Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 417 227
  • 22 739

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oli miten oli, Trump on myös itse myöntänyt, että ilman Twitteriä (=median ohittamista) hänellä tuskin olisi ollut mahdollisuuksia voittaa presidentinvaaleja.

Pitää varmasti paikkansa että Trump ei olisi voittanut vaaleja ilman Twitteriä, mutta mielestäni kyse ei ollut niinkään median ohittamisesta kuin oman huomioarvon maksimoinnista. Kaikki toimittajat eivät varmasti pidä Trumpista mutta ei hänkään pidä useimmista toimittajista ja metsä usein vastaa niin kuin sinne huudetaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Myös yksipuolinen lupaus lopettaa sotaharjoitukset alueella ja mahdollinen joukkojen vetäminen ihastuttavat kommunistihallintoja
DT käytti myös Venäjän, Kiinan ja PK:n kieltä puhuessaan: war games ja very provocative. Kenen kieltä käytät, sen ehdoilla peliä pelaat.

Läskillä on täysi mahdollisuus riisua PK sekä ytimistä että ohjuksista jos se on valmis maksamaan kovan hinnan: Kiina ja Venäjä kyllä hoitavat homman, kunhan USA vetää joukkonsa sekä Etelä-Koreasta ja mahdollisesti myös Japanista. Eli USA vetäisi puolustuskehänsä kaukaa takaisin omille rannikoilleen. Samalla se tietysti hylkäisi liittolaisensa, josta EK on Aasian tärkein.

Olisi sen tason voimatasapainon muutos, että Kimin pari pommia on pikkukaloja. Samalla tekisi USA:sta epäluotettavan kumppanin ja sen liittolaisjärjestelmä alkaisi natista liitoksissaan. Tämä myös antaisi viitteen USA:n vetätymisestä Euroopasta ja siihen on ruususen unta nukkunut Eurooppa valmistautumaton. Kun on ollut se 'USA hoitaa puolustuksen' -kortti ollut käytössä ja rahat ohjattu muualle.
We need a new defence strategy – Donald Trump has hung Europe out to dry | Paul Mason | Opinion | The Guardian

Jos hommaa tarkastelee USA:n ulkopolitiikan lasien läpi ja ajanjakso on 2MS jälkeen, niin puheet maanpetoksesta olisi oikeutettuja. Sillä liittolaisjärjestelmän hajoaminen tekisi USA;sta suurvallan ja se lakkaisi olemasta supervalta.

Tagaan @Cobol ja @vlad Kertokaas mulle, että maalailen ihan mörköjä.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Omasta mielestä on jotenkin valheellista, että Trump olisi jotenkin valtamedian ulkopuolelta noussut voittoon. Varsinkin kaapeliuutiskanavat (FOX News, CNN etunenässä) antoivat Trumpille esivaalikampanjan aikana järkyttävän määrän ilmaista ruutuaikaa ja olivat suurelta osin vastuussa siitä Trump sai sanomaansa läpi ja pystyi erottautumaan selvemmin joukosta. Myöhemmässä vaiheessa mediakin rupesi tajuamaan, että asiaankin olisi hyvä keskittyä ja yrittää toimia vahtikoirana, mutta tuolloin oli sitten jo liian myöhäistä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Öhhh...

Media on vallan vahtikoira jonka tehtävänä on kertoa ihmisille heidän johtajistaan.

Näin kuin vain olisi, niin eläisimme täydellisessä maailmassa, ja haluaisin näin olevan. Mutta ei tarvitse taas kuin tuijottaa omaan pesään ja muistella vaikka Aatos Erkon touhuja vaikkapa Suomen EU-liittymisen tiimoilta, niin voi saada välähdyksen median todellisesta vallasta. Näin kun tiettyjen agendojen ja ideologioiden ajamat mediatalot pyrkivät ohjailemaan ihmisiä tiettyyn suuntaan, enkä nyt välttämättä tarkoita Trumpin tapauksessa, vaan muutenkin, niin näen eri tason johtajien ja päättäjien hyökkäykset media kohtaan varsin luonnollisena jatkumona ja kehityskulkuna. Tästä on Yhdysvalloissa varsinkin jo selkeää näyttöä, muutenkin kuin Trumpin kohdalta.

Omasta mielestä on jotenkin valheellista, että Trump olisi jotenkin valtamedian ulkopuolelta noussut voittoon. Varsinkin kaapeliuutiskanavat (FOX News, CNN etunenässä) antoivat Trumpille esivaalikampanjan aikana järkyttävän määrän ilmaista ruutuaikaa ja olivat suurelta osin vastuussa siitä Trump sai sanomaansa läpi ja pystyi erottautumaan selvemmin joukosta. Myöhemmässä vaiheessa mediakin rupesi tajuamaan, että asiaankin olisi hyvä keskittyä ja yrittää toimia vahtikoirana, mutta tuolloin oli sitten jo liian myöhäistä.

On myöskin totta, että Trump sai varsinkin noiden alkukohujen aikana valtavan määrän ilmaista mainosta itselleen, jonka avulla hän pääsi kunnolla kisaan mukaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Se on ikävä tosiasia, että monet mediat ajavat omaa asiaansa ja pyrkivät vaikuttamaan mielipiteisiin. Tämä on ihan OK kyllä tiettyyn rajaan asti, totta kai medioillakin on arvonsa, joita pyrkivät noudattamaan ja niiden puolesta saakin kirjoittaa. Ulos mennään, jos aletaan kertomaan valikoivaa totuutta tai jopa vääristelemään sitä oman agendan hyväksi.

Silti monen poliitikon tapa leimata uutisointi valheelliseksi on kuitenkin muuta kuin normaali hyväksyttävä vastareaktio. Usein näkyy liiankin selvästi ne todelliset motiivit, eli halutaan vain hämmentää yleisöä leimaamalla epämieluisat uutiset valheellisiksi ja toivotaan, että ihmiset eksyy vaihtoehtoisten totuuksien suohon. Trumpiin tämä pätee erityisen hyvin.

Ihmiset ei osaa lukea mediaa kovin hyvin. Kolumnit, mielipidekirjoitukset ja uutiset menee iloisesti sekaisin tälläkin palstalla, ja yksittäisten uutisten perusteella leimataan koko media alta aikayksikön. Omalle agendalle suotuisan median kohdalla ollaan merkittävästi armollisempia jne.
 

Carlos

Jäsen
Halu tehdä jotain isoa ja sellaista jota kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt. Lisäksi viesti muulle maailmalle siitä miten Trump haluaa asioiden hänen kanssaan toimivan. Kahdenkeskisiä neuvotteluja ja diilejä suljettujen ovien takana, ei mitään pitkästyttäviä muodollisuuksia ja suurten kokonaisuuksien huomioon ottamisia. Tähän kun suostut olet lahjakas ja hieno tyyppi vaikka kuinka teloittaisit ihmisiä ampumalla heitä ilmatorjuntatykillä.

Jännittävä nähdä miten pitkälle Trump vielä menee tässä tyylissään. Mitä kaikkea hän voi tehdä voidakseen sanoa että teki sen ensimmäisenä?

Mielenkiintoinen havainto. Juttuhan menee tosiaan niin että länsimaailman politiikka ei ole ikinä lyönyt Aasiassa läpi, kun ollaan niin lahopäitä että kuvitellaan Aasialaisten seuraavan samaa poliittista jargonia ja tyhjänpäiväisiä vääntämisiä ja sitten tekevän diilejä.

Ja myöskin on aika uskomatonta että maailma "haluaa" diplomaattisen ratkaisun, kaverilta jolla on kilometrin korkuinen ego ja joka on ollut koko elämänsä henkilöpalvonnan kohteena ja tottunut tekemään mitä haluaa, ja jonka suvun perintönä tulee jatkuva sotatila suurta saatanaa vastaan. Ja tämä kaveri pitäisi saada nöyrtymään ja puhumaan ensin ihmisoikeuksista? Just joo.

Aasiassa diilejä tehdään nimenomaan henkilötasolla, sitten kun ihmiset luottavat oikeasti toisiinsa. Joka - kyllä - tarkoittaa tätä takahuonesuhmurointia ja karaokea aamuun asti.

Trumppi ainakin uskaltaa vetää asioita omalla tavallaan, ja saa erittäin paljon aikaan. Sillä ei ole mitään väliä että media ja joku kukkahattutäti itkee että ei käyttäydy hyvin. Ja kuten itse sanoi, voi olla että on väärässä - ainakin uskaltaa yrittää. Mikä on minun mielestä parempi kuin yrittää sitä sotaa jossa kuolee ihmisiä. Mutta CNN on varmaan eri mieltä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos hommaa tarkastelee USA:n ulkopolitiikan lasien läpi ja ajanjakso on 2MS jälkeen, niin puheet maanpetoksesta olisi oikeutettuja. Sillä liittolaisjärjestelmän hajoaminen tekisi USA;sta suurvallan ja se lakkaisi olemasta supervalta.

Tagaan @Cobol ja @vlad Kertokaas mulle, että maalailen ihan mörköjä.


Luin illalla aiemmat Pohjois-Koreaa koskevat sopimusyhteenvedot (mm. NYT ja Quarz) läpi ja niiden perusteella suht samanlaista höpinää nytkin. Vaikkapa Clintonin allekirjoittaman sopimuksen osalta lähes yhtä yleisellä tasolla olevaa tekstiä. Toki osassa on enemmän konkreettista, mutta Trumpin toimintatavalla sellaista ei paperille saakaan. Oleellista on vain se, mitä tästä eteenpäin.

Jonkin kerran olen aiemmin kirjoittanut, että Trump pyrkii kahdenvälisiin sopimuksiin, joita valvoo Trump. Tämä koskee kaikkia sopimuksia. Tässä mielessä ei mitään uutta. Ihan perseestähän tällainen on, mutta tässäkin aika näyttää, saako Trump jotain uutta aikaan Korean niemimaalla. Euroopan suhteen on saamassa sekä sen, että Eurooppa ottaa enemmän vastuuta itsestään ja kenties senkin, että EU ja Venäjä lähentyvät. Tämä on varmasti Trumpin tavoitekin. Merkel pussaamassa Putinia avaa portteja Trumpille.

Trump katsoo USA:n etujen olevan Trumpin politiikan etuja. Toisin sanoen, Trump toimii kaikissa asioissa kuten hän ne näkee ja haluaa niiden olevan. Tätä on eritelty munkin toimesta moneen kertaan. Niin kauan kun republikaanit saavat tuloksia, Trumpia siedetään. En näe tällä hetkellä tilannetta, jossa Trumpia ei siedettäisi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ero on olemassa, mutta kauanko siitä pitää parkua ja mistä syystä? Aina voidaan sanoa että Obama oli liian pehmeä tyyppi jonka teot eivät aina vastanneet puheita, mutta elämässä ei yleisesti ottaen aina ratkaise vain se mitä tehdään vaan se miten se tehdään ja tässä on Trumpin ja Obaman välillä suuria eroja. Jokainen voi ihan itse sovittaa arkielämäänsä vertailun siitä kumman kanssa tekee mieluummin töitä ja kumpaan luottaa, henkilöön x joka perehtyy asioihin huolella, pyrkii kaikessa toiminnassaan ja retoriikassa diplomaattisuuuteen ja huomaavaisuuteen toisia kohtaan ja etsii rakentavia, positiivisia kaikkia tyydyttäviä kokonaisratkaisuja vai henkilöön y jonka retoriikka ja koko toiminta perustuu jatkuvaan provosointiin, yleiseen arvaamattomuuteen ja lyhytjänniteiseen haluun olla ottamatta asioista kunnolla selvää sekä avoimeen itsekkyyteen ja jopa suoranaiseen kiristykseen siinä miten haluttuja asioita tavoitellaan. Tämä on varmasti pinnallista eikä aina reilua mutta se vain usein menee.

Se on toki totta että asioita ei saa liikaa henkilöidä eikä katsoa henkilön läpi kun kyseessä on Yhdysvaltain presidentti. Toisaalta keulakuvat ovat keulakuvia ja varsinkin Trump on nimenomaan tuonut itseään hyvin paljon esiin henkilönä.
Kun et tee mitään tyylikkäästi, vaan annat maailman palaa ymärilläsi on siis mielestäsi parempi, kuin yrittää tehdä asioille jotain, mutta tehdä se tyylittömästi. No kai sen voi noinkin nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Näin kuin vain olisi, niin eläisimme täydellisessä maailmassa, ja haluaisin näin olevan. Mutta ei tarvitse taas kuin tuijottaa omaan pesään ja muistella vaikka Aatos Erkon touhuja vaikkapa Suomen EU-liittymisen tiimoilta, niin voi saada välähdyksen median todellisesta vallasta. Näin kun tiettyjen agendojen ja ideologioiden ajamat mediatalot pyrkivät ohjailemaan ihmisiä tiettyyn suuntaan, enkä nyt välttämättä tarkoita Trumpin tapauksessa, vaan muutenkin, niin näen eri tason johtajien ja päättäjien hyökkäykset media kohtaan varsin luonnollisena jatkumona ja kehityskulkuna. Tästä on Yhdysvalloissa varsinkin jo selkeää näyttöä, muutenkin kuin Trumpin kohdalta.
Parempi sekin kuin, että kukaan ei kerro mitään tai, että on vain valtiollinen uutiskanava jonka ulosannin määrittelee presidentti. Jenkeissä on oikeasti erinomaista journalismia, mutta sitähän ei tiedä jos katsoo vain tyyliin Foxia joka on tutkitusti huonoin lähde totuudenmukaisille uutisille.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Trumppi ainakin uskaltaa vetää asioita omalla tavallaan, ja saa erittäin paljon aikaan. Sillä ei ole mitään väliä että media ja joku kukkahattutäti itkee että ei käyttäydy hyvin. Ja kuten itse sanoi, voi olla että on väärässä - ainakin uskaltaa yrittää. Mikä on minun mielestä parempi kuin yrittää sitä sotaa jossa kuolee ihmisiä.

Tuota, aika omalaatuinen on lause "vetää omalla tavallaan ja saa erittäin paljon aikaan" lausehan sisältää suorastaan trollimiinan, eikä sillä ole lainkaan todellisuuspohjaa.

Jotenkin ukkeli, joka lähtee vetelemään omasta hihasta vedetyillä ylimääräisillä ässillä ja sanoo, jos jää kiinni, niin keksii hyvän tekosyyn. Ei herätä kannustusta yrittämiselle.

On luonnollisesti kaikkien mielestä edukkainta, ettei yritä sotaa, jossa kuolee ihmisiä, vaara kuitenkin on, että perehtymätön uskaliaasti yrittelevä amatööri saa juuri sen aikaiseksi. Kannattaa muistaa, että alueen geopoliittinen paletti on mittakaavaltaan ihan muuta kuin pk ek ja trump. Moni tuntuu epäilevän, että uskalias yrittelijä tekee hallaa vain usan geopoliittiseen asemaan, mutta minä kyllä pelkään, että tohelo maalaa asiat niin nurkkaan tyhmyyttään, että loppuviimeksi jää se sota, jossa kuolee ihmisiä.

Kuten näkyy, ihmiskunnalle olisi siunaus, mikäli yritteleminen ilman järjen häivää jäisi minimiin ja sille lyötäisiin twitter läppäri kouraan ja kirjoiteltaisiin toinen toistaan uljaampia tekoja ja saavutuksia, joilla retostella siellä twitterissä, vähän samaan tyyliin kuin Marquesin kukapa everstille kirjoittaisi romaanissa.

Vaikka, niinhän se on, että maailmaa kohtaa monenlaiset katastrofit aikojen saatossa, milloin heinäsirkat, milloin vedenpaisumukset, mutta vaarallisimmalta eteen tulleista tuntuu se, että tomppelit nostivat geopoliittisen fundamentin johtoon mielipuolisen version Paavo Väyrysestä. Tätä pohditaan varmasti kiivaasti niin venäjällä, kuin kiinassakin, että vaikka hyödyllinen idiootti on niin herkullinen käytettäväksi, se sisältää myös vaaran lapasesta lähtemiseen, mikä on tämän hi:n tyyppivika sattumoisin.

kaikki voi folio - osastoa mukaellen olla myös osa SUURTA suunnitelmaa, vaan jos on, se on demokratian loppu ja tietoinen alasajo. Tämä on tietysti eripuolilla herättänyt peelojoukkoja hymistelemään, joille se pimeä keskiaika on lämmin kuin mamman kohtu, kun on larppailtu kilpiä heilutellen pitkin metsiä ja niittyjä koko nuoruus skipaten turha koulujen käynti ja sivistys, kun ei sitä keskiajallakaan tarvittu.

Inkvisition paaluun jatko - osaa odotellen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja myöskin on aika uskomatonta että maailma "haluaa" diplomaattisen ratkaisun, kaverilta jolla on kilometrin korkuinen ego ja joka on ollut koko elämänsä henkilöpalvonnan kohteena ja tottunut tekemään mitä haluaa, ja jonka suvun perintönä tulee jatkuva sotatila suurta saatanaa vastaan. Ja tämä kaveri pitäisi saada nöyrtymään ja puhumaan ensin ihmisoikeuksista? Just joo.

Osin samaa mieltä tästä. Pohjois-Korean voi nähdä merkittävänä turvallisuusuhkana ydinaseidensa, ei ihmisoikeustilanteensa vuoksi joten totta kai päähuomio on aseissa. Tuskin kukaan vakavissaan odottikaan että Trump moittisi Kimmoa koko maailman edessä ihmisoikeustilanteesta ja vaatisi muuttamaan sitä ja Kimmoa nyökyttelemässä siihen, että totta kai, heti muutetaan. On aivan selvä että eri asioille on omat aikansa ja paikkansa ja kun toisilleen vihamielisten valtioiden johtajat tapaavat ensi kerran historiassa, pitää joku kurtiisi sentään olla olemassa.

Hain kommentillani asioiden suhteellisuutta ja sitä kautta isompaa kuvaa Trumpin toimintaan. Hän ei selvästikään välitä mitä sovitaan ja kenen kanssa kunhan asiat vain tapahtuvat hänen tavallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kun et tee mitään tyylikkäästi, vaan annat maailman palaa ymärilläsi on siis mielestäsi parempi, kuin yrittää tehdä asioille jotain, mutta tehdä se tyylittömästi. No kai sen voi noinkin nähdä.

Kysymystä on paljon muustakin kuin tyylistä vrt. tyylittömyys ja Trumpin toimintatavoilla se isompi palo on pitkän päälle huomattavasti lähempänä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kysymystä on paljon muustakin kuin tyylistä vrt. tyylittömyys ja Trumpin toimintatavoilla se isompi palo on pitkän päälle huomattavasti lähempänä.
Jaa, minusta se Obama sai aikaan Ukrainan ja siellä kuolleet, sitten se sai aikaiseksi ISISksen, ei toki yksinään, mutta oli mittavasti mukana ja niiden tappamat, sekä vielä päälle vähän sariinikaasua viattomille ihmisille. Siinä on melkonen ruumiskasa yhden ihmisen harteille, kun ei tehnyt mitään vaan huomaavaisesti katseli vierestä. Sitä tuota isompaa paloa odotellessa, ei sillä että Linkola ei asiasta kiittäisi jos sellainen tulisikin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kysymys on siis toistaiseksi siitä, että USA otti riskin ja antoi Pohjois-Korealle tämän merkittävän tavoitteen, huippukokouksen, ilman että sai vastineeksi mitään konkreettista. Minusta tätä kannatti kokeilla, mutta jos Obama olisi edes sivulauseessa ehdottanut vastaavaa liikettä niin Fox ja republikaanit olisivat ulvoneet maanpetosta ja Chamberlainia. Tulevina kuukausina ja vuosina näemme kannattiko ottaa riski ja luottaa Kimin sanaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trump katsoo USA:n etujen olevan Trumpin
henkilökohtaisia ja suvun etuja. Johan on esitetty epäilyjä että ostettiinko ZTE takaisin USA:n markkinoille eli USA:n ulkopolitiikka olisi myytävänä....
Niin kauan kun republikaanit saavat tuloksia, Trumpia siedetään. En näe tällä hetkellä tilannetta, jossa Trumpia ei siedettäisi.
Näen asian samoin. Läski on veronalennusten jälkeen rebujen kultapoju ja koskematon. Kunhan rebujen enemmistö pitää.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kiva-Obaman aikana otettiin kivoja kuvia liittolaisten kesken ja puhuttiin mukavia, samaan aikaa rosmot hyppivät silmille ja tekivät mitä karmeimpia rikoksia. Punaisiakin viivoja annettiin, mutta rosvot katsoivat Kiva-Obaman bluffit kerta toisensa jälkeen. Maailma on Trumpin aikana turvallisempi paikka ja sen myöntäminen on tekemätön paikka näille liberaaleille, jotka eivät voi myöntää Trumpin tekevän mitään oikein.

Rosvojen ja röyhkeiden rikollisten kanssa pitää toimia lähes yhtä häikäilemättömästi kuin miten rosmot toimivat. Liberaalit puhuvat päät saavat parkua ihan rauhassa, mutta jos kuri ja järjestys pysyvät paremmin jyrähtämällä ja pelimerkkejä aidosti käyttämällä, niin siitä vaan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tässä on vähän vaikea verrata aiempia kommunikoeoja koska Trump tekee asiat liike-elämästä tutulla tyylillä.

Siinä missä normisetti menisi kuvitteellisen presidentti Mitt Romneyn (valitsin tämän esimerkiksi hajuttomuuden ja mauttomuuden takia) aikana olisi tälläistä sopimusta lähdetty sorvaamaan niin se olisi edennyt siten että alatason diplomaatit olisivat tehneet tunnustelut ja organisaatiossa oltaisiin edetty porras portaalta sopparin valmistuessa ja viimeiset silaukset olisi hoitanut kuvitteellinen jenkki-ulkoministeri Jon M Huntsman Jr ennenkuin valtionpäämiehet tulisivat paikalle allekirjoituskynineen.

Nyt tämä tehtiin siten että suuret linjat piirrettiin aluksi ja detskuista sovitaan transitio-projektin edistyessä.

Tätä approachia voi kritisoida, mutta joka tapauksessa nyt allekirjoitettu paperi ei ole vertailukelpoinen aiempien hallintojen sopparien kanssa koska prosessi tehdään Z:sta A:han kuin normaalisti ne on tehty vastakkaisessa järjestyksessä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Rosvojen ja röyhkeiden rikollisten kanssa pitää toimia lähes yhtä häikäilemättömästi kuin miten rosmot toimivat. Liberaalit puhuvat päät saavat parkua ihan rauhassa, mutta jos kuri ja järjestys pysyvät paremmin jyrähtämällä ja pelimerkkejä aidosti käyttämällä, niin siitä vaan.

Jeps, älä muuta virka (ja jäikö muuten sieniä yli?) Etenkin horjumaton häikäilemättömyys sen pahimman rikollisen, Putinin, suhteen herättää ihailua. Nyt on agendalla jopa sellaiset massiiviset kostoiskut kuin paluu G-8:aan ja huippukokous. Roisto jo vapisee Kremlissä. Hymiö.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kauppasotaa Euroopan kanssa ja kultaisia kädenpuristuksia hirmuhallitsijan kanssa. Ihan on Donaldin itsensä näköistä meininkiä ja perskärpäsetkin surisee tyytyväisinä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nyt tämä tehtiin siten että suuret linjat piirrettiin aluksi ja detskuista sovitaan transitio-projektin edistyessä.

Tätä approachia voi kritisoida, mutta joka tapauksessa nyt allekirjoitettu paperi ei ole vertailukelpoinen aiempien hallintojen sopparien kanssa koska prosessi tehdään Z:sta A:han kuin normaalisti ne on tehty vastakkaisessa järjestyksessä.

Näinpä. Etenkin jos yhteisymmärrys on selkeä ja luottamus korkealla tasolla niin Trumpin prosessi on tehokkaampi. Mutta valtioiden välillä nuo asiat ovat monesti aika, hmm, vaihtelevia, siis jopa normivaltioiden, Pohjois-Koreasta puhumattakaan. Mutta kaikkea kannattaa yrittää niemimaan jännityksen liennyttämiseksi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jaa, minusta se Obama sai aikaan Ukrainan ja siellä kuolleet, sitten se sai aikaiseksi ISISksen, ei toki yksinään, mutta oli mittavasti mukana ja niiden tappamat, sekä vielä päälle vähän sariinikaasua viattomille ihmisille. Siinä on melkonen ruumiskasa yhden ihmisen harteille, kun ei tehnyt mitään vaan huomaavaisesti katseli vierestä. Sitä tuota isompaa paloa odotellessa, ei sillä että Linkola ei asiasta kiittäisi jos sellainen tulisikin.
Obama söi myös kesävoin ja piilotti kaikkien auton avaimet.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jeps, älä muuta virka (ja jäikö muuten sieniä yli?) Etenkin horjumaton häikäilemättömyys sen pahimman rikollisen, Putinin, suhteen herättää ihailua. Nyt on agendalla jopa sellaiset massiiviset kostoiskut kuin paluu G-8:aan ja huippukokous. Roisto jo vapisee Kremlissä. Hymiö.

Ennen kuin alkaa Putinista kuittailemaan, niin kannattaa muistaa että länsimaiden suurin Venäjä- ja Putin-mielinen maa on oma rakas kotimaasi, Suomi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Saa toki, mutta jos esittää kritiikkiä sellaisesta asiasta, mikä on itsellä todellisuudessa vielä huonommalla tolalla, niin sitä kutsutaan tekopyhyydeksi.
Onko mjr jotenkin erityisesti ajanut Putinin etuja tällä palstalla? Onko mjr täällä valtion edustajana? Voiko suomalainen kritisoida minkään maan suhtautumista Venäjään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös