Ässät – KalPa to 13.10.2005

  • 10 506
  • 67
Tila
Viestiketju on suljettu.

The Rock

Jäsen
Torstaina Porissa mitellään illan SM-liigakierroksen jumbokamppailu, kun Ässät ja KalPa ottavat mittaa toisistaan. Molemmilla joukkueilla on kasassa viimeisistä viidestä (5) ottelusta vain yksi rl-kisavoitto, joten kovin hyvin ei kummallakaan porukalla pyyhi tällä hetkellä.

Viimeksi joukkueiden kohdatessa Porissa SM-liigajääkiekon merkeissä, elettiin kautta 1998-1999. Ässät nuiji silloisen KalPan varsin rumin numeroin jäänrakoon mm. Jan Bendan ja Jonas Esbjörsin johdolla. Kuuden (6) vuoden tauon jälkeen KalPa tekee paluun Isomäkeen ja aina niin ystävällisen sekä niin omia kuin vieraita tasapuolisesti kannustavan porilaisyleisön eteen.

Ässät yrittää kurssinsa kääntöä uusien ulkomaalaisten kera

Ässien viime otteluiden otteet ovat vaihdelleet täydellisestä haluttomuudesta kovaan tsemppiin sekä yritykseen. Mitä on odotettavissa torstaina kun vastaan asettuu yksi päävastustajista? Toivottavasti Mika Toivola saa motivoitua joukkonsa tähän tärkeään kotiotteluun, sillä tappiota ei saisi missään nimessä tulla. Pienillä ketjumuutoksilla Ässät voisikin saada lisää tuulta purjeisiinsa, sillä kuten on huomattu ei nykyinen ykkösketju tunnu pahemmin toimivan. Olisiko aika antaa Rob Hiseyn kokeilla Marko Kivenmäen rinnalla ykkösketjussa sekä yhdistää vanha SaiPa-aikojen tutkapari Pasi NielikäinenAki Uusikartano? Tähän vastauksen antaa Ässien valmennusjohto muutamaa tuntia ennen ottelun alkua, mutta pettynyt olen jollei edes jonkinlaisia muutoksia ole tehty tähän otteluun ketjuissa.

Ässät esittelee ottelussa kaksi uutta ulkomaalaistaan, kun Rob Hisey sekä Matt Nickerson tekevät ensiesiintymisensä Isomäen seisomakatsomon edessä. Varsinkin Nickersonia kannattajat odottavat vesi kielellä, sillä miehellä on suhteellisenkin kova maine hanskan heiluttajana junnusarjoissa. Tunnetusti kova peli on aina uponnut pertti-perusporilaiseen jääkiekonkatsojaan kuin lämmin veitsi voihin. Hisey puolestaan on saanut pari peliä alle vieraskaukaloissa ja mies pääseekin nyt esittelemään taitojaan kotiyleisölle ensimmäisen kerran. Molemmista odotetaan vahvistusta Ässien varsin kapeaan materiaaliin, mutta aikaa pitää antaa näille nuorille nikkareille.

Ässillä ei ole uusia loukkaantumisia viime aikoina tullut ja sairastuvalta on odotettavissa ehkä jo aivan lähiaikoinakin miehiä ruotuun. Tilanne näyttää siis suhteellisenkin hyvältä tällä saralla.

KalPa saapuu Poriin voitto mielessään

Kuten Ässätkin on myös kuopiolaisjoukkue vaeltanut viime ottelun varsin vaivalloista tietä. Mestiksen ja SM-liigan tasoero on tullut kylmästi esille ja viimeistään kokemuksen puutteeseen ovat KalPan ottelut ratkenneet. Rutinoituneemmat vastustajat ovat ratkaisseet paikoistaan ottelut, vaikka KalPa niitä muuten olisikin hallinnut. Torstaina Mika Pieniniemi varmasti haluaa joukkueineen palata voittojen tielle ja vielä kun vastustajaksi asettuu Ässät, olisi voitto erityisen tärkeä jo sijoituksienkin kannalta.

KalPan alkukauden tärkein yksittäinen pelaaja on ollut pistekärki Tomas Kurka, joka on joukkueessa pelanneista/pelaavista ulkomaalaisista selkeästi parhaiten onnistunut värväys. Kivitalon kokoinen puolustaja Kyle Rossiter on vielä Ässiä vastaan pelikiellossa SM-liigan kurinpitopäällikkö Jarmo Muukkosen langetettua miehelle 2 ottelun pelikiellon täysin puhtaasta taklauksesta jonka kohteena oli TPS:n ruotsalaishyökkääjä Andreas Jämtin. Terry Harrisonin seura passitti kotimatkalle, sillä mies ei ollut millään tavoin vahvistus joukkueelle.

Kotimaisista nimistä parhaiten ovat onnistuneet tehopakit Samuli Suhonen ja Juha Alastalo. Hyökkääjistä näkyvimmissä rooleissa on kannattajia ihastuttanut Mikko Hakkarainen sekä Kasper Kenig, unohtamatta KalPan ehkä tärkeintä pelaajaa – maalivahti Kimmo Kapasta.

Pienikokoinen joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista sekä muista poissaoloista alkukauden aikana, ja nytkään ei ole kaikkien pelaajien kohdalla täyttä varmuutta saadaanko heitä parsittua kokoon Ässiä vastaan.

Ottelun juoni: Ässät hallitsee ja pyrkii nopeaan ratkaisuun, KalPa jäädyttää ja yrittää iskeä vastahyökkäyksillä

Ässät tulee varmasti alusta alkaen kovaa päälle ja joukkue pyrkiikin ensimmäiseen kymppiin iskemään vapauttavan avausmaalin. Myös isokokoisempi porilaisyhdistelmä yrittää varmasti kovilla otteilla pelotella KalPan pienikokoisia hyökkääjiä. Matt Nickersonilla on varmasti kova näyttämisen halu ja laidat voivatkin ryskyä aikalailla jos tämä järkäle saa taklauksensa kohdilleen.

KalPa pyrkii puolustamaan tarkasti sekä kyttäämään Ässien virheitä joista joukkue kääntää nopeasti vastaiskuja Ässäpäätyyn. Mitä pidemmälle Ässät pysyy nollilla, sitä paremmat voittomahkut KalPalla on. Kotijoukkue tuskastuu varmasti otteisiinsa jollei maaliverkko kannattajien edessä heilu heti alusta alkaen ja tässä piileekin KalPan mahdollisuus jota joukkue pyrkii käyttämään hyödykseen.

Erikoistilanteista ei Ässien kohdalla kannata enää mainita juuri mitään. Tuntuu siltä, että joukkueen peli sekoaa aivan täysin kun päästään ylivoimalle (11,76%) ja alivoimalla (82,46%) ei pelejä voiteta vaikka Mika Toivola onkin hehkuttanut joukkueensa ”mainiota” alivoimapelaamista. KalPa puolestaan on ollut varsin vahva ylivoimajoukkue (21,05%), kun taas alivoima (61,82%) on koitunut seuran kohtaloksi lähes ottelussa kuin ottelussa.

Jatkoajan otteluennakko luettavissa täältä.

Viimeisimmät ottelut:

Ässät:

29.9. Ässät-Kärpät 0-4
1.10. SaiPa-Ässät 5-0
4.10. Ässät-Tappara 4-5
6.10. HPK-Ässät 2-3 rl.
8.10. Ilves-Ässät 2-1

KalPa:

27.9. Jokerit-KalPa 4-3 rl.
28.9. Blues-KalPa 9-1
30.9. KalPa-Tappara 6-5 rl.
6.10. KalPa-TPS 5-7
8.10. KalPa-SaiPa 0-1

Loukkaantumiset / Poissa kokoonpanosta:

Ässät: Tero Paappanen (aivotärähdys) & Niko Vainio (selkä)

KalPa: Tatu Miettinen (virussairaus), Kyle Rossiter (pelikielto), Henri Huohvanainen (olkapää?), Saku Kekäläinen (polvi?) & Marko Ahosilta (?)

Parhaat pistemiehet TOP5:

Ässät:

1. Marko Kivenmäki 10. 4+4= 8p 10min
2. Kristian Kuusela 10. 2+3= 5p 2min
3. Mikko Rautee 10. 2+2= 4p 6min
4. Aki Uusikartano 9. 1+3= 4p 6min
5. Pasi Nielikäinen 9. 3+0= 3p 33min

KalPa:

1. Tomas Kurka 10. 5+3= 8p 6min
2. Mikko Hakkarainen 10. 1+7= 8p 0min
3. Juha Alastalo 10. 3+4= 7p 0min
4. Samuli Suhonen 10. 3+4= 7p 12min
5. Kasper Kenig 10. 1+4= 5p 2min

Taisteluparit:

Riksman vs. Kapanen
Forrest vs. Alastalo
Uusikartano vs. Salonen
Kivenmäki vs. Kurka

Seuraa heitä:

Ässät

#50 Matt Nickerson

- Isokokoisen nikkaripakin ensimmäinen ottelu patapaidassa sattuu juuri sopivasti kovaa peliä arvostavan porilaisyleisön silmien eteen. Mies tuli omien sanojensa mukaan kehittämään itseään SM-liigaan sekä Ässiin, ja vastuuta tulee varmasti Ässien kapeamateriaalisessa joukkueessa. Nickerson rakastaa kovaa peliä ja hän tulee toivottavasti ottamaan isännän ruudun patapuolustuksessa, myös muutama mylly ei olisi pahitteeksi jos tarve niin vaatii. Tässäkö on uusi Isomäen lemmikki?

KalPa

#14 Tomi Pöllänen

- Pehmo tekee paluun Poriin. Kotiyleisön hampaisiin joutunut sniper ei ole pahemmin onnistunut vakuuttamaan KalPassakaan. Heiveröisen hyökkääjän parhaat avut eivät ole päässeet fyysisessä SM-liigavauhdissa oikeuksiinsa ja mies onkin siirretty varsin tylysti syrjään maalintekopaikoilta. Jotain pitäisi alkaa tapahtumaan tai mies ei kevättä Kuopiossa tule näkemään. Nyt olisi paikka rokottaa entistä joukkuetta miestä "jumaloivien" Ässäkannattajien silmien edessä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Varsin ansiokas alustus huomiseen peliin The Kalliolta. Mitään lisättävää tai poistettavaa ei ole, mutta pari tarkennusta haluaisin tehdä.

The Rock kirjoitti:
KalPa saapuu Poriin voitto mielessään

Totta! Ainahan voitto on mielessä: "miltähän voitto tuntuisi..."

The Rock kirjoitti:
..unohtamatta KalPan ehkä tärkeintä pelaajaa – maalivahti Kimmo Kapasta.

Tärkein ehkä, mutta ei missään nimessä paras! Huono torjuntaprosentti johtuu noin 20% puolustuksen heikkoudesta, ja 80 % miehen omista kyvyistään. Ikku ansaitsee otteillaan mielestäni hyvin tittelin imuri. Uskomattomia hörppyjä joka pelissä. Kalpalla on selvä maalivahti ongelma. Kapanen ei ole pystynyt ottamaan sitä tukipylvään roolia, jota hänelle tarjottiin. Totuus ei ole kaukana, jos joku sanoo, että KalPalla on Liigan huonoin ykkösmaalivahti.

No se siitä. Ässät voittaa 4-2.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Mielenkiintoinen ottelu tiedossa. Ässien fyysisyys vastaan KalPan liike. Mikäli liike on samaa luokkaa kuin lauantaina SaiPaa vastaan kolmannessa erässä, niin morjens. Toivottavasti pojat on ravistellu piimät pohkeistaan. Ässillä pari uutta kaveria, mielenkiintoista nähdä tällaiset pelaajat liigassa. Kimmon pitää parantaa otteitaan, muuten ei Porista paljoa tuliaisia ole. Alastalo oli SaiPaa vastaan hyvä, mitenkähän hujoppi pärjää torstaina.

Länsirannikon kiekkokiertue alkaa aamulla raidemarssilla Poriin. Enpä ole ennen Porin hallissa käynytkään ja saman tien pääsee kokemaan paikallisen seisomakatsomon tunnelman. Vaikka KalPa-pipo päässä olenkin, toivottavasti en heti saa puukosta... =) Ei vaines, olen kuullut että leppoisaa pitäisi olla, ja positiivisin mielin olen tulossa.

Vieraspelit on aina pahoja, ja varsinkin Porista pisteitä ei KalPalle irtoa helpolla. Veikkaan maalin voittoa Ässille ja vähämaalista peliä verrattuna KalPan viime viikkojen ryöpytyksiin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on ärsytetty viime tappiostaan niin pahasti, että huomenna kalakukkoa pyöritetään niin, että höyhenet pöllyää. Tämä on varmasti ainakin joukkueen asenne ja uskon, että kentällä tullaan menemään todella kovaa. Kaksi viimeistä matsia Ässät on pelannut ilmeisen hyvin vaikkakin oikeusmurha Tampereella vei pistesaaliin siellä nolliin. Nyt ei enää hävitä edes tuomarin vastustuksella, vaan odotan selkeää voittoa.

Tunne on sellainen, että huomenna kaatuisi sarjan kärkiporukatkin (poislukien ehkä Kärpät), joten en jaksa uskoa Kalpan mahdollisuuksiin.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Kiitos kaunis The Rockille alustuksestaan tulevaan taistoon. Kirjoittaja on eksynyt tekstin perusteella uudelleenkin jäähalliin sekä teksti oli kaikin puolin mukavan luettavaa. Suvereenisti paras ottelualustus tähän mennessä, mihin olen törmännyt.

Siihen asti, kunnes on hävitty tuo ottelu. Ja hymiö.
Tuloksella ei henkilökohtaisesti tosiaan ole niin väliä, kunhan äijät taistelevat tosissaan sen koko pelin ajan. Jokainen piste hyvän taistelun päälle on plussaa. Jo hyvä taistelu riittää itselleni tältä kaudela. Paitsi JYPiä vastaan. Ja ei hymiötä.


Näkkäri kirjoitti:
Ässät on ärsytetty viime tappiostaan niin pahasti, että huomenna kalakukkoa pyöritetään niin, että höyhenet pöllyää.
Tooodella kaukaa haettu ja niin huooono puujalka, etten tuon vakavalla naamalla sanomisen/kirjoittamisen jälkeen ilkeäisi ennen kevätaurinkoa julkisilla paikoilla liikkua.

Pisteet siitä, että Näkkäri on reilusti omien puolella ja tunnetta on pelissä.


Poriinhan sitä oli aikomus täältä se hieman reilun 800 km:n reissu torstaina tehdä, mutta lauantain voitettavissa olleen ottelun kolmannen erän haluttomuuden jälkeen tein päätöksen, että en jaksa lähteä ajamaan tuota matkaa katsomaan, sattuuko joukkue haluta voittaa tällä kertaa. Lahteen lähdetään kuitenkin taas, kävi miten kävi.

Porilaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä kenties kaikkien aikojen fyysisesti kevyin joukkue edustusjoukkueensa vastustajana. Tarkoitan sekä senttien että kilojen puolesta, mutta ennen kaikkea pelaajien pelillistä fyysisyyttä.

Sillä, hyökkäyksen kolmesta fyysisimmästä (lue: fyysisestä) pelaajasta Kuuluvainen, Huohvanainen, Kekäläinen kaukalossa nähdään ainoastaan Kuuluvainen. Näistä kolmesta hän on taklauspeliltään paras, käsiltään ja liikkeeltään ei, vaikka onkin kokoisekseen (184 cm / 90 kg) varsin hyvä jaloistaan.
[Kuuluvaisen uskoisin olevan sekä pelaajana että persoonana tyyppi, joka kuuluisi Isomäen yleisön ehdottomiin suosikkeihin Ässä-paidassa pelatessaan. Suosittelen katsomaan miehen liikettä, taistelua sekä mahdollisia railakkaita taklauksia].

Puolustuspäästä fyysisiä löytyy A-ikäistä Komulaista lukuun ottamatta Rossiter, Pisto, Suhonen ja Kuusisto. Porissa kokoonpanosta puuttuu kurinpitäjä Suukkoselle liiankin fyysinen "Ross the Boss", Piston pelaaminen on todennäköistä muttei aivan varmaa, Suhonen on kiekollisesti niin tärkeä ettei hän oikein pysty keskittymään pelaamaan fyysisesti kiekollisen pelin siitä tuolla varrella kärsimättä ja Kuusisto sitten onkin kokoonsa nähden oikein mukavan fyysinen.
[Kuusiston asenteesta vastustajan pysäyttämisessä porilaisyleisö todennäköisesti pitäisi myös tavallista enemmän, mikäli hän vain patapaitaa kantaisi].

Mikäli puolustuksestamme puuttuisi vielä Pisto ja kun Ässät saa riveihinsä intoa täynnä olevat uudehkon sekä uuden ulkomaalaisen, joista jälkimmäinen on vielä järkäle, on fyysinen etu kotijoukkueelle todella selkeä.

Mikäli KalPa voittaa, on vierasjoukkue hiljentänyt Isomäen yleisön todella hyvällä pelillään tai Isomäen yleisö on hiljentynyt Ässien surkeasta pelistä. Näinhän se menee.

Ja toivotaan, että menee tällä kertaa 2-3. Vaikka numeroilla ei edelleenkään ole väliä. Toisaalta, toivoisi, että KalPa siirtäisi Niiralan Montussa nähdyn maali-iloittelu -formaatin esimerkiksi lukemin 5-6 vaihtelun vuoksi Poriin, sillä Isomäen yleisö sellaista olettamukseni mukaan SM-liigan yleisöistä keskivertoa enemmän osaisi arvostaa.

Näin ollen olisi suurempi mahdollisuus, että Isomäen kuuluisasta seisomakatsomosta kuuluisi haukotusten sijaan huutoakin. Kyllähän se vierasjoukkuekin mielummin aina hyvässä tunnelmassa pelaa. Vaikka liigatasolla kokemattomia nuoria miehiä joukkue onkin enemmän kuin puolillaan.


EDIT: Pilkun viilaus äidinkielen opettajani tulevaa muistoa kunnioittaakseni
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ohoh, pääsin oikeen allekirjoitukseenkin. No mikäs sen mainiompaa. Kiitos vaan The Johtajalle luottamuksesta.

Kuopion suunnalla ei ilmeisesti ole tunnetta pelissä ollenkaan, kun jääkiekosta puhutaan? Valitettavasti täytyy sanoa, että se näkyy välillä myös kentän puolella. No eihän tässä niin tosikko saisi olla, vaikka hermoja välillä kiristääkin, vai mitä The Johtaja?

Ja kyllä olen ehdottomasti sitä mieltä, että huomenna Ässien asenteessa näkyy satavarmasti lauantainen Ilvestappio. Ollaanko Kalpan leirissä jo niin totuttuja häviämään, ettei ruuvia osata kiristää, jos pelistä tulee epäoikeudenmukaisesti turpaan? Ässien pelejä olen niin paljon nähnyt, että voin myös ennustaa, että Ässät pöllyttäisi huomenna kovempiakin porukoita kuten jo sanoin. Minulla on siis sellainen tunne, että näin kävisi ja usko pois se on hieno tunne.

ps. Onkohan meillä murreongelma?

pps. Onnea peliin!
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Jos ei Suomen tunnetuin, niin ainakin ehdottomasti yksi Suomen aivan tunnetuimmista tietyn alueen ihmisiin yhdistetyistä luonteenpiirteistä on "savolainen lupsakkuus".
Tunnustan, sairastan sitä. Ja se on jo sen verran pitkällä, että tulen joskus sitä sairasten myös kuolemaan.


Tiedän tunteen. Tiedän myös sen tunteen, että kun on tuo tunne ja asiat kaukalossa eivät sitten menekään niin kuin niiden haluaisi menevän. Itseluottamus vaihtuu silloin turhautuneisuudeksi. Ja se on tunteena ikävämpi, kuin se, ettei ole pelistä oikein minkäänlaista etukäteistunnetta.

Viimeisin kokemus tästä on syyskuun jälkipuoliskolla Tampereella, jonne matkattiin ainakin pistettä toivoen ja uskoen, että asennetta joukkueelta löytyy, kun takana oli 1-9 kotitappio Kärpille. 3-1 maalin jälkeen aivan liian monelta pelaajalta putosivat työrukkaset kädestä kuin kaupungin työntekijältä kello 16.00 ja ottelun jälkimmäiset puolitoista erää olivat turhauttavaa katseltavaa.


Nousijajoukkueilla hyvän ja huonon päivän ero on useasti muita sarjan joukkueita suurempi ja näitä huonompia päiviä tullee monesti kanssajoukkueita enemmän. Tämä tunnetaan myös rutiinin puutteena.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Ässät ei ole torstaina mielestäni suurin este KalPan voitolle. En pidä Ässien pelaajamateriaalia sellaisena, etteikö se olisi voitettavissa myös vieraskentällä omalla hyvällä pelillä ja myös ilman vastustajan huonoa päivää.

Joukkue on hävinnyt vaisun pelin pelanneelle Ilvekselle peräti 7-2.
Sama joukkue on iskenyt vastaavasti viisi maalia pelissään JYPin, Tapparan sekä TPS:n verkkoon ja jokainen voi katsoa, missä kohdin sarjasta ko. joukkueet löytyvät.

KalPa on tällä hetkellä nimenomaan mahdollisuuksien joukkue. Aika näyttää, antaako se torstaina itselleen mahdollisuuden ja käyttääkö se sen vielä hyväkseen.


EDIT: Tekninen virhe. Ja tästä eteenpäin jokaisesta virheestä tuleekin sitten vastustajalle vapaaheitto.
 

Jack Ace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässiltä Vainion ja Paappasen lisäksi poissa Atte Pentikäinen. Hän sai Ilves-pelissä niitin olkapäähänsä ja huilaa huomisen pelin.
 

Jason W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien kokoonpano:

Kuusela-Uusikartano-Kivenmäki

Peltonen-Forrest

Nielikäinen-Rautee-Kaipainen

Toivonen-Saarinen

Kiilholma-Hisey-Joensuu

Rontti-Nickerson

Forsbacka-Kuparinen-

Hietamäki-


Toivola kertoo, että aamujäällä löydetään nelosketjuun se nälkäisin mies.

Näin kertoo Padan kotisivut
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Jahans, että näin. Ketjuihin ei siis mitään muutoksia. Perseestä. Syytä olisi ollut vähän tehdä jotain rukkausta, mutta kun ei, niin ei. No, toivotaan, että Joensuu-Hisey kaksikko saa hanat oikein toden teolla auki. Kyllähän Jessellä niitä paikkoja onkin jo ollut, Tampereella vihdoin natsasi.

Iltaa odotellen...

-paze-
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
AcesHigh kirjoitti:
Ässiltä Vainion ja Paappasen lisäksi poissa Atte Pentikäinen. Hän sai Ilves-pelissä niitin olkapäähänsä ja huilaa huomisen pelin.

Tähän ei voi muuta todeta kuin että loistavaa! Mielestäni Atte on ollut patapakan paskin pakki kuluvalla kaudella, kokoa kyllä piisaa, mutta tämä kukkakeppi menee munat kainalossa joka ainoaan taklaustilanteeseen. Onneksi tänään pääsemme ihastelemaan Nickersonin uhmakasta olemusta.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ketjut

paze17 kirjoitti:
Jahans, että näin. Ketjuihin ei siis mitään muutoksia. Perseestä. Syytä olisi ollut vähän tehdä jotain rukkausta, mutta kun ei, niin ei. No, toivotaan, että Joensuu-Hisey kaksikko saa hanat oikein toden teolla auki. Kyllähän Jessellä niitä paikkoja onkin jo ollut, Tampereella vihdoin natsasi.

Iltaa odotellen...

-paze-

Katsoitko noita ketjuja? Eikös siellä vähän muutoksia ole? Forsbacka pudotettu neloseen ja Kilu nostettu kolmoseen. Vai miten on?
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Levonen kirjoitti:
Katsoitko noita ketjuja? Eikös siellä vähän muutoksia ole? Forsbacka pudotettu neloseen ja Kilu nostettu kolmoseen. Vai miten on?

Jaaha, taisi tulla katsottua vähän silmät ristissä tuota kokoonpanoa. No, tämä nyt lienee se Kiilholman "viimeinen" näyttöpaikka. Satakunnan Kansa tiesi puolestaan kertoa, että ykkösylivoiman pointilla tullaan näkemään Rob Hisey, ihan mielenkiintoinen kokeilu tämäkin.

-paze-
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jason W kirjoitti:
Toivola kertoo, että aamujäällä löydetään nelosketjuun se nälkäisin mies.
Ässät (www.sm-liiga.fi)
30 Tuomas Nissinen, Maalivahti
34 Juuso Riksman, Maalivahti AK

1. kenttä
6 Pasi Peltonen, Vasen puolustaja AK
5 Justin Forrest, Oikea puolustaja AK
21 Marko Kivenmäki, Vasen laitahyökkääjä AK
31 Aki Uusikartano, Keskushyökkääjä AK
8 Kristian Kuusela, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
52 Jesse Saarinen, Vasen puolustaja
10 Marko Toivonen, Oikea puolustaja
25 Pasi Nielikäinen, Vasen laitahyökkääjä
7 Mikko Rautee, Keskushyökkääjä
71 Matti Kaipainen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
50 Matt Nickerson, Vasen puolustaja
14 Mika Rontti, Oikea puolustaja
18 Jesse Joensuu, Vasen laitahyökkääjä
26 Rob Hisey, Keskushyökkääjä
37 Juha Kiilholma, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
24 Juhamatti Hietamäki, Vasen puolustaja
23 Tuomas Takala, Hyökkääjä
32 Petteri Tasku, Vasen laitahyökkääjä (nälkäinen mies)
22 Matti Kuparinen, Keskushyökkääjä
29 Patrik Forsbacka, Oikea laitahyökkääjä


Uudet kaverit ja pieni tauko kotipeleissä saanevat taas yleisömäärän nousemaan n.4000:een?
 
Viimeksi muokattu:

Heeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loistavaa, Pentikäinen on poissa, Ässillä on paremmat mahdollisuudet voittaa, kun Atte ei ole jäällä heittelemässä kiekkoja mihin sattuu.
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Ja KalPa tänään. Mualissa tietennii Kapas Kimmo. Nähtävästi senttereiden järjestystä muutettu. Odottelisin, että kakkosketju lopettaisi koomailun ja alkaisi tehdä välillä maaleja toiseenkin päähän jatkuvan omissa soimisen sijaan.

Lähtisiköhän Kurka-Salonen duolla toisella yrityksellä kulkemaan. Hakkaraisellahan Kurkan kanssa kulki aikas hyvin yhteispeli. Oi ja voi, kun mielellään katselisi Rossiteria tuossa puolustuksessa jo tänään! On meinaan vähän heppoisen näköistä. Mutta siltikin luotan siihen, että KalPa tekee tänään yllätyksen ja pisteet Kuopijjoon!

1.kenttä

80 Samuli Suhonen, Vasen puolustaja AK

22 Juha Alastalo, Oikea puolustaja AK

12 Jani Tuppurainen, Vasen laitahyökkääjä AK

17 Sami Salonen, Keskushyökkääjä AK

19 Tomas Kurka, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

3 Jermu Pisto, Vasen puolustaja

82 Matti Kuusisto, Oikea puolustaja

15 Kasper Kenig, Vasen laitahyökkääjä

10 Ville Hämäläinen, Keskushyökkääjä

28 Sami Kaartinen, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

6 Mikko Saavinen, Vasen puolustaja

36 Jussi Savolainen, Oikea puolustaja

40 Timo Kuuluvainen, Vasen laitahyökkääjä

9 Mikko Hakkarainen, Keskushyökkääjä

11 Tuomas Kiiskinen, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

34 Juho Kuronen, Vasen puolustaja

92 Matti Tiihonen, Oikea puolustaja

14 Tomi Pöllänen, Vasen laitahyökkääjä

21 Max Kenig, Keskushyökkääjä

26 Marko Ahosilta, Oikea laitahyökkääjä

(www.sm-liiiga.fi)
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Aika muikean vierasvoitookertoimen on veikkaus antanut :)

Ässät - KalPa 1,40 - 4,85 - 4,60

Ei se sentään noin selvä peli ennakkoon ole.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lentävä kalakukko kirjoitti:
Ei se sentään noin selvä peli ennakkoon ole.

Kyllä se tässä tilanteessa taitaa olla. Olisi täysin eri asia, jos Ässät olisi muutaman matsin voittoputkessa ja takki olisi jo valmiiksi hieman auki. Mutta siitähän olen jo kirjoittanutkin saaden jonkun Kuopion pojan halveksinnan niskaani.

Nyt on muuten sellainenkin tunne, että Hisey saa tänään pistetilinsä mukavasti auki ja JJ jatkaa maalintekoaan. Tunne on tasoa kohtalaisen varma.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Näkkäri kirjoitti:
Kyllä se tässä tilanteessa taitaa olla. Olisi täysin eri asia, jos Ässät olisi muutaman matsin voittoputkessa ja takki olisi jo valmiiksi hieman auki.

Nyt on muuten sellainenkin tunne, että Hisey saa tänään pistetilinsä mukavasti auki ja JJ jatkaa maalintekoaan. Tunne on tasoa kohtalaisen varma.

Faneilla tuntuu ainakin olevan takki auki. Onneksi Fanin tuntemukset eivät ole totuus, eivätkä vaikuta siihen, mitä kentällä tapahtuu. Nähtäväksi jää...
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Are kirjoitti:
Lähtisiköhän Kurka-Salonen duolla toisella yrityksellä kulkemaan. Hakkaraisellahan Kurkan kanssa kulki aikas hyvin yhteispeli.

Hämmästyttävä muutos minun mielestäni, hajotetaan ainoa jonkilaisia tehoja takonut kaksikko joukkueesta. No, eipä sieltä Porista taida muutenkaan pisteitä juuri herua jos Ässäfaneja on uskominen...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Lentävä kalakukko kirjoitti:
Aika muikean vierasvoitookertoimen on veikkaus antanut :)

Ässät - KalPa 1,40 - 4,85 - 4,60

Ei se sentään noin selvä peli ennakkoon ole.
No jos KalPa mielestäsi voittaa noin joka viidennen pelin (19,2%) Porissa vastaavista asetelmista niin sitten tuo on varmasti pelikelpoinen. Mielestäni KalPan suoran voiton todennäköisyys on maksimissaan 15% eikä tippaakaan enempää. Itse pidän sekä vieras- että kotivoittokerrointa pienehkönä alikertoimena.

Ei täällä kukaan ole vielä syyllistynyt mihinkään Kärppäfanimaiseen ylimielisyyteen tai takki auki olemiseen. Kyllä Ässien pitää aivan ehdottomasti voittaa nämä pelit, ei kai se ole mitään ylimielisyyttä jos porilaiset sattuvat olemaan sitä mieltä. Joukkue on varmasti ärsytetty, koska viime viikolla menettivät silkoilla tuomarivirheillä ainakin kaksi pistettä. Nyt on motivaatio varmasti sitä luokkaa että KalPan pitäisi kaatua. Toivottavasti enää tämä peli ei ratkea tuomarivirheeseen ainakaan Ässien suuntaan, toivottavasti ei kuitenkaan kumminkaan päin.

Normaali kotipelillä ainakin se KalPa kaatuu minkä näin tv-pelissä Jokereita vastaan.
 

Radek

Jäsen
Voittaminen on päivän sana! Ässiltä täytyy löytyä sen verren jerkkua, että liike saadaan pidettyä Kalpaa parempana ja kaksinkamppailut täytyy hoitaa kotiin.
Riittääkö Kiilholman liike Hiseyn kentälliseen? Itse olisin halunnut nähdä esim Taskun tai Kuuselan tässä kentässä. No kaikki kannustus täältä Kiilholmalle. Näyttöjä pitäisi antaa, ettei Norja/mestis kutsu ja toivottavasti niitä näyttöjä tänään nähdään.Ylipäätään kentällisen onnistuminen tehopisteiden muodossa olisi enemmän kuin suotavaa.
Onneksi Riksman pelaa tänään. Olisiko Nissisen vuoro jo lauantaina? Luulisin, että lähiaikoina Nissinen pääsee näyttämään taitojaan. (Kärpät - vieraspeli lähestyy)
On mielenkiintoista nähdä, millaisilla ylivoimakentillä lähdetään sahaamaan. Nickersonia varmaan kokeillaan ylivoimalla.
Justin Forestilta odotetaan myös tehoja. Toivottavasti herra pääsee pelaamaan ylivoimaa ja saa siinä kiekollista vastuuta.
Viime kaudella oli vaikeuksia kotipeleissä, kun oltiin ennakkoon voittajasuosikki. Luulisi että Toivola tällä kertaa pitää huolen, ettei peliin lähdetä takki auki.
Ässien jatko-ohjelma näyttää aika tiukalta, joten 3 pistettä tästä pelistä on ainoa tyydyttävä suoritus.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Vai on uudet ulkomaanelävät "kolmosenkamaa". Olisi tehnyt mieli lähteä nostamaan yleisömäärää yhdellä, mutta tyydyn kuuntelemaan Ahon hehkutuksia radiosta. Jollei Rossiterille olisi mätkäisty käsittämätöntä pelikieltoa, olisin tullut halliin. Eiköhän tuosta kotivoitto ole odotettavissa, mutta onneksi jääkiekko ei ole matematiikkaa, joten napitauki on turha lähteä, tai tulee noutaja.(ei se kilometri kaupalla palstalla käsitelty)

Jospas tähän loppuun vielä veikkailisin, kuinka käy. Kun ottaa huomioon KalPan harrastaman "maalintekokilpailun", veikkaan lopputulokseksi 8-5.

Ai niin, meinasi unohtua

AcesHigh kirjoitti:
Ässiltä Vainion ja Paappasen lisäksi poissa Atte Pentikäinen. Hän sai Ilves-pelissä niitin olkapäähänsä ja huilaa huomisen pelin.

Kuinka pitkän pelikiellon niittaaja sai ?
 

Jufo lll

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vaikeeta on

Kyllä nyt tekee KalPa itselleen hommat hankalaksi. Tästä ja SaiPa pelistä kummastakin oli tarjolla täydet 3 pistettä, mutta ei helevatta tullut yhtäkään. Pelicans pelissä onkin sitten PAKKOVOITON paikka, se peli jos mennään häviämään niin voe voe.

Tässä pelissä sitten tarjoiltiin ylivoimaa ihan urakalla. Yksi harvoista asioista mikä on kauden alussa toiminut on ollut juuri ylivoimapeli. Mutta viimeisissä kahdessa pelissä ei ole tämäkään ottanut onnistuakseen. Mikä lie ollut tänään vikana, siitä saamme toivottavasti kohta porilaisilta omat näkemyksensä. Perseestähän se on ollut ihan selvästi, mutta miksi?

Ja nyt jätkät perskeles siitä Pelicans pelistä se voitto tai muuten HPK ottelun katsojaluku on yhtäsurkea kun se ylivoima tänään.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Onkohan tää niitä matseja, joiden jälkeen kukaan ei ole täydellisen tyytyväinen? Altavastaaja-KalPalla oli saumoja napsia vaikka koko potti, mikäli vajaan 10min ylivoima olisi käytetty hyväksi paremmin, reilun kolmen minuutin 5-3 tuotti sentään yhden maalin.

(Pakko)voittoa hakemaan lähtenyt Ässät ei tainnut kyetä vapautuneeseen ja 110-asenteiseen peliin. Jäähyjäminuutteja tuli reippaasti, tokan erän suma olisi voinut kääntää ottelun painajaiseksi. Noh, kolme pistettä plakkariin, siihen täytyy olla tyytyväinen. JyP, SaiPa ja Ilves kun keikkuvat edelleen yläpuolella ja kiusaavat isompiaan. Pasin av-maali lämmittää sekin, Riksulle 34 torjuntaa ja vain yksi omiin. Taskun ja Kuusiston matsaus oli plussaa, vaikka ottelurankut molemmille onkin perseestä.

LänsiAutolle sitten kiusaamaan, pistekin oli poikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös