Ässät - Blues 20.02.03

  • 3 384
  • 43

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
3-2 ja.

Ihan vauhdikas peli oli. Voittaa viime kertaisen kahvamailasodan JYP:iä vastaan 100-0 tämä tämäniltainen. Mikäs siinä, kun espoolaisjengi tuli Poriin pelaamaan, ei rikkomaan. Propsit siitä vierasjoukkueelle.

Ässät painosti pelin aikana taas useasti saaden hyviä maalintekopaikkoja, mutta alku oli huono. Näytti pahalta, että kauden 10. nollapeli tulee. Ei sentään tullut. Caloun otti ohjat käsiin ja teki avausmaalin ihan hienon kuvion päätteeksi, kunnes tuli Shirreffsin musta hetki. Syöttää suoraan sokkona väärälle pelaajalle, joka sattui olemaan mailataituri Caloun. Mitä siitä muuta saattoi odottaa kuin maalia. Se siitä tulikin. Kiitos Sheriffi siitä, ettei saatu pisteitä normaalilla peliajalla.

Peli oli kaiken kaikkiaan Ässien hallussa koko ajan. Hädän hetket tulivat ainoastaan silloin, kun Ble...Blues-pelaaja sai kiekon ja oli yksin läpi. Selvästi harjoiteltu kuvio, joka on varmasti tehokas silloin, kun on hyvä päivä. Tänään ei ollut, tai sitten Ässien ilmeisesti nuori maalivahti, mutta alle viisikymppinen, sai torjuttua hyvin kiekot. Jokela pelasi hyvän pelin. Lisää vastuuta tälle hieman parjatulle molarille.

Ässien maalit olivat aivan ansaittuja kolmannessa erässä. Kauheita myllyjä koko ajan Blues-maalilla ja paikkoja maalintekoon oli vaikka muille jakaa. Ässät olisi ansainnut painostukseen verrattuna voiton jo hyvissä ajoin ennen jatkoaikaa. Pääasia, että se voitto tuli. Jatkoajalla Blues haki voittoa ilman maalivahtia, mutta lähimpänä maalintekoa jatkoajalla oli kotijoukkue. Tulihan se sieltä sitten Harjulan toimesta. Korpisalolla oli paikkoja pariinkiin kertaa jatkoajalla ja mieluusti olisi saanut tehdä muutaman antifanin iloksi maalin niistä paikoista.

Tuomari Toivola korkkasi neitsyytensä päätuomarina SM-liigassa. Paikoin hieman sekaisin, mutta kyllä se siitä. Pistetään haparoiva tuomarointi sen piikkiin, että poika pistettiin heti Poriin ensimmäisessä liigapelissään. Ei ole helppo aloittaa urakkaansa täältä. Odotetaan ensin muutama peli ennenkuin täysin haukutaan rookietuomari.

Ja lopuksi, 2467. Miksi porilaiset? No korjataan ensi torstaina lukemat 7642. Eikö vaan? No pääasia on, että 4500 menee rikki, pakko meidän on mennä huutamaan Juudas pois Porista.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Joo. Mitähän tästä tänään sitten sanoisi...

Eka erä oli aika selkeästi Ässien erä, mutta jotenkin alkoi Jyppipelin fiilikset palailemaan kun kiekkoa ei saatu mistään sisään. Jaana Caloun oli kerran yksin läpi, mutta Jokela torjui melko ponnettoman yrityksen.

Toisessa erässä sitten tapahtui enemmän. Blues meni hienolla ylivoimamaalilla johtoon ja sitten Steve Shirreffs hukkasi kiekon samalle miehelle ja Calounin 2+0 oli tosiasia. Olen aina vain enemmän vakuuttunut siitä että Ässien pitää päästä eroon Shirreffssistä.

Kolmannessa erässä Ässät sitten alkoivat hyödyntää paikkojaan. Kauhean myllyn päätteeksi Oleg Sorokins sitten upotti kiekon hyvin pelanneen Heinosen selän taa. Tasoituskin tuli ansaitusti. Ja kyllähän se on pakko sanoa että kolmannessa Ässät oli lähempänä voittoa. Kerran päästiin kolmella yhtä vastaan kun Blues pelasi pitkään neljällä miehellä (Sulku antoi vaihtopenkin kuulla asiasta, huusi pitkään naama punaisena - ymmärrettävää kun yksi kaveri puuttuu kentältä ja toisilla on paikka tehdä maali). Ja kerran Janne Mäkelällä oli tyhjä maali mutta miestä estettiin avopaikassa.

Jatkoajalla Hakanen saa kummallisen jäähyn ja Blues ottaa veskarin pois. Lähimpänä maalintekoa on ensin Sorokins jonka kiekko kaartaa kuitenkin karvan verran ohi. Sitten Jokela pelastaa Calounin avopaikasta ja loppujen lopulta sitten Harjula saa kiekon Bluespakin kautta tyhjiin. Ansaittu voitto ehkä kuitenkin, mutta annettiin turhaan piste Bluesille (vaikka se pisteitä vielä tarvitseekin kotietuun).

Tuomari Toivola debytoi ottelussa. Aika kehno alku oli kun heti ensimmäisen 5 sekunnin aikana jäi käsisyöttö näkemättä. Eikä kaveri uskaltanut ratkaista peliä, Bluesilta jäi kaksi aivan selvää jäähyä viheltämättä kolmannen erän loppupuolella. Ensin kiekon selvä sulkeminen ja sitten Mäkelän selvä estäminen maalintekopaikassa. Ja saihan Calounkin uunotettua Toivolaa komealla uimahypyllä, mutta toista kertaa hän ei samaan mennyt.

On se Calouni vaa ihme äijä. Ensin ihan hukassa siihen asti kun saa maalin ja toisenkin ja sitten vaipuu taas surffailemaan. Jatkoajalla taas tulee herätys. Jalasvaaraa koetin seurata, koska mies vei nuorten MM-kisapaikan Rontin edestä. Tämän pelin perusteella Rontti vei noin 100-0, vaikka kiekollinen peli vielä kaipaakin kohennusta. Mutta omassa päässä poika tuntuu olevan todella varma.

Maalivahdit pelasivat hyvin, ei mene maalit kummankaan piikkiin. Muuten oli aika heppoinen peli, mutta vauhti oli välillä todella kovaa.

Ja pisteet vielä Ässien Toivolalle joka on saanut jätkät taistelemaan tosissaan vaikka mahkut playoffiin ovat enää matemaattiset. Kuri säilyy porukassa ja kolmannet erät ovat koko kauden olleet Ässien parhaita (yhtä Oulun reissua lukuunottamatta). Miinukset taas Anu Saukkoselle joka taas Hockey Nightissä listasi Ässät flopiksi kun muutakaan mainittavaa ei tuntunut olevan.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Yllättävänkin hyvää peliä varsinkin kolmannessa erässä. Ennen peliä vähän pelotti tuo Antti Jokela, koska minun mielestäni hän torjuu kiekot vähän puolihuolimattomasti ja epävarmasti, mutta hyvin selviytyi tänään.

Ässillä oli paikkoja useampaankin maalin mutta kun ei mistään saada sisään. Se Hakasen jäähy jatkoajalla näytti ainakin minun silmääni tarkoituksella hankitulta. Hän koukkasi kiekottoman miehen tuomarin edessä kumoon. Tuskin varsinaisella peliajalla tällaista olisi tehnyt.

Tein myös sellaisen havainnon että Hartwall areenalla ei tullut yhtä suurta meteliä Jokerien tehdessä maalin kuin Porissa Ässien tehdessä maalin, vaikka Helsingissä yleisöä yli 8000 ja Porissa noin 2400!
 

machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Tottenham Hotspurs, Barca
Mites maalivahti..

Eli miten jokela pelasi? ..otin sen liigapörssiin ennen peliä..suht nappiin taisi kokeilu mennä..
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Re: Mites maalivahti..

Viestin lähetti machine
Eli miten jokela pelasi? ..otin sen liigapörssiin ennen peliä..suht nappiin taisi kokeilu mennä..


Hyvin Jokela pelas. Ei voi Jokelaa maaleista syyttää. Vähän pelottava torjuntatyyli kyllä on. Näyttää että olis vähän niinkuin väärinpäin aina tilanteissa. Voi olla että on Ässien ykkösmaalivahti ensi kaudella... :)
 
Hieno homma, että Jokela pelasi hyvin. Langkow on ollut ilmeisesti "hieman" epävarma edellisissä otteluissa?

2400 ja risat yleisöä? No, toivottavasti Isomäessä on tunnelmaa ensi torstaina kun "Juudas" sekä ehkä hiihtolomia viettävä allekirjoittanut tulee kylään..
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todella viihdyttävää kiekkoa. Harmi, ettei ollut tärkeämpi peli. Onneksi Korppikin taas pelasi hyvän pelin sopivaan paikkaan... Voisi luulla, että pelaa ensi kauden sopimuksesta...

Vauhtia oli ja laukauksia kohti maalia haettiin selkesti enemmän, kuin yleensä. Varsinkin ylivoimalla lauottiin paljon, eikä haettu ns. ylivoimakuviota väkisin kuntoon, jotta päästäisiin neppailemaan edestakaisin. Osa viihdyttävän pelin kunniasta kuuluu myös minun mielestäni Bluesin kahvattomalle pelityylille. Jan Caloun osaa, paitsi tehdä paikoista maalin, myös oikeasti kaatua todella aidon näköisesti, kun sopiva tilanne tulee. Enkä sano tätä täysin negatiiviseen sävyyn, vaan ihan oikeasti nuo hypyt ovat hienoja.

Kaipaamaani taistelua siis nähtiin taas ja se tuotti hedelmää. Kiitos pelaajille hyvästä pelistä!
 

jonne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No niin, pessimisti sai korvilleen. Suuri kiitos siitä Bluesille. On hiukan ristiriitaista kehua vierasjoukkuetta joka hävisi, mutta ei voi muuta. Etenkin kun verrataan siihen edelliseen vierailijaan jonka nimeä en samassa viestissä viitsi edes mainita. Toivottavasti Blues menee pleijareissa pitkälle.

Muttä Ässät, hyvää taistelua. Onneksi on päästy eroon siitä Tähtisen ajan leipomisesta ja odottelusta. Laukauksia tuli ihan kiitettävästi. Jokela torjui mitä torjuttavissa oli. Pelaamattomuus näkyi pienenä epävarmuuteta esim eka erässä Calounin läpiajossa; rohkeammalla vastaantulolla olisi pystynyt estämään koko tilanteen, no torjui kuitenkin.

Kaikenkaikkiaan hyvä peli Ässiltä.
 

jalehti

Jäsen
Kiviä taskuun Jan Caloun !!

Taas 3-4kpl käsittämättömiä sukelluksia !!

Näytti myös sitä osaamista mistä hänelle maksetaan, kaksi hienoa maalia ja tukku upeita poikkikentän syöttöjä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oli hyvät ketjumuutokset kolmanteen erään.. samoilla luulisi Ässien jatkavan tulevaisuudessakin!! Wesslin ja Salonenkin erotettiin toisistaan hyvällä tuloksella.. Samu oli kyllä eilen kohtalaisen huonolla pelipäällä vai oliskohan Blues ottanut kaverin vähän muita tarkemmin, vaikea sanoo!! Joka tapauksessa todella pirteä kolmas erä.. kova taistelu tuotti onneksi myös tulosta!!

Ihmettelen silti Bluesinkin pelin sekoamista kolmannessa, vaikka Pata hyvin pelasikin. Blues ei pysty pitämään korkeaa pelitasoa kuten Jokerit ja HPK koko peliä!! Noilla nimillä pitäisi jyrätä pelistä toiseen samaan malliin kuin sarjan kärkikaksikko. Onko perinteiden puutetta vai mitä?? enpä tiedä
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti Näkkäri

Noilla nimillä pitäisi jyrätä pelistä toiseen samaan malliin kuin sarjan kärkikaksikko. Onko perinteiden puutetta vai mitä?? enpä tiedä
Tässähän joutuu hymyilemään jo aamupäivästä kilpaa tuon kuuluisan Naantalin auringon kanssa, jonka muuten olettaisin näkyvän erityisen hyvin Porissa, kun tännekin asti mollottaa.

Hyvin mielenkiintoinen yksityiskohta kieltämättä on tuo erikoistuminen vastustajan tappioputkien katkaisuun. Onko "miljoonamiehiä" vastaan syttymistä vai mitä?? enpä tiedä
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mitäköhän Hannes on eilen nappaillut, kun erehtyi kehumaan tuomaria:

Tämän päivän Iltalehdestä poimittu:
- Tuomari oli tänään hyvä, vaikka hänelle sattuikin tuo sijoittumisvirhe ratkaisevalla hetkellä. Hänen vikansa maali ei kuitenkaan ollut, päätti Kapanen.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
En peliä jaksa kommentoida, mutta pakko heittää pieni kuitti Saukkosen ja Jani Uotilan suuntaan. Ei ollut sinäänsä yllätys että Ässät oli jälleen floppi-listalla. Uotila taas oli vetänyt varman kakkosen Sport FM:llä...

Uuh, mitä kiekkoasiantuntijoita meillä Suomessa.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Kauniita kampauksia ja ilon kyyneliä

En millään voi väittää, että kävellessäni jo niin tutuksi tullutta polkua jäähallille, olisin tuntenut pienintäkään toivoa voitosta sydämessäni. Päässäni jyskytti vain alkava päänsärky ja toive edes siitä yhdestä maalista.

Halli kaikui jälleen autiuttaan noustessani asfaltoitua mäentapaista seisomakatsomoon päin. Siellä täällä apeanoloinen Ässä-fani ryysti kuumaa, mutta laihaa kahviaan synkkä ilme kasvoillaan. Iloiset, nuoret ja puhtaat Blues-fanit riensivät käytäviä tuskin nähden ympärillä olevaa välinpitämättömyyden verhoa.

Rakastan lämmittelyä. Rakastan jokaista sekuntia siinä. Vaikka kaikki on ennalta määrättyä, jokainen kuvio, jokainen kuljetus, voi lämmittelystä aistia tulevan pelin hengen. Kaukalosta erittyy joko tappiomieliala tai taistelumieliala. Tässä pelissä huomioni lämmittelyssä kiinnittyi kuitenkin Blues-pelaajien uskomattoman kauniisiin hiuksiin. Calounin hieno värjäys sopii hänelle todella hyvin. Muutoinkin Blues-leirin hiukset ovat kauniisti leikattuja ja muodinmukaisia. Vilkaisu toiseen päähän saa puistatuksen aikaiseksi, kaljuja pelaajia, yksi jenkkisiili ja lukemattomia ei niin muodikkaita kampauksia. Onneksi jääkiekkoa ei pelata hiusmallin mukaan, sen tämä ilta tuli onneksi osoittamaan. Vastakkain siis muodikkaat Espoosta ja ehkä hieman junttimaiset Porista.

Ensimmäinen erä oli Ässiltä hyvää peliä. Sitä en kiistä. Sen verran haluaisin kuitenkin mainita, että vaikka samaan kohtaan laukoisi kiekon vaikka 5 tai 6 kertaa peräjälkeen, on erittäin epätodennäköistä, että tuohon kohtaan muodostuisi reikää, josta seuraava laukaus tai sohaisu menisi sisään. Näin uskon, vaikka varmahan en tästäkään voi olla.

Toinen erä on Ässille useimmiten vaikea ja niin nytkin. Sinänsä on kyllä ilo katsella Bluesin peliä, kun se kulkee klap-klap -tyyliin ja puhtaasti ja etenkin tyylikkäästi hiukset somasti viimanpoikasessa heiluen. Caloun kunnostautui useaan otteeseen sekä hyvässä että hieman pahassa. Maalit olivat toki kauniita, etenkin ensimmäinen, mutta ne "kuolevat joutsenet" voisi jättää balettiestradille. Onkohan Tsekeissä harjoituksissa mukana myös balettitunteja?? Myöskin Sarnon "high five" tuuletukset Ässille hankitun jäähyn jälkeen saivat minut apealle mielelle. Sääli, että noin kauniit, puhtaat ja tyylikkäät pelaajat pyrkivät hakemaan jäähyjä kieroilla keinoilla. Jotenkin tulee mieleen mätä bisnesmaailma, mutta ehkä kaikki onkin vain bisnestä.

Kolmas erä, niin, aikaisemmista peleistä oppineena luotin yhä Ässiien. Viimeeksi Porissa noustiin 1-4 tilanteesta tasapeliin ja Espoossa 2-0 tilanteesta voittoon, kaikkihan oli vielä mahdollista. Hieman kovalta puristamiselta Ässien peli kuitenkin vaikutti. Kunnes, ah, niin ihanainen Olegs napautti kiekon Heinosen taakse. Oih, sitä riemua, jonka tunsin. Huokaisin oooh... ja... Myös Fandul, tuo tummasilmäinen hurmuri sai minut huokaisemaan syvästi ja samalla huutamaan kurkkuni kipeäksi maaliaan. Ai, kuinka hyvälle tuntuikaan...

Päästiin siis jälleen kerran jatkoajalle, jossa Bluesin monipuolinen harjoittelu näytti jälleen iskukykynsä. Tarraus vastustajan mailaan kahdella kädellä ja kiepautus ja hups... sattumalta vielä tuomarin silmien edessä. No, oli keino mikä hyvänsä, oli se loppujen lopuksi Ässien onni. Muutaman turhan huokauksen jälkeen kiekko lipui kuin lipuikin tyhjään maaliin ja jälleen kurkku parkani sai kärsiä. Katsellessani pelaajien iloisia ilmeitä, tunsin jälleen jotain märkää silmäkulmassani...

Taistelua oli tämä peli jälleen ja sitä oli hienoa katsoa. Todella hienoa. Jokela pelasi mielestäni aivan mallikelpoisesti maalin edessä ainakin... Oikeastaan kaikki pelasivat aivan mallikelpoisesti ja siitä olen hyvin iloinen.

Päähäni tulvii kysymyksiä joka päivä, tässä muutama, jotka ovat askarruttaneet rajoitettua aivokapasiteettiani viime aikoina. Lätkäkarkit, nuo oranssiin puetut salmiakit, miksi aina syödessäni sellaisen, on kääreessä TPS, Lukko tai Jyp? (Terkkuja Arskalle, miten vessapaperi-projekti etenee??) Onko niin tosiaan, että balettitunnit ovat pakollisia toisille pelaajille? Missä Bluesin pojat käyvät partusissa? Kuka on se mies, joka seisoo takanani pimennoissa? Niin, ja miksi epäonnistunut laukaus on aina mailan vika?
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Re: Kauniita kampauksia ja ilon kyyneliä

Viestin lähetti Annuli
Tässä pelissä huomioni lämmittelyssä kiinnittyi kuitenkin Blues-pelaajien uskomattoman kauniisiin hiuksiin. Calounin hieno värjäys sopii hänelle todella hyvin. Muutoinkin Blues-leirin hiukset ovat kauniisti leikattuja ja muodinmukaisia.
Niin, kotiotteluissa saammekin usein kuulla mainoksen, jossa jykevä miesääni valistaa meitä kertomalla, että "myös Bluesin pelaajat käyttävät Wella-professional hiustuotteita". Tuolloin kannattaa tiirailla esimerkiksi Rivimiehen ja Jirin reuhkoja sekä erityisesti Jalasvaaran siistittyä hiuskuontaloa.

Tulipa mieleeni, että Korpisalohan halusi myös esitellä hiusmuotiaan viimeisimmällä Ässien vierailulla Espoossa. Harmi vain, ettei tuolle eräälle naiskatsojalle kelvannut se hikinen kypärä muistoksi ottelusta, vaan saatu lahja tylysti palautettiin.

No mutta, jatketaan "kuolevien joutsenien" harjoittelua. Ja lätkäistään varmuuden vuoksi Marko Tuomaiselle kolmen ottelun pelikielto.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti jonne
No niin, pessimisti sai korvilleen. Suuri kiitos siitä Bluesille. On hiukan ristiriitaista kehua vierasjoukkuetta joka hävisi, mutta ei voi muuta. Etenkin kun verrataan siihen edelliseen vierailijaan jonka nimeä en samassa viestissä viitsi edes mainita. Toivottavasti Blues menee pleijareissa pitkälle.


Olen liian laiska katsomaan, kuka oli se edellinen vierailija?

EDIT: Hockeynightin perusteella jäi vähän vituttamaan se jatkoajan ratkaisu, dumari oli täysin väärin sijoittautunut ja blokkasi Jaanan tilanteesta. Nojoo, ei sinänsä harmita hirveästi kun pistekin tuli kerta.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Daespoo
Olen liian laiska katsomaan, kuka oli se edellinen vierailija?

EDIT: Hockeynightin perusteella jäi vähän vituttamaan se jatkoajan ratkaisu, dumari oli täysin väärin sijoittautunut ja blokkasi Jaanan tilanteesta. Nojoo, ei sinänsä harmita hirveästi kun pistekin tuli kerta.
Edellinen vierailija oli joukkue joka taistelee kanssanne kotiedusta.

Jaanalla oli paikkansa ratkaista jo aiemmin jatkoajalla. Tuomari oli yhden kerran Jaanan puolella niin kai hän voi olla toisen kerran vastaan, vai mitä. Oikeutettu ratkaisu...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En ole muita tilanteita nähnyt joten empä kommentoi sen enempää, 'hyvitysvihellykset' eivät kuulu meikäläisen suosikkeihin mutta jos nyt oikeasti tuomarilinja suosi niin hirveästi Bluesia että sen takia voidaan moraalisesti hyväksyä Toivolan sössiminen niin näin olkoon.

Kuten sanoin, minulle piste riitti erittäin mainiosti eikä Ässien jatkoaikamaali harmita oikeastaan yhtään, ainoastaan sen syntytapa oli hieman kyseenalainen.
 

juholuo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ai niin, vielä yksi juttu...

Iltalehden lainaus:


Kommentti:

- Elomolla on tämä Turun tauti. Älkää kysykö mikä se on, sillä sitä minä en sano, kommentoi Bluesin valmentaja Hannu Kapanen Teemu Elomon puuttumista joukkueen kokoonpanosta.

Miettikääpä sitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös