Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 618 425
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Voisin kuvitella sen johtuvan siitä, että Kivenmäki ei ole joukkuepelaaja, vaan ainainen kitisijä ja joukkuehengen latistaja. Myös erivapaudet mm. harjoittelussa saattavat aiheuttaa kitkaa johonkin suuntaan.

Toki, varmuutta siitä ei mulla ainakaan ole, että Mave yllämainitunlainen pelaaja on tai että hällä erivapauksia on.

Sehän tässä juuri niin hölmöä onkin, että kaikki luettelevat Maven huonoja puolia vaikka varsinaista tietoa ei tunnu kenelläkään olevan.

Otteluketjuissa aina manataan, että taas Mave kiukutteli ja haukkui koko ajan ketjukavereita. Kukaan ei kuitenkaan kuullut mitä Mave ketjukaverilleen sanoi. Olenko minä muuten ainoa, joka kiinnitti alkukaudesta huomiota siihen, että Mave monesti kopautti mailalla kannustavasti Salmista tämän epäonnistuttua maalinteossa? Joensuu kommentoi Mavea SK:ssa jotenkin tyyliin:"Voisihan sen palautteen vähän vähemmälläkin kiroamisella antaa, mutta itse en ainakaan ole kertaakaan saanut aiheetonta kritiikkiä." Lisäsi vielä perään, että Maven neuvoja kannattaa kuunnella ja noudattaa. Mitä tulee puheisiin joukkuehengen latistajasta niin ihmetyttää miten se hopeakauden hyvä joukkuehenki saatiin luotua Maven ollessa mukana.

Joka vuosi isketyt kovat pisteet tuntuvat olevan sivuseikka ainoastaan huhuissa elävien vikojen rinnalla. Tällä kaudella selkä paskana pelaten Mave on ainoa, joka on pelannut Ässissä piste per ottelu tahdilla.

Jos joku tietää enemmän tästä Maven asennevammasta ja joukkuehengen latistamisesta niin lukisin mielelläni joistain tapahtumista, joissa tämä Maven kyseenalainen käytös käy ilmi. Mave on pelillisesti niin vaikeasti korvattava, ellei peräti korvaamaton, että en ihan keskustelupalstojen huhujen pohjalta lähtisi potkimaan vuosia joukkuetta kantanutta pelaajaa pois.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Nää on nämä samat jätkät jotka huutelevat Peltosta seisomakatsomossa pihalle jotka heittävät kaikenlaista paskaa Mavestakin. Olisi tässä viimeiset viisi kautta olleet vielä tylsempiä ilman Mavea ja Peleä.

Eikä nyt kannattaisi mitään superpuhdistusta muutenkaan tehdä, koska oikealla harjoittelulla ja roolittamisella tuo porukka kuitenkin voi olla huomattavasti korkeammalla kuten 05-06 osoittaa. Vaatii vain sitä että kaikki haluavat näyttää pystyvänsä siihen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Eikä nyt kannattaisi mitään superpuhdistusta muutenkaan tehdä, koska oikealla harjoittelulla ja roolittamisella tuo porukka kuitenkin voi olla huomattavasti korkeammalla kuten 05-06 osoittaa.

Näin minustakin. Jatkuvuus on tärkeää eikä pelaajia kannata vaihtaa pelkästä vaihtamisen ilosta tai vaihtelun halusta. Pukukoppiin ja joukkueen pelitapaan sopeutunutta pelaajaa ei kannata vaihtaa huonompaan tai saman tasoiseen pelaajaan, jolla kuitenkin menisi aikansa päästä joukkueeseen sisään. Joukkue tulisi pitää mahdollisimman muuttumattomana niiden osalta, jotka ovat hoitaneet hommansa hyvin. Kelvottomien pelaajien tilalle vain yritetään löytää paremmat pelaajat. Hyväkin pelaaja saattaa epäonnistua ja pelata huonon kauden, jos hän joutuu itselleen sopimattomaan rooliin.

Toisilla tuntuu olevan kovin lyhyt muisti. Pelaajat tuomitaan heti, kun pelit eivät kulje. Edeltävillä kausilla annetut näytöt eivät tunnu merkitsevän mitään. Aivan kuin pelaajan taidot katoaisivat johonkin vuodessa. Tämän kauden joukkueesta varmasti jokainen pelaaja pystyy parempaan kuin mitä on tällä kaudella esittänyt. Minä kyllä löytäisin monelle pelaajalle käyttöä ensi kaudellekin.
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nää on nämä samat jätkät jotka huutelevat Peltosta seisomakatsomossa pihalle


Toisilla tuntuu olevan kovin lyhyt muisti. Pelaajat tuomitaan heti, kun pelit eivät kulje. Edeltävillä kausilla annetut näytöt eivät tunnu merkitsevän mitään. Aivan kuin pelaajan taidot katoaisivat johonkin vuodessa.


Seisomakatsomossa varmaan huudellaan Peleä pois sieltä YLIVOIMASTA, mies kun ei saa laukausta aikaiseksi kuin kerran kaudessa! Turha vedota mihinkään, että paikat rikki. Jos niin on, niin pois sieltä pilaamasta niitä harvoja hetkiä ylivoimalla kun kiekko saadaan "haltuun"!


Anteeksi huonouteni kun tuota toista lainausta osaa oikein linkittää mutta, ei varmaan pelaajan taidot mihinkään katoakkaan, mutta jos fysiikka ei riitä tällä hetkellä niin se nyt vaan ei sitten riitä!!! Puhumattakaan asenteesta!

Kysyähän voisikin vähän muitakin perusteluja kuin kauden kivi ja miekka saavutukset, että onko esim. Pele ansainnut noinkin kovaa vastuuta??

Mavea en lähtisi ulostamaan, mutta jotain niille erivapauksille tarttis tehdä! (ensi kautta ajatellen) tälle kaudelle ei enää paljoakaan pysty vaikuttamaan!

Edit. Ja herättelyä tarvitsisi kaikki muutkin pelaajat, tuonlaisesta ämmäilystä ei tarvitsisi kyllä maksaa palkkaa!

Meinasi Masikin sitten viikonloppuna saada vähän herättelyä Kinon edessä, mutta polliisi tuli ja pelasti pojan keltaisen median lööpeiltä ja kipeältä nenältä! Tainnut pelit mennä viimeaikoina liiankin hyvin padalla kun lievään ylimielisyyteen rupeaa pelaajillakin olemaan varaa!
 
Viimeksi muokattu:

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
...ei varmaan pelaajan taidot mihinkään katoakkaan, mutta jos fysiikka ei riitä tällä hetkellä niin se nyt vaan ei sitten riitä!!!

Kyllä joukkuetta kasattaessa pitää kiinittää huomio taitoon eikä fyysiseen kuntoon. Vaikka fysiikka ei tällä hetkellä riitä, saadaan se kesän aikana kuntoon, kunhan on ammattitaitoinen valmentaja.

Peluutukseen liittyvistä asioista pitäisi antaa palautetta valmentajille. Eivät pelaajat päätä kuka ylivoimaa pelaa.
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä joukkuetta kasattaessa pitää kiinittää huomio taitoon eikä fyysiseen kuntoon.

Ja Peleltähän sitä taitoa löytyy niinpaljon, että jatkon pitäisi olla selviö?

Tuossa puolustuksessa taitaa harvassa olla ne pelurit jotka oikeasti ansaitsisivat jatkoa ensi vuonnakin! Pele ei mielestäni niihin lukeudu!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tuossa puolustuksessa taitaa harvassa olla ne pelurit jotka oikeasti ansaitsisivat jatkoa ensi vuonnakin! Pele ei mielestäni niihin lukeudu!
Mistähän saadaan yhtä kokenut kiekollinen peruspuolustaja samalla hinnalla ensi kaudeksi. Ei taida olla saatavilla mistään. Pisteitäkin on enemmän kuin kiekolliseksi hankitulla Henrik Petrellä ja plusmiinustilastossakin Pele on Ässien kärkipäätä. En vaan ymmärrä miksi pelaaja tarvitsisi laittaa pois sen takia että on Porilaisena kateuden kohteena joutunut joidenkin hampaisiin syyttä. Esimerkiksi Toivosesta tai Sammalkankaasta ei voi puhua samana päivänä Peltosen kanssa.

EDIT: Erityisesti 19 minuuttia / ottelu (enemmän kuin Pele) pelanneen Toivosen plusmaalien määrä laittaa allekirjoittaneen hämmästelemään. Yksi kappale koko hemmetin kaudella.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ja Peleltähän sitä taitoa löytyy niinpaljon, että jatkon pitäisi olla selviö?

Tuossa puolustuksessa taitaa harvassa olla ne pelurit jotka oikeasti ansaitsisivat jatkoa ensi vuonnakin! Pele ei mielestäni niihin lukeudu!

Ajoin takaa sitä, että suurin osa ässä-pelaajista on huonossa kunnossa eikä pysty pelaamaan niin hyvää peliä kuin mihin taidot antaisivat myöden. Ei välttämättä kannata tuomita pelaajia tämän kauden huonojen otteiden vuoksi, jos on aikaisemmilta vuosilta tiedossa näiden pystyvän parempaan peliin.

Yksittäisten pelaajien tarpeellisuus tai tarpeettomuus on pitkälti siitä kiinni millaiseen rooliin hänet ajattelee. Pakeista antaisin jatkoa Petré:lle, Kuiper:lle, Nickerson:lle ja Sammalkankaalle puhtaasti taitojen puolesta. Peltonen mahtuisi varmistavaan rooliin vaikka kolmospariin.
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En vaan ymmärrä miksi pelaaja tarvitsisi laittaa pois sen takia että on Porilaisena kateuden kohteena joutunut joidenkin hampaisiin syyttä.
JustJust, ei muuta kuin 3+1 soppari vaan ja pelaajalle optio!

Jos oikeasti halutaan, että pärjätään tulevilla kausilla niin eihän pelaajat voi oikeasti olla tasoa "Pele". Ei ainakaan ykkösparissa!


Kunnioitan ja arvostan Peltsiä ja hänen mahtavaa peliuraa, mutta...!


Vääpeli, Sammalkangas, Tieranta, Peltonen, Konttinen ja pari muuta pakkia nyt vaan täytyisi vaihtaa! Hyökkääjiä ei nyt jaksa miettiä!

Ykkösmaalivahdiksi täytyisi kans OSTAA joku oikeasti hyvä! Valmentajan tarvitsisi olla AMMATTILAINEN!

Jottei menisi taisteluksi niin tärkeintähän tässä on se, että JOUKKUE jota kannatamme on tärkein kaikista! Sitä kun ei pilattaisi perseilyllä niin voisi olla semityytyväinen!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ongelma kun onkin se että yksinkertaisesti koko puolustusta ei voi eikä pysty vaihtamaan. Peltonen ei ennakkoon kaavailtuna ollut ykköskentän pakki, mutta mitä kertoo että siellä kaveri taas huseeraa. Kannattaa myös huomata että tällä hetkellä Ässien junioreissa (A-C) ei ole kuin 2-3 puolustajaa joiden rahkeet saattavat riittää liigaan asti. Eli ostolinjalle pitäisi lähteä. Ostaa pitäisi hyvä maalivahti ja 4-5 puolustajaa ja muutama hyökkääjäkin. Onko Mikonkadulle tullut lottovoitto?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli ostolinjalle pitäisi lähteä. Ostaa pitäisi hyvä maalivahti ja 4-5 puolustajaa ja muutama hyökkääjäkin.

Tämän seikan takia ensi kauden joukkueen rakentaminen on aloitettava juurikin nyt. Ensi kauden joukkueessa en näe mitään käyttöä ainakaan seuraavilla miehillä; Saarela, Virkkunen, Tähtinen, Konttinen, Toivonen, Kapanen, Tieranta, Kuiper, Sammalkangas, Kuparinen, Forsbacka ja Lammers. Nuo nyt ainakin heittämällä tulee mieleen.

Kuparinen ja Forsbacka ovat hienoja miehiä, mutta koska Kuparisen kehitys meni takapakkia, en näe hänelle käyttöä nelosketjua ylempänä ja sinne täytyy löytyä nuorempia sekä virkeämpiä kavereita. Forsbackalla sama juttu. Toki kesän kovaa treenaamalla voisi antaa "noutajan" roolin puoli-ilmaiseksi, mikäli miehelle moinen vielä maistuu.

Nämä edellä luetellut miehet voidaan ulostaa joukkueesta samantien ja mikäli sieltä jostain irtoaa rahaakin, niin aina parempi. Tilalle hankitaan nuoria kavereita pääosin omista junnuista ja mikäli tarvetta on niin kokeillaan jotain nuoria mestislöytöjä (vrt.Konttinen viime kaudella).

Ainoa iso ongelma on se, että aika monella listaamallani turistilla on sopimus vuoteen 2009 asti ja mikäli noita ei voida purkaa ilman rahallisia tappioita, niin tilanne on harvinaisen ikävä.
 

apkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT , Leijonat, Liverpool, Real Madrid
Aika mielenkiintoinen tilanne. Patapakka liigan jumbona, pelillisesti samoin. Valmentaja vaihdettu, kun edellinen vei systeemin suohon?. vai veikö? Tämän päivisen esityksen perusteella suurin syy on pelaajissa eikä suinkaan valmentajissa. Jos näitä "ammattilaisia" ei vähäänkään kiinnosta jääkiekon pelaaminen edes näennäisesti, niin on parempi että loppukausi taputellaan selaisilla pelureilla kenen pelioikeudet on Ässillä. Eli: puolet nykyisestä joukkueesta ulos (nimet saa päättää toimisto), ja koitetaan saada niitä nuoria Myllymaan hyllyttämiä (A-B ikäisiä) kavereita jotenkin takaisin. 84-86 ikäluokista löytyy useampia.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt pitäisi miettiä hyvin tarkkaan, että missä epäonnistuttiin ja pyrkiä välttämään samat virheet jatkossa.

Rahaa oli tälle kaudelle käytössä ja pelaajabudjettia paisutettiin kohtalaisen mukavasti. Nimet olivat ainakin pääsääntöisesti ihan mukavia, joskin osa kavereista ilmeisen keskenkuntoisia. Keskenkuntoisuuden ei kuitenkaan pitäisi olla kuin alkukauden ongelma ja oikealla sekä yksilöllisellä harjoittelulla asian pitäisi korjaantua nyt ainakin marraskuuhun mennessä kokonaan. Tämän asian taakse en piiloutuisi.

Valmennus oli tällä tasolla kääntämätön kortti, mutta Pieniniemellä ainakin piti olla tietämystä pelistä paljonkin ja Härkälän auktoriteetin piti riittää joukkuekurin ylläpitoon. Kehuihan itse pääguru Petteri Sihvonenkin Ässien suunnitelmia ja kuvioita paperilla.

Kapanen pelasi ensimmäisen kuukauden jopa todella hyvin ja mielestäni hänkin vajosi vasta muun joukkueen mukana ensimmäisten kotitappioiden jälkeen alemmalle tasolle. Kilpeläinen on pelannut ailahtelevasti, mutta esimerkiksi tänään varsin hyvin. Ässillä oli ainakin kauden alussa ihan liigan keskitason veskarit.

Onko joukkueen luokattomien peliesitysten takana tiettyjen pelaajien liian pitkät sopimukset ja näiden aiheuttama "ei mulla oo hätää tällä kaudella, kun on sopparia jäljellä" -asenne? Johtuuko rämpiminen joukkueen sisäisistä ristiriidoista ja "Pelen mafiasta"? Onko joukkue koottu totaalisen vääristä palasista ja näin ollen pelaamisen koko rakenne on sekaisin? Onko kyse näiden kaikkien yhteisestä vaikutuksesta, vai mikä saatana on?

Kertokaa nyt joku fiksumpi, että miksi kävi näin?
 

Mark Jooris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punaset
Onko muuten mitään hajua koska alkaa tippumaan jatkosoppareita? Joitakin on jo eri joukkueiden tahoilta julkistettu ja ois kiva maksimoida tää nykyinen vitutus kiroamalla uusia sopimuksia. Odotellaanko vielä lisänäyttöjä nykyisiltä pelaajilta ja aloitetaan neuvottelut vasta kesän korvilla? Porissahan on varmasti imua tämän ja viime kauden jälkeen.
Nimim. Mestis-juna starttaa syyskuussa -08
 

R0kMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, HIFK, Newcastle
Ässät valui oikeaan paikkaan. On se vaan sääli että näin maineikas seura on tuhottu lopullisesti.
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Ketkä ansaitsevat jatkosopparin???

Ketkä ansaitsevat jatkosopparin???

Onko Ässissä ketään, kenelle kannattaisi tarjota jatkoa?

Omasta mielestäni olisi ehdottoman tärkeää saada paperi ensi kaudesta näiden kolmen herran kanssa: Nickerson, Petre ja Marjamäki

Seuraavina mieleen tulevat nimet Joensuu(olisi mahtavaa jos jäisi), Kuiper(kohtalainen pakki), Huhtanen(kehittymässä vai ei?) ehkä Savinainen(kehityskelpoinen? 4.kenttä?) ja tietenkin ehdottomasti tulevien junnukisojen tulevat tähdet Kemppainen ja Salminen(ensi kaudella läpimurto liigaan???).

Pahoin vaan pelkään, että ainakin Mattilla on niin uskomaton voitontahto, ja hän vihaa häviämistä liiaksi, että ottaisi riskin ja pelaisi toisen kauden peräkkäin liigan huonoimmassa joukkueessa... Ruotsi?? Helsinki??

Ja vähän sama homma Joensuun ja Petren kohdalla. Ruotsalaisseurojen kiinnostus Petre:n?? Petren halu palata kotimaahan?? Jessen halu mennä uralla eteenpäin??
 

ässäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika mielenkiintoinen tilanne. Patapakka liigan jumbona, pelillisesti samoin. Valmentaja vaihdettu, kun edellinen vei systeemin suohon?. vai veikö? Tämän päivisen esityksen perusteella suurin syy on pelaajissa eikä suinkaan valmentajissa. Jos näitä "ammattilaisia" ei vähäänkään kiinnosta jääkiekon pelaaminen edes näennäisesti, niin on parempi että loppukausi taputellaan selaisilla pelureilla kenen pelioikeudet on Ässillä. Eli: puolet nykyisestä joukkueesta ulos (nimet saa päättää toimisto), ja koitetaan saada niitä nuoria Myllymaan hyllyttämiä (A-B ikäisiä) kavereita jotenkin takaisin. 84-86 ikäluokista löytyy useampia.

Totta kirjoitat että nuorille pitää nyt antaa mahdollisuus. Tämän päivän otteet olivat haluttomia ja taistelua ei ollut kun yhden käden sormissa olevilla pelaajilla. Joensuu, Häppölä ja ketjun kolmas lenkki Lammers jaksoi edes yrittää. Saarela olisi ollut muutamassa tilanteessa vetopaikassa, mutta kun ei kaverille saatu edes kiekkoa pelattua. Tähtinen otti yhden tyhmän jäähyn hyökkäyspäässä. Kuparinen ja Forsbacka pelasi patasydämmellä ja samoin myös Nicke yritti edes laukoa ja taistella. Muiden pelaajien otteet olivat kyllä heikkoja. Omalla alueella kun jäätiin jälkeen niin jouduttiin ottamaan niitä jäähyjä. Tuomaria on turha syyttää, mutta ehkä Rönnillä jäi muutama Ilves jäähykin viheltämättä, mutta todellakaan peliä se ei ratkaissut. Ylivoimaa ei edes ollut kun sitä ei saatu edes kunnolla pyöritettyä. Kilpeläinen oli ainut pelaaja joka saa arvosanan 9.5. Torjuntoja huikeat 40 niin kyllä hän pelasi sen minkä pystyi, mutta ei hänkään mikään petonimuuri ole. Vastustajan maalivahdin torjunnat olivat vain 13 eli kehnoa oli Ässäpelaajien pelinrakentelu ja laukaukset. Käsittämättömän heikkoa.

Toivotaan nyt että joulun jälkeen Kemppainen, Salminen ja Jyrkkiö nostetaan rinkiin takaisin ja ne pelaajat joiden ei ole aikomustakaan pelata enää ensi kaudella porissa, niin myydään pois. Annetaan Kuprulle, Fopalle Savinaiselle myös lisää vastuuta. Nickerson ja Petre olisivat elintärkeitä myös tulevaisuudessa. Kyllä joukkueessa on muitakin joille voi antaa mahdollisuus myös ensi kaudesta, mutta niiden nimiä ei nyt kannata tässä mainita, kun kausi on kuitenkin vielä kesken. Jokainen voi itse miettiä kenellä asenne on kohallaan ja löytyy sitä aitoa Porilaista hulluutta ja Patasydän taistelutahtoa.
 

Mark Jooris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punaset
Toivotaan nyt että joulun jälkeen Kemppainen, Salminen ja Jyrkkiö nostetaan rinkiin takaisin

Kemppainen ei KiekkoKansan mukaan ole edes kuullut palaavansa Ässiin maajoukkue-komennuksen jälkeen. Mahtaako Salminen olla yhtään sen enempää tietoinen keväästä? Jatkosopparia on ainakin Kemppaiselle tarjottu, mutta kuten häntä haastatellut jamppa totesi, niin tuskin sitä kannattaa edes harkita...
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
ässäfani kirjoitti:
Toivotaan nyt että joulun jälkeen Kemppainen...,(clips)...ne pelaajat joiden ei ole aikomustakaan pelata enää ensi kaudella porissa, niin myydään pois.

Eikös Kemppainen, jonkun toimittajan mukaan heittänyt roskikseen Ässien tarjouksen? Eikä ollut kuullutkaan Poriin palaamisesta Joulun jälkeen?

edit. monet ehti ensin, mutta olkoot.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09

Hupi#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
..noniin..14 sopparia enskaudeksi...huhtanen ja savinainen allekirjoittivat jatkot ensi kaudeksi. Mielestäni huhtasen jatko on hyvä...ainoa äijjä jolla on asennetta, yritystä, taitoa sekä nopeuttakin löytyy ja halua pelata!!!Huhtanen ei ole mikään neloskentän jämäminuutti pelaaja vaan paremminkin 2-kentän pörrääjä...hupi haltsaa rankkarit,kannattas joskus laittaa liigassakin kokeilee,A-junnuissa hienoja rankkareita vetänyt tälläkin kaudella!Savinaisesta saadaan hyvä 3-4-ketjun kiekollinen pelaaja joka osaa myös taklata...pitäs vaa taklat enemmän!!

Masille kun vielä saatas jatkoa...

Joensuu onneks lähtee rapakon taakse...onhan se tällä kaudella nikkaroinu pisteitä ihan kivasti,mut...syöttääki vois joskus ja sit jos sattuu lähtee syötte,se vois mennä johonki muualle ku oman pelaajan luistimiin tai vastustajan lapaa!!
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
kausi 08-09

Joulun pyhinä on tullut pohdittua tätä Ässien tilannetta ja vielä vahvistukseksi päälle katsoin canaalin ottelun Ilvestä vastaan ajatuksen kanssa. Seuraavanlaisia johtopäätöksiä oli helppo vetää:

- Kilpeläisen pitäisi antaa pelata loput pelit tämän vuoden sarjassa ja purkaa Kapasen sopimus. ( taitaa jatkua ensi vuonnakin...hirveää). Maalivahteja saa vielä syksylläkin jos huomataan ettei Eero ole kasvanut (Canadasta).
- Saarela myyntiin, koska on kallis eikä kiinnosta enään muu kuin kypärän nostelu ( Sakari Salminen voi harjoitella Pahin paikalla ensi kautta)
- Häppölälle jatkosopimusta pöytään ja jos ei allekirjoita niin myyntiin ( tässä oiva näyttöpaikka esim Kemppaiselle, edellytyksellä että tekee jatkosopimuksen Ässiin)
- John Lammerssille lippu kouraan ja huisin kuuseeen ja äkkiä ( Huhtanen voisi yrittää tässä taikka sitten Virkkunen jonka sopimus jatkuu ensi vuonna)
- Tähtinen alkaa kuntoutumaan. Ensi vuonna oiva kakkossentteri.
- Forsbacka kuntokuurille jo ensi kautta silmälläpitäen. Ensi kauden nelosketju saisi olla muotoa Foppa-Kuparinen- Savinainen
- Nickerssonille jatkosopimus nopeasti ( tuo jämäkkyyttä alakertaan)
- Toivonen myyntiin ennen siirtorajaa ( liike ei riitä nykypäivän säännöillä)
-Petrelle jatkopahvi ( loistava luistelija mutta epävarmuus paistaa tämänhetken tuskatilasta johtuen, potentiaalia löytyy).
- Kivenmäen paikat kuntoon. Ei peliäkään enään keskenkuntoisena vaan katseet kahteen jäljellä olevaan sopimusvuoteen.
- Puolustuksen ulkomaalaisiakin (Kuiper, Petre) voisi ulkoistaa, jos ei ole suunnitelmissa jatkaa sopimuksia ensi vuonna ( peliaikaa enemmän Heikkiselle ja Jyrkkiölle)
-Konttinen ulos ( vie Jyrkkiön ja Heikkisen peliaikaa)
- Masi Marjamäelle jatkosopimus ( Jesse Joensuulle myös, mutta Jesse kait lähtee rapakon taakse Islandersin organisaatioon)
-Valmennus: Ässät vaatii tällä hetkellä jämäkän valmentajan, joka laittaa itsensä likoon 110% ja omistautuu jääkiekolle. Canalin peliä kun katsoi tuli väistämättä mieleen että Ismo Lehkonen HALUAISI valmentaa ÄSSIÄ. Ikalla taitaa olla vielä tällä hetkellä sopimus Tuton kanssa, mutta sopimuksessa on varmasti liigapykälä. Ika vannoo myös kovan työnteon nimiin, joten kova kesä olisi tulossa. Ika olisi lajiin intohimoisesti panostava valmentaja, joka ei kuitenkaan olisi Ässille niin kallis kuin Rautakorpi taikka Toivola. Näin jäisi enemmän rahaa pelaajiin.

Tässä olisi omia ehdotuksiani asioiden parantamiseksi. Jonkinlainen runko säilyisi kasassa tämän vuoden joukkueesta ja täsmähankinnat vaan pitäisi suorittaa enemmän roolituksien kuin nimien mukaan. Ei hankita vaan hankkimisen ilosta.

Ketjut muotoa jotain tänneppäin:

MV

Kilpeläinen
Kokenut suomalainen tai ulkomaalainen (Riksman yms)

1. ketju

Kivenmäki- ulkomaanapu- Snaipperi (aivan sama mistä tulee kunhan limppu löytyy verkosta)

Nickersson- Petre

2. ketju

Marjamäki-Tähtinen- Hankinta (ulkkari?)

Heikkinen- Ostomies (kiekollinen)

3. ketju

Virkkunen - Kemppainen- Salminen

Sammalkangas (taitaa olla sopimus)- Ostomies (Dallasapu)

4. ketju

Forsbacka- Kuparinen- Savinainen

Jyrkkiö- onko A:ssa tähän ketään kasvamassa?

Elikkäs noin 5-6 hankintaa tarttis tehdä ja ajatuksella oikeisiin rooleihin. Uskoisin, että Ika saisi Tutosta muutaman miehen mukaansa (mm Kai Syväsalmi on lupaava kiekollinen pakki).

Kaiken a ja o on kuiten hyvin tehty pohjatyö eli kesäharjoittelu ilman suurempia vapauksia tähtipelaajille (voisivat treenata ainakin alkukesän joukkueen mukana).

Näillä eväillä uskoisin nousun alkavan kohti liigan keskikastia, jonne Ässät eittämättä kuuluu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös