Ässät 2008–2009 – toistuuko Miracle On Ice?

  • 4 883
  • 6

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yhteen viestiin turhanpäiväisesti vastanneena tuli mieleen otsakkeen mukainen ketju: Ässät MOI 2009. Tällaista ei vielä liene avattu, joten otan tästä sitten keväällä kunnian itselleni.

Näin alkuun voitaisiin keskustella siitä, mikä on ns. "Normifanin" MOI? Onko se sija 10 runkosarjassa, vai vielä jotain parempaa? Heitän omat alkukriteerini tiskiin ja siitä voi sitten parantaa. Ja huom! Toivon sellaisten palstaveljien, jotka todella tietävät Ässien asioista jotain rivikannattajaa paremmin osallistuvan aktiivisesti keskusteluun ja tuovan näkökulmia asiaan.

Henkilökohtaisesti Ässien "MOI-09" tarkottais kai lähtökohtaisesti sitä, että kaikki onnistuis kaudella nappiin. Sillon oltaisiin mielestäni +/- 6 pisteen sisällä sijasta 9. runkosarjassa läpi kauden. Ääripäässä sitten ollaan kauden alusta saakka siellä sijalla 14, johon ainakin kaikki liigapaikkakuntien ja mestiksen ykkösseurojen palstalle kirjoittavat fanit ovat meitä kovin ahkerasti pukkaamassa.

Pahimmat kilpailijat kai ovat TPS, SaiPa, Kalpa ja Lukko. Tästä jengistä taitaa valitettavasti Lukko olla juuri tällä hetkellä huimasti meitä edellä. TPS:n kanssa taistellaan tasaveroisesti jo senkin puolesta, että heillä on yhtä huonot molari kuin meillä ja lisänä Konttinen. Saipan puolustús ei vakuuta, hyökkäys piirun verran parempi ehkä kuin meillä. Kalpa sai meiltä Häppölän. Kuinka paljon hyödyttää toista joukkuetta, jos sm-liigan 14. joukkue antaa sm-liigan 13. joukkueelle 1. sentterinsä? En uskoisi Ässien tuosta kärsivän. Kalpa sai Bellisimon, me saimme Damonin. Puntit edelleen 1-1. Kalpalla on Kapanen, Sahlsted ja J.Timonen. Nyt kyllä aletaan hävitä. Kalpan maalivahdit ovat kuitenkin samaa luokkaa oletusarvoisesti, kuin Ässienkin, joten kotona ainakin pitäis Kalpa voittaa.

Joten: Millä sijalla uskot Ässien olevan runkosarjan päättyessä? Sija ja pienet perustelut, niin tää 1 1/2 kk menee vähän mukavammin. Kauden alkua odotellessa Jeppe.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kalpa sai Bellisimon, me saimme Damonin.

Lisäksi The Mave tulee tavallaan uutena kaverina mukaan. Selkähän oli syksyllä niin kipeä, ettei Fakiiri nähnyt 2:ta metriä kauemmas. Silti teki pisteen per peli.
Terve Mave on liigan kovin kaappaus.
Tässä onkin syy, miksi en näe suurta eroa Saipan ja Ässien tämänhetkisissä rostereissa.
Molemmat ovat toki selkeästi liigan heikoimmat.
 

Aina Pata

Jäsen
Viime kaudellahan joka jätkä veti niin alakanttiin kuin vaan pysty. Tälle kaudelle toivon edes omalle tasolle pääsyä tahi vähän sen yli. Huhtanen, nyt kun ei ole vissiin loukkaantumisia. Palonen kehiin ja sitä samaa meininkiä kuin A:ssa. Jyrkkiö vuoden vanhempi. Pele, vuoden vanhempi ja sata kiloa kevyempi. Mave, ehjä toivottavasti. Tähtinen, ehjä toivottavasti. Kuparinen, opettele saatana kohottamaan vanha äijä, ei oo paljon vaadittu. Forsbacka, voi vee ei oo paljon vaadittu että parantaa viime kaudesta. Pellinen, Keinänen yllättäkää meidät. Mäkilä, kovuutta ja edustukseen jne... Jonkun pitäisi ottaa se johtajan rooli, Pelelle se ei nähtävästi kelpaa vaikka päätään aukoo nuorille "harkkapeleissä", yrittäis edes. Niille peliaika, joille se kuuluu.

Se mikä pelottaa ihan vitusti on maalivahtiosasto. Se on saatana se ja sama miten kentällä pelataan jos maalissa imuroidaan kuin Nikki Sixx huumeita. Toivotaan, toivotaan...

Niin mitäs sitä toivois, suora 12. sija ja kaikki siitä ylöspäin pelkkää plussaa. Kaikki riippuu viime kädessä maalivahdeista. Eeroon luotto on vähissä, Rynnäksestä ei oo liigavahdiksi, pelasta meidät Tuomo. Jos ei oo peräpäähän luottoa ja jos se ei sitten oikeesti toimi, niin vituiks menee.
 
TPS:n kanssa taistellaan tasaveroisesti jo senkin puolesta, että heillä on yhtä huonot molari kuin meillä ja lisänä Konttinen.

Joo... hyökkäykset ja puolustukset on ihan tasaveroisia. Sen myönnän. Mites muuten on, jos Konttinen ei pelaa tai on seitsemäs pakki... ja Salak onkin noussut kolkuttelemaan liigan kärkeä, niinkuin teidän Kilpeläinenkin joka toisessa viestissä? Sitten voidaan olla jo hienoisesti kovempia! Jääkiekon voimadynamiikka on vain perin yksinkertainen laskutoimitus.

Eikös teidän Miracle on ice jo ollut kaudella 05-06, vähän kärsii inflaatiota koko termi, kun niin on joka kolmas vuosi.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
. Mites muuten on, jos Konttinen ei pelaa tai on seitsemäs pakki... ja Salak onkin noussut kolkuttelemaan liigan kärkeä, niinkuin teidän Kilpeläinenkin joka toisessa viestissä?

Itse asiassa Kilpeläisen pelejä seuranneena... Eerolla on taitoa. Se, mitä miehen otteista puuttuu, on kokemus. Eeron tyyli on ailahteleva ja höntyilevä. Upean refleksitorjunnan jälkeen voi tulla ihan uskomattoman heikko suoritus. Syynä tähän on se, että Kilpeläinen ei mielestäni ole hyvä peittävässä tyylissä (jota porissa on harrastanut mm. Riksman ja Langkow), vaan luottaa reflekseihinsä. Tästä johtuen mies "ajaa itsensä ulos tilanteista", jotta saisi houkuteltua laukauksen, johon ehtii jollakin ihme venytyksellä.
Tarpeeksi koulimista ja Kilpeläisestä tulee hyvä maalivahti. Ainakin sellainen, jota ei tarvitse pelätä koko ajan (toisin kuin Lankkua maalin takana kiekon kanssa. herranjumala.)

Mitäs minä sitten toivon Ässiltä? Edelleen sitä yrittämistä. Oikeastaan minun MOI olisi sellainen, että Porissa puhuttaisiin taas Ässistä. Koko ajan. Joka viides ihminen olisi ässäpipo silmillä paarustava tavallinen tallaaja. Haluaisinkin, että Ässät esittäisi taas muutaman vuoden tauon jälkeen _kiinnostavaa_ kiekkoa.
Sen lisäksi haluaisin, että Ässistä nousisi taas tällä kaudella uusi Korpisalo/Levonen/Komarov/Forsbacka. Ei mitenkään kova taitoniekka, mutta se palo, vittumaisuus ja tehokkuus! Väkivaltaa huutaa kansa?
Eli mun MOI olisi sellainen, että Ässät oikeasti tarjoaisi vastinetta lipun hinnalle. Hankalaa, muttei mahdotonta
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien joukkueessa on paljon potentiaalia, mitä sen käyttöön saaminen vaatii, en tiedä, mutta toivon kohta ohi menneestä kesästä olevan hyötyä siihen... Treeneissä on tiettävästi tehty tosissaan töitä ja joukkue on Virkkusen vedenkeitto ongelmia lukuunottamatta ilmeisesti terve, Mave, Tähtinen ja Pele mukaanlukien... Kuntopuolelta ainakin Forsbacka ja Kuparinen ovat kuulemma sellaisessa kunnossa että luulisi putken liikkuvan.. Salminen sekä varmasti muut nuoremmat pelimiehet ovat saaneet voimaa potkuihinsa ja lihasta luiden ympäri.. Näistä asetelmista on hyvä lähteä kauteen...

Lisä pointtina voidaan pitää myös tosiasiaa, että monet pelaavat tulevaisuudestaan liigakiekkoilijana, joillekin kausi on näytön paikka isompiin ympyröihin ja joillekin tämä voi olla viimeinen mahdollisuus pelata edes jotain voittavassa joukkueessa... Nimistä en jaksa puhua koska teksti voisi venähtää liian pitkäksi..

Valmennukseen on panostettu ja jokaisella näyttää olevan oma ruutunsa, joka tulee täyttää... Suhonen on viisas ja kokenut valmentaja sekä johtaja jääkiekkojoukkueessa, oman lisänsä tuovat tiimiin tuovat Kaukoranta ja Pieniniemi, joilla molemmilla on annettavaa joukkueelle ja auttavat pelaajia ymmärtämään paremmin Suhosta, jonka ohjeet tiettävästi ovat hieman hankalia ainakin nuorempien pelimannien puolesta... Eli valmennuksella on roolit puolustuksen ja hyökkäyksen peluutuksessa sekä koko nipun johtamisessa... Lisänä ovat sitten vielä kuntovalmentaja Hirvonen ja maalivahtivalmentaja Lehtonen.. Ensinnäkin Hirvonen on alallaan ammattilainen eli paras mies vetämään kuntoharjoittelua ja Lehtonen mitä ilmeisemmin pystyy saamaan Kilpeläisestä ja miksei Karjalaisestakin esiin voittavan maalivahdin...

Ainoastaan pään sisäiset asiat ovat esteenä Ässien menestykselle liigassa olkoonkin että menestyminen tarkoittaa pelaamista playoffeissa eikä playouteissa, ei niinkään mestaruuden voittamista...

Uskon vakaasti joukkueeseen ja sen taistelemiseen jokaisessa pelissä täydet 60 minuuttia ja joskus jatkoaikakin siihen päälle... Menestyminen vaati 110 prosentin suoritusta jokaisessa pelissä sekä muutamien pelaajien esiinmarssia sekä joidenkin sällien palaamista omalle tasolleen, joka on liigataso...

Ässät on runkosarjan kymmenes ja jos oikein hyvä flaksi pelaajamarkkinoilla ennen kauden alkua käy niin Ässät taistelee kuuden parhaan joukossa olemisesta... Mutta kausi näyttää voi tietenkin olla että kaikki menee päin helvettiä ja pelataan mestiksen mestaria vastaan....
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Meen MOI

Ensi kauden MOI (copyrightit meikäläiselle) on Ässien osalta sijoitus kymmenen sakkiin. Se on suoranainen mestaruus, jos näin käy.

Pahimmat kilpakumppanit ovat SaiPa, TPS ja KalPa. Jälkimmäinen on näistä kovin. Sen jälkeen tulee Ilves, jonka ennustan floppaavan kunnolla. Ässien farmijoukkue palauttaa pelaajia "ylös" kauden päätteeksi.

Blues-HIFK-HPK-Jokerit-Kärpät-Pelicans-Tappara -troikka menee heittämällä kärkisijoille. Lukko ja muut ovat sitten sijoilla "muut".

Realistinen MOI on sijaluku 10. Se tosin vaatii kovan uurastuksen, johon on mainiot mahdollisuudet, kunhan kaikki kolahtaa kohdille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös