Detroit Red Wings 2017–2018

  • 136 282
  • 464

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ja tuo Kennyn kahden vuoden jatko haiskahtaa siltä, että mies lähtee Seattleen sopimuksensa jälkeen.

Ainakin näytti ajoittavan sen niin, että lienee yksi Seattlen ehdokkaista.

***

Draftia on sen verran tullut tutkisteltua, että aika sama varaako tuossa 5-6-7 sijoilta. Siinä kohtaa on aika tasaväkisiä puolustajia tarjolla.

Draftin taktiikkana lienee, että jos saa minkä tahansa 1 tai 5-6-7-8 vuoroista, niin valinta on pakki. Jos taas voittaa 2. tai 3. vuoron, niin melkein pakko ottaa Svechnikov tai Zadina, vaikkei laiturille mitenkään kovaa tarvetta organisaatiossa ole. BPA-ero kuitenkin selvä. Sitten tuolla alemmalla ykkösellä ja niillä kärjen kakkosvuoroilla metsästää pakkeja.

Koostin joku aika sitten painotetun keskiarvon tutuimmista draftilistauksista ja sain sillä TOP10 -ukot tähän järjestykseen:

1. LD Rasmus Dahlin 6'2, Left
2. RW Andrei Svechnikov, 6'3 Left
3. RW FIlip Zadina, 6'1 Left
4. LW Brady Tkachuk, 6'3 Left
5. RD Adam Boqvist, 5'11 Right
6. RW Oliver Wahlstrom, 6'1 Right
7. LD Quinton Hughes, 5'10 Left
8. RD Noah Dobson, 6'3 Right
9. LD Ty Smith, 5'10 Left
10. RD Evan Bouchard, 6'2 Right

Pelaajatyyppinä kiinnostaisi nuo isokokoisemmat rightin pakit sekä rightin snaipperi Wahlstrom. Toki Svechnikovin veljeksetkin yhdessä maistuisi, enkä itke jos Dahlin saadaan. :D
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Joo, ei muuta kuin uutta Ryan Sproulia sieltä. Jos ei siis lottovoittoa saa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Blashill toista vuotta putkeen jenkkien MM-joukkueen valmentajaksi. Eiköhän pari Wings-pelaajaakin nähdä kisoissa (Larkin, Abdelkader), joten jotakin seurattavaa sielläkin.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Jooh, eiköhän sieltä lupaava pakki kaikkein todennäköisimmin tule kun Top 3 vaatii tsägää ja nelospickillä menevä Tkachuk ei ole saatavissa kun nelosena ei voida päästä varaamaan. Käy mulle hyvin. Toiveissa olisi meillekin joku Predatorsin kaltainen dynamopakisto jossain lähitulevaisuudessa. Mut tankataas nyt eka kärsivällisesti.

Rasmussen dominoi kivasti WHL:n puolella pleijareissa. 19 pistettä (9+10) kuuteen peliin.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
End of 17/18 Season | Holland - YouTube

Holland veti aika pitkän kaudenpäätös-presserin ja viesti oli aika selvä.

"Theme is future, a rebuild."

Eli mitäs tuosta nyt suomentaisi? Tarkoitus on tuoda nuoria lisää rosteriin, noin 12-18 kuukauden aikajänteellä. Ekaa kertaa mies käytti virallisesti sanaa rebuild.

Jo edelliset 3 vuotta Kenny on pidättäytynyt kauppaamasta pois varausvuoroja ja tämä tulee jatkumaan. Tarkoitus on hankkia lisää "futures", eli joko nuoria pelaajia tai pickejä, joilla sitten varataan lisää uutta tulevaa runkoa. Value for value -treidejä vastaan ei ole mitään, jos vaan organisaation tarpeita vastaava tulee vastaan. Free agenteillekaan ei sanota ei, mutta niiden pitää olla oikeasti tasokkaita jotka vahvistavat joukkuetta.

Kaikki veteraanipelaajat eivät joukkueesta poistu edelleenkään, koska johtajia ja ammattiurheilun esimerkinnäyttäjiä tarvitaan. Mutta joukkueessa on paljon 1-2-vuotisia sopimuksia, jotka seuraavan 1,5 kauden aikana joutuvat tulilinjalle.

Blashill siis jatkaa, se oli jo aiemmin mainittu.

Pakistosta Holland totesi että vanhahan se on ja syystä että ovat epäonnistuneet eliittipuolustajan draftaamisessa viimeisen vuosikymmenen aikana. Ja niitä pitää jatkossa arvossaan. Toteutuneet viime aikaiset kaupat ja laajennusdrafti ovat näyttäneet kuinka pakkeja liigassa arvostetaan.

Nuoria ei aiota enää muhituttaa ylimääräistä, koska se oli +100 pisteen jengin toimintapolitiikka, ja joukkue ei ole enää ollut 100 pisteen jengi kahteen kauteen. Niin kauan kun sitä oltiin, toimittiin niin, ja se oli hyvin vahvasti Babcock-vetoinen toimintatapa.

***

Mitä tästä nyt sit voisi päätellä? Nykyaikanahan nämä tiekkarit ovat asioita seuraavalle aika turhia, koska asiat ovat melkeempä jo etukäteen tiedossa. Eihän tuolta tarvi kuin laskea roster-spotit että kuinka monta niitä vapaana on. Aiemmin jo runkosarjassa tuli vastaan uutista, että WHL:ssä pudotuspelejä pelaava Michael Rasmussen tulee ensi kaudelle mukaan ja toinen hyökkäyksen palikka on E.Svechnikov, jolle jo annettiin pienet maistiaiset.

Pakistossa on juurikin näitä 1-2 vuotisia lappuja enemmänkin, jotka pian poistuu. Mutta korvaajat ovat vielä märkäkorvia. Cholowski ja Hronek ovat ne pisimmällä kehityksessä olevat, mitten usko että NHLää näkevät ennen 2019 deadlinea. Siellä joku veteraanipakki lähtee ja tekee tilaa.

Tietysti jos lotterysta voittaa Dahlinin, niin hän on valmis heti askiin ja se muuttaa tämän kesän tilannetta. Näistä Holland mainitsikin, että lottery voi vaikuttaa rosterin balanssiin ja siitä joukkueen rakentumiseen. Mitä ilmeisimmin tällä tarkoitti juuri pakiston slottia Dahlinin kohdalla tai hyökkäyksen slottia mahdollisen top2 tai 3.pickin kohdalla, joka lienee BPA-periaatteella hyökkääjä.

Veikkaisin, että jos A.Svechnikov tai Zadina saadaan, Athanasiou treidataan pakkiin tms. muuta pahoja voi ola mielessä.

Jos myöhemmin varaillaan, pelaajat tuskin ovat vielä NHL-valmiita. Esim Joku Adam Boqvist varsinkin, kun on draftin nuorimpia pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Michael Rasmussen ja Tri-City Americans menivät WHL:n finaaliin puhtaasti 8-0 voiton.

Rasmussen teki "vain" 0+1 edellisessä ottelussa, syöttäen voittomaalin. Miehen pistekeskiarvo putosi nyt tasan 3,0 pinnaan per peli. 8 ottelua, 10+14=24 pistettä. Morgan Geekien kanssa ovat aika mahoton tutkapari. Tri-City on tehnyt pleijareissa 46 maalia, joten yli puolessa joukkueen maaleista on ollut Geekie (25 pinnaa) ja Rasmussen mukana.

Dennis Cholowski on Portlandinsa kanssa toisessa välierässä tappiolla voitoin 1-2. Ensi yönä neljäs peli. Cholowski on tehnyt 10 peliin 5+2=7 tehopinnaa olleen joukkueensa kärkipakki, samoissa Henri Jokiharjun kanssa, jolla 2+5=7.

Mukavahan se olisi saada "omat pojat", eli kahden edellisdraftin kärkivaraukset vastakkain finaaliin. Ainakin toinen etenisi sitten Memorial Cuppiin.

WHL Network

Tuolta voi ihmetellä noita tilastoja.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Olipahan piru vieköön siisti artikkeli, kiitos että jaoit! Odotetaan innolla millainen Anthony Mantha nähdään syys-lokakuussa kauden starttaessa. Paljon on Blashiä tullu kritisoitua (syystäkin) kuluneiden parin vuoden aikana, mutta ollaan kärsivällisiä nyt vielä. En nyt sen enempää jaksa tarinoida ajatuksiani Blashista kun kännykällä tätä postausta rustaan... Mutta kyllä aikamoisen palveluksen seuralle tekee jos saa Manthan oikeasti ottamaan sen seuraavan askeleen. Ei se kait oo kuin toistaa sama prosessi sen vajaa parikymmentä kertaa muillekin nuorukaisille niin meillä on ihan uus jengi jalkeilla!

* * *

Discovery of bloodclot sidelines Griffins' Dominic Turgeon | MLive.com

Ikävämpänä uutisena Dominic Turgeonin veritulppa. Kuulemma kuitenkin full recoverya odotetaan ja jääkiekkoura ei vissiin tähän tyssäisi, mikä on ehdottomasti huojentava tieto. Ihan sama vaikka tämä kausi olisikin mitä ilmeisimmin tässä, terveys menee lätkän edelle.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Griffinsien playoff-urakka käynnistyy tänään ja huomenna kahdella vieraspelillä Manitobaa vastaan. Molemmat pelit pelataan 21:00 meidän aikaa. Loput kolme peliä on sitten Griffinsien kotipelejä.

Nelson tehnyt taas hienoa työtä Grand Rapidsissa ja on nyt AHL:ssa saanut kuudella kaudella seitsemästä 40 voittoa tai yli. Ensi kaudelle olisi NHL:ssä taas useampi työpaikka tarjolla, jokohan mies löytäisi paikan isosta liigasta?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei tule Dahlinia Detroitiin, vaan kuudentena joutuu Wings varaamaan, yksi sija siis takapakkia kun Carolina pyyhkäisi ohi. Boqvist olisi kiva, mutta eiköhän mene viimeistään viidentenä. Ei sieltä silti huonoa pelaajaa pitäisi tulla, joten mielenkiinnolla jäädään odottelemaan keneen Kennyn ja kumppanien valinta osuu.

Griffins ja Manitoba 2-2 tilanteessa, maanantaina ratkaiseva viides ottelu ja voittaja menee Rockfordia vastaan toiselle kierrokselle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei tule Dahlinia Detroitiin, vaan kuudentena joutuu Wings varaamaan, yksi sija siis takapakkia kun Carolina pyyhkäisi ohi. Boqvist olisi kiva, mutta eiköhän mene viimeistään viidentenä. Ei sieltä silti huonoa pelaajaa pitäisi tulla, joten mielenkiinnolla jäädään odottelemaan keneen Kennyn ja kumppanien valinta osuu.

Griffins ja Manitoba 2-2 tilanteessa, maanantaina ratkaiseva viides ottelu ja voittaja menee Rockfordia vastaan toiselle kierrokselle.

Bobi MäcKenzien viimeisimmässä listauksessa Evan Bouchard oli noussut jo viidenneksi. Haastatellut jotain scoutteja. Kyllä nyt edelleen luulisi että joku rightin pakeista otetaan. Periaatteessa Ottawa ja Arizona päättää Wingsin puolesta, kuka meille jää.

Oma mock:

1. BUF - LD Rasmus Dahlin 6'2, Left
2. CAR - RW Andrei Svechnikov, 6'3 Left
3. MTL - RW FIlip Zadina, 6'1 Left
4. OTT - RD Evan Bouchard, 6'2 Right / RD Adam Boqvist, 5'11 Right / RD Noah Dobson, 6'3 Right
5. ARI - RD Evan Bouchard, 6'2 Right / RD Adam Boqvist, 5'11 Right / RD Noah Dobson, 6'3 Right
6. DET - RD Evan Bouchard, 6'2 Right / RD Adam Boqvist, 5'11 Right / RD Noah Dobson, 6'3 Right
7. VAN - LW Brady Tkachuk, 6'3 Left
7. CHI - LD Quinton Hughes, 5'10 Left
9. NYR - RW Oliver Wahlstrom, 6'1 Right

Itse veikkaan että Tkachuk tippuu Vancouverille, vaikka sitä kaikissa arvioissa tuohon TOP5:een edelleen juntataan. Ottawa ottaa Erik Karlssonin lähdön pelossa rightin pakin, samoin Arizona tarvitsee enemmän nuorta pakkilahjakkuutta, kuin hyökkääjiä. Meille sitten kanssa rightin pakki.

Jos Tkachuk sitten menee siellä TOP5, jää vähän enemmän valinnanvaraa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ensimmäiselle kierrokselle päättyi Griffinsien taival, kun ratkaisevassa viidennessä pelissä tuli nolo 1-5 tappio, Hronekille ja Russolle -3 mieheen.

Samoin Tri-Cityn taival loppui kuudennessa matsissa konferenssi finaaleissa, Everett vei jatkoalla 6-5. Tri-City johti 5-2 vielä vähän ennen kolmannen erän puoliväliä, mutta Everett puski lopulta tasoihin ja ohi.
Rasmussen playoffeissa 14 peliä, 16+17 = 33 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Paavi signattu 2-vuotiseen soppariin.

David Pope - Elite Prospects

Tässä on taas pelaaja, josta kukaan ei varmasti ole koskaan kuullut yhtään mitään. 4 vuotta piilossa Nebraskan yliopistossa, varauksestakin jo 5 vuotta. Iso mies (6'3 201lbs), hyvät kädet ja hyvä laukaus. Viimeisellä kaudella valinta sarjan All Stars -kentälliseen, 20+21 tehot 30 ottelussa.

Nämä yliopistopelaajat ovat yleensä sen verran valmiita, etten yllättyisi jos Pope on alkavalla kaudella suoraan kokoonpanossa, joidenkin David Boothien sijaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös