist
Ps. Pahoittelut etukäteen heikosta ketjun alustuksesta. Olisi ansainnut paremman startin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
1. Machulda
2. McIntyre
3. Rau
4. Morley
5. Kunyk
Oikeasti kovin oli Moran, mutta harmi kun teki vain pikavisiitin.
Cory Emmerton olisi saattanut olla myös yksi parhaista, jos olisi pelannut enemmän kuin pari vaihtoa.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
1. Machulda
2. McIntyre
3. McTavish
4. Banham
5. Lintner
 
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Eikö kukaan muista Juri Kuznetsovia? Kuitenkin 2000-luvulla kaksi 36 pisteen kautta on pakille aika kova suoritus - varsinkin, kun kyseessä oli vielä muutenkin kaikin puolin joukkue- ja herrasmiespelaaja. Jos Sondell, Lintner, Lofquist, Kudroc ja Salcido saa ääniä, niin kyllä Kuznetsov tuohon porukkaan pitää nostaa - ehkä jopa sen parhaaksi. Tai ensimmäisen kauden Lintner on se ykkönen, mutta toisen kauden Lintner laskee hänen arvosanaansa.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
No tässä vähän isompi setti mielestäni hyvistä/kovista ulkkareista joita SaiPassa on pelannut 2000-luvun aikana. Tässä on kaikki sellaisia pelaajia joista on jäänyt paljon hyviä muistoja ja fiiliksiä. Paljon hienoja ihmisiä, värikkäistä persoonia ja todella kovia pelaajia. Nämä olen siis koittanut järjestellä omien fiilisten pohjalta.

1. Machulda
2. McIntyre
3. McTavish
4. Banham
5. Lintner
6. Rau
7. Zaborsky
8. Kunyk
9. Toporowski
10. Spina
11. Salcido
12. Redenbach
13. Lofquist
14. Vaic
15. Denisov
16. Kuznetsov
17. Richter
18. Barney
19. Polak
20. Savilahti-Nagander
21. Giliati
22. Kichton
23. Davis
24. Carson
25. Sachl
26. Hamilton
27. Trotter
28. Zepp
29. Brousseau
30. Grman
31. Kudroc
 
"Jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan. Jos haluat maaleja, mene maalille. SaiPa haluaa pizzaa."

-Nimimerkki Bacon 17.11.2015 kun SaiPa oli hävinnyt Hifk:lle 4-3-

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Cory Emmerton olisi saattanut olla myös yksi parhaista, jos olisi pelannut enemmän kuin pari vaihtoa.
Muutaman sekunnin saatiin maistaa lockdown-kauden tähtiloistoa SaiPassa, mutta onhan siinäkin jo. :)
Mutta joo, numero uno Vallu Machulda.
 
Last Night a DJ Saved My Life
Sillä suoraan sanottuna suurin piirtein sellaista elämä on

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Aika vaikeaa tällaisen listan tekeminen on ja paljonhan se järjestys riippuu siitä, että millä kriteereillä pelaajat haluaa rankata. Lintner on varmaan paras SaiPassa koskaan pelannut pelaaja, jos mietitään vain yksittäisiä suorituksia tai otteluita. Parhaimmillaan Lintner oli aivan dominoiva pelaaja ja hän pystyi itse määrämään sen, että mitä kentällä oikein tapahtui. Paljon saa esimerkiksi Mikko Pukka kiittää Lintneriä siitä, että hän kehittyi sellaiselle tasolle, jolla pelaaminen maajoukkueessa oli mahdollista. Toisaalta jos tarkastellaan koko Lintnerin SaiPa-uraa, niin ei häntä voi mitenkään pitää parhaana ulkomaalaisena, etenkin kun se toinen kausi oli huomattavasti ensimmäistä heikompi.

Tämä oma lista ei nyt ole missään parhausjärjestyksessä. Listaan pelaajat sen mukaan, että ketkä tekivät itseeni suurimman vaikutuksen SaiPassa pelatessaan:

1. Richard Lintner
- Perustelut tulikin jo tuossa yläpuolella. Oli etenkin sillä ensimmäisellä SaiPa-kaudellaan ihan liian hyvä pelaaja tähän Liigaan. Pystyi ajottain dominoimaan koko kentän tapahtumia ja olihan tuota Lintnerin kiekollista pelaamista ihailtavaa seurata. Ei ollut ihan yhtä dominoiva pelaaja kuin Karlsson silloin lockoutin aikana, mutta aika lähellä.

2. Frank Banham
- Se laukaus. Tarviiko tässä muuta edes sanoa? Todella viihdyttävä pelaaja, jonka paluuta SaiPaan toivoin pitkään, mutta ikävä kyllä se ei koskaan toteutunut.

3. Vladimir Machulda
- Siitä poikkeuksellinen ulkomaalainen, että pelasi monta vuotta SaiPassa ja vielä korkealla tasolla. Banhamin ja McTavishin ohella kolmas ulkomaalainen, jota kaikki SaiPa-kannattajat varmasti muistelevat vain ja ainoastaan lämmöllä.

4. Cody Kunyk
- On kyllä yksi parhaista pelaajista, joka SaiPassa on pelannut. Hänellä on hämmentävä kyky tehdä ketjukavereistaan parempia. Kunykin pystyi heittämään jäälle ihan missä vain tilanteessa ja hän hoiti hommansa erinomaisesti.

5. David McIntyre
- McIntyre oli ihan huippu sillä toisella SaiPa-kaudellaan. Pystyi dominoimaan kenttää, mutta sijoitusta laski sitten vähän se sulaminen pudotuspeleissä JYPiä vastaan.

6. Dmitri Nabokov (RIP)
- Nabokov oli aivan helvetin taitava pelaaja ja hän teki muistaakseni ylivoimalla aika kovaa jälkeä. Jos oikein muistan, niin hänellä ei ollut kroppa ihan huippu-urheilijan kunnossa ja luistin liikkui todella huonosti, mutta peliäly ja kiekolliset taidot olivat ihan poikkeuksellisen hyvät Liigaan.

7. Brad Moran
- Moranin visiitti SaiPassa jäi lyhyeksi, mutta hän teki todella suuren vaikutuksen lyhyellä visiitillään. Jos oikein muistan, niin SaiPan peli taisi sakata aika pahasti ennen Moranin hankintaa, mutta Moranin hypättyä joukkueen vahvuuteen peli parani välittömästi ja joukkue alkoi voittamaan otteluita. Harmi, että häntä ei saatu jatkamaan.

8. Brian Salcido
- Ihailtavan hyvä kiekollinen puolustaja, jonka pelaamista oli ilo seurata etenkin ylivoimalla. Olihan Salcido aika-ajoin vähän pihalla puolustuspäässä, mutta hänen antinsa hyökkäyssuuntaan korvasi sen. Vaikutti myös todella mukavalta kaverilta.

9. Tyler Redenbach
- Pelaaja, joka aiheutti vahvoja tunnereaktioita katsojassa. Toisaalta Redenbach oli aivan helvetin taitava jääkiekkolija, joka parhaina päivinään ratkoi yksin otteluita. Sitten toisina päivinä hän oli löysä lapanen, jonka takia joukkue hävisi pelejä. Tuo Redenbachin peliäly ja syöttötaito tekivät kuitenkin ainakin minuun lähtemättömän vaikutuksen.

10. Per Savilahti-Nagander
- Savilahti jakoi myös paljon mielipiteitä. Se Pärren toinen visiitti SaiPassa oli melko surkuhupaisa, etenkin kun huomioidaan hänelle maksettu palkka. Siitä huolimatta jo pelkästään sen JYPiä vastaan pelatun game sevenin vuoksi Pärre kuuluu kaikkien aikojen SaiPalaisten joukkoon.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö kukaan muista Juri Kuznetsovia? Kuitenkin 2000-luvulla kaksi 36 pisteen kautta on pakille aika kova suoritus - varsinkin, kun kyseessä oli vielä muutenkin kaikin puolin joukkue- ja herrasmiespelaaja. Jos Sondell, Lintner, Lofquist, Kudroc ja Salcido saa ääniä, niin kyllä Kuznetsov tuohon porukkaan pitää nostaa - ehkä jopa sen parhaaksi. Tai ensimmäisen kauden Lintner on se ykkönen, mutta toisen kauden Lintner laskee hänen arvosanaansa.
Minä muistan hyvinkin. Mutta näköjään listasin vain hyökkääjiä :) Mulle Kuznetsov on ehkä kovin pakki SaiPassa koskaan.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En järjestele mutta mutta itselle nousseita:

Patrick Davis

Oli aivan kingi kentällä, johti peliä ja teki mitä huvitti kun sai laidassa pelata. Keskellä oli vain kova molempiin suuntiin mutta tietty loistokkuus puuttui ja ei kääntänyt yksinään pelejä. Ja jotain pikkuvammaakin valitettavasti mahtui matkalle, myöhemmin toki harmillisesti vähän isompaakin. Monesti ihan pitelemätön ja väitän että suurin syy (Erään Kohon uran parhaan kauden ja yhden Jussin paluun ohella) vuosituhannen toistaiseksi parhaaseen kauteen. Sääli että loukkaantui poffeissa, ehjänä olisi voinut olla se mitalin tuova ero.

Richard Lintner

Pakko mainita. Ekalla kaudella oli liian hyvä pelaaja tähän liigaan. Sääli että joukkuekaverit välillä menivät siihen "kiekko Rikulle ja katotaan mitä käy" -moodiin. Olisi voinut muuten olla vieläkin tuhoisampaa menoa.

Chad Rau

Hurja maalintekijä. Moni muistelee McIntyren laiturina tehneen tehonsa mutta ei se nyt pelkästään niin mennyt. Tahti oli kovaa silloinkin kun DMI katosi kuvasta. Ja uskomaton saldo myös nuo jäähyminuutit. Ei niinkun vahingossakaan. Tuli seuraavalla kaudella katsottua Kunlunin peliä Areenalla ja Rau pyöritti ykkösylivoimaa! Osasi yllättää.

Brad Moran

Olipahan pelimies ja virtuoosi, huhheijaa. Sääli että sitten loppui kunnianhimo ja höntsäliigat voitti.

Daniel Sondell

Kovimpia kiekollisia pakkeja mitä täällä nähty. Mutta ne loukkaantumiset...

Ja monta muuta. Mutta en jaksa kaikkia luetella. Todella kovaan ulkkaritarjontaan on yleisesti saatu täällä tottua. En myöskään kehtaa nostella jengiä ajalta jolloin pelejä tuli "nähtyä" lähinnä radion välityksellä.

Ja bonarina omalla tavallaan Richard Demen Willaume, Oli kyllä semmonen vanhan liiton puukäsi- (ja -jalka-) -pakki että Markus Kojokin on kiekollinen virtuoosi tässä vertailussa mutta se meno kulmissa, ei varmaan koskaan hävinnyt kulmavääntöä vaan aina tuli kiekon kanssa pois. Meni ihan naurettavuuksiin asti se saldo.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Ja bonarina omalla tavallaan Richard Demen Willaume, Oli kyllä semmonen vanhan liiton puukäsi- (ja -jalka-) -pakki että Markus Kojokin on kiekollinen virtuoosi tässä vertailussa mutta se meno kulmissa, ei varmaan koskaan hävinnyt kulmavääntöä vaan aina tuli kiekon kanssa pois. Meni ihan naurettavuuksiin asti se saldo.
Tää on kuin meikäläisen kynästä. Jäi kaveriin kyllä aikamoinen mancrush aikanaan ja ketutti vietävästi kun ei jatkoa saanut. Jännää sinällään, että kaverin ura loppui tuohon kauteen vaikka oli ns. parhaassa peli-iässä.
 
.

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tää on kuin meikäläisen kynästä. Jäi kaveriin kyllä aikamoinen mancrush aikanaan ja ketutti vietävästi kun ei jatkoa saanut. Jännää sinällään, että kaverin ura loppui tuohon kauteen vaikka oli ns. parhaassa peli-iässä.
Joo ihan yksi minunkin suosikkeja vaikka kävikin vain keikkahommissa. Jotenkin poikkeuksellisen hyvä ottamaan ja suojaamaan kiekkoa. Itse toivoin jatkoa, mutta taisi sairastupa tyhjentyä eikä nähty käyttöä.
 

Liitteet

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Joo ihan yksi minunkin suosikkeja vaikka kävikin vain keikkahommissa. Jotenkin poikkeuksellisen hyvä ottamaan ja suojaamaan kiekkoa. Itse toivoin jatkoa, mutta taisi sairastupa tyhjentyä eikä nähty käyttöä.
Mietinkin että jollain palstalaisella tais olle Demen paita hankittuna. Olikos tää huutokaupassa?
 
.

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mietinkin että jollain palstalaisella tais olle Demen paita hankittuna. Olikos tää huutokaupassa?
Ei ollut huutokauppa vaan tuli muistaakseni SaiPan kotisivujen kautta myyntiin. Silloin ei tainnut olla edes FB mukana niin vahvasti. Mun eka gameworn on tuo. Ja ylpeä olen siitä :)
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Eikö kukaan muista Juri Kuznetsovia? Kuitenkin 2000-luvulla kaksi 36 pisteen kautta on pakille aika kova suoritus - varsinkin, kun kyseessä oli vielä muutenkin kaikin puolin joukkue- ja herrasmiespelaaja. Jos Sondell, Lintner, Lofquist, Kudroc ja Salcido saa ääniä, niin kyllä Kuznetsov tuohon porukkaan pitää nostaa - ehkä jopa sen parhaaksi. Tai ensimmäisen kauden Lintner on se ykkönen, mutta toisen kauden Lintner laskee hänen arvosanaansa.
Näin on! Minun kannattamisen aikana kaikki suuret tähdet ovat jättäneet Kisapuiston estraadin ja uusia tullut tilalle. Mainitaan nyt vaikka Kuznetsov, Banham, McTavish, Lintner, Salcido, Löfquist, McIntyre, Rau ja etenkin Barney
Toisessa ketjussa aloitin ylistämisen hänellä viikko sitten. Oli kova ukko, viimoisen päälle!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
10. Tomas Zaborsky
Pelasi kovan kauden. Rikkoi kaikki ennakkoasetukset, jotka häntä kohtaan asetin. Joukkueen kiistaton ykköstykki ja MVP. Kova työmoraali tuli vähän yllätyksenä, kun yleensä Zabosta puhutaan vähän flegmaattisena taiturina. Työnteon ja esimerkin näyttö joukkueelle nostavat arvostusta entisestään. Mielenkiinnolla kohti ensikautta, jos huhut Koskirannasta realisoituu. Slovakialaista sandwichiä pukkaa.

09. Cody Kunyk
Täytyy vain hämmästellä heitä, jotka Kunykiä dissaavat. Aivan kuten Kaukaan Päädyn pojat sanoivat, että Kunyk ei vedä sitä onetimeria Ala Banham joka pelissä, tai ei ole niin kova hyökkäyspäässä kun McIntyre. Mutta olihan Kunyk hemmetin kova löytö. Teki pieniä asioita oikein molemmissa päissä kaukaloa. Kaiholla tuli katseltua miestä kuluneella kaudella HPK:n paidassa. Parantunut kausi kaudelta. Voi breikata isosti ensi kaudella, jos huhut Kärppiin pitävät paikkansa.

08. Richard Lintner
SaiPalta mielettömän kova hankinta. Vaikkakin nämä kovat satsaukset realisoitui sitten kauden jälkeen massiivisina tappioina. Parhaimillaan Riku oli aivan ylivertainen pelaaja tähän sarjaan. Väittäisin että paras puolustaja mitä meillä on koskaan nähty. Saapumisvuonnaan oli MM-kisoissa Slovakian kapteeni. Toinen kausi ei samanlaista lentoa ollut ja saikin pakata laukkunsa ennen joulua. Erityisen hienoa oli nähdä yhden Slovakian kultaisen sukupolven jäsenen pelejä näissä oloissa. Lähtökohtaisesti kovin pelimies mikä meille on koskaan värvätty. Maailmanmestari.

07. Per Savilahti - Nagander
Kulttihahmo, joka jakaa mielipiteitä puoleen ja toiseen. Viimeiset kaudet oli aika surullista katsottavaa. Kaikki tietävät mistä pelistä ja teoistaan Herr Nummer 88 täällä tullaan muistamaan aina ja ikuisesti.

06. Brian Salcido
Viivalla/hyökkäyspäässä uskomaton pelimies. Omissa välillä sattui ja tapahtui. Todella vaikuttava ja hieno persoona myös kaukalon ulkopuolella.

05. Chad Rau
Maalipörssin voitto ja herrasmiespystin pokkaaminen ei meilläpäin ole ihan jokakautista riemua. Ensimmäisellä kaudella tuli kesken kaiken mukaan väläytellen potentiaaliaan. Säälipleijareissa iski Ässiä vastaan voittomaalin jatkoajalla. Mieleen on jäänyt veljeni tokaisu, "jos jatkaa meillä tulee tekemään kovasti maaleja". Noh ihan maalipörssin voittoa tuskin osasi odottaa. Loppujen lopuksi Rau oli yllättävän yksipuolinen pelaaja. Iski sitten kun hiipivä vaara maalille iskemään kiekot sisään. Tietenkään McIntyren vaikutusta tykkikauteen ei voi väheksyä. Hieno persoona. Paluu ei valitettavasti enää ajankohtaista.

04. Juri Kuznetsov
Oli mukana jo pitkälti 1990-luvun lopulta. Voitti muistaakseni kerran SaiPan sisäisen pistepörssin puolustajan tontilta. Venäläinen virtuoosi, joita näkisi täällä mielellään enemmän. Kulttipelaaja.

03. Frank Banham
Pelasi vain yhden kauden, mutta jätti lähtemättömän vaikutuksen. Eilen katselin DVD:ltä 2004-2005 kauden maalikoostetta ja tuli muutaman kerran ihasteltua sitä Banhamim laukausta. Huh. Jotain sanoinkuvailematonta mystisyyttä hänessä oli. Kaiken kruununa se musta takatukka kultaisen kypärän alla. Huikea paketti kaiken kaikkiaan. Yhden kauden täällä pelanneista omassa luokassaan Janeckyn kanssa. Veteli vielä 2016 MM-kisoissa Unkarin väreissä. Oli huikea näky kentällä, harmillisesti ei ollut Suomea vastaan kokoonpanossa.

02. David McIntyre
Huikea pelimies. 2015-2016 kauden MVP, vaikka Kuusela palkintopöydän putsasi. Muodosti Raun kanssa historiamme yhden kovimmista tutkapareista. Erinomainen pelaaja molempiin suuntiin. Niin hyvä pelaaja, ettei enempää oikeastaan tarvitse sanoa.

01. Vladimir Machulda
Ei ainoastaan kovin ulkkari, vaan melkeinpä koko Milleniumin kovin pelaaja SaiPassa. Todellinen sen ajan ikoni, joka kävi välissä Jaffalassa ratkomassa kannun narreille. Siitä huolimatta palasi kotiin vielä pariksi kaudeksi. Maalintekijä, jos kuka. Omalla kohdalla kaikkien aikojen Top-3 pelaajien joukossa.


+Bonus: Dale McTavish
Ylimääräinen maininta Dalelle. Suurimmat uroteot tapahtui edellisellä vuosituhannella. Symboolisesti kova kotiinpaluu ja ihan kelpo kauden vielä pelasi, mutta 2000-luvun näytöt ei mielestäni oikeuta kympin sakkiin. Ei pidä käsittää väärin. 1990-luvun listauksessa Messias olisi heittämällä Top-3 kamaa. Hienoa kun yksi suurista palasi lopettamaan tänne uransa.
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy