Tulevia levyjulkaisuja

  • 56 610
  • 426

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ensi tiistaina julkaistaan menneenä kesänä menehtyneen Texasin blueslegendan, Johnny Winter, uusi albumi nimeltään "Step Back" postuumisti. Koska virtuoosi itse vaihtoi hiippakuntaa ja siirtyi yläkerran jameihin, niin tällä levyllä on varmasti erityinen merkitys koko Winterin uran joutsenlauluna sekä myös faneille tottakai. Johnny pystyi levytysrintamalla vankkana vanhoihin päiviin asti, vaikka fyysinen kondis oli jo alenemaan päin lähes koko ajan. Gibsonia tämä legenda osasi kuitenkin kurittaa ihan viimeisiin päiviin saakka persoonallisella soittotyylillään ja sitä varmasti tällä tulevalla ja Winterin uran viimeiseksi jäävällä levyllä vielä kerran kuullaan. Winter piti imagostaan kiinni loppuun saakka niin kuin uskottava blues-mies tekee. Siitä kertoo levyn kansikin, Texasin stetsoni, pitkä vaalea tukka ja kitara, siinä se.

Livenähän homma oli loppuvaiheissa melko lailla pelkkää riffittelyä Paul Nelsonin hoitaessa soolopuolen, mutta se on sivuseikka sinänsä, Johnny on näyttönsä antanut ja siitä puhuu lista laadukkaista pitkäsoitoista sekä urauurtava musiikillinen työ bluesin eteen. Levyllä on legendan arvolle varsin kovaniminen vieraslista, niin kuin yhteisöllisessä bluesissa on ollut tapana usein uutta kiekkoa tehtäessä. Ben Harper, Jason Ricci, Eric Clapton, Brian Setzer, Billy Gibbons, Leslie West, Dr. John, Joe Perry ja Joe Bonamassa eivät esittelyjä kaipaa. Ikämiehillä on varmasti ollut mukavaa biisien teossa, se on selvä. Kaikkien bluesin ja bluesrock-fanien kannattaa ehdottomasti hakea Winterin Step Back, laittaa kiekko kuuluvasti soimaan ja korkata viski tai muu vastaava juoma mestarin muistolle.

Mainittakoon samassa viestissä vielä, että ensi vuoden puolella Thin Lizzyn uusi reinkarnaatio Black Star Riders julkaisee lisää uutta musaa ensi keväänä. Ex-Lizzyläisten Scott Gorhamin ja Ricky Warwickin johtama orkesteri julkaisi sellaista uusvanhaa Thin Lizzy-musaa debyyttilevynä nykysoundein viime vuonna ja homma toimi kuin junan vessa yksinkertaisella kaavalla. Ei tämä Thin Lizzyä ole edes paperilla, koska bändi päätti vaihtaa nimensä selvyyden vuoksi, joka oli varmasti pitkässä juoksussa järkevin ratkaisu. Lynottin aikakautta kutsuttakoon Thin Lizzyksi, koska sitähän se oli. Vahvasti tästä kuitenkin Lizzy-vaikutteet puskevat niin kuin tavallaan pitääkin mutta ei missään nimessä vanhojen aihioiden kierrätysmielessä. Thin Lizzy-fanies pakko-ostos.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaikille perusrockin ystäville mukava uutinen lienee se, että Airbourne julkaisee loppuvuodesta uuden AC/DC-levytyksensä. Lisäksi kitaravirtuoosi Yngwie Malmsteenin Spellbound pitäisi olla ulkona tämän vuoden puolella vielä. Lähteenä Classic Rock Magazine.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eagles of Death Metal julkaisee uuden albumin "Zipper Down" 2.10.2015. Edellisestä albumista Heart On onkin jo ehtinyt vierähtää seitsemän vuotta.

Toivottavasti bändi saataisiin taas keikalle Suomeen. 2009 se soitti kahtena peräkkäisenä iltana Tavastialla ja taisivat molemmat olla loppuunmyyntyjä. Vaikkei nyt ihan kärkipäähän suosikkibändilistallani menekään, on näkemäni keikka aika korkealla keikkarankingissani edelleen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
2.helmikuuta brittiläisen perinnehevin vankka edustaja Saxon julkaisee 22. studioalbuminsa Thunderboltin. Tuottajan pallilla häärää tuttu hahmo eli Andy Sneap, joten tietynlainen odotusarvo voidaan levylle asettaa, hyväkin sellainen. 80-luvulla nahkansa kovimmilla tekeleillä luonut vanha puskutraktori on jaksanut vääntää vanhoilla päivilläänkin tasaiseen tahtiin helposti lähestyttäviä nakit ja muusi - heviä, jota mahtuu tusinaan kolmetoista, mutta jota Saxonin kaltainen karismaattinen pumppu osaa luoda maltillisen tyylillä.

Biff Byford on ollut ajoittain riehakas kuin leijonakuningas, jonka äänessä on paljon pelissä Saxonin polkemissa tanakoissa kierroksissa. 2011 julkaistu Call To Arms potki lujaa harmoniallaan ja toki Sacrifice ja Battering Ram ovat oivallista jatkumoa tuolle, mutta ne eivät jättäneet yhtä tunnelmallista musiikkielämystä mulle, mitä Call To Arms onnistui loihtimaan. Yhtye on nähtykin livenä tässä pari vuotta sitten ja kyllä vanha kissa jaksaa svengata yhä konserttitatamillakin. Siihen on turvana onneksi Wheels Of Steel - linjan kuolemattomat lekat, joiden ei toivoisi melkeinpä loppuvan koskaan. Niin muikea riffi se lähes tulkoon on.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Legendaarinen Parliament aktivoituu levyrintamalla lähes 40 vuoden tauon jälkeen. Avaussinkku I'm Gon' Make U Sick O'Me (The Antidote) on jo nähnyt päivänvalon ja sehän olikin tuttua funk-mäiskettä moderniin kuosiin puettuna. George Clinton on vanhoilla päivillään aktivoitunut toden teolla. kolme vuotta sitten Funkadelic julkaisi paluulevynsä First Ya Gotta Shake The Gate ja seuraavana on sitten P-Funk All Starsin vuoro.

Parliamentin tuleva levy tottelee nimeä The Medicaid Fraud Dog.
 
Perjantaina 9.2 julkaisee Oulun suunnalta ponnistava Tuohimaa uuden levyn "Uuden ajan edessä". Keulahahmona bändissä vaikuttaa metallipiireille tuttu Lauri Tuohimaa. Hänen taustaltahan löytyy useita metallibändejä kuten Maple Cross, Embraze, Charon ja For My Pain. Kevyempäähän linja on nykyisin ,sellaista suomenkielistä pop-/rock-osastoa. Livenä etenkin varsin toimiva poppoo joka tullut todistettua muutamia kertoja. Levyn julkkarikeikka 10.2 Oulun legendaarisessa nelivitiosessa, pitänee mennä tsekkailemaan uuden levyn materiaalia. Jos suomen kieli ei häiritse ja melodinen suomirock kiinnostaa niin kannattaa tsekata. En tiedä kuinka bändiä tunnetaan muualla suomessa, täällä meidän suunnalla bändillä on ainakin jonkinlaista kulttisuosiota.

https://www.youtube.com/watch?v=dJFuQ6900-w Tuossa linkki bändin uuden levyn nimikappaleen videoon "Uuden ajan edessä".
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pakko varmaan ottaa tässä ketjussa framille

Mustan metallin isot pojat, eli Dimmu Borgir, julkaisevat toukokuun alussa uuden levyn peräti kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Pari ensimmäistä näytettä on jo tullut, ja tuota tuota.. kyllä ovat isännät vaihtaneet aika rankasti tyyliä niiden perusteella. Tällä esimerkiksi ei ole mitään tekemistä minkäänsorttisen black metallin kanssa, vaan kyseessä on ihan perinteinen, melodinen sinfoninen metalli Shagrathin tunnistettavalla laulusoundilla

DIMMU BORGIR - Interdimensional Summit (OFFICIAL MUSIC VIDEO) - YouTube

Vielä erikoisempi on tämä pääsiäisen pyhinä julkaistu kakkosnäyte, jolle muuten taitaa mennä vuoden 2018 paras biisinnimi -titteli :D

DIMMU BORGIR - Council Of Wolves And Snakes (OFFICIAL MUSIC VIDEO) - YouTube

Mutta nytpä tuleekin se homman juju: nämä nimittäin toimivat minulle aivan kympillä. En ole ikinä ollut sen kummempi bläkkiksen ystävä, vaikka minulla ei olekaan mitään esimerkiksi juuri Dimmuja vastaan. Mutta nyt jos bändi on todellakin tehnyt levyllisen tällaisia biisejä, niin tässähän täytyy varautua ihan ostamaan levy.. olen ilmeisesti juuri sitä kohderyhmää, joka on alitajuisesti vain odottanut bändiltä tällaista irtiottoa, mikä nyt nähtävästi on tulossa
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
En tiedä oliko tästä jo aiemmin tietoa, mutta Apocalyptica ilmoitti kiertueensa päätöskeikalla sunnuntaina Tavastialla äänittävänsä keikan ja julkaisevansa livelevyn. Tuolla juhlakiertueellahan soitettiin pelkästään Metallica-covereita.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämän viikon perjantaina ilmestyy siis Saran Summa -albumi. Yleissoundi on tuollaista dystooppimaista melankoliaa konemaisilla elementeillä, joskin kitarat on tullut onnekseen takaisin, edellisen, itselle täysin ohi menneen SOLUS -levyn maisemasta. Tämä uusi soundi miellyttää kyllä paljon enemmän. Tähän kappaleeseen on muuten valikoitu ainoastaan ensimmäinen otto vokaaleista, koska siinä vallitsi eniten biisin ylläpitämä tunnelmallinen haikeus, seilaaminen ja alakuloisuus.

SARA - Ethän vielä kuole
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Tämän viikon perjantaina ilmestyy siis Saran Summa -albumi.

Onneksi on Sara palannut kitaroin, bassoin, rummuin ja pianoin soitettavaan musiikkiin, nythän orkesteria voi jälleen kuunnellakin.

Aikoinaan löysin Saran Saattue-lätyn Vaasan Anttilan levylaarista ja siitä lähtien on kuulunut suosikkeihini tämä pumppu. Ensi viikolla olisi tarkoitus tsekkailla bändiä myös livenä.

Suomen albumilistan ykkösenä on muuten parhaillaan Turmion Kätilöiden "Universal Satan" -kiekko, jolle annan täyden suositukseni. Huolella tehty levy, joka sisältää erittäin hyviä sanoituksia, melodioita ja sovituksia.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Suomen albumilistan ykkösenä on muuten parhaillaan Turmion Kätilöiden "Universal Satan" -kiekko, jolle annan täyden suositukseni. Huolella tehty levy, joka sisältää erittäin hyviä sanoituksia, melodioita ja sovituksia.

Loistava levy joka ei avautunut ihan heti mutta kun aikansa kuunteli niin johan toimii (miinus viimeinen kappale josta en saa kiinni sitten millään). Amorphiksen uusimman kanssa taistelee vuoden levyn tittelistä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kannattaa mieluummin tsekata se levylistan kakkonen, eli Archgoatin uusin. Hyvää rienausta jälleen.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämän viikon perjantaina ilmestyy siis Saran Summa -albumi. Yleissoundi on tuollaista dystooppimaista melankoliaa konemaisilla elementeillä, joskin kitarat on tullut onnekseen takaisin, edellisen, itselle täysin ohi menneen SOLUS -levyn maisemasta. Tämä uusi soundi miellyttää kyllä paljon enemmän. Tähän kappaleeseen on muuten valikoitu ainoastaan ensimmäinen otto vokaaleista, koska siinä vallitsi eniten biisin ylläpitämä tunnelmallinen haikeus, seilaaminen ja alakuloisuus.

SARA - Ethän vielä kuole

Tällä hetkellä juuri kuuntelussa tuo Summa. Hyvältä kuulostaa, ja samaa mieltä siitä, että hyvä että kitarat on "palanneet". Itsellänikin tuo SOLUS jäi aika olemattomalle kuuntelulle, siinä missä esim. Veden äärelle on pyörinyt edelleen kuitenkin aina silloin tällöin.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tällä hetkellä juuri kuuntelussa tuo Summa. Hyvältä kuulostaa, ja samaa mieltä siitä, että hyvä että kitarat on "palanneet". Itsellänikin tuo SOLUS jäi aika olemattomalle kuuntelulle, siinä missä esim. Veden äärelle on pyörinyt edelleen kuitenkin aina silloin tällöin.
On nyt muutaman kerran kuunneltu Summa läpi ja onhan tuo aivan mielettömän kova levy. Tuossa albumissa on jotenkin hyvä läpileikkaus koko Saran historiaan aina sieltä Kromi/Saattue-ajoista aina Veden Äärelle rokkaavuuteen. Tämä levy aiheuttaa jatkuvia väreitä. Tuollaista Ulver meets Deftones soundia on paljolti läsnä.

Enpä olisi heti uskonut, että Soluksen jälkeen tulee tämänkaltainen teos. Parastahan tässä on se, että Summa kuulostaa joka kerta vaan paremmalta.
 

ace

Jäsen
Nythän on niin, että isolle yleisölle tod näk tuli ihan puskista, että vuoden kovimman metallilevyn pukkasi ulos Dee Snider, tuo Twisted Sisterin aliarvostettu, meikkaava nokkamies. Ainakin silloin aikoinaan.

For the love of metal levy tuo Deen karisman ja karhean äänen hienosti nykyaikaan musiikillisesti. Kannattaa tutustua avoimin mielin, ihan huippulevy.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
The Cranberries julkaisee viimeisen albuminsa In the End huhtikuussa ja ensimmäinen maistiainen All Over Now on jo striimauspalveluissa, julkaistiin Dolores O'Riordanin kuoleman vuosipäivänä 15.1.2019. Dolores sai siis ainakin riittävän laadukkaat lauluosuudet putkeen ennen kuolemaansa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Iki-ihana Chisu julkaisee tänä keväänä kolmessa osassa MOMENTUM 123 -nimisen teoksen, jonka ensimmäinen osa ilmestyy ensi perjantaina. Uujea!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Iki-ihana Chisu julkaisee tänä keväänä kolmessa osassa MOMENTUM 123 -nimisen teoksen, jonka ensimmäinen osa ilmestyy ensi perjantaina. Uujea!
Jotenkin ei Google auta yhtään minua, eli olisiko sinulla linkkiä heittää tähän Chisun uutukaiseen, tai siis johonkin juttuun siitä?
Nonni, Facebookista tietty löytyi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jotenkin ei Google auta yhtään minua, eli olisiko sinulla linkkiä heittää tähän Chisun uutukaiseen, tai siis johonkin juttuun siitä?
Nonni, Facebookista tietty löytyi.
Toivottavasti kansikuva (?) tulee myyntiin julisteena tai muussa kuvataidemuodossa; olisi hienoa laittaa tuo teos seinälle isona versiona. En tiedä tarkalleen ottaen, mikä siinä on, mutta jostain syystä ko. kuva puhuttelee minua poikkeuksellisen syvästi ja vahvasti.
 
Viimeksi muokattu:

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Mainitaanpa nyt täälläkin, että Ismo Alanko julkaisee 17. toukokuuta uuden albuminsa "Minä halusin olla niin kuin Beethoven".
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Sir Elwoodin hiljaiset värit julkaisee uuden albumin näillä näkymin syksyllä. Maistiaisia levyltä saadaan tulevana perjantaina kun "Ostarin istuja" julkaistaan.


Biisistä oli tietoa bändin facebook julkaisussa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sir Elwoodin hiljaiset värit julkaisee uuden albumin näillä näkymin syksyllä. Maistiaisia levyltä saadaan tulevana perjantaina kun "Ostarin istuja" julkaistaan.
Soittivat tuon biisin jo toissakesänä puolisalakeikalla Tavastialla, ei taida löytyä YouTubesta, mutta oli ihan perushyvä Elwood-biisi. Ostarin istuja on koira, vaikka nimestä tulee ehkä mieleen pultsari. Puolen tusinaa muutakin julkaisematonta biisiä on tullut kuultua keikoilla ja niiden perusteella lienee ihan passeli albumi tulossa - ei mitään mullistavaa, jota kukaan ei varmaan odotakaan. Pyhäkoulun pojat ja Errol Flynn (työ?)nimillä kulkeneet biisit ainakin jäivät hyvinä mieleen.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Soittivat tuon biisin jo toissakesänä puolisalakeikalla Tavastialla, ei taida löytyä YouTubesta, mutta oli ihan perushyvä Elwood-biisi. Ostarin istuja on koira, vaikka nimestä tulee ehkä mieleen pultsari. Puolen tusinaa muutakin julkaisematonta biisiä on tullut kuultua keikoilla ja niiden perusteella lienee ihan passeli albumi tulossa - ei mitään mullistavaa, jota kukaan ei varmaan odotakaan. Pyhäkoulun pojat ja Errol Flynn (työ?)nimillä kulkeneet biisit ainakin jäivät hyvinä mieleen.
Jaaha, tässähän onkin itelle aivan uutta tietoa, kun en ole mikään superfani ja tämäkin uutinen tuli sattumalta vastaan facebookissa. Noh jospa jollekin oli edes.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös