Tuomas Tuokkola – Ilveksen uusi päävalmentaja 2013–2015

  • 65 764
  • 161

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan voittoa HPK:sta toki (miltei) kaikki ilvesläisistä toivoo. Mutta missään tapauksessa HPK ei putoa melkein varmasti ulos top 10:stä niin kuin ilmaisit, vaikka häviäisikin viikonlopun molemmat ottelunsa. Kahdeksan kierrosta vielä kuitenkin jäljellä viikonlopun jälkeen ja Ilves olisi HPK:n tappioidenkin myötä vain 5-8 pistettä edellä. Yksi keskinäinenkin vielä jäljellä.

Joo voi olla, että ylireagoin. Ilveksellä on myös harvinaisen paha loppukauden otteluohjelma, kun suurin osa peleistä tulee semmosia joukkueita vastaan, jotka on tuossa samassa läjässä Ilveksen itsensä kanssa ja siinä sit kaikki tähyää niitä ylimääräisiä pisteitä. Helppoja pelejä ei oo. Tosin Ilveksen lohduksi voi sanoa, että sama tilanne koskee käytännössä kaikkia joukkueita välillä 3-11. Ainakin on runkosarjan lopussa panosta kerrankin liigassa ja viimeiset kierrokset eivät ole kosmetiikkaa edes Kärpille.
 

VAKIOPAIKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Korpisalo oli ainakin Porissa erittäin varman oloinen. Kyllä on kova vääntö Ilveksellä, Ässillä ja HPK:lla kahdesta viimeisestä pleijari paikasta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilveksellä on myös harvinaisen paha loppukauden otteluohjelma,

Sanoisin, etta tama on ihan hyva juttu. Pelin on oltava hyvalla tasolla, ettei playoffeihin menna ihan turistina joten kova loppuohjelma. Jos ei peli ole kunnossa, niin si sita playoff-paikkaa sitten ansaitakaan. Taman paivan peli oli sellaista kuraa, etta ei jaksa edes ajatella. Toivottavasti valmennuksen pakista loytyy avaimet siihen, etta peli paranee huomenna.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt kun on nähty viisi ottelua tauon jälkeen niin hieman huolestunut on pakko olla. Heti tauon jälkeen kaksi hyvää peliesitystä, mutta nyt on nähty, että sekä JYP että Ässät ovat olleet tauon jälkeen täysin alavireisiä. Täytyy muistaa myös, että Tuokkolan aikana Ilves on aina tullut terävänä tauolta (ja hiipunut usein hiljalleen sen jälkeen).

Lisätään vielä, että myös ennen taukoa tökki. Blues ratkaisi kotonaan edellisenkin pelin heti alkuun ja viimeinen peli taukoa ennen SaiPaa vastaan oli itselleni paikan päällä koettuna huonoimpia kiekkomatseja pitkään aikaan. Onneksemme SaiPa on pelannut myös alle perustasonsa meitä vastaan ja olemme kahdella huonolla pelillä saaneet kuusi pinnaa. JYP-matsi kotona ja kaksi erää Porissa pitäisi olla se taso, joka pitäisi saavuttaa tässä vaiheessa kautta.

Onneksi saimme hyvän ensimmäisen kolmanneksen tähän kauteen ja se ylläpitää meidän toiveita pleijareiden saavuttamisesta. 20 pelin jälkeen olimme keränneet 35 pinnaa ja keskiarvo siis 1,75 pinnaa peliä kohden. Yli puoli kautta olemmekin sitten olleet heikohkoja keräten vain 1,26 pinnaa peliä kohden. Koko kauden vauhtina tuo olisi vain 75 pistettä eli kaukana säälivaihdista.

Piti kirjoittaa ennen peliä, jottei jää jälkiviisaudesta kiinni, että Tuokkolan kaavailema Hintz ykkösen keskellä arveluttaa. Tämä siksi, että Roope on ollut pidempään suhteellisen vaisu. Eli Tuokkola nosti ykkösen keskelle pelaajan, joka on pelannut pääosin laidassa viime aikoina ja ollut vielä alavireinen. Ja tässä ei ole tarkoitus mollata Roopea, sillä on luonnollista, että noin nuori pelaaja ei pysty vielä pitämään korkeaa tasoa illasta toiseen. Koska kakkonenkaan ei ole mielestäni toiminut, olisi Asplund ollut ehkä luontevin valinta korvaamaan Tapsan.

Toivottavasti mennään pleijareihin ja mieluummin oman hyvän vireen myötä eikä siten, että muutkin ovat alavireisiä. Sijat 8-11 haarukassa tällä hetkellä.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Piti kirjoittaa ennen peliä, jottei jää jälkiviisaudesta kiinni, että Tuokkolan kaavailema Hintz ykkösen keskellä arveluttaa. Tämä siksi, että Roope on ollut pidempään suhteellisen vaisu. Eli Tuokkola nosti ykkösen keskelle pelaajan, joka on pelannut pääosin laidassa viime aikoina ja ollut vielä alavireinen. Ja tässä ei ole tarkoitus mollata Roopea, sillä on luonnollista, että noin nuori pelaaja ei pysty vielä pitämään korkeaa tasoa illasta toiseen. Koska kakkonenkaan ei ole mielestäni toiminut, olisi Asplund ollut ehkä luontevin valinta korvaamaan Tapsan.

Itselläni oli ihan samat fiilikset. Ihmettelin erityisesti sitä kuinka Tuokkola ennen eilistä matsia kehui Hintin peliesitystä Lappeenrannassa. Minä en nähnyt siinäkään pelissä Hinztin suoritusta kovin positiivisena (joskaan ei sentään eilisen kaltaisia pahoja puolustuspään nukahduksia silloin tapahtunut). Ja täysin ymmärrettäväähän tuo tason lasku on nuorella pelaajalla. Alkukaudesta onnistui kaikki ja suoritustaso pysyi vakaan hyvänä. Kauden päätavoite nuorten kisatkin menivät vielä hyvin. Sen jälkeen on raskas kausi alkanut painamaan. Tosiasiat on pystyttävä tunnustamaan ja tällä hetkellä Hintzin pelitaso ei vain riitä. Loukkaantumiset voivat olla ainoa syy minkä takia voisi pitää vielä paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

"Diesel-kakkonen" ei tosiaan toiminut eilen yhtään. Vaikka Sointukaan ei erityisesti ole häikäissyt niin Niinimäki ja Asplund tarvitsevat kuitenkin rinnalleen hänen kaltaisensa pörrääjän, jolla on myös jalat. Nyt on tosin pakko tehdä ykköseenkin isoja muutoksia, joten ketjut saattavat mennä täysin uusiksi tänään. Kallelaa vaan kehiin Polakin tilalle (jos tsekki on poissa).
 

Kyle

Jäsen
Itse näkisin että Ilveksen ketjuista puuttuu tällähetkellä moniulottuvuus, ennen kaikkea laituriosastolla. Ilveksellä on riittäviä laitureita hyökkäyssuuntaan Sointu, Niinimäki, Polak, Rautiainen ja Hintz, joka on pelannut muutaman pelin nyt keskellä. Vastaavasti jokainen on kiekottomana ja puolustussuuntaan varsin rajavainen. Sen lisäksi Ilveksellä on puolustussuuntaan tunnollisesti pelaavia pelaajia, kuten Välimaa ja Veistola jotka eivät kuitenkaan pysty luomaan kunnolla paikkoja ketjukavereille hyökkäyssuuntaan. Oikeastaan ainoat laiturit jotka pystyvät pelaamaan kokonaisvaltaista, kahdensuunnan peliä on mielestäni Sandell ja Savilahti.

Senttereissäkin mielestäni jako on selkeä: Laakso, Zalewski ja Riekkinen pystyvät hoitamaan ketjussa hyvin puolustussuunnan ja vastaavasti Asplund ja Mustonen tarvitsevat mielestäni laitureilta enemmän tukea puolustusuuntaan. Itse näen aina tietyllä tavalla punaista esimerkiksi Rautiainen-Mustonen-Hintz tyyppisessä ketjussa, josta puuttuu se tunnollinen(ehkä näkymätönkin) puolustava hyökkääjä, joka tasapainottaa ketjua. Vaikka jokaisesta pelaajasta tykkäänkin yksilönä. Esimerkiksi Sandell-Laakso-Polak on täydellinen esimerkki hyvin rakennetusta ketjusta, jolloin hyökkäysvoittoiselle Polakille voi antaa erivapautuksia puolustussuunnassa, kun ketjusta löytyy hyvin alaspäin pelaava Laakso ja Sandell. Laakso ei edelleenkään ole pelinrakentaja, mutta on osoittanut kuinka "korvaamaton" pelaaja joka voittaa kaksinkamppailut oman- tai vastustajanmaalin edessä on. Polakista siihen ei ole, joten luontevinta on Sandellin ollessa kappelimestari että sentteri ottaa sen roolin ja vastaavasti tämänhetken Hintz ei ole niin voimakas pelaaja.

Jos kaikki olisi terveenä, niin mielestäni ketjut olisivat:

Sandell - Laakso - Polak
Rautiainen - Mustonen - Tyrvänen
Veistola/Savilahti - Asplund - Sointu
Veistola/Savilahti/Välimaa - Zaleswski - Hintz
Niinimäki ylivoimalle 13 hyökkääjänä

Jos Laakso ja Tyrväinen puuttuu:

Sandell - Zalewski - Polak
Veistola - Mustola - Rautiainen
Savilahti - Asplund - Sointu
Välimaa - Hintz/Riekkinen - Savilahti
Niinimäki
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Tiedä sitten onko Roopekaan ihan täysin kunnossa. Eilen Espoossa kävi ainakin kertaalleen pelikatkolla kaartelemassa ja testaamassa jalan(?) kuntoa. Toisaalta kautta on sen verran takana, että eiköhän sitä useammalla pelaajalla pikkuvaivoja ole jo päällä.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Hetken muuten kesti miettiä ketä Tuokkola muistuttaa naamaltaan ja nyt vasta tajusin että kaverihan on kuin ilmetty Alfred Molina. :D
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Haiskahtaa taas siltä, että kesäloma alkaa taas runkosarjan loputtua. Aivan onnetonta peliä kenties sarjan heikointa joukkuetta vastaan. Ilves ei pääse hyökkämään edes TPS:ää vastaan, vaan maalit tulevat lähennä vastustajan räikeistä virheistä ja tuuripompuista. Maalivahtien sirkus muistuttaa viime kevättä, joka toinen menee oli se sitten laadukas laukaus tai sitten ei. Lisäksi ykkösketju on telakalla, eikä näistä ole tiedoitettu yhtään että pelaavatko koska, ensi kaudella vai ensi pelissä, ja joukkueen tärkein pelaaja odottaa kauden jälkeistä viipalointia niin ei kovin lupaavalta vaikuta. Ja kun katsoo sarjaohjelmaa, niin ei kovin montaa pistettä voi näistä peleistä odottaa.

e: olisi pitänyt pistää tuohon kausiketjuun, no ihan sama.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisko tuo Tumppi kuitenkin parempi apuvalmentaja kuin headcoach. Hemmetin pettynyt pitää olla tuohon ilmeeseen. Tappamisen meininki puuttuu, jengi nyhjää ja kukaan ei uskalla. Kaupan päälle sarjan paskin yv.

Nössö jengi, kaivakaa ne ballsit jostain. Tumppi se on sun duunia.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
On herännyt itselläkin sellainen ajatus, että onko Tuokkola valmentajana vähän liiankin kiltti? Tuotahan on satunnaisesti mediassa väläytelty hymyssä suin ja hän on sen itsekin sanonut, että parempi hakea positiivisia asioita pelistä, ottaa sitä kuuluisaa oppia kuin vain räyhätä posket punasina. Ei nyt sentään mitään helmislinjaa ole, että pelatkaa pojjat, kyllä te osaatte, mutta onko tarpeeksi sanoissaan katetta, että porukka luottaa. Alkanut vähän mietityttään tämä heilahtelu peliesityksissä, onhan Ilves täysi hissijoukkue mielialaltaan, niin onko siellä penkin takana nyt oikeasti tätä psykologista lähestymistapaa oikealla tavalla noudattava tyyppi. Ei voittava valmentaja voi vain toivoa, että nyt te osaatte ja teette, vaikka muutama peluri onkin pitkään kaivattua vastuuta saatuaan sitä kantanut (Laakso, Sandell) ja sitä kautta urallaan edennyt. En tiedä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kyllä siellä pitää nyt pelaajien nousta esiin ja herättää muut taistelemaan. Jos(kun) tämä on Tuokkolan heikkous, niin siihen pitää pukukopin johtopelaajien reagoida. Sandell, Pentikäinen, Järventie, Laakso jne. Kaikilta löytyy varmasti taistelutahtoa vieä Ilves playoffeihin ja nyt sitä pitäisi näyttää kaukalossa. Nyt vaikka kunnon palaveri pelaajien kesken, jossa päättävät porukalla ettei viime kautinen toistu.

Tietysti sitä johtamista vaikeuttaa se, että yllämainituista pelaajista Laakso ja Sandell ovat rikki, Järventie juuri palannut kaukaloon ja Pentikäinen pelikiellossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös