paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Jääkiekon SM-Liiga palaa lähes kahden viikon tauon jälkeen taas Isomäen hornankattilaan. TV-kameroiden edessä voimiaan mittelevät isäntäjoukkue Porin Ässät ja vierailija KalPa. Torstai-illan huumaa tarjoillaan siis Canal+ Sport:lla. Tämä lisättynä hyiseen pakkaskeliin saattaa pitää Isomäen katsomot, tälle kaudelle, epätavallisen tyhjinä. Toivotaan kuitenkin, että paikalle saapuisi edes kohtuullinen määrä väkeä.

Kotijoukkue joutuu illan otteluun hieman varamiehisenä. Poissa ovat molemmat puolustuksen ulkomaalaisavut. Justin Forrest potee lievää aivotärähdystä, ja Matt Nickerson on poissa, tällä kertaa, myös loukkaantumisen vuoksi. Jenkkipakin polvi kipeytyi Ilves-ottelussa, ja se jouduttiin leikkaamaan tähystyksellä. Nickerson on poissa peleistä parin viikon ajan, Forrest puolestaan ainakin tämän viikon. Myös porilaisjoukkueen hyökkäyksessä on vajausta, kun nelosketjun valkoinen intiaani Patrik Forsbacka on sivussa vatsalihasvamman takia.

Ässät on pienoisessa tappioputkessa, kun viimeisessä kolmessa ottelussa vastustaja on poistunut kaukalosta isomman pistepotin kera. Edellisessä ottelussa Tampereella Ässät tosin taipui Ilvekselle vasta rl-kisan jälkeen, joten Poriinkin oli tuomisina yksi piste. Elintärkeää olisikin saada tämä orastava putki poikki heti alkuunsa. Kovin turhaa on rakennella mitään kriisin aineksia, mutta loukkaantumisista hieman kärsivän joukkueen itsetunnolle olisi nyt poikaa täydet pisteet.

Vierailija KalPa:n kausi on ollut vaikea, muttei kuitenkaan niin murheellinen kun ns. asiantuntijat olettivat. Joukkue on esiintynyt kautta linjan aivan pirteästi ja kotiyleisökin on löytänyt Niiralaan ihan mukavasti, yleisökeskiarvo kun on reilusti yli 3000. Ennenkaikkea KalPa:n vauhtiin perustuva pelityyli on ollut omiaan viihdyttämään myös vieraspaikkakunnilla. KalPa ei ole lähtenyt peruuttelemaan, vaan käyttää rohkeasti parasta asettaa, vauhtia, hyödyksi. Totta kai liikkeeseen perustuva pelityyli aiheuttaa pitkässä juoksussa myös huonompia esityksiä, ja välillä KalPaa on viety isoinkin lukemin, mutta joukkue on myös pystynyt yllätyksiin. Sellaiseen sillä eittämättä on saumansa Isomäen torstai-illassakin.

Jatkoajan ennakko
Ässät.com ennakko

Kultakypärät:

Ässät: #21 Marko Kivenmäki 13+20=33 50 min
KalPa: #19 Tomas Kurka 15+8=24 16 min

Loukkaantumiset:

Ässät: Tero Paappanen (aivotärähdys), Justin Forrest (aivotärähdys), Matt Nickerson (polvi), Patrik Forsbacka (vatsalihas)
KalPa: Juha Alastalo (pohje), Ville Hämäläinen (selkä), Kasper Kenig (kylki), Mikko Saavinen (nilkka), Simo Vidgren (selkä)

Seuraa heitä:

#16 Mike Ramsay, Ässät
Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Otteet harjoituksissa ovat olleet lupaaiva, hyvät otteet kentällä ovat vielä odottaneet itseään. Syttyykö lopullisesti kotihurmoksessa?

#80 Samuli Suhonen, KalPa
Pelaa hurjia minuutteja KalPa:n puolustuksessa. Joukkueen todellinen liideri-puolustaja, joka on pysynyt KalPa:ssa houkutteluista huolimatta. Yksi joukkueen kulmakivistä matkalla SM-Liigaan.

Klo 18.30 siis Isomäen jäähallissa Ässät-KalPa

-paze-
 
Jos kuitenkin niin käy, että Markku Tähtinen korvaa Toni Koivusen, lupaan olla menemättä kertaakaan tällä kaudella enää hallille.
nimimerkki Raúl

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep. Eli KalPaa tyrkkää vastaan tänään. KalPa on vihdoin sillä paikalla, joka oli ennen kauden alkua ainut realistinen vaihtoehto. Mistään heittopussista ei silti voida puhua, sillä murskatappioita ei enää ole hirveästi tullut, vaan pelit ovat olleet tasaista vääntöä. Silti Ässien asenne on tänään ratkaisevassa osassa. Mikäli asenne on se, mikä se yleensä on, niin KalPa kaatuu. Pienikin asennevamma kääntää kupin vierailijoille.

Milloin Pate muuten palaa duuniin?

Veikkaus: 4-1
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät tänään

34 Juuso Riksman, Maalivahti AK
40 Jussi Rynnäs, Maalivahti

1. kenttä
6 Pasi Peltonen, Vasen puolustaja AK
14 Mika Rontti, Oikea puolustaja AK
21 Marko Kivenmäki, Vasen laitahyökkääjä AK
31 Aki Uusikartano, Keskushyökkääjä AK
8 Kristian Kuusela, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
24 Juhamatti Hietamäki, Vasen puolustaja
52 Jesse Saarinen, Oikea puolustaja
18 Jesse Joensuu, Vasen laitahyökkääjä
26 Rob Hisey, Keskushyökkääjä
16 Michael Ramsay, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
33 Atte Pentikäinen, Vasen puolustaja
10 Marko Toivonen, Oikea puolustaja
42 Leo Komarov, Vasen laitahyökkääjä
7 Mikko Rautee, Keskushyökkääjä
71 Matti Kaipainen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
38 Eetu Heikkinen, Oikea puolustaja
41 Jussi Peltomaa, Hyökkääjä
37 Juha Kiilholma, Vasen laitahyökkääjä
22 Matti Kuparinen, Keskushyökkääjä
23 Tuomas Takala, Oikea laitahyökkääjä

Missä on Nissinen? Joko hänet on taas lähetetty hakemaan peliaikaa Mestiksestä? Eipä kai sillä silti suurempaa merkitystä ole, kuka sitä vaihtoaition luukkua availee.

Kakkosketjuksi nimetyn viisikon pakkipari on melko jännittävä, Hietamäki-Saarinen. Varsinkin, kun noista hyökkäjistä ei ehkä puolustusta ole auttamaan. Jännitystä luvassa.

Kotivoittoon uskotaan joka tapauksessa, tiukkaan sellaiseen. Yleisöä hyvä jos 3000, Rammer ei vielä ihan pääse kokemaan Isomäen huumaa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
35 Kapanen, Kimmo maalissa
51 Luostarinen, Ari

12 Tuppurainen, Jani - 9 Hakkarainen, Mikko - 19 Kurka, Tomas
80 Suhonen, Samuli - 82 Kuusisto, Matti

11 *Kiiskinen, Tuomas - 8 Qvist, Eetu - 28 Kaartinen, Sami
42 Rossiter, Kyle - 36 *Savolainen, Jussi

14 Pöllänen, Tomi - 17 Salonen, Sami - 16 Huohvanainen, Henri
3 Pisto, Jermu - 33 Tselios, Nikos

21 Kenig, Max - 20 Miettinen, Tatu - 40 *Kuuluvainen, Timo
23 Kekäläinen, Saku 13.hyökkääjä 7 *Komulainen, Olli-Pekka 7.puolustaja

Loukkaantuneiden lista seuraavassa:
Ahosilta, Marko kuume 24. 1.
Alastalo, Juha pohje 24. 1.
Hämäläinen, Ville selkä 24. 1.
Kenig, Kasper kylki 9. 2.
Kuronen, Juho polvi 26. 1.
Saavinen, Mikko nilkka 24. 1.
Vidgren, Simo selkä 24. 1.

Muuten poissa kokoonpanosta Matti Tiihonen.
Eli Loukkaantumiset eivät jätä KalPaa rauhaan tuleekohan tällä kaudella yhtään peliä, jossa päästäisiin pelaamaan parhaalla kokoonpanolla.
Tatu Miettinen pelaa ensimmäisen tämän kauden SM-liiga pelinsä ja samalla ensimmäisen SM-liiga pelin KalPan paidassa tämän takia Max Kenig pelaa laidassa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
metsänpeikko sanoi:
Kakkosketjuksi nimetyn viisikon pakkipari on melko jännittävä, Hietamäki-Saarinen. Varsinkin, kun noista hyökkäjistä ei ehkä puolustusta ole auttamaan. Jännitystä luvassa.
Ja kun edessä pelaa tämän tuomionpäivän pakkiparin lisäksi vielä kolme mykistävän hyvää kahden suunnan hyökkäajää, niin jännitystä riittää ihan tarpeeksi yhteen peliin :). No, Jesse Saarinen on pelannut ihan hyvän kauden, mutta pakkipariksi hänelle sopii paremmin joku toinen. Vaihtaisin Saarisen
ja Toivosen paikkoja.

Varmasti torstai-illan huumaa odotettavissa...
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tomze sanoi:
Mielenkiintoista, missä on Mika Rontti? Tiedän kyllä ettei kuulu Toivolan suosikeihin, mutta on kyllä parempi kuin Heikkinen ja Hietamäki. Kuitenkin tähän saumaan Mikaa voisi käyttää, vai onko Rontti vaihtanut jo maisemaa?
Taitaa sulla Tomze olla unirähmää silmissä, katsopas kuka luunmurskaaja on Peltosen pakkiparina.
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
Olisko Tomze tuossa ykkösparissa Peltosen kanssa...

Aika mielenkiintoisia pakkipareja, itse olisin tehnyt niin että Pele olisi pelannut Hietamäen, Pentikäinen Saarisen ja Rontti Toivosen kanssa.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
TaTu Miettinen

Pitääpä pitkästä aikaa avautua näilläkin foorumeilla. Paljoa keskustelemista KalPasta ei ole ollut. KalPan kannattajat voisivatkin ottaa käyttöön Ässä-faneja lainaten "The Kaavan", tosin rajusti muokattuna.

KalPalta osalta tilanne on tämä: ""KalPa pysyi "vastustaja" kyydissä kaksi erää. Kuopiolaisjoukkue ei kuitenkaan maalipaikkojaan käyttänyt, vaan toiselle erätauolle mentiin "vastustaja" parin maalin johdossa. Kolmanessa erässä kuopiolaiset putosivat kyydistä lopullisesti ja peli ratkesi. KalPa taisteli hyvin, mutta "vastustaja" oli terävämpi molemmilla hyökkäysalueilla. "Vastustaja" voitto ei tullut helpolla, mutta lopulta "vastustaja" terävyys ja KalPan heikko maalineduspelaaminen ratkaisivat ottelun. Kuopiolaisjoukkue teki ratkaisuhetkillä liikaa helppoja virheitä.""

Siinäpä ilmainen vinkki toimittajille. Pätee varmasti tämänkin illan ottelussa. "Vastustaja" sanan voi korvata milloin milläkin ja taivuttaa miten mitäkin. Pätee 2/3 KalPan otteluihin

Ja sitten itse asiaan:
<avautuminen>

KalPan kokoonpanossa tosiaan tänään Tatu Taisteluilme Miettinen. En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, taidan tehdä molempia. Lähes jokaisella joukkueella on oma kulttipelaajansa, KalPa vain menee kulttipelaajansa kanssa muita pidemälle, sillä tietyissä kannattajapiireissä jo pelkkä Miettisen nimen lausuminen naurattaa.

Miettinen oli jo viime kaudella KalPan hyökkäyspään heikoin lenkki. Puolustavassa roolissa pelannut sentteri oli lähes tulkoon aina vaikeuksissa, kun vastus oli hiemankin parempi. Pudotuspeleissä juuri Miettisen poppoo oli vaikeuksissa, muut kentälliset selvisiävät urkastaan hyvin. Vaikeudet kulminoituivat juuri Miettiseen, joka oli yhtäaikaa ujo, pehmeä, löysä ja arka. Toisaalta honkkeli viiletti usein myös väärässä paikassa väärään aikaan, lähes kuten Pekka Parviainen.

Miettisen jatkosopimus oli monelle iso yllätys. Joukkueen heikoin lenkki sai jatkaa liigajoukkueessa. Kukaan tuskin kenellekkään toivoo loukkaantumista tai sairastumista. Miettisen sairastuminen oli erittäin ikävä juttu ja onneksi mies on siitä nyt toipumassa. Miettisen sairastuminen laittoi KalPan hankkimaan Mikko Hakkaraisen, mikä oli erittäin fiksu teko, sillä terveenä ollessaankaan Miettinen ei vahvista KalPaa millään tavalla, korkeintaan päinvastoin.

Miettinen kävi hakemassa joulun tietämillä peliaikaa Kajaanista. Tämä reissu kertoo kaiken oleellisen. Yksi ottelu, murheellinen ottelu, jossa miehen otteille hymyilivät niin Hokin kannattajat kuin vastustajajoukkuekin. Potkut Kajaanin Hokin Mestis-joukkueesta YHDEN ottelun jälkeen, koska esitys oli luokaton. Kommentit Kajaanista olivat suunnilleen "Tälläiselle kaverille ei ole mitään käyttöä".

Niin, nyt sama jantteri pelaa tänä iltana liigaa, vaikka ei kelpaisi varmasti moneen Mestis-joukkueeseenkaan. Hohhoijjaa.

Ei tässä Miettisen pelaaminen tolkuttomasti vituta, tuskin KalPa sen enempää häviää, vaikka TaTu pelaa. Se sen sijaan vituttaa, että näyttöpaikka annettiin Miettiselle, vaikka tarjolla olisi NUORIA&LUPAAVIA keskushyökkääjiä.

Moni KalPaa paremmin pärjännyt liigajoukkue on antanut tällä kaudella näyttöpaikan a-junioreilleen, niille junioreille, joiden pitäisi olla KalPan junioreita huonompia. KalPa ei sen sijaan näyttöpaikkoja näkymä tarjoa, mielummin tarjotaan paikka pelaajalle, josta ei tule koskaan liigapelaajaa, pelaajalle, joka käytännössä oikeasti naurettiin Kajaanin Hokin Mestis-joukkueesta ulos.

Mietitäänpä millaisista pelaajista on nykyään suurin pula(anteeksi monologi)? Aivan, keskushyökkääjistä. Niin, vieläpä isokokoisista keskushyökkääjistä on se huutava tarve. Totta, vahvoista ja hyvän peliälyn omaavista keskushyökkääjistä varsinkin. Kyllä, nuoriin ja lahjakkaisiin tällaisiin kannattaa panostaa ja tarjota heille ajoissa näyttöpaikkaa ja pitkää sopimusta. KalPan Ville Eskeliseen sopivat KAIKKI nämä yllämainitut asiat, paitsi se näyttöpaikka!

A-nuorten sarjajohtajan ehkäpä tärkein sentteri, 26 pistettä 28 pelissä. Kokoa ja voimaa riittävästi. Katsokaa vain, joku muu liigajoukkue tämänkin nappaa ja antaa sen mahdollisuuden. Miksi hyvin sujunuttu kautta a-junioreissa ei voi palkita näyttöpaikalla liigassa, vaan tämänkin paikka pitää tarjota suosikkipojalle, joka on oikeasti nykypäivänä Suomi-Sarja tasoa.

Nyt oikeasti vituttaa tolkuttomasti. Loukkaantumiset eivät jätä rauhaan, mutta hyvin menestyneitä a-junnuja ei huolita loukkaantuneita paikkaamaan. Aivan yhtä hyvin ne junnut siellä pärjäisivätkin. KalPan pitäisi panostaa tulevaisuuteen ja nämä junnut Eskelisen johdolla ovat se tulevaisuus. TaTu Miettiset on jo nähty, taso ei riitä, eikä tule riittämään.

Katsotaanpa keväällä miten paljon vituttaa, kun Eskelinen lähtee hakemaan peliaikaa jostain muusta liigaorganisaatiosta. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy. Pelko tästä on kuitenkin aiheellinen.

</avautuminen>

Juu, on siellä tänään pelikin. Tämä vain sopi nyt tähän ketjuun. KalPa lähtee varmasti puolustusvoittoisella taktiikalla. En usko, että Ässät missään vaiheessa kovin helpolla pääsee tai pystyy pitämään paineen jatkuvasti KalPan päädyssä. Edessä lienee taas se tasainen nyhjäys, jonka yllätäen vahvempi, kärsivällisempi ja tervämpi Ässät vie parilla maalilla.

Ässä-fanit, muistakaa seurata TaTua. Vaikka peli olisi tylsä, niin tämä kulttipelaaja tarjoaa illan viihdepaketin.
 
Kilpipaitakin on asia.
"Harva olisi ennen kauden alkua uskaltanut sanoa, että Miika Koivisto on parempi pelaaja kuin Derek Stepan." (c) Kauniit Kalikat
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Sinällään ei ihmetytä Rontin siirtyminen Pelen pariksi, pelasivathan he parisen kautta sitten samassa parissa, jos en aivan väärin muista, niin liki koko kauden.

Vaikka tv-peli onkin, niin kyllä nyt 3000 rajan pitää mennä rikki. Ei pari vierastappiota nyt niin montaa jätä kotiin. Oma veikkaus yleisömäärään: n.3300

Ja pelistä: 3-1.

3 pinnaa on tultava. Muuhun en ole tyytyväinen.
 
"It's going to be scary when he realizes how good he is."

Luongo Barkovista.

kuningaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Jani82 sanoi:
Muuten poissa kokoonpanosta Matti Tiihonen.
Matti Tiihonen pelaa tänää Kajaanissa Linnapaidassa Hokki-Jokipojat pelissä numerolla #11. Lainalle siis annettu jatkoa. Toisin kävi TaTun lainalle Jokipojissa, näyttöpaikka KalPaan, niin kuin Micco! yllä jo ansioituneesti kertoikin.
 
"Kapanen siirtyi Ruotsiin tammikuun lopulla Kajaanin KalPasta" -Urheilulehti 6.3.2007

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Micco! sanoi:
Pitääpä pitkästä aikaa avautua näilläkin foorumeilla. Paljoa keskustelemista KalPasta ei ole ollut. KalPan kannattajat voisivatkin ottaa käyttöön Ässä-faneja lainaten "The Kaavan", tosin rajusti muokattuna.

KalPalta osalta tilanne on tämä: ""KalPa pysyi "vastustaja" kyydissä kaksi erää. Kuopiolaisjoukkue ei kuitenkaan maalipaikkojaan käyttänyt, vaan toiselle erätauolle mentiin "vastustaja" parin maalin johdossa. Kolmanessa erässä kuopiolaiset putosivat kyydistä lopullisesti ja peli ratkesi. KalPa taisteli hyvin, mutta "vastustaja" oli terävämpi molemilla hyökkäysalueilla. "Vastustaja" voitto ei tullut helpolla, mutta lopulta "vastustaja" terävyys ja KalPan heikko maalineduspelaaminen ratkaisivat ottelun. Kuopiolaisjoukkue teki ratkaisuhetkillä liikaa helppoja virheitä.""
Erittäin hyvin kirjoitettu siellä takana. Erittäin hyvin...Näinhän se on mennyt jo aivan helvetin pitkään...Itse asiassa lähes koko kauden, lukuunottamatta hetkellisiä piristymisiä.

Micco! sanoi:
Toisaalta honkkeli viiletti usein myös väärässä paikassa väärään aikaan, lähes kuten Pekka Parviainen.
Eipä dissata Pösiä. Ikävä kyllä tämä puolustuksemme lempeä kolossi naulasi luistimet naulaan repaleisen viime kauden jälkeen. Pari kautta sitten Pekka oli vielä ihan hyvässä liekissä. Pari viimeistä menikin sitten aika käsille...

Muilta osin allekirjoitan Miccon näkemykset Miettisen suorittamisesta täysin.

Micco! sanoi:
Ei tässä Miettisen pelaaminen tolkuttomasti vituta, tuskin KalPa sen enempää häviää, vaikka TaTu pelaa. Se sen sijaan vituttaa, että näyttöpaikka annettiin Miettiselle, vaikka tarjolla olisi NUORIA&LUPAAVIA keskushyökkääjiä.
Ja sitten itse asiaan, josta nimimerkki Arekin on purnannut tällä palstalla vuosikausia. Eli totta helvetissä pitäisi käyttää lahjakkaimpia A-junnareita paikkaamassa ylhäällä. Ei liikaa kerrallaan, mutta aika ajoin.

Tällä hetkellä Kiiskinen ja Komulainen ovat olleet pääosan kautta edustuksen mukana. Kiiskisen tilalla voisi välillä käyttää tosin myös muita A:n kovimmista lupauksista. Vaikka kyseessä onkin lupaava peluri ei pisteitä ole kertynyt sitten kauden ensimmäisen vaihdon, vaikka pelipaikka on aina lupauksen kokoonpanossa ollessa löytynytkin ns. hyökkäävistä ketjuista. Ja kyllä kyllä, kyseessä on nuori jamppa josta (toivottavasti) vielä joku päivä tulee hyvä pelaaja liigatasolle, mutta minun silmissäni ei ole esittänyt mitään sellaista etteikö samalla paikalla voisi peluuttaa välillä jotain toistakin lupaavaa junioria. Tänään tietenkin nuori mies iskee maalin jos toisenkin kun tälläistä kirjoitellaan :-). Thumbs up!

Ja TODELLAKIN ennemmin voisi käyttää lupaavaa Eskelistä Miettisen tilalla nelosketjussa. Eskelinen on siitä harvinainen kuopiolaisen juniorimyllyn tuote, että kerrankin kyseessä ei todellakaan ole mikään kääpiö vaan päinvastoin, raamit kohdillaan. Itseasiassa sentteritilanne A:ssa näyttää poikkeuksellisen hyvältä tällä hetkellä muutenkin.

Tiedä sitten onko tilanne jo sellainen, että halutaan rauhoittaa A-nuorten tilanne, koska tänä vuonna näyttäisi, että joukkueella olisi kaikki mahdollisuudet taistella jopa mitalista. Tätähän ei Kuopiossa ole ihan lähivuosina saavutettu.

Ja itse pelistä...Eipä hirveästi nappaa. Mennee taas Miccon äsken lanseeraman kaavan mukaisesti. Katsojan kannalta harmi, että Ässien jo Antikristukseksi Mediassa leimattu nuori mies Nickerson ei pelaa, olisi ollut seurattavaa kotikatsomoon. Täytynee tyytyä seuraamaan sitten Miettisen suorittamista...

Jos Ässät lähtee pelaamaan fyysisesti eli taklaamaan kovasti kuten kotihallissa vaativan kotiyleisön edessä on odotettavissa, tulevat KalPan pienikokoiset pelimiehet olemaan suurissa vaikeuksissa.Tämänkin vois liittää tohon Miccon lanseeraamaan "meidän kaavaan".

Eli skeptisesti lähdetään, toivottavasti KalPa yllättäisi vaihteeksi meikäläisenkin positiivisesti ja nappaisi vaikka edes sen yhden pisteen mukaan.
 
No pain, no gain...

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Are sanoi:
Ja sitten itse asiaan, josta nimimerkki Arekin on purnannut tällä palstalla vuosikausia. Eli totta helvetissä pitäisi käyttää lahjakkaimpia A-junnareita paikkaamassa ylhäällä. Ei liikaa kerrallaan, mutta aika ajoin.
Niin tällä hetkellä A-junnuissa olisi lahjakkaita junnuja useita joille jo se yksikin liigapeli antaa varmasti lisäpotkua uralle ja tällä kaudella kun ei ole mitään menetettävää niin sitä kannattaisi kokeilla.

Tosin tuo A-junnujen hyvä menestys on se syy minkä takia pojat ovat saaneet vain vähän mahdollisuuksia,
mutta seurajohdossa olisi syytä tehdä tämän kuun aikana päätöksiä kenelle jatkosopimuksia sorvataan ja turhat miehet Mestikseen.

Yllätyksen paikka on jos KalPa saa vihdoinkin maalinteon onnistumaan ja puolustus pelaaminen onnistuu hyvin.
Todennäköisesti vaan käy niin, että Ässät rokottaa 3m etäisyydeltä KalPan maalista 2-3 kertaa.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
metsänpeikko sanoi:
Missä on Nissinen? Joko hänet on taas lähetetty hakemaan peliaikaa Mestiksestä? Eipä kai sillä silti suurempaa merkitystä ole, kuka sitä vaihtoaition luukkua availee.
Nissinen on luukulla. Rynnäksen piti alunperin tuurata, koska Nissinen oli vähän kipeä, mutta kuulemma tervehtyi sen verran ainakin.

Hitto kun saisi baariseuraa, niin voisi mennä ottelun katsomaan. Lippuun ei riitä rahaa. Ristiriitaista.
 
"Minä sain oman jääkiekkomuistoni. Haluatko sinäkin - ÄIJÄNSUOLTA?" (Tosin keväällä ol, niingon, kotonas)

Radek

Jäsen
Tästä ottelusta laitetaan tilaukseen 3 pistettä ja se ettei kukaan loukkaannu.
Se millä tavalla voitto otetaan on aivan sama mulle. Totttakai kotipelissä pitäisi olla sitä kuuluisaa "draivia".
Turha itkeä muutamasta loukkaantumisesta, sillä oli hyvin tiedossa, että jossain vaiheessa niitä alkaa tulemaan. Toki koko uraa/terveyttä uhkaavat aivotärähdykset ovat aina äärimmäisen ikäviä. No ainakin junnut saavat näyttöpaikan.
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Toivottavasti jätkät näyttää jälleen tv-katsojille miten pelataan todella aktiivista kiekkoa ja ottaa pisteet mahdollisimman suurella maalierolla jotta tulosvetoni voitto toteutuu. Esim. 7-1 käy. Voittaja joukkue luonnollisesti Porin Ässät
 
Pojan pää sahattiin irti mattotelineestä
IS verkkosivut 13.10.2003

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kalakukkoo sinapil sekä ketsupil ja paa tuanoi yks kylmä karhu siihe pääl viä...

Kyllähän se niin on ettei tästä ottelusta kelpaa mikään muu kuin 3 pisteen voitto. Kaikella kunnioituksella KalPaa ja sen kannattajia kohtaan: Ässien tämän illan vastustaja on kuitenkin sen kaliberin joukkue mikä pitää, joka ainut kerta voittaa normaalilla peliajalla jos edes haaveillaan suorasta pleijaripaikkasta taikka tahdotaan siitä loppuun asti taistella.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, mutta Ässien kovempi rutiini on lopulta kääntänyt nämä ottelut patapaidoille. Toivottavasti niin käy myös tänään. Molemmilla on isoja loukkaantumishuolia, mutta niillä mennään jotka rivistöön saadaan.

Kotietu kääntää ottelua vielä enemmän Ässien suuntaan ja uskoisinkin pelin vapautuvan kotijoukkueen osalta todella paljon kunhan ekalle kympille saadaan lyötyä pari maalia taululle. Mitä pidemmälle ottelu etenee tasaisena, sitä paremmiksi puolestaan käyvät KalPan mahdollisuudet.

TV-kamerat tuovat varmasti oman lisäjännitteensä otteluun, joka ei muuten hirveästi tunteita herätä. Suuri yleisö odottaa Ässien kotivoittoa ja eiköhän se sieltä lopulta kovan vääntämisen jälkeen tule. Sanotaan vaikka lukemin 4-1.
 
Life is just a place where we spend time between games.

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Lehdistötilaisuudesta:

KalPa:

Ei varmaan tarvinnut Ässien suurta iltapuhdetta tehdä voiton eteen tänään. Meidän peliä leimasi huolimattomuus kiekollisessa pelissä ja paljon alivoimaa.Pari ekaa maalia lahjoitettiin omilla syötöillä ja sitten Ässät onnistuikin jo 5-3:lla. Harmittaa kun ässät erän lopulla noin tasoitti ekassa erässä. Karmea määrä harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä tosiaan. Lukemista huolimatta
Maalivahdinvaihto: kapasella joku ihmeen käsivamma. Ei pystynyt mailakädellä puristamaan ollenkaan. Se siitä olisi puuttunut että veskari olisi pelannut ilman mailaa. Puolustajan tilanteesta: en nähnyt ollenkaan. Kai tuomarit sen näki

Ässät:

Pisteet oli tänään tärkeimmät. Hyvin hoidettiin peruspelillä ne kolme pistettä. Tavoite täyttynyt.
Uusikartanosta: Kroonista selkävammaa ollut pitkin uuttavuotta. Nyt lähinnä varotoimenpide ettei riko itseään. Toivottavasti pystyy pelaamaan kauden loppuun.
Joensuun taklausta en nähnyt. Kai linjuri näki tilanteen.

Ässien Lääkäri:

kalpa-pakilla aivotärähdys ja poskiluuta aristaa. Päänsärkyä ja varmuuden vuoksi keskussairaalan sairaalan kautta
Uusikartanosta: Ei varmaan AUK pysy pitkään poissa. Ollut keskitalven ajan potenut selkäänsä, kun se ei tahdo kestää ja lihakset kramppaa. Toivottavasti pelaa taas lauantaina.
Forrest: Vielä on päänsärkyä eikä lauantaina pelaa, mutta ensi viikolla pelaa
Nickersson: Alkaa jo polkea pyörää ja sitten ensi viikolla hiljalleen jäälle. Parin viikon huili.
Forsbacka: Mystinen asia. Huomenna magneettikuviin. Siitä sitten.


otteluvalvoja:
Otteluvalvoja: En nähnyt taklausta, mutta keskustelin tuomariston kanssa, joka oli nähnyt tilanteen.
 
"Minä sain oman jääkiekkomuistoni. Haluatko sinäkin - ÄIJÄNSUOLTA?" (Tosin keväällä ol, niingon, kotonas)

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Rutiinivoitto

Ässät otti kyllä niin rutiinivoiton kuin olla ja voi. Vaikka KalPa pääsikin helpohkosti 0-1 -johtoon, niin lähes kokoajan oli nähtävissä se, että Ässät puhaltaa rinnalle sekä lopulta ohi kunhan vain joukkue jaksaa jatkaa samanlaista työntekoa läpi ottelun. Ässät jaksoi, osin tuurilla sekä taidolla patapaidat runnoivat väkisin kiekkoja reppuun ja KalPan liikkeen loppuessa oli loppupeli Tuomas Takalan 2-1 -maalin jälkeen enää pelkkä muodollisuus.

KalPa oli kyllä juuri niin vaisu kuin odottaa osasikin. Jollei kukaan uskalla mennä maalille saati ottaa mustelmia raa'alla työnteolla ruhoonsa on jälki juuri tuon näköistä. Lihasta tuo joukkue tarvitsee selvästi lisää, niin pakistoon kuin hyökkäyspäähänkin. Ehkäpä sitten ensi kaudella Kuopiossakin tämä tosiasia tajutaan.

Itseluottamus taitaa KalPalla olla aika alamaissa tällä hetkellä. Tosin se oli aistittavissa myös KalPa-koutsi Mika Pieniniemenkin kommenteista. Jannu puhui niin hiljaa samalla nieleskellen ettei puhetta meinannut edes kuulla vaikka mikki oli melkein kurkussa. Tappioputkessa taapertaminen on raskasta ja kokemusta siitä on myös pataleirissä, mutta koittakaa kestää sillä kyllä se aurinko risukasaankin vielä paistaa.

Ottelun ehdoton helmi oli Mikko Rauteen tekemä 4-1 -maali. Raku pisti siinä Super-Mario Lemieux'kin haukkomaan henkeään. Sen verran komeasti tämä porilaistunut turkulainen pisti kiekon rysään. Maila jalkojen välistä, kis kis ja ylämummo. Mitä ilmeisimmin joukkueen keskuudessa on käynnissä kisa siitä, kuka tekee tällä kaudella komeimman maalin. Rob Hisey sai nyt vakavan kilpailijan Rakusta tässä skabassa.

Mike Ramsay avasi myös maalitilinsä, vaikka mies kerkesi jo melkein tuskastuakin kun mistään ei kiekko meinannut mennä sisään. Lopulta komea läimäisy ilmasta sisään ja KalPalta lopullisesti valot pois päältä.

Ottelun tiimellyksessä Ässien rivit harvenivat taas hieman Aki Uusikartanon poistuessa kesken kaiken pukukoppiin jonkinlaisen vamman seurauksena. Oliko kyseessä pelkkä varotoimenpide ottelun jo ratkettua vaiko kenties jotain muuta? EDIT: Jurvanen sen jo kertoikin, eli Akilla krooninen selkävamma ja varotoimenpiteenä koppiin ennen pelin päättymistä.

Suhteellisen hyvin tuominnut Reijo Ringbom teki oikeastaan ainoan kunnollisen virheensä passittamalla Jesse Joensuun suihkuun kolmannen erän lopussa päähän kohdistuneen taklauksen takia. Tilanteessa Joensuu taklasi puoliksi ohi pienikokoista KalPa-puolustajaa, joka sitten itse löi päänsä pleksiin ja putosi siitä sitten. Korkeintaan kakkonen ryntäyksestä, mutta ei yhtään enempää. Onneksi tämä ei otteluun enää millään tapaa vaikuttanut ja hyvä niin.

Ässien voitto tarkoitti sitä, että joukkue nousi sarjataulukossa 5.sijalle ohi JYPin. Eli tärkeä voitto oli kyseessä. Muutenkin tappioputki oli hienoa saada poikki sillä lauantaina Isomäkeen tulee vierailulle Oulun Kärpät ja silloin pisteet ovat kiven alla. Tästä on kuitenkin paljon mukavampi lähteä haastamaan Kärppiä kuin 4 ottelun tappioputkesta.

PATA PAINAA!
 
Life is just a place where we spend time between games.

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Kaava toimi

Niihän siinä taas kävi. KalPa sinnitteli mukana, mutta ei voinut lopulta lopulta isommalleen, paremmalleen, vahvemmalleen ja terävemmälleen yhtään mitään. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin Ässät hallitsi. Jälleen kerran KalPa sortui helppoihin virheisiin ja Ässät karkasi johtoon. Taka-ajoasemasta KalPa ei voittoon nouse. The KalPa-kaava toimi.

Kalpalaisten itseluottamus näyttää olevan täysin alamaissa. Ponnetonta pelaamista. Joukkue vaikuttaa todella turhautuneelta, onnistujia ei oikein ole. Saas nähdä milloin seuraava voitto tulee, tiukassa on loppukauden irtopisteet.

No niin, Kyle Rossiterin kannattajat, mm. Jani82, mitäpä mieltä suosikinne pelistä? Ei riitä, että Rossiter pelaa hyvää peruspeliä ja on vahva oman maalin edustalla, jos joka pelissä hänen selvän virheen takia vastustaja tekee kaksi maalia. Mitkään huonot tuurit ei tätä selitä. Rossiter pelaa ajoittain hyvin, mutta joka pelissä tulee uinahduksia, joista vastustaja kiittää. Mies yrittää usein liian vaikeaa, nöyrä oman ruudun pelaaminen voisi riittää. Ei sellainen kaveri ole liigatason puolustaja, joka jokaisessa pelissä aiheuttaa vastustajalle pari maalia.

Rossiter munasi tänään pahasti kahdessa ensimmäisessä Ässä-maalissa, todella pahasti. Miku heitti tämän jälkeen Rossyn villttin ja syystä.

Eikö tällä paikalla voisi kokeilla välillä jotain muuta? Koko kausi on jo paketissa, nyt voisi ottaa Mestiksestä vaikka Antti Halosen kokeilemaan. Ei tätä virhealttiimmin voi pelata.

Onnittelut Poriin. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä. KalPa on lattea joukkue, nytkin vaikutti siltä, että kuopiolaisittain ottelu oli hävitty jo ennen kuin se edes alkoi. Näennäisesti KalPa saattoi taas olla hetken mukana, varsinaisesti kilpipaidoilla ei ollut mitään sanomista. Ässien pelaamiselle on nostettava hattua. Rosteri ei ole kummoinen sijoitukseen nähden, mutta tulosta tulee.

TaTu Miettinen ei esittänyt mitään hauskaa. No, kerran alimpana miehenä sohi kokonaan ohi kiekosta ja oli kaatua, kun piti avaus antaa. Tatu on TaTu.
 
Kilpipaitakin on asia.
"Harva olisi ennen kauden alkua uskaltanut sanoa, että Miika Koivisto on parempi pelaaja kuin Derek Stepan." (c) Kauniit Kalikat

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
The Rock sanoi:
Suhteellisen hyvin tuominnut Reijo Ringbom teki oikeastaan ainoan kunnollisen virheensä passittamalla Jesse Joensuun suihkuun kolmannen erän lopussa päähän kohdistuneen taklauksen takia. Tilanteessa Joensuu taklasi puoliksi ohi pienikokoista KalPa-puolustajaa, joka sitten itse löi päänsä pleksiin ja putosi siitä sitten. Korkeintaan kakkonen ryntäyksestä, mutta ei yhtään enempää. Onneksi tämä ei otteluun enää millään tapaa vaikuttanut ja hyvä niin.
Ringbomin moka noita vaan valitettavasti tuomitaan Suomessa ei mitään syytä suurempiin tuomioihin 2min ryntäyksestä olisi vielä mennyt, sillä loukkaantuminen tuli pään osumisesta pleksiin/lasiin? kummat nyt porissa on.

KalPa oli haluton, munaton ja tahdoton syksyllä porukalla oli sentään halua pelata nyt ei ole mitään herätystä tuo porukka kaipaa.
Rossy munasi tänään, mutta esim. Samuli Suhonen oli tänään vielä pahemmin yössä Sevellä vaan kävi tuuri ettei Ässät tehnyt niistä Seven päiväunista maaleja.
Jos joukkueen kapteeni pelaa noin paskasti niin se C-kirjain joutaa pois paidasta ei kapteeni saa pelata noin heikosti ja haluttomasti.

Useamman kaverin voisi kerralla heittää loppukaudeksi Mestikseen linjalla Tatu Miettinen, Matti Tiihonen, Max Kenig ja Mikko Saavinen.
Muuten vaan katsomoon Sami Salonen, Samuli Suhonen, Nikos Tselios, Sami Kaartinen ja Tomi Pöllänen.
Jos ei kiinnosta pelata niin ei sitä tarvitse silloin mennä muiden peliä tuhoamaan kaukaloon.
Tilalle vaan rohkeasti A-junnuista ainakin seuraavat nimet Ville Eskelinen, Tomi Tuomainen ja Jani Savolainen.

Mielenkiintoista nähdä miten pahasti Jani Tuppurainen loukkaantui Olli-Pekka Komulainenhan lähti ainakin käymään sairaalassa, joten huomenna ei ilmeisesti ole kuin kuusi puolustajaa ja kaksitoista hyökkääjää.
Samoin Kimmo Kapasen kunto on kysymysmerkki.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä täytyy kuvaruudusta nähtynä taas kerran sanoa, että KalPan joukkue on yksi v***n akkalauma. Hyökkääjistä vain Kurka uskaltaa haastaa vastustajia, muut kaartelevat suosiolla kohti kaukalon kulmia. Toisaalta kiekottoman miehen auttamisesta ei ole tietoakaan. Yksi kuskaa kiekkoa ja muut katsovat vierestä. Kukaan ei uskalla mennä lähellekään vastustajan maalia, jos pakki on viittä metriä lähempänä maalia.

Ja taas kerran Mr. Rossiter! Onko kaveri oikeasti ammatiltaan jääkiekkoilija? Kylelle on taidettu antaa kiekko ensimmäistä kertaa lapaan vasta täällä Suomessa. Ameriikoissa tämä KalPan "kovan pelin" ruumiillistuma on ilmeisesti hoitanut kiekkoilun nyrkeillään. Ja kyllähän Tselioksenkin piti yksi maali lahjoittaa Ässille!

Seveltä voisi ottaa kapteenin rintamerkin pois, ja antaa sen jollekin pelaajalle, joka oikeasti taistelee joukkueen eteen, kuten vaikkapa Henkka Huohvanainen. Taitaa olla jo vehreämmät laitumet Samulin mielessä.

Ja pakolliset pari-kolme loukkaantumista piti tähänkin peliin saada mahtumaan. Komulaiselle aivotärähdys (?). Taklauksessa ei moneen kertaan hidastettunakaan oisi ollut kuin korkeintaan kakkosen paikka. Hieman nousi Joensuun jalat ilmaan, mutta ei missään nimessä törkeä (ulosajon arvoinen) taklaus. Tuppurainen ja Kapanen muut pelin kesken jättäneet. Nyt voisi vielä Kurkan käsi katketa, niin voitaisiin nostaa kentällinen A-junnuja loukkaantuneiden tilalle.

Ässille kuitenkin kunniaa voitosta. Joukkue pelaa juuri sellaista kiekkoa, jota haluaisin nähdä keltapaitaisten jänispöksyjen pelaavan. Haastavaa, rohkeaa ja loppuun asti yrittävää taitokiekkoa. Rauteen maali oli oiva esimerkki siitä millaisen itseluottamustason Ässät-joukkue on saanut kasvatettua itselleen.

Häpeän oman joukkueeni suoritusta. Täältä tähän.

Luu2
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Hyi s*tt*n*!

Hyi helevetti miten munaton esitys KalPalta! Suurin osa joukkueesta näytti siltä, ettei voisi vähempää pelihommat kiinnostaa. Missä taklaukset? Missä maalilleajot? Missä henki?

Etenkin nämä meidän ns. runkopelaajat, joiden pitäisi kantaa joukkuetta. Kapaselle maalissa puhtaat paperit, mutta nämä loput...

Ulkomaalaisvahvistukset saavat joukkueen suurimmat palkkapussit. Saldo tänään; Rossiter tarjoilee kaksi eka maalia Ässille, Tselios pistää yhden omiin ja Kurkaa ei tunnu pelaaminen kiinnostavan enää pätkän vertaa. Suhonen vaipunut täysin varjojen maille, jossa Salonen vaellellutkin jo koko kauden. Että siltä pohjalta. Paljonkohan huomenna tulee Bluesilta nekkuun, jos esitys ei parane potenssiin kymmenen?

Rossiter tuo aikamme legenda. Filimonov ja Åblad vapiskaa, ulkomaalais"
vahvistusten" kategoriaan on löytynyt varteenotettava manttelinperijä!

Jospa ensi kaudeksi vähän isompaa ukkoa kaivettaisiin sinne kaukaloon. Ei nimittäin oikein tänäänkään pystytty haastamaan kaksinkamppailuissa.

Ässille tunnustus. Fiksusti kasattu porukka. Isokokoisia ja kankeita pakkeja jotka pitävät pienet miehet pois oman maalinedustalta. Eivätkä yritä liikaa sellaista mihin taidot eivät tahdo riittää. Näitä meillekin ensi kaudeksi muutama. Kiitos.
 
No pain, no gain...

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
The Rock sanoi:
Ottelun ehdoton helmi oli Mikko Rauteen tekemä 4-1 -maali. Raku pisti siinä Super-Mario Lemieux'kin haukkomaan henkeään. Sen verran komeasti tämä porilaistunut turkulainen pisti kiekon rysään. Maila jalkojen välistä, kis kis ja ylämummo. Mitä ilmeisimmin joukkueen keskuudessa on käynnissä kisa siitä, kuka tekee tällä kaudella komeimman maalin. Rob Hisey sai nyt vakavan kilpailijan Rakusta tässä skabassa.

Ei nyt sentään haasta, Hiseyn kikan osaa/tekee pelaajista reeneissä 1/10 mutta Rauteen 9/10. Molemmat on nyt nähty peleissä. HIenoja suorituksia molemmat silti.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Ihan kiva peli näin patalasien takaa kattottuna. Ramsay vaikuttaa kelpo pelimieheltä ja mielestäni koko ketju pelasi aika pirteästi. Joensuukin pelasi paljon paremmin kun Kanadassa. Kivenmäki ja Kuusela olivat myös erinomaisia. Illan parhaan suorituksen teki kyllä Rautee kerrassaan upealla maalilla. Selostaja kommentoi sopivasti juuri ennen maalia sitä, että Ässiltä löytyy monta taitavaa äijää, jotka tekevät huikeita temppuja ja heti Rautee räväytti. Tästä on hyvä lähteä lauantaina nylkemään Kärppiä.

Toi Joensuun taklaus oli kyllä melko puhdas. Kädet alhalla, ei osunut päähän, mutta lievähkö ponnistus. 2min jäähy korkeintaan. Jälleen kerran rangaistus tuli seurauksesta, ei teosta..
 
Peleissä mut tunnistaa yleensä Jokke #79 tai Virtanen # 8 paidasta...
"Hirsimäki kyykyttää koko helvetin SM-Liigaa. Tertsinaattori, Dominaattori, Ryzhkonaattori ja Evgeni Plyuschenko. Miracle On Ice, baby." -Saikka

Bondarev

Jäsen
Are sanoi:
Rossiter tuo aikamme legenda. Filimonov ja Åblad vapiskaa, ulkomaalais"
vahvistusten" kategoriaan on löytynyt varteenotettava manttelinperijä!
TODELLAKIN!
Meni fiilis pelin katsomiseen tämän "virtuoosin" tuttuun toilailuun... ja näköjään joukkue reagoi samalla tavalla!

Tämän pelin jälkeen ajatuksissa soi vain ajatus: GO HOME KYLE ROSSITER!

Jotain pitäis tehdä, ja tuollaisen "mätämunan" siivoaminen pois jengistä vois puhdistaa ilmaa edes vähän??

Ai niin, oleellinen unohtui. Onnittelut Poriin pisteista, vaikkakin siihen ei tänään tarvittu kuin kevyt "höntsäpeli" teiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy