Ässät ja fysiikkavalmennus

  • 27 918
  • 60

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Toinen iso asia on sitten tietysti pelaajien ammattimaisuus. Harjoittelu on vain osa kokonaisuutta ja hyvänkin harjoittelun voi täysin pilata, jos ei harjoittelun ulkopuolella noudata urheillullisia elämäntapoja. Ravinto, riittävä lepo, terveet elämäntavat ovat aivan avainasemassa, jos Poriin halutaan ensi kaudeksi merkittävästi parempia jääkiekkoilijoita.


Jos oikein osaan lukea, Vero nosti Läntisen ja Tormosen nimet esille nimenomaan fysiikkavalmennuksen osalta. Iipihän on todella värikäs ja ehdottomasti mielipiteet kahtia jakava kaveri, mutta se on itselläkin tiedossa että mies kyllä panostaa hommaansa tarvittaessa 24 tuntia vuorokaudessa, jos se on vaan tarpeen. Uskoo omiin visioihinsa ja osaa pitää kuria. Toisaalta myöskin varsin stressiherkkä, mutta kai sitä sillä työmäärällä alkaa jossain kohtaa stressatakin. Tosin nykyisin kaverit Liinaharjan suunnalta ovat kertoneet, että jokin muutos Iipissä on tapahtunut; tulee koiran kanssa useasti vastaan ja rupeaa jutulle ihan omatoimisesti. No mutta, lyhyesti sanottuna varmasti auktoriteetti riittäisi fysiikkavalmennukseen, tiedä sitten metodeista. Aika tarpomista se tosin SBS Porin kanssa on ollut, ja yllättävän hyviä tuloksia on tullut, vaikkakin kuulemma puolet porukasta on asenteeltaan ihan romukoppaosastoa.

Tormosesta en sitten tiedäkään mitään. Junnuvuosien näytöt eivät ole kaksisia, mutta eipä kai hurraamista ollut materiaalissakaan?


Olikos Ässillä joku viritys tämän fysiikkavalmentajan hankkimiseen ? Ja toteutuiko se ? Yksi kaveri ketä on kehuttu (Niin pelaajien ja valmentajien toimesta) ja tietämystä ja kokemusta eri lajeista aina maajoukkuetasolle saakka.

Joo'o. Eikös tämä ole jo nähty että amatöörit ammattilaisten hommissa ei toimi. Ei valmentajana eikä pelaajana... Ei Ismoa ei. Salibandy valmentaja ei osaa eikä ymmärrä yhtään sen enempää kuin urheiluhieroja.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Tormonen... Nimimerkki LuKi tietää kaverista aika paljon ja mitenkään ruusuisesti ei ole kaverista puhunut. Sen mitä olen kuullut mukaan ei kyllä ole ainesta ykkösvalmentajaksi millään tasolla. Tämän ja tämän pitäisi olla riittävät näytöt...

Nyt en oikein ymmärrä mitä junnujen sarjataulukon pitäisi kertoa Tormosen kyvyistä kuntovalmentajana. Kai sitä nyt kuntovalmentajana voi olla hyvinkin pätevä vaikka vastuuvalmentajana ei saisikaan joukkuettaan pärjäämään. Siinä on kuitenkin kyse monesta muustakin tekijästä kuin kuntovalmennuksesta. Ja kuntovalmentajaahan tässä haetaan eikä ykkösvalmentajaa.

Näillä palstoilla ei ole Tormosesta kovin kadehdittavaa juttua liikkunut. Nimimerkillä kirjoitetuissa jutuissa voi kuitenkin olla paljon perätöntä tai huhupohjaista tietoa, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Joku, jolla on ensikäden tietoa, voisi vähän valaista tämän Tormosen taustaa ja toimintatapoja.

Ei nyt hyvänen aika aleta sotkemaan ketään Läntisen Iipejä ja Tormosia ammattilaisjääkiekkoiluun. Kuntovalmentajan pitää olla maamme aivan terävältä huipulta. Punttireenejä Porissa varmasti osataan tehdä...onhan siellä kultakallea ja Grönmanin Jounia. Janne Ojanen sanoi eilen osuvasti suorassa TV lähetyksessä, jossa apekin oli kuunteluoppilaana että laatu korvaa määrän hyvässä harjoittelussa. Kun asiat harjoittelussa keskitetään oikeisiin asioihin niin hyvä tulee. Tähän liitettynä tietysti ammattiurheilijan elämäntavat ja ammattiylpeys. Pelejä ei voiteta PK:n baaritiskiltä käsin.

Kuntovalmentajalla pitäisi olla osaamista nimenomaan jääkiekkoa tukevasta harjoittelusta, jolla ei oikeastaan ole mitään muuta yhteistä painonnoston tai voimanoston kanssa kuin osittain samat harjoitteluvälineet. Ei kuka tahansa puntteja nosteleva äijä ole pätevä kuntovalmentaja vain, koska on itse vahva. Esimerkiksi kuntokerhojen personaltrainereiden osaaminen voi olla todella rajoittunutta vaikka olisivat kuinka ammattilaisia. Esim. joku Bobby Wellness:n personaltrainer oli opastanut taistelulajiharrastajan tekemään normaalia kehonrakennustyylistä harjoittelua, vaikka kaverin oli tarkoitus kehittää taistelulajeja tukevia ominaisuuksia kuten nopeutta ja räjähtävyttä.

Tässä on kyse juuri Ojasen mainitsemasta laadusta. Se on ihan sama kuinka paljon treenataan, jos treeni ei ole lajinomaista jääkiekkoa tukevaa harjoittelua. Todennäköisesti kuka tahansa vähänkin jääkiekosta kokemusta omaava valmentaja ymmärtää jääkiekkoa tukevasta harjoittelusta enemmän yksikään jääkiekkoon perehtymätön huippupainonnostaja. En sitten tiedä kuinka paljon Suomessa on tarjolla todellisia huippuammattilaisia. Todennäköisesti kaikki kokeneet huiput ovat kaikki kiinni jossain toisessa liigaseurassa ja jokainen heistä on aikoinaan aloittanut vähemmän taitavana ja kokeneena. Mikäli kokenutta huippuvalmentajaa ei ole saatavilla, voisi harkita mahdollisimman kehityskelpoisen kaverin palkkaamista ja hänen kouluttamistaan.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ei Ismoa ei. Salibandy valmentaja ei osaa eikä ymmärrä yhtään sen enempää kuin urheiluhieroja.

Öö... eiköhän Ismo ole paremminkin jääkiekkovalmentaja, edelleen. Pelityyli, jonka hän ajoi SBS:n edustusjoukkueeseen sisään, on hyvin voimakkaasti jääkiekosta vaikutteita saanut. Lisäksi, en pitäisi palkkansa valmentamisesta saavaa valmentajaa amatöörinä, varsinkaan HVT tutkinnon suorittanutta.

Toisessa ketjussa epäiltiin hänen kykyjään saada Ässien pelaajia kuriin (siis hypotteettisessa tilanteessa, jossa hän olisi Ässien fysiikkavalmentja). Eiköhän se ole hiukan eri asia laittaa ammattilaisurheilijat kuriin, kuin harrastuksekseen pelaavat. Ja yksi suurimmista menestystekijöistä SBS:llä viime kaudella oli nimenomaan fysiikka.

Tiedän kyllä, että hän jakaa mielipiteet vahvasti. Itselläni ei ole ollut ihmeempiä ongelmia hänen kanssaan, vaikka jossain vaiheessa todella paljon tekemisissä olimmekin. Sitä en tiedä, että olisiko hän oikea valinta Ässien fysiikkavalmentajaksi... enkä sitäkään, että olisiko edes kiinnostunut. Mutta huonompiakin vaihtoehtoja siihen jopiin varmasti on. Vielä loppuun sen verran, että Iipin nykyisen joukkueen huonot otteet tässä välillä eivät kyllä ole johtuneet huonosta fysiikasta... joku pelillinen asia vaan ei toiminut, syystä tai toisesta.
 

Dick Slasher

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT ♠
Öö... eiköhän Ismo ole paremminkin jääkiekkovalmentaja, edelleen. ....Vielä loppuun sen verran, että Iipin nykyisen joukkueen huonot otteet tässä välillä eivät kyllä ole johtuneet huonosta fysiikasta... joku pelillinen asia vaan ei toiminut, syystä tai toisesta.

Onhan Läntinen pitänyt yllä jääkiekkovalmentajan taitojaankin. Tarkoititko juuri tämän kiekkojoukkueen pelillisten asioiden toimimattomuutta?
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Hei pojat, ei nyt ihan oikeasti kannata kauheasti vertailla totaalisen amatöörisarjan (salibandy divari) fysiikkaa nykykiekon vaatimuksiin. Eiköhän tuollaiseen ylivoimaiseen divarisählyfysiikkaan riitä 3 kertaa viikossa kaikki paikalle kesätahti.

Kyllä nyt selkeästi tarvitaan Läntistä piiskaamaan pojat ensikesänä harjoittelemaan. Koko kesän kun vetää kivirekeä ylös Ruosniemen laskettelukeskuksen rinnettä ja käy välillä urheilutalolla harjoittelemassa pystypainia jotka voisi vetää vaikka Flinckin Tapio niin eiköhän ole seuraava kausi pelkkää kunniakujaa mitaleille.

No salibandyporukka kaiketi maksaa miehelle niinpaljon että miehen sopimusta on mahdotonta ostaa Ässien varannolla ulos? Luojan kiitos.

Mitä muuten tulee esimerkiksi Grönmannin Jounin käyttöön voimavalmentajana niin se voisi olla hyväkin idea. Tapparassa Kailajärvi on vuodesta toiseen saanut hienoja tuloksia aikaan. Painonnostoa ja mitään voimannostoa ei kannata täällä muutenkaan sekoittaa keskenään, niillä on yhtäpaljon yhteistä kuin yöllä ja päivällä. Eihän Kailajärvikään Tapparassa vastaa muusta kuin VOIMAharjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta, se on vain PIENI osa kesäharjoittelua vaikkakin tärkeä. Niin ja Kailajärvikin on vahva.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Painonnostoa ja mitään voimannostoa ei kannata täällä muutenkaan sekoittaa keskenään, niillä on yhtäpaljon yhteistä kuin yöllä ja päivällä. Eihän Kailajärvikään Tapparassa vastaa muusta kuin VOIMAharjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta, se on vain PIENI osa kesäharjoittelua vaikkakin tärkeä. Niin ja Kailajärvikin on vahva.

Kärjistäen painonnostolla ja voimanostolla keskenään sekä niillä ja jääkiekolla taitaa olla yhteistä vain voimankäyttö ja levytanko.

Eihän Kailajärvikään Tapparassa vastaa muusta kuin VOIMAharjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta, se on vain PIENI osa kesäharjoittelua vaikkakin tärkeä. Niin ja Kailajärvikin on vahva.

Painonnostajat osaavat varmasti auttaa maksimivoiman ja voimanopeuden kehittämisessä, kun taas pikajuoksuvalmentaja voisi auttaa luistelunopeuden kehittämisessä. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan ole asiantuntija jääkiekon suhteen ja siksi tarvitaan jääkiekkoa ymmärtävä kuntovalmentaja, ikään kuin projektipäällikkö, joka osaa koota pienet osa-alueet toimivaksi kokonaisuudeksi. Voima- nopeus- ym. oheisharjoitusten rytmittäminen ensin keskenään ja sitten vielä jääharjoitusten kanssa vaatii omaa asiantuntemustaan. Tämä olisi mielestäni jääkiekkon tuntevan kuntovalmentajan homma.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Painonnostajat osaavat varmasti auttaa maksimivoiman ja voimanopeuden kehittämisessä, kun taas pikajuoksuvalmentaja voisi auttaa luistelunopeuden kehittämisessä.
Kumpikaan heistä ei kuitenkaan ole asiantuntija jääkiekon suhteen ja siksi tarvitaan jääkiekkoa ymmärtävä kuntovalmentaja, ikään kuin projektipäällikkö, joka osaa koota pienet osa-alueet toimivaksi kokonaisuudeksi. Voima- nopeus- ym. oheisharjoitusten rytmittäminen ensin keskenään ja sitten vielä jääharjoitusten kanssa vaatii omaa asiantuntemustaan. Tämä olisi mielestäni jääkiekkon tuntevan kuntovalmentajan homma.

Siis ihan oikeastiko kuvitelmasi painonnostajista on tällä "osaavat auttaa maksimivoiman hankinnassa" tasolla? Mä taas en näe mitään yhteistä pikajuoksuvalmentajalla ja jääkiekkoluistelulla. Eikö tuon lauseesi voi samantien sitten kääntää toisinpäin, eli jääkiekkovalmentajilla ei olisi mitään annettavaa VOIMAharjoittelulle vaan tarvittaisiin voimaa ymmärtävä valmentaja :) penkkipunnerrustreenejä voi valvoa vaikka halli-harri, mutta kun siirrytään urheilun pariin liikeratojen oikea suoritus on kaiken a ja o, enkä voisi kuvitella tässä tehtävässä vaikkapa Läntisen Ismoa.


Eihän tuolla kai puhuttukaan mitään KUNTOvalmentajasta, vaan koordinaattorista joka olisi takuulla omiaan VALVOMAAN sekä SUUNNITTELEMAAN esimerkiksi Ässien kesän VOIMAharjoitukset. Kerroppa minulle yksikin jääkiekon sisältä oleva henkilö joka tässä asiassa olisi vaikkapa Jounia pätevämpi? Ei jääkiekkokaan mitään ydin-fysiikkaa ole jossa kehitettäisiin jotain ihmelihaksia joista kukaan muu ei ole koskaan kuullutkaan. Toki selkeät raamit olisi luotava sille mihin pääpaino laitetaan ja niinedelleen mutta sehän onkin sitä Alponkin mainostamaan yhteistyötä. Juttelinkin tässä vähänaikaa sitten Kailajärven kanssa tästä asiasta kun satuimme samaana aikaan samaan paikkaan. Jaakko vetää muuten paljon muutakin kuin jääkiekkoVOIMAharjoituksia.

Avainsanoilla "jääkiekon voimaharjoittelu" löytyy muuten googlesta Hakkaraisen ajatuksia heti ensimmäisestä linkistä. Kannattaa tutustua ->

http://www.suomenvalmentajat.fi/mp/...oittelujaakiekossa_hakkarainen_kuortane04.pdf
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Siis ihan oikeastiko kuvitelmasi painonnostajista on tällä "osaavat auttaa maksimivoiman hankinnassa" tasolla? Mä taas en näe mitään yhteistä pikajuoksuvalmentajalla ja jääkiekkoluistelulla. Eikö tuon lauseesi voi samantien sitten kääntää toisinpäin, eli jääkiekkovalmentajilla ei olisi mitään annettavaa VOIMAharjoittelulle vaan tarvittaisiin voimaa ymmärtävä valmentaja :) penkkipunnerrustreenejä voi valvoa vaikka halli-harri, mutta kun siirrytään urheilun pariin liikeratojen oikea suoritus on kaiken a ja o, enkä voisi kuvitella tässä tehtävässä vaikkapa Läntisen Ismoa.

Nyt joko ymmärrät täysin väärin mitä minä ajan takaa tai sitten olet täysin pihalla voimaharjoittelusta. Pikajuoksuvalmentaja liittyy luistelunopeuden kehittämiseen sillä, että hän saa jalat liikkumaan nopeammin. Huom! Kyse ei ole luistelutekniikan vaan jalkojen nopeuden kehittämisestä. Jos et ymmärrä mitä tekemistä jalkojen nopeudella on luistelunopeuden kanssa niin turha tästä on sen enempää keskustella. Voimavalmentajalla on annettavaa jääkiekkovalmentajalle, jos hän tietää enemmän jostain jääkiekon vaatimasta osa-alueesta kuin jääkiekkovalmentaja (todennäköisesti tietää ainakin voiman kehittämisestä). Jääkiekkovalmentajalla on annettavaa voimavalmentajalle, jos hän tietää jostain voimailun vaatimasta osa-alueesta enemmän kuin voimavalmentaja (epäilen). Mitä tulee penkkipunnerrukseen niin olettaisin jokaisen jääkiekkoilijan hallitsevan penkkipunnerruksen joten liikeradan opettajaa ei tarvita. Penkkipunnerrus on vain liike, huomattavasti liikettä tärkeämpää on se miten eri liikkeillä harjoitellaan (suoritusmäärät, suoritusajat, suoritusnopeudet, lepoajat, kuormat). Samalla liikkeellä voi kehittää eri ominaisuuksia riippuen siitä miten sitä käytetään. Ja sillä todellakin on merkitystä tekeekö sen ohjelman halliharri vai joku muu. Mitä tulee koordinaatioon ja liikeratoihin niin ne ovat joka liikeen perusta ja oletan, ettei niin simppeleihin perusasioihin tarvitse pahemmin ammattiurheilijoiden kanssa perehtyä. Liikeratojen pitäisi liigapelureilla olla halussa.

Eihän tuolla kai puhuttukaan mitään KUNTOvalmentajasta, vaan koordinaattorista joka olisi takuulla omiaan VALVOMAAN sekä SUUNNITTELEMAAN esimerkiksi Ässien kesän VOIMAharjoitukset.

Kuntovalmentaja, koordinaattori, ihan miksi nyt sitten haluaa hemmoa kutsua. Tätä koordinaattoria sitä paitsi tarvittaisiin suunnittelemaan ympärivuotisen harjoittelun eikä pelkkää kesäharjoittelua. Jääkiekkoilijat harjoittelevat myös talvella.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Avainsanoilla "jääkiekon voimaharjoittelu" löytyy muuten googlesta Hakkaraisen ajatuksia heti ensimmäisestä linkistä. Kannattaa tutustua ->

http://www.suomenvalmentajat.fi/mp/...oittelujaakiekossa_hakkarainen_kuortane04.pdf

Olen lukenut kaiken mitä olen käsiini saanut Hakkaraisesta ja jääkiekon oheis- ja lajiharjoittelusta ja voimaharjoittelusta yleensäkin.

Minäpä lukaisen vielä kerran tuon Hakkaraisen artikkelin. Tässä sinulle pari kirjaa, jotka voivat puolestaan valaista sinua:

http://burnsvillehockey.com/DevOverspeed.html

http://www.harjoittelu.net/shop/supertraining-p-206.html
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Nyt joko ymmärrät täysin väärin mitä minä ajan takaa tai sitten olet täysin pihalla voimaharjoittelusta. Pikajuoksuvalmentaja liittyy luistelunopeuden kehittämiseen sillä, että hän saa jalat liikkumaan nopeammin. Huom! Kyse ei ole luistelutekniikan vaan jalkojen nopeuden kehittämisestä. Jos et ymmärrä mitä tekemistä jalkojen nopeudella on luistelunopeuden kanssa niin turha tästä on sen enempää keskustella.

Hehehee, jotain tällaista osasin odottaakin. Osaatko muuten sanoa kuka oli porin nopein mies 30m juoksussa tuossa 80-luvun tietämissä? Oli muuten sama mies josta olemme täällä keskustelleetkin. Toki voimaharjoittelun tuntijana taisit tämän tietääkin? Olet kyllä ihan oikeassa, eiköhän tämän keskustelun taso kiteytynyt jo tuohon.

Penkkipunnerrus on vain liike, huomattavasti liikettä tärkeämpää on se miten eri liikkeillä harjoitellaan (suoritusmäärät, suoritusajat, suoritusnopeudet, lepoajat, kuormat). Samalla liikkeellä voi kehittää eri ominaisuuksia riippuen siitä miten sitä käytetään.

Mitä tulee koordinaatioon ja liikeratoihin niin ne ovat joka liikeen perusta ja oletan, ettei niin simppeleihin perusasioihin tarvitse pahemmin ammattiurheilijoiden kanssa perehtyä. Liikeratojen pitäisi liigapelureilla olla halussa.

Siis tällä tarkoitit nyt ilmeisestikin nimenomaan penkkipunnerrusta? Vai siis haluatko tällä tarkoittaa oikeita urheiluliikkeitä kuten vaikkapa tempausta, työntöä, yhdenjalan kyykkyjä ja muuta vastaavaa? Ei nyt sekoiteta asioista keskenään. Boldasin tuosta keskeltä muutaman sanan joihin voisin ottaa tämän tarkennuksen.

Tätä koordinaattoria sitä paitsi tarvittaisiin suunnittelemaan ympärivuotisen harjoittelun eikä pelkkää kesäharjoittelua. Jääkiekkoilijat harjoittelevat myös talvella.

Älä ihmeessä? Edelleenkin puhuttiin VOIMAharjoittelusta, toki olen samaa mieltä että voimaharjoittelua tehdään myös talvisin ja sen suunnitteluun Ässät tarvitsisi kyllä lisäapuja.

Olen lukenut kaiken mitä olen käsiini saanut Hakkaraisesta ja jääkiekon oheis- ja lajiharjoittelusta ja voimaharjoittelusta yleensäkin.

Minäpä lukaisen vielä kerran tuon Hakkaraisen artikkelin. Tässä sinulle pari kirjaa, jotka voivat puolestaan valaista sinua:

http://burnsvillehockey.com/DevOverspeed.html

http://www.harjoittelu.net/shop/supe...ing-p-206.html

Ensimmäistä en ole ikävä kyllä lukenut, mutta jälkimmäisessä löytyy kyllä paljon hyvää asiaa. Selkäinaho kehuikin tätä kirjaa aikanaan kun samalle kurssille eksyimme yhdeksi parhaista voimannosto-puolen kirjoista joita on kirjoitettu, mutta onhan siellä paljon muutakin. Ikävä kyllä hyväksi liikeratojen tuntijaksi tai voimaharjoitteluguruksi ei tulla pelkästään lukemalla :(
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Osaatko muuten sanoa kuka oli porin nopein mies 30m juoksussa tuossa 80-luvun tietämissä?

En osaa sanoa. 80-luvulla minä keskityin vielä omaan pikajuoksu-uraani enkä ole yleisurheilun lopettamiseni jälkeenkään seurannut juoksua. Missä kilpailuissa muuten juostaan 30m? Sen verran voin sanoa kokemuksesta, että jos olet Porin seudun ikäluokkasi nopein juoksussa olet myös melko nopea luistelussa.

Siis tällä tarkoitit nyt ilmeisestikin nimenomaan penkkipunnerrusta? Vai siis haluatko tällä tarkoittaa oikeita urheiluliikkeitä kuten vaikkapa tempausta, työntöä, yhdenjalan kyykkyjä ja muuta vastaavaa? Ei nyt sekoiteta asioista keskenään. Boldasin tuosta keskeltä muutaman sanan joihin voisin ottaa tämän tarkennuksen...

Ensimmäistä en ole ikävä kyllä lukenut, mutta jälkimmäisessä löytyy kyllä paljon hyvää asiaa. Selkäinaho kehuikin tätä kirjaa aikanaan kun samalle kurssille eksyimme yhdeksi parhaista voimannosto-puolen kirjoista joita on kirjoitettu, mutta onhan siellä paljon muutakin. Ikävä kyllä hyväksi liikeratojen tuntijaksi tai voimaharjoitteluguruksi ei tulla pelkästään lukemalla :(

Puhuin penkkipunnerruksesta koska sinä käytit sitä esimerkkinä. Itse olen hylännyt sen jo aikoja sitten koska pidän koko liikettä ajan tuhlauksena. Nykyään keskityn girya-harjoitteluun eli juuri tempauksiin, rinnallevetoihin, työntöihin, yhdenjalan kyykkyihin, turkkilaisiin ylösnousuihin ym. Jos nyt kerran olet perehtynyt voimaharjoitteluun niin tietänet mainitsemieni liikeiden olevan huomattavasti toiminnallisempia ja vaativampia kuin tuo penkkipunnerrus. Esim. TGU:n myötä ymmärrän kyllä aivan mainiosti mikä merkitys liikeradalla ja koordinaatiolla on vaativissa liikkeissä. Siitä kuinka kannattavaa jääkiekkoilijoiden on käyttää tuhottomasti esim. tempauksen tekniikan oppimiseen, on käsittääkseni kiekkovalmentajienkin kesken erimielisyyksiä. Tempaus ei kuulu jääkiekkoon eikä sen tekniikan hiomiseen välttämättä kannata tuhlata aikaa. Niin tehokas liike kuin se saattaakin olla, jääkiekkoilijan voi olla hyödyllisempää keskittyä helpommin opittaviin liikkeisiin jolloin kaikki aika ei mene harjoitusliikkeen tekniikan hiomiseen.

Pahasti tämä nyt haiskahtaa siltä, että haluat vain kinastella voimaharjoittelusta vaikka käsittääkseni täällä pitäisi olla kyse jääkiekon harjoittelemisesta joka on eri asia kuin voimaharjoittelu.

Vielä tuohon pikajuoksuun. Ei tarvitse lukea koko kappaletta. Otsikossa on kerrottu kaikki olennainen:

http://burnsvillehockey.com/pdf/OS6...9113388B4F4DB=0&bcsi_scan_filename=OS6Ch4.pdf

Tuota kirjaa voi lukea ilmaiseksi netissä. Siitä saa mukavasti käsitystä jääkiekkoharjoittelusta.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Puhuin penkkipunnerruksesta koska sinä käytit sitä esimerkkinä. Itse olen hylännyt sen jo aikoja sitten koska pidän koko liikettä ajan tuhlauksena. Nykyään keskityn girya-harjoitteluun eli juuri tempauksiin, rinnallevetoihin, työntöihin, yhdenjalan kyykkyihin, turkkilaisiin ylösnousuihin ym. Jos nyt kerran olet perehtynyt voimaharjoitteluun niin tietänet mainitsemieni liikeiden olevan huomattavasti toiminnallisempia ja vaativampia kuin tuo penkkipunnerrus.

Tietysti, siksi vastauksesi sai minut hämmästymään aiemmin. Lienee kuitenkin vain omaa lukemisenymmärrystäni? Kuvitettelin sinun tarkoittavan juurikin näiden liikkeiden puhtaan suorittamisen löytyvän jääkiekkoilijoiden harjoitusselkärangasta. Kyllähän voimakuulaharjoittelu on treenaamista parhaimmillaan ja siitä olisi takuulla suurta hyötyä myös kiekossa, varsinkin tukilihasten kehittämisessä. Itseltäni löytyy 32kg kuula kotoa mutta ikävä kyllä harjoittelu sillä on viimeaikoina jäänyt huolestuttavan vähiin.

Tempaus ei kuulu jääkiekkoon eikä sen tekniikan hiomiseen välttämättä kannata tuhlata aikaa. Niin tehokas liike kuin se saattaakin olla, jääkiekkoilijan voi olla hyödyllisempää keskittyä helpommin opittaviin liikkeisiin jolloin kaikki aika ei mene harjoitusliikkeen tekniikan hiomiseen.

Kuitenkin esimerkiksi Hakkarainen käyttää tempausta harjoittelussaan paljonkin? Olen osittain samaa mieltä tässä kanssasi, täydellisen tekniikan oppimiseen lajiin vihkiytyneetkin käyttävät PALJON aikaa, joten se ei lienee tässä oleellista vaan se että liikkeet pyritään suorittamaan mahdollisimman virheettömästi. Tässä harjoittelussa taas vaaditaan nimenomaan sitä pelisilmää jota ei kirjanoppineilta löydy siinämäärin kuin vaikkapa urheilutalon ykkös-salilta.

Pahasti tämä nyt haiskahtaa siltä, että haluat vain kinastella voimaharjoittelusta vaikka käsittääkseni täällä pitäisi olla kyse jääkiekon harjoittelemisesta joka on eri asia kuin voimaharjoittelu.

Ei, itselläni ei ole tarvetta kinastella kanssasi mistään voimaharjoitteluun liittyvästä, mutta asioista tulisi puhua niiden oikeilla nimillä. Voimaharjoittelu linkittyy suoraan jääkiekkoharjoitteluun, tämähän on päivänselvä asia. On muuten mielenkiintoista että Urama vetää/veti tampereella Ojasen Jannelle luistelutekniikkaharjoittelua vielä viimeaikoinakin. Kaikki linkittyy kaikkeen harjoittelun osalta, ja tiedät toki tämän vanhana pikajuoksijana.

Pitääpä tutustua tuohon mainitsemaasi kirjaan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans

Kuten arvelinkin. Koko kina johtuu lähinnä väärinkäsityksistä. Kuulailijat ovat kyllä yleensä melko samoilla linjoilla harjoittelun suhteen.

Minä olen yrittänyt ajaa takaa sitä, että painonnosto tai voimanosto eivät itsessään ole välttämättä hyvää harjoitusta kiekkoilijalle vaan kaikesta voimaharjoittelusta pitäisi osata poimia jääkiekkoa tukevia harjoittelumuotoja ja ehkä vielä soveltaa niitä hieman enemmän kiekkoa tukevaksi. Esim. tempaus tangolla on teknisesti liian vaikea opeteltavaksi joten korvataan se yhden käden käsipainotempauksella tai kuntopallon tai hiekkasäkin tempaamisella, jotka ovat tehokkaita, mutta helppoja oppia. Yhdenjalan kyykky on huippuliike joka varmasti sopii kiekkoilijoille, koska se kehittää voiman lisäksi myös tasapainoa ja koordinaatiota. Askelkyykky korokkeelle on kuitenkin liikeratansa puolesta lähempänä luistelun potkua ja on hyvä juuri potkun vahvistamiseen vaikka yhden jalan kyykky muuten onkin parempi liike. Kiekkovalmentajan tulisi ymmärtää mitä ominaisuuksia kiekkoilija tarvitsee ja mikä olisi mahdollisimman lajinmukainen tapa kehitää näitä ominaisuuksia.

Off topic: Jokohan Porissa pian olisi tarpeeksi kuulailijoita yhteistreenejä varten?
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Minä olen yrittänyt ajaa takaa sitä, että painonnosto tai voimanosto eivät itsessään ole välttämättä hyvää harjoitusta kiekkoilijalle vaan kaikesta voimaharjoittelusta pitäisi osata poimia jääkiekkoa tukevia harjoittelumuotoja ja ehkä vielä soveltaa niitä hieman enemmän kiekkoa tukevaksi. Esim. tempaus tangolla on teknisesti liian vaikea opeteltavaksi joten korvataan se yhden käden käsipainotempauksella tai kuntopallon tai hiekkasäkin tempaamisella, jotka ovat tehokkaita, mutta helppoja oppia. Yhdenjalan kyykky on huippuliike joka varmasti sopii kiekkoilijoille, koska se kehittää voiman lisäksi myös tasapainoa ja koordinaatiota. Askelkyykky korokkeelle on kuitenkin liikeratansa puolesta lähempänä luistelun potkua ja on hyvä juuri potkun vahvistamiseen vaikka yhden jalan kyykky muuten onkin parempi liike. Kiekkovalmentajan tulisi ymmärtää mitä ominaisuuksia kiekkoilija tarvitsee ja mikä olisi mahdollisimman lajinmukainen tapa kehitää näitä ominaisuuksia.

Olen täsmälleen samaa mieltä tästä kirjoituksestasi! Teknisesti liian vaikeat liikkeet on syytä jättääkin pois kiekkoilijoiden harjoittelusta jo senkin vuoksi että niihin ei voida ladata tarvittavaa vastusta ja 'onnettomuus'vaara on ilmeinen kun liikkeet suoritetaan väärin, ja tietysti ne tällöin kuormittavat aivan vääriä paikkoja. Myöskään vanhanajan kunnonmittarit kuten penkkipunnerrus jne. eivät oikein ole nykyaikaisen jääkiekon mittareita kuten itsekin tuolla aiemmin mainitsit. Toki tällä liikkeellä saattaa olla itsetuntoa kohottavaa vaikutusta :) Myös kuntopallo sopii lähes lajiin kuin lajiin ja sillä saadaan aikaan uskomattoman hyviä harjoituksia lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen, ja tietysti voimakuulallakin. Nämä liikkeet vain eivät löydy läheskään kaikkien valmentajien tietopankista tänäkään päivänä.

Kyllähän niitä kuulailijoita vielä harmillisen vähän on, vaikka noita on jo jopa "erinomaisesti" varustetuissa liikkeissä myynnissäkin. Joitain kurssejakin on jo järjestetty, tosin itse olen perustanut harjoitteluni tuolla lähinnä "Girya nopeutta, voimaa & kestävyyttä" opukseen.
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koitetaanpa nyt vielä tarjota tähän ketjuun sitä Janne Tormosta, joka B-junnujen mukaan olisi siirtymässä "organisaatiossa ylöspäin", eli juurikin sitten ilmeisesti fysiikkavalmentajaksi. Tosin en tiedä, jos toisaalla huhuillaan sitä Hirvostakin.

Fandul B-junnujen valmentajaksi, Stenin kanssa. Voisiko olla?
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Koitetaanpa nyt vielä tarjota tähän ketjuun sitä Janne Tormosta, joka B-junnujen mukaan olisi siirtymässä "organisaatiossa ylöspäin", eli juurikin sitten ilmeisesti fysiikkavalmentajaksi. Tosin en tiedä, jos toisaalla huhuillaan sitä Hirvostakin.

Hirsihän taisi juuri tänään radiossa sanoa, että uusi kuntovalmentaja tulee organisaation ulkopuolelta, eikä nimestä voida puhua koska edustamansa joukkueen pelit ovat kesken = Jussi Hirvonen.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Satiksen sivuilta:

"Ässille neljä päätoimista valmentajaa

(Päivitetty: 16:08) (04.03 15:52) Ässät panostaa jatkosta entistä vahvemmin valmennukseen. Tähän asti oto-pohjalta joukkueen katsomovalmentajana ollut Pasi Kaukoranta siirtyy 1.5. alkaen päätoimiseksi luotsiksi Alpo Suhosen ja Mika Pieniniemen rinnalle. Nykyisten tehtäviensä lisäksi Kaukoranta tulee vastaamaan muun muassa joukkueen oheisharjoituksista. Kaikkiaan Ässillä on ensi kaudella neljä päätoimista valmentajaa. Suhonen-Pieniniemi-Kaukoranta trion lisäksi seura palkkaa myös päätoimisen maalivahtivalmentajan. Lue lisää Kiekko-Kansasta"

Eli oisko tuo Kaukoput... ranta se fysiikkavalmentaja sitten?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eli oisko tuo Kaukoput... ranta se fysiikkavalmentaja sitten?

Hirsihän taisi juuri tänään radiossa sanoa, että uusi kuntovalmentaja tulee organisaation ulkopuolelta, eikä nimestä voida puhua koska edustamansa joukkueen pelit ovat kesken = Jussi Hirvonen.

Paze aiemmin jo vastasi asiaan radiosta kuulemansa perusteella. Kaukorannallahan ei ole mitään pelejä kesken, paitsi Ässät-HPK.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paze aiemmin jo vastasi asiaan radiosta kuulemansa perusteella. Kaukorannallahan ei ole mitään pelejä kesken, paitsi Ässät-HPK.

Jaa, nyt luin sen Kiekko-Kansan jutun. Fysiikkavalmentajan tehtävä tulee olemaan osa-aikainen, eli ei päätoiminen. Hämäsi tuo, että 4 päätoimista otetaan ja nehän tuossa jo ilmoitettiin. Hirvosta Kiekko-Kansakin huhuili, eli Jatkoaika on sielläkin luettu ( hymiö ).
 

leroy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
valmennuksesta

"Valmentaja ei ole pakottaja. Pelaaja on vastuussa itsessään, esimerkiksi kesällä. Hän hallinnoi omaa Kroppa Oy:tään, jonka avulla lunastaa pelipaikkansa ja palkkansa".
Edellämainittu lainaus on Jypin käskijän Risto Dufvan suusta kauden viimeisen pelin jälkeen. Sanomassa oli viittaus joidenkin joukkueen pelaajien asennoitumiseen ympärivuotiseen harjoitteluun.
On totta että painonnostoharjoitteet tempaus ja työntö ovat vaikeita jäykille 25 vuotiaille kiekkoilijoille jotka ovat aiemmin väistelleet ko. liikkeitä. Täysin eri asia on jos asiansa osaava valmentaja ohjaa viimeistään C-junnuista lähtien tuleville pelaajille oikeat nostotekniikat. Painonnostoharjoitteet ovat erinomaisia kiekkoilijoille sillä ne kehittävät kehon liikkuvuutta ja lihastasapainoa. Unohtakaa tempaus jos olette jäykistäneet itsenne penkkipunnerruksella. Jari Kurri, Teemu Selänne ja, uskokaa pois, lukuisat muut huippukiekkoilijat käyttävät ja ovat käyttäneet voimaharjoittelussa paljon tempauksia ja työntöjä.
On se vaan uskomatonta että organisaatiot jotka pyörittävät miljoonien urheilubisnestä eivät ole osanneet rakentaa kunnolla yrityksen kivijalkaa.
Kaiken perusta urheilussa on harjoittelu ja tuhannet toistot. En väitä että tietäisin Ässienkin loikoilevan kesät, mutta eipä sitä infoa ole toisenlaisestakaan toiminnasta juuri tullut. Kannattaisko nostaa asian suhteen profiilia ja raportoida paikallisessa sanomalehdessä viikottain joukkueen harjoituksista ja tehdyistä harjoitteista ja määristä? Tämä olisi tutkivaa journalismia ja vielä hyvin mielenkiintoista. Sitä paitsi kun vilkaisemme olan yli menneeseen kauteen niin sitä pitäisi painokkaasti vaatia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös