Pesiskausi 2019

  • 357 078
  • 2 431

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Palstalla hiljaiseloa ymmärrettävästi pesiksen osalta. Mainitaan nyt viikon(?) vanha juttu kuitenkin, eli ex-Veto Mikko Haukkala vahvistamaan JymyJussien koppariosastoa. Alkaakin JymyJusseilla olemaan erittäin mielenkiintoinen ja yllätysvalmis nippu kasassa. Vai voidaanko mahdollista murtautumista välieriin pitää edes yllätyksenä, Seinäjoella se koettaisiin nyt ainakin pettymyksenä! Haukkalalla vielä isoa kuntoutusta leikatun heittokäden olkapään kanssa edessä. Samalla paljastui lopulta varmasti syy, miksi ei pelannut oikein edes kauden alusta saakka ulkokentällä viime kaudella! Käsi oli siis alusta asti rikki ja pelasi tuosta huolimatta joitain pelejä takana, kova sälli!

Pesiskausi 2018 ketjussa heitin, että Pattijoelle saattaisi olla Jussi Haapakosken perässä menossa muitakin ex-vetolaisia. Tämän nimen piti olla Mikko Haukkala. Kuitenkaan näin ei tapahtunut, koska käsittääkseni uran piti olla jo paketissa, mutta innostui kuitenkin vielä tuosta JymyJussit kuviosta ja yrittämään pelata muutaman vuoden. Sopimuksen mahdollistivat Haukkalan henk.koht. hankkimat sponsorit. Jos Haukkala saa itsensä kuntoon, niin JymyJussien takakenttä tuli avaraa kotikenttääkin silmälläpitäen kertaheitolla kuntoon! Saa nähdä minne asti Seinäjoen liito ensi kaudella kantaa.. Kuumia paikallisvääntöjä ainakin luvassa Vedon kanssa!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mika-Matti Ojala menehtynyt 34-vuotiaana syövän pirulaiseen. 2015 sairastui ja kausi päättyi tämän vuoksi heti alkutekijöissään.

Surullinen tapaus, voimia omaisille.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Kun tämä ketju oin noussut hibernaatiosta niin laitetaanpa tänne. Pattijoen Miikka Matikka sai viikonlopun harjoitusottelussa sisäelinvammoja kun syöksykoppiyrityksessä pallo jäi miehen ja kentän väliin. Matikka on leikattu OYS:ssa eikä toipumisaikataulusta ole vielä tietoa. Pattijoki hävisi ottelun Lipolle kotareilla ja pelinjohtaja Haapakosken sanoin peliasiat eivät juuri ole mielessä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kylläpäs nyt ikäviä asioita tapahtuu kauden kynnyksellä. Viitaten case Ojalaan ja Matikkaan, joista myös yllä olevissa viesteissä ole puhe.

Myös harjoituspelit pyörähtivät Pohjanmaankin seuroilla tänään käyntiin ja niissä ei yllätyksiä. Veto vakuuttavaan voittoon, samoin JymyJussit.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viikonloppuna pelaillaan Kuopiossa halliSM-lopputurnaus.

Otteluparit ovat lauantaina

Vimpelin Veto - Kempeleen Kiri
Hyvinkään Tahko - Joensuun maila

Voittajat sunnuntaina pelattavaan finaaliin.

Ps. Mainostetaan nyt hieman kun eletään vasta maaliskuussa. Joma on myynyt jo nyt 700 kausikorttia tulevalle kaudelle. Tonni menee rikki varmasti, niin että heilahtaa.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ps. Mainostetaan nyt hieman kun eletään vasta maaliskuussa. Joma on myynyt jo nyt 700 kausikorttia tulevalle kaudelle. Tonni menee rikki varmasti, niin että heilahtaa.
Mikäs siinä, nyt kun on katettuja paikkoja mielin määrin. Ei sääolosuhteet ole enää samanlainen este katsojille kuin aiemmin. Eikä luulisi ensi kauden rosterillakaan joukkueen urheilullisesti romahtavan, vaan pysyvän siellä kärkiporukoissa.

Tuli kyllä näin jälkikäteen ajateltunakin tuo uusi stadion loistavaan saumaan yhdessä urheilullisen menestyksen kanssa.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
PattU teki mielenkiintoisen peliliikkeen ja sitoutti uuden lyöjäjokerin Juuso Keski-koukkarin 2021 asti pelkän hallikauden perusteella. Jääköön nähtäväksi kertooko sitten enemmän miehen potentiaalista vai PattU Juniorien tilanteesta kotiuttajien suhteen... noh potentiaalinen laatukotiuttaja nyt kuotenkin joukkueessa ensimmäistä kertaa sitten Jukkiksen visiitin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin se Joma vain kairas voiton Tahkosta kotareissa ja meni Vetoa vastaan huomiseen Halli-finaaliin. Huolestuttavan paljon vuotaa hallitsevan mestarin kenttä, mutta vuosi on onneksi aluillaan vasta. Puhtimäki aivan huippuvireessä mailan varressa. Miehen kaikki lyönnit onnistui. Koko ajan kahden pesävälin vaihtoa ja Putte ei oo milläskään. Samaa roolia pelasi jo Hyvinkäällä.
 
KPL:lle tärkeä jatkosopimus, kun vuoden lukkariksi 2018 valittu Janne Kivipelto jatkaa kouvolassa kauteen 2021.
Muutenhan tuo Koplan joukkueen rakenne ei niin vakuuttava ole, kun juoksijoita on jokeripaidassa mahdollisesti kolme ja lyöjäjokeri puuttuu. 2-3 pesävälin vaihtajia sitten on se 5kpl.

Tässä vaiheessa kevättä pidän JoMaa miehissä suurimpana suosikkina. Yhtä selkeä kakkonen on Vimpelin veto.
Sijoista 3-7 tappelee sitten tasaväkisesti Kouvola, Sotkamo, Koskenkorva, Seinäjoki ja Imatra. Ehkä SoJy ja Kopla edelleen vahvoilla sijoille 3-4, vaikka sarja on mielestäni oikeasti tasaisin vuosiin.
Siilinjärvelle voi veikata vaikeaa kesää.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Tässä vaiheessa kevättä pidän JoMaa miehissä suurimpana suosikkina. Yhtä selkeä kakkonen on Vimpelin veto.
Sijoista 3-7 tappelee sitten tasaväkisesti Kouvola, Sotkamo, Koskenkorva, Seinäjoki ja Imatra. Ehkä SoJy ja Kopla edelleen vahvoilla sijoille 3-4, vaikka sarja on mielestäni oikeasti tasaisin vuosiin.
Siilinjärvelle voi veikata vaikeaa kesää.

Näin näkisin itsekin voimasuhteet kauden kynnyksellä. Itse nostaisin vielä Kempeleen tuonne samaan kastiin Koskenkorvan, Seinäjoen ja Imatran kanssa. Voittivat hiljattain halli-SM pronssia ja on yllätysvalmis haastamaan jopa isompia tällä kaudella. Erityisesti jokeriosasto on vakuuttava - Ossi Meriläinen, Matti Korhonen ja Marko Pelkonen taistelee parhaimman jokeriosaston tittelistä kaikki joukkueet huomioiden. Lisäksi joukkueen perusrunko on pysynyt pitkään kasassa. Jokeriosaston lisäksi avaintekijä menestykseen on lukkarityöskentely. Kempeleellä myös tämä osasto on kunnossa Jani Lassilan hääriessä lautasen ääressä. Iso palanen Kempeleen menestyshaaveiden kannalta.
 
Näin näkisin itsekin voimasuhteet kauden kynnyksellä. Itse nostaisin vielä Kempeleen tuonne samaan kastiin Koskenkorvan, Seinäjoen ja Imatran kanssa. Voittivat hiljattain halli-SM pronssia ja on yllätysvalmis haastamaan jopa isompia tällä kaudella. Erityisesti jokeriosasto on vakuuttava - Ossi Meriläinen, Matti Korhonen ja Marko Pelkonen taistelee parhaimman jokeriosaston tittelistä kaikki joukkueet huomioiden.
Pahoittelut, KeKin unohdin listasta täysin. Vakuuttavaa oli Kempeleen peli kyllä hallissa. Ainut kysymysmerkki Kirillä on (ehkä) laadukkaitten etenijöiden puute. Lassila ja Määttä tietysti ihan hyvää kyytiä painelee, mutta jokeriosastolta ei juoksuhommiin kamalasti apua ole. Toki Pelkonen voi räpylä kädessä pelata, että vähän peluutuskysymys.

Itseasiassa Hyvinkään voi nostaa samaan kastiin em. joukkueiden kanssa, kun Nikkanen ja Korhonen (Juha) voivat lyödä sarjan kaikista ulkokentistä juoksuja ja läpilyöntejä. Voisin veikata kiimaista taistelua pudotuspelipaikoista.

Joensuu, Vimpeli ja Sotkamo ennakkoon tasapaksuimmat joukkueet, ilman merkittäviä heikkouksia, mutta muilla sitten kysymysmerkkejä löytyy, joihin toki vastauksia saa jo kahden kuukauden sisään.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
En tiedä Kempeleen suunnitelmista ollenkaan ja jokerikolmikkonsa Korhonen, Pelkonen, Meriläinen on vahva mutta mitenkään optimaalista ei ole laittaa jokerikolmikoksi porukkaa joista kaikki ovat lähinnä kotiuttajia. Vaihtaminenkin tuolla porukalla onnistuu mutta kotiuttajia he kaikki ovat. Lienee niin että Pelkonen on pakko laittaa yhdeksikköön, Meriläistä ja Korhosta ei oikein voi.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Mielestäni Keki on edelleen siinä, että tippuuko vai pysyykö Superissa. Toki jokeriosasto on aika kova. Kotiuttajakolmikkona jopa kärkipäätä, jos ajatellaan kokonaisuutena. Kuitenkin nimenomaan niin, että kaikkia ei välttämättä ole järkeä peluuttaa ruutupaita päällä. Muuten tuo nippu on aika ykköspesistasoa. Lassila on tietenkin hyvä, mutta eikö silläkin ole ollut ongelmia heittokäden kanssa?

Kausi näyttää, mihin KeKi asettuu sarjataulukossa. Itsellä vahva luotto siihen, että tippumiselta säilytään ja ennemminkin tähtäimessä pudotuspelit kuin putoamiskarsinnat. Tänä vuonna tullaan näkemään todella tasainen runkosarja (toivottavasti) ainakin noista sijoista 3->.

Vaikka hehkutin tuota KeKin jokeriosastoa, tuskin tulevat samaan aikaan peluuttamaan jokerina kolmikkoa Pelkonen, Korhonen, Meriläinen. Kuten edellä todetaan, tällöin puuttuisi täysin etenijäjokeri. Uskoisin, että lähtökohtaisesti Pelkonen pelaa numerolla, jolloin jokeriksi tulisi joko Savikoski tai Luhtavaara. Molemmat näistä herroista kykenevät sekä etenemään että vaihtamaan. Pitkä kausi tulossa ja loukkaantumisiltakaan tuskin säilytään. On hyvä olla eri variaatioita olemassa ja siinä mielessä KeKillä on erinomainen tilanne.

Lassilalla oli viime kauden lopulla ongelmia heittokäden kanssa. Ainakin halliturnauksessa näytti toimivan entiseen malliin. Mikäli Lassila ei jostakin syystä pystyisi lukkarina pelaamaan, vaihtoehdoksi jäänee joko Joonas Kauppinen tai jopa Matti Korhonen. Iso menetys KeKille, mikäli tähän joudutaan. Kyllähän Lassila lähtökohtaisesti on niin iso palanen tuota joukkuetta, että ilman hänen panosta on vaikea kuvitella menestystä.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulee kyllä mielenkiintoinen kausi myös mailojen ja pallojen osalta. IPV:llä meni viikossa 19 mailaa rikki. Pelaajilla menee vähänkään suuremmalla treenimäärällä 1-3 mailaa viikossa. Ihan käsittämätöntä on Karhun laatu mailojen osalta.

Myös junioreilla on samaa ongelmaa, joten ei ole enää kovalyöntisten ongelma. Mailoissa on 6 kuukauden takuu niin saattaa olla, että ostat yhden mailan ja haet viikon välein uuden takuuseen. Takuuaikana saattaa n. 20 mailaa keretä vaihtaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tulee kyllä mielenkiintoinen kausi myös mailojen ja pallojen osalta. IPV:llä meni viikossa 19 mailaa rikki. Pelaajilla menee vähänkään suuremmalla treenimäärällä 1-3 mailaa viikossa. Ihan käsittämätöntä on Karhun laatu mailojen osalta.

Myös junioreilla on samaa ongelmaa, joten ei ole enää kovalyöntisten ongelma. Mailoissa on 6 kuukauden takuu niin saattaa olla, että ostat yhden mailan ja haet viikon välein uuden takuuseen. Takuuaikana saattaa n. 20 mailaa keretä vaihtaa.

Kyse on Karhu FG1 mallista, jolla moni pelaa, käsittääkseni muut mallit ovat kestäneet normaalisti. Ja tuo takuu on 2 kuukautta ammattikäytössä.

Veikkaisin, että kyse on Kiinan tehtaan ongelmista, noita FG1:ä on mennyt rikki ympäri Suomen samaan tahtiin.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyse on Karhu FG1 mallista, jolla moni pelaa, käsittääkseni muut mallit ovat kestäneet normaalisti. Ja tuo takuu on 2 kuukautta ammattikäytössä.

Veikkaisin, että kyse on Kiinan tehtaan ongelmista, noita FG1:ä on mennyt rikki ympäri Suomen samaan tahtiin.

Juurikin kyseinen malli. FG1 on malli millä pelaa käytännössä kaikki miehet ja suurin osa naisista, sekä vanhemmista junioreista. Lisäksi on myös suosituin malli harrastajilla. Eli käytännössä koskee ihan valtavan isoa käyttäjämäärää. Toivottavasti saavat vielä ennen kauden alkua laatua parannettua.

Ainahan noita on mennyt rikki, mutta jo viime kaudella meni poikkeuksellisen paljon mailoja ja nyt tilanne on vaan huonontunut.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sopii hyvin linjaan. Viime kesän pallot ei kanssa kestänyt yhtään mitään, yhtä reenivuoroa ei upouusi pallo oikein jaksanut loppuun asti. Superin peleissä nähtiin kanssa jatkuvasti pallon vaihtoja. Tästä näkee, mitä monopoli aiheuttaa. Varmaan siellä Karhulla joku on miettinyt, että nämä mailat kestävät vähän turhan kauan ja tuotekehityksellä lipsahti vähän yli.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on pesiskausi aivan oven takana. Sunnuntaina tärähtää miesten runkosarja käyntiin Joman ja JymyJussien ottelulla.

Kauteen lähdetään tasaisimmista lähtökohdista pitkiin pitkiin aikoihin.

Yhtään kotiinpäin vetämättä, väitän, että Joma on ainut joukkue, joka ei ole heikentynyt viime talvesta yhtään pelaajien osalta. Uusi pelinjohto on pienoinen kysymysmerkki, mutta onhan se Lehtimäki ollut jo Pennasen "opissa" pitkän aikaa.

Periaatteessa seuraavat joukkueet voivat pelata miten tahansa ristiin ja kuka vaan voi voittaa pytyn:

Joma
Jymyjussit
Jymy
Veto
Kopla

Musta hevonen on Hyvinkää.


Koplan peliä on mielenkiintoista nähdä. Lähteekö Kopla ilman lyöjäjokeria kauteen vai pelaako esim Latvala kotiuttajajokerina? Tästä syystä uskon, että Kouvola on heikentynyt eniten viime kaudesta kärkiporukoista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sopii hyvin linjaan. Viime kesän pallot ei kanssa kestänyt yhtään mitään, yhtä reenivuoroa ei upouusi pallo oikein jaksanut loppuun asti. Superin peleissä nähtiin kanssa jatkuvasti pallon vaihtoja. Tästä näkee, mitä monopoli aiheuttaa. Varmaan siellä Karhulla joku on miettinyt, että nämä mailat kestävät vähän turhan kauan ja tuotekehityksellä lipsahti vähän yli.

Pallot ei kestä tälläkään kaudella. Karhu on tehnyt muutoksia FG1:n rakenteeseen, lyönti kohtaa on vahvistettu. Ei silti kestä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jukka-Pekka Vainionpää jatkaa JymyJusseissa 2+2 - mallisella sopimuksella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jukka-Pekka Vainionpää jatkaa JymyJusseissa 2+2 - mallisella sopimuksella.

Tämän innoittamana voisikin kysyä, että miten JymyJussit on heikentynyt viime talvesta?

Yhtään kotiinpäin vetämättä, väitän, että Joma on ainut joukkue, joka ei ole heikentynyt viime talvesta yhtään pelaajien osalta.

JymyJussit on ollut viime kesät vielä perässä välieräjoukkueita, mutta nyt on kiritty ero sellaiseksi hankinnoilla, että kärkeä päästään haastamaan tosissaan. Puputti ja Haukkala eivät kaiketi mitään tusinahankintoja ole.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
JymyJussit on ollut viime kesät vielä perässä välieräjoukkueita, mutta nyt on kiritty ero sellaiseksi hankinnoilla, että kärkeä päästään haastamaan tosissaan. Puputti ja Haukkala eivät kaiketi mitään tusinahankintoja ole.
Totta puhut! Sen vuoksi en vielä jymyjussia laskenut tuohon heikentyneisiin kärkijoukkueisiin, koska se ei ollut kärkijoukkue viime kaudella. Nyt Jusseilta voidaan odottaa paljon paljon enemmän.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tämän innoittamana voisikin kysyä, että miten JymyJussit on heikentynyt viime talvesta?

JymyJussit on ollut viime kesät vielä perässä välieräjoukkueita, mutta nyt on kiritty ero sellaiseksi hankinnoilla, että kärkeä päästään haastamaan tosissaan. Puputti ja Haukkala eivät kaiketi mitään tusinahankintoja ole.
Puputin taso on sisäpelissä pudonnut huippuvuosista selvästi.

Kotiutustehoissa Puputti oli Vimpelin joukkueen toiseksi huonoin pelaaja 2018 runkosarjassa, prosentin ollessa 55,9% ja saldon 38 lyötyä.
Kotiutusprosenteissa Puputti oli siis Vimpelin joukkueessa sijalla 12. takanaan vain Severi Lassila.

Ulkopeliin Puputti on selvä vahvistus, mutta Puputin sisäpelitehojen parantumiseen en millään usko, sillä Vimpelillä on huomattavasti paremmat etenijät kuin Seinäjoella.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Puputin taso on sisäpelissä pudonnut huippuvuosista selvästi.

Kotiutustehoissa Puputti oli Vimpelin joukkueen toiseksi huonoin pelaaja 2018 runkosarjassa, prosentin ollessa 55,9% ja saldon 38 lyötyä.
Kotiutusprosenteissa Puputti oli siis Vimpelin joukkueessa sijalla 12. takanaan vain Severi Lassila.

Ulkopeliin Puputti on selvä vahvistus, mutta Puputin sisäpelitehojen parantumiseen en millään usko, sillä Vimpelillä on huomattavasti paremmat etenijät kuin Seinäjoella.
Paitsi jos Puputti lyö ensi kaudellakin miestä kotiin 56% teholla, ollaan Seinäjoella Puputtiin varmasti tyytyväisiä. Tuo on kuitenkin kova kotiutusprosentti, vaikka sitä yritätkin vähätellä. Seinäjoki ollut aikaisemmin pelkästään Vainionpään kotiutustehojen varassa, mutta nyt Puputti tulee jakamaan kuormaa. Seinäjoki on erittäin lähellä välieräpaikkaa jos lukkari Itävalo pysyy kasassa koko kauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös