20.09.2002 Jokerit - Lukko

  • 4 973
  • 52

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
elikkäs nyt alamme kääntämään katseitamme perjantain peliin. Lukko lähtee selvänä altavastaajana peliin joka sopii varmasti Lukolle hyvin. Lukolla voitto alla Ässistä ja Jokereilla HIFK:sta. Odotankin aikalailla tasaista vääntöä tästäpelistä ja uskoisinkin että pelissä tehdään aikavähän maaleja eli tulokset 1-0, 1-1, 2-1, 1-2, 0-2 voivat olla aikalähellä. Itse kuitenkin veikkaan vierasvoittoa 2-3.

Veikkaukseslta saa muuten Lukosta kertoimen 5 joka on mielestäni hakemisen arvoinen kun muistetaan että Lukko ei kuitenkaan ole hävinnyt vielä ensimmäistäkään täysimittaista peliä tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Pelkäämpä pahasti turpaan ottoa.

Mutta saapi siinä ainakin sitten Saukkosen Mika huutaa Jokeri-maaleja...
 

Handzus11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereiden kuviot vielä niin pahasti sekaisin että Lukolla on täydet mahkat ottaa voitto Areenalta. Ehkäpä vielä mestaruusviirin ylös heivaaminen tuo ylimääräistä potkua....
No mutta kyllähän noilla nimillä Jokereiden pitäisi voittaa Lukot mennen tullen, mutta ei se niin vaan ole. Tasainen matsi tulossa ja jos meillä ei olisi Rami koutsina niin voisin jopa veikata Lukon vievän, mutta Summasen riehuessa kopissa ja vaihtoaitiossa uskon Jokeriryhmän olevan sen verran hereillä että voitto ottelusta tulee numeroin 3-0, sillä meillä on Lehtonen : )
 

Waltz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Avausottelu Raumalla oli mielestäni valmiimpaa peliä kuin moniin vuosiin. Yleensä ekat 2-3 viikkoa ovat olleet kaameaa sähläystä ja luettuani muita raportteja eilisestä, on sama tahti jatkunut. Tämä on aivan luonnollista.

Lukon mahdollisuus piileekin tässä. Joukkue ei muuttunut kovinkaan paljon ja systeemi on hyvin sisäistetty. Lukko tulee voittamaan syksyllä enemmän pelejä kun keväällä. Mielestäni ennakkoon vaikeat ottelut Jokereita ja Tepsiä vastaan ajoittuvat hyvään saumaan ekalle viikolle, kun ennakkoon vahvemmilla joukkueilla ei ole vielä kone kunnolla käynnistynyt.

Toisaalta kun Lukko esitti vahvaa ja rohkeaa hyökkäyspeliä Raumalla, pitää kelkka kääntää Helsingissä täysin. Nöyryys omassa päässä täytyy löytyä. Tasainen peli tulossa, Lukko on vielä tällä hetkellä liigan kovakuntoisimpia joukkueita ja laskeutunee tasolleen (muiden nostaessa sitä) syksymmällä. Kaikki tämä siis perstuntumaa, minkä olisi voinut esittää jo ennen eilistä avauskierrosta.
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Sorry vaan mutta turpiin tulee niin että soi.. :(

eikö play-offeja voisi aloittaa jo nyt..? :D
 

Waltz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Analyysisi oli lyhyt, mutta hyvin toteutumiskelpoinen. Tuo on tietysti kaikkien todennäköisyyksien mukainen ja ihan pelaajamateriaalia vertaamalla helppo veikkaus. Turpaan siis tulee.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Tasaista vääntöä

Itse veikkaan, että Jokerit-Lukko peli tulee olemaan erittäin tasaista vääntöä, jossa voiton vie se, joka pystyy tekemään ratkaisuja avopaikoista ja vastustajan virheistä.

Lukon osalta suuri rooli lankeaa Vehaselle, joka Ässä-pelissä oli kuuleman mukaan hermoillut eikä ollut lähelläkään parastaan. Toivotaan, että nyt olisi ylimääräiset paineet purettu. Lukko teki 5 veskaa Ässiä vastaan, mikä on selvästi viime kauden keskiarvoa parempi suoritus, mutta nyt ei peliä päästä painamaan sillä tavoin Jokeri-maalille kuin eilen. Siksi tilaisuuksien hyväksikäyttö on kaiken a ja o.

Jokereidenkin eilisessä pelissä takkuili maalintekotaito, mutta ei välttämättä enää tässä matsissa.

Viime kaudella pelit olivat (kuten myös Tihonovin aikana) hyvin tasaisia, maalit Jokereille 10-6. Veikkaan, että nytkin otetaan tarkasti ja Summanen teroittaa kundeille, että Lukkoa ei voiteta tulemalla "takki auki" kehään.

Iltis luokitteli Lukon tittelillä "Pienistä paras". Tästä tykkäsin, lopputulos Joreille 4-3 tai tasapeli 3-3.
 

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
Kyllä se tietysti hieman hirvittää, kun vastassa on noinkin hyvä joukkue... itse olin viime keväänäkin katsomassa, kun tuli 3-0 tukkaan ja nyt veikkaisin 3-1. Lukko taistelee minkä pystyy...tasainen matsi loppuun saakka... viimeinen tulee tyhjiin...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Tasainen peli

Jokerit ja Lukko ovat viime vuosina pelanneet todella tasaisia pelejä. Viime kaudella Jokerit hävisi yhden pelin Lukolle Areenalla(olin katsomassa:( ) ja niin saattaa käydä nytkin, koska olen areenalla perjantaina ;)

Lukko nojaa tässä ottelussa maalivahtipeliinsä, jos Vehanen onnistuu, Lukko yllättää ja vie pinnat Raumalle, mutta jos Jokerit saa heti avauserään muutaman maalin ja pitää oman maalin puhtaana, on Jokerit vahvoilla. Maalijuhlia tuskin tulee, Jokerit tekee todennäköisesti 0-4 maalia ja Lukko 0-3 maalia.
Lukon maalilla pelaa malko varmasti Vehanen, mutta kumpi, Helanen vai Lehtonen, pelaa Jokereiden maalilla? Itse veikkaan Helasta, koska Lehtonen pelasi tiistaina ja pelaa sitten HPK:ta vastaan sunnuntaina.

Jokereilla loukkantumisia on edelleen, mutta tilanne ei ole niin paha, kuin muutama viikko sitten. Poissa ovat vielä ainakin Sihvonen, Ruutu, I.Mikkola, mutta pelaako A-J Niemi? Onko kenelläkään tietoa Niemen paluusta? Lukko-Fanit voivat selvittää oman joukkueensa loukkaantumistilannetta.

Veikkaus:

Jokerit - Lukko 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

1-0 21.14 Vertala(Malmivaara)
1-1 36.01 Hämäläinen(Viinanen, Vidman)yv
2-1 52.46 Peltonen(Pakaslahti, Strömberg)yv

Jäähyt, yht: Jokerit 5x2, Lukko 5x2

Torjunnat: Helanen 8+15+12=35, Vehanen 15+15+11=41

Yleisöä: 10 659

Ottelun tapahtumat:

1-Erä:Avauserässä on vauhtia kuin Monzan ajoissa, Jokerit vie näennäisesti peliä, mutta Lukko pääsee erän lopussa ylivoimien kautta hyvin peliin mukaan ja hallitsee erän loppua. Erä on kokonaisuutena melko hyvätasoinen, vaikkei maaleja tulekkaan.

2-Erä: Ottelun paras erä ehdottomasti. Jokerit avaa maalitilin heti alussa kun Olli Malmivaara avaa vasempaan laitaan Timo Vertalalle, joka polkee laidalta läpi ja ampuu napakan laukauksen oikeaan ylämummoon. Maalin jälkeen Lukko pistää kaiken osaamisensa peliin ja Jokerit on yllättäen pahasti alakynnessä maalinsa jälkeen. Erän loppupuolella Jokerit ottaa kaksi peräkkäistä rangaistusta ja toisen jäähyn aikana Lukko rankaisee, rauhallisen syöttelyn jälkeen Viinanen antaa kiekon viivalle Erik Hämäläiselle, Normio tekee maskin Helaselle ja Eepi täräyttää viivalta kiekon reppuun. Erän loppu on tauon odottelua, eikä lisämaaleja nähdä, vaikka Lukolla on erän loppusekunneilla loistopaikka, jossa Helanenkin pelataan jo ulos, mutta Arto Tukio pelastaa tilanteen maaliviivalta.

3-Erä: Jokerit tulee erään kovalla asenteella ja hallitsee erän alkua täydellisesti, mutta Petri Vehanen kestää. Erän puolivälin jälkeen Jokerit tekee lopulta voittomaalin ylivoimalla Marko Toivosen istuessa jäähyllä: Ville Peltonen syöttää kiekon viivalle Strömbergille, tämä laukoo lujaa, Vehanen sylkee eteensä ja Pakaslahti pääsee maalin edestä sörkkimään kiekon Peltoselle maalin kulmalle joka nostaa kiekon ylämummoon. Tämän jälkeen Lukko ottaa hallinnan, muta ei pysty saamaan todella vaarallisia paikkoja, koska Jokereiden puolustus on loppuhetkillä rautaa, edes loppusekunneilla Lukko ei saa kunnon laukauksia maalille. Lähempänä maalia on Jokerit, kun Arto Tukio laukoo kiekon Lukon tyhjän maalin tolppaan. Ottelu päättyy 2-1 Jokereille.

Ugh! Olen puhunut ja paljon.
 

tumpelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko (ja TPS) Sympatiat: UJK,Sport,Kärpät&SaiPa
Ässät-matsi oli Lukolle paha, mutta voitto matsista varmasti lisä itseluottamusta ja luottamusta Lehkosen systeemiin. Näyttäisi siltä, että vaikka mailat tutisivat Ässä-pelissä ja pääsi ehkä pari maalia enemmän kuin osasi odottaa, niin Jokereita vastaan on pakko saada nöyryys ja puolustuspelaaminen takaisin. Sen turvin uskaltaisin sanoa, että kaikki riippuu nyt puolustuksen tekemisistä. Jokereilta löytyy puolustuksesta leveyttä ja uskoakseni myös varmuutta. Tästä syystä matsi voi hyvällä säkällä olla joko Lehtosen ja Vehasen kaksinkamppailu, sitten jommankumman suvereeni näytös tai floppi. En uskalla veikata Lukolle mitään suurinumeroista voittoa, mutta lähtisin ehkä hakemaan lopputulosta sarjasta: 4-2, 3-0, 2-2. Jos alku menee Ässä-pelin tapaan niin siinä tapauksessa 6-2.


edit: Niin siis jälkimmäiset ovat Lukon maaleja eli en usko Lukon voittavan. Asia on toisin lauantaina TPS-pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä matsista on tulossa tiukka. Harmi vaan, etten pääse katsomaan mestaruusviirin nostoa ja Lukkoa, joka on mielenkiintoisempi kuin aikoihin. Ei todellakaan helppo voitto.
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Helsingin Sanomien jutun mukaan Niemi pelaisi Perjantaina.

Saas nähä kuinka pelissä käy. En usko, että ottelu repeää suuntaan taikka toiseen. Ei Jokereiden peli hifk:ä vastaan niin valmiinäköistä ollut, että voisin veikkaa jokerien ottavan selvän voiton.

Tulosveikkaus: 4-2.

Jokerien maalit: Peltonen x 2, Vertala ja Banham.
 

Stolk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tasaista,tasaista....

Kunhan saadaan perjantaina hilattua mestaruusviiri areenan kattoon, voidaan aloittaa jokeri-kotiotteluiden putki joka päättyy vasta myöhään keväällä....

Itse ottelusta veikkaan erittäin vähämaalista vääntöä, jollaisiin Jokereilla on ollut taipumus ns. etukäteen heikoimpia joukkueita vastaan. Yleensä niissä peleissä on vastustajan kakkos- tai A-junnu-veskarista on tehty ottelun hahmo, joka saa kantaa selkä vääränä pystejä kotiin, vaikka voitto jäikin Ilmalaan (ei aina).
Tällaista peliä odotan.

Luulen hieman keskenkuntoisten Jokeri-pelaajien putkien olevan tukossa, eikä mitään iloista hyökkäyspeliä nähdä.
Toivottavasti olen väärässä!!!!!

Kuitenkin klaarataan voitto himaan, sen verran ammattiylpeyttä tiedän joukkueessa olevan.

Tulosvetovihje: Jokerit 2,3 Lukko 0,1

Ps.Helasen ensimmäinen? 0-peli on lähellä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä peli kuten lauantainen kotipeli ovat sellaisia, joihin Lukon on pakko lähteä hiukan eri taktiikalla kuin eilen Ässiä vastaan. Muuten tulee noutaja jo ensimmäisen erän aikana.

Veikkaan Jokereiden ja Lukon pelistä tiukkaa taistoa. Jokerit tekee maalin per erä johtaen peliä 50 minuutin kohdalla 3-0, mutta Lukko kaventaa lopussa kahdella maalilla, maalintekijät Siivonen ja Saarela. Lopputulos siis 3-2 Jokereille.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti pelistä tulee fyysisesti todella raskas ja kestää täydet 65 minuuttia - Tepsillä olisi jonkinlaiset mahdollisuudet saada edes piste lauantaina.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos jalat liikkuvat yhtä huonosti kuin HIFK:ta vastaan, voitto jää haaveeksi. Tähän otteluun tuskin löytyy sellaista tunnelatausta, jolla matsi käännetään kotia pelkällä tahdolla. Saman asian kertovat tilastot:

HIFK:ta vastaan viimeiset 10 ottelua ovat menneet saldolla 8-2-0. Lukkokin on ollut vaikeampi eli saldo on 6-2-2. Lisäksi noista kuudesta voitosta peräti neljä on saatu yhden maalin erolla, joten tiukkaa on ainakin historian valossa tänään Hartwallissa.

Olisihan se hienoa, jos myös kotipeli saataisiin avattua voitolla. Mutta kun jaloissa painaa edelleen ja kokoonpanokin on kaukana parhaasta, varaudun henkisesti myös muihin tuloksiin... Maaleja tuskin nähdään yli neljää, kenties vain kaksi, kolme.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
taas olisi lippuja tarjolla!!

Todella nopeat "elävät", sillä poistun koneen ääreltä klo9.30, ja sen jälkeen minua ei tavoita tätä kautta. YV:tä kehiin.


cobol: ai muka vähämaalinen??? 12-8, siinä on kerroin kohdallaan :)



EDIT: liput meni jo
 
Viimeksi muokattu:

jenttu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Porin Ässät
Lukko Hartwalilla, ei mikään helppo ottelu tulossa, ainakaan Lukolle. Toivoa sopii, ettei Jokerit olisi ihan parhaassa vireessä. Jos niin käy, ei Lukolla pahemmin ole mahdollisuuksia Jokereiden materiaalia vastaan. Toivon siis, että narripaidat lähtevät otteluun tarpeeksi ylimielisinä varma voitto mielessään. Tällöin saattaisi Lukkokin pärjätä. Jos Lukolta kaikki osa-alueet toimivat, niin ei voittokaan ihan mahdottomuus olisi. Itse odottelen pojilta (vai jokohan olisivat miehiä...?) kovaa taistelua. Pisteet ovat sitten siihen pelkkää plussaa. Jos nyt tällä kertaa ollaan optimisteja, niin Lukko voittaa 2-3 tai sitten se on tasuri 3-3. Katsotaan illalla miten käy...
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Meikäläinen on ensimmäistä kertaa Areenalla sitten kevään finaalin katsomassa kun viiri vedetään kattoon. Lukko pelasi harjoitusmatsit kaikista jengeistä parhaiten ja milloin se on yleensä viimeksi hävinnyt? Jokerit aloittaa ainakin joka toinen kausi sarjan kotitappiolla, joten merkit eivät ole hyvät. Lisäksi voittokalsarini olivat pesussa, josta erittäin pitkä miinus eukolle.

Puhetta on ollut Helasen peluuttamisesta tässä matsissa. Olen asiasta eri mieltä, sillä Lehtosen on hyvä tässä vaiheessa kautta saada mahdollisimman paljon matseja alleen. Ti-to-su tahti ei ole liian kova ja Helanen voidaan ajaa sisään myöhemminkin.
Vieraista seuraan suurimmalla mielenkiinnolla Isoa Erikkiä eli Erik Hämäläistä, jolle pitää jakaa kentällä kunnon pusuja ihan vain vanhojen aikojen kunniaksi.

Toivottavasti ei tule vähämaalinen surffausottelu, ettei homma lipeä ihan pelkästään kupituksen puolelle.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Tuskimpa Jokerit tulee ylimielisenä peliin koska Lukko on pelannut harjoituskauden niin hyvin. Lukkoa jota on veikkailtu tehtyjen maalien osalta liigan ehkä jopa heikoimmaksi joukkueeksi on tehnyt viimeisissä 5 pelissään 25 maalia eli tasan 5 maalia/ottelu. Maalinteko on ollut Lukon vahvin osa-alue tälläkaudella toistaiseksi mutta tänään Lukko ei varmasti see 3 maalia enempää joten Lukon puolustus saa tehdä tänään oman työnsä hyvin jotta voitto lähtisi Raumalle. Mahdollista se kuitenkin on sillä Jokerit eivät ole pelanneet mitenkään ylivoimaisesti kauden harjoitusotteluita taikka liiga avausta. Jokereilla tosin oli kovempia vastustajia harjoitus otteluissa kuin Lukolla.

Onkos kenelläkään tietoa joko Jaakko Harikkala on pelikunnossa häntä Lukko tarvitsee tällä hetkellä todella kipeästi. Porkka, Toivonen, Hämäläinen, Kesä, Harikkala takaisiviat ainakin sen että oman maalin edessä ei ole kuin makuupaikkoja vastustajan hyökkääjille. Vehanen saisi pikkuhiljaa palata omalle tasolleen tuon Ässä matsin jälkeen jolloin hän oli selvästi enemmän jännittynyt kuin vastapuolen kaveri.

Kumpi mahtaa aloittaa Jokereilla maalissa ja onko heillä muita poissa oloja kuin Sihvonen?
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tänään sitten tulee itsekin nähtyä kettulauma ensikertaa tositoimissa tällä kaudella.

Odotan pelistä kuitenkin suht.koht tasaista. Jokerit ei ole vielä oikein päässyt omalle tasolleen niin harjoituspeleissä kun kauden avauksessakaan Hifkiä vastaan. Kun tänään ennen peliä Jaffa-areenalla vedetään mestaruusviirejä kattoon, niin toivotaan että pientä hyvän olon tunnetta olisi Jokeri paidassa jota Lukon poijjaat voisi hyvin hyödyntää.

Lukko pääsee peliin melkein parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ainoastaan Jaakko Harikkalan pelaaminen on epävarmaa. Jokereilla ilmeisesti on jonkinverran poissaoloja. Tosin eipä muutamat poissaolot hirveästi heikennä tuollaista materiaalia kun Jokereilla on. Maalissa Lukolla tuttuun tapaan Vehanen. Jokereilla pelivuorossa taitaa olla kakkosveska Helanen. Narrit tulevat varmasti hallitsemaan peliä, joten Lukolta vaaditaan nöyrää puolustuspeliä ja vastaiskuista parit pyyrit, niin jo alkaa homma näyttämään paremmalta.

Loppuun vielä pakollinen veikkaus. Lopputulos 2-3 rauman pojille.

EDIT: Lukon sivujen mukaan Quinn Hancock on ollut eilen kuumeessa, joten pelaaminen on epätodennäköistä.
 
Viimeksi muokattu:

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Poissaolijoista

Lukko ei ehkä ihan täydellä kokoonpanolla peliin pääse, kun Harikkalan tilanne on epävarma ja Hancockilla on kuumetta. Hyvällä tuurilla molemmat pelaavat mutta eipä kahden miehen poissaolo nyt ihmeitä kumminkaan tee. Ei ainakaan saisi tehdä. Pakkipareihinhan tuo eniten tuo hankaluuksia, Isosalo tuuraa Hancockia varmasti ihan hyvin.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Lukosta on poissa tänään Harikkala ja Piekkola, mutta kuumesta toipunut Hancock on mukana. Eli samoilla pelaajilla mennään kuin kauden avausottelussakin. Toivottavasti tulee tasainen ja hyvä matsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös