”Löytösi” elintarvikkeiden saralla

  • 625 727
  • 2 201

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tästä juustokeskustelusta tulikin mieleen tämä:
http://www.lindahls.fi/tuotteet/skaanemejerier-juustot/allerum-herrgaard-28-18kk-450g.aspx?altTemplate=

Loistava tuote. Tällä hetkellä parasta "bulkkia" mitä lähikaupasta saa kohtuuhinnalla. Muutenkin Allerums juustot pieksee mun makuun Valiot ja vastaavat bulkit 6-0 näin kiekkotermein.

_

Noi on hyviä, ei vain ole tullut hetkeen ostettua, pitääkin taas joku kerta tsekata Prisman hyllyt.

Rainbow Gouda oli aivan pirun hyvä yllätys, hakkaa kelvollisen X-tra Goudan mennen tullen ja hinta on suunnilleen sama. Oikeasti maistuva Gouda, unohtui vaan tsekata paketista kenen tekemä se on.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Noi on hyviä, ei vain ole tullut hetkeen ostettua, pitääkin taas joku kerta tsekata Prisman hyllyt.

Rainbow Gouda oli aivan pirun hyvä yllätys, hakkaa kelvollisen X-tra Goudan mennen tullen ja hinta on suunnilleen sama. Oikeasti maistuva Gouda, unohtui vaan tsekata paketista kenen tekemä se on.

Tässä erinomainen Gouda, ostin tuota noin vuoden putkeen ja nyt tauko meneillään. Kohta pitää taas napata kyytiin. Tuo on voimakkaampi kuin ne pehmeät perus-goudat ja siten jo pienempi viibale leivällä antaa erinomaista makua. Maistuu myös ihan sellaisenaan juustotarjottimelta tai vaikkapa hillon kera kuin pakkauksen fotossa.
Pirkka vanha goudajuusto 400g | Pirkka

_
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tässä erinomainen Gouda, ostin tuota noin vuoden putkeen ja nyt tauko meneillään. Kohta pitää taas napata kyytiin. Tuo on voimakkaampi kuin ne pehmeät perus-goudat ja siten jo pienempi viibale leivällä antaa erinomaista makua. Maistuu myös ihan sellaisenaan juustotarjottimelta tai vaikkapa hillon kera kuin pakkauksen fotossa.
Pirkka vanha goudajuusto 400g | Pirkka

_

Tuttu tuote myös, mutta ei tule noissa Keskon paikoissa juurikaan käytyä. Toi oli ehkä parhaita halpisjuustoja mitä vastaan on tullut. Noin yleisestihän juusto on aivan poskettoman hintaista, sen takia yritänkin suosia noita maukkaampia juustoja, että siitä viipaleesta saisi edes jotain makua irti.

Aiemmin mainitsemani Rainbow-juusto saattoi itseasiassa olla tämä:

Rainbow : Rainbow Kypsytetty luomujuusto 275 g
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Noin yleisestihän juusto on aivan poskettoman hintaista, sen takia yritänkin suosia noita maukkaampia juustoja, että siitä viipaleesta saisi edes jotain makua irti.

Jos haluat juustosta makua vähällä irti niin Valion Ritari on kyllä parhautta. Juu maksaa kolmio jotain 4-5 euroa mutta maku on taivaallinen. Kokeile kerran.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jos haluat juustosta makua vähällä irti niin Valion Ritari on kyllä parhautta. Juu maksaa kolmio jotain 4-5 euroa mutta maku on taivaallinen. Kokeile kerran.

On toki maistettu useastikin, ei vaan huvita maksaa juustosta tuommoisia kilohintoja, vaikka hyvää onkin. Valion juustoista ostan ainoastaan Auraa, muut saavat jäädä hyllyyn.

Edit. Tai siis voin maksaa tuollaisia hintoja, mutta sitten pitää kyseessä olla oikeasti joku huippujuusto, eikä mikään perustason Ritari.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onhan nuo juustot aika kalliita. Silti saatan ostaa uudemmankin kerran Kuusamon Savupaimenpoikaa. Sopivan kermainen, ei liian savuinen. Oikein kiva juusto.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Satunnaisesti tulee kyllä osteltua noita Valion hinnakkaampia juustoja eli lähinnä Mustaleimaa, Mustaa goudaa, Luostaria ja Ritaria, mutta Kappelikin on hyvää. Hinnat ovat kieltämättä turhan kovia, kun juusto hupenee kuitenkin nelihenkisessä perheessä rivakasti. Mutta vaihtelun vuoksi kuitenkin.

Tuo Jupen mainitsema Pirkan voimakas gouda on myös hyvää, mutta vähän hankalasti höylättävää. Tykkään ehkä siitä enemmän tarjotinkamana. Edam-tyyliset juustot ovat auttamatta liian mietoja mun makuuni, samoin kermajuustoista perusversiot. Ålandsmejerietin Prostens on törkyisen hyvää ja kohtalaisen leikattavaa, Kastelholm edelleen hyvää ja leikattavaa. Noissakin sitten vain se hinta on aika kova. Mutta Lenin kannattaa kokeilla tuota Prostensia, jos Ritari kerran kolahtaa.

Arkijuustona meillä onkin Valion Oltermanni täyteläinen, joka on kohtuullisen hintaista mutta kuitenkin maukkaampaa kuin tuo perusversio.

Niin, ja nyt kun juustoista puhutaan niin mainitaan Ullan Pakarin leivät. Poristakin tulee jotain hyvää näemmä. Todella hyviä, täysjyväisiä ja -rukiisia tuotteita. Limppuja ei ole valitettavasti, mutta Ullan ruis ja Ruiskakko ovat loistavia mun makuuni.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eiköhän se säilöminen tuo sitä lisähintaa, mitä pidempään lepää ja odottaa myyntiä niin hinta vain kasvaa. Pätee moneen muuhunkin ruokatuotteeseen. Juustoista puhuttaessa vaikkapa hyviin punaviineihin ja aitoihin balsamicoihin, yksi syntisen hyvä kombinaatio on hyvin kypsyneet juustot ja tuollainen ehta oikein tahmainen balsamico.
En itse aikaisemmin sellaista komboa osannut edes kuvitella mutta viimeisimmältä italian lomalta ostin pullon(yksi desi) 40 vuotiasta maranellon balsamicoa, maksoi hyvän viskipullon verran mutta joka tippa oli joka euron arvoinen. Vaikka luulin maistaneeni monia herkkuja niin tämä meni kyllä heittämällä kärkeen ja on ehdottomasti löytöjäsi elintarvikkeiden saralla -ketjun kamaa, kuulemma italialaiset tuolla Modenan suunnalla nautiskelevat näitä parhaita litkuja sellaisenaan noin teelusikallisen päivässä.

Tiedä sitten mistä saisin seuraavan putelin kun tämä kyseinen alkaa loppumaan ja netissä myytävät ovat vain näitä sikakalliita DOP-leimattuja.

_
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tiedä sitten mistä saisin seuraavan putelin kun tämä kyseinen alkaa loppumaan ja netissä myytävät ovat vain näitä sikakalliita DOP-leimattuja.

_
Raaseporin linnalla oli viime kesänä jokin kesätapahtuma, jonka yhteydessä oli erinäisiä ruokakojuja. Yhdellä niistä oli italialaisia tuotteita, mm. todella hintavaa balsamicoa. Pullo oli pieni ja muistaakseni päälle parinkympin. En tiedä sitten oliko aivan parasta, mutta tolkuttoman hyvää kuitenkin verrattuna markettikamoihin täällä meillä. En raaskinut ostaa, mikä jäi harmittamaan, mutta köyhä olen ja muusta en tiedä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En itse aikaisemmin sellaista komboa osannut edes kuvitella mutta viimeisimmältä italian lomalta ostin pullon(yksi desi) 40 vuotiasta maranellon balsamicoa, maksoi hyvän viskipullon verran mutta joka tippa oli joka euron arvoinen.

Hyllyssäni on Mats-Eric Nilssonin Aitoa ruokaa: väärentämättömän ruoan opas (Atar Kustannus 2010) jossa mainitaan, että vähintään 12-vuotiaan aidon balsamicon hinta lähtee 750 eurosta ylöspäin, joten tosiaan melkoisen hintava herkku on kyseessä, tosin litran kanssa saisi aika kauan läträtä, jotta sen saisi kulumaan. Mutta joo, herkkua tuo on, ainakin mitä muistan niistä parista kerrasta kouluaikoina, kun tuollaista pääsin maistamaan ja kerran jopa käyttämään ruoanvalmistuksessakin.

Pakko mainita vielä tuosta Nilssonista, että äijähän on kirjoittanut enemmänkin puhtaasta ruoasta, nykyaikaisesta lisäaineiden käytöstä jne. Suosittelen kaikille kotikokeille (miksei muillekin) kirjaansa Petos lautasella.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Raaseporin linnalla oli viime kesänä jokin kesätapahtuma, jonka yhteydessä oli erinäisiä ruokakojuja. Yhdellä niistä oli italialaisia tuotteita, mm. todella hintavaa balsamicoa. Pullo oli pieni ja muistaakseni päälle parinkympin. En tiedä sitten oliko aivan parasta, mutta tolkuttoman hyvää kuitenkin verrattuna markettikamoihin täällä meillä. En raaskinut ostaa, mikä jäi harmittamaan, mutta köyhä olen ja muusta en tiedä.

Sama porukka varmaankin, joka kiertää muita samanlaisia tapahtumia. Löytyy myös nettikauppa. Omat balsamico-fiksit saanut korjattua tuolta tilaamalla. Hyvää tavaraa. Samoin juustot loistokamaa. Eli siis täältä nettikauppaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oma balsamico on oikeastaan balsamisiirappi eli helposti kotimaisista kaupoista saatava makea ja paksu herkku eli Rajamäen tumma balsamikastike. Pidän tuosta siirappimaisuudesta koska se viipyy esim. salaatinlehdissä paremmin kuin perinteinen viinietikka.

Loistavaa kamaa salaatteihin ja varsinkin jos sisältävät juustoa eri muodoissa. Toimii hyvin myös raakakypsytetyn kalan seurana.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oma balsamico on oikeastaan balsamisiirappi eli helposti kotimaisista kaupoista saatava makea ja paksu herkku eli Rajamäen tumma balsamikastike. Pidän tuosta siirappimaisuudesta koska se viipyy esim. salaatinlehdissä paremmin kuin perinteinen viinietikka.
Aito balsamico on nimenomaan siirappista, mutta tuo teollinen matsku, jota itsekin käytän paremman (ja varojen) puutteessa on pikaversio aidosta. Lisäksi tuossa Rajamäen matskussa, joka tulee Italiasta, on kaikenmaailman sakeuttajia verrattuna aitoon, joka keitetään kasaan rypälemehusta ja varastoidaan vielä vähintään 12 vuodeksi puutynnyreihin. Teollinen varastoidaan kolmeksi vuodeksi, jotta saa käyttää nimessään viittauksen Aceto Balsamico di Modena ja se pitää olla ko. alueella valmistettua, tosin ainesosien ei tarvitse olla paikallisia. Sen sijaan Aceto Balsamico Tradizionale di Modena (tai Reggio Emiglia) taas on sitä aitoa kamaa, joka on keitelty kasaan rypäleistä, joiden alkuperä on kyseisillä alueilla. Ja näissä siis tuo vähintään 12 v. varastointi. Lähteenä enkkuwiki, piti nyt tehdä asia itsellekin selväksi.

Korjatkaa, jos ymmärsin jotain väärin. Niin, ja tuossa Rajamäen Balsamicossa on 39% teollista modenalaista.

Loistavaa kamaa salaatteihin ja varsinkin jos sisältävät juustoa eri muodoissa. Toimii hyvin myös raakakypsytetyn kalan seurana.
Näin on, ja uunitomaatteihin ynnä vastaaviin makeahkoihin uunituotoksiin natsaa myös.

Edit: Esim. tämä on suojattu igp-standardilla eli vähintäänkin kasattu Italiassa. Varastointiaikaa ei etiketissä ainakaan ollut, eikä voi mennä takuuseen raaka-aineistakaan, mutta hinnasta päätellen saattaisi olla laadukasta Aceto di Modenaa: Modenan balsamiviinietikka IGP Due Vittorie - Italian Herkut

On taas elitistinen olo.

Edit 2: Tässä linkki edellisen tuotteen valmistajan kotisivuille, joiden mukaan tuossa Due Vittorien tuotteessa ei ole mitään muuta ylimääräsitä verrattuna aitoon ja alkuperäiseen kuin viinietikkaa. Ei siis mitään teollista sakeuttamista. Samoilla sivuilla on juttua myös noista Tradizionale-tuotteista. Tekisi kyllä mieli joskus tuollaista päästä edes maistamaan. Paljonkos Jupe maksoit vastaavasta?
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Raaseporin linnalla oli viime kesänä jokin kesätapahtuma, jonka yhteydessä oli erinäisiä ruokakojuja. Yhdellä niistä oli italialaisia tuotteita, mm. todella hintavaa balsamicoa. Pullo oli pieni ja muistaakseni päälle parinkympin. En tiedä sitten oliko aivan parasta, mutta tolkuttoman hyvää kuitenkin verrattuna markettikamoihin täällä meillä. En raaskinut ostaa, mikä jäi harmittamaan, mutta köyhä olen ja muusta en tiedä.

Itsekin ymmärsin niin että vientiin lähtee vain nämä sikakalliit DOP-leimatut, siksi hinnat ihan taivaissa ja en ihan sellaisia hintoja ajatellut maksaa. Mutta tuolta Pohjois-Italiasta Modenan alueelta nuo paikalliset toimijat myyvät pulloja ilman DOP-leimaa paljon halvemmalla. Sellainen tuo mun putelikin, ihan ehtaa kamaa ja maranellolaisen balsamico-tilan etiketillä. Tuollainen olisi hakusessa jos joku toimija sellaisia sieltä toisi.

Edit: Nyt katsoin nuo viimeisimmät linkit. Tuo Due Vittorie voisi olla jo ihan riittävän siirappista ja hyvää, olisikohan jotain 8 vuotiasta, eikös se ole sellainen raja mitä pidetään laadukkaana.

Itse ostin ehkä vähän liiankin hyvää kun papparainen myi mulle "vain parasta" omien sanojensa mukaan, desi 40-vuotiasta maksoi noin 40 euroa ja ei dop leimattua. Vastaavat dop-leimatut maksavat 150-200 euroa.

Toin sukulaisille pikkupullot 8-vuotiasta tuliasiksi ja niiden hinnat oli mun mielestä vain jotain noin 10€, niin ja niissä ei ollut etikkaa mukana, ne oli condimenttiä eli tiivistettä, tajusin vasta kun olin jo ostanut. Mun tuossa vanhassa litkussa oli etikka mukana.

_
 
Viimeksi muokattu:

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Tänään löysin Saparokuja Oy:n P.O.R.K. brandilla valmistettua ilmakuivattua kassleria. ei juma että on hyvää. Onko arvo palstalaiset kokeilleet muita PORK-tuotteita?
Tuossa on hieman tietoa TUOTTEET - P.O.R.K
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tänään löysin Saparokuja Oy:n P.O.R.K. brandilla valmistettua ilmakuivattua kassleria. ei juma että on hyvää. Onko arvo palstalaiset kokeilleet muita PORK-tuotteita?
Tuossa on hieman tietoa TUOTTEET - P.O.R.K

Nää on sikahyviä tuotteita, näillä oli ständi taste of helsinki 2013 tapahtumassa ja vedin varmaan 100g ilmaisnäytteitä naamaan. Lihamestari jyysti koko ajan isosta potkasta ilmakuivattua käärylettä, kyllä näitä ihan mielellään syö eikä haikaile täällä härmässä minkään kuivatun ibericon perään. Jäi tosin vähän auki mistä tätä saa hommattua, voi olla etten ole osannut etsiä kaikkia hyllyjä isoista k-marketeistakaan missä asioin arkisin.

_
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Nää on sikahyviä tuotteita, näillä oli ständi taste of helsinki 2013 tapahtumassa ja vedin varmaan 100g ilmaisnäytteitä naamaan. Lihamestari jyysti koko ajan isosta potkasta ilmakuivattua käärylettä, kyllä näitä ihan mielellään syö eikä haikaile täällä härmässä minkään kuivatun ibericon perään. Jäi tosin vähän auki mistä tätä saa hommattua, voi olla etten ole osannut etsiä kaikkia hyllyjä isoista k-marketeistakaan missä asioin arkisin.

_
Mä löysin Tapiolan Stockalta. Oli ensikokemus joten en ole edes ymmärtänyt etsiä muualta. Kai sitä vois isoista K- ja S-marketeistä kysellä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Mä löysin Tapiolan Stockalta. Oli ensikokemus joten en ole edes ymmärtänyt etsiä muualta. Kai sitä vois isoista K- ja S-marketeistä kysellä.

Sivuilta lainattu:

P.O.R.K:n omaleimaiset herkut ovat saatavilla kaikista Suomen Stockmanneista sekä hyvin varustelluista K- ja S-ryhmän myymälöistä. Saatatpa törmätä tuotteisiimme myös erinäisissä ravintoloissa. Paras tapa saada tuote omaan kauppaasi on hihkaista siitä kauppiaallesi!
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
K-ryhmän appelsiininmakuinen kivennäisvesi. Yllättävän juotavaa ja euron 1,5-litraa, ei paha.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
En tiedä ootteko vielä kuulleet tästä uudesta muotiherkusta...




Siis preveleistä. Niissä on tosi paljon proteiinia, eikä maksa kuin pari euroa per kilo. Näitähän myydään nykyisin Suomessa kaikissa Esson ja Sparin myymälöissä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Siis preveleistä. Niissä on tosi paljon proteiinia, eikä maksa kuin pari euroa per kilo. Näitähän myydään nykyisin Suomessa kaikissa Esson ja Sparin myymälöissä.

Kyllä jokainen itseäänkunnioittava kotikokki tekee prevelinsä itse lähtien siitä tuoreestä itäeurooppalaisen lehmän kielestä. Prevelit on siitä mukava ruokalaji, että ohjeet eivät ole turhan tarkkoja ja näin ollen jokaisen kokkailijan prevelit ovat uniikkeja makuelämyksiä.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Rainbown Chili Nutsit ovat kyllä erittäin loistavia. Jonkun aikaa olen jo näitä ostellut. 150gr pussi maksaa vain vähän päälle euron. Tänää jouduin ostamaan Taffelin vastaavia niin laatu ja maku aika kaukana Rainbown perässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös