Ässien juniorit kaudella 2012–2013

  • 74 922
  • 130
Suosikkijoukkue
Ässät
Jesse Huhtala nostetaan ehkä pelaamaan edustukseen tänään. Katselin hänen ja samalla muidenkin A-junnujen tilastoja finhockeyn sivuilta. Ei ihan huikea taida Huhtala olla? Kuitenkin A-junnuissa tehosaldo -6 ja joukkueen huonoin. Pisteitäkään ei kovin hääppöisesti ole kertynyt. Onko Huhtala todella junnujen potentiaalisin kaveri?

Ässien A-junnuissa ei taida olla pahemmin potentiaalia ylipäätään? En ole nähnyt itse peliäkään. Kummasti ovat sarjataulukossa ihan ok sijoituksilla vaikka yksilöitä ei oikein ole ainakaan tilastojen valossa. Olisiko asiasta enemmän tietävien mielestä jollain muulla pelaajalla Huhtalaa enemmän annettavaa edustuksessa?
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Huhtala tuskin on junnujen potentiaalisin, mutta sanoisin, että varsinkin laitureista se kaikkein eniten valmis. Eihän hän millään tavalla ole mikään erityisen hyvä pelaaja, mutta toisaalta hänessä ei nyt niin suuria puutteitakaan ole vaikkapa pelikäsityksessä, kuten tuntuu olevan Tolvasella ja Javanaisella. Huhtala on ihan hyvä junioripelaaja, jolla on tekniikka ja fysiikka kohtalaisen hyvin kunnossa.

Ässien A-juniorit pelaavat erittäin hyvin nimenomaan joukkueena. Junioritasolle huippuyksilöitä joukkueesta on turha etsiä Parkkosta lukuun ottamatta. Erittäin harvalle voi A:sta povata erityisen valoisaa tulevaisuutta lätkän parissa, ja näistäkin lähes kaikki pelaavat vielä häkki päässä (alle 18-vuotiaita).
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Huhtala tuskin ikinä voittaa pistepörssiä tai jäähytilastoa, mutta on tosiaan kova tekemään töitä ja luistelee melko hyvin. Tuskin liigaottelujen määrässä sadat paukkuvat koskaan, ellei tee vielä jotain kehitysharppausta mutta tuuraajana varmasti mies paikallaan.

Ja Quethasille sellainen kommentti että A-junnuissa se huippuyksilö seisoo siellä penkin takana.
 

Chickendinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
Ollaanpas täällä taas vaihteeksi negatiivisia. Yksi liigapotentiaalia omaava junnu tekee tänään debyyttinsä, lisäksi nuorisomaajoukkueet kolunnut Ojamäki omaa maalinteko potentiaalia sm-liiga tasolle. Nuorten maajoukkueessa esiintynyt Tolvanen on ollut tälläkin kaudella varma. Kerrostalon kokoinen Kärki nakuttaa pisteitä kaudesta toiseen ja sama jatkuu tänäkin vuonna. Vuorisalo on esittänyt rohkeita otteita ja muutama muukin omaa kyllä potentiaalia liigaan asti. Kovin nuorena tunnutaan täällä jakavan tuomioita. Muiden joukkueiden junnuosioissa ollaan usein vähän jopa ylipositiivisia ja stiä toivoisi tällekin palstalle, kun asiat eivät kuitenkaan kovin huonosti meillä ole.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ainahan täällä on oltu vähän niinkuin yleisesti sitä mieltä että kaikki ulkopuolelta tulleet ovat automaattisesti parempia kuin omat junnut. Ja taas kävi Moision tapauksessa niin ettei ollutkaan. Eikä tosiaankaan ollut ensimmäinen kerta...
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Chickendinnerin listan Kärkeen ne yli 18-vuotiaat todelliset lupaukset mielestäni jääkin. Potentiaalia Kärjellä on, mutta paljon on vielä hiomista, ennen kuin hän pärjää liigassa. Hänestä tulee ainakin minulle mieleen Niemi hyvässä ja pahassa. No Kojolla on myös potentiaalia ainakin ihan hyväksi liigatason peruspuolustajaksi, mutta kehityksen vauhti on mielestäni hivenen hidastunut. Sulin on rajatapaus, vaikka harjoitusottelut menivätkin ihan ok.

Ojamäki ja Vuorisalo ovat juuri niitä häkkipäitä, joilla mietin, että voisi olla hyvä tulevaisuus kiekkoilijana edessään. Ojamäellä varsinkin, kun pelityyli sopisi hyvin alempiinkin kenttiin. Myös Lehtimäki on tuntunut ottavan askeleita eteenpäin tällä kaudella.

Molareita en kyllä rehellisesti miettinyt kun mietin huippuyksilöitä. Sellainenhan Tolvanen on ja hän on näyttänyt taas sellaiselta kaverilta, johon jokin NHL-joukkue voisi kenties käyttää jopa varauksen ensi kesänä. Eikä tuo Kekkikään nyt huono ole.
 
Voisiko nyt joku Ässä-fani vastaa kysymykseeni. Onko teillä junnuista tulossa jotain uusia nimiä jotka voisivat nyt saada näytönpaikkaa loukkaantumisten takia?

Tällä hetkellä junnujen puolella on kyllä melko hiljaisen oloista. Mieleen tulee ainoastaan yksi kaveri, jota voisin vakavissani harkita eli Niko Ojamäki. Menisi varmasti nelosketjussa muutaman pelin mutta kyllä tuohon tarvittaisiin myös muutama Mestis-kaveri hätäavuksi (Ruisma tai Halava porilaisina esimerkkeinä).
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Twitterissä oli tietoa, että tämän päivän harjoituksissa olisi ollut joku häkkipää mukana. Ojamäki kenties varmuuden vuoksi mukana jos ei äijät riitä perjantaina?
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Twitterissä oli tietoa, että tämän päivän harjoituksissa olisi ollut joku häkkipää mukana. Ojamäki kenties varmuuden vuoksi mukana jos ei äijät riitä perjantaina?
Paha virhe. Jarno Kärki ja Henri Ruotsalainen ovat harjoitelleet kumpikin liigajoukkueen mukana. Ja mitä on tapahtunut? No kumpikin on tällä hetkellä rikki.

Eiköhän tuo häkkipää ole Ojamäki, kun kerran liigasopimuskin löytyy. En ainakaan keksi mitään syytä, miksi Keskilohko tai Lehtimäki olisi mukana. Tai Vuorisalo, kun ei noista puolustajista taida varsinaista pulaa olla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Ojamäelle on tehty monivuotinen soppari. Kaverin tehot 18v viiden maan turnauksessa olivat hyvät, 3+2 neljässä pelissä. Oli Suomen paras pistemies ja koko kisojen pörssissä sijalla 5. Voidaan olettaa että taistelee lähivuosina paikasta edustusjoukkueessa.
Myös Juho Lammikko oli saalistanut joka pelissään syöttöjä U-17 kisoissa. Sopparia vaan tällekin.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Toivottavasti Ojamäelle on tehty monivuotinen soppari. Kaverin tehot 18v viiden maan turnauksessa olivat hyvät, 3+2 neljässä pelissä. Oli Suomen paras pistemies ja koko kisojen pörssissä sijalla 5. Voidaan olettaa että taistelee lähivuosina paikasta edustusjoukkueessa
Ojamäki tuntuu ottaneen harppauksia eteenpäin viimeisten kuukausien aikana. Kun kerran kaveri on ollut jo hetken yksi A-junnujen parhaista luistelijoista ja karvaajista, luulisi ainakin pääsevän vähintään ensi kesän harjoituspeleihin.

Ymmärtääkseni Ojamäki on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen, joten ihan heti ei taida olla lähdössä.
 

Number 11

Jäsen
Tämä ei suoranaisesti liity tämän kauden junnuihin, mutta viime kaudella Ässien B:ssä pelasi 94-syntynyt latvialainen Martins Lavrovs ihan ok tehoillakin vielä. Täällä kun tuntuu kirjoittelevan porukkaa, jotka kohtuullisen lähellä näitä juniorijoukkueita pyörivät, niin osaisiko joku kertoa mitään tämän Lavrovsin taustoista. Miten tuli Ässiin ja miksi lähti?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Markus Kojo kiinnostaisi. Kokoa on, onko tästä kaverista tulevaisuuden Ässäpakistoon? Ei ole paljon näytönpaikkoja edustuksessa tippunut.

Riittääkö liike ja kovuus SM-liigaan?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Markus Kojo kiinnostaisi. Kokoa on, onko tästä kaverista tulevaisuuden Ässäpakistoon? Ei ole paljon näytönpaikkoja edustuksessa tippunut.

Riittääkö liike ja kovuus SM-liigaan?

Vähän näyttää huonolta. Tietty kehitystä voi vielä tapahtua mutta samaan rooliin pidän Sulinia parempana vaihtoehtona.
Kojo pelaa välillä todella tyhmästi ja ottaa idioottimaisia jäähyjä. Liike ei riitä liigaan ellei se parane. Plussaa vois sanoa että todella kovaotteinen, ei väistele ja kohtalaisen kova laukauskin löytyy. Eikä ole kiekon kanssa mikään ihan tumpelo :-D
Kojolta löytyy joukkueen paras +- saldo, +10.

Mutta mielummin Kojo kuin Honkanen. Toisella on vielä mahdollisuudet kuitenkin kehittyä...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Plussaa vois sanoa että todella kovaotteinen, ei väistele ja kohtalaisen kova laukauskin löytyy..

No noilla +190cm mitoilla onkin todennäköisempää, että kaverista voisi tulla kova stay-at-home pakki. Tälläistäkin kaveria tarvitaan jatkossa Patapakistossa, kaikki eivät voi olla Parkkosen/Taimen kokoisia.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos AUK:n vamma on paha niin onko junnuissa ketään "Sillanpäätä"? Joku ketä vois tulla vetämään jotain nelosen hajavaihtoja sentterin tontille.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Aika hurlumhei-kiekkoo pelasivat tänään A-nuoret Ipaa vastaan. 7-6 Ojamäki ratkaisi jatkoajalla. Vieraissa vielä Turussa, mutta kausi taitaa olla taputeltu jo. Tuskin Uusikartanon tilalle tarvitsee nostaa ketään. Jalka turvonnut sen vertta, ettei luistin mahdu jalkaan eli ei ole murtunut.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
B-nuoret avasivat pudotuspelit hienolla 7-1 voitolla Lukosta. Seuraava peli pelataan maanantaina Porissa, kolmella voitolla jatkoon.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
B-nuoret eteni välieriin kaatamalla Lukon voitoin 3-1.

Ansaitusti jatkoon, sen verran selvästi oli Ässät tässä sarjassa parempi!
 

Caps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps & Pata
Ansaittu 6-3 voitto tänään tosiaan b-junnuille. Väkeäkin oli mukavasti saapunut lehtereille. Vähän harmittaa ässä-kasvatti Nuton puolesta joka vaihtoi riitaisissa merkeissä joukkuetta viime kesänä. Tänään mielestäni melko pimennossa vaikkakin peliaikaa tuli kohtalaisesti. Muutama hyvä takakarvaus, kiitos seivästäkin pidemmän mailan sekä pari hyvää no-look avausta.

Ässien "A-junnu ketju" pelasi todella vakuuttavasti. Lisäksi nostaisin esiin Smedbergin joka viimeisteli 3 osumaa. Voipiolla käsi tärisi jonkun verran maalilla ja sylki kiekkoja eteensä.

Väitän kyllä vahvasti, että jos vuonna -93 syntyneet ns. huippu-pelaajat (Armia, Arousva, Nevalainen, Kekki yms.) Olisi vuodeksi laitettu pääosin A-junnuihin pelaamaan ja kauden päätyttyä pudotettu takaisin B-junnuihin, olisi mestaruus ollut varmasti hyvin lähellä. Mutta mitäs sitä jossittelemaan, hienoa että nyt pärjätään!
 
Viimeksi muokattu:

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattaa muuten seurata Lammikon peliä. Jumalauta se on tällä hetkellä hyvä. Maaginen esityökin tänään yhteen Smedroosin maaleista.

Voipio tekee kyllä edelleen jokaisesta torjunnasta vaikean näköisen.

Edellinen kotimatsi hävittiin huonoon viimeistelyyn ja huonoon maalivahtipeliin. Tänään onneksi tehtiin maaleja niin ei ihan niin paljoa jännännyt jokaista Lukon laukausta.
 
Viimeksi muokattu:

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
B-nuoret eteni välieriin kaatamalla Lukon voitoin 3-1.

Ansaitusti jatkoon, sen verran selvästi oli Ässät tässä sarjassa parempi!

Näillä pelaajilla kyllä. Onneksi Kärpät voittivat eilen A-junioreissa Lukon. Muutoin olisi saattanut Lukon B- ja C-junnut tulla Poriin pelaamaan ja tasoittamaan hieman pakkaa. Hyvä näin ja täysillä eteenpäin kohti mitalia. Toivottavasti poikien terveystilanne kestää loppuun asti, sillä montaa paikkaajaa ei löydy rosterista putoaville.
 

Kuoriämpäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Los Angeles Kings
Ansaittu 6-3 voitto tänään tosiaan b-junnuille. Väkeäkin oli mukavasti saapunut lehtereille. Vähän harmittaa ässä-kasvatti Nuton puolesta joka vaihtoi riitaisissa merkeissä joukkuetta viime kesänä. Tänään mielestäni melko pimennossa vaikkakin peliaikaa tuli kohtalaisesti. Muutama hyvä takakarvaus, kiitos seivästäkin pidemmän mailan sekä pari hyvää no-look avausta.

Ässien "A-junnu ketju" pelasi todella vakuuttavasti. Lisäksi nostaisin esiin Smedbergin joka viimeisteli 3 osumaa. Voipiolla käsi tärisi jonkun verran maalilla ja sylki kiekkoja eteensä.

Väitän kyllä vahvasti, että jos vuonna -93 syntyneet ns. huippu-pelaajat (Ahlgren, Armia, Arousva, Nevalainen, Kekki yms.) Olisi vuodeksi laitettu pääosin A-junnuihin pelaamaan ja kauden päätyttyä pudotettu takaisin B-junnuihin, olisi mestaruus ollut varmasti hyvin lähellä. Mutta mitäs sitä jossittelemaan, hienoa että nyt pärjätään!

Sen verran pitää selventää, että Smedberg (Lukko) ei tuossa ottelussa tehnyt osuman osumaa. Sen sijaan Ässä-kapteeni Smedroos viimeisteli tuon kolme kertaa ja oli Lehtimäen kanssa sarjan paras maalintekijä viidellä maalilla. Vakuuttavasti kyllä kaatoivat Lukon. Ainoa tappiokin tuli vasta jatkoajalla, jota edelsi hieno nousu viimeisellä kymmenellä minuutilla kahden maalin takaa-ajoasemasta. Raumalla ei ainakaa puntti tutissut pojilla, kun molemmissa peleissä saivat seitsemän maalia aikaiseksi.

Seuraavaksi vastaan marssiikin Jokerit, joka oli runkosarjassa omaa luokkaansa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Karmea alku latisti Ässien B-junnujen yrityksen napata vierasvoitto Jokereilta ekassa välierässä. Olikohan noin 3 minsaa pelattu ja 3-0 taululla. Lopputulos sitten 4-1.
Alkuun näytti siltä että Jokerit vie 15-0. Täysin yhtäpäätä ja Ässien molari ei saanut mitään kiinni. Ässien tulevaisuuden lupaukset ovat tämän pelin perusteella pakki Vuorisalo ja hyökkääjä Lammikko. Ojamäki ei vakuuttanut tässä pelissä.
Jokerit on kyllä karmean kova tässä ikäluokassa. Hyökkääjä Mustonen kantoi alkukaudesta KiVassa kultakypärää ja pakki Lintuniemi on noin 190cm järkäle joka osaa vielä pelata. Lintuniemelläkin mestiskokemusta ja tehopisteitä siellä.
Voisi melkein sanoa että menee tämä sarja 3-0 Jokereille ja pronssipeli odottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös