18-vuotiaiden MM-kisat Saksassa 2010-11

  • 97 383
  • 263

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Nyt sattui olemaan sopivasti aikaa pohdiskelemaan hieman (alle) 18-vuotiaiden joukkueesta, joka koostuu siis tänä vuonna 1993 ikäluokasta (ja muutamasta nuoremmasta pelaajasta). Suomi on voittanut kaksi U18 MM-pronssia putkeen, joten toivottavasti Suomen mitalisaldo kasvaa tänäkin vuonna. 18-vuotiaiden MM-kisoista tuliaisina on tullut 2 MM-kultaa (1999,2000), 1 MM-hopea (2006) ja 3 MM-pronssia (2001,2009,2010). Suomella on hyviä muistoja Saksasta, sillä Suomi voitti MM-kultaa v. 1999 Saksasta.

Kisojen pelipaikkoina ovat Crimmitschau ja Dresden. Lohko A pelaa Crimmitschaussa, jossa pelaavat kisojen isäntämaa Saksa, Slovakia, Sveitsi, USA ja Venäjä ja lohko B:ssä pelaavat Kanada, Norja, Ruotsi, Suomi ja Tsekki.

Lähtökohtaisesti lohko B on kovatasoisempi sillä Kanada on aina vaarallinen maa, vaikka Kanada kompuroikin viime kisoissa, on heillä kuitenkin kova joukkue tulossa. Tähtipelaajia Kanadalla on tässä ikäluokassa mm. Ryan Nugent-Hopkins, joka oli ISS:n listalla ykkösenä koko draftin ykkösvaraukseksi, lisäksi Matt Puempel ja Ryan Murphy ovat mainitsemisen arvoisia. Ruotsi on saanut junioritoiminnan kuntoon ja sieltä on tulossa joka vuosi kovia pelaajia joka ikäluokasta ja -93 ikäluokasta hyppää väkisinkin silmille ensimmäisenä ISS:n listan numero 5, sentteri Victor Rask. Tsekki on todella mielenkiintoinen tänä vuonna ja on mielestäni musta hevonen tämän vuoden turnaukseen. David Musil (190cm/86kg) on jo pari vuotta ollut tämän ikäluokan kärkipelaajista. Lisäksi loppuvuonna syntynyt Martin Frk on kiinnostava kaveri myöskin. Lisäksi hfboardsilla on sanottu, että Tsekeillä olisi tässä ikäluokassa hyvät maalivahdit.

Ja nyt suomalaisiin -93 syntyneisiin pelaajiin. Viime vuonna 18-vuotiaiden MM-joukkueessa olivat mukana Markus Granlund (1+5=6) ja Miikka Salomäki (0+1=1) ja molemmat ovat debytoineet tällä kaudella SM-liigassa, kuten myös tämän ikäluokan helmi Joel Armia, joka on veivaillut tällä kaudella upeita maaleja ja Armia pelaa tällä hetkellä piste/peli tahdilla SM-liigassa, joten tänäkin vuonna saamme nauttia muutamasta tähtipelaajasta. Hirveän paljoa en tiedä tästä ikäluokasta, mutta tarkoitus olisi käydä katsomassa näitä A-junnu pelejä jossain vaiheessa kautta.

Nuorista pelaajista todennäköisesti Rasmus Ristolainen(188cm/84kg) ja Olli Määttä(185cm/83kg) ovat aika lähellä pelipaikkaa, sillä he ovat pyörineet tämän ikäluokan turnauksissa ja pelaavat vakituisesti(?) A-junioreissa, toisaalta Ristolainen on ilmeisesti loukkaantuneena. Lisäksi Teuvo Teräväinen on aika mielenkiintoinen pelaaja. Kaveri pelasi ensimmäiset kolme peliä A-junioreissa piste/peli tahtia mutta sitten loukkasi kättään ja on ollut sivussa jonkin aikaa (ellei sitten ole palannut jo terveiden kirjoihin). On lisäksi pelannut tämän ikäluokan pelejä tällä kaudella.

Tämän ikäluokan seuraava maajoukkueturnaus on Sundsvallissa 9.-14.11, jossa Suomi kohtaa Ruotsin, Sveitsin ja Yhdysvallat.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Nuorista pelaajista todennäköisesti Rasmus Ristolainen(188cm/84kg) ja Olli Määttä(185cm/83kg) ovat aika lähellä pelipaikkaa, sillä he ovat pyörineet tämän ikäluokan turnauksissa ja pelaavat vakituisesti(?) A-junioreissa, toisaalta Ristolainen on ilmeisesti loukkaantuneena.
Määttä aloitti kauden JYPin A-nuorissa, mutta lokakuussa häntä ei ole pahemmin näkynyt kokoonpanossa. Syy on tosin erittäin hyvä eli poika teki Mestis-debyyttinsä kaksi viikkoa sitten ja pelaa tänään Mikkelissä neljännen Mestis-pelinsä. Peliaikaa kolmessa ottelussa on tullut keskimäärin 16 minuuttia ja pistetilillä on yksi, debyyttiottelussa tullut syöttöpiste. Määttä on aloittanut Deessä hyvin ja tänään hän pelaa D Teamin ykköspakkiparissa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hyvä avaus Touholta.

Mielestäni Suomi saa näihin kisoihin jopa vähän isokokoisemman joukkueen kuin yleensä ja sen lisäksi taitoakin löytyy. Varsinkin Salomäki-Granlund jr.-Armia tulee varmasti tekemään tuhojaan. Jo edellämainittujen pelaajien lisäksi ainakin HIFK:stä on varmasti ehdolla loppuvuodesta -93 syntynyt puolustaja Otso Rantakari, joka on tehnyt A-junnuissa melkein piste per ottelu sekä Sami Salminen tämä 195cm kolossi joka on alottanut kauden 4 ottelulla A:ssa tehden 7 pistettä.

Salmisen uraa edelleenkin ihmettelen, sillä kaiken järjen mukaan hänen tulisi saada samanlainen mahdollisuus liigassa kuin Armia on saanut, ainakin pisteiden, koon ja taitojen valossa. Itseasiassa olen täällä jo monta vuotta ihmetellyt miksi ei Salmista ole nostettu vanhempien kanssa säännöllisesti pelaamaan, koska kokoa ja pisteitä on tullut enemmän kuin ehkä kenellekään muulle samassa ikäluokassa.

Tämän lisäksi mahdollisuudet ovat myös isokokoisella Saku "Samin veli" Salmisella, joka on loppuvuodesta -94 syntynyt, isokokoinen ja tekee paljon pisteitä. Toisaalta jos hän ei saa vakituista pelipaikkaa A:sta (taidot varmasti riittäisivät), niin aika pienet on mahdollisuudet päästä joukkueeseen.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Hyvä ketjunavaus, tämä tulee kyllä tarpeeseen.

En ole oikein tämän ikäluokan asiantuntija, mutta koitan vähän arvioida puolustusta. Kaksi 1994-syntynyttä alaikäistä on melko vahvoilla: Rasmus Ristolainen sekä Olli Määttä. Ristolainen on ilmeisesti männä kaudella ollut telakalla, mutta ainakin edelliskautena vakuutti minut pelatessaan jopa viisi vuotta vanhempiaan vastaan A-junnuissa, tehden vielä viiteen otteluun jopa tehot 1+1, eikä ollut kavereista jäljessä. Isokokoinen (188cm) puolustaja on ilmeisesti melko lahjakaskin kaveri ja jotkut ovat povanneet hänestä kehityksen jatkuessa nahilapakkia. No, en sano juuta enkä jaata, mutta melko aikaista vielä tässä vaiheessa. Ysikolmosten pakkitarjonta ei ole niin laadukasta, että tämän kaverin voisi sivuuttaa. Rightistä plussaa.

Olli Määttä, JYP. Onko sukua Terolle? Toivottavasti ei ainakaan urakaari ole samanlainen tulevaisuudessa. Myös suhteellisen hyväkokoinen 185-senttinen miehenalku kyseessä. En ole miehen pelejä livenä päässyt näkemään, mutta eiköhän se kerro talentista, kun pelaa Mestistä ykköspakkiparissa D Teamin riveissä. Lämäri on ainakin kuulopuheiden mukaan tulinen.

Mutta Suomella on perinteisesti tarjota kisakoneeseen myös kääpiöitä. Porilainen Santeri Arousva kuuluu värilasein katsottuna 93-ikäluokan lahjakkaimpiin puolustajiin Suomessa. Jos sitä kokoa olisi siunattu.. tällä hetkellä 176/77. Luistelu on miehellä ehdoton vahvuus ja erittäin tarkasti avaava kiekollinen pakki. Kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon ja pitkään. Löytynee koneesta.

Täksi kaudeksi Ameriikan maille lähtenyt Patrik Parkkonen on tehnyt WHL:ssä Medicinen joukkueessa 6 ottelussa 0+2, joka on kohtuullinen avaus takapajulasta tulevalle kääpiölle. Strategiset mitat herralla 175/74. Arousvan tapaan kiekollinen puolustaja, ja käsiään ei Peten tarvi hävetä kyllä yhtään. Melko varma valinta.

Muista paikoista tuleekin kilpailua, mutta jo edellisessä viestissä esille nostettu Otso Rantakari on kelpo pakki, joka voi hyvin löytää tiensä kokoonpanosta. Roni Rukajärvi ja Joonas Valkonen myös turvallisia valintoja. Kausi on kuitenkin pitkä ja joku voi vielä odottamattomasti nousta esille, seurataan tilannetta.
 
Lähtökohtaisesti lohko B on kovatasoisempi sillä Kanada on aina vaarallinen maa, vaikka Kanada kompuroikin viime kisoissa, on heillä kuitenkin kova joukkue tulossa. Tähtipelaajia Kanadalla on tässä ikäluokassa mm. Ryan Nugent-Hopkins, joka oli ISS:n listalla ykkösenä koko draftin ykkösvaraukseksi, lisäksi Matt Puempel ja Ryan Murphy ovat mainitsemisen arvoisia.

Hyvää pohdintaa ja hyviä nimiä nostit esiin. Pitää kuitenkin todeta, että U18-kisojen aikaan Kanadassa pelataan junnuliigojen pudotuspelejä ja tämän vuoksi Kanada ei näihin karkeloihin saa koskaan parasta miehitystä mukaan. Voi siis olla, ettei kukaan mainituista ole mukana kisoissa. Sama pätee Tsekin kirkkaimpiin tähtiin David Musiliin ja Martin Frkiin, jotka pelaavat myös Kanadassa.
 

Schadowan

Jäsen
Hyvää pohdintaa ja hyviä nimiä nostit esiin. Pitää kuitenkin todeta, että U18-kisojen aikaan Kanadassa pelataan junnuliigojen pudotuspelejä ja tämän vuoksi Kanada ei näihin karkeloihin saa koskaan parasta miehitystä mukaan. Voi siis olla, ettei kukaan mainituista ole mukana kisoissa. Sama pätee Tsekin kirkkaimpiin tähtiin David Musiliin ja Martin Frkiin, jotka pelaavat myös Kanadassa.

Tämän takia Kanadaa harvemmin nähdään finaalipeleissä. Jenkit taas kerran ylivoimainen mestarisuosikki. Suomi saa totutusti vahvan hyökkäävän joukkueen kasaan, mutta pakisto ja veskari taas vähän niin ja näin.

Hlinkan turnauksen kokoonpano oli tällainen:
Maalivahdit
1 Saarela Tuomas, Kärpät
30 Ullberg Richard, HIFK

Puolustajat
3 Allén Henri, HPK
4 Arousva Santeri, Ässät
7 Määttä Olli, JYP
5 Parkkonen Patrik, HIFK
6 Ristolainen Rasmus, TPS
2 Rukajärvi Roni, Kärpät
8 Valkonen Joonas, Blues

Hyökkääjät
11 Armia Joel, Ässät
25 Granlund Markus, HIFK
12 Heikkinen Arttu, Kärpät
28 Huhtala Jesse, Ässät
13 Hännikäinen Markus, Jokerit
15 Kokkonen Jesper, Ilves
14 Leino Robert, HPK
16 Liedes Heikki, HPK
19 Niemitalo Aleksi, Kärpät
18 Teräväinen Teuvo, Jokerit
20 Torniainen Kalle, Djurgården
22 Salomäki Miikka, Kärpät
23 Wilenius Tomi, Ilves

Hyökkäyksessä nippu tuttuja nimiä kuten Armia,Granlund,Kokkonen,Leino,Niemitalo,Teräväinen,Salomäki ja Wilenius.

Tuohon lisäksi Salmiset, Järveläinen (onko poika kasvanut pituutta vieläkään?) ja Aaltonen niin tiukka skaba on kyllä hyökkäyspaikoista. Mites tämän ikäluokan duunariosasto? Minkälaista kaveria on tarjolla?

Pakeista ja veskareista en osaa kyllä sanoa yhtään mitään.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmeisesti ensi viikon tiistaina julkistetaan myös tämän ikäluokan maajoukkue Tshekin turnaukseen (7.-14.2.2011). Kyseinen turnaus on viimeinen maajoukkueturnaus ennen MM-kisoja, joten aika pitkälti ensi viikolla nähdään millaisella Suomi on kisoihin keväällä lähdössä. Toki matkalla valitettavasti tulee vielä loukkaantumisia. Lisäksi jos Ässät menee pudotuspeleissä pitkälle, niin Joel Armia ei hassuttele vastustajia 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Tuohon yläpuolelle oli laitettu kauden avaustapahtumassa ollut joukkue. Moni siinä ollut pelaaja on pelannut hyvän kauden A:ssa, mutta on siinä valitettavasti muutama huonomman kauden pelannut. Pettymyksiä on ollut nuorempana ikäluokan huippuja olleet Jesper Kokkonen ja Aleksi Niemitalo. Lisäksi Santeri Arousva on vissiin ollut loukkaantuneena käytännössä koko kauden.

Aina pienen mielenkiinnon herättää myös se että keitä nuoremman ikäluokan pelaajia otetaan mukaan.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tshekin turnaukseen (9.-13.2.) Suomi lähtee tälläisellä joukkueella:

Maalivahdit:
1 Samu Perhonen, JYP
31 Niklas Kekki, Ässät

Puolustajat:
3 Henri Auvinen, JYP
4 Olli Määttä, JYP
5 Ville Pokka, Kärpät
6 Rasmus Ristolainen, TPS
7 Juho Tommila, Lukko
8 Joonas Valkonen, Blues
9 Petteri Lindbohm, Blues

Hyökkääjät:
11 Joel Armia, Ässät
12 Miro Aaltonen, Blues
13 Markus Hännikäinen, Jokerit
14 Robert Leino, HPK
15 Ville Järveläinen, HPK
16 Heikki Liedes, HPK
19 Aleksi Rekonen, Jokerit
20 Kalle Torniainen, Djurgården (SWE)
22 Miikka Salomäki, Kärpät
23 Tomi Wilenius, Ilves
24 Teemu Henritius, Jokerit
25 Markus Granlund, HIFK
28 Toni Kallela, KalPa

Varalla:
30 Tuomas Saarela, Kärpät (mv)
2 Roni Rukajärvi, Kärpät (p)
10 Samuli Piipponen, SaiPa (p)
18 Matti Lamberg, Kärpät (h)
29 Joona Harjama, SaiPa (h)

Nuoremmasta ikäluokasta mukana on siis Määttä, Pokka, Ristolainen ja Torniainen. WHL:ssä pelaava Patrik Parkkonen luonnollisesti poissa listoilta. Kuten myös aikoinaan ikäluokan lupaavimmaksi arvioitu Jesper Kokkonen, joka tällä viikolla siirtyí Ilveksestä takaisin Ruotsiin ja tällä kertaa MoDon riveihin. Toivottavasti Ruotsin puolella kehitystä tapahtuu. Tämä vuosi ollut suuren luokan pettymys ja sen takia pelipaikka on viime aikoina löytynyt Ilveksen B:stä.

Mitään ketjulottoa en rupea harrastamaan, mutta sen verran todettava että ketju Hännikäinen-Rekonen-Henritius varmasti pelaa yhdessä kuten pelaavat Jokereiden A:ssa ja viime maajoukkueturnauksessakin.
 

Johnnie

Jäsen
Yksi asia minua näissä U18-peleissä vaivaa, miksi IFK:n A-junnuissa pelaavaa Sami Salmista ei ole paljoa näissä kv-peleissä näkynyt? A-junnuissa on tehnyt 27 pelissä tehot 14+19 eli on vuonna -93 syntyneiden pörssikolmonen. Ja kun miehen mitatkin ovat 195/92, niin koko ei varmasti ole esteenä kuten noilla -93 syntyneiden paremmilla pistemiehillä, Järveläisellä ja ehkä myös Granlundillakin...
 
Yksi asia minua näissä U18-peleissä vaivaa, miksi IFK:n A-junnuissa pelaavaa Sami Salmista ei ole paljoa näissä kv-peleissä näkynyt? A-junnuissa on tehnyt 27 pelissä tehot 14+19 eli on vuonna -93 syntyneiden pörssikolmonen. Ja kun miehen mitatkin ovat 195/92, niin koko ei varmasti ole esteenä kuten noilla -93 syntyneiden paremmilla pistemiehillä, Järveläisellä ja ehkä myös Granlundillakin...

Itse olen ihmetellyt samaa, syy taitaa olla pojan luistelussa mikä ei ole maailman sulavinta eikä oikein vauhtiinkaan pääse. Pisteitä on tottakai tullut Granlundin ja Kivelän vieressä. Kummiskin näkisin mielummin ison ja jääkiekkoilijan mitoissa olevan pelaajan kun jonkun 165 cm pitkän säheltäjän U-18 kisoissa keväällä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mielenkiintoista että Ässien nuoria hyökkääjiä ei Armian lisäksi ole noteerattu. Ville Ahlgren on kuitenkin tehnyt parikymmentä pistettä A:ssa vaikka on pelannutkin vain hivenen yli 20 ottelua (muistaakseni 19 pistettä 24 pelissä). Vähemmän pisteitä tehneitäkin tuonne on valittu (itseasiassa suurin osa :)) Myös WHL:stä palannut Jesse Huhtala on pois kaavailuista vaikka sopisi ainakin Rautakorven pelaajamuottiin. Enkä nyt puolustaja Niklas Nevalaistakaan ihan heti olisi jättänyt pois laskuista, kuitenkin tehnyt ihan mukavasti pisteitä. On tuonne huonompiakin pakkeja otettu mukaan. Arousvakaan ei kisakoneeseen pääse kun loppukausi menee loukkaantumisesta toipuessa, muuten olisi varmaan ollut sellainen vakiovalinta kuten hyökkääjä Miro Aaltonenkin jonka kausi ei ole sujunut mitenkään erikoisesti mutta siellä se vaan Rautakorven listalla komeilee...
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Itse olen ihmetellyt samaa, syy taitaa olla pojan luistelussa mikä ei ole maailman sulavinta eikä oikein vauhtiinkaan pääse. Pisteitä on tottakai tullut Granlundin ja Kivelän vieressä. Kummiskin näkisin mielummin ison ja jääkiekkoilijan mitoissa olevan pelaajan kun jonkun 165 cm pitkän säheltäjän U-18 kisoissa keväällä.

Samaa on ihmetelty täälläkin. Olen ihmetellyt Salmisen kohtelua HIFK:ssäkin, sillä kaveri on kuitenkin kokonsa puolesta sekä tehtyjen pisteihin nähden ollu jo monta vuotta tasolla, jossa hänelle olisi pitänyt antaa lisää vastuuta. Jos ongelma on luistelussa, niin miksi sitä ei ole korjattu jos muuten pelaaja on näin potentiaalinen? Silti, isot pelaajat on monesti vähän tönkömpiä luistelijoita johtuen juuri kasvaneesta kropasta, johon ei ole ehkä vielä kunnolla tottunut, sama juttuhan on myös Armialla ollut, eli ei tämä kyllä pitäisi olla mikään syy jättää Salmista pois, joku syy tässä on, mutta minun on sitä todella vaikea käsittää???

Jep, Järveläinen on tehnyt hyvät pisteet A:ssa, mutta hänestä ei tule koskaan SM:tason jääkiekkoilijaa, jos ei kasva vähintään 5cm pituutta, mutta toisaalta hänestä voi tulla todella hyvä jos kasvaa vielä 15cm pituutta.

Itsekin olisin ottanut myös Ahlgrenin mukaan joukkueeseen.

Edit: Armia jää pois ja tilalle tulee Matti Lamberg.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä ketjussa mainituista pelaajista Ässien Ville Ahlgren on pelannut A:ssa viimeksi 8.1. ja HIFK:n Sami Salminen puolestaan 22.1. eli molemmat ovat todennäköisesti loukkaantuneina.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tässä ketjussa mainituista pelaajista Ässien Ville Ahlgren on pelannut A:ssa viimeksi 8.1. ja HIFK:n Sami Salminen puolestaan 22.1. eli molemmat ovat todennäköisesti loukkaantuneina.

Tämän olisin tosiaan voinut itsekin tarkastaa, ennen kuin purkauduin tänne. Kiitoksia tiedoista ja otetaan vähän puheita takaisin. Toivottavasti pojat tervehtyy.
 

Hantta8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Jep, Järveläinen on tehnyt hyvät pisteet A:ssa, mutta hänestä ei tule koskaan SM:tason jääkiekkoilijaa, jos ei kasva vähintään 5cm pituutta, mutta toisaalta hänestä voi tulla todella hyvä jos kasvaa vielä 15cm pituutta.

En ymmärrä väitettäsi jonka mukaan Järveläinen ei voi pärjätä SM-Liigassa 165-senttisenä. Samanmittainen Nathan Gerbekin tuntuu pärjäävän NHL:ssä ihan kohtuullisesti ja mielestäni NHL:n ja SM-Liigan välillä on aika suuri tasoero.
 

sergo91

Jäsen
En ymmärrä väitettäsi jonka mukaan Järveläinen ei voi pärjätä SM-Liigassa 165-senttisenä. Samanmittainen Nathan Gerbekin tuntuu pärjäävän NHL:ssä ihan kohtuullisesti ja mielestäni NHL:n ja SM-Liigan välillä on aika suuri tasoero.

Meinasin sanoa samaa. Onhan se vaikeampaa, mutta mikään sääntö ei kiellä häntä pelaamasta tuon mittaisena jos vain taitoa ja nopeutta riittää.

Ja tälläkin hetkellä Järveläinen on tehnyt a-junnujen sm-sarjassa eniten tehoja u18 ikäluokasta. Miksi hänet pitäisi sivuttaa pienen kokonsa takia.
U18 peleissäkin tehot 4+6 7 peliin kertovat jotain pelaajan taidoista.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
En ymmärrä väitettäsi jonka mukaan Järveläinen ei voi pärjätä SM-Liigassa 165-senttisenä. Samanmittainen Nathan Gerbekin tuntuu pärjäävän NHL:ssä ihan kohtuullisesti ja mielestäni NHL:n ja SM-Liigan välillä on aika suuri tasoero.

Niin, onhan se mahdollista, mutta todella harvinaista, siis todella harvinaista, että tuon kokoinen pelaaja pärjää pääsarjatasolla, eli ei se nyt voi ihan noinkaan olla, että et ymmärrä minun väitettäni? En myöskään sanonut, ettei kannata jatkaa yrittämistä ja minä todellakin toivon, että Järveläinen pärjäisi ja varsinkin kasvaisi pituutta. Olen mielenkiinnolla seurannut hänen otteitaan jo vuosia ja toivon todellakin menestystä.

Kuitenkin fakta on se, että jos katsotaan kaikki maailman tärkeät pääsarjat 10 vuoden katselmuksella, niin todella hyvä on jos 1% pelaajista on 165cm tai pienempiä, uskon, että tuo prosentti osuus on paljon pienempi kuin 1% kaikista pelaajista. Sitten kun vielä lasketaan pelaajat, jotka ovat tehneet edes jonkunlaisen uran pääsarjatasoilla ja varsinkin mittavan uran, niin prosentit vaan pienenee, ikävä kyllä.

Itse olen kuitenkin pienten puolella, koska en itsekään mikään jättiläinen ole. Mutta jos Järveläinen tosiaan kasvaa vaikka vielä 15cm, niin noilla taitotasoilla hän on kovaa valuuttaa NHL:ssäkin, uskon näin ja 5cm pyrähdyksellä varmasti SM-liigassa pääsee vähintäänkin kokeilemaan ja voi tehdä jopa hyvän uran liigassa ja muuallakin.
 
En ymmärrä väitettäsi jonka mukaan Järveläinen ei voi pärjätä SM-Liigassa 165-senttisenä. Samanmittainen Nathan Gerbekin tuntuu pärjäävän NHL:ssä ihan kohtuullisesti ja mielestäni NHL:n ja SM-Liigan välillä on aika suuri tasoero.


Tottahan toiki on mutta pitää muistaa että NHL:ssä pelaa tällä hetkellä 2 pelaajaa jotka ovat alle 170 cm pitkiä ja he ovat erikoisen taitavia ja nopeita. Esim. Brian Gionta joka pelaa Devilseissä on 170 cm pitkä ja tahkonut NHL-urallaan lähes 400 pistettä 600 pelissä, hänet voidaan jo laskea huippupelaajiksi.
Taso ero voidaan verrata jo siinä että nämä NHL:ssä vääntävät kaverit ovat Järveläisen iässä tehneet 2p/peli jossain kanadan junioriliigoista (OHL, WHL, QMHJL, NCAA) mikä on aivan eri juttu jos teet 60 pistettä 40 pelissä Nuorten SM-liigassa.

En nyt kokonaan sitä pois sulje ettei Järveläinen koskaan NHL:ssä pelaisi mutta on se kyllä helvetin epätodennäköstä. Se on vaan kylmä fakta että sen kokoiset pelaajat eivät saa mitään aikaseksi kun vastassa on 190cm+ pakkeja. Jonkulainen SM-liiga ura on Järveläisen kohdalla mahdollista mutta en siihen jaksakkaan oikein uskoa. Jääkiekossa isokokoisia suositaan ja ne pärjäävät parhaiten, näin se vain on.

Kanadassa ja Amerikassa on tuhat Järveläisen kaltaisia pelaajia, lyhyitä, pisteitä tekeviä ja pirun taitavia. Veikkaisin että 1/50 pääsee kokeilemaan NHL:ssä, ja sekin usein jää kokeiluksi. Loput kokeilee AHL:ssä siellä saattaa pärjätä mutta suurin osa päätyy sitten johonki ranskan tai englannin liigaan koko uraksi. Montako esimerkkiä haluat?

Voihan pianokin tippua päähän eli on se kunnon kiekkourakin mahdollista. Kinkkinen juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Hantta8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
En kaipaa mitään esimerkkejä pelaajista jotka ovat epäonnistuneet urallaan. Viestissäni oli lähinnä pointtina se, että on mielestäni hieman ennenaikaista sanoa 17-vuotiaasta pelaajasta ettei hänestä koskaan tule sm-tason pelaajaa jos hän ei kasva vähintään 5cm.
 
En kaipaa mitään esimerkkejä pelaajista jotka ovat epäonnistuneet urallaan. Viestissäni oli lähinnä pointtina se, että on mielestäni hieman ennenaikaista sanoa 17-vuotiaasta pelaajasta ettei hänestä koskaan tule sm-tason pelaajaa jos hän ei kasva vähintään 5cm.

On se ennenaikaista kyllä, minun pointtini taas oli näyttää mihin suuntaan näitten pienikokoisten pelaajien ura yleensä kehittyy. En kokonaan sulkenut pois Liigauran mahdollisuutta Järveläisen kannalta vaan sanoin että se on erittäin epätodennäköistä. Henkilökohtaisesti minulla ei ole pienikokoisia pelaajia mitään vastaan eli toivon todellakin että hän tekee sääntöön poikkeuksen ja luo hienon uran.
Toivotaan että valmentajat eivät jätä häntä koonsa vuoksi kisojen ulkopuolelle. Jos hän kisoihin asti pääsee niin toivotaan onnistumisia ihan Suomenkin kannalta.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Suomen jääkiekkoliiton sivuilla on tällä otsikko: "Alle 18-vuotiaille seitsemäs peräkkäinen voitto". Tuo kuulostaa toki hienolta, mutta Tshekin, Sveitsin, Slovakian ja Saksan voitossa ei ole kyllä mitään ihmeellistä. Ruotsin voitto marraskuussa oli toki hieno asia. Joka tapauksessa eilisessä pelissä Tshekki kaatui 4-2. Tänään vastassa onkin sitten kovempi vastus, kun vastustajaksi asettuu Ruotsi.

Suomen maalit Tshekkiä vastaan:
Kalle Kossila (Miro Aaltonen)
Miro Aaltonen (Tomi Wilenius, Olli Määttä)
Markus Granlund
Heikki Liedes (Matti Lamberg, Rasmus Ristolainen)

Samu Perhosella 19 torjuntaa
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Tänään vastassa onkin sitten kovempi vastus, kun vastustajaksi asettuu Ruotsi.
Voittoputki jatkuu, koska Ruotsi kaatui 3-2. Ottelun tilastot löytyvät Hokej.cz-sivustolta, mutta tärkeimmät poiminnat tähän.

Suomen maalit:
12:28 1-1 Markus Granlund (Ville Järveläinen)
38:57 2-2 Heikki Liedes Heikki (Joona Harjama)
53:09 2-3 Olli Määttä (Miro Aaltonen)

Samu Perhoselle kertyi torjuntoja 28 kpl ja torjuntaprosentti oli 93,33.

Toisessa erässä on tilastojen perusteella mitelty pienimuotoinen Ruotsi-Suomi-nyrkkeilymaaottelu:
Koodi:
32:49       Švédsko 18           Brodin Jonas (2, HRUB) 
32:49       Švédsko 18           Forsberg Filip (2, HRUB)
32:49       Švédsko 18           Blomqvist Albin (2, HRUB)
32:49       Švédsko 18           Karlssson William (20, HRUB)
32:49       Finsko 18            Harjama Joona (2, HRUB)
32:49       Švédsko 18           Karlssson William (5, HRUB)
32:49       Finsko 18            Rekonen Aleksi (2, HRUB)
32:49       Finsko 18            Tommila Juho (2, SEK)
32:49       Finsko 18            Lindbohm Petteri (2, HRUB)
32:49       Švédsko 18           Bjorklund Gustaf (2, HRUB)
34:49       Švédsko 18           Forsberg Filip (2, HRUB)
34:49       Švédsko 18           Blomqvist Albin (2, HRUB)
34:49       Švédsko 18           Brodin Jonas (2, HRUB)
34:49       Finsko 18            Harjama Joona (2, HRUB)
34:49       Finsko 18            Rekonen Aleksi (2, HRUB)
34:49       Finsko 18            Tommila Juho (2, HRUB)
34:49       Finsko 18            Lindbohm Petteri (2, HRUB)
34:49       Švédsko 18           Bjorklund Gustaf (2, HRUB)
Molemmissa kahinoissa ovat olleet mukana samat pojat (pl. ulosajettu Karlsson). Onkohan tuossa virhe vai ovatko pojat ottaneet uudet myllyt heti jäähyltä päästyään?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös