Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 615 895
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

patapower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Manchester United

Jatkoajan pelaajaprofiilista, Jussi Ruohola.
Ei voi mitään mutta alkoi jo naurattamaan.

Heikkoudet:

Kiekollinen peli on Ruoholalla lähellä nollaa. Avauksista onnistuvat vain kaikkein helpoimmat. Kokemattomuus vaivaa Ruoholan otteita suuresti. Kompastelee ja koheltaa ajoittain. Tarvitsisi lisää peliminuutteja ja sitä kautta itseluottamusta, jotta määrätynlainen varovaisuus katoaisi pelaamisesta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kiekollinen peli on Ruoholalla lähellä nollaa. Avauksista onnistuvat vain kaikkein helpoimmat.

Siis tyypillinen viime vuosien Ässäpakki (Törnvall,Toivonen,Pentikäinen,Tieranta ja ketä näitä nyt oli), ei kannata siis liikaa naureskella, tuollaisilla taidoilla on ennenkin mahduttu 8-pakin joukkoon.
 

patapower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Manchester United
Siis tyypillinen viime vuosien Ässäpakki (Törnvall,Toivonen,Pentikäinen,Tieranta ja ketä näitä nyt oli), ei kannata siis liikaa naureskella, tuollaisilla taidoilla on ennenkin mahduttu 8-pakin joukkoon.

Ihan totta kyllä. Noh onneksi on aikaa vielä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekko-Kansa kertoo Niko Koskelan, Jussi Ruoholan ja Vesa-Matti Inkeröisen tulleen Ässin try-outille. Lisäksi 3-4 pelaajaa on vielä tulossa testiin ja yksi valmis sopimus on julkaisematta.

Lisäksi Patarinki tietää Ossi Pellisen ja Atte Vallin olevan Ässissä try-outilla.
AARGH, vähän tätä pelkäsin. Kyllä noita 3-4 ketjun miehiä on jo omasta takaa ihan riittämiin ja nyt tarttiskin panostaa laatuun. No, olisiko Atte Valli voinut oppia ruotsissa pelaamaan? Kokeilla varmaan ainakin kannattaa, muille tuskin on mitään käyttöä? Eihän näistä try-outeista ole kuin voitettavaa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Itseäni vähän kyllä kiinnostaa, että kuka on se pelaaja jolla jo sopimus on. Ilmeisesti jatkaa vielä kauttaan? Tuominen?


Näistä jo tulleista näkisin Pellisen ihan mielelläni nelosen keskellä. Taitoa ja kokoa löytyy. Voitaisiin mahdollisesti sovittaa jopa kolmoseen Kuparisen paikalle. Muille en kyllä keksi mitään käyttöä. Forsbacka saa kyllä nostaa osakkeitaan hurjasti, jotta mahtuu ensi kaudella edes penkin päähän. Yksi suosikki pelaajistani on nyt jo kaksi kautta ollut aika varjojen mailla. Syy ei voi yksistään olla muissa.
 

Mallikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
Pelaajien kokeilemisesta..?

Minusta Ässät eivät häviä mitään antamalla tässä vaiheessa kevättä muutamalle nuorelle pelaajalle mahdollisuuden osallistua harjoituksiin. En tosin usko, että yksikään näistä pelaajista tulee Ässissä syyskuussa pelaamaan mutta odotetaan ja katsotaan mitä tulee tapahtumaa? Toivottavasti pian selviää myös minkä tason ukkoja ollaan saatu hankittua 1-2 kenttään. Jos ja kun Mave jatkaa niin ainkin yksi liigan taitavimmista pelaajista pelaa Ässissä. Pitäisi vain löytää joku pelaaja joka pistää kiekot verkkoon hänen (Mave) syötöistä kovalla prosentilla. Tämä oli yksi syy minusta miksi Ässät epäonnistuivat viime kaudella. Toinen tärkeä syy epäonnistumiseen löytyi tolppien välistä, mutta taitaa valitettavasti olla niin,että nykyiset vahdit jatkavat??
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Minusta Ässät eivät häviä mitään antamalla tässä vaiheessa kevättä muutamalle nuorelle pelaajalle mahdollisuuden osallistua harjoituksiin. En tosin usko, että yksikään näistä pelaajista tulee Ässissä syyskuussa pelaamaan mutta odotetaan ja katsotaan mitä tulee tapahtumaa?

Joo, samoilla linjoilla. Tosin tuossa tuli katsottua noita nimiä, ja Vesa-Matti Inkeröinen... pääsisiköhän meikäläinen Ässiin tryoutille jos kauniisti pyytäisin? Kuntoilumielessä varmasti aika tasokasta hommaa näin harrastelijalenkkeilijälle, ja oppisi viimein luistelemaankin kunnolla. Mutta siis oikeasti... uh. No, eihän tuossa mitään häviäkään, vaikka toisesta poskesta pieni naurunremakka meinaa pukata ihan väkisinkin. Hyvällä tuurilla näistä joku paljastuu ihan pelimieheksi, kämäisempikin jätkä taitojensa puolesta voi olla kullanarvoinen jos asenne on terästä. Niitä kavereita ei ihan liikaa tunnu olevan liikenteessä, joten katsellaan.

Toivon mukaan kuitenkin kahteen ekaan kenttään on suunnitteilla ihan muita nimiä kuin näitä. Tai mistä sitä tietää missä vireessä legendaarinen Atte on... aikoinaanhan homma taisi puskea reisilleen loukkaantumissuman johdosta, joten kattellaan josko nyt paikat pysyis terveinä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jos ja kun Mave jatkaa niin ainkin yksi liigan taitavimmista pelaajista pelaa Ässissä.

En kyllä itse uskaltaisi tohen tuota "kun" sanaa sijoittaa. Vaikka ilmeisesti Maven kuntoutus ihan aikataulussa onkin sujunut, niin kuinka järkevää on riskeerata terveytensä pelaamalla joukkueessa, jonka menestymahdollisuudet tulevan sopimuskauden aikana ovat.. no mitä nyt sitten ovatkaan. Mave kun ei mikään poikanen enää ole ja tuon tason vammat on otettava ihan tosissaan.

Tryouteista sen verran, että Pellisen ja Vallin jotenkin voi ymmärtää. Loput kavereista sitten eivät todennäköisesti ensi kaudeksi mahtuisi Mestiksessäkään kovin korkeista sijotuksista pelaaviin joukkueisiin. Noh, eipä siinä sinänsä mitään häviä että täällä käy ketä milloinkin harjoittelemassa muiden mukana.

Turha näitä silti uutisoida sen enempää. Ilmeisen vähän ollaan toimistolla saatu aikaan, jos on kiire tuoda julki tämän tason kaappauksia tryoutille.

hiukan edittiä.
 
Viimeksi muokattu:

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Ensi-arvio uusista try-out pelaajista:
Pelliselle yhden kauden sopimus.
Inkeröinen jää todella kauas liigapaikasta.
Koskela on kaukana liigapaikasta.
Ruoholalla tai Vallilla on pieni mahdollisuus saada sopimus, jos heissä nähdään potentiaalia.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Inkeröinen jää todella kauas liigapaikasta.
Koskela on kaukana liigapaikasta.
Ruoholalla tai Vallilla on pieni mahdollisuus saada sopimus, jos heissä nähdään potentiaalia.

Inkeröinen on kyllä ihan samalla viivalla Ruoholan ja Koskelan kanssa. Suomi-sarjan pistepörssin top-10, koko kaudella tehot 32. 19+23=42. Ei todellakaan mikään vahvistus Ässiin, mutta luulen että lähimpänä edes sitä Mestis paikkaa näistä kolmesta.


Koskela voi silti ikänsä puolesta saada sopimuksen, koska ilmeisesti A-junnujen ikäraja säännöt ovat ensi kaudeksi muuttumassa. Joku asiasta enemmän tietävä voi asiaa valottaa...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kauhea valitus Vallin tulosta tryoutille, mutta mielestäni Valli olisi ansainnut jo paremmat näyttöpaikat Toivolan ollessa valmennuksessa. Poika vain sattui avautumaan lehdessä heikosta peliajastaan ja tulos oli Miksulin koirankoppi. Jos Atte on vähänkin samalla tasolla kuin oli viimeisellä Ässäkaudellaan niin nykyliigassa on yhtä hyvin liikkuvalle pelaajalle tilausta. Ennemmin Atte (ja vielä Ronttikin) kuin Tieranta, Sammalkangas tai Korkeavuori...
 

juho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huh huh, eiköhän Matt ole parhaat näyttönsä antanut jo tämän kauden pleijareissa Ilveksen paidassa? Kun muut ulkomaalais"vahvistukset" keskittyivät lähinnä puskemistoimintaan, Matt piti päänsä kylmänä ja pelasi perusvarmaa peliä.
Ja seisoi tolpan vieressä naama katsomoon ja perse kentälle päin kun Kratena iski maalin edestä häkin 6. ottelussa. Katkeraa? Kyllä, mutta pakko avautua ku täällä niin ylistetään.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Huhhuh johan alkoi rosteri näyttään pelottavalta. Jäi se rauman luomala sittenkin
kevään kovimmaksi kaappaukseksi, vai tulisko sieltä Tuomisen Patu..?
Vaikkei noita try-out kavereita ole ihan ykkös/kakkos- kenttiin ajateltukaan,
niin mihin sitten? Eikö noita jämämiehiä jo rosteri ole pullollaan?
Eikö mitalijunnuista löydy enään ketään potentiaalista nostettavaksi ainakin haistelemaan edustukseen?

Ilmeisesti fyrkat on taas hassattu tämän kauden ostohysteriassa ja valmentaja valinnalla varmistetaan, ettei yksikään oikeasti potentiaalinen kiekkoilija eksy Ässiin. Kateellisena saa katsella, kun kaikki muut kasaavat kovempia ja kovempia nippuja ensi kaudelle. Olen aivan sata-varma siitä ettei Ässät tule välttämään karsintoja ensikaudella ilman muutoksia johtoryhmässä.

p.s. En muista ketä tossa edellä mainitsi Ässien olevan alemman keskikastin joukkue, totta tietysti tuokin mutta kyllä rehellisyyden nimissä voidaan puhua kiistattomasta jumbosta johon ei tule tällä menolla mitään muutosta!
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaksa nyt valittaa näistä try outeista, vaikka aihetta olis, mutta mikäköhän järki näissä on? Toki try out on aina riskitön, mutta miksi pelaajia jotka eivän edes välttämättä ole mestistasoa? Imua ilmeisesti on.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
HTT kertoilee, että tulossa olisi tällä kaudella Lahdessa pelaillut pakki parin vuoden sopimuksella. Ehkäpä se on tuo julkaisematon sopimus?
Eli siis joko Kakko, Uusitalo tai Mäkelä. Kakko tuskin, joten jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa. Veikkaan Tuukka Mäkelää...

Pellinen oli oikeasti ihan hyvä haku Ässä-johdolta. Muiden try out -miehien liigapaikkaan en jaksa uskoa.

Mitä Valliin tulee, niin kyllä Miksuli antoi loppujen lopuksi Vallille mahdollisuuden, mutta kyvyt ei millään riittäneet liigatasolle tuolloin. Ihan oikein, että Ässät pisti miehen Mestikseen kehittymään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
HTT kertoilee, että tulossa olisi tällä kaudella Lahdessa pelaillut pakki parin vuoden sopimuksella. Ehkäpä se on tuo julkaisematon sopimus?

No toivotaan sitten, ettei ainakaan olisi Kakko. Olisi meinaan SM-liigan "vauhdikkain" pakkipari Porissa ensi kaudella: Peltonen-Kakko :)

edit: Pelicans sopimusten tilannetta kun katsoo, niin sen on oltava Tuukka Mäkelä. Jatkoajan pelaajakortista leikattu tekstikin sopii hyvin Ässäpakiksi: "Kiekollisena Mäkelästä on hädin tuskin yhtään apua. Heikko liikkuvuus tuo paljon haasteita" Selvä tapaus, 2-pahvi vaan käteen ja Tierannan pakkipariksi.

Mihinkäs se Timo Hakanen jäi vai saiko "wanhana" porilaisena suorittaa omatoimiset kesäharjoittelut ja liittyä joukkueen mukaan suoraan syksyllä?

Onneksi Ilves julkaisi jo Hackerin/Seikolan, niin ei tarvitse heitä jännittää. Huohvanainen on kait vielä vapailla markkinoilla?
 
Viimeksi muokattu:

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Pellinen oli oikeasti ihan hyvä haku Ässä-johdolta. Muiden try out -miehien liigapaikkaan en jaksa uskoa.

Tietysti jos pelkkiä tilastoja katsoo, niinkuin suurin osa täällä tuntuu tekevän, vaikuttaa aika mitäänsanomattomalta. Mutta herran pelejä seuranneena ja niistä juttuja lukeneena, voidaan puhua ihan kelpo tryoutista. Voisin melkein lyödä potun vetoa, että ensikaudella Ässien kokoonpanosta löytyy. Ohittaa heittämällä 4.ketjun sentteriksi kaavaillun Savinaisen.

Muilla miehillä haettiin luultavasti vain laajuutta harjoitusrinkiin, joka taitaa tällä hetkellä olla varsin vajavainen.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kun nämä kaikenkarvaiset try-out pelaajat saatiin nyt tietää, niin listataan taas kiinnostavat/mahdolliset pelaajat muista liigajoukkueista: (ykkös-ja kakkosketjun ratkaisupelaajia lähinnä)

Blues: Pasi Tuominen
HIFK: Tommi Kovanen, Janne Laakkonen, Jerry Ahtola, Janne Keränen, (haaveissa: Steve Guolla tai Rem Murray)
HPK: Veli-Pekka Laitinen, Kai Nurminen
Ilves: Matt Nickerson, Mike Bishai, Ville Korhonen, Teemu Jääskeläinen
Jokerit: Jyrki Louhi, Mikko Kuparinen
JYP: Ilari Filppula, Tommi Hannus, Jaako Niskavaara, Jaakko Suomalainen
KalPa: Ville Hämäläinen, Jiri Bicek
Kärpät: Topi Jaakola, Andersson Jonas, Mikko Alikoski, Tomi Mustonen
Lukko: Justin Morrison, Greg Jacina, Juhamatti Yli-Junnila, Markus Nordlund
Pelicans: Leo Komarov
SaiPa: Jarno Lippojoki, Ville Snellman, Jonas Rönnberg, Janne Kolehmainen
Tappara: Tommi Nikkilä, Kimmo Pikkarainen, Timo Vertala
TPS: Mikko Rautee, Tuomas Suominen, Aki Uusikartano, Juha Kuokkanen
Omille jatkoa: Petteri Tasku, Jussi Peltomaa, Mika Halava

Elikkäs tässä lista kaikesta kiinnostavasta ja arvioin että ensi kaudella Ässissä tästä listasta tulee pelaamaan n. 2 pelaajaa + omat nuoret joille sopimukset. Toivottavasti Nickerson ja ainakin yksi suomalainen peluri.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tietysti jos pelkkiä tilastoja katsoo, niinkuin suurin osa täällä tuntuu tekevän, vaikuttaa aika mitäänsanomattomalta. Mutta herran pelejä seuranneena ja niistä juttuja lukeneena, voidaan puhua ihan kelpo tryoutista. Voisin melkein lyödä potun vetoa, että ensikaudella Ässien kokoonpanosta löytyy. Ohittaa heittämällä 4.ketjun sentteriksi kaavaillun Savinaisen.
Pellisen pelejä tuli nähtyä jo tämän pelattua Mestiksessä. Iso, taitava kaveri ja erottui todellakin edukseen. Olen varma, että kaverin tulevaisuus on liigassa, toivottavasti Ässissä, sillä ominaisuudet kyllä riittävät. Vähän vaan jalostusta ja hienosäätöä, niin siinä on kirkkaasti liigatason peluri.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kohta alkaa kyllä itkettää. Jäljellä ei ole enää kuin SM-liigan neljä kovinta jengiä, joten jos tämän enempää julkistettavaa ei ole, huonolta näyttää. Vaikea uskoa, että Ässät Kärpiltä, Bluesilta tai Jokereilta ainakaan mitään kunnon vahvistuksia kaappaisi. Näinköhän päästään kauden avausottelussa levittelemään "Hirsi ulos!"-lakanaa.
 

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pellinen voi olla ihan kokeilemisen arvoinen pelaaja, lopuista en taida sanoa mitään.

Sellaista huhua on liikkunut jäähallin käytävillä, että Kimmo Koskenkorva olisi Ässien mies ensi kaudella.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sellaista huhua on liikkunut jäähallin käytävillä, että Kimmo Koskenkorva olisi Ässien mies ensi kaudella.

"Kossua" parempaa peluria tuskin Maven laitaan saadaan, joten oletusarvoisesti kelpaisi kyllä. Liukas kuin mikä. 1. kenttään olisi sitten kyllä pakko saada lihastakin, Tähtinen ei käy missään tapauksessa. Isoa kanukkia keskelle tekemään tilaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös