Ässien erikoistilannepelaaminen

  • 448 393
  • 3 355

Tuamas

Jäsen
Ässien YV on parantunut merkittävästi runkosarjasta.
Pleijareissa vain on vaikeampi pelata näyttävää ylivoimapeliä, koska pääosin peleissä mennään kovemmalla sykkeellä ja alivoimanelikko vetää joka tilanteen täysillä.

Se miksi homma on välillä mennyt neppailuksi ja näyttänyt kuralta, on ollut väsymyksen syytä. Kivi peluutti ratkaisumiehet lähes puhki JYP-sarjassa ja tämän vuoksi myös YV kärsi kun keskittyminen ei ollut optimaalista.

Oman ylivoiman taso riittää mestaruuteen, Tapparan ylivoiman taso on se suurin este mestaruudelle.
Ero joukkueiden välillä syntyy ylivoiman viivapelaajien laadukkuudessa, jossa Tappara vie Ässiä jos mitään ihmeellistä ei tapahdu.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Otteluohjelma tarjoaa kyllä ison avun tähän vaivaan. Ässien ylivoimassa oli hetkittäin jopa järkeä, kun oltiin vielä vähän tuoreempia. Oli ehdottoman tärkeää, ettei erittäin kuluttavaa JYP-sarjaa jatkettu maanantaita pidemmälle. Viikko on aikaa huilata, mitään uutta neroutta ei siinä ajassa keksitä enää mihinkään.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Ykkösylivoiman kokoonpanoon en tekisi muutoksia, se saa yleensä kuitenkin kuviota kuntoon ja luotua paikkoja. Pientä huolellisuutta syöttöihin, pois kulmista, kiekko liikkeelle ja peliä vähän väljemmäksi. Kakkosylivoima AUK:n johdolla on ollut kaiken aikaa ihan hukassa. Varsinkin Rayan hukkaa siinä kiekkoja turhna paljon. Nyt on sitten otettu Sillanpään kolmonen sellaisenaan mukaan ylivoimaan. Ennen kaikkea ihmettelen Sillanpään ja Mutasen käyttöä siinä. Miehet ovat vakio av-pelaajia, kun taas hyökkäyssuuntaan parempi Aaltonen jätetään pois kaikista erikoistilanteista. Hakisin tasapainoa peluutukseen niin, että muodostaisin kolmos yv:n Aaltosen tai Lähteenmäen ympärille ja Pihlmanille paikka siihen myös. Sillanpää ja Mutanen saisivat keskittyä alivoimaan.

Peluutusta on pystyttävä jakamaan kovassa ottelusarjassa tasaisemmin, jolloin pitää kolmos- ja nelosketujuista erottaa ne, ketkä pelaavat alivoimaa ja ketkä ylivoimaa. Tasoerot näiden miesten välillä on kuitenkin niin pieniä, että on turhaa antaa kuormituksissa näin suuria eroja. Kolmosylivoimaa on kuitenkin käytettävä, koska meillä ei ole kunnollista kakkoylivoimakenttää eikä sitä pysty näistä palikoista oikein rakentamaankaan, kun ei ole kuin yksi ylivoimaa pyörittävä sentteri eli Niemi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kauden tärkeimmällä hetkellä finaaleissa YV-toimii kuin toimiikin! Tänään jo 4 ylivoimamaalia tehtynä. Analyytikot voivat kertoa mistä tämä suonenveto johtuu ja jääkö ainutkertaiseksi tapahtumaksi?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tossa tapahtui ainakin se klassinen, että äijää oli oikeasti maalin edessä! Ennen siellä on ollut Vellu vähän niin ja näin, ja sitten kakkosYV:llä ei oikein ole ollut ketään mutta nyt oli Daaniel. Eli maalin edessä ollaan eikä "olla".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onhan yv toiminut jo koko poffien ajan paremmin, jo ennen finaaleja..verrattuna siis runkosarjaan.

Tänään oli sitten täydellinen ilta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kauanko tätäkin on toivottu...VETOJA JA MASKIA JA MAALEJA TULEE PERKELE! :D Hienoa että upposi. Toivottavasti jatketaan samalla kaavalla.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loistavaan paikkaan alkoi yv toimia. Toivottavasti siellä nyt katsellaan nauhaa huolella ja nähdään muutama fakta;

1. Tappara jättää törkeän paljon tilaa viivaan ja sieltä voi ampua pakki pakista tai keskipakki poikittaisliikkeestä. Metsola ei takuulla näe juuri mitään, siellä on jo pelkästään Tapparan omaa äijää edessä sen verran paljon, pelkästään Kankaanperän perse on kuin kuuden leivän uuni ja sieltä ei voi vain nähdä juuri mitään. Toisekseen Metsola on pienikokoinen kassari ja torjuu huomattavasti harvemmin sattumalta verrattuna vaikkapa kolmen metrin koskiseen.

2. Ykkösylivoimaan tarvitaan mies Elon paikkaan seisomaan, eli maalintekijän paikalle. Nyt jopa nähtiin sellaistakin kuviota, jossa sekä Armia että Savinainen ovat maalinviivan takana. Paljon tehokkaampaa olisi, jos Heshka heittäisi lötöä maalille ja Armia siirtyisi neliön keskelle tai vasemmaksi pakiksi.

3. Tehdään järkeviä syöttövalintoja. Nyt erityisesti Armia ei ikinä anna yv:llä sitä yksinkertaista luonnollista syöttöä, vaan pelaa ahtaaseen kahden vastustajan mailojen läpi. Pitää muistaa, että kahdella hyvälaatuisella helpolla syötöllä saa aikaan yleensä saman hyvän kuin yhdellä once in life suorituksella.

4. Lopuksi vieläkin lisää vetoja, Metsolalla alkaa varista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Loistavaan paikkaan alkoi yv toimia. Toivottavasti siellä nyt katsellaan nauhaa huolella ja nähdään muutama fakta;

1. Tappara jättää törkeän paljon tilaa viivaan ja sieltä voi ampua pakki pakista tai keskipakki poikittaisliikkeestä..

Hyvää analyysia koko viesti, mutta lainaamaani osuuteen: ei sinällään ihme, että jättivät tilaa. Paradoksaalisesti tämä huti taisi johtua siitä, että Tappara oli pyrkinyt opettelemaan kotiläksynsä ja Ässät ei paljon viivasta ole yv:llä yrittänyt.

En varmasti ole ainoa, joka tänä keväänä poffienkin aikana on joko hiljaa mielessään tai peräti ääneen huudahtanut pakeille "levitä". Sen verta vähän on viivalla ollut sahaavaa liikettä havaittavissa.

No, tänään Tappara jätti siihen tilaa ja pyrki ottamaan keskustan maalin edestä + sitä Niemen (AUK:n) paikkaa. --> ei toiminut, kun Ässät pelasikin viivan kautta.

Sinällään olisi mielenkiintoista tietää, voiko tästä antaa ihan valmennukselle sulkaa hattuun, vai reagoivatko pelaajat tilanteeseen (=hurjasti tilaa viivassa) ihan selkäytimestään.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Brodin oli hyvä lisä tuohon 2. YV:n. 1. YV pois sieltä maalin takaa ja vetoja vaan viivasta.
Armialle kestävämmät mailat, menikö jo neljännen kerran poikki tuosta poikkisyötöstä ampuessa.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Brodin oli hyvä lisä tuohon 2. YV:n. 1. YV pois sieltä maalin takaa ja vetoja vaan viivasta.
Armialle kestävämmät mailat, menikö jo neljännen kerran poikki tuosta poikkisyötöstä ampuessa.

Mielestäni Armian maila ei hajonnut, vaan lähti käsistä. Onko sitten liukkaita, onko ranteista voimat pois vai veto osuu liikaa jäähän, mutta yläkäsi irtosi vetäessä. Armiahan yritti ottaa mailaa takasinkin, tuskin hajonnutta mailaa keräilisi?
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Tapparan tiivis AV-pelaaminen oli lahja Ässien viiva"pelotteille". Ässien YV:n suurin ongelma on ollut pakkien kyky pitää viiva kovassa paineessa, nyt sitä painetta ei ollut ja Ässät pystyi pyörittämään peliä yhdellä viivamiehellä (Marttinen maskissa, Taimi hakee suoraa vetoa). Tuo Tapparan tiivis pakka tekee poikittaissyötöt vaikeaksi, mikä vaikeuttaa Armian pelaamista, koska hän joko hakee omaa ratkaisua tai kovaa kuningassyöttöä Niemelle. Nyt Armian pitäisi ehkä pelata enemmän viivan kautta, sillä Niemen laukaksella ei ole mitään käyttöä noihin koviin syöttöihin.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Karri,

ihan meidän ikäkautisässävankien sielujen loppuelämän kannalta olisi kovin mukavaa nähdä tuossa ykkösylivoimassa muutos, jossa Marttisen paikalle tulee Elo. Ja nimenomaan siihen neliön keskelle ja Armia sitten vasemman pakin paikalle. Nyt Niemelle tulee kolme syöttölinjaa Hehskalle, Armialle tai Elolle ja näiltä sitten vetoja suoraan syötöstä, Savinainen tekee kyllä maskin ja iskee karat sisään. Jotta Marttisesta olisi hyötyä ylivoimassa sitä pitäisi pelata kuin keskiviikkona kolmannessa erässä, mutta jotenkin se taisi olla vain satunnainen suonenveto ja nyt palattiin vanhaan kuningassyötön hakemiseen Armialle, joka aivan liian ilmeisenä pelataan pois toistuvasti.

Jos Niemen syöttötaitoa yhdistettynä Armian ja Elon laukauksiin ei käytetä, Porin hautuumailla tulee pyörimään monta patasydäntä arkuissaan ympäri vuosikausia miettien Elon/Armian one-timeria ennen kuin tulee vastaava mahdollisuus ottaa mestaruus.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun ei se ylivoima toimi. Laattaa liikkeelle, viivalle lapaan ja pala pussiin. Seuraavaan peliin pitää tulla ryhtiliike, ei tällä YV:llä playoffseissa hyvä heilu.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kausi 2013-2014.

Voitteko uskoa silmiänne? Se on Porin Ässät ja aivan häikäisevää ylivoimaa. Siis tarkoitan aivan helvetin häikäisevää. Meillä on tällä hetkellä sellainen ykkös-yv, että pelit pystytään ratkaisemaan yksistään erikoistilanteillakin. Siitä on pitkä aika kun vastustajien faneilla viimeksi oli paskat housuissa välittömästi kun oman jäähyaition ovi aukeaa. Nyt on.
 

four aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK ja Blues.
Jep. Todella hyvää ylivoimaa Ässät pelaa. Kakkosylivoimassa on vielä hieman parantamista, mutta ero viime kauteen on huikea.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kakkos-yyveehen pitää saada joku pyörittäjä. Onko se sitten viivalta Groulx tai vaihdetaanko ylivoimiin joku hyökkääjä esim. Kreps<>Niemi. Tällä hetkellä kakkos-yyvee ei saa sellaista kunnollista pyöritystä aikaa vaan tilanteet tulevat pelaajien hätäisistä vedoista kaukaa maalilta. Sellainen rauhoittava moottori puuttuu tuosta porukasta. Vai onko tämä ihan pelkkää omaa shaisseani? :)
 
Jep. Todella hyvää ylivoimaa Ässät pelaa. Kakkosylivoimassa on vielä hieman parantamista, mutta ero viime kauteen on huikea.

Olisiko Groulx ratkaisu tähän? Mitä järkeä lähteä rikkomaan toimivaa ykkösylivoimaa Groulxin sijoittamisella Marttisen paikalle vaan rakennetaan toi kakkosylivoima kokonaan Big Dänin ympärille.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei lähdetä rikkomaan toimivaa. Tällä hetkellä Ässät voittaa pelejä ykkösylivoimallaan, miksi sitä siis pitäisi muuttaa.

Jätetään se Marttinen siihen vaikka ei maaliin osukkaan, muut tuntuu osuvan.

Laitetaan Groulx kakkosyv pakkimoottoriksi. Kreps ja Gruul pyörittää.

Ässien ylivoima on tällä hetkellä parasta mitä on hetkeen nähty isomäessä kotijoukkueelta. En ainakaan ihan heti muista yhtä vaarallista ylivoimaa...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Annetaan nyt Marttiselle se rooli missä hän on hyvä, peruspakki ja alivoimat, ei kuulu kumpaakaan ylivoimaan. Umicevic pelaa viivamiehelle loistavia vetopaikkoja, mutta veto täytyisi saada ohi ensimmäisestä miehestä ja vielä päin maalia, Marttinen ei tähän pysty. Groulx pelaamaan viivaan ja meillä on Euroopan vaarallisin yv.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toinen yv-porukka sai pelin monesti hyvin pyörimään ja rakensi hyviä maalipaikkoja, nyt ei vaan viimeistely onnistunut.

En tarkoittanut pelkästään tätä iltaa vaan jo pitemmän aikaa Krepsin porukan ylivoimapeli on yskinyt. Kunnollista pidempää pyöritystä ja painetta ei tahdota saada vaan homma menee roiskimiseksi. Kreps ja Elo soveltuvat paremmin maalintekoon ja Lähteenmäkikään ei ole ihan sellainen yv-moottori. Ehkä hommaa vaan peilaa liikaa tuohon ykkösyyveehen, joka on silkkaa superia ja tämä toinen näyttää siihen verrattuna luonnollisesti vaisummalta. En tiedä, pääasia toki on että tulosta yyveellä tulee kovaan tahtiin kuten nyt on tullut.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Hommahan menee niin, että pitäisi päättää halutaanko tehdä todellinen ykkös-yv, jossa pelaa kaikki parhaat palaset. Jäljelle jääneistä rakennettaisiin sitten paras mahdollinen kakkos-yv. Mielestäni paras mahdollinen koostumus kannattaa rakentaa, koska ykkös-yv pystyy kuitenkin levänneenä pelaamaan sen 1,5 min kakkosesta (jopa kokonaan). Entä parantaisiko sitten Groulx ykköstä? Ihmettelen jos ei parantaisi, koska Marttinen on tällä hetkellä nähdäkseni ykkösen heikoin lenkki, ja Groulx toisi vielä lisää kiekon liikkumista ja ilmeisesti myös paremman laukauksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös