Bluesin valmennus 2007–2008?

  • 114 443
  • 459

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En nyt ihan ensimmäisenä usko, että Raipe valmentaa Bluesia ensi kaudella.
Itse en ainakaan usko että Raipesta mitään kaksista valmentajaa tulee ja musta kokokansan Raipe voi ihan rauhassa harjoitella valmentamista aluksi jossain suojatyöpaikassa joko Ilveksen tai maajoukkueen levissä. Toisaalta Raipe kyllä muodostas dynaamisen valmenustiimin Esa Tikkasen kanssa. Toinen puhuu vähän ja toisen puheesta ei saa taas mitään selvää. ;)
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Eilisessä Urhon lähetyksessä mielestäni mainittiin, että Blues neuvottelee Matikaisen ja Marjamäen kanssa jatkosta. Oma toiveeni on edelleen

- Matikaiselle vuoden jatko
- Marjamäelle 1+2 vuoden jatko joista kaksi viimeistä päävalmentajana

Matikaista motivoidaan ensi kaudeksi joukkueella joka on nykyistä vahvempi ja näin ollen annetaan Matikaiselle mahdollisuus voittaa mestaruus. Marjamäki taas pääsee ykköseksi tuttuun organiasaatioon johtamaan joukkuetta jonka runko (Salliset, Lajuset, Kähkönen, Miettinen, Kurki, Ståhlhammar, Nättinen, Blomqvist, Gröndahl, Laakso) on tuttu monien vuosien ajalta. Luulisi tuollaisen kiinnostavan. Luonnollisesti joukkueen tärkeimpien osien palkkojen pitää olla kohdillaan.

Lisämausteensa soppaan antaa Holtarin lähtö. Uusi utj aloittaa tammikuussa jolloin ensi kauden joukkueen rakenteen pitäisi jo olla melko pitkällä. Toivottavasti Hole ehtii ainakin sainaamaan kaikki nuoret ennen lähtöään. Tämä valmentajatilanteen jäädytys helpottaisi uuden utj:n hommaa, kun hän pääsee aloittamaan periaatteessa puhtaalta pöydältä, kun organisaatio on jo tuttu ja Marjamäellä on paremmat saumat saada näköisensä joukkue.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Eilisessä Urhon lähetyksessä mielestäni mainittiin, että Blues neuvottelee Matikaisen ja Marjamäen kanssa jatkosta. Oma toiveeni on edelleen

- Matikaiselle vuoden jatko
- Marjamäelle 1+2 vuoden jatko joista kaksi viimeistä päävalmentajana
Samaa mieltä, tosin tekisin tuon Marjamäen 2v-sopimuksen purkupykälällä (jälkimmäisen kauden osalta) vaikka ekan kauden puoliväliin jos homma nyt lähtisikin ihan päin helvettiä Marjamäen ekalla kaudella. Kakkosvalmentajan nostamiseen saman joukkueen ykköseksi liittyy kuitenkin aina tietyt riskit.

Pelaajarungonkin saisi hyvin suurilta osin kasaan useaksi vuodeksi tekemällä vaikka 2+1 sopimukset nyt samantien Kähkösen, Sallisten, Lajusten, Laakson ja Miettisen kanssa. Sentterit löytyvät jo ensi kaudelle, samoin maalivahdit ja muutama kokenut pakki. Sitten päälle vain nuo "kärkinimet" ja avot.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ennenkaikkea CHL:n todennäköisen peruuntumisen takia mutta myös Jokereiden muuttuneen valmentajatilanteen takia olen valmis kääntämään takkiani tulvaisuuden valmennuksen suhteen. Lienee nimittäin selvää että CHL:n pelaamatta jääminen vaikuttaa ensi kauden joukkueeseen.

Tämän takia joudun kyseenalaistamaan Matikaisen motivaatiota jatkaa ja ehdotankin että Marjamäki ottaa vetovastuun 1+2 mallisella sopimuksella ja saa pariksi otetaan Antti Törmänen jolla on kokemusta viime kaudelta Bluesin A-junnuista ja nyt Aravirran kakkosena. Tällöin meillä on valmennuskaksikko joka tuntee läpikotaisin A:n kautta liigaan tulleet sanotaanko vuosimallit 86-91. Lienee sanomatta selvää että näistä muodostetaan tulevien vuosien runko. Eli pitkät sopimukset Lajusille, Sallisille, päälle Kähkönen, Näkyvä, Laakso, Nättinen jne.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hyvä ehdotus Nikeltä, kannatetaan.

Pikkuhiljaa joutuu vaan enemmän ja enemmän jännittämään sen puolesta, että Blues ylipäätään pelaa liigassa ensi kaudella. CHL:n todennäköinen peruuntuminen ei ainakaan vahvista tulevaisuuden uskoa talouden osalta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämän takia joudun kyseenalaistamaan Matikaisen motivaatiota jatkaa
Mineppä Matikainen sitten menisi? Hifkillä ja Jokereilla on koutsi jo ensi kaudeksi, ja J.J. varmaan jatkaa maajoukkueen peräsimessä. Joten Suomen huippupaikat on jo viety. Joten jos Matikainen pysyy Suomessa niin näkisin että Bluesin ohella potentiaalisia seuroja on Kärpät ja Tappara. Kärpät olisi näistä kahdesta askel valmentajauralla eteenpäin, kun taas Tappara pystyisi ehkä tarjoamaan saman tasoisen ”paketin” kuin Blues. Mutta täytyy sanoa että jos Matikainen menisi Kärppiin niin se olisi kyllä aika kova vitutuksen paikka…

Kuitenkin itsellä on vähän kaksijakoiset fiilarit Matikaisen jatkosta. Toisaalta tykkään siitä tyylistä millä Blues on hänen alaisuudessaan pelannut, mutta kuitenkin jossain vaiheessa on vaan hyvä vaihtaa valkkua. Lisäksi Marjamäki on kai yksi suomen lupaavimmista valmentajista, joten näkisin prioriteettina number 1 että hänet pystytään pitämään seurassa. En tiedä jaksaako Marjamäki olla vielä vuotta kakkosena jos esim. Tappara, Pelicans, Ässät taikka Saipa tarjoaa samalla ykkösvalmentajan pestiä. Mutta tällä hetkellä toi The Nikkarin ehdottama malli kuulostaa parhaalta, ja toivottavasti kaverit siihen suostuu.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Matikaisen on puhuttu tavoittelevan pestiä ulkomaille seuraavaksi. Ei siis välttämättä ensi kaudeksi mutta kuitenkin siinä vaiheessa, kun hän ei enää Bluesia valmenna.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Veikkaanpa että Matikaista voisi kiinnostaa koutsaus atlantin toisella puolella.

Asenne ja pelityyli sopisi loistavasti sinne.
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
Petri vaan ei välttämättä ole niitä kielimiehiä. Toki se ei ole aikaisemminkaan estänyt urpoja seurapomoja valintoja tehdessä.

Näkisin ihan toimivaksi ratkaisuksi Matikaisen lähdön ulkomaille tai miksi ei jonnekin muuallekin. Marjamäki ykköseksi ja kakkoseksi Törmänen. Näillä voitaisiin ihan hyvin mennä.
 

trap

Jäsen
Petu on mm. pelannut OHL:ssä ja ainakin viime kauden CHL:n englanninkielisten haastatteluiden perusteella englanti on erinomaista. Tuskin nyt ainakaan kielipäästä jää kiinni.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei itsellänikään sinällään mitään Matikaisen jatkoa vastaan olisi. Tehnyt hyvää työtä Espoossa!

Mutta Petu on itsekin todennut sponsoritilaisuudessa pari vuotta sitten, että valmentaja muutamassa vuodessa antaa joukkueelle sen, mitä annettavaa on. Lisäksihän Petu oli pelaajaurallaankin kait kohtuullisen liikkuvaa sorttia ulkomaita myöten, joten eiköhän ulkomaat kutsu ensi kaudeksi.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mineppä Matikainen sitten menisi?
Ulkomaathan miehen ykköstavoite lienee tässä vaiheessa uraa, onhan mies tuon epävirallisesti tainnut myöntääkin.
Mutta tällä hetkellä toi The Nikkarin ehdottama malli kuulostaa parhaalta, ja toivottavasti kaverit siihen suostuu.
Olin eiliseen asti samaa mieltä. Mutta tilanne on muuttunut ja lienee pakko hyväksyä että ensi kaudella jatketaan tätä matalemman profiilin linjaa. Kun siihen lisätään se että Petu on valmentajana aika kuluttava näen järkevämmäksi tehdä tämä vaihto nyt ja hyväksyä ensi kausi tietyksi "välikaudeksi". Marjamäen 1+2 vuotisen päävalmentajakauden tavoitteiksi asetettakoot ensimmäiselle kaudelle nuorien jatkunut sisäänajo, runkosarjassa kuuden joukkoon ja sitten siitä eteenpäin. Sitten kausien 2011-12/2012-13 tuloksena pitää olla vähintään yksi mitali. Jotta tämä homma saadaan toimimaan pitää nopealla aikataululla tehdä valmennuksen sopimusten lisäksi aiemmin ehdottamani pidemmät jatkosopimukset näille "nuorille" jotka muodostavat joukkueen rungon seuraavaksi 2-3 kaudeksi.

Lisätään vielä etten missään nimessä halua sanoa mitään pahaa Petusta. Se vaatimustaso ja vastuunanto nuorille joka hänen vastuukaudella on toteutunut kantaa hedelmää vielä useamman vuoden jos se osataan hyödyntää. Bluesin tuntien en tosin pidä tätä itsestään selvänä, ikävä kyllä.
 
Siis onko porukka oikeasti sitä mieltä että Matikaiselle olisi ihan hyvä sanoa kiitos ja näkemiin? Jos minä saisin päättää niin tarjoaisin Matikaiselle 5 vuoden jatkodiiliä ja jos siihen saisi paketoitua Marjamäen mukaan niin sitä parempi. Matikainen on parasta mitä Espoolaiselle kiekkoilulle on tapahtunut ties kuinka pitkään aikaan. Vähintään vuoden jatko nykyiselle parivaljakolle on mielestäni jopa todennäköinen vaihtoehto. Marjamäellä riittää mukavasti puuhaa Bluesin ohella junnumaajoukkueen peräsimessä enkä usko että nuorella kaverilla on mikään kiire päävalmentajaksi. Luonnollinen jatkumo tietenkin olisi että Marjamäestä tehdään seuraava päävalmentaja. Tässä tosin on riski sillä nykyinen parivaljakko täydentää toisiansa erinomaisesti ja toisen poistuminen voi aiheuttaa koko systeemin floppaamisen. Näen mahdollisena jopa sen että Matikainen/Marjamäki lähtee Bluesista seuraavaan joukkueeseen yhtenä tiiminä. Kaksikko muistuttaa hyvin pitkälti Westerlund/Summanen parivaljakkoa, joka oli terästä kimpassa mutta erillään tulokset eivät ole olleet yhtä mairittelevia.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Pidän kuitenkin todennäköisenä, että Marjamäkeäkin kiinnostaa jossain vaiheessa päävalmentajan hommat, ja kovin pitkään hän ei välttämättä apuvalmentajana enää olisi. Mielellään olisi sitten toivottavaa, että päävalmentajan paikka aukeaisi Espoossa. Otetaan vertailukohdaksi FC Honka, josta Martonen lähti JJK:n päävalmentajaksi.

Matikainen on ollut paras valmentaja Bluesin historiassa mutta joukkueen ja jopa valmentajankin kannalta voi olla parempi vaihtaa maisemaa välillä.

Summanen muuten voitti Jokereissa mestaruuden päävalmentajana ilman Westerlundia 2002. Sen jälkeen hän oli toisen kauden samassa asemassa ja nyt Sveitsissä vajaan kauden verran.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Siis onko porukka oikeasti sitä mieltä että Matikaiselle olisi ihan hyvä sanoa kiitos ja näkemiin?
Kyllä mä em syistä luulen että se on paras ratkaisu tässä tilanteessa. Mikä on Matikaisen motiivi ensi kaudelle jatkaa jos kulujen karsiminen jatkuu? Mikä on pelaajien intressi jatkaa Matikaisen alaisuudessa? Kyllä sielläkin on ollut eripuraa kuten kaikissa joukkueissa. Kuinka kauan Matikaisen metodit vielä toimivat samassa ympäristössä? Mikä taas on Marjamäen intressi jatkaa vielä kauden kakkosena? Marjamäki on todella arvostettu valmentaja ja mies on taatusti lähivuosina ykkösvalmentajana liigassa.
 

snoukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Se,että ollaan sattuneista syistä jouduttu ajamaan junnuja vähän liiankin nopeasti liigakuvioihin ja parhaiden kehittäminen liigan huipulle asti, luulisi olevan yksi motivointitekijä. Lisäksi jossain vaiheesa olisi mukavaa myös voittaa mestaruus. Tutun tiimin kanssa se varmasti on helpompaa kuin uuden, 2-3 vuotta siihen menee että saa oman pelityylin ajettua sisään. Toki resurssit pitää myös olla kohdallaan ja siinä nykyjoukkueesta puuttuu monta palasta. Ei se menestys aina rahastakaan kiinni ole, esim. tulee mieleen JYP tai HPK. Joukkueen yhtenäisyys, asenne ja sitoutuminen ovat avainasioita ja ymmärtääkseni Petu on näissä vahvoilla.
 

Fordél

Jäsen
Bluesin valmennuksen on jatkossa pakko rakentua Marjamäen varaan. Jos näin ei tapahdu, tehdään mielestäni todella kovan luokan munaus, sillä Marjamäki edustaisi edes jollain tavalla jatkuvuutta näinä Bluesin myllerryksen aikoina. Matikainen ei varmasti jatka vuotta kauempaa ja itse en usko, että valmentaa Bluesissa edes tämän kauden jälkeen. Holtari lähtee myös, jolloin olisi elintärkeää, että Marjamäki jatkaa tätä projektia eteenpäin. Tulee takuulla saamaan ykkösvalmentajan pestin liigaseurasta parin vuoden sisällä ja jos tuo seura ei ole Blues, on hommat munittu pahasti.

Nyt jää enää mietittäväksi, että mennäänkö Matikaisella ja Marjamäellä vielä tuleva kausi ja sitten vasta annetaan Marjamäelle vetovastuu vai ottaako hän sen jo tämän kauden jälkeen? Itse en siis usko, että Matikainen jatkaa, joten näen todennäköisimpänä vaihtoehtona, että Marjamäelle sorvataan parin joku 1+1 vuotinen soppari.

Toinen vaihtoehto on tämä The Nikkarin esittämä Matikaiselle vuoden jatko ja Marjamäelle 1+2 vuotinen soppari, josta kaksi vikaa kautta ykköskoutsina. Tätä vaihtoehtoa tietysti puoltaisi se, että tällä kaudella on jouduttu antamaan nuorille todella paljon vastuuta eikä tulos ole ollut siihen nähden kovinkaan huono. Näin ollen jos ensi kaudella olisi edes pikkasen parempi säkä noiden kärkimiesten loukkaantumisten suhteen ja kärkiosaaminen ylipäänsä olisi laadukkaampaa, olisi Matikaisella käsissään varmasti juuri sellainen materiaali, jonka hän haluaisi: laajan rungon muodostavat nuoret omat kasvatit höystettynä kokeneemmillä ratkaisupelaajilla.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Bluesin sivuilta tarttui tämmöinen silmään:
http://www.blues.fi/uutishuone/uuti...si-kaudella-vuorinen-pelaajakoordinaattoriksi
Linkissä siis uutinen Bluesin tulevista valmentajista.

Koko valmennuskolmikko jatkaa ensi kauden ja tämän jälkeen Marjamäki päävalmentajaksi. Marjamäen sopimus mallia 1+2. Ei voi muuta kuin peukkua nostaa. Hieno päätös, jonka perään täälläkin on moni huudellut.

Jotenkin samalla tulee itselle sellainen fiilis, että josko sitä taas ensi kaudella yritettäisiin tosissaan pelailla liigaa. En jotenkin usko että Matikainen enää haluaisia vuotta valmentaa viikon mestis lainoilla vahvistettua A-junnu joukkuetta liigassa.

Uudeksi pelaajakoordinaattoriksi on nimetty Janne Vuorinen.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pirun hieno homma! Pelko oli vahvasti perseessä, mutta kerrankin tässä organisaatiossa tehtiin erittäin, erittäin fiksu päätös. Kiitos!

Janne Vuorinen, kuka vittu? Pelaajakordinaattorina kuulostaa lähinnä suhteellisen huonolta vitsiltä. Saa nähdä.

Plussan puolelle nämä uutiset kuitenkin jäivät, sille peukuttelua.

Edit. No enpäs sano kuitenkaan mitään negatiivista tuosta Vuorisesta. Annetaan pojan (27v.) näyttää.
Edit 2. Tuo Matikainen-Marjamäki + Marjamäki ykköseksi on niin hyvä uutinen että huh huh.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Loistavaa!

Aivan loistava uutinen ja vilpittömät onnittelut sinne Espoon suuntaan!

Bluesin toiminnan jatkuvuus on nyt varmistettu valmennuksen osalta ja eiköhän tuo troikka + 1,5 v. päästä Marjamäki takaa sen, että jos vain pätäkkää riittää, on Blues valmennuksen puolesta houkutteleva vaihtoehto pelaajalle kuin pelaajalle. Tosin varmasti jatkossakin painopiste tulee olemaan nuorissa espoolaisissa, mutta tällä varmistetaan se, etteivät lupaavat oman seuran pojat valu muihin seuroihin kuten vaikka Jokereilla kävi Lehterän yms. suhteen.

Voisiko joku muuten valaista mikä tämä Vuorinen on miehiään?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän tässä saatiin nyt tehtyä yksi parhaista päätöksistä pitkään aikaan. Kaiken järjen mukaan tämä takaa sen että nyt nämä lupaavat nuoret jatkavat seurassa ja viimeistään kaudelle 2011-12 kaikki ns palkkasoturit on siivottu palkkalistoilta. Nyt seuraavaksi odottamaan jatkosopimuksien julkistamista niin näyttää todella hyvältä tulevaisuutta ajatellen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Edit. No enpäs sano kuitenkaan mitään negatiivista tuosta Vuorisesta. Annetaan pojan (27v.) näyttää.
Täytyy sanoa että itseä hämmästytti kanssa Vuorisen nuori ikä. No, tässähän on tasan kaksi vaihtoehtoa:

A) Poika on hommassaan niin kova talentti, että on saavuttanut kyseisen pestin näinkin nuorena.
B) Bluesissa ollaan todellakin säästöliekillä ja nyt otettiin hommaan vastavalmistunut kesäharjoittelija kun muuhun ei ollut varaa.

Jokatapauksessa vaihtoehto B:kin on parempi kuin Pentti taikka Masa. ;)
 

He-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittajajoukkue
Täytyy sanoa että itseä hämmästytti kanssa Vuorisen nuori ikä. No, tässähän on tasan kaksi vaihtoehtoa:

A) Poika on hommassaan niin kova talentti, että on saavuttanut kyseisen pestin näinkin nuorena.
B) Bluesissa ollaan todellakin säästöliekillä ja nyt otettiin hommaan vastavalmistunut kesäharjoittelija kun muuhun ei ollut varaa.

Jokatapauksessa vaihtoehto B:kin on parempi kuin Pentti taikka Masa. ;)

Ainakin Blues.fi uutisen mukaan Vuorinen vaikuttaa erittäin osaavalta kaverilta:

"Vuorinen on toiminut NHL Central Scoutingin palveluksessa viisi vuotta ja toimii tällä hetkellä Euroopan pääscouttina, jossa tehtävässä hän jatkaa edelleen. Vuorisella on Bachelor of Sports –tutkinto ja hän on erikoistunut jääkiekon ammattivalmennukseen. Pelaajaurallaan Vuorinen kiekkoili Mestiksessä."
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös