Ässien harjoitukset 2015–2016 – raportit ja havainnot

  • 11 466
  • 36

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Lindell on oiva esimerkki siitä että vedon ei tarvitse olla kova, kunhan se on tarkka. Vuorisalon ja Viljasen vedot on eri tasoa kuin Viitasen. Veto lähtee nopeasti ja tarkasti. Viitasen lyöntilaukaus on hidas eikä erityisen tarkka, kova se on kyllä. Ylivoimalla täytyy kuitenkin tehdä muutakin kuin vain laukoa. Viitasen liike, etenkin viivan päällä poikittaisliike ei ole ylivoimapakin tasoa.

Ässissä surullista kyllä ylivoimilla saa hääriä kaiken näköstä puukättä.

Ihan hyvää pohdintaa. Lisäisin myös noin yleisesti ottaen, että kova laukaus ei ole mikään erityinen vahvuus yksistään, sillä ilman oikea-aikaista liikettä ja hyvää pelisilmää vetoa ei saada maalille asti, vaan siinä asetellessa blokkaava pelaaja ehtii väliin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigakauden avausviikon harjoitukset aloitettiin seuraavilla ketjuilla:

Lammikko-Kiilholma-Kallela
Kärki-Saarela-Ojamäki
Gratton-Mullane-Hansen
Ben-Amor-Ruotsalainen-Huovinen

Marttinen-Vance
Viitanen-Viljanen
Sammalkangas-Uusitalo
Walli-Vuorisalo

Kuparinen & Ryan mukana toipilaina.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Huomioiko Rocky SBA:n ulosajoon johtaneen taklauksen ja "palkitsi" tämän nelosketjun pelipaikalla vai olisiko syy Lammikko <> SBA vaihtoon puhtaasti pelillinen?

Sammaltapsa-Uusis pari pidettiin onneksi edelleen yhdessä :D
 

Ribals

Jäsen
Ei voi olla totta, jos Vuorisalo aloittaa kauden seiskapakkina (joka Rockyn tuntien istuu pelkästään penkin päässä). Tuo pakisto huutaa kiekollisuutta, eikä Vuorisalo <-> Sammalkangas vaikuta tuohon ainakaan positiivisesti.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voivoi ja vielä kerran voi. Kuka tekee peliä parissa Uusitalo-Sammalkangas? Noh, alivoimalle Tapsalle roolia. Pelkään vaan että Rocky jatkaa "hyväksi" havaitsemallaan linjalla, eli ylivoimaa vedetään kolmella ketjulla ja kolmella pakkiparilla. Eli siellä vetää vielä Tapsa tätä menoa ylivoimaakin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ude - Tapsa oli ehkä muutama kausi sitten toimiva, mutta nykyään tekevät toisistaan lähes naurunalasia jos sattuvat olemaan samaan aikaan jäällä. Kuten tosiaan arvata saattaa, Vuorisalo tulee nakertelemaan valtaosan ajasta tuppea, sillä välin kun sammaltapsa kompuroi jäällä ja tarjoilee sokkorännikiekkoja vastustajan lapaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kuparinen & Ryan mukana toipilaina.
Olin just tulossa kysymään että kuka toi raitin peluri nocontact-paita päällä on, mutta Kuparinenhan se. Ei ulkoisesti näyttänyt, näytti paljon pienemmältä..
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Hirveetä porua taas yksien treenien jälkeen! Aivan oikein että Sammalkangas-Uusitalo pelaa parina ja terveenä ollessaan nimenomaa kolmosparina ja vähäisellä peliajalla. Se on toki eriasia voiko maanantaitreenien jälkeen vielä vetää edes tälläistä johtopäätöstä. Muistakaa että meillä on todella loukkaantumisherkkä peräpää ja ei varmasti montaa matsia ole tuo pakisto koossa. Sitä paitsi Vancen paikkaa ykkösessä ja ykkösylivoimassa voi paljon ennemmin kyseenalaistaa. Onhan poika parantanut kuukaudessa paljon, mutta ei ole vielä lähelläkään pelipaikkansa tasolla. Kolmosparin pakki.

Lammikon paikkaa ykkösessä olen toivonut ja rukoillut jo pari viikkoa. Ben Amorilla ei ole siellä mitään annettavaa. Lammikko-Kallelasta voi muutenkin muodostua varsin oiva tutkapari. Kummatkin osaa maalata ja Lammikko osaa myös rakentaa peliä.
 

Ribals

Jäsen
Lammikon paikkaa ykkösessä olen toivonut ja rukoillut jo pari viikkoa. Ben Amorilla ei ole siellä mitään annettavaa. Lammikko-Kallelasta voi muutenkin muodostua varsin oiva tutkapari. Kummatkin osaa maalata ja Lammikko osaa myös rakentaa peliä.
Samaa mieltä, ehdottomasti Lammikkoa tulosyksikköön ennen Ben-Amoria. Lammikolla paljon enemmän annettavaa kärkikentissä kuin Semirillä.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuli mieleen sellainen skenaario, että olisikohan tässä ratkennut tiettyjä asioita ja sen kautta Lammikko on nostettu ykköseen?

Nimittäin tässä on nyt odotettu Ryania ja tietoa hänen pelivalmiudestaan ja sillä välin peluutettu Ben-Amoria ykkösessä hänen paikallaan. Nyt on selvää ettei Ryan ole vieläkään pelikuntoinen, joten se homma on toistaiseksi selvä.

Sitten ollaan ihmetelty myös sitä, että pelaako Lammikko tulevan kauden Porissa vai Jenkeissä. Kenties juuri sen takia hänelle ei olla harkkamatseissa vastuuta annettu, koska jos hän lähtisi, oltaisiin koitettu ajaa sisään ketjua, jonka yksi lenkki ei pelaa tulevalla kaudella joukkueessa. Se olisi ollut toaalista ajan tuhlausta. Joten onko nyt mahdollisesti selvinnyt että Lammikko on varmuudella tulevan kauden Porissa? Näin ollen kun Ryan on vempassa, on Lammikko hänen korvaajansa ja Ben-Amor pelailee vähän pienemmällä vastuulla, niinkuin pitääkin. 1+1+1=3.

Mutuiluahan tämä on, joten ehkäpä kuuluisi mutu-ketjuun, mutta kun nyt tuli vastattua tänne niin jääköön sitten tänne myös :)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Taitotasollisesti SBA ei todellakaan kuuluisi yhtään nelosketjua korkeammalle. Mutta sellainen pointti SBA:n peluuttamisessa 1. kentässä on, että kun kaukalossa alkaa sattumaan ja tapahtumaan, niin ylimääräisenä pelaajana vaihtoaitiosta jäälle tulevaa muistetaan takuuvarmasti pidemmällä pannarikiellolla. Joten näiden poikasten perään katsojan on syytä olla jo valmiiksi siellä jäällä. Ja ymmärtääkseni ainakin tällä erää SBA:n liike on vähemmän kankeaa kuin Grattonin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Twitteristä poimittuja havaintoja päivän treeneistä:

1. Vainonen poissa yv:stä
2. Mullane ykkösyv:ssä
3. Andy maalilla, ei vielä Italian mukana
4. Viitanen mukana
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös