Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 616 535
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on sellainen asia jonka taakse on helppo mennä, jos ei haluta myöntää sitä tosiasiaa että johto ei ole Ässissä pätevää.

Kerroppa Aina Pata, kuinka monta kertaa vuodessa käyt Helsingissä.0? 2 ? 5? Jos et ole kotoisin pk-seudulta tuskin siellä tulee noin niinkuin muuten vaan käytyä haistelemassa "ison kaupungin ilmapiiriä" Kuitenkaan valtaosa pelaajista ei ole.

Ylipäätään kaupungeissa ei hirveämmin ole eroa tai jos perusnegana haluaa nähdä porin epäkelpona kaupunkina niin toki niin voi tehdä. Kun taas harvalla kaupungilla on tarjota Yyterin rantoja, Kirjurinluodon vehreyttä lähes keskustassa tai vaikkapa kävelymatkan päässä olevaa Katinkurun urheilukeskus aluetta.

No mitä niillä tekee talvella? Ei mitään mutta eipä muillakaan paikkakunnilla tee sen enempää. Enemmän ravintoloita tai hienommat elokuvateatterit täällä on kuin vaikka Hämeenlinnassa jos niikseen tulee.

ps. Kyllä meillä ollaan ainakin totuttu etteivät vaimot/tyttöystävät kuitenkaan koko päivää istuisi keskustassa kahvittelemassa tai shoppalaimessa. Monella on kuitenkin lapsia eli he ovat varmasti niiden kanssa tai töissä.

Seuraavaksi voit vaikkapa kertoa kuinka paljon helpompaa on lapsien hoitaminen pk-seudulla vs. Porissa, lyhyet päiväkoti/perhehoitaja matkat ja sen semmoista.

Ihan hyviä pointteja, mutta en usko Ässien käyttävän näitä etuja hyväkseen sopimusneuvotteluissa.. Ihan hyvin voisivat.. Eikä ulkopaikkakuntalaiset taida tietää Porista paljon mitään, ainoastaan Yyterin ja Pori Jazzin, mutta näillä ei merkitystä talvella ole..
Valitettavaa se on, mutta monet pelaajata taitavat katsella niitä kulkuyhteyksiä hiukan enemmän pääkaupunkiseudeulle kuin kulkuyhteyksiä päiväkoteihin.. En toki tätä asiaa tiedä, mutta luulisin sen näin menevän..
Mitkään näistä asioista ei sulje pois sitä tosi asiaa että Ässien johto on taitamaton pelaajahankintojen suhteen, mutta muuten asiat siellä johdossa on viime vuosina hoidettu suhteellisen hyvin..
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Ihan hyviä pointteja, mutta en usko

Minä uskon en ratkaisevasti, mutta kuitenkin selvästi eri tavalla mainitsemastasi asiasta. Esimerkiksi Verolta olisi kiva kuulla joku käytännön esimerkki, onko Ässissä männä kausina pelanneista esimerkiksi tähän. Eli siis, onko esimerkkitapausta jossa Pori olisi erityisesti houkuttanut pelaaja x:ää seuravalintaa tehtäessä?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On Lahdella ja Hämeenlinnalle se etu Poriin ja vaikka Lappeenrantaan verrattuna, että pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat pelaajat ja valmentajat voivat edelleen asua kotikulmillaa ja käydä sieltä käsin "töissä".
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On Lahdella ja Hämeenlinnalle se etu Poriin ja vaikka Lappeenrantaan verrattuna, että pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat pelaajat ja valmentajat voivat edelleen asua kotikulmillaa ja käydä sieltä käsin "töissä".

No tässä on puolensa ja puolensa. Saattaa nimittäin olla, että pelaajat ovat nimenomaan töissä ja monesti tärkeintä on päästä lähtemään ajoissa kotiin, kun tuota ajomatkaakin on jonkun verran. Eli edelleen olen sitä mieltä, että fanit tuijottavat aivan liikaa pelaajien nimiä paidan selässä, nyky SM-liigassa tasoerot pelaajien välillä on tosiasiassa kohtuullisen pieniä siitä syystä, että todelliset huiput pelaavat kuitenkin muita sarjoja. Esimerkki finalisti Bluesin kokoonpanossa oli aika monta a-junnua, jotka ottivat Ässien A:lta puhtaasti kuonoon. Sen sijaan tärkeää on koota joukkue siten oikein, että sieltä löytyy erikoisosaamista muutamalla avainalueelle, eli maalivahti, vähintään yksi viivapakki ylivoimaan, muut puolustajat ennen kaikkea luistelutaitoisia, hyviä puolustavia keskushyökkääjiä ja pelaajat kuntoon laittava valmennus, joka osaa myös tehot irti materiaalista.

Lisäksi Ässät on joka tapauksessa rakennusvaiheessa ensi kaudella. Oma äärimmäisen lupaava ikäluokka on tulossa sisään liigaan ja tämä on se ensi kauden juttu. Nähdäkseni toinen tärkeä asia, eli valmennus, on kaikesta porusta huolimatta aivan eri tasolla kuin se oli viime kaudella ja uskoisin, että Ässät ei ainakaan anna täällä tasoitusta kuten tehtiin viime kaudella. Sinällään asiaanliittymätön varsin mielenkiintoinen päätös oli ottaa Härkälä Ry:n junioripäälliköksi, en näe myöskään tässä projektissa kovin suuria onnistumisen merkkejä, kuten ei ollut myöskään nähtävissä liigavalmentajana. No, tässä varmaankin piti löytää jotain hommaa kun palkkaakin kerran maksetaan.

Moni on kysellyt missä mennään vahvistusten suhteen. Tietääkseni Ässät oli kiinnostunut Vesa Viitakoskesta, mutta Kärpät veti pitemmän korren. Ulkomaalaispelaajien kanssa on toistaiseksi se ongelma, että selvästi AHL-tasoa olevat pelaajat haluavat sopimuksiinsa tässä vaiheessa vuotta aika monta erilaista exittipykälää, eli käytännössä on iso riski, että ainoastaan maksetaan allekirjoituspalkkio agentille ja pelaaja itse ei nähdä ikinä Porissa. Sitten jos mennään AHL:n rivimiestasolla tai ECHL/yliopistopelaajiin, täältä saataisiin varmasti heti koko kiintiö täyteen, mutta tässä vaiheessa ei haluta laskea pelaajien tasovaatimuksia, jotka ovat siis ykkösviisikkoon mahtuminen. Edelleen oma suosikki on Mikko Rautee ja neuvotteluja hänen kanssaan on käyty ja sopimus voisi olla mahdollinen jopa muutaman lähipäivän aikana.

Joka tapauksessa ensi kaudella nähdään kaukalossa huomattavasti parempi Ässät kuin viime- ja edelliskaudella oli tarjolla.
 

ÄssÄ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rautee

Loistava uutinen, että Rauteen kanssa neuvotellaan yhä, vaikka ei kävisi kentällä muutakuin hoitamassa aloitukset tiukoissa tilanteissa, niin palkkansa on ansainnut! Tekee takuuvarmasti ne 10-20 pistettä ja pelaa hyvin alaspäin, tervetuloa!
 

Redhot

Jäsen
Selänne ja Peltonen?

Ape nähty keskustelevan Selänteen ja Peltosen kanssa. Onkohan pojilla viritelmiä jatkaa kiekkouraa patapaidassa? Jokaisen kiekkoilijan unelmahan on jossain vaiheessa uraa kantaa kunniakasta Porin Ässien pelipaitaa.

Teemun voisi sijoittaa Kivenmäen rinnalle ykköseen, mutta Peltoselle en näkisi käyttöä nykyrosterissa.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Kulkuyhteydet on tietty yksi asia, mutta pelkästään kaupunkia vertaille ei joku Nykäskylä, Lahti tai Hämeenlinna (puhumattakaan Kuopiosta tai Lappeen rannasta) ole Poria kummoisempia. Tsadi, Turku, Tampere ja Oulu painivat sitten omassa sarjassaan. Mutta yksi erittäin ratkaiseva tekijä pelaajan arvonnassa on kyllä organisaation taso. Harva pelaaja lähtee edes suuremman vastuun perässä Poriin kun organisaatio on vuodesta toiseen osoittanut olevansa sarjan heikoimpia mitä tulee menestykseen. Eikä tälläkään hetkellä mikään nähtävissä oleva fakta (tai edes puoli-uskottava fiktio) anna aihetta olettaa että trendi tulisi ensi kaudella muuttumaan.
Ainoa +merkkinen asia mitä Pori ja Ässät kykenee potentiaaliselle pelaajalle tarjoamaan on iso ja näkyvä rooli joukkueessa. Keskinkertaisuuksien kohdalla tämä saattaa jotain painaakin mutta absoluuttisten huippujen kohdalla silläkään ei ole mitään merkitystä, koska he pystyvät raivaamaan tiensä ykköskentään liki missä liigaorganisaatiossa tahansa.


Verrataas nyt tätä sun hauskasti mainitsemaasi "nykäskylää". Heillä on hyvä rosteri, mutta haluisitko sinä olla se rahoittaja siihen? Uskon senkin olevan mahdollista kun avaat suusi lisäksi muitakin paikkoja. Lahti ja Hämeenlinna on todellakin monelle täysin eritasoisia paikkoja mitä Pori, vaikka me tästä tykätään ja meillä on täällä kivaa, ollaan kavereita keskenään ja sillee.. Tsadi-letkautus oli tosi kiva;)
Lappeen ranta kuten leikkisästi mainitsit on varmaan samassa sarjassa kuten myös Kuopio, mutta eipä niilläkään suunnilla isoja rostereita kuitenkaan ole.
Tuossa viimeisessä laitoit luultavasti koko pääsi vadille ja kerroit meille tavallisille kuolevaisille ettei tänne saada tällä konstilla huippupelaajia. Kiitos tästäkin tiedonjyvästä, jonka ripottelit meille. Ellet syö lääkkeitä niin mene oitis kaapille.

Joku jo mainitsikin nämä yyterin rannat ja jazzit. On se kummaa ettei Hirsimäki kaikessa piheydessään ole ymmärtänyt sanoa tuleville pelaajille että täällä on ranta ja jazzit!!! Sairasta. Oisihan ne tänne sillä keinoin tullut.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Niin no,
olen antanut itselleni kertoa, että esim nimimerkki "Veron" vinkkaama Rautee on ollut Ässien mielenkiinnon kohde. Kulemma Kalpa on myös lähestynyt herraa ja huomattavasti suuremmalla mielenkiinnolla. Se mitä minä olen kuullut, Rauteelle on porista tarjottu 75-80Ke€ ja Kalpan lappu alkaa ysillä. Mikkola oli muuten oman tietolähteeni mukaan saanut identtisen sopimustarjouksen Porista kuin Rautee ja oli todennut, että Tanskastakin saa enemmän. Joku tuntuu olevan kovasti pielessä Ässien sopimusneuvotteluissa, kun kaikki varteenotettavat äijät karkaavat milloin mihinkin. Tietysti takaa on kiva tulla, mutta jotenkin tuntuu siltä että tuo tie on jo nähty jo monena vuotena.

Maalivahtivalmentajaksi ei kuulemma ole ketään järkevää vaihtoehtoa, koska Näckell ei halua valmentaa Porissa ilman Nikkilää ja Nikkilä kuulemma saa mestiksessäkin enemmän rahaa kuin Porissa. Matalamäki ilmeisesti saa vuoden sopimuksen. Mene ja tiedä...
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Ässien kukkarolla ei missään nimessä saa maksaa Rauteen ja Mikkolan tasoisille pelimiehille lähellekään 100k:n palkkoja. 80k/äijä saattaisi olla vielä perusteltavissa. Jos ei tuolla hinnalla lähde, niin skipataan.
Haetaan sitten vaikka vauhtia mestiksestä.

Nyt siirrytään sima-osastolle, mutta tämän päivän Kanada-ottelun perusteella Slovenian veskari Robert Kristan (http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=33199) on saatava Ässiin. Tilastot eivät kylläkään mairittele, mutta minulle tuli heti mieleen yhtäläisyydet Slovenian maajoukkueen ja Ässien välillä. Molemmissa on yksi tähti: Kopitar ja Kivenmäki. Kaikki muut pelailevatkin aivan väärässä sarjassa. Jos kaveri torjuisi tuolla tasolla koko kauden, niin Ässät ei putoaisikaan, vaan Tami joutuisi nöyrtymään. Miettikääpä sitä...
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Se mitä minä olen kuullut, Rauteelle on porista tarjottu 75-80Ke€ ja Kalpan lappu alkaa ysillä. Mikkola oli muuten oman tietolähteeni mukaan saanut identtisen sopimustarjouksen Porista kuin Rautee ja oli todennut, että Tanskastakin saa enemmän. Joku tuntuu olevan kovasti pielessä Ässien sopimusneuvotteluissa, kun kaikki varteenotettavat äijät karkaavat milloin mihinkin.

Olisiko se sitten fiksua tarjota heti aluksi 180t€...

Miksi tarjota heti aluksi suuria summia ja harmitella pelaajan repiessä sopimuksen käsistä innosta kiljuen, että tulikohan nyt maksettua vähän turhankin paljon? Jos rahaa ei ole kuin roskaa niin eikö se nyt ole ihan fiksua koittaa ensin kepillä jäätä ja tarjota varovasti vähän pienempää summaa kuin tarjota heti reilusti enemmän kuin pelaaja haluaa? Ainahan voi hylätyn tarjouksen jälkeen antaa uuden korkeamman tarjouksen. Jos rahasta tyaas ei ole pulaa, voi tietysti tarjota heti aluksi niin paljon, että kilpailua ei synny.

Ässät on hankkimassa vielä useampia pelaajia ja tarkoitus olisi käsittääkseni hankkia ykköseen todellisia vahvistuksia eli melko kalliita pelaajia. Millä rahalla ne kalliit vahvistukset hankitaan, jos kaikki rahat menevät johonkin Niko Mikkolaan? Kyllähän tässä jokaista harmittaa, kun Ässät häviää jokaisessa tarjouskilpailussa, mutta jos ei rahat riitä niin ne ei riitä. Ei tässä nyt kuitenkaan voida jättää tarpeellisia pelaajia hankkimatta ihan vaan sen vuoksi, että heidän palkkansa tuli jo maksettua jollekin toiselle.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin no,
olen antanut itselleni kertoa, että esim nimimerkki "Veron" vinkkaama Rautee on ollut Ässien mielenkiinnon kohde. Kulemma Kalpa on myös lähestynyt herraa ja huomattavasti suuremmalla mielenkiinnolla. Se mitä minä olen kuullut, Rauteelle on porista tarjottu 75-80Ke€ ja Kalpan lappu alkaa ysillä.

En jaksa uskoa että KalPa tuollaisia summia Rauteelle tarjoaisi, tai että ylipäätään tarjoaisi yhtään mitään. Jos jokin osa-alue KalPassa ei enää tarvitse vahvistusta niin se on juuri sentteriosasto. Häppölä, Salhstedt ja Laakso ovat oikein hyvä kolmikko ja neloseen on junnut Riekkinen ja Malinen tarjolla, joten KalPalla ei ole mitään tarvetta Rauteelle. Miksi KalPa siis laittaisi tuollaisia summia pelaajaan, jolle ei ole edes tarvetta? Mistä nämä huhut aina syntyy...

Ja anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu. Tarkoitukseni vain oli tehdä selväksi että KalPa tuskin Rauteeta Ässien nenän edestä on nappaamassa.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niko Mikkolasta ja Mikko Rauteesta on ihan turha maksaa mitään 80 tuhatta turha käyttää niin paljon rahaa miehiin, jotka parhaassa tapauksessa olisivat samaa luokkaa muun ässäpakan kanssa.. En toki yhtään moiti esim. Rauteen puolustus- ja aloitustaitoa, mutta mielestäni rahaa pitäisi tässä vaiheessa käyttää miehiin, jotka toisivat taitoa ja ratkaisu voimaa Ässiin..

Tuli mieleen Latvian joukkueesta 84 syntynyt Mikelis Redlihs, jolla näytti jalat ja kädet käyvän USA:ta vastaan aika mukavasti mieluummin ottaisin pienemmällä rahalla hänet kuin Niko Mikkolan..
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllähän tuolla kisoissa on noissa "pikkukiekkomaissa" mielenkiintoisia pelaajia. Osa pelaa juuri jotain Tanskan, Norjan tai Slovakian liigaa, joissa tuskin palkat kauhean kovia ovat. Mielelläni ottaisin ukkoja vaikka vain try-outille.
Puolitosissaanhan tällaiset jutut ovat melko kivoja, mutta kun ajattelee muiden Sm-liigan joukkueiden pelaajistoa, ei kannata kanniskella mitään norjalaisia tai slovenialaisia Poriin.
 

Tuamas

Jäsen
Kyllähän tuolla kisoissa on noissa "pikkukiekkomaissa" mielenkiintoisia pelaajia. Osa pelaa juuri jotain Tanskan, Norjan tai Slovakian liigaa, joissa tuskin palkat kauhean kovia ovat. Mielelläni ottaisin ukkoja vaikka vain try-outille.
Puolitosissaanhan tällaiset jutut ovat melko kivoja, mutta kun ajattelee muiden Sm-liigan joukkueiden pelaajistoa, ei kannata kanniskella mitään norjalaisia tai slovenialaisia Poriin.

Ja tokihan Norjassa ja Tanskassa laatupelaajat saavat enemman tai saman verran kuin sm-liigan rivipelaajat. Eli eivat nama jannut mitaan ilmaisia ole, esim. 3000-5000/kk nettodiilit eivat ole ulkolaisille ja tahdille mitenkaan erikoisia.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja tokihan Norjassa ja Tanskassa laatupelaajat saavat enemman tai saman verran kuin sm-liigan rivipelaajat. Eli eivat nama jannut mitaan ilmaisia ole, esim. 3000-5000/kk nettodiilit eivat ole ulkolaisille ja tahdille mitenkaan erikoisia.

Hieman OT:

Sanomalehti Pohjalaisessa haastateltiin Norjan puolustajaa Juha Kaunismäkeä, joka suomessa tahkosi mestiksessä perusvarmana pakkina. Omien sanojensa mukaan mies tienaa Stavangerissa sm-liigapelaajan keskipalkan (66.000€) kautta kohti. Jos tuo tosiaan pitää kutinsa, niin laadukkaita pelaajia pienemmistä kiekkomaista lienee tosiaan vaikea saada halvalla.
 

Animal

Jäsen
Hieman OT:

Sanomalehti Pohjalaisessa haastateltiin Norjan puolustajaa Juha Kaunismäkeä, joka suomessa tahkosi mestiksessä perusvarmana pakkina. Omien sanojensa mukaan mies tienaa Stavangerissa sm-liigapelaajan keskipalkan (66.000€) kautta kohti. Jos tuo tosiaan pitää kutinsa, niin laadukkaita pelaajia pienemmistä kiekkomaista lienee tosiaan vaikea saada halvalla.

Vähän lisää ot. Se kannattaa muistaa näitä Norjan sarjan palkkoja vertailtaessa, että hintataso ja elinkustannukset Norjassa ovat about tuplat Suomeen verratuna... Aika moni taitaa olla kuullut myös huikeat jutut Pohjois-Norjan kalatehtaiden duunarinliksoista?
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän lisää ot. Se kannattaa muistaa näitä Norjan sarjan palkkoja vertailtaessa, että hintataso ja elinkustannukset Norjassa ovat about tuplat Suomeen verratuna... Aika moni taitaa olla kuullut myös huikeat jutut Pohjois-Norjan kalatehtaiden duunarinliksoista?

Totta, mutta pointti olikin se että kaveri tuskin mahtuisi yhteenkään liigajengiin ja mestiksessä vuosipalkka liikkuisi ehkä 15-20k€ tienoilla.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Totta, mutta pointti olikin se että kaveri tuskin mahtuisi yhteenkään liigajengiin ja mestiksessä vuosipalkka liikkuisi ehkä 15-20k€ tienoilla.

Eli väität että jokainen sm-liiga pakki mahtuu Norjan maajoukkueeseen MM-kisoihin? Oikeesti? Kyllä mies on varmasti kehittynyt ihan kelpo kiekkoilijaksi siellä Norjassa ja olisi hyvä kolmospakkiparin pakki ainakin Ässissä, Saipassa, Kalpassa ja Turussa..
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli väität että jokainen sm-liiga pakki mahtuu Norjan maajoukkueeseen MM-kisoihin? Oikeesti? Kyllä mies on varmasti kehittynyt ihan kelpo kiekkoilijaksi siellä Norjassa ja olisi hyvä kolmospakkiparin pakki ainakin Ässissä, Saipassa, Kalpassa ja Turussa..

Olenko väittänyt niin? Tuskin Kaunismäki siltikään saisi mitään 30k€ kaudelta Suomessa, vaikka pieni osa Norjan joukkueen pelaajista pelaa esim. Saksan ja Ruotsin pääsarjatasolla ja näin ollen voidaan luokitella peruspelaajiksi SM-liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Olenko väittänyt niin? Tuskin Kaunismäki siltikään saisi mitään 30k€ kaudelta Suomessa, vaikka pieni osa Norjan joukkueen pelaajista pelaa esim. Saksan ja Ruotsin pääsarjatasolla.

No juurihan tuossa ylempänä kirjoitat ettei mies mahtuisi yhteenkään liiga-jengiin.. Eli toisin sanoen kaikki liigapakit mahtuvat Norjan mm-miehistöön, koska Kaunismäkikin siellä kurvailee.
 

Skii 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FPS, Edmonton Oilers,
huhua

Pasi Tuominen kuulemma ostanut kämpän Kalaholmasta.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No juurihan tuossa ylempänä kirjoitat ettei mies mahtuisi yhteenkään liiga-jengiin.. Eli toisin sanoen kaikki liigapakit mahtuvat Norjan mm-miehistöön, koska Kaunismäkikin siellä kurvailee.

Lähinnä nyt hain sitä että kaverilla ei liiemmin olisi kysyntää/tarvetta/pelipaikkaa sm-liigassa, vaikka sattuukin kiekkoilemaan Norjan mm-joukkueessa. Noista Norjan pakkien seuroista ja sarjatasoista nyt voi jotakin päätellä. Onhan liigassakin paljon pakkeja joilla tuskin mitään pitkää tulevaisuutta tässä sarjassa on. Mutta menee niin pahasti OT:ksi että pistä vaan privaa jos huvittaa väitellä lisää :).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös