Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Ässiä/Lukkoa vuonna 1979 seuranneita?

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana hakmia, 18.06.2019 klo 17.30.

 1. hakmia Jäsen

  Moikka!

  Nyt voi vähän keskustelu lähteä sivuraiteille, mutta kiekkoa kuitenkin.

  Meillä olisi hakusessa erään ystävän puolesta yksi saksalainen pelaaja, joka on vuonna 1979 käynyt Jung Blut (?) -joukkueensa kanssa pelaamassa sekä Raumalla Lukkoa että Porissa Ässiä vastaan.

  Ei mitään hajua, mitä pelejä ovat olleet, vain ajankohta (helmikuu 1979) ja pelipaikkakunnat sekä tuo joukkueen oletettu nimi.

  Löytyisikö foorumilta tietäjiä, mistä kannattaisi vierasjoukkueiden kokoonpanoja mahdollisesti kysellä? Kävitkö itse matsissa ja omistat peliohjelman/pöytäkirjan noista peleistä? Pelasitko itse ja sait saksalaisia ystäviä? Tämän saksalaisjoukkueen rosteri siis on hakusessa.

  Kiitos jo etukäteen, josko mysteeriä saisimme täällä avattua - konstit on monet.
   
  Porilaine miäs ja Pratu tykkäävät tästä.
 2. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Löytyisikö @teemu73 lähteistä jotain?
   
 3. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Aika paha. Ei ole kyllä itselläni mitään hajua tuosta ottelusta. Helmikuussa 1979 on pelattu SM-liigaa tasaisesti joka torstai-sunnuntai, paitsi sekä Ässille että Lukolle osuu viikon tauko välille 4.2.-11.2. ja tuossa välissä muita matseja on pelattu, niin melkein sijoittaisin nuo ottelut johonkin tuohon ti 6.2.-to 8.2. välille. Oikein muualle ne ei sovi. Lisäksi on tiedossa, ettei tuon niminen vastustaja ole ollut ainakaan Saksan pääsarjasta.

  Tietäiskö joku asiasta enemmän?
   
 4. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 5. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Mä luin tuon avausviestin kyllä, mutta ei tule mieleen, ei edes vähän.
   
 6. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Googletin äkkiseltään, niin Jung Blut viittaa enemmänkin esim. nimeen Jungbluth. Olisiko se sukunimi?
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Olen seurannut tuolloin Ässiä aika läheltä, mutta ei mitään hajua tuollaisesta pelistä.
   
 8. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
  Kyllä mä tuolloin jo vähintään yhtä kova Lukon kannattaja olin kuin nykyään mutta noin 12-vuotias natiainen kumminkin. Ei minkäänlaista tietoa moisesta pelistä, mutta oletan kyseessä olleen junnupelin.

  Raumalla on ainakin pelattu vuodenvaihteen aikoihin kansainvälistä junnuturnausta jossa on ollut joukkueita Kanadasta asti. Ettei tuon saksalaisjoukkueen vierailu ole sitten tuollaiseen uudenvuodenturnaukseen liittynuyt? Kyseisen turnauksen nimi ei nyt tietenkään tule mieleen mutta ei siitä montaa vuotta ole kun sitä vielä pelattiinkin.
   
 9. hakmia Jäsen

  Moi!

  Vau, kuinka paljon vastauksia ja pohdintaa! Kiitos.

  Junnujoukkueesta ei ole kyse, pikemminkin vanhemmasta väestä (ikä n. 37 vuotta.) Olisko kyseessä sitten jotkut ko. joukkueiden seniori/harrastejengit tms... On kyllä hankalaa elää 70-luvun muistikuvien varassa.
   
 10. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
  Ainakin Lukolla oli tuohon aikaan vireää veteraanikiekkotoimintaa. Rauman Kongot eli yli 35-vuotiaat voittivat kaksi ensimmäistä SM-sarjamestaruuttakin, kun siitä ruvettiin 70-luvun puolivälin jälkeen pelaamaan.

  Muutaman vanhan Jääkiekkokirjan vilkaisin läpi eikä niissä ole mitään mainintaa saksalaisen veteraanijoukkueen vierailusta Suomessa.
   
 11. Metsästäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Jung on muistaakseni nuori suomeksi, eli nimenä viittaa nuorisokiekkoon. Pitää vaan alkaa käymään läpi vuoden 1979 Länsi-Suomen digiversioita, jos ei muuten löydy. Kyllä tuohon aikaan peleissä käytiin pummilla pääasiassa. Ei vaan itsekään kyllä pääse idean päästä kiinni
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Mielenkiintoinen kysymys kieltämättä!

  Joukkue saksalaisittain (Vai olisiko peräti jopa luxemburgilainen kun tuon nimen tai tuota nimeä erittäin lähellä ollut joukkue pelasi jossakin vaiheessa niin silloisen Länsi-Saksan, Belgian kuin Hollanninkin alasarjoja?) vaikutti itseni osalta alustavasti olleen tosiaan joko nuorisojoukkue tai ikämiesjoukkue.

  Harmittavasti tietojen vähäisyyden perusteella on paha sanoa mitään varmaa.

  Toinen vahva arvaukseni saattaisi olla eräs Baijerin Liigan joukkue.

  Ja saksalaista jääkiekkoa tuntemattomille etenkin alatasoilta totean, että vanhempaan aikaan Baijerin Liiga tai Bayernliga oli siis hieman vuodesta riippuen se Regionalligaa tai ajoittain nykyaikaan tultaessa on myös tunnettu nimeltään Viertes/Vierte Bundesligaa tai Drittes/Dritten/Dritte Bundesligaa pykälän tai enintään kaksi pykälää alempi sarjataso.

  Joskus hyvin harvoin Baijerin Liiga vuodesta hieman riippuen on tunnettu ihan äärimmillään myös Neue Zweite Bundesligana tai Neu Drittes/Dritten/Dritte Bundesligana ainakin silloin kun se on ollut määrittelyissä Regionalligaa korkeammalla kun toisinaan se on ollut matalampi.

  Tosin nykyään ja jo muutaman viime vuoden ajanhan Saksan jääkiekon sarjatasothan ovat menneet seuraavasti jolloin nykypäivän Saksan jääkiekossa ei enää ole Bundesliigaa, se on vain joidenkin sarjojen lempinimi tai sitten ne ovat jo erittäin alhaisten, alle Bezirksligan tason sarjojen kutsumanimiä.

  Sarjajärjestelmähän nykyisin Saksassa menee näin:

  DEL

  DEL2

  Oberliiga

  Bayernliga (Myös toisinaan tunnettu nimellä BEL eli Bayerische Eishockey Liga.)

  Regionalliga

  Landesliiga

  Bezirksliga

  Tämä siis seitsemän tärkeimmän sarjan osalta.

  PS. Otsikko tietenkin painottaa niitä varmaan lähtökohtaisesti vastaamaan jotka seurasivat tämän kysymyksen joukkuetta mahdollisesti vuonna 1979 ja itselläni ei valitettavasti vuodet riitä sinne asti, mutta muuta tietoapua voin kyllä tarjota ja antaa tarpeen mukaan.

  Ja onhan itselläni vanhempia sukulaisia ja serkkuja jotka tuolloin elivät ja ihan seurasivatkin noita pelejä Porissa ja Raumalla joten he saattaisivat tietää jotain asiasta.

  Tai sitten pitää vielä ehkä kaivella Saksan, Belgian, Hollannin ja Luxemburgin lehdistä jotain tietoa koska vaikka Suomessa tuo vierailu olisikin nk. Villaisella Painettu niin noiden maiden lehdissä kyllä hyvin harvoin painettiin villaisella heidän joukkueidensa vierailuja nk. Jääkiekon Parempiin Maihin ehkä tietysti myös nurinkurisesti Saksaa huomioimatta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019 klo 08.53
  Hespeler ja Olkku tykkäävät tästä.