10 kierrosta = runkosarjan lopullinen järjestys?

  • 294 033
  • 560

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika kova veikkaus, olin tästä ketjusta katsovinani, että edellisellä kolmella kaudella ei yksikään noin 10 kierroksen jälkeen säälipleijariviivan alla ollut joukkue ole noussut kuuden parhaan joukkoon. Ja nyt olisi sitten peräti kolme (vähän makuasia miten tuon Kärpät laskee, eli oliko tuossa kohdalla säälipleijariviivan alla vai ei)?
1 joukkue sieltä noussee 6 parhaan joukkoon ja jos jotain pitäisi veikata, niin se jengi on Kärpät. Kuitenkin - päästäkseen kuuden parhaan joukkoon esim. Jypin ja Bluesin tulisi kerätä loppukausi lähemmäs 2 pistettä per peli ja sellaisella keskiarvolla pelaa perinteisesti vain 1-2 runkosarjan parasta jengiä.
 
Viimeksi muokattu:

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
esim. Jypin ja Bluesin tulisi kerätä loppukausi enemmän lähemmäs 2 pistettä per peli ja sellaisella keskiarvolla pelaa perinteisesti vain 1-2 runkosarjan parasta jengiä.

Totta. Piti oikein tarkistaa tuo piste/ottelu -asia. Itselle tuli täysin puskista tieto, että noita 2p/ottelu/koko kausi ei oikeasti ole yhtä-kahta enempää.

08-09 -
07-08 Kärpät, Blues
06-07 Kärpät
05-06 Kärpät
04-05 Kärpät, Jokerit

Nyt alkukauden tuolla tahdilla ovat pelanneet Lukko ja TPS.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Aika kova veikkaus, olin tästä ketjusta katsovinani, että edellisellä kolmella kaudella ei yksikään noin 10 kierroksen jälkeen säälipleijariviivan alla ollut joukkue ole noussut kuuden parhaan joukkoon. Ja nyt olisi sitten peräti kolme (vähän makuasia miten tuon Kärpät laskee, eli oliko tuossa kohdalla säälipleijariviivan alla vai ei)?

Kärpät oli viime kaudella 15 kierroksen jälkeen toiseksi viimeinen ja pelasi jumbofinaalissa 30.10.2008 TPS:ää vastaan voittaen pelin 4-1. Tuosta lähti Kärppien nousu, joka riitti viidenteen sijaan runkosarjassa.
 
Siellä on itseasiassa huikea määrä pelaajia meillä alisuorittanut(esim Jantunen, Saarinen, Santavuori).


Vastaavasti Ässillä Kilpeläinen, Piros, Salminen ja Savinainen ovat näitä alisuorittajia.
Tosin tälläkin kaudella tämä typerä lohkojako vaikuttaa muutaman pisteen verran ja ne saattavat olla ratkaisevia.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jos laskee alakauden pistekeskiarvoilla kuhunkin sijoitukseen vaadittavat pisteet, niin play-off paikka aukeaa 91 pisteellä ja sääleihin riittää 71 pistettä. Mutta koska liiga on alkakaudella ollut huomattavan epätasainen (eroa kärki-Lukon ja jumbo-Jypin pistevauhdissa 111 (!) pistettä ...), veikkaisin että ainakin sääliraja on muutaman pisteen korkeamalla. Laitetaan vaikka 75 pistettä siihen. Täten näiltä neljältä jengilta vaaditaan seuraavaa:

Kärpät: Nyt 1,27 p/peli, sääleihin päästäkseen loppukausi keskiarvolla 1,36 ja suoraan paikkaan 1,71
Jokerit: Nyt 1,00 p/peli, sääleihin päästäkseen loppukausi keskiarvolla 1,42 ja suoraan paikkaan 1,78
Blues: Nyt 0,80 p/peli, sääleihin päästäkseen loppukausi keskiarvolla 1,46 ja suoraan paikkaan 1,80
Jyp: Nyt 0,73 p/peli, sääleihin päästäkseen loppukausi keskiarvolla 1,49 ja suoraan paikkaan 1,84

Sääleihin pääsy vaatii ylemmän keskikastin tasoista peliä koko loppukauden ja suora play-off paikka jo ihan kärjen takana olemista (suunnilleen 3. tai 4. loppukauden kuntopuntarissa). Varmasti näistä joukkueista vähintään yksi klaaraa itsensä sääleihin ja ehkä yksi suoriin, mutta kaikkien pääseminen suoriin on aika epätodennäköistä ja kohtuu varmalta tuntuu että ainakin yksi näistä tiimeistä jää sijoille 11-14. Jos lasketaan että Saipa ja Ässät ovat sijoilla 11-14, niin sen lisäksi myös Pelsujen ja yhden hämäläistiimin pitäisi liukua sinne, jotta kaikille avautuisi paikka sääleihin.

Tässä täytyy myös muistaa se, että sen pelin pitää aueta kohtuu nopeaan, Vielä viisi peliä samaa konttaamista ja ylläolevat tavoitepistevauhdit nousevat 0,1 yksikköä säälien osalta ja 0,2 yksikköä suorien osalta. Kymmenen peliä konttaamista ja tavoitteet ovatkin 0,25 ja 0,4 korkeammat per peli ylläoleviin. Paperillä pieniä lukuja, mutta kausi kauden jälkeen on nähty että suunnan kääntäminen ylöspäin on todella vaikeaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Lisäksi se että kaikki tai edes vaikkapa kolme noista kolmesta pystyisi tuollaisiin tahteihin tarkottaisi sitä että niiden pitäisi muita vastaan olla vielä tuotakin parempia, sillä noilla joukkueilla on kuitenkin iso joukko keskinäisiäkin pelejä ja niistä kaikki eivät vain voi 1.8 pistettä keskimäärin ottaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
On kyllä merkillinen kauden alku. Toisaalta uskon että jopa 10. sijalta voi olla kaiken natsatessa realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Edellyttäen tietysti että siellä on joku näistä "isoista". Vaikka alkukausi menisi täysin päin honkia, niin sehän ei tietenkään tarkoita etteikö peli voisi kulkea keväällä, plus vielä mahdolliset vahvistukset siihen päälle.

Edit. Nähtäisiinkö se sitten tällä kaudella sekin ihme että sääleistä mestaruuteen?
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Nähtäisiinkö se sitten tällä kaudella sekin ihme että sääleistä mestaruuteen?

Vai nähtäisiinkö ensi kerran edes sääleistä neljän joukkoon? Sitä odottelen. Voisi helposti luulla, että 2-3 peliä ylimääräistä ei tunnu enää tässä vaiheessa, mutta hieman olen havainnut eräänlaista "bensa loppui"-ilmiötä, kun parin tiukan (mahdollisesti jatkoeriin venyneen) pelin jälkeen tulisi pystyä haastamaan runkosarjan paras tai toiseksi sijoittunut.

We will see that when the sun is shining and it'll be a beautiful springlike day.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Voisi helposti luulla, että 2-3 peliä ylimääräistä ei tunnu enää tässä vaiheessa, mutta hieman olen havainnut eräänlaista "bensa loppui"-ilmiötä, kun parin tiukan (mahdollisesti jatkoeriin venyneen) pelin jälkeen tulisi pystyä haastamaan runkosarjan paras tai toiseksi sijoittunut.

Toki varmasti näinkin. On siinä "onneksi" 2-3 lepopäivää välissä. Totta tietenkin on että rasitus tuppaa kertautumaan sitten myöhemmille peleille jne..

Mutta toisaalta jos tällaisen "ison, kriisijoukkueen" peli loksahtaakin aivan kalkkiviivoilla uomiinsa ja peli alkaakin kulkea vaikka vasta siellä sääleissä, niin tiedä mitä siitä seuraa. Hyvällä pelituntumalla voi olla myös merkitystä, kun toinen joukkue on vain odotellut. Ja voihan olla että siihen runkosarjan voittoon ei ole tarvittu niin ihmeellistä peliä, mutta tasaista kylläkin. Tällainen sääli-joukkueen kuntopiikki saattaa sitten yllättääkkin. No katellaan..
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä tällaiset on tässä vaiheessa kautta ihan yhdentekevää jauhantaa.

Otanpas yhden esimerkin. Kärpät on tällä hetkellä sijalla 10 ja KalPa sijalla 4. KalPalla on pisteitä vain 7 enemmän kuin Kärpillä, lisäksi Kärpillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. KalPa on tappioputkessa ja Kärpät puolestaan voittoputkessa. Jos Kärpät voittaa rästipelin, niin eroa joukkueiden välillä olisi enää 4 pistettä ja mikäli joukkueiden putket jatkuvat, nousee Kärpät hyvinkin pian KalPan edelle. Myös sijoilla 5 ja 6 olevat Ilves ja Tappara ovat 4 pistettä edellä Kärppiä.

Viime kaudellakin alkukausi meni Kärpiltä huonosti, mutta joulu-tammikuussa joukkueen pistekeskiarvo taisi olla koko liigan paras ja sijoituskin nousi kärkikolmikkoon. Siitä olen myöskin aivan varma, että esimerkiksi Lukko ei tuolla tahdilla ota pisteitä koko kautta. Totta kai Lukko voi silti jopa voittaa runkosarjan, ei tuo loistava alku ainakaan haitaksi voi olla.

Parempi olisi nyt vain seurata pelejä ja spekuloida pistemäärillä tarkemmin vasta joulun jälkeen. Toki ymmärrän senkin, että joistakin on hauskaa spekuloida nykyisellä tilanteella kun siellä on viime vuosien menestyjät hännillä. Ja onhan tässä vaiheessa jo pelit sen verran suuntaa antaneet, että Blues ei tällä kaudella juhli ellei uusia pelaajia hankita. JYPin uskon edelleen selviytyvän vähintään sääleihin ja Kärppien kuuden joukkoon perustuen viime peleihin ja käytettävissä olevaan rahaan. Jokerit on kylläkin täysi kysymysmerkki tällä hetkellä.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viime kaudellakin alkukausi meni Kärpiltä huonosti, mutta joulu-tammikuussa joukkueen pistekeskiarvo taisi olla koko liigan paras ja sijoituskin nousi kärkikolmikkoon. Siitä olen myöskin aivan varma, että esimerkiksi Lukko ei tuolla tahdilla ota pisteitä koko kautta. Totta kai Lukko voi silti jopa voittaa runkosarjan, ei tuo loistava alku ainakaan haitaksi voi olla.

Se on päivänselvää, ettei Lukko tuolla tahdilla ota pisteitä koko kautta. Mutta kun 10 kierroksen jälkeisiä tilanteita ja pistetahteja verrataan aina edellisten kausien keskiarvoihin, mitä pidemmälle kausi etenee Lukon pitäessä keskiarvonsa esim. yli 2.4 pisteen, tarvitsee joukkue lopuista peleistä enää hyvin keskinkertaisella tahdilla pisteitä selvitäkseen kärkitaisteluun mukaan. Muuttuvia tekijöitä näissä luonnollisesti on aina, tänä vuonna todennäköisesti ainakin Kärpät. Mutta hyvin suuntaa-antavina voidaan tälläisiä laskuvertailuja tehdä, osoittaahan sen jo historia.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jos Kärpät voittaa rästipelin, niin eroa joukkueiden välillä olisi enää 4 pistettä ja mikäli joukkueiden putket jatkuvat, nousee Kärpät hyvinkin pian KalPan edelle. Myös sijoilla 5 ja 6 olevat Ilves ja Tappara ovat 4 pistettä edellä Kärppiä.
Muuten hyvä, mutta kun muutkin saavat pelata. Joka ikinen kierros puolet joukkueista saa kolme pistettä. Sieltä voi yksittäinen joukkue - vaikka sitten KalPa - tulla selkä edellä vastaan, mutta joku ne KalPan tappioputken pisteet kuitenkin saa.

Oletetaan, että KalPan tappioputki jatkuu. Katsotaas ensin sarjataulukkoa Kärppien ja KalPan kohdalta.
Koodi:
4.	KalPa	12	21	
5.	Ilves	11	18	
6.	Tappara	11	18	
7.	HPK	11	16	
8.	Pelicans11	15	
9.	Ässät	12	14	
10.	Kärpät	11	14

Katsotaan sitten ketä KalPalla on seuraavaksi vastassa:

Tappara - KalPa
KalPa - JYP
Ilves - KalPa
KalPa - TPS
KalPa - HPK
KalPa - Pelicans

Siinä on neljä joukkuetta, jotka ovat Kärppien ja KalPan välissä ja saisivat pisteitä KalPan oletetusta tappioputkesta. Noilla joukkueilla luonnollisesti muitakin pelejä, joista jokaisesta jaetaan yllätys yllätys pisteitä. En lähde kaikkien osalta nyt tarkistamaan, mutta samat joukkueet pelaavat todennäköisesti myös jonkun verran keskenään ristiin, eli saavat väkisin pisteitä.

Katsotaan sitten Kärppien ohjelmaa tämän kuun osalta

HIFK - Kärpät
Kärpät - SaiPa
Jokerit - Kärpät
Kärpät - Pelicans
Blues - Kärpät
Kärpät - Lukko

Paitsi että ohjelma on muutenkin kohtalaisen kova, niin siihen ei juuri osu Kärppien tämänhetkisiä päävastustajia sarjataulukon kannalta. Ainoa "kuuden pisteen ottelu" on Pelicans, jossa Kärpät voi ihan itse napsia yhden sijan taulukossa. Muuten pitää voittaa ja lisäksi toivoa, että muut pelaa sopivasti.

Näillä löpinöillä siis väitän, että ei ole kovin todennäköistä, että Kärpät nousisi hyvin pian yhtään mihinkään, vaan koska välissä on noinkin monta joukkuetta, niin nopea nousu edellyttäisi muiden poikkeuksellisen sopivaa pelaamista Kärppien kannalta. Sekään ei välttämättä auta, koska kaikki eivät voi hävitä, vaikka haluaisivatkin.

Vielä semmoinen pikku detaili, että minusta KalPan putken jatkuminen ei ole todennäköistä, koska eivät ole missään pelillisessä kriisissä. Sillä on kolme niukkaakin niukempaa tappiota hyvässä vireessä olevia vastaan ja sitten tuo HIFK-tappio, jossa HIFK onnistui yhden erän ylivoimilla kaikessa.
 
Muuten hyvä, mutta kun muutkin saavat pelata. Joka ikinen kierros puolet joukkueista saa kolme pistettä. Sieltä voi yksittäinen joukkue - vaikka sitten KalPa - tulla selkä edellä vastaan, mutta joku ne KalPan tappioputken pisteet kuitenkin saa.

Jotasa näytti minusta kommentoivan sitä, että keskikastin joukkueiden saavuttaminen ei mitenkään ole tässä vaiheessa vielä mahdotonta. En huomannut, että olisi väittänyt Kärppien heti lentävän kaikkien keskikastin joukkueiden ohi.

Minusta on totta, että kun ollaan alle 10 pisteen päästä jostain joukkueesta, ei sitä ole mahdotonta saavuttaa. Ei varsinkaan silloin, kun liigaa on jäljellä yli 40 kierrosta.

Nämä 10 ottelun otokset antavat suuntaa joukkueista hyvin. Aika harvoin totaaliset rämpijät nousevat ylemmäs. Joku aina välillä nousee, mutta eipä sitä pysty arvaamaan kuka. Otetaan vaikka JYPille tuohon 15 ottelun voittoputki, niin hätyyttelevät varmasti jo 6 joukkoa. Sittenkin on kauden peleistä vielä puolet jäljellä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jotasa näytti minusta kommentoivan sitä, että keskikastin joukkueiden saavuttaminen ei mitenkään ole tässä vaiheessa vielä mahdotonta. En huomannut, että olisi väittänyt Kärppien heti lentävän kaikkien keskikastin joukkueiden ohi.
Minä kommentoin mitä lainasin, eli Kärppien mahdollisuutta nousta hyvinkin pian KalPan edelle. 4-6 pistettä on oikeasti enemmän kuin 2 voittoa toiselle ja 2 tappiota toiselle ja varsinkin tuossa vertailussa, kun välissä on 5 muuta joukkuetta, jotka saavat väkisinkin pisteitä. Toisin sanoen KalPa voi olla lähellä, mutta viides sija on kauempana miltä näyttää.
 
Minä kommentoin mitä lainasin, eli Kärppien mahdollisuutta nousta hyvinkin pian KalPan edelle. 4-6 pistettä on oikeasti enemmän kuin 2 voittoa toiselle ja 2 tappiota toiselle ja varsinkin tuossa vertailussa, kun välissä on 5 muuta joukkuetta, jotka saavat väkisinkin pisteitä. Toisin sanoen KalPa voi olla lähellä, mutta viides sija on kauempana miltä näyttää.

No jos sitä kommentoit niin eihän siihen liity kuin tasan KalPan ja Kärppien ottelut. Ihan sama miten muut pelaavat, mikäli Kärpät voittaa muutaman ottelun enemmän kuin KalPa. Ei ole niin vaikeaa. Ja kuten lainaamasi sanoi niin sama pätee siinä välissä oleviin joukkueisiinkin.

Mutta selvennettyäsi, että ajattelet vain sijoituksia niin sittenhän asia on vaikeampaa aivan kuten sanot. Itse vain en tuollaista sijoitusleikkiä nähnyt kommentoimastasi viestistä, vaan puhtaasti parin joukkueen vertailua. Tietenkin useamman joukkueen pistesaldot muuttuvat eri tahtiin kuin vaikkapa kahden.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mutta selvennettyäsi, että ajattelet vain sijoituksia
Ihme lukihäiriöinen pilkunnusintavimma päällä. Kyllä minä otin kantaa ihan molempiin asioihin, sekä KalPaan, että sijoitukseen. Sen on käytävä ilmi tuon pidemmän viestin ekasta kappaleesta hitaammillekin. Jotasa otti lainauksessani (uudestaan alla) kantaa myös "lähellä oleviin" Ilvekseen ja Tapparaan.
Jotasa kirjoitti:
Jos Kärpät voittaa rästipelin, niin eroa joukkueiden välillä olisi enää 4 pistettä ja mikäli joukkueiden putket jatkuvat, nousee Kärpät hyvinkin pian KalPan edelle. Myös sijoilla 5 ja 6 olevat Ilves ja Tappara ovat 4 pistettä edellä Kärppiä.
AnaMasa kirjoitti:
Muuten hyvä, mutta kun muutkin saavat pelata. Joka ikinen kierros puolet joukkueista saa kolme pistettä. Sieltä voi yksittäinen joukkue - vaikka sitten KalPa - tulla selkä edellä vastaan, mutta joku ne KalPan tappioputken pisteet kuitenkin saa.
 
KalPa on tappioputkessa ja Kärpät puolestaan voittoputkessa. Jos Kärpät voittaa rästipelin, niin eroa joukkueiden välillä olisi enää 4 pistettä ja mikäli joukkueiden putket jatkuvat, nousee Kärpät hyvinkin pian KalPan edelle. Myös sijoilla 5 ja 6 olevat Ilves ja Tappara ovat 4 pistettä edellä Kärppiä.

Muuten hyvä, mutta kun muutkin saavat pelata. Joka ikinen kierros puolet joukkueista saa kolme pistettä. Sieltä voi yksittäinen joukkue - vaikka sitten KalPa - tulla selkä edellä vastaan, mutta joku ne KalPan tappioputken pisteet kuitenkin saa.

Juurihan olet sitä mieltä, että "Muuten hyvä, mutta kun muutkin saavat pelata". No eihän sillä ole mitään merkitystä saavatko muutkin pelata kuin Kärpät ja KalPa, jos katsotaan näiden kahden joukkueen sijoituksia. Samaten mikäli miettii suhdetta Tapparaan tai Ilvekseen.

Toisin sanoen, olin sitä mieltä ettet tulkinnut Jotasan viestiä oikein. Sinä kerrot tulkinneesi sen oikein ja olet silti toista mieltä. Voi olla sitten, että oma lukeman ymmärtäminen alkuperäisestä viestistä on virheellinen.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Kärpät oli viime kaudella 15 kierroksen jälkeen toiseksi viimeinen ja pelasi jumbofinaalissa 30.10.2008 TPS:ää vastaan voittaen pelin 4-1. Tuosta lähti Kärppien nousu, joka riitti viidenteen sijaan runkosarjassa.

Tässä ketjussa olevassa viestissä Kärppien sijoitus 10 kierroksen jälkeen oli seitsemäs, joten Kärpät ei määritelmän mukaan noussut 10 kierroksen jälkeen säälipleijareiden ulkopuolelta kuuden parhaan joukkoon, vaan seitsemänneltä sijalta viidenneksi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tässä ketjussa olevassa viestissä Kärppien sijoitus 10 kierroksen jälkeen oli seitsemäs, joten Kärpät ei määritelmän mukaan noussut 10 kierroksen jälkeen säälipleijareiden ulkopuolelta kuuden parhaan joukkoon, vaan seitsemänneltä sijalta viidenneksi.

Vaatii se kuitenkin jo pitempää voittoputkea nousta sijalta 13. kuin sijalta 7. Ja pelejäkin on 15 kierroksen jälkeen vähemmän jäljellä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kärpät oli viime kaudella 15 kierroksen jälkeen toiseksi viimeinen ja pelasi jumbofinaalissa 30.10.2008 TPS:ää vastaan voittaen pelin 4-1. Tuosta lähti Kärppien nousu, joka riitti viidenteen sijaan runkosarjassa.

Pelimäärät elivät viime kaudella vaan vähän omaa elämäänsä. Parhaimmillanhan joukkueilla saattoi olla neljänkin pelin ero pelattujen pelien määrässä. Ja esim. tämä "jumbofinaali" oli Tepsin 19. peli, kun se Kärpille oli vasta 17:sta. Toisin sanoen Kärppien huono sijoitus viime kaudella johtui perässä laahaavasta sarjaohjelmasta.
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hirveä mylläkkä tuli sitten tuosta aiemmasta viestistäni... Pahoittelut jos se oli sekava.

Pula-ajan Tretjak ymmärsi paremmin sen mitä minä hain takaa. Tarkoitin siis vain sitä että näin vähäisen pelimäärän jälkeen eivät sijoitukset ole ollenkaan "varmoja" ja ne muuttuvat lähes jokaisen kierroksen jälkeen, joskus paljonkin, johtuen erittäin pienistä piste-eroista joukkueiden välillä. Lisäksi jotkut joukkueet ovat alkukaudesta sekaisin ja saavat vähitellen peliään kuntoon, kun taas toiset saattavat hieman ylisuorittaa.

Tällä hetkellä sarjataulukon kolmannen ja yhdennentoista välinen ero on 7 pistettä ja sijat 6-11 ovat 4 pisteen sisällä. Eli kyllä sieltä voi joku/jotkut joukkueet nousta hieman alempaakin suht nopeasti kärjen tuntumaan. Esimerkiksi Kärpät voi "paperilla" nousta parissa kierroksessa KalPan/Tapparan/ym edelle, tai sitten pudota takaisin viimeisten joukkoon.

Selvennyksenä vielä, en tarkoittanut että Kärpät nousisi heti KalPan, Ilveksen ja Tapparan sekä muiden taulukossa ylempänä olevien edelle, vaan kauden edetessä pikku hiljaa jos peli rupeaa kulkemaan kuten viime pelien perusteella voisi veikkailla.

Edittiä. Ymmärsin itse vasta nyt AnaMasan ajatuksenjuoksun. Tosiaan ei ollut tarkoitus väittää Kärppien nousevan KalPan sijoitukselle, vaan ihan vain KalPan edelle, jolloin Kärppien sijoitus nousisi vähintään sillä yhdellä pykälällä sijalle yhdeksän. Siitä sitten taas seuraavan joukkueen kimppuun jne, aivan kuten Kärpät viime kaudella teki. Vastaavasti joku joukkue voi pudota pienen tappioputken myötä rajusti taulukossa. Tuossa KalPan tilalla voi toki olla mikä tahansa muu Kärppiä lähellä oleva joukkue, eli ei ole mitään KalPaa vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Otanpas yhden esimerkin. Kärpät on tällä hetkellä sijalla 10 ja KalPa sijalla 4. KalPalla on pisteitä vain 7 enemmän kuin Kärpillä, lisäksi Kärpillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. KalPa on tappioputkessa ja Kärpät puolestaan voittoputkessa. Jos Kärpät voittaa rästipelin, niin eroa joukkueiden välillä olisi enää 4 pistettä ja mikäli joukkueiden putket jatkuvat, nousee Kärpät hyvinkin pian KalPan edelle. Myös sijoilla 5 ja 6 olevat Ilves ja Tappara ovat 4 pistettä edellä Kärppiä...

Tämän päivän jälkeen Kärpät on sijalla 10. ja KalPa sijalla 4. KalPalla on pisteitä JO 10 enemmän kuin kärpillä ja lisäksi me ollaan jo eellä ;)
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sairaan hyvälle näyttää... Ei voi kun yhtyä edellisiin kirjoittajiin. Jokerit kun vielä perseilee itsensä jumbopaikalle niin hymy on kyllä tooosi herkässä!

Viikontakaiseen toiveeseeni on vastattu! :) Jokerit kyllä ilman muuta ansaitsee jumbopaikkansa... Tänään pelasivat kyllä kohtalaisesti häviten Ässille ainoastaan 4-0! Ehkä se siitä pikkuhiljaa, onhan siellä suomen paras valmentaja. Mukavalta tuntuu kun nyt kaikki näkee et Ara ei ole koskaan voittanut mitään ja jos onkin niin vain vahingossa. Räikeästi yliarvostettu valmentaja.

Ja loppuun pitää todeta, että uskon kyllä narrejen nousuun, mutta saa kai sitä nauttia kun se kumminkin on viimenen tällä hetkellä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Meikäläinen laittaa sitten huomisen kierroksen jälkeen tän kauden ekan sarjataulukon talteen ja miten ikinä pelit päättyykin on taulukko melko mielenkiintoinen ennakkokaavailuihin verrattuna!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jokerit viimeisenä ja yläfemmoja vedellään näköjään ympäri Suomea. Tätähän juhlitaan lähestulkoon kuin mestaruutta, aika huvittavaa kyllä sinänsä. Mitä SM-liiga olisikaan ilman Jokereita, kysynpä vaan!?!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös