Ässät kaudella 2021–2022 – otteet kaukalossa

  • 531 589
  • 8 141

motamoro

Jäsen
Kyllä Ässien pelissä on nyt siellä täällä nähtävissä oikeansuuntaista yritystä mitä tulisi pelien tuloksesta huolimatta uskaltaa jatkaa. Pelitavallisesti ei olla niin syvissä vesissä kuin Atun kahdella edellisellä kaudella. Tällä kaudella sitten näyttää kusevan Kerttulan joukkueen rakennus, Tommi on näämmä unohtanut hommata joukkueeseen keskushyökkääjät.

Kärki on laituri, Moutrey on laituri, Appeli on laituri ja Ruuttu on laituri. Barach lienee sitten jonkinlainen puolisentteri, mutta luultavasti laiturin paikalla olisi hänkin parempi. Oikeiden sentterien puute näkyy karusti aloitusympyrässä kuten myös pelinluvussa ja tilanteiden tunnistamisessa. Vastustaja saa kiekonhallinnan lähes pelkästään voittamalla aloitukset järkeensä ja sentteri on kiekottoman puolustuspelin tärkein pelaaja ja siellä ratkaisuiden tulisi tulla suoraan selkärangasta, nyt mietitään sekunnin kymmenysosa liikaa tai sitten ei mietitä ollenkaan ja ihan hallittavissa oleva tilanne ehtii perkelöitymään sentterin tuumaustunnin aikana.

Jos nyt jotain rahaa vielä olisi käytettävissä pitäisi löytää pelaaja, joka on koulutukseltaan sentteri, lukee peliä kuten sentteri ja osaa aloittaa vähintään kohtuullisesti. Pelaajatyyppiä AUK.

Jotain tolkkua olisi tosiaan hyvä saada noihin aloituksiin. Tällä hetkellä Ässien aloitusprosentti on 41,7% (Liigan heikoin) ja ottelua kohden aloitukset keskiarvolla 25-35, huimat 10 kiekonhallintaa enemmän vastustajalle siis pelkästään aloitusympyrästä. Lähtökohtaisesti altavastaajana olevan joukkueen ei pitäisi noin suurta etua antaa tuossa(kin) asiassa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jotenkin on peli passiivista, ihan jokaisella osa-alueella.

Nimenomaan eilen se oli tätä, ei se muissa peleissä niinkään tuollaista ole ollut. Mutta ikään kuin eilen kopissa olisi sovittu etukäteen, että nyt sitten pelataan ihan säästöliekillä. Kenties siitäkö syystä, että lauantaina oltaisiin sitten voimien tunnossa vetämään paikallisderbyä, ettei nyt perkele Porin päivänä mennä häviämään Lugulle, ainakaan nyt ihan pystyyn. Eipä siinä muuta, mutta kymmenes tappio putkeen paikallisderbyssä uhkaa! Eli jos etenkin eilisen huilailun jälkeen en näe lauantaina kaukalossa vimmaista ässäjoukkuetta, niin se on sitten kaikille kenkää!

Sitten toinen asia, joka eilen alkoi taas suututtaa, mutta "voiton huumassa" jäi mainitsematta. Kuinka mones väärävaihto jäähy eilen otettiin Atun valtakaudella? Noita on tullut niin käsittämättömät määrät ettei sanat riitä. Multihuipennuksena väärävaihto otettiin eilen vieläpä jatkoajalla! Tuon pitäisi olla kaiken järjen mukaan teknisesti jo täysin mahdoton suoritus.. miten on mahdollista, että Atu ei saa tätä perseilyä kuriin? En osaa itse edes sanoa, onko väärävaihto enemmän pelaajien syy vaiko valmennuksen syy, mutta eroon noista on päästävä..
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
@PataJaska Eilinen väärävaihto oli vähän kiikun kaakun viheltääkö tuomarit tuota pois. Eilisessä pelissä oli yksi räikeämpi vaihtovirhe, mutta sitä eivät ottaneet kuitenkaan.

Joku tilastoniilo voisi kyllä ottaa kopin tuosta vaihtovirheistä liigassa ja listata vähän statistiikkaa onko Ässillä niitä enemmän kuin muilla. Itse sanoisin mutuna että varmaan aika keskivaiheille jää.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllä siinä on vähän eroa, kun Tepsi lopussa puolustaa johtoa. Jasu kaapi 2/3 aloituksista, meillä Appeli samassa roolissa.

Joo, on laajempi ja laadukkaampi rosteri, oletan pelaajabudjettienkin näkyvän. Toisaalta, ihan ok siellä nuoriso-osastokin toteuttaa joukkueen tekemistä.

Mutta se siitä. Liki pari vuorokautta aiemmin on verrattain aikaista ennakoida (tai no, ennen vanhaan Derbyn ollessa kyseessä ei niinkään) millä ilmeellä Ässät tulee porteista ulos. Isomäki, Lauantai-ilta, Lukko.

Intensiteetti, kamppailupelaaminen ja sitä rataa. Ihan hyviä arvoja sinänsä. Kuitenkin, kunkin tulis tulla peliin sisään omien vahvuuksiensa kautta ja kiekollinen suoritustaso on oleellinen asia voittavassa kiekossa. Pelkällä perkeleellisellä yrityksellä ei hyviä vastuksia kaadeta.

Mutta se oma tekeminen, suorittaminen, urheilu ja kilpailu. Kyllä sitä altavastaajajoukkueestakin kykenee lukemaan asioita ja toisteisuuksia joilla isompia pystytään haastamaan. On nähty Ässiltä ennenkin. Oltasko siinä riittävän kypsiä jo Lukkoakin vastaan?

Se tietty rytmi ja yhdessätekeminen, ollaan kaikessa tekemisissä ja pelin osa-alueilla samalla sivulla, on tukitoimet ja ruokitaan onnistumisia. Jos vähän sen suuntaista näkis.

Sekametelisoppa-huiskinnalla ja sähläyksellä ei voi paljoa odottaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Katsoin vasta nyt tallenteelta tuon Jukurit-pelin. 3-1 tilanteessa näytti vielä tuloksen kannalta hyvältä, vaikka kiekonhallinta ja laukaukset olivatkin jo Jukureille mutta niin vain jatkoille mentiin. Muutamilla pelaajilla painaa vähänkin pidemmät vaihdot ihmeen paljon, esimerkiksi Appelgren on yleensä ollut suht jaksava pelaaja mutta tässä alkukaudesta on jo joka pelissä hapoilla pidemmän vaihdon ollessa käynnissä eikä jaksa kuin seisoa omalla alueella vastustajan pyörittäessä rulettia. Tiedä mistä johtuu, pitäisi olla uusiutunut fysiikkavalmennus ja kaikki. Söderström oli riittävän hyvä, huonommalla maalivahtipelillä Jukurit olisi laittanut jo varsinaisella peliajalla vilkun päälle ja kurvannut ohitse. Aloittanee lauantaina Lukkoa vastaan ja toivottavasti myös lopettaa maalilla.

Rankuissa ihan oikein laitettiin Kärkeä ampumaan kun jää oli jo niin heikossa kunnossa, että kynäilijät eivät olisi saaneet maalia aikaan ennen kello 22.00. Tuossa tilanteessa pärjäävät parhaiten napakan rannelaukauksen omaavat pelaajat.
 

Nigi

Jäsen
Joo, on laajempi ja laadukkaampi rosteri, oletan pelaajabudjettienkin näkyvän. Toisaalta, ihan ok siellä nuoriso-osastokin toteuttaa joukkueen tekemistä.
Lähinnä tuota aloitustaitoa noilla kahdella vertasin. Hyvällä skouttauksella ei tarvitse isoja rahoja laittaa alaketjujen sentteriin, joka osaa aloittaa. Nyt siellä on laituri, joka ei osaa aloittaa.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kyllä siinä on vähän eroa, kun Tepsi lopussa puolustaa johtoa. Jasu kaapi 2/3 aloituksista, meillä Appeli samassa roolissa.
Geeli on kyllä saanut tepsin kovaan iskuun. Toivotaan että Poriinkin saadaan joskus tollanen koutsi eli nuori, ymmärtää peliä ja vaatimustaso+auktoriteetti kovaa luokkaa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Geeli on kyllä saanut tepsin kovaan iskuun. Toivotaan että Poriinkin saadaan joskus tollanen koutsi eli nuori, ymmärtää peliä ja vaatimustaso+auktoriteetti kovaa luokkaa.

Rupesin pyörittelemään päässä, että täytyykö olla 'nuori'. Mutta taitaa vanhemmasta päästä paremman pään koutsit astuneet jo ulos bisneksestä tai sitten Ässien ulottumattomissa. Menneenä vuosikymmenenä 56-vuotiaan Rocky Rautakallion paluu oli ekalla stintillä vielä onnistunut ja hyvä haku, siinä oikeana kätenä kasvoi myös tuleva mestarivalmentaja.

Mutta joo. Moderni ja muovautumiskykyinen olis kova sana. Joku Pekka Virta nyt on päivittänyt tietopankkiaan ja toimintamallejaan molemmin puolin 50-vee.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oisko Härkälä sitten tällainen? Auktoriteetti mietityttää ihan vain mutulla. Ei ole hajua millainen koutsi Jere on.

On nuoreks mieheks pitkä historia Ässävalmennuksessa junnuista edustukseen ja nyt (omasta mielestäni) tarpeellinen visiitti kylän ulkopuolella. En toki itsekään osaa sanoa minkä sortin tai tason päävalmentaja Jere Härkälä on/olisi.

Tuli tuosta Ahokkaasta mieleen, ja tuolta Elitestä listaus on voitu lukea aiemminkin, mutta on nyt 40-v. hujopilla laaja kokemuspohja erilaisista valmennustehtävistä sieltä 23-v. eteenpäin. Junnukiekon saralla pari vuotta Lahdessa, sitten peräti seitsemän Espoossa -näinä vuosina myös ensikosketus liiton hommiin kun oli neljät naisten arvokisat mukana valmennusportaassa- ja viimeisimmästä alkaen seitsemän kautta putkeen U16-U20 miesten maajoukkuetoiminnassa. Taskussa U18 ja U20 mestaruudet sekä pari naisten mm-pronssia.

Tuli vaan mieleen, kun äkkiseltään vois valmentajaksi nuoren kaverin vaan pölähtäneen jostain Liigaympyröihin, mutta kun peliura loppus nuorena niin aika helvetin pitkä ja monisyinen matka on tultu tähän päivään jotta on kasvettu tuoksi valmentajaihmiseksi, tai ihmisvalmentajaksi.

Ei liiton hommat toki ole itseisarvo ja paikkoja kuitenkin rajatusti, mutta kaikenlainen valmennustyö ja elämänkokemus on kotiinpäin.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Geeli on kyllä saanut tepsin kovaan iskuun. Toivotaan että Poriinkin saadaan joskus tollanen koutsi eli nuori, ymmärtää peliä ja vaatimustaso+auktoriteetti kovaa luokkaa.
On hyvä koutsi, mutta tuon Hifk-pelin Tepsi oli täysin vastaanottajana, ja Karejev pelasti pisteet heille, joten siinä tuntui Peltonen olevan edellä. Taitavat muutamassa muussakin pelissä Tepsukat selvinneet pisteille, vaikka ei ihan olekkaan kulkenut peli vielä.
Mutta olen kanssasi samaa mieltä tuosta, että Ässiinkiin pitää saada nykykiekkoa ymmärtävä, vaativa henkilö valmennukseen, tai oikeastaan tiiminä toimiva kolmikko.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Porissa on ollut tapana tarkoituksella tai tahattomasti painottaa sitä, että päävalmentajalla on ollut " ainakin jo vähän enemmän ikää". Mestaruuden jälkeen nuorin päävalmentaja on ollut PornoJykä, joka oli "vain" 42-vuotias aloittaessaan. Kivi oli 43-vuotias kun mestaruus tuli, eli aloittaessaan oli 41-vuotias..

Poikkeus sääntöön ja täysin oma lukunsa on totta kai Toivola, joka oli vain 31-vuotias aloittaessaan ja 35-vuotias silloin MOI2006 keväällä. Olisi todella mielenkiintoista tietää, mikä oli se juttu mitä hänessä silloin vuonna 2002 nähtiin, että tuossa kaverissa on ainesta olla tulevaisuuden nimi. Toivolaan verrattuna jos nyt ensi kaudella päävalmentajana aloittaa 37-vuotias Härkälä, niin eihän se nyt ole siis mikään kauhistelun aihe..

Mikä sitten on se tilanne, missä määrin peli tulee muuttumaan enemmän "nykykiekoksi", sehän jää nähtäväksi. Eikös sitä ole sanottu, että Härkälän pelikirja on monelta osin varsin atumainen.. luotetaan sitten vain siihen, että 1985 syntyneen päävalmentajan ymmärrys siitä "nykykiekosta" toisi mukanaan tehokkaita mausteita
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä sitten on se tilanne, missä määrin peli tulee muuttumaan enemmän "nykykiekoksi", sehän jää nähtäväksi. Eikös sitä ole sanottu, että Härkälän pelikirja on monelta osin varsin atumainen.. luotetaan sitten vain siihen, että 1985 syntyneen päävalmentajan ymmärrys siitä "nykykiekosta" toisi mukanaan tehokkaita mausteita
Komiaa.

Joskus vois näitä rekrytointeja edes harkita tekevänsä oman kaverilistan ulkopuolelta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Poikkeus sääntöön ja täysin oma lukunsa on totta kai Toivola, joka oli vain 31-vuotias aloittaessaan ja 35-vuotias silloin MOI2006 keväällä. Olisi todella mielenkiintoista tietää, mikä oli se juttu mitä hänessä silloin vuonna 2002 nähtiin, että tuossa kaverissa on ainesta olla tulevaisuuden nimi. Toivolaan verrattuna jos nyt ensi kaudella päävalmentajana aloittaa 37-vuotias Härkälä, niin eihän se nyt ole siis mikään kauhistelun aihe...

Raha. Toivolalle maksettiin liikunnanopettajan palkkaa, muuhun ei ollut varaa, tämä oli tärkein kriteeri. Iästään huolimatta Toivola oli Poriin tullessaan kokenut valmentaja, viimeiset vuodet oli ollut Jypin kakkonen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Komiaa.

Joskus vois näitä rekrytointeja edes harkita tekevänsä oman kaverilistan ulkopuolelta.

Niin siis en minä tiedä yhtään miten asia oikeasti on, mutta eikös sitä nyt näin ole sanottu täälläkin, että Härkälä peluuttaa hyvin atumaista kiekkoa? Kuka täällä katsoi esimerkiksi Hermeksen finaaleja viime keväänä, kertokaa miten asia on..

Raha. Toivolalle maksettiin liikunnanopettajan palkkaa, muuhun ei ollut varaa, tämä oli tärkein kriteeri. Iästään huolimatta Toivola oli Poriin tullessaan kokenut valmentaja, viimeiset vuodet oli ollut Jypin kakkonen.

No voi perseen suti, minä niin toivoin ettei syy olisi ollut ainoastaan tuo, vaikka hyvin tiedetään mikä organisaation tilanne oli vuonna 2002. Että aidosti olisi nähty Toivola tulevaisuuden nimenä, mutta ei tietenkään.. kun yhtään ei välitetty mistään muusta tekijästä kuin siitä, että otetaan vain ensimmäinen joka suostuu töihin tulemaan alle kaikkien TES:in määräämien minimipalkkojen :D
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin siis en minä tiedä yhtään miten asia oikeasti on, mutta eikös sitä nyt näin ole sanottu täälläkin, että Härkälä peluuttaa hyvin atumaista kiekkoa? Kuka täällä katsoi esimerkiksi Hermeksen finaaleja viime keväänä, kertokaa miten asia on..
Samassa käsityksessä minäkin olen. Tosin itsekin olen palstan ja muiden kirjoitusten varassa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...No voi perseen suti, minä niin toivoin ettei syy olisi ollut ainoastaan tuo, vaikka hyvin tiedetään mikä organisaation tilanne oli vuonna 2002. Että aidosti olisi nähty Toivola tulevaisuuden nimenä, mutta ei tietenkään.. kun yhtään ei välitetty mistään muusta tekijästä kuin siitä, että otetaan vain ensimmäinen joka suostuu töihin tulemaan alle kaikkien TES:in määräämien minimipalkkojen :D

Olihan Toivola lupaava valmentaja, aikansa Karri Kivi, muistaakseni oli Jypin junnuissa voittanutkin jotakin. Tuolloin nuorten ja kokemattomien valmentajien oli vaan vaikea murtautua liigan ja varsinkin Ässiin. Tästä syystä pääsyyksi nousee raha, jos rahaa olisi ollut, Toivolasta ei olisi tullut Ässien päävalmentaja.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Luulisi Ässillä olevan lista ehdokkaita, Härkälän lisäksi, joista sitten valitaan järkevin vaihtoehto. Valmentajia on tyrkyllä huomattavasti enemmän,kuin vapaita pestejä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No voi perseen suti, minä niin toivoin ettei syy olisi ollut ainoastaan tuo, vaikka hyvin tiedetään mikä organisaation tilanne oli vuonna 2002. Että aidosti olisi nähty Toivola tulevaisuuden nimenä, mutta ei tietenkään.. kun yhtään ei välitetty mistään muusta tekijästä kuin siitä, että otetaan vain ensimmäinen joka suostuu töihin tulemaan alle kaikkien TES:in määräämien minimipalkkojen :D

Siis onko tämä vielä tänäkin päivänä jollekin uutinen? Ässien taloustilanne oli tuohon aikaan sellainen että visiot oli vähissä, kukaan kokeneempi ammattivalmentaja ei olisi kussutkaan seuran suuntaan. Meriittejä Toivolalla oli saman verran kuin Juha Pajuojalla muutama vuosi myöhemmin.

Härkälästä en osaa kyllä sanoa juuta enkä jaata. Periaatteessa hyvä että palkattaisiin nuori mutta ikäänsä nähden kokenut kaveri, mutta toisaalta pestaus edustaisi samaa masentavaa kaavaa jossa Ässiin palkataan ensisijaisesti valmentajia joilla on aiempaa taustaa seurassa. Sillä millaista kiekkoa Härkälä on peluuttanut Hermeksessä ei tosin kannattaa vetää mitään johopäätöksiä, Hermes oli viime kaudella yllättäjä ja altavastaaja ja pelasi sen mukaan.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Mites Raipe? Itsellä ei ole Helmisen pelifilosofiasta ja valmennustaidoista hajua, mutta sai viime vuonna Tepsin ihan ok lentoon ja taitaa olla työttömänä. Olisiko tuo sellainen riski jota kannattaisi kokeilla pidemmällä sopimuksella vai haikaillaanko valmista, kokenutta valmentajaa?

Toki taitaa tämä keskustelu liittyä vähän eri ketjun aiheeseen.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En kyllä oikein usko Härkälä huhuihin, ainakaan vielä. Vaikka sukulaisia ollaankin, niin luotto päävalmentajan tehtäviin liigassa ei ole aivan horjumaton.
Jos Pennanen ei halua luopua liiton lämpimästä offisesta, niin Kemppaista pitäisin ykkösvaihtoehtona. Vaikka kokemusta ei aikuisten sarjoista olekaan, niin tehnyt 2000-2003 ikäluokkien kanssa niin hyvää jälkeä että pitäisin varteenotettavana vaihtoehtona. Ensi kauden joukkueessa olisi jopa kymmenkunta Kemppaisen ”kasvattia”, joiden kanssa tehnyt jo töitä jopa 4-5 vuotta. Jatkumo ja pitkäjänteisyys olisi Kemppaisen kohdalla aika ainutlaatuinen. Parhaimmillaan Kemppaisen U20 pelaa todella hienoa kiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös