Ässät - Lukko 7.12.2002

  • 3 137
  • 29

The Rock

Jäsen
Lauantai-ilta, jääkiekko ja Pori! Voiko parempaa yhdistelmää olla? Ottelukin on mitä mainioin yleisömagneetti, Satakunnan herruuskamppailu Ässät - Lukko. Viimeksi kun nämä joukkueet kohtasivat oli Isomäki täynnä(6500 henkeä) ja tunnelma katossa. Ässät hoiti homman kotiin jatkoajalla Pasi Peltosen maalin turvin 3-2 ja koko halli repesi liitoksistaan. Toivottavasti myös tuleva lauantai jäänee historiaan tiukkana vääntönä ja Ässien kotivoittona.

Torstaina Ässät kävi Oulussa konttaamassa oikein kunnolla. Loppunumerot 2-10 eivät kerro koko totuutta sillä Ässät lopetti pelaamisen 2-5 maalin jälkeen ja alkoi keskittyä jo Lukko-matsiin. Joukkueen ainoat valopilkut sysimustalla Oulun reissulla olivat Tuomo Harjula ja Scott Langkow, joka torjui ottelussa Petr Tenkratin laukoman rankkarin.
Lauantain ottelussa pitää joukkueen todella taistella ja pelata muutenkin yhteen. Langkow on mitä ilmeisimmin maalissa. Toivottavasti Scotty on unohtanut jo Tappara-ottelun kämminsä ja siivittää Ässät hurmokseen.

Lukko puolestaan pelasi kotihallissaan torstaina Bluesia vastaan 2-2 tasapelin ja joukkueen kapteeni Erik Hämäläinen pelasi uransa 700.Sm-Liiga ottelun(*The Rock nostaa hattua Eepille*). Lukko saapuu Poriin varmasti hyvin latautuneena ja haluaa kostaa Ässille viime Porin ottelun tappionsa.

Pelistä poissa:

Ässät

Petr Sachl (selkä), Pekka Kangasalusta (polvi), Timo Ahmaoja (selkä), Steve Shirreffs (sormi), Timo Hakanen (selkä?)

Lukko

EDIT: Teemu Kesä (?), Ville Piekkola (?)

Joukkueiden parhaat pistemiehet:

Ässät

#39 Markku Tähtinen 8+8 = 16pst.
#9 Samu Wesslin 10+5 = 15pst.
#17 Jari Korpisalo 6+8 = 14pst.

Lukko

#52 Pasi Saarela 10+11 = 21pst.
#27 Sami Torkki 9+8 = 17pst.
#71 Matti Kaipainen 7+9 = 16pst.

Seuraa heitä:

Ässät

#35 Scott Langkow

- Ässien viimeinen lukko, joka on viime peleissä osoittanut väsymyksen merkkejä ja pyysikin pari lepopäivää. Toivottavasti tämä auttoi Scottya ja mies on jälleen kuin elävä muuri maalinsa suulla. Ottelun ratkaisupelaajia otteillaan.

#17 Jari Korpisalo "C"

- Mies on aina syttynyt hurjaan taisteluun Lukkoa vastaan. Taistelua vaaditaan koko joukkueelta ja Jarkka on juuri oikea mies näyttämään muulle joukkueelle suunnan. Pelannut viime ottelut todella pirteästi ja kolkuttelee jo joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkoja.

Lukko

#77 Erik Hämäläinen "C"

- Eepi on SM-Liigan tämän hetken kokenein pelaaja ja todella kunnioitettu hahmo. Mies on onnistunut yleensä aina Ässiä vastaan maalinteossa ja tekee varmasti yhden pakollisen myös tässä ottelussa. Tähän mieheen ei Lukon puolustus ainakaan kaadu

#52 Pasi Saarela

- Pahi on ollut Lukon selvästi parhaimpia pelaajia ja se näkyy myös pistepörssissä. Kultakypärä on tiukasti Saarelan päässä ja pysyy myös siellä jos se Laitilan kaurajätistä on kiinni. Mies pitää laittaa erikoisvartiointiin Ässien puolelta sillä muuten voi verkko heilua kohtalokkain seurauksin.

Yhteenveto:

Ottelu tulee mitä todennäköisimmin olemaan todella kovan taistelun ja jäähyjen värittämä koitos. Molemmat joukkueet luottavat maalivahteihinsa ja hyökkääjistä löytyy myös muutamia helmiä. Pitää toivoa ettei tuomari ratkaise ottelua ja joukkueet pelaavat kovaa, mutta puhtaasti. Toivottavasti pisteet jäävät Poriin.

PORI JYLLÄÄ!!!
 
Viimeksi muokattu:
Tasainen ja jännittävä matsi tulossa!

Loukkaantumistilaanteesta sen verran, että Lukolta on Teemu Kesä ja Piekkolan Ville poissa.

Tänään oli lukolta loppujen lopuksi hyvä peli Bluesia vastaan ja pientä heräämistä näkyi pakistossa. Positiivisin yllätys oli kuitenkin 18-vuotias Maalivahti Mikael Vuorio, joka on SM-liigassa keskittynyt lähinnä vaihtoaition porttien availuun. Toivoisinkin, että Miksulle annetaan myös Ässä-pelissä tilaisuus, sillä Vehanen tarvitsee lepoa! Voisikohan tästä ottelusta tulla kahden nuoren Raumalais vahdin taisto, jos Ässät laittaisi Jokelan tolppien väliin, olisi mielenkiintoinen nähdä tämä tilanne, sillä Vuoriohan syrjäytti Jokelan aikoinaan Lukon kakkosvahdin pallilta.

Poriin tuskin tulee yleisöä yhtä paljon kuin viimeksi, lähinnä molempien joukkueiden surkeiden esitysten ansiosta.

Ässät tulee hyökkää vauhdilla kotonaan, ja Lukon väsyneellä pakistolla on vaikea tehtävä pidellä WTS-ketjua. Peli on vähämaalinen ja menee jatkoajalle. Ennustan 2-3 voittoa Lukolle.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ennakkoon on tämänkin pelin veikkaaminen järjettömän vaikeaa. Vielä alkuviikolla uskoin, että Lukko hoitaa kaikki viisi peliään ennen joulutaukoa (niistä muuten tämä Ässäkamppailu on ainoa vieraissa) mutta nämä kaksi nyt pelattua kotipeliä latistivat tunnelmaa kertaheitolla.

Ilves-pelin jälkeen olin jo valmis uskomaan, että Ässät kyllä riepottelee Lukkoa, mutta mutta. Yksi päivä kaiken muuttaa voi, ja niinpä nyt on jo hiukan toisenlainen tunnelma. Lukko otti pisteen Bluesilta, ja lopussa oli jo merkkejä paremmasta ilmassa, Ässät puolestaan kynti Oulun reissulla oikein olan takaa. Vaikka kuinka olisi ollutkin niin, että Ässät lopetti jo ajoissa pelaamisen ja aloitti keskittymisen lauantaille, niin ei se voi olla vaikuttamatta joukkueeseen. Oulusta on pitkä matka Poriin, ja siinä bussissa istuessa ajatukset takuulla ovat vielä murskatappiossa, vaikka kuinka muuta yrittäisi.

Lukolle kävi samoin syssymmällä Lappeenrannassa, sielläkin lopetettiin pelaaminen ennen aikojaan, ja keskityttiin tulevaan mutta otettiin vielä senkin jälkeen pari kertaa kupoliin. Ässien onneksi maalissa ei ollut ykkösvahtia, joten vain Jokelan itseluottamus kärsi, ei Langkow´n, vaikka hänkin jossain vaiheessa jäällä oli.

Lukko pääsee kuitenkin hiukan helpommista lähtökohdista peliin. Play off-viiva ei sitten karannutkaan liian kauas, kun piste napattiin. Tämä sekä se, että kaula Ässiin on nyt seitsemän pistettä, kallistavat vaakaa Lukolle. Niinikään vaakaa kallistavat Lukolle ne tosiasiat, että Lukko on Porissa pelannut viime vuosina hyvin, vaikka nyt kaksi viimeisintä liigapeliä onkin päättynyt kotijoukkueen karkeloon, sekä se että perinteisesti Lukko on aina pelannut hyvin nämä itsenäisyyspäivän tienoon matsit.

Joskus on toki niissäkin tullut takkiin, ja Ässille vaakaa kääntää Lukon huono vierassaldo. Lukolta puuttuvat Teemu Kesä ja Ville Piekkola, maalissa voisi hyvinkin jatkaa Mikael Vuorio Blues-pelin perusteella, mutta eiköhän Ismo laita Vehasen maaliin.

Niin. En tiedä, kaikki tulokset ovat mahdollisia. Toivottavasti Lukko johtaa Ässiä tämän kapinan jälkeen jo yhdeksällä pisteellä, mutta pistekin Porista kelpaisi kyllä ainakin mulle. Kun niitä ei niin kauhean kovasti kuitenkaan vieraista ole tullut.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä, jos mikä, on pakkovoitto -ottelu. Ainakin, jos Ässät haluaa yleisön käyvän kotimatseissa. Ja siitähän lähdetään, että pisteet jäävät Poriin.

Kumpikaan joukkue ei voi ylpeillä kauden menestyksestään. Ässät vielä vähemmän kuin Lukko. Satakunnan kiekon tila ei ole kovin häävi tällä hetkellä, ja vielä laajemmin ajateltuna koko länsirannikon lätkämenestys on kokonaisuudessaan tällä hetkellä vaisuinta miesmuistiin. Eikä tilanne siitä paljon parane, vaikka rupusakit toisensa välillä voittaisivatkin.

Ässät ottivat kunnolla takkiin Oulussa, mikä saattoi olla jopa hyvä asia tätä peliä silmällä pitäen. Murskatappio oli kuitenkin tulossa pelissä missä hyvänsä. Eli parempi, että Oulussa Kärppiä vastaan kuin Porissa Lukkoa vastaan. Tuollaisia lukemia harvemmin tulee ainakaan kahdessa pelissä peräkkäin, ja siksi uskonkin Ässien pelaavan nyt tyystin erilaista peliä.

Realistisesti ajateltuna, Ässät eivät voi pelata tyylikästä ja hienoa kiekkoa lauantaina. Ei se muutos niin nopeasti voi tapahtua. Vaan väliäkös sillä, kunhan maaleja tehdään edes yksi enemmän kuin naapuri. Tyylistä viis. Lukko sen sijaan voi hyvänä päivänä pelata aivan pikkunättiä peliä. Toivottavasti tuollainen hyvä päivä oli sitten viime torstaina.

4-3 Ässille.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
0 - 4

Kylla nyt tulee kaymaan niin etta Lukko pitaa assat nollilla 60 min ja 2 pistetta lahtee Raumalle 0 - 4 numeroin. Lukko pesi kasvonsa torstaina kohtalaisella pelilla ja juna kaantyy porissa voittoisaksi, kun torstainen nelosketju saa lisaa peliaikaa. Pelista uskon tulevan lammin ellei jopa polttavan kuuma. Mikali nayttaa silta etta lukko lahtee karkuun niin porilaiset vetavat sellaisia paukkuja kentalle, etta loukkaantumisiakin saatetaan nahda..

toisaalta.. nyt nahdaan Toivolan kyky kaantaa assien eilinen tappio voitoksi ja ***** jos se tapahtuu lukon kustannuksella! Assille onnistumiset 2-0 heti alkuun voi vetaa ilmat pois raumlaisista ja assat palaa voittojen makuun.. Lukolla tosiaan tokkii maalinteko pahasti vaikka assilla se on ollut viela pahempaa..

vaikeeta vaikeeta mut uskotaan omiin vaikkei Ika oikein luottamusta saa vielakaan.. liikaa paskapuhetta ja liian vahan nayttoja..
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Rakas naapuri saapuu Porin pyhättöön kyläilemään taas. Viime peli oli mahtava kaikin puolin. Parasta kiekkoa, mitä Porissa on tällä kaudella nähty. Sillon oltiin sarjataulokossakin hieman paremmassa asemassa, ei ollut tullut vielä jumalaton voittamattomien otteluiden putki. Nyt ollaan samassa tilanteessa, mutta päinvastaisessa asetelmassa. Ässät on pääsemässä - toivon mukaan - putkestaan pois, vaikka Kärpät vähän huononsikin Ässien maalieroa. Putki saatiin poikki Lahdessa, ja nyt kotikentällä olisi mukava saada voittoisa tulos.

"Eepi" oli viime pelin porilaisyleisön suurin suosikki. Silloinen kultakypärä kun hääri kentällä, niin yleisö osoitti suosiotaan omalla tavallaan. Hämäläisen 701. liigapeli on huomenna tosiasia. Kovaa vauhtia se 800. pelikin häämöttää tuolla kaukana. Kunnoitettava määrä jo tuo 700:kin, joten pakko antaa arvostusta Hämäläiselle, tuolle Lukko-ikonille, vaikka "tahrasikin maineensa" pelaamalla välillä Jokereissa.

Joo, mutta eiköhän ne pisteet taas jätetä kotikentälle. Joo, sovitaan niin. 3-2 olisi ihan kiva lukema taas. Tuollainen tarpeeksi tiukka ja jännä, ja vielä normaalilla peliajalla. Taklauksia ja "Eepi"-huutoja. Ehkä pientä kärhämääkin. Ja torikokouksia.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvää Yötä Ässät!

Ai mistä moinen otsikko? No, porilaislähtöinen suomi-rockin kestosuosikki Yö-yhtye konsertoi nyt lauantai-iltana Raumalla Domino-yökerhossa. Bändin solisti Olli Lindholm on tunnetusti kova Ässäfani, vaikka Tampereella pitkään onkin jo asustellut. Jos Lukko saa takkiin Isomäessä alkuillasta niin sitä Lindholmin kuittailua biisien lomassa on ikävä kuunnella. Näin on nimittäin käynyt joskus ennenkin...

Itse matsi on kaiketi tasaista vääntöä. Huono vieraspelaaminen on ollut Lukon tavaramerkki tällä kaudella. Tosin Ässät ei ole kotonakaan onnistunut hääppöisesti, joten aikamoista sähläystä lienee tulossa.

Maalivahtipeli on mielenkiinnon kohteena molemmin puolin. Ykkösveskat ovat osoittaneet väsymisen merkkejä. Vaikka Vuorio pelasi mukavasti Bluesia vastaan, uskon että Vehanen aloittaa Lukon maalilla. Taitaisi olla pieni riski Ässiltäkin laittaa Jokela kehiin entistä seuraansa vastaan.

Jatkoajalle saattaa tämäkin vääntö mennä. 3-3 ja pisteet tasan. Eiköhän se tulos kelpaisi useammalla fanille molemmissa leireissä. Tai kyllähän se Saarelan Pahi voisi tällätä voittomaalin ajassa 64.45.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekkolaulu (sävellys Jussi Hakulinen, sanat epätoivoinen)

Taas TUTUT HALLILLA näät
KATON alla PELEJÄ PELAAVAN,
Taas siihen SIJOITUKSEEN jäät,
siihen SIJOITUKSEEN jäät
Lennät vuosien taa,
ne muistot päivittäin sut valtaansa saa,
ne KIEKKOPELIIN etsii taas KATSOJAA,
etsii taas KATSOJAA

Nuo hetket MESTARUUDESTA PUTOAMISEEN,
kun MUISTOIHIMME heijastuu
Saa toiset uskomaan kai KETOLAAN,
toiset HEIKKILÄÄN tai mihin vaan
Muttei kuitenkaan, tähän maailmaan

Sä kerran löysit myös sen,
tuon MAHTAVAN VUJTEKIN
Sun oli helppo olla PORILAINEN,
olla PORILAINEN

Nyt mitä JOUKKUEELLAS teet,
kun MESTARUUDET on pois KAIKONNEET?
On enää MUISTOT UNOHTUNEET
Ne selaat taas KAIHOLLA,
ja taas KAIHOLLA

Et ehkä NEUVOJANI kaipaa
Ei se saa MENESTYSTÄ PALAAMAAN
Tuo tuska laulun tämän kirjoittaa
Tuo tuska kiinnii saa, kenet vaan
Tuo tuska kiinni saa

Sun TUSINAMIEHESI näät
Se KAKSIKYMMENTÄ vuotta sitten sai hengittää
Sut ÄSSÄT silloin sai HURRAAMAAN,
sut sai HURRAAMAAN

Tahtoisit olla niinkuin ENNENKIN,
kun MENESTYSTÄ JA MAMMONAA
Se jäänyt on jo MUIDEN jalkoihin
niinkuin ÄSSÄTKIN

Tahtoisin VOITTAA,
mä että silloin VIIVAN YLÄPUOLELLE jään,
kun JOUKKUEEN TUSKAISAN MÄ HALLISSA nään,
kun JOUKKUEEN TUSKAISAN nään

PORILAISET ISONMÄESSÄ UNELMINEEN,
ja MUUT KODEISSAAN
UUDESTA KETOLASTA kai haaveilee,
ja tuska PAHENEE, tai miten vaan

Taas hetken lähempänä VIIVAA
Ei haihdu MUISTOT milloinkaan
Tuo MENESTYS laulun tämän kirjoittaa,
tuo JOUKKUE kiinnii saa kenet vaan
Tuo JOUKKUE kiinni saa kenet vain haluaa
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Kauden toistaiseksi tärkein peli tulossa. Saas nähdä miten Rauman Lukko kestää tämän sillä tänään ratkeaa aikaslailla pitkälle Lukon loppukausi. Voitolla mukana playoff taistossa ja tappiolla suurella todennäköisyydellä ulkona tämä tietysti siinä tapauksessa, että HIFK voittaa Jokerit.

Tänään on Lukon pakko voittaa mikään muu ei kyllä kelpaa. Mielenkiintoistä on nähdä saako nuori Mikael Vuorio vielä pelata tänään vai joko tänään on Vehasen vuoro tulla pelaamaan. Itse laittaisin Vuorion hän pelasi hyvän pelin viimeksi Raumalla eikä kiekot putoilleet niin paljon kuin Vehaselta, mutta toisaalta Vehanen saattaisi kyllä olla jälleen huippuiskussa levättyään yhden ottelun kokonaan.

Ässät pelaa tänään seuraavassa kokoonpanossa:
34 Antti Jokela, Maalivahti
35 Scott Langkow, Maalivahti AK

1. kenttä
6 Pasi Peltonen, Vasen puolustaja AK
26 Iikka Törnvall, Oikea puolustaja AK
33 Timo Salonen, Vasen laitahyökkääjä AK
39 Markku Tähtinen, Keskushyökkääjä AK
9 Samu Wesslin, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
14 Mika Rontti, Vasen puolustaja
23 Oleg Sorokin, Oikea puolustaja
44 Richard Rochefort, Vasen laitahyökkääjä
46 Janne Seva, Keskushyökkääjä
19 Pasi Tuominen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
7 Antti Boman, Vasen puolustaja
36 Jarkko Glad, Oikea puolustaja
29 Tuomo Harjula, Vasen laitahyökkääjä
11 Vjatsheslav Fandul, Keskushyökkääjä
17 Jari Korpisalo, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
22 Timo Ahmaoja, Vasen puolustaja
43 Joose Lipponen, Hyökkääjä
37 Juha Kiilholma, Vasen laitahyökkääjä
28 Timo Hakanen, Keskushyökkääjä
82 Janne Mäkelä, Oikea laitahyökkääjä
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pienen odottelun jälkeen...

Maalissa aloittaa Vuorio!

35 Petri Vehanen, Maalivahti
84 Mikael Vuorio, Maalivahti AK


1. kenttä

77 Erik Hämäläinen, Vasen puolustaja AK
24 Topi Lehtonen, Oikea puolustaja AK
29 Hermanni Vidman, Vasen laitahyökkääjä AK
19 Mika Viinanen, Keskushyökkääjä AK
71 Matti Kaipainen, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

28 Janne Niskala, Vasen puolustaja
16 Toni Porkka, Oikea puolustaja
27 Sami Torkki, Vasen laitahyökkääjä
41 Jason Ulmer, Keskushyökkääjä
52 Pasi Saarela, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

6 Mikko Purontakanen, Vasen puolustaja
3 Jaakko Harikkala, Oikea puolustaja
22 Toni Koivisto, Vasen laitahyökkääjä
32 Samu Isosalo, Keskushyökkääjä
36 Janne Siivonen, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

9 Markus Jämsä, Hyökkääjä
34 Petri Lätti, Hyökkääjä
21 Teemu Normio, Vasen laitahyökkääjä
44 Quinn Hancock, Keskushyökkääjä
10 Jason Cipolla, Oikea laitahyökkääjä
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Re: Kiekkolaulu (sävellys Jussi Hakulinen, sanat epätoivoinen)

Viestin lähetti kapa76

Siivottu henkeäsalpaavaa lyriikkaa sekä glögit näytöltä.

Niin, täten ehdottaisin nimimerkki kapa76:lle Pro Finlandia-palkinnon lisäksi elinikäistä taiteilija-apurahaa. Lisäksi Jatkoajan Henkeäsalpaava Lyyrikko-kilpailun ykköspalkintoa, Björneborg Devils -hihamerkillä.

Loistavaa!

Modet, sorry off-topic -purkaus.

muaddib
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Hearsay
Pienen odottelun jälkeen...

Maalissa aloittaa Vuorio!


Ihan loogista kun ajattelee miten Vehanen on viime aikoina pelannut, ja kun Vuoriolla on alla hyvä peli Bluesia vastaan torstaina. Itse kuvittelin että Vehanen jo nyt pelaisi, mutta hyvä näin. Toivottavasti tämä Miksun pelaaminen maalilla olisi se mikä herättäisi porukan taistelemaan myös vieraissa alusta loppuun saakka.

Muita muutoksia joita torstain pelin jälkeen ketjuissa huomasin, on ainakin tuo että Viinasen ketjun toisella laidalla on nyt Kaipainen. Ulmerin ketju on maltettu nyt pitää ennallaan vaikka viime pelissä ei kulkenutkaan.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Plaah totaallista vientiä ja sitten taas pulustus nukkuu ja ukko yksinläpi ja maali. vois Lukkokin saada joskus maaleja "lahjaksi" kyllä taas on tehty valtavamäärä töitä että saadaan maalit aikaan :( 2-2 Saatanan tunarit
 
Viimeksi muokattu:

Zeke

Jäsen
Viestin lähetti Siirappi
Kauden toistaiseksi tärkein peli tulossa. Saas nähdä miten Rauman Lukko kestää tämän sillä tänään ratkeaa aikaslailla pitkälle Lukon loppukausi. Voitolla mukana playoff taistossa ja tappiolla suurella todennäköisyydellä ulkona tämä tietysti siinä tapauksessa, että HIFK voittaa Jokerit.

Mielenkiintoista, että tämän matsin jälkeen on pelattu kaudesta tasan puolet, ja silti juuri näistä kahdesta pisteestä on kiinni Lukon pleijaripaikka.... ei kai nyt ihan sentään.... Ymmärtäisin jos runkosarjaa olisi jäljellä neljä kierrosta, niin silloin olisi aika ratkaisevaa onko viivaan 1, 3 vai 5 pistettä, mutta ei kai tässä vaiheessa voi vielä sano....

No toivotaan kuitenkin että Lukko homman klaaraa ja tekihän Eepikin sen pakollisen, jota The Rock aiemmin jo uumoili... :)
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Onnea ässät saitte sm-liigan ylivoimaisesti huonoimmassa valmennuksessa olevan joukkueen vastaan. Vittu jopa Ismo Läntinen vahvistaisi lukon valmennusjohtoa. Oujea 4-2 nyt meni hermot.

Ika vittuun kiitos ja äkkiä. Onnea ässät. Kyllä ne tsäänssit meni pleijareihin tässäottelussa, toiselta sm-liigan puoliskolta pitäisi saada about 1,3 pointsia per ottelu johon lukko ei todellakaan pysty.
 
Viimeksi muokattu:

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No niin. 2-0 johto onnistuttiin sähläämään tappioksi. Kuten aikaisemmin ketjussa mainittiin, tänään sitten saadaan Raumanlinnassa kuunnella Ollin rankkaa vittuilua Yön keikalla. Kyllä Lukko on todella syvältä tällä hetkellä ja 5 pistettä on jo viivaan. Itse en enää henkilökohtaisesti usko tämän joukkueen jatkopeleissä pelaavan. Liian moni asia mättää. Sääli vain, että jo jouluna tuntuu kausi menevän perseelleen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pakana

Tämä rupeaa tuntumaan jo ihan viime kauden toisinnolta. Silloin tosin tässä vaiheessa oli pullat melko hyvin uunissa, kun oli noususuhdanne päällä mutta nyt on toisinpäin eli alaspäin tullaan tullaan täältähän me tullaan.

En tiedä miksi näin kävi taas? Oma osansa on tietysti Ässien hyvyydellä, mutta varmasti Lukonkin huonoudella. Tuskinpa Ässät mitään muuta joukkuetta vastaan onnistuu nousemaan kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon kuin Lukkoa vastaan, mitenkään Ässiä aliarvioimatta, oli kotipeli tai ei. Onhan Ässät kumminkin Lukkoa alempana taulukossa.

Peliä kuuntelin radiosta sen mitä pystyin työmiehen lauantaikiireiden keskellä tekemään, eli viideltä saunaan ja kuudelta putkaan. Vaikea sanoa muuta, mutta sen käsityksen sain että suurimman osan aikaa peli oli Lukon hallussa, mutta toisella erätauolla hiipi vissiin unijukka pukukoppiin ja heitti poikien simmuun unihiekkaa, mikä sitten kostautui kolmannessa erässä kotijoukkueen 3-0 -pyörityksellä. Tässä yhteydessä ei liene oikein puhua miehistä, vaan pojista. Sillä poikiahan nuo keltapaidat vielä ovat miesten peleissä.

Tästä jo kirjoitin Lukon omalle osastolle, mutta menee se tässäkin. Eli tämän viikon kolmesta pelistä katsoin vain yhden, torstaisen Blues-pelin, mutta siinä toisen erän pyörityksessä aloin miettiä että olisiko mitenkään mahdollista että joku muu valmentaja saisi Lukosta paremmin irti kuin Lehkonen? En osaa nimetä ketään tilalle, mutta pikku hiljaa alkaa se luotto ilpoon loppua meikäläisenkin osalta. Ei sitä paljon ole ollutkaan, mutta sekin vähä on loppumassa.

Maanantaina saadaan vahvistus pelaajapuolelle, mutta penkin taakse tarvittaisiin myös vahvistusta. Ika voisi minun puolestani vaikka jatkaa tuossa ryhmässä jossain roolissa, mutta joku sellainen kunnon peluuttaja ja taktikko pitäisi saada pelejä johtamaan. Siinä ne Lehkosen suurimmat puutteet kumminkin ovat.

Play off-viiva etenee vauhdilla, mutta ei tilanne vieläkään toivoton ole. Voittojen tielle pitää kuitenkin palata ensi viikolla kun on vielä kaksi kotipeliä jäljellä. Toivotaan nyt että se uusi mies on sellainen kuin taidoiltaan odotetaan.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Mitä mä näin?

Kylmä viiltävä tuulenvire puhalsi kasvoilleni suunnistaessani kohti Isomäen hohtavia valoja. Pieni pelon tunne rinnassani kuljin kohti tuota massiivista rakennusta, joka hehkui metsän keskeltä kuin hiillos takassa. Kuinka tänään tulisi käymään?

Toivoin ja uskoin oman sydämeni ääneen, mutta voisiko siihen luottaa. Keltaiset raumalaiset luistelivat lämmittelyssä pahaenteisen tehokkaasti kaukalossa ja tunsin kylmän pistoksen sisälläni. Lämmin punainen hehku kaukalon toisessa päässä valoi uskoa ja silmäni säteilivät.

Ensimmäinen erä oli epäonnen sotureiden taistelua. Keltaiset uroot kiisivät jäällä kuin parvi virkeitä talitinttejä lintulaudalla. Jähmeät punaiset tulkut yrittivät taistella parhaansa mukaan, mutta kaaos valtasi kaukalon. Peli ajautui jatkuvasti punaiseen päähän ja kylmä hiki virtasi selässäni. Tuska valtasi mieleni sirkeän tintin tehdessä maalin. Tätäkö tämä tulisi olemaan? Myös harakkana häärinyt tuomari sai epätoivon lisääntymään. Yksi tintti olisi ansainnut suorituksestaan Oskarin erän loppupuolella, sen verran mallikkaasti hän näytteli loukkaantunutta. Oskaria ei tullut, mutta punatulkku joutui istumaan häkkiin ja miettimään kadotettua vapauttaan.

Toinen erä ei alkanut sen paremmin. Kuin herhiläiset tintit suuntasivat kulkunsa tulkkujen maalille. Heidän sinertäviä päitään tuntui olevan kaukalossa huomattavasti enemmän kuin valkeita. Niinhän kävi kuin oli odotettavissa ollutkin, verkot soivat jälleen minulle väärässä päässä. Mielessä kävi heittää hanskat tiskiin ja piiloutua maailmalta. Onneksi sirpsakka Tuomo näytti tinttien puolustukselle kaapin paikan jättäen kaksi pakkia katselemaan perävalojaan hämmentyneinä tämän suunnattomasta nopeudesta ja näppäryydestä. Verkot heiluivat ja onneni oli ylimmillään.

Kolmas erä... kauhulla odotettu ja kovasti toivottu. Pelko siitä, että tinttien ylivoima olisi liikaa ja kaikki siemenet syötäisiin ennen kuin tulkut pääsisivät niihin käsiksi. Onneksi pelkoni oli turha. Pieni, rohkea Olegs osoitti sitkeytensä jälleen. Kiekon eteen heittäytyminen ja verinen nenä eivät häirinneet Olegsin mahtavaa pelaamista ja näin tulkut nousivat tasoihin. Tosin tässäkin harakka näytti epäuskonsa ja tarkastutti tilanteen nauhalta. Tässä vaiheessa kävi mielessäni jo pelin päättyminen, jotta saisimme edes armopisteen. Onneksi toiveeni ei toteutunut taaskaan. Monien parjaama Antti näytti kaikille, että hän ei ole turha lintulaudan koriste. Loistava laukaus siniviivalta ja harakka puhelimen päähän. Maali, mikä maali ja onneni oli kukkeimmillaan. Samalla suunnaton pelko täytti sydämeni. Ei tällainen voi kestää. Voi, kunpa kello kävisi nopeammin, kunpa tinttien vatsa olisi liian täynnä eikä heillä olisi enää tarmoa pyristellä lentoon. Onneksi epäuskoni oli vain osoitus heikosta mielestäni. Aina iloinen sirputtaja osoitti, että hän on muutakin kuin entinen taitoluistelija. Upea ja nopea maali, jonka jälkeen harakkakin oli pyllähtää pelkästä ihmetyksestä. Seisoin suu auki ja odotin ääntä. Kyyneleet odottivat luomien takana irtipääsyä ja ääni tarttui kurkkuun. Voitto.

Näin tulkut valloittivat lintulaudan herruuden. Hymy huulillani kiisin autolle tuulen tuivertaessa hiuksiani. Mietin iloisten tulkkujen viserrystä kuuman höyryn täyttämässä suihkuhuoneessa ja poskeni hehkuivat. Pakkanen ei tuntunut enää niin kylmältä, eikä matka kotiin niin pitkältä.

Jotta elämäni ei olisi liian helppoa, päätäni askarruttavat kysymykset. Kestääkö tämä? Oliko tämä vahinko? Eihän Olegsin nenään jää jälkeä? Ovatko kaikki pelaajat suihkussa samaan aikaan? Miten pääsisin kurkistamaan oven raosta?

Muista ruokkia lintuja.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vai näki Annuli kentällä punatulkkujen verilöylyn ;)

Joo, eka erä oli kyllä sellainen että alkoi jo pelottaa... Peli pyöri koko ajan Ässien päädyssä mutta maaleja tuli vain yksi ja sekin oikeastaan lahjana Ässäpakkien omasta virheestä. Pitkää päätyyn ja perään. Se oli Ässäin taktiikkana oikeastaan koko ajan, se vaan että tuolla hyökkäyskalustolla ainoastaan 10% irtokiekoista päätyy omille. Glad tosiaan joutui pois pelistä ja kuulin sellaisen jutun katsomossa että solisluu olisi murtunut, eli jos näin on niin taitaa olla pitkä saikku edessä.

Toinen erä jatkui samana kuin ensimmäinenkin. Kun toisella pyörii ylivoima se tarkoittaa usein maaleja ja sinnehän se Eepin veto upposikin maskin takaa. Ässien ylivoima taas oli totutun syvältä... Mutta yllätysyllätys Boman löysi Harjulan pakkien välistä ja siellä lepäsi.

Ässät on tällä kaudella pelannut Oulun romahdusta lukuunottamatta hyviä kolmansia eriä. Ja sama jatkui, lukko kylläkin painoi erän alussa mutta Sorokinsin maalin jälkeen peli jotenkin kääntyi Ässille. Ässät painosti mutta voittomaali tuli jotenkin yllättävästä tilanteesta. Tähtisen voittamasta aloituksesta Boman pääsi vetämään vastakiekkoon ja veto poukkasi jostain suoraan ylämummoon ja ponnahti nopeasti kentälle. No, lukon oli pakko painostaa ja se tietysti avasi paikkoja myös Ässille. Loppujen lopulta lukolla ei silti ollut kovinkaan pahoja tilanteita enää tuolloin. Lopussa Salonen ja Wesslin pääsivät herkuttelemaan koulumaalilla, kun lukon pakit olivat liian syvällä. Kolmannessa erässä Ässillä yksi upea ylivoimakin. Tähtinen ja Fandul kapellimestaroivat todella hienosti pyörivää ylivoimaa. Saiko joku videolle pyöritystä, se on niin harvinaista herkkua ollut ;) Vuorion ollessa pois otti Ulmer niin typerän kampitusjäähyn että vilttikomennuksen ansaitsisi. Jos haetaan voittoa ei saa tuollaisia ottaa. Maalivahti olikin pakko laittaa maaliin.

Hmm, missä oli nyt Wamban aina hehkuttama Toni Koivisto. Mukana oli mutten kaveri havainnut kentällä kertaakaan. Jos NHL-ura on tavoitteena niin silloin pelataan AINA täysillä ja kyllä tälle kaudelle pitäisi maalimäärän alkaa kakkosella. Tällä hetkellä vasta 4+5 vaikka kausi on pian puolivälissä. Vuorio ei minua suuremmin vakuuttanut, mutta jos Vehanen on pihalla/väsynyt niin palvelee kuitenkin enemmän joukkueen etua kun toinen veska pelaa välillä (vrt. Ässät ja Jokela).

Ässien parhaimmistoa olivat luonnollisesti WTS ketju ja kaksikko Fandul-Harjula. Pakkien ykkösiä olivat Boman-Ahmaoja -pari ja Pele sekä todella uhrautuva Sorokins. Langkowia auttoi selkeästi parin päivän lepo. Rightin pelaajien ketju RST (Rochefort- Seva - Tuominen) ei toimi. Varsinkin Seva on aivan perseestä. Tänäänkin miehellä oli yksi tuhannen taalan paikka jonka mies munasi. Ja toisaalta miehen kunto on niin heikko että ei oikein jaksa painaa mukana. Nuorisoketju pelasi ennakkoluulotonta peliä. Hakanen sentteröi ketjua aluksi, mutta joutui jostain syystä sitten vilttiin vaikka vilttiin olisi kuulunut aivan joku muu. Ihmeellisesti Sevalle löytyy luottoa valmennusportaasta.

Saarinen... No mitäs siitä nyt sanoisi. Ennen peliä pelotti kun huomasin kuka oli tuomarina. Ja kyllähän ekassa erässä taas totuttuun malliin punanuttu lähti herkemmin jäähylle. Roikkumisia ei taaskaan vihelletty joten siinä mielessä mitään uutta ei ollut. Sen verran oli eroa Kerho-peliin että nyt Simo sentään meni katsomaan maaleja videoilta. Olin kyllä aivan varma että ainakin toinen hylätään, varsinkin kun Sorokinsin maalissa Simppa levitti jo valmiiksi kätensä. En voi siltikään ymmärtää että mies joka kuulemani mukaan (hyvin luotettava lähde) on kertonut vihaavansa Ässiä enemmän kuin muita liigajoukkueita saa tuomita Ässien pelejä näinkin paljon kuin tällä kaudella on nähty.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti korkki
Vuorion ollessa pois otti Ulmer niin typerän kampitusjäähyn että vilttikomennuksen ansaitsisi. Jos haetaan voittoa ei saa tuollaisia ottaa. Maalivahti olikin pakko laittaa maaliin.

Hmm, missä oli nyt Wamban aina hehkuttama Toni Koivisto. Mukana oli mutten kaveri havainnut kentällä kertaakaan. Jos NHL-ura on tavoitteena niin silloin pelataan AINA täysillä ja kyllä tälle kaudelle pitäisi maalimäärän alkaa kakkosella. Tällä hetkellä vasta 4+5 vaikka kausi on pian puolivälissä. Vuorio ei minua suuremmin vakuuttanut, mutta jos Vehanen on pihalla/väsynyt niin palvelee kuitenkin enemmän joukkueen etua kun toinen veska pelaa välillä (vrt. Ässät ja Jokela).

Minä niin toivon että mikäli maanantaina tuleva uusi pelaaja osoittautuu vahvistukseksi, niin sekä Cipolla että Ulmer lähtevät helvetin kuuseen. Raivostutti kun peliä radiosta kuuntelin ja Ulmer lähti jäähylle. Ei ole vahvistus, ei. Enää ei voi olkapäävammaankaan vedota, kun peli ei kulje.

Torstain pelin perusteella ihmettelin kovasti Koivistoa itsekin. Vasta jatkoajalla kun pelattiin neljällä neljää vastaan alkoi mies käyttää vahvinta valttiaan eli luistelua. Siihen mennessä hän oli ollut täysin näkymätön. Koivisto tulee kuitenkin joulun jälkeen, hän on aina pelannut keväällä parhaat pelinsä. Mihin se sitten tällä kaudella riittää, siitä nyt ei vielä voi mitään sanoa.
 
Viestin lähetti korkki
Glad tosiaan joutui pois pelistä ja kuulin sellaisen jutun katsomossa että solisluu olisi murtunut, eli jos näin on niin taitaa olla pitkä saikku edessä.

Antti Hakkiluoto taas kertoi ottelun jälkeen, ettei Gladin olkapäästä välttämättä ole varsinaisesti mitään rikki. Tuohon lausuntoon verrattuna tuntuisi kovin kummalliselta, jos katsomossa olisi jo ottelun aikana tiedetty Gladin solisluun murtuneen.

Vuorio ei minua suuremmin vakuuttanut, mutta jos Vehanen on pihalla/väsynyt niin palvelee kuitenkin enemmän joukkueen etua kun toinen veska pelaa välillä (vrt. Ässät ja Jokela).

Mitähän tähän nyt kommentoisi... Ehkäpä on paikallaan kritisoida Ässien ja Toivolan peluutusta, mutta ei nyt sentään Lukon antaman esimerkin tuella. Tosiasia nimittäin on, että sekä Langkow että Vehanen ovat pelanneet 26 ottelua joukkueidensa 28 matsista. Se siitä vertauskehotuksesta.

Itse ehdin nähdä ottelusta vain avauserän, mikä harmittaa nyt aika lailla. Nämä ovat niitä hetkiä, joista ei viitsisi jäädä paitsi. Bomanille pitää viimeistään tämän illan jälkeen jakaa tunnustusta, sillä mies on pelannut koko kauden vahvasti yläkanttiin. Itsekin olin harjoituskaudella heittämässä Anttia kilometritehtaalle, mutta niin vain mies on näpäyttänyt epäileväisiä. Sama pätee Ahmaojaan, joka on taitanut viimein löytää itselleen kodin. Kauan siinä kesti.
 

krutov1977

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos Ässät! Mahtava kotivoitto piristi muuten masentavaa krapula-lauantaita. Varsinkin Bomanin onnistuminen maalinteossa oli todella positiivinen asia. Miehen kaikkien aikojen ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon erittäin tärkeässä paikassa. Kun vastuu lisääntyy alkaa myös onnistumisia tulla. Samoin WTS-ketju alkaa palata alkukauden tasolle. Entäpä Glad, mikä on miehen tilanne? Tämä pakkien loukkaantumissuma alkaa nousta ennennäkemättömälle tasolle. Tämän päivän voitto oli siinäkin mielessä tärkeä, että ensi viikon otteluihin on hyvä lähteä kun on voitto alla. Jypiltä, HIFK:lta ja Ipalta on pisteet otettavissa. Nyt uuteen nousuun!
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aluksi peli kieltämättä vaikutti punatulkkujen verilöylyltä. Lukko painoi ja Ässien avaukset ontuivat eikä keskialueella innokkaasti karvaavaa vastustajaa tahdottu saada oikein millään kuriin. Lukko ei ollut mitenkään erikoisen hyvä, mutta silti Ässät oli kaksi ensimmäistä erää enemmän tai vähemmän jyrän alla. Ennen toista erätaukoa tunnelmat olivat sellaiset, että oikeastaan koko Ässä-joukkueen olisi voinut vaihtaa ämpärilliseen kiekkoja.

Kolmannessa erässä Ässien luistin alkoi liikkua ja joukkue alkoi karvata tehokkaammin. Osittain porilaisjoukkueen ryhtiliike saattoi johtua myös jonkinnäköisestä Lukon varmistelusta. Joka tapauksessa Ässät onnistui toimittamaan kiekon omalta alueeltaan nopeammin hyökkäyksiin ja maalille pyrittiin ajamaan edellisiä eriä suoraviivaisemmin. Muutos pelissä muistutti paljon Ässät-Blues-pelin muutosta. Kotijoukkue ryhdistäytyi, mutta on vaikea sanoa, mikä oli oman pelin parantumista, mikä vastustajan
pelin heikentymistä.

Kannattajan näkökulmasta parin erän sysimustan harmin jälkeen kolmannen erän nousu oli mannaa. Yleisöä ei ollut paljon, mutta toivoa sopii, että kotiin jääneitä harmittaa, että he eivät olleet näkemässä viime vuosina harvinaiseksi jäänyttä kotivoittoa Lukosta.

Pelin nähneet ihmiset tietävät, kuka ansaitsee erityisen kiitoksen, kuka hyväntahtoisen hymyn ja kuka kiitoksen pitkin hampain. En halua eritellä onnistujia, vaan kiitän koko joukkuetta Oulun murskatappiosta ryhdistäytymisestä. Viime hetkessä osoititte kannattajillenne, että he eivät olleet tulleet turhaan hallille.
 
Viimeksi muokattu:

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Ässät ja Lukko

Aivan aluksi Suuri kiitos Antti Bomanille, mies antoi pitkästä aikaa kotikatsomolle jotain positiivistäkin. Antti on ollut aina Porissa pelatessaan kotiyleisön hampaissa, osin ehkäpä myös aiheesta. Seurasin tänään Antin peliä avauserästä lähtien ja mielestäni Antti pelasi joka suhteessa kauden parhaan ottelunsa. Puolustuksessa oli ideaa, virheitä ei juurikaan tullut ja pisteitäkin tuli. Taisipa Antti olla Tulosruudun haastattelussa hieman hämillään kun oli tavallaan ratkassut illan pelin ja joutui heti haastateltavaksi.

Illan ottelu oli normaali Ässien peli, eli siis Ässät oli suurimman osaa pelistä aivan surkea ! Lukko olisi pelilliisesti ansainnaut tänään kaikki pisteet, mutta kuinkas kävikään. Ässät sai jostain sitä myös minun kovasti kaipaamaani röyhkeyttä ja hieman myös liikettä kolmanteen erään ja ratkaisivat ottelun. Taisipa silti Lukolla painaa hieman tuo viikon pelirupeamana ja väsymys jo jaloissa. Ässäfanina tavallaan vaikea kehua Lukkoa paremmaksi joukkueeksi kahden erän perusteella, mutta tänään niin voi hyvinkin sanoa.

Ässien asenteesta ei voi vieläkään antaa kuin negatiivista kommenttia. Olen pikku hiljaa alkanut tulla siihen tulokseen, että kaiken syy on Ässien uusi pelityyli. Miestä ei oteta, ei karvata, ei taklata, ei lyödä, ei tapella... kiekko päätyyn tyyli palasi kauden alun jälkeen kuvioon, yleensäkään hanttiin ei panna, annetaan kiekko liian helposti vastustajalle... laiskuutta vai mitä "liigan taistelevammalta joukkueelta" (r) sitä ei oikein ymmärrä. Kaikki perisyntejä, joita ei eilispäivän Ässäjoukkueillekaaan sallittu. Toki ymmärrän myös että toisellakin pelitavalla voidan saada pisteitä, mutta kun niitä ei siltikään tule. Tästä kaikesta siirtäisin vastuun kyllä täysin valmennusjohdolle ja jos pongoja ei tule ja valmenus ei pysty muuttumaan, niin mitäs sitten tehdään... Peliin jotain ideaa, jottei tarvi taas erottaa valmentajaa, joka on muuten tehty liki kaikilla viime kausilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös