Ässien erikoistilannepelaaminen

  • 448 803
  • 3 355

Heeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suurin ongelma minun mielestäni ylivoimalla on se, että siellä pelaa vain yksi pakki viivalla, joka ei pääse laukomaan suoraan syötöstä juuri koskaan. Ja jos Kuusela sattuu olemaan Peltosen kanssa siellä viivalla, niin silloinkin on kätisyydet väärin. Ja 5-3 ylivoima. Mitä tekee kaksi äijää maalin takana? Häppölä ja Mave siellä eilen taas olivat. Siitä saadaan kyllä Krisulle vetopaikka, mutta veto tulee niin huonosta paikasta, että vastustajan molarin ei tarvitse liikkua yhtään ja kulmakin menee pieneksi.

Miksi ei voi vain vedellä sietä viivalta ja ainakin kaksi äijää sinne maskiin. Esim. HPK teki tällä systeemillä viime kaudella melkein kaikki yv-maalinsa. Kiekko vain poikki kentän viivalla ja suoraan syötöstä veto tai jotenkin se kiekko vain sinne maalille. Ässillä ei eilen HIFK:ta vastaan tullut yhtään suoraan syötöstä vetoa viivalta.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Levonen kirjoitti:
Peltonen on ampunut neljässä pelissä 28 kertaa. Yhdeksänneksi eniten koko liigassa. Ja näistä suurin osa viivalta ylivoimalla. Mielestäni laukonut jopa poikkeuksellisen paljon ehkä jopa liikaakin.

Vaikea uskoa tätä, vaikka varmaan totta onkin.
Peltosen laukaus ei lähde suoraan syötöstä, (no, eilen lähti kerran).
Kun ei kerran veto lähde, niin ehkä pitäisi toimittaa kiekkoa maalille niin perkeleesti ja koettaa hakata ripareita sisään.

Nykyinen ylivoimakuvio ei toimi alkuunkaan ja sen huonous kulminoituu juuri peltosen viivapelaamiseen.

Pelit on nähty paikanpäällä.
 
Viimeksi muokattu:

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Minun mielestäni ylivoimakuvio on tehty aivan liian vaikeaksi. Ei tuolla pelillä voi odottaa maaleja. Tuntuu että kuvio on aivan liian vaikea ja pelaajien on pakko noudatta sitä eikä pelaajien oma luovuus pääse esiin. Suurinpiirtein samat miehet pelaavat ylivoimaa kuin viimekaudellakin, mutta silti ylivoima on huonoa jopa viimekauteen verrattuna. Minä kyllä syyttäisin ylivoiman toimimattomuudesta valmentajaa. Kuvio pitää tehdä niin yksinkertaiseksi, että pelaajien taidot riittävät siihen. Pari pointtia, jotka mielestäni kusevat pahasti:

Lähes jokaisessa ylivoimassa viivalla laukojina olivat Kuusela ja Peltonen. Ja aina olivat kätisyydet väärin. Ei ole ihmekään ettei tule laukauksia. Jos joukkueessa ei olisi yhtään rightin puolen pelaajaa olisi helpompi sullattaa ettei kätisyys sovi, mutta kun joukkueesta löytyy Kuusela ja Crombeen, ei pitäisi olla kovin vaikeaa asettaa laukojia ylivoimakuvioon niin, että syötöt tulisivat oikealta puolelta ja olisi mahdollista laukoa suoraan syötöstä. Eilenkin Kuusela ja peltonen syöttelivät keskenään viivalla, mutta nopea laukaus oli mahdoton, koska kummallekin syötöt tulivat väärältä puolelta. Olisivat vain vaihtaneet paikkoja keskenään niin vetäminen olisi helpottunut. Monet Kuuselan vedotkin lähtivät kohtuullisen pienestä kulmasta b-pisteeltä ilman, että maalivahti olisi ollut edes poikittaisliikkeessä. Eihän maalivahdin tarvitse tuossa kuin seisoa etutolpalla ja homma on hallussa.

Välillä haettiin aivan liian vaikeita syöttöjä viivalta takatolpalle tai kulmasta kentän poikki viivalle. Kummassakin tapauksessa syöttöä haettiin neliön läpi, jolloin oli iso riski, ettei syöttö mene perille.

Maalilla ei ole kovinkaan usein maskimiestä, vaikka nykysäännöillä siellä saisi varmasti olla aika rauhassakin. Välillä maskimiehenä on käytetty jopa Konttista. Pienikokoinen joukkueen ehkä taitavin puolustaja laitetaan ylivoimaan maskimieheksi. Mikä järki tässä on?

Väitän, että ylivoima olisi parempaa, jos kuviota yksinkertaistettaisiin ja hyväksyttäisiin myös räkämaalit eikä haettaisi niin vaikeita ja hienoja kuvioita.

B-pisteen kaarille ja viivalle kunnon vetäjät tyyliin Kuusela ja Crombeen ja Mave antamaan syöttöjä. Maalille Forsbacka ja joku muu tekemään maskia ja lyömään riparit sisään. Sitten vaan kunnon vetoja niin paljon kuin mahdollista. Aivan varmasti alkaa menemään sisään joko vedot tai riparit. Ei olisi mikään hieno kuvio, mutta aivan varmasti parempi kuin nykyinen. Ja pelaajille vapaat kädet luoda vetopaikat miten tahtovat, kunhan luovat niitä ja paljon.
 

Peltiselkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pata-Ässä kirjoitti:
Lähes jokaisessa ylivoimassa viivalla laukojina olivat Kuusela ja Peltonen. Ja aina olivat kätisyydet väärin. Ei ole ihmekään ettei tule laukauksia.

Tässä on nimenomaan Ässien ylivoimapelin ongelma kohta. Kätisyydet eivät sovi. Lisäksi kiekko liikkuu liian hitaasti ja miehet ei liiku lainkaan. Myöskään toista pakkopeliin pystyvää koostumusta ei tunnu löytyvän Häppölän & COn lisäksi.
 

JerryC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en nähnyt eilistä peliä mutta JKL:ssä pelattiin siten että Mave leipoi oikealla laidalla ja Krisu haki paikkaa vasemmalla viivalla, välissä peltonen viivalla. Maskimiehenä Fobba ja Luigi päädyssä. Muutaman kerran syöttö Krisulle toimi ja veto suoraan syötöstä mutta sitten sen syöttölinja pelattiin tietoisesti vastustajan toimesta pois.

Tuossa mallissa Luigi oli täysin työtön päädyssä. Vaikka häntä olisi käytetty, maalin edustalla Fobba ei ole mikään viimeistelijä suoraan syötöstä.

Mielestäni voitaisiin ihan hyvin muodostaa Luigin ympärille toinen yv. jossa maskimiehenä/kuvion keskellä Crombeen sutisi ripari sisään tai laukoisi keskelle tulleet syötöt suoraan sisään.

Lisäksi en näe mitään hyötyä käyttää neljää hyökkääjää suurella riskillä yv:ssä, vaan antaa näille meidän nuorille pakeille mahdollisuus laukoa. On sitä ennenkin tehty maaleja pakin laukaisuilla.

Koska yv:tä pelaataan paljon, pitää olla useampia kentällisiä hoitamaan hommaa. Nyt ykkönen pelaa aivan liikaa ja muut palelevat vaihdossa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Niin, "kaikki munat yhteen koriin"-ajattelutapa taitaa olla Pajuojalla vallalla. Yhdellä yv-kentällä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, mutta mistä toinen kentällinen, kun munia ei yksinkertaisesti ole kuin reilun kentällisen verran? Lisäksi kunnollisia yv-pakkeja ei Ässissä ole kuin loukkaantunut Toivonen ja Konttinen. Kuten ennakoinkin, Aston saattoi ennakkoon olla kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta on kuitenkin asettumassa likemmäs maan pintaa.

Toinen yv-kenttä olisi rakennettava rajalliset resurssit huomioon ottaen:

Kuusela-Kivenmäki-Forsbacka
Konttinen-Aston

Crombeen-Häppölä-Joensuu/Naurov
Peltonen-Sammalkangas

Kivenmäki on pakko laittaa sentteriksi, koska Hirvonen/Wandell/Kuparinen eivät riitä yv-kentällisiin. Astonin on syytä nostaa tasoa, mutta nyt hänet on kuitenkin "pakko" laittaa vielä ylivoimaan.

Joensuun tai Naurovin on myös nostettava tasoaan, muuten ei riitä tämäkään koostumus. Toivonen ottaa Sammalkankaan paikan, kunhan paranee.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yuppi kirjoitti:
Niin, "kaikki munat yhteen koriin"-ajattelutapa taitaa olla Pajuojalla vallalla. Yhdellä yv-kentällä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, mutta mistä toinen kentällinen, kun munia ei yksinkertaisesti ole kuin reilun kentällisen verran?


Kyllä yksi hyvä YV-koostumus riittäisi, jos sellainen olisi. Mutta kun nyt ei ole sitäkään.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
mjarkko kirjoitti:
Kyllä yksi hyvä YV-koostumus riittäisi, jos sellainen olisi. Mutta kun nyt ei ole sitäkään.

Vai näyttääkö ykkösylivoima huonommalta siksi, kun se joutuu pelaamaan niin paljon? Terävyys katoaa, pelistä tulee puskemista epäonnistumisten takia, väsymys... Paras olisi, jos joukkueella olisi kolme yv-ratkaisuihin kykenevää kentällistä. Kun viisikkoa peluutetaan liikaa, se pilaa koko joukkueen pelin. Toiset väsyvät ja toiset menettävät pelituntuman. Toisaalta tästä kärsivät kaikki joukkueet enemmän tai vähemmän nollatoleranssin takia.
 
Suosikkijoukkue
löytyy
Eilen näytti hieman siltä että ei ollut "maskimiehellä", kuka nyt milloinkin sattui olemaan, juurikaan oma homma hallussa. Mielestäni maskiin pitäisi ajaa maalivahdin eteen ja peittää näkyvyttää eikä eiliseen tapaan seisoa kolmen metrin päässä maalista neliön/kolmion keskellä ja ihmetellä kun jätkät leipoo leipomistaan kiekkoa viivalla tai maalin takana. Toinen mikä ihmetyttää on, kuten muillakin, vedot. Okei, joku tilastonikkarihan jo oli postannut Peltosen vetojen määrän. Ei se silti ainakaan liikaa ole kun ne ovat niinkin luokattomia kuin eilen. Miksi leipoa kiekkoa ja vetää valelaukauksia kun on edes hieman maskia maalilla ja odottaa että saadaan reitti selväksi ja maalivahdille täysi näkyvyys. Ei hyvältä näyttänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mavelle ja Luigille kaveriksi 3 rightin miestä saattaisi olla ratkaisu ylivoimaongelmaan. Tällöin Mave ja Luigi voivat pitää toimistonsa nykyisissä paikoissa. Viivassa yksi mies, joka pystyisi ampumaan suoraan Maven syötöstä. Kuusela toiselle kaarelle varmistamaan ylivoiman leveys, eli ei tungeta kaikkia pelaajia maalin eteen. Maskimiehellä olisi mahdollisuus hakea myös vetoa neliön keskeltä Maven tai Luigin passista, jolloin Krissellä olisi tilaa liukua takatolpalle tai pudottaa viivamiehen kaveriksi siniviivalle. Joka tapauksessa myös perusmuodostelmassa Mavella olisi tilaisuus heittää kiekkoa viivamiehelle ja Krisselle kätisyyksien sopiessa kohdalle. Viisikko olisi tällöin mallissa: Aston, Kuusela, BJ, Mave, Luigi.

Heikkouksia tässä on kolme asiaa, eli ainoastaan yksi pakki olisi kentällä ja toisaalta kakkosylivoimaan ei jäisi hirveästi käsiä. Kolmanneksi kyseinen viisikko sekoittaa osittain normaalia viisikkopelaamista, kuin kentällinen on koottu kahden eri kentän miehestä.

Kakkosylivoimaan voisi sitten sopivasti sijoitella Pele ja Konttinen viivaan sekä käsiä porukasta Wandell/Hirvonen/Naurov (näistä kaksi ylivoimaviisikkoon). Tykinruuaksi voisi sovitella Forsbackaa tai Jesseä...
 

JPC#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tilastotietoa Ässien 5-3 yv-pelistä.Lukko-pelissä 1min4s ei maalia.Pelicans 1min5s ei maalia.Jyp ei lainkaan 5-3 yv:tä,mutta JYP pelasi 4min29s ja sai yhden maalin.Sitten eilinen HIFK-peli 4 minuuttia ja 27 sekunttia ei maalia.No 2-4 kavennus tuli,kun IFK sai neljännen pelaajan kentälle.Yhteenvetona alivoima toimii jotenkin,muttatiin ylivoima ei,joten olisiko aika muuttaa systeemejä.Ylivoimaviisikko on kuitenkin koostunut ykkösviisikosta,josta puhuttiin ennen kauden alkua,että se on yksi liigan parhaista.
 

JHoc

Jäsen
Levonen kirjoitti:
Peltonen on ampunut neljässä pelissä 28 kertaa. Yhdeksänneksi eniten koko liigassa. Ja näistä suurin osa viivalta ylivoimalla. Mielestäni laukonut jopa poikkeuksellisen paljon ehkä jopa liikaakin.

Kannattaisi käydä katsomassa näitä otteluita ennen kuin kommentoi asioita. Tai sitten jos paikan päälle eksyy niin silmät auki ja katse kohti kaukaloa. Perusteeton paskan puhuminen hieman ärsyttää.

Pitäisiköhän jonkun muunkin hieman avata silmiään ennen kuin kommentoi..katsoppas aivan piruuttasi milloin tuo Tomzen viesti on kirjoitettu..Aivan.

Niin asiaan: Olkoonkin näin että Pele on 28 kertaa laukonut neljässä pelissä. Varmaan laukoi eilenkin paljon(?), vaan ilman tulosta. Ja sitäpaitsi näyttää siltä että vuosi vuodelta se lämäri vaan hiipuu ja hiipuu..melkoisia lepakoita nykyään..ei semmoinen mee maaliin varsinkin kun ei uskalla enään vetää edes suoraan syötöstä. Mies vaihtoon ykkösylivoimasta sanon minä.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
JHoc kirjoitti:
Pitäisiköhän jonkun muunkin hieman avata silmiään ennen kuin kommentoi..katsoppas aivan piruuttasi milloin tuo Tomzen viesti on kirjoitettu..Aivan.

Niin asiaan: Olkoonkin näin että Pele on 28 kertaa laukonut neljässä pelissä. Varmaan laukoi eilenkin paljon(?), vaan ilman tulosta. Ja sitäpaitsi näyttää siltä että vuosi vuodelta se lämäri vaan hiipuu ja hiipuu..melkoisia lepakoita nykyään..ei semmoinen mee maaliin varsinkin kun ei uskalla enään vetää edes suoraan syötöstä. Mies vaihtoon ykkösylivoimasta sanon minä.


Katos perkelettä! No, aihe on ajankohtainen ja samaa porua on ollut edelleen.

Sori.
 

dändi

Jäsen
Levonen kirjoitti:
Peltonen on ampunut neljässä pelissä 28 kertaa. Yhdeksänneksi eniten koko liigassa. Ja näistä suurin osa viivalta ylivoimalla. Mielestäni laukonut jopa poikkeuksellisen paljon ehkä jopa liikaakin.

Kannattaisi käydä katsomassa näitä otteluita ennen kuin kommentoi asioita. Tai sitten jos paikan päälle eksyy niin silmät auki ja katse kohti kaukaloa. Perusteeton paskan puhuminen hieman ärsyttää.

Toki Peleltä laukauksia on tullut, mutta niiden laatu on ollut lähes olematonta kautta linjan. Seuratkaapa miestä viivan tuntumassa. Kaksi kuvioita toteutuvat lähes poikkeuksetta: pakki-pakki syöttö tai ns. toivotaan-toivotaan ohjuri maalille (joista suurin osa tilastoiduista ''vedoista'' on tullut). Laatuvetoja on mielestäni tullut hyvin harvakseltaan tai jos on tullut niin maski ei ole ollut paikallaan. Tosiasia on se, että suurin osa yv-maaleista syntyy joko laadukkaan vedon+maskin ansiosta tai riparista, ja näitä ripareita jää noin 70% enemmän pelattavaksi jos maski on paikallaan.

Onhan se toki helppo täältä niitä ohjeita jaella ja muotoilla kuvioita toteutettaviksi mutta pointti on siinä, ettei pelen valinta ykkös-yv:n viivamieheksi tulisi olla selkiö.
 

lenno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Matt for president kirjoitti:
Mavelle ja Luigille kaveriksi 3 rightin miestä saattaisi olla ratkaisu ylivoimaongelmaan. Tällöin Mave ja Luigi voivat pitää toimistonsa nykyisissä paikoissa. Viivassa yksi mies, joka pystyisi ampumaan suoraan Maven syötöstä.
Itse olen samaa mieltä, että 3 rightia + mave+ luigi. Päätyisin kuitenkin, ainakin 5-3yv:llä, ns. äijäratkaisuun ts. 5 hyökkääjää. Tässä tapauksessa nämä 3 rightia olisivat Kuusela, Crombeen ja Kuparinen. Kuparinen olisi tietenkin maskimies. Kuuselan laittaisin kuitenkin vakiopaikastaan b-pisteen kaarella viivamieheksi hyvän lämärinsä ja ennenkaikkea onetimerinsa ansiosta. Crombeenille jäisi näin ollen Kuuselan paikka b-pisteen kaarella, joko lämäämässä tai viivalämärin jälkeen maalinedustalla Kuuselan kanssa hakkaamassa kiekkoa maaliin. Kakkosyv:hen ei hirveästi jäisi pelimiehiä, tai no Wandell, Hirvonen, Jesse/Foppa (maskiin), Konttinen ja Peltonen/Toivonen selän parannuttua, viivamieheksi.
 

Tompse

Jäsen
Levonen kirjoitti:
Peltonen on ampunut neljässä pelissä 28 kertaa. Yhdeksänneksi eniten koko liigassa. Ja näistä suurin osa viivalta ylivoimalla. Mielestäni laukonut jopa poikkeuksellisen paljon ehkä jopa liikaakin.

Kannattaisi käydä katsomassa näitä otteluita ennen kuin kommentoi asioita. Tai sitten jos paikan päälle eksyy niin silmät auki ja katse kohti kaukaloa. Perusteeton paskan puhuminen hieman ärsyttää.

Juu, hieman vanha kommentti tuo oli, mihin otit kantaa. Mutta siltikään Pasi Peltosen paikka, ei edelleenkään oli ylivoimalla viivassa, vaikkakin on laukonut ihan hyvin.

Sinne on paljon parempia/potentiaalisempia kavereita. Esimerkiksi:

Kuusela-Kivenmäki-Fobba/Joensuu
Konttinen-Rontti/Aston

Naurov/Wandell/Takala-Häppölä-Crombeen
Aston/Rontti-Sammalkangas/Tienranta/Heikkinen/Peltonen

Peltonen kun joutuu peruuttamaan aina punaviivalle, kun tulee hiukankin vaarallinen tilanne, koska ei ehdi mukaan muuten. Tämän takia menee monta tilannetta hukkaan, vain koska viivalla ei ole ketään.
 

Pelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilisessä TPS-Ässät ottelussa ylivoima näytti paremmalta kuin aiemmissa peleissä, johtuen siitä että viivalla ei nähty Peltosta. Viivalla pyörittivät mm. Konttinen-Kivenmäki, jolloin kiekko liikkui. Muistaakseni vain kerran Pele oli viivassa ylivoimalla, mutta muuten toimi maskimiehenä. Jos vihdoinkin Pajuoja ymmärtäisi jättää Pasin pois viivasta.
 

Radek

Jäsen
Olikohan uusi variaatio tuo, että Tapio Sammalkangas pelasi ykkösylivoimassa maskimiehenä. Hän pelasi siinä mielestäni hyvin ja löytyyhän häneltä maskimiehen tärkein ominaisuus nimittäin ASENNE.

Ainakin Ässien kolmannessa maalissa Tampereella Sammalkangas esti Nikkilän näkemästä kiekkoa aika ansiokkaasti. Tapparan pakki ei saanut Tapsaa millään kammettua siitä sivuun.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Olen nyt nähnyt tämän kauden otteluista hallilla 2/3 ja olen syvästi huolissani, vaikka positiivisiakin asioita on paljon. Huolestuttavin osa-alue on alivoima, ja heti toisella sijalla tulee ylivoima.

Alivoima

Tilastojen (joita ei ole, kiitos SM-liigan sivujen) valossa Ässien alivoima on suorastaan järkyttävää. Hallilla se on vielä pahempaa. Jopa hyvässä vieraspelissä Raumalla alivoimasta näki jopa mediakuution taakse, että ei toimi, ei todellakaan toimi.

Puutteita on ylivoimakoostumuksessa. Hyökkääjien osalta on ihan suht. ok, mutta jos av-pakkina on Jyrkkiö, en todella käsitä, mitä tapahtuu. Jesse Jyrkkiön vahvuudet ovat niin paljon muualla kuin alivoimassa, enkä millään jaksa uskoa, että Jyrkkiön vahvuuksilla kannattaa yrittää muovautua all-round pakiksi. Tällöin vika ei tosin ole pelaajassa vaan peluutuksessa.

Suurin puute on kuitenkin alivoiman taktiikka tai sen puute. Edes nykyisessä SM-liigassa ei voi johtotähtenä olla ajatus juosta vastustajalta jalat alta alivoimalla. Aina Ässien av:sta yksi lähtee juoksemaan kuin lämminverinen raveissa, jonka seurauksena joudutaan paikkaamaan, ja sitten on jo täysin vapaa mies takatolpalla. Terävällä liikkeellä tulee iskeä syötönkatkoon aikanaan, mutta nykyisellä juoksemisella vielä helmikuussakin Ässiä vastaan tehdään maali kahdella ylivoimalla kolmesta, kun suhteen pitäisi olla lähes toisinpäin, että Ässät kestää noin kaksi alivoimaa kolmesta.

Ylivoima

Ylivoima on toiminut vähän paremmin, JYP totaalipuudutti koko Ässien pelin, ja oli hallitsevampi osapuoli jopa Ässien ylivoimalla yhtä kunnon paikkaa lukuunottamatta. Hyvänä päivänä on nähty jopa asiallista viivamiehen työskentelyä, kelpo viivanpitoa. Vetoja enemmän ja kohti maalia, ehkä pientä neppailua on ollut havaittavissa, haetaan liian hienoa. Yetmania enemmän vetopaikoille, sillä kuitenkin pyssy lähtee suht. ripeästi.

Ylivoimasta olen vähemmän huolissani, enkä kaipaa Kivenmäkeä hautomaan kiekkoa b-pisteen kaarelle.

--

Ei ollut syvällinen analyysi, eikä ainakaan johtava analyysi. Jatkakaa!
 
Viimeksi muokattu:

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
nykytyylillä vielä helmikuussakin Ässiä vastaan tehdään maali kahdella ylivoimalla kolmesta, kun suhteen pitäisi olla lähes toisinpäin.

???? WTF? Siis Ässiä vastaan pitäisi tehdä maali kolmella ylivoimalla kahdesta? Mitä tarkoitat?
Ihan pätevästä aiheesta ketjunavaus, sillä ainakin AV on ollut huonoa nyt kauden alkajaisiksi. Kiitos Kilpeläisen omissa ei ole vielä kuitenkaan liikaa kolissut. Tosin Jyp-ottelussa näkyi joukkueelle tärkeän YV ja AV-pelaajan Tommi Huhtalan poissaolo, joka rikkoi merkittävästi erikoistilannepelaamista. En oikeastaan vielä tähän asti nähdyn perusteella osaa arvioida Av-peliä kummoisemmin, mutta luottoa Rockyn ja Kiven suuntaan löytyy ainakin täältä.
YV-peli puolestaan on toisaalta oivaltavaa, toisaalta huonoa. Esim. ykkösyv:ssä Yetman ei oikein tunnu löytävän paikkaansa kentällä ja tyytyykin surffailemaan näennäisesti kentällä. Tämän ongelman näkisin johtuvan siitä että Yetman on kuitenkin ehkä peliätekevä pelaaja enemmän kuin snaipperi. YV:ssä puolestaan peliä tekevät jo Santavuori ja AUK. Toinen seikka on Niemen puuttuminen YV:stä. Jos ajatellaan vaan kuntouttamisen vuoksi aluksi kuormittaa vähemmän miestä niin ymmärrän, mutta jos Niemeä ei ole tarkoituskaan ottaa YV:lle (johon en usko) niin HUH HUH. Joka tapauksessa uskon vilpittömästi valmennuksen osaamiseen ja tietotaitoon tässäkin asiassa ja nämä puutteet/viat korjataan.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
???? WTF? Siis Ässiä vastaan pitäisi tehdä maali kolmella ylivoimalla kahdesta? Mitä tarkoitat?

No ei tuo nyt NIIN vaikeaa ole. Eiköhän siinä tarkoiteta, että Ässien pitäisi KESTÄÄ kaksi ylivoimaa kolmesta. Veikkaisin. Mutta onhan tuollainen pilkkuunsekaantuminen aina tärkeä taito Internetin ihmemaassa...

Jyrkkiön peluutus varmaan selittyy sillä, että miehenalulle annetaan nyt vastuuta ja katsotaan, onko mahdollista tehdä hänestä "tasaisen hyvä" pelkän spesialistin sijaan...
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei tuo nyt NIIN vaikeaa ole. Eiköhän siinä tarkoiteta, että Ässien pitäisi KESTÄÄ kaksi ylivoimaa kolmesta. Veikkaisin.

Jaa... Mietin vaan ettei tuollainen 67% AV mitään huikaisevaa ole. Sen pitäisi olla jotain 80% luokkaa mielellään.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kun joukkue on saanut viimeisen silauksensa, avataan tälläinen ketju.

Eli kaikki varmaan muistavat millaista oli Ässien YV ja AV viime kaudella, yhdellä sanalla kuvattuna kaameaa. AV ei toiminut oikeastaan koko kauden aikana ja YV:kin köhi pahasti, ollen välillä tyydyttävää mutta useimmiten huonoa. Lisäksi tilastoja väärensi muutamat pelit joissa Ässät väänsi monta YV maalia selkeästi heikompia vastaan (eräs TPS peli Porissa)

Tähän on tultava täksi kaudeksi muutos! Kivi on tunnetusti taktiikkanero joten kuvioihin voisi tulla parannusta. IMO Rocky pelasi varmaa ja turvallista YV:tä jossa pyrittiin nopeisiin ratkaisuihin ja määrän kautta yritettiin saada maali aikaiseksi. Kivellä on nyt paremmat eväät, taktiikan ja rosterin suhteen.

Viime kaudella Niemi ei ollut häikäisevä ja Kuprukin alkoi vasta kevään puolella olemaan sellaisessa kunnossa jottai pystyi kenttänsä kanssa pyörittämään. Nyt tilanne on eri: Meillä on AUK, Dixon ja Niemi. Dixonin pyöritystaidoista ei ole kuvaa mutta videoita ja raportteja mitä on tullut luettua ja niistä näkee, että kaveri on vahva maalin edustalla. Niemikin näyttää olevan sellaisessa kunnossa, että olisi melkein silkkaa hulluutta olla käyttämättä häntä YV:llä.

Näillä näkymin olisi ehkä järkevintä koota pari YV kenttää vaikka tähän malliin, ainakin hyökkäyksen osalta:

Santavuori-AUK-Armia
Uusitalo-Jyrkkiö/Taimi/joku

Viime kauden toimivin YV. Miksi rikkoa toimivaa...

Zaborsky-Dixon-Niemi-Yetman
Caldwell

Helpot perustelut: Dixon maalin eteen, Niemi laittaa kiekkoa liikkeelle. Laukojana sitten Zaborsky, Yetman tai Caldwell. Dixon hakkaa karat verkkoon mikäli niitä tulee.

AV:ta pystyi pelaamaan viime kaudella (ja jotka jatkavat tällä kaudella): Sillanpää, AUK, Niemi, Mutanen, Savinainen ja Zaborsky. Tällä kaudella harjoitusotteluissa on ollut ainakin AV:lla lisäksi Laaksonen ja Smolenak. Lisäksi Dixonin voisi odottaa pelaavan AV:lla. Eli alivoiman kanssa pitäisi miehiä ollan ihan tarpeeksi rosterissa.

Ideoita, mietteitä?
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
...Ideoita, mietteitä?

Ihan hyviltähän nuo näyttää. Itse kokekilisin myös Smolenakkia maalin edessä, kaverilla on kuitenkin sen verta kokoa.

Ja yksi toive Karrin suuntaan, jos nyt näitä sattuu joskus lukemaan. Kudrocin paikka EI ole yv:llä viivassa, nimittäin harjoituspeleissä kaveri vielä heilui viivalla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Heittäisin pienen miksauksen noista kahdesta, nimittäin nyt olisi myös harvinainen mahdollisuus pistää vierastyöläiset YV-hommiin keskenään.. ja voisi hyvinkin olla toimiva kombo:

Zaborsky-Dixon-Smolenak
Caldwell-Yetman

Viivalla olisi tulivoimaa molemmilla puolilla ja sopivat kätisyydet, Dixon pystynee toimimaan ylivoiman moottorina maalin takana/toisella laidalla, Smolenak maalin edessä karoilla ja Zaborsky toisella puolella pistämässä kiekkoa liikkeelle ja samalla laukomassa myös itse

Ilman muuta kokeilisin tätä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös